|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
ja taką przeniosłam 5kroków i plamienia
|
|
#3662 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3663 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałyście, już jest wątek mamuś lipcowo-sierpniowych
|
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam, widziałam...
|
|
|
|
|
#3665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o płec to lekarz tez może błędnie odczytac usg ja tam wole byc ostrożna.
|
|
|
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
leci ten czas
mi parę dni temu koleżanka wyznała że chyba też będzie miała dzidzię, ale dopiero za tydzień potwierdzi u gina. Termin teoretycznie na 1 lipca więc może ją jeszcze do nas zwerbuję ;p
|
|
|
|
#3667 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3668 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A chodzicie ze swoimi partnerami na wizyty? U mojego gina w poczekalni jest duuuużo par. |
|
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
Super, że pojawił się wątek kolejnych mamuś ale to zleciało![]() Silweńka to coś to właśnie powinno wskazywać na synka ale lekarz mówił, że to jeszcze wcześnie i następnym razem się znowu przyglądniemy Sprzęt był bardzo dobry, może dlatego tak się Maluszek ujawniłŻabcia ja dzisiaj planuję kupić Ciężarówką przez 9 miesięcy + Dzieciozmagania, taki komplet w Empiku kosztuje 80zł. Mam nadzieję, że nie będę żałować ![]() tyle trzeba czekać do wizyty kolejnej ![]() Katka mam nadzieję, że wkrótce poczujesz się lepiej!
|
#3670 |
|
Raczkowanie
|
Mi się cera bardzo poprawiła i strasznie szybko mi włosy rosną (zwłaszcza na nogach
USG genetyczne będę mieć w 12tc3dc i może już zobaczymy płeć. A w ogóle na to USG idę do innej kliniki do gościa którego nie znam. Myślicie, że lekarz może odmówić mojemu mężowi bycia przy USG, bo mąż bardzo by chciał być przy tym |
|
|
|
#3671 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam ze sklepu, dzisiaj mam tyle energii że mogę góry przenosić
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za wizytęCytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2011-11-08 o 13:30 |
|||||
|
|
|
#3672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3674 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
było dośc zabawnie przynajmniej ja miałam ubaw przy całym tym stresie badaniami to jakoś z mężem było raźniej i wesoło
|
|
|
|
|
#3675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że nie będzie problemu. Albo mąż wejdzie od razu, albo lekarz poprosi go jak uzna za stosowne ![]() Wśród znajomych nie spotkałam się z tym żeby lekarz odmówił, przecież to bardzo ważne dla ojca również.
|
|
|
#3676 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój małż był na jednej, tej ostatniej 14 października i był tak zachwycony, że nie może wytrzymać do następnej Na szczęście jeszcze tydzień Cytat:
Mąż się śmieje, ze mam nie golić nóg, bo wtedy narzekam, że mi się nogawki od piżamowych spodenek podwijają i mi zimno Ja już pisałam jak wyglądała wizyta wspólna - oboje weszliśmy do gabinetu. Chwilka rozmowy, potem gdy pozbywałam się dolnej odzieży, to mąż już siedział za leżanką przy zagłówku. Zero problemów, pani nic nie mówiła, więc na pewno na każdej wizycie będziemy razem ![]() A tak w ogóle, to chciałam Wam zdradzić, że zauważyłam poprawę stanu cery po kapsułkach rybkach Dermogal. Pisałam Wam, że na skroniach mam bolące krostki i wczoraj je potraktowałam peelingiem, tonikiem z kwasem salicylowym, a potem całą twarz i szyję posmarowałam taką jedną kapsułką. Dziś od rana patrzę, a tam krostki dużo mniejsze i nie bolą już jak wczoraj ![]() Zrecenzowałam je na blogu, są tam też zdjęcia, więc jakby któraś chciała przeczytać , to zapraszam
Edytowane przez aneczka240 Czas edycji: 2011-11-08 o 14:23 |
||
|
|
|
#3677 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za miłe słowa i dobre rady
![]() Teraz właśnie też nogi zaprowadziły mnie do toalety i zwróciłam jabłuszko, które zjadłam. Po wszelkich innych smakach - kwaśne, gorzkie, ostre - wymiotuje, tylko mój organizm przyswaja słodkie. Ehhhh, a ja głupia jeszcze boję się iść na zwolnienie, bo nie wiem jak Szefowej powiedzieć:/ Jeszcze od 1.11 podwyżkę dostałam:/
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wsunęłam wielki kawał rolady kremowej... Ukroiłam mężowi wczoraj kawałek grubości 1cm i narzekał, że słodka... Z której strony ona słodka... Smak mi się zmienia czy co?
|
|
|
|
#3679 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba dziś pojadę do Carrefoura i kupię kremówki albo cokolwiek z kremem...
