|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 66,67% |
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
1 | 2,08% |
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
1 | 2,08% |
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
10 | 20,83% |
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
6 | 12,50% |
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
0 | 0% |
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
3 | 6,25% |
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
10 | 20,83% |
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
6 | 12,50% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4861 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Hej hej
![]() Nocna warta w koncu sie odzywa ..ale.z telefonu...wiec sorka za bledy i brak pl.znakow ![]() mojej corci wczoraj od 18 konkretna glodzilla sie wlaczyla...az kazalam mezowi mleko kupic w drodze z pracy...ale w koncu puscila cyca usnela kolo 23...i dopiero teraz wstala . mleko dobrze miec na zas...nie wiem tylko czy aptamil (bebilon)comfort by byl ok w razie w. ??? ] Cytat:
I No teraz juz nie raczej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tez nie uzywam kremow Cytat:
a mialas robione badanie na paciora w ciazy?? Cytat:
a synus ladnie przybiera ![]() Duuzo zdrowka dla was ![]() U mnie po sn krwawienie b.skape bylo...ale dosc dlugo..jak cie cos niepokoi to jedz na emergency.. W uk tez tak jest,ze do 6tyg po,podlegasz pod szpital?? Ee Cytat:
Ok.sara pojadla,spi mi przy cycu..ja dobrnelam do konca.ide ja zaniesc do jej pokoju..i wracam do spania. Dobranoc ![]()
![]() |
#4862 | ||||||
kosmitka
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Wreszcie powróciłam z mega marudnym Franciszkiem. Chrzest nie wypędził z niego diabełka
![]() ![]() Uciekam Was nadrobić, póki leży spokojnie. ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=MoniaZ82;30373726]Pisałam wyżej, ja dawałam hippa. Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój wczoraj jak padł w wózku ok 16, to zbudził się o 18 na karmienie - byli u nas goście, było dosyć głosno, a on zjadł i dalej w kimono, nic go nie ruszało. Więc ja stwierdzam, że jak ma spać, to będzie spał i przy orkiestrze. Tak to przynajmniej u Franka wygląda. Planu dnia też pilnuję, ale jak marudzi to nic nie pomaga. ![]() A jak pierś? Boli jeszcze? Cotka nie mogę namierzyć takich tanich huśtawek, jaki to rodzaj? Franek raczej zasypia sam, w 90% przypadków - wieczorem. My tylko czuwamy, by dać mu smoczka jak wypluje i ma włączoną owieczkę.W dzień takie cuda się nie zdarzają. I nie wiem - czy dlatego, ż śpi na dole, tam mu coś przeszkadza, czy dlatego, że bez owieczki czy o co cho. Stąd pomysł o kupnie wózka. Ale napisałam, ciekawe kto to przeczyta...
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=anciaahk;30385135]Wreszcie powróciłam z mega marudnym Franciszkiem. Chrzest nie wypędził z niego diabełka
![]() ![]() Uciekam Was nadrobić, póki leży spokojnie. ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 06:23 ---------- Dawałam, nie działa, jest po niej wręcz jakby gorzej. Opis przekonujący, dziękuję, ale jakoś sama boję się to założyć psu. ![]() Gratulacje!!!!!! Weź nic nie mów, ciesz się, ja zazdroszczę maksymalnie. U nas takie dni się nie zdarzyły jeszcze. U nas był oficjalny cennik, koszt 200 zł jeśli dobrze pamiętam. I chrzciny po mszy, jak u Daniki, bo na mszy robią tylko raz w miesiącu. Dziwnie było. Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas też w około 90% przypadków zasypia sam, ale dzień i w nocy, trzeba tylko na początku pilnować smoka co by nie wypadł i dziecko idzie spać. Anciu nie chce cię martwić, a może Ci pomoge... Wiesz że miałam tak jak Ty ogromne problemy ze spaniem Stasia... Odkąd usypia w sypialni, nie ważne czy w łóżeczku czy w naszym łóżku, śpi dobrze w dzień i w nocy.. Na początku jak sie urodził siedziałam z nim w sypialni to spał ładnie, potem się przeniosłam do salonu to spał już tylko czasem i to po 10-30 minut ![]() ![]() ![]() ![]() a i nie przeszkadza mu wtedy w sypialni czy jest cicho czy nie
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | ||
Zadomowienie
|
witajcie
![]() Cytat:
Kaja dziwnie w dzień tez nie potrafi sama zasnąć ![]() ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4866 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() teraz jest net ale ładowarka strajkuje i niechce ładować baterii ![]() ![]() sprobuje coś powalczyć z tą ładowarką bo bateria na wykończeniu a potem nadrobie jak się uda ![]() a tak ogólnie to chyba becikowe zainwestuje w nowego lapka bo szału z tym idzie dostać, już 3 ładowarke wykończył :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4867 |
KWC
|
Ancia a suszarka/ okap kuchenny/odkurzacz też Frania nie powala?
