Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-08, 12:26   #3661
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Napisałam dużo i mi wcięło... Nie chce mi się od początku...

Witajcie!

Włosy mi się strasznie rozdwajają... A pazurki twarde.

Zaraz się biorę za podlewanie kwiatków, wczoraj zaczęłam i nie skończyłam...

Do dentysty umówiłam się... Dopiero na 30. I to prywatnie...

A jutro mam jazdy... Trzeba zdolności prowadzenia autka odświeżyć...

Chyba wyciągnę maszynę do szycia... Zalegają mi w szafie firany do rodziców. Trzeba się w końcu za nie wziąć. Kurczę, dawno nie szyłam.
jeśli to stara walizkowa błagam nie dźwigaj jej ja taką przeniosłam 5kroków i plamienia

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 12:32   #3662
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mirabelka7 Pokaż wiadomość
Ja jestem tego żywym przykładem... straszliwie mi się twarz zmieniła po porodzie, sama to zauważyłam, a Nadia jak ogląda jakieś moje zdjęcie to tatusia poznaje a mamusia to "pani", kolor włosów mam ten sam, a twarz jakaś taka poważniejsza, nie wiem jak to opisać, ale wcale mi się to nie podoba
Ostatnio przeszłam w sklepie koło lustra i się nie poznałam. Jak już się przekonałam, że to naprawdę ja to uciekłam do auta

Cytat:
Napisane przez debesciara Pokaż wiadomość
a co do zmian "urodowych" to na przykładzie znajomych twierdzę że chyba coś jest w tym zabieraniu urody przez dziewczynki i wręcz przeciwnie jeśli chodzi o chłopców. Tak się łudzę w sumie, bo wszyscy mi mówią że wyładniałam, a synuś mamusi się troszku po cichu marzy ;p
Ja mam tylko dziewczyńskie imiona w zanadrzu więc... ale najważniejsze żeby zdrowe było, co do płci wszystko mi jedno.
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 12:54   #3663
rinco
Wtajemniczenie

Widziałyście, już jest wątek mamuś lipcowo-sierpniowych
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:06   #3664
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
jeśli to stara walizkowa błagam nie dźwigaj jej ja taką przeniosłam 5kroków i plamienia
Nie, jest lekka. Singer, ma może ze 3 lata.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Widziałam, widziałam...
Stary 2011-11-08, 13:12   #3665
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Pewnie teraz można wszystko neutralne kupić ja mimo tego że będę znała płeć to i tak wszystko w neutralnych kolorach kupię np. beżowy, biały, ecru, brązowy, pomarańczowy, żółty nie za bardzo mi się podoba różowy i niebieski i jak dziecko całe jest tak ubrane.
Ja tez się podpisuje pod tym lepiej kupic neutralne niż potem ubierac chłopca w różowe a jeśli chodzi o płec to lekarz tez może błędnie odczytac usg ja tam wole byc ostrożna.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:12   #3666
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
leci ten czas mi parę dni temu koleżanka wyznała że chyba też będzie miała dzidzię, ale dopiero za tydzień potwierdzi u gina. Termin teoretycznie na 1 lipca więc może ją jeszcze do nas zwerbuję ;p
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:18   #3667
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Cześć dziewczynki Dwa dni mnie nie było i mam chyba z 10 stron w plecy, ale już sobie je daruję, mam nadzieję, że nic ciekawego nie pisałyście