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w realu kupowałam... U mnie mają świetną piekarnię... A jakie bułeczki...
|
|
|
|
#3681 |
|
Wtajemniczenie
|
taaa a mój mąż stwierdził, że dziś ma być pizza mojego wypieku
więc pewnie zeżrem z kawałek
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz nadrobie a tymczasem napisze, ze objechalam pol ksiegarni w tym empik i nigdzie nie ma pamietnikow/ dziennikow ciazy. Pozostaje allegro, ale nie wiem ktory wybrac ;/
|
#3683 | ||||
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze dziś rano odkryłam że to jest dzień na dobre ciacho
mam nadzieję że uda mi się dzisiaj takie zdobyć.Co do staników to ja grzecznie poprosiłam o takie bardziej zabudowane i w takich mi się dobrze chodzi i nie bolą tak piersi. Ogromne gratulacje dla "podwójnych" mam ![]() , teraz to tak mi się podoba bycie mamą że chętnie miałabym więcej niż jednego Malucha![]() Udało mi się zakupić wczoraj takie materiałowe ciążowe spodenki 7/8 w H&M i tak mi wygodnie masakra, nic nie gniecie.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję że na tą 22 listopada już będzie mógł pójśćCytat:
super, że wszystko w porządku
Edytowane przez occulta24 Czas edycji: 2011-11-08 o 15:57 |
||||
|
|
|
#3684 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpisałam, ale mi wiadomość skasowało Ja używam toniku z zawartością kwasu salicylowego 0,5 % - uważam, że nie jest to mega zawrotna ilość żeby zaszkodzić, poza tym stosuję go raz na 3 dni i tylko na krostki ![]() Do do kosmetyków z wit. A, to czytałam o tym, żeby nie stosować balsamów czy kremów na duże powierzchnie ciała, kiedy wchłanialność jest największa. Ja rybki stosuję co tydzień lub jak mi się przypomni, więc też myślę, że nie mam powodu do niepokoju. Jeżeli miałabym preparaty na receptę z wit. A, to tak, wtedy bym je odstawiła, ale takich nie stosuję. Nie mam większych problemów z cerą, teraz jedynie na skroniach mi wyskakują pojedyncze krosteczki. O kolejną kwestię muszę zapytać moją panią ginekolog - ciekawa jestem, co ona sądzi na ten temat
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam ten pamietnik! znalazlam w sklepiku katolickim paree sztuk i az nie moglam sie zdecydowac ktora wybrac; ]
http://allegro.onet.pl/anne-geddes-a...917258615.html wzielam ten, z tym ze to jest pamietnik pierwszzych pieciu lat ![]() Jest bardzo fajny, ma ladne zdjecia
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-11-08 o 17:13 |
|
|
|
#3687 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
(okropnie lubię jej zdjęcia) ale kupię chyba dopiero po urodzeniu.
|
|
|
#3688 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
sliwienka - koniecznie kup sobie ten pamietnik
debesciara - podziwiam ja bym nie wytrzymala ![]() rinco - kciuki za wizyte gatta - witaj centipede - daj znac jak sie ksiazka podoba agatka - przykro mi ze nie znalazlas tego pamietnika ![]() Kurcze nie wiem co sie dzieje chce cytowac i od razu kieruje mnie na odp ..
|
|
#3690 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no co ty??!! to juz?? Cytat:
![]() Cytat:
ale zazdroszcze mamuskom ktore nie pracuja i maja mnostwo wolnego czasu. ja sie z niczym nie moge wyrobic... biegne teraz podszykowac obiad na jutro, potem prysznic, przepis na zycie i do spania. i tak caly dzien w biegu dzis powiedzialam ludziom w pracy. super uczucie, tak jakbysmy to przezywali od nowa. wszyscy gratuluja i caluja mocno. fajnieeee
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.

ja taką przeniosłam 5kroków i plamienia

Chyba dziś pojadę do Carrefoura i kupię kremówki albo cokolwiek z kremem...
Odpisałam, ale mi wiadomość skasowało