I mam pytanie do mam, które już miały/mają miesiączkę: czy ten okres był obfity?? U mnie trwa już z 10 dni i leci ze mnie jak z kranu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() ![]() Cytat:
![]() Spróbuj może go przetrzymać ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cześć ![]() ![]() Ja krwawiłam/plamiłam równe 6 tyg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poszłam za radą Małgosi i przysypiającego Szymka zaniosłam teraz do sypialni - ciekawe ile pośpi ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Zadomowienie
|
cześć Dziewczynki, Madzia się odezwała, a już się o nią martwiłam, bo nic nie odpisywała
![]() "Malutka jest przesłodka i kochana. wczoraj było ciężko bo prawie nie dała mi spać i poraniła mi jedną brodawkę ale pomału chyba wychodzimy na prostą ![]()
![]() ![]() "w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2011-11-08 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
na poczatku (pierwsze dwa dni tak)a potem normalnie, ale lalo się 6dni, a wcześniej 3-4 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |||||||
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiaj go zostawiłam w sypialni, to tyle co zdążyłam się umyć, więc standard. Już nie wiem, co mu może pomóc ![]() No właśnie dziwne to. Cytat:
U mnie był króciutki i nie był obfity. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Zakorzenienie
|
widzę, że nie tylko Kacper lubi takie usypianie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ancia ja szukałam na all " huśtawka fisher price". Moja to Precious Planet. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
kosmitka
|
Dzięki Cotka.
Póki co go opatuliłam w koc, owinęłam pieluszką, zabujałam w łóżeczku, włączyłam suszarkę i od 40 minut walczę z usypianiem, zasypia, wybudza się i tak w kółko. Teraz jakieś 5 minut śpi.
![]() |
#4876 | ||||||
Zakorzenienie
|
Czeee- najpierw radosna wiadomość- pierś odpuściła
![]() ![]() ![]() Druga wiadomość to mam mega wkur...- w ubiegłym tyg. na wizycie patronażowej dostałam skierowanie na usg bioderek- dzwonię by sie umówić- terminy do końca grudnia wystrzelone ![]() ![]() Dowiedziałam isę ,zę mają dziennie zakontraktowane 6 dzieciątek na usg, a w samej Zielonej codziennie rodzi się właśnie ok 5-6 dzieciaczków, a przecież jeszcze są miasteczka w koło i też przyjeżdżają na usg! Poracha jakaś!!! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę wstawania tylko 2x w nocy ![]() Mam nadzieje,ze ze szwami wszytsko ok jednak bedzie ![]() Cytat:
![]() My w razie W mamy Bebilon Comfort ![]() Cytat:
![]() To mówisz , ze taki diabełek z Franka,ze kler sobie z nim nie radzi ![]() ![]() ![]() No ale chociaż Twój diabełek zasypia sam- mój w zasadzie tylko wtulony we mnie- np. po karmieniu, albo w ojczulka w pozycji "na kangura". A z tym tv czy kompem to chodziło babce i o promieniowanie i o jarzenie monitorów- ze mogą Piotrka pobudzać nadmiernie bo on niespokojny ostatnio bardzo, więc to chodzi o wyeliminowanie bodźców pobudzających- na razie na tydz i się zobaczy. W dzień mamy gadać normalnie między sobą i do niego, wieczorem i w nocy to mówiła by wszystko robić po cichu- wręcz się nie odzywać by mały zakumkał które to noc , które to dzień. A ja potrafiłam wieczorne karmienie też z nim przy kompie spędzać (w pokoju gdzie jeszcze tv grał)- czyli się rozbudzał, zamiast usypiać. Coś jakoś chaotycznie piszę ![]() No słodycze tez mnie trochę dołują, bo jak nigdy nie jadałam to przez ciażę i teraz mnie ciągnie. No ale zobaczę na razie jak będzie bez. znów bez neta ![]() Cytat:
![]() Dziś lepiej- no i z tą piersią zgadzam się z Tobą! Babeczka po prostu próbowała upatrzyć ten zastój w podawaniu przeze mnie mm, ale akurat te dni się nie pokryły ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4877 | |||