Ja mam dziś po południu bliskie spotkanie z moim dzidziusiem Ostatnio jak je widziałam 4 tyg. temu to wyglądało jak taki mały bałwanek, ciekawe co będzie teraz Trochę się stresuję czy wszystko tam w środku jest OK, ale mam nadzieję, że tak. Nie mogę się skupić w pracy, następnym razem umówię się na wizytę rano
rozumiem Ci dobrze tez przed wzytą zawsze nie mogę się skupic na niczym a po wizycie jak emocje już opadają i wiem że wszystko jest w porzadku to czuję się jakby ktoś ze mnie powietrze wypuścił
Stary 2011-11-08, 13:25   #3668
liveinhope
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
rozumiem Ci dobrze tez przed wzytą zawsze nie mogę się skupic na niczym a po wizycie jak emocje już opadają i wiem że wszystko jest w porzadku to czuję się jakby ktoś ze mnie powietrze wypuścił
Myślałam, że tylko ja tak przeżywam
A chodzicie ze swoimi partnerami na wizyty? U mojego gina w poczekalni jest duuuużo par.
liveinhope jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:25   #3669
centipede
Zadomowienie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Super, że pojawił się wątek kolejnych mamuś ale to zleciało
Silweńka to coś to właśnie powinno wskazywać na synka ale lekarz mówił, że to jeszcze wcześnie i następnym razem się znowu przyglądniemy Sprzęt był bardzo dobry, może dlatego tak się Maluszek ujawnił
Żabcia ja dzisiaj planuję kupić Ciężarówką przez 9 miesięcy + Dzieciozmagania, taki komplet w Empiku kosztuje 80zł. Mam nadzieję, że nie będę żałować

tyle trzeba czekać do wizyty kolejnej

Katka mam nadzieję, że wkrótce poczujesz się lepiej! ja bym chyba pączkami i biszkoptami żyła w takim układzie, lepiej chyba żebyś nawet słodkie jadła, ale żebyś cokolwiek wcinała, bo musisz mieć siłę
Stary 2011-11-08, 13:28   #3670
Freya_85
Raczkowanie

Mi się cera bardzo poprawiła i strasznie szybko mi włosy rosną (zwłaszcza na nogach )

USG genetyczne będę mieć w 12tc3dc i może już zobaczymy płeć. A w ogóle na to USG idę do innej kliniki do gościa którego nie znam. Myślicie, że lekarz może odmówić mojemu mężowi bycia przy USG, bo mąż bardzo by chciał być przy tym
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:29   #3671
Dasti80
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam ze sklepu, dzisiaj mam tyle energii że mogę góry przenosić
Cytat:
Ja w niedzielę zażyczyłam sobie kapuśniaku i mama zrobiła, taki kwaśniutki z ziemniakami i skwarkami aj aj aj.. jeszcze wczoraj jadłam. Ale no niebo dla podbniebienia, z kolei "z drugiej strony" była hiroszima, dobrze że mężu na szkoleniu, bo by mnie chyba z sypialni wyprosił
Ale warto było
Mniam, mniam smaka mi zrobiłaś
Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja już wymiękam....
cokolwiek zjem innego jak słodkie od razu wymiotuję, mój organizm dosłownie jest w stanie przyjąć na śniadanie mega słodkiego pączka z toffi, a suchą bułkę zwracam:/
W ogóle bardzo mało jem, bo czuję się jakby mnie ktoś zjadł i wypluł, strasznie wymięta jestem i od niedzieli nasiliły mi się wymioty
Kurcze powoli nastawiam się jak powiedzieć Szefostwu o ciąży...
Ja właśnie dziś kończę 9 tydzień
Biedactwo ale Cię męczy, jak będziesz mocno wymiotować to pilnuj żeby się nie odwodnić
Cytat:
Cześć dziewczynki Dwa dni mnie nie było i mam chyba z 10 stron w plecy, ale już sobie je daruję, mam nadzieję, że nic ciekawego nie pisałyście

Ja mam dziś po południu bliskie spotkanie z moim dzidziusiem Ostatnio jak je widziałam 4 tyg. temu to wyglądało jak taki mały bałwanek, ciekawe co będzie teraz Trochę się stresuję czy wszystko tam w środku jest OK, ale mam nadzieję, że tak. Nie mogę się skupić w pracy, następnym razem umówię się na wizytę rano
Trzymam kciuki
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
U mnie nie ma pięknej pogody-mgła,że nic nie widać.Jak wiozłam młodego do przedszkola to masakra nic nie widziałam,a jeszcze jeżdżą takie dupki bez świateł.Jeszcze dwa dni i do lekarza,już nie mogę się doczekać a pamiętam jak miesiąc temu pisałam że nie wytrzymam.
Co do płci dziecka to ja nie wiem ale mam jakieś przeczucie że bedzie dziewczynka-mam nadzieje że się ono nie myli
Czy wy też tak macie że nic ciężkiego nie możecie zjeść,ja wczoraj najadłam się bigosu i to był błąd(zdychałam).ogólnie żadnej kiełbachy,nic smażonego nawet jabłko mi się odbija niemiłosiernie
za wizytę
Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamuśki
Od jakiego czasu cały czas regularnie Was podczytuje więc czas się przywitać
Jestem Agata l.25. teraz jestem w 13 t 2 d. Termin porodu na 15 maja 2012r
Mogę dołączyć ??
Witaj

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2011-11-08 o 13:30
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:48   #3672
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Ja w niedzielę zażyczyłam sobie kapuśniaku i mama zrobiła, taki kwaśniutki z ziemniakami i skwarkami aj aj aj.. jeszcze wczoraj jadłam. Ale no niebo dla podbniebienia, z kolei "z drugiej strony" była hiroszima, dobrze że mężu na szkoleniu, bo by mnie chyba z sypialni wyprosił
Ale warto było
Ja to ostatnio też na kwaśne potrawy mam ochotę ale w ogóle to taki miks u mnie bo z jednej strony na kwaśne a z drugiej to coś na słodycze mnie wzięło ehh
Stary 2011-11-08, 13:52   #3673
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
A chodzicie ze swoimi partnerami na wizyty? U mojego gina w poczekalni jest duuuużo par.
Ja jak do tej pory 2x chodziłam sama (zwalniałam się z pracy, bo to było w godzinach pracy), więc męża nie ciągnęłam ze sobą. Dziś ze mną idzie, ale chyba najpierw zostanie w poczekalni, niech mi gin wszystko spokojnie poogląda, a najwyżej pod koniec USG spytam się gina czy można go zawołać, żeby sobie też pooglądał
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 13:54   #3674
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Mój ostatnio był pierwszy raz bo nie mógł się doczekac troche się przy tym zestresował i mało nie rozwalił lampy która stała obok było dośc zabawnie przynajmniej ja miałam ubaw przy całym tym stresie badaniami to jakoś z mężem było raźniej i wesoło
Stary 2011-11-08, 14:04   #3675
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Mi się cera bardzo poprawiła i strasznie szybko mi włosy rosną (zwłaszcza na nogach )

USG genetyczne będę mieć w 12tc3dc i może już zobaczymy płeć. A w ogóle na to USG idę do innej kliniki do gościa którego nie znam. Myślicie, że lekarz może odmówić mojemu mężowi bycia przy USG, bo mąż bardzo by chciał być przy tym
Zobacz jak u mnie wyglądało badanie. https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3258
Myślę, że nie będzie problemu. Albo mąż wejdzie od razu, albo lekarz poprosi go jak uzna za stosowne
Wśród znajomych nie spotkałam się z tym żeby lekarz odmówił, przecież to bardzo ważne dla ojca również.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 14:21   #3676
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jak byłam pierwszy raz u mojej ginki, to też dużo par było i to panie już w zaawansowanej ciąży
Mój małż był na jednej, tej ostatniej 14 października i był tak zachwycony, że nie może wytrzymać do następnej Na szczęście jeszcze tydzień
Cytat:
Taaa, cos o włosowym problemie wiem Mąż się śmieje, ze mam nie golić nóg, bo wtedy narzekam, że mi się nogawki od piżamowych spodenek podwijają i mi zimno
Ja już pisałam jak wyglądała wizyta wspólna - oboje weszliśmy do gabinetu. Chwilka rozmowy, potem gdy pozbywałam się dolnej odzieży, to mąż już siedział za leżanką przy zagłówku. Zero problemów, pani nic nie mówiła, więc na pewno na każdej wizycie będziemy razem

A tak w ogóle, to chciałam Wam zdradzić, że zauważyłam poprawę stanu cery po kapsułkach rybkach Dermogal. Pisałam Wam, że na skroniach mam bolące krostki i wczoraj je potraktowałam peelingiem, tonikiem z kwasem salicylowym, a potem całą twarz i szyję posmarowałam taką jedną kapsułką. Dziś od rana patrzę, a tam krostki dużo mniejsze i nie bolą już jak wczoraj
Zrecenzowałam je na blogu, są tam też zdjęcia, więc jakby któraś chciała przeczytać , to zapraszam