Zakorzenienie
|
to powodzenia i Wam i nam! I jeszcze za Eryczka!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Moja panna od wczoraj też zaakceptowała smoka i usnęła z nim kilka razy. Ale nie wiem czy mam ją uczyć tak zasypiać ![]() 3. Oczywiście, że ja ![]() Amelia drugi raz zasnęła sama w leżaczku. Koniecznie muszę zainwestować w karuzelę i jakąś przytulankę z kołysankami, bo te dźwięki na nią działają. Polecacie jakieś przytulanki grające? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-11-08 o 11:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4878 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() aha, ja mam przepis na takie ciacho nawet dla mam dzieci ze skazą: 10 łyżek mąki 10 łyżek oleju 10 łyzek cukru ( ja daję max 6-7) 4 jajka ( ale mozna dac same żołtka wtedy 5) pół łyżeczki proszku do pieczenia mieszamy do łyżka, nie mikserem, wrzucamy do tego jabłka lub inne owoce w kawałkach mieszamy i pieczemy z 40 min w 180 stp. pycha, od dużej ilosci owoców bywa zakalcowate ale ja takie lubię ![]()
![]() |
#4879 | |
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Moja mała śpi słodko w chuście więc mogę się odezwać ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jabłka mam pokroić czy jak dodać do tego?? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-11-08 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz racje z tym usg to istna paranoja, nam na szczęście powiedzieli od razu po wyjściu ze szpitala że trzeba się zarejestrowac no i termin był za ponad 2 miesiące. nie ładnie!! i do tego ta łądowarka popsuta, nie ładuje, chyba szykuje mi się dłuższy okres bez kompa ![]() ![]() Madzia, gratulaaaaacje!!! Jesteścmy w komplecie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4883 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]()
#4884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dzisiaj wizytę i też się boję bo mam wrażenie, że coś jest nie hallo. ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Kurde. Ja nie mam skierowania na usg bioderek... Byłam wczoraj na badaniu przed szczepieniem i nic nie mówili... sama chyba muszę poprosić?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4885 | |
KWC
|
Cytat:
![]() Cotka nie chcę Cię straszyć, ale w Łodzi na refundowane USG trzeba się zapisywać na miesiąc do przodu. My się nie załapaliśmy, To badanie trzeba zrobić teraz a nie w połowie grudnia jak nam zaproponowali. Dzisiaj idziemy prywatnie - 150zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4886 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Zadomowienie
|
anciaahk dobrze ze piers odpusciła
![]() Natka jak tak ucho?? lepiej?? u nas mały sukces skonczył sie porażka ![]() ![]() odstawilam mała od piersi bo chce do konca wyleczyc ten pecherz i miec wreszcie spokoj z nim i pewnie moja laktacja znowu sie rozreguluje bo wiadomo jak to jest sciaganiem laktatorem...
![]() |
#4889 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny czytam ale nie cyt. bo znowu mamy powtorke z rozrywki...wczoraj Stefek super..popoudniu znowu sie zaczelo. prezenie,cisniecie,stekan ie i okropny placz....po kapieli spal 4h i od 1 w nocy znowu...co usnal to po 10min. budzil sie z takim placzem ze szok...nic prawie nie spal...co chwile sie budzi z placzem...i znow od nocy na rekach bo co go odkladam to jest taki ryk ze sie o niego boje....teraz je a ja rycze bo wiem ze jak skonczy to znowu bedzie to samo....
przepraszam ze tak o nas tylko....
#4890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Współczuje przebojów z karmieniem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.