15

Edytowane przez aneczka240
Czas edycji: 2011-11-08 o 14:23
aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 14:27   #3677
katka_19
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczyny za miłe słowa i dobre rady
Teraz właśnie też nogi zaprowadziły mnie do toalety i zwróciłam jabłuszko, które zjadłam.
Po wszelkich innych smakach - kwaśne, gorzkie, ostre - wymiotuje, tylko mój organizm przyswaja słodkie. Ehhhh, a ja głupia jeszcze boję się iść na zwolnienie, bo nie wiem jak Szefowej powiedzieć:/ Jeszcze od 1.11 podwyżkę dostałam:/

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 14:31   #3678
Tacca
Zakorzenienie

Właśnie wsunęłam wielki kawał rolady kremowej... Ukroiłam mężowi wczoraj kawałek grubości 1cm i narzekał, że słodka... Z której strony ona słodka... Smak mi się zmienia czy co?
Stary 2011-11-08, 14:35   #3679
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Właśnie wsunęłam wielki kawał rolady kremowej... Ukroiłam mężowi wczoraj kawałek grubości 1cm i narzekał, że słodka... Z której strony ona słodka... Smak mi się zmienia czy co?
Następna, co kusi Chyba dziś pojadę do Carrefoura i kupię kremówki albo cokolwiek z kremem...

15

Stary 2011-11-08, 15:01   #3680
Tacca
Zakorzenienie

Ja w realu kupowałam... U mnie mają świetną piekarnię... A jakie bułeczki...
Stary 2011-11-08, 15:19   #3681
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

taaa a mój mąż stwierdził, że dziś ma być pizza mojego wypieku więc pewnie zeżrem z kawałek

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 15:28   #3682
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Zaraz nadrobie a tymczasem napisze, ze objechalam pol ksiegarni w tym empik i nigdzie nie ma pamietnikow/ dziennikow ciazy. Pozostaje allegro, ale nie wiem ktory wybrac ;/
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 15:55   #3683
occulta24
Raczkowanie

Po pierwsze dziś rano odkryłam że to jest dzień na dobre ciacho mam nadzieję że uda mi się dzisiaj takie zdobyć.

Co do staników to ja grzecznie poprosiłam o takie bardziej zabudowane i w takich mi się dobrze chodzi i nie bolą tak piersi.

Ogromne gratulacje dla "podwójnych" mam, teraz to tak mi się podoba bycie mamą że chętnie miałabym więcej niż jednego Malucha

Udało mi się zakupić wczoraj takie materiałowe ciążowe spodenki 7/8 w H&M i tak mi wygodnie masakra, nic nie gniecie.

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa i dobre rady
Teraz właśnie też nogi zaprowadziły mnie do toalety i zwróciłam jabłuszko, które zjadłam.
Po wszelkich innych smakach - kwaśne, gorzkie, ostre - wymiotuje, tylko mój organizm przyswaja słodkie. Ehhhh, a ja głupia jeszcze boję się iść na zwolnienie, bo nie wiem jak Szefowej powiedzieć:/ Jeszcze od 1.11 podwyżkę dostałam:/
Powiedz jej jak najszybciej tak po prostu, ja powiedziałam wprost i nie ma problemu żeby urwać się na wizytę, przygotowuje już zastępstwa, jakbym się dobrze czuła to ok, a le jakby się coś działo to wszyscy będą przygotowani, i nie będzie pretensji

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Mam dokładnie te same objawy

Cytat:
Mój był za pierwszym razem, a tak zazwyczaj w pracy. Pan doktor kazał mu przypilnować badań itp. mam nadzieję że na tą 22 listopada już będzie mógł pójść

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam ze sklepu, dzisiaj mam tyle energii że mogę góry przenosić
gratuluję udanej wizyty super, że wszystko w porządku

Edytowane przez occulta24
Czas edycji: 2011-11-08 o 15:57
occulta24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 16:20   #3684
lijuana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to chciałam Wam zdradzić, że zauważyłam poprawę stanu cery po kapsułkach rybkach Dermogal. Pisałam Wam, że na skroniach mam bolące krostki i wczoraj je potraktowałam peelingiem, tonikiem z kwasem salicylowym, a potem całą twarz i szyję posmarowałam taką jedną kapsułką. Dziś od rana patrzę, a tam krostki dużo mniejsze i nie bolą już jak wczoraj
Zrecenzowałam je na blogu, są tam też zdjęcia, więc jakby któraś chciała przeczytać , to zapraszam
Aneczka nie uzywaj nic co zwiera kwasy to może zaszkodzić maluszkowi...jeśli masz problemy z cerą polecam ci Lerosett mineral deep cleaner z firmy Natur medicin to jest maska i do tego krem exclusive tej samej firmy on nawilża ale nie zatyka porów oraz usuwa stany zapalne..i co najważniejsze jest w 100% bezpieczny dla kobiet w ciąży, sma go używam odkąd mam problemy w ciaży...co więcej nie używaj żadnych kremów z retinolem , jeszcze raz żadnych kwasów i zabiegów z prądem....jestem po kosmetologi więc moge pomóc co do zabiegów kosmetycznych
Stary 2011-11-08, 16:56   #3685
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lijuana Pokaż wiadomość
Aneczka nie uzywaj nic co zwiera kwasy to może zaszkodzić maluszkowi...jeśli masz problemy z cerą polecam ci Lerosett mineral deep cleaner z firmy Natur medicin to jest maska i do tego krem exclusive tej samej firmy on nawilża ale nie zatyka porów oraz usuwa stany zapalne..i co najważniejsze jest w 100% bezpieczny dla kobiet w ciąży, sma go używam odkąd mam problemy w ciaży...co więcej nie używaj żadnych kremów z retinolem , jeszcze raz żadnych kwasów i zabiegów z prądem....jestem po kosmetologi więc moge pomóc co do zabiegów kosmetycznych
Wrr, net mi się tnie Odpisałam, ale mi wiadomość skasowało
Ja używam toniku z zawartością kwasu salicylowego 0,5 % - uważam, że nie jest to mega zawrotna ilość żeby zaszkodzić, poza tym stosuję go raz na 3 dni i tylko na krostki
Do do kosmetyków z wit. A, to czytałam o tym, żeby nie stosować balsamów czy kremów na duże powierzchnie ciała, kiedy wchłanialność jest największa. Ja rybki stosuję co tydzień lub jak mi się przypomni, więc też myślę, że nie mam powodu do niepokoju. Jeżeli miałabym preparaty na receptę z wit. A, to tak, wtedy bym je odstawiła, ale takich nie stosuję. Nie mam większych problemów z cerą, teraz jedynie na skroniach mi wyskakują pojedyncze krosteczki.
O kolejną kwestię muszę zapytać moją panią ginekolog - ciekawa jestem, co ona sądzi na ten temat

15

Stary 2011-11-08, 17:11   #3686
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Kupilam ten pamietnik! znalazlam w sklepiku katolickim paree sztuk i az nie moglam sie zdecydowac ktora wybrac; ]
http://allegro.onet.pl/anne-geddes-a...917258615.html wzielam ten, z tym ze to jest pamietnik pierwszzych pieciu lat
Jest bardzo fajny, ma ladne zdjecia

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2011-11-08 o 17:13
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 17:40   #3687
occulta24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Kupilam ten pamietnik! znalazlam w sklepiku katolickim paree sztuk i az nie moglam sie zdecydowac ktora wybrac; ]
http://allegro.onet.pl/anne-geddes-a...917258615.html wzielam ten, z tym ze to jest pamietnik pierwszzych pieciu lat
Jest bardzo fajny, ma ladne zdjecia
Z pierwszej strony wygląda uroczo (okropnie lubię jej zdjęcia)
ale kupię chyba dopiero po urodzeniu.
Stary 2011-11-08, 17:42   #3688
lijuana
Raczkowanie

Cytat:
Wrr, net mi się tnie Odpisałam, ale mi wiadomość skasowało
Ja używam toniku z zawartością kwasu salicylowego 0,5 % - uważam, że nie jest to mega zawrotna ilość żeby zaszkodzić, poza tym stosuję go raz na 3 dni i tylko na krostki
Do do kosmetyków z wit. A, to czytałam o tym, żeby nie stosować balsamów czy kremów na duże powierzchnie ciała, kiedy wchłanialność jest największa. Ja rybki stosuję co tydzień lub jak mi się przypomni, więc też myślę, że nie mam powodu do niepokoju. Jeżeli miałabym preparaty na receptę z wit. A, to tak, wtedy bym je odstawiła, ale takich nie stosuję. Nie mam większych problemów z cerą, teraz jedynie na skroniach mi wyskakują pojedyncze krosteczki.
O kolejną kwestię muszę zapytać moją panią ginekolog - ciekawa jestem, co ona sądzi na ten temat
Przy takim stosowaniu rzeczywiście Ci nie zaszkodzi..chociaż ja odkad wiem o ciąży to dmucham na zimne..nic sie nie stanie jak nie zastosujesz a lepiej sie póżniej nie martwić że coś mogło maluszkowi zaszkodzić...
Stary 2011-11-08, 17:54   #3689
zaaaabcia
Zakorzenienie

sliwienka - koniecznie kup sobie ten pamietnik

debesciara - podziwiam ja bym nie wytrzymala

rinco - kciuki za wizyte

gatta - witaj

centipede - daj znac jak sie ksiazka podoba

agatka - przykro mi ze nie znalazlas tego pamietnika

Kurcze nie wiem co sie dzieje chce cytowac i od razu kieruje mnie na odp ..

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-08, 18:11   #3690
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Witajcie!

Timii, zdradzę Ci sekret - robię sobie tajne notatki o każdej z Was hihi od razu jak któraś podaje na wątku tp czy inne dane, to sobie zapisuję, żeby mi nie umknęło .
wow, spryciara z Ciebie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
P
Włosy na początku nieco bardziej mi wypadały, teraz wszystko się unormowało. Paznokcie za to mam mocne jak nigdy dotąd.
I niech tak zostanie.
Miłego dnia dziewczyny!
moje pazurki tez super mocne i rosna jak szalone!

Cytat:

rinco i jak po wizycie??

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Mamuśki
Od jakiego czasu cały czas regularnie Was podczytuje więc czas się przywitać
Jestem Agata l.25. teraz jestem w 13 t 2 d. Termin porodu na 15 maja 2012r
Mogę dołączyć ??
witamy

Cytat:
Super Gratuluję umowy
Chyba najwyższy czas żeby wstać z wyrka i zrobić obiad - małż za dwie godzinki przyjdzie z pracy Jutro na drugą zmianę pójdzie, to ja sobie przepisy poogarniam, bo czas najwyższy te tony gazet uprzątnąć.
Miłego dnia
ja tez mam zaleglosci w tych sprawach, nie wiem kiedy sie wyrobie ze wszystkim, tony gazet, ksiazek, papierzysk.... musze sie sprezyc przed wyprowadzka zeby ze soba nie targac tego na nowe miejsce

Cytat:
no co ty??!! to juz??

Cytat:
my bylismy w tym i poprzednim tygodniu razem, wczesniej tylko ja. polecam razem

Cytat:

to w sumie zalezy od lekarza, wiem ze gin mojej siostry nie jest tym zachwycony ale chyba nalezy do mniejszosci...

ale zazdroszcze mamuskom ktore nie pracuja i maja mnostwo wolnego czasu. ja sie z niczym nie moge wyrobic... biegne teraz podszykowac obiad na jutro, potem prysznic, przepis na zycie i do spania. i tak caly dzien w biegu

dzis powiedzialam ludziom w pracy. super uczucie, tak jakbysmy to przezywali od nowa. wszyscy gratuluja i caluja mocno. fajnieeee
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości