|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 66,67% |
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
1 | 2,08% |
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
1 | 2,08% |
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
10 | 20,83% |
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
6 | 12,50% |
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
0 | 0% |
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
3 | 6,25% |
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
10 | 20,83% |
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
6 | 12,50% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Dziewczyny jak Wy to robicie że macie czas na forum?? tęskno mi za wami
![]() ![]() ![]() ![]()
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-11-08 o 16:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Ja siedze jak karmie ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Juz sie przyzwyczailam i nie mam takiego stracha. Dziewczyny, jesli cos przegapilam, to sorki, Ale pytanko mam... Probowalyscie na wzdecia (nie za kazdym razem oczywiscie, Ale w ekstremalnych przypadkach) termometr? Ja dzis rano sprobowalam, bo sie Maja od 1ej w noch meczyla strasznie i koopa poszla jeszcze na przewijaku... I tak dwa razy ![]() Wiem, nie powinno sie....ale sie biedactwo meczylo przeokropnie ![]()
![]() |
#4924 | |
Zakorzenienie
|
Słodziak
![]() ![]() Asik ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Z tym pieluchowaniem to nieźle ![]() A co do białego to przytulam mocno ![]() Cześć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz już chyba je sprawniej, bo coraz rzadziej się krztusi. Widziałam, że była mowa o obcinaniu paznokci - mogę polecić obcinaczkę Baby Ono ![]() Irmith, jak przeczytałam o Twojej wizycie u gina, to aż miałam gęsią skórkę. Aż tak poważnie jest? Żeby szybko się naprawiło ![]()
![]() |
#4926 | |||||
Zakorzenienie
|
Słodziak- wiadomo - bo Piotruś
![]() Ale skarpetki wymiatają ![]() A na głowę zawsze mu cos ubierasz? Cytat:
![]() Zazdroszczę! A i kciuki - of kors zaciśnięte ![]() No właśnie bo mam wrażenie,że mój tez ![]() Cytat:
![]() A Hanka koniecznie na Wawel ![]() Cytat:
![]() Kurcze- a widzisz moja położna laktacyjna jednak jest przeciwnikiem podawania mm w takich sytuacjach. Siedziała u mnie 2h jak maly był taki marudny i kombinowała co on może chcieć i w sumie w końcu zasnął. A mam nadzieje,ze jak pozmieniam moją dietę i ją rozszerzę to już marudkowanie się skończy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Piotrusiowi jedna położna zrobiła podobny zabieg jeszcze w szpitalu, jak miał stolce przejściowe i strasznie się męczył, tyle że nie termometrem a cewnikiem. Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-11-08 o 17:08 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | ||||
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za odp w sprawie chrzcin
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4928 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 2. moja usypia ze smokiem..ale jak się budzi nad ranem to już go nie ma w buzi..jak dobrze uśnie to wypluwa... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() przytulam mocno ![]() Cytat:
![]() ŚLICZNOŚCI!!! a my wróciliśmy do domu..byliśmy na pizzy w miasteczku.objadłam się jak świnka.. wróciliśmy ok 16 a Sara dalej śpi...chyba ją obudzę,bo mi cycek ekspoduje zaraz ![]()
![]() |
#4929 |
Zakorzenienie
|
Jeju, nie wiem czy internet to ma więcej plusów czy minusów
![]() Właśnie mały zrobił b.rzadką kupę, więc ja migiem na neta ocb i żałuję że weszłam bo teraz jestem zeschizowana.... Czy mamom na mieszanym karmieniu zdarzają się luźne kupy? Bo mój robił zawsze takie gęściejsze a teraz taka wodnista mega a chwilę wczesniej równie wodnisty kleks. I nie wiem czy to biegunka czy po prostu jednorazowy incydent i no stressss ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Zakorzenienie
|
moja Julka jest na mieszanym i robi wodniste kupy-to nic złego, o ile nie jest ich za wiele w ciągu doby.Jakiś czas temu robiła po każdym karmieniu, teraz już( ma ponad 2 m-ce) jest 1x na dobę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
piszecie o pomocy termometrem-jak to wyglada?bo nie moge sobie wyobrazic. Natka, mialam nadzieje, ze krwawienie/plamienie skonczy sie tak jak z Kuba po 3 tygodniach. Agnyska ![]()
![]() |
#4932 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() przesliczny synus... ![]()
![]() |
#4935 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny z termometrem uważajcie - jak już to nie za często takie akcje, bo dziecko się przyzwyczai i nie będzie bez pomocy kup w ogóle ![]() Co do obcinana paznokci maluchom, to jak kupiłam przy pierwszym jakieś nożyczki specjalne, ale to tępe cholerstwo było i po pierwszym razie wywaliłam. Od tamtej pory i starszemu i młodemu obcinam zwykłym, dorosłym obcinaczem ![]()
![]() |
#4937 |
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie
![]() ![]() ![]() No nic - najpierw infekcja dróg moczowych (zaleczona, ale musimy być pod kontrolą poradni nefrologicznej), później wykryli rotawirusa, a potem jakiegoś adenowirusa...nie muszę dodawać, że tego kolejnego złapaliśmy w szpitalu..no więc panika na oddziale i szybkie przenosiny do szpitala obok na oddział zakaźny. Ale są też dobre strony - tu kieruję się do mamuś mających problem z karmieniem i dylemat z dokarmianiem - dowiedziałam się, że Tymon nie przybierał na wadze, bo mało wysysał mleka z piersi. Żeby to sprawdzić ustawili mi system karmienia - najpierw ważenie przed karmieniem, potem 10 min z jednej piersi, odbicie, 10 min z drugiej piersi, odbicie, wazenie po karmieniu i potem w zależności od tego czy mamy jeszcze pokarm czy nie, dopajamy albo odciągniętym mlekiem albo mm. Dzięki temu dowiedziałam się, że Mały wypija jednorazowo ode mnie ok 40ml, a powinien wypijać na 1 posiłek od 80 do 100 ml. Więc z butelki wypijał potem drugie tyle. I zaczął ładnie przybierać, bo wypisali nas z wagą 3996g ![]() No i dostałam całą listę bezpiecznych i skutecznych specyfików na kolki od pani ordynator w szpitalu, może komuś się przyda: Biogaja - probiotyk - 1x5 kropli Esputicon - 3x2 krople Delicol - enzym laktaza - dawki jak w ulotce rurki doodbytnicze "Windy" - jak brzuszek jest twardy można do 2xdobę Viburcol - 2xdobę Niedługo może nadrobię forumowe zaległości jak dziecię pozwoli, mam nadzieję, że u Was nic złego się nie dzieje i wszystko z Wami i Waszymi maluchami ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4939 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja jest na mm i juz pare razy tez mi sie zakrztusila... a mnie cisnienie wtedy niezle podskoczylo.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() gratulacje.... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
kochana wspolczuje tego wszystkiego.mam nadzieje, ze z kazdym dniem bedzie coraz lepiej.... ![]()
![]() |
#4940 |
Zakorzenienie
|
my dzisiaj 7 tygodni i 1 dzień i ważymy równe 5 kg
![]() ![]() Aiszka witaj kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dobrze, ze już w domku ![]() mocne ![]() sorry, że się tak tylko odzywam z doskoku, ale szczerze mówiąc to mam taaaaaakiego doła, ze szok... myślę nawet już nad tym, żeby jechać do domu w pl, bo nic tutaj po mnie, ale mam takiego stracha lecieć z małym, boję się strasznie, że nie ogarnę wszystkiego i zła jestem sama na siebie za to ![]()
![]() |
#4942 | |
Zakorzenienie
|
Ja stare miasto
![]() Cytat:
![]() Dzięki za odp odnośnie kupy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
KWC
|
Agnysko
![]() Aiszka dobrze,że już najgorsze za Wami. Fajnie,że mały tsk ładnie nabrał ciałka. My już po USG - wyszło ok. i po szczepieniu. Jak kłuli Eryka to płakałam tak samo mocno jak on aż mi się pielęgniarka kazała uspokoić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4944 | ||
Zakorzenienie
|
Może być rtęciowy ale są też takie elektroniczne z miękką końcówką
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aiszka dobrze że już jesteście na prostej ![]() cotka my to matki wariatki jesteśmy wszystkie, schizujmy nad wszystkim, kto by 3 mc temu pomyślał że bedziemy się roztkliwiać nad kupą ![]() ![]() Bąbel mój ma katar i to taki że ho ho... rano nie miał, dopiero jak wychodziłam z nim na spacer zaniepokoiła mnie wydzielina, to zapuściłam sól i natarłam maścią, a po spacerze (a stał na słoneczku cały czas) zaczęlo mu nos przytykać, ehh nie powiem ale nie mogę ścierpieć jak malutki się męczy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chociaż trzeba chyba też brać pod uwagę wagę wyjściową, moja Zuzia przy wyjściu ze szpitala miała tylko 3060 więc w 2 miesiące przybrała 1,5 kg prawie Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-11-08 o 20:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Raczkowanie
|
Chciałam się przywitać, mam na imię Ewa 23 lata i 5 września urodziłam śliczną córeczkę - Lenkę - ważyła 2980g i mierzyła 54 cm.
Poród był dość bolesny ale miło wspominam mimo wszystko, mogłabym jeszcze raz ![]() Regularnie czytam ten wątek, można powiedzieć, że od początku ciąży ale nigdy się nie odzywałam (sama nie wiem czemu). Korzystałam wielokrotnie z zamieszczonych tu rad, często robiło mi się lżej na duszy czytając Wasze opowieści. Gratuluję serdecznie wszystkim Mamusiom ich Pociech! Oby rosły zdrowo! ![]() ![]() ![]() Chciałam napisać do Aiszki, trzymaj się dzielnie Kochana, ja byłam z Lenką w szpitalu jak skonczyła 2 tygodnie - zapalenie płuc ![]() Obecnie Lenka waży 5400g ![]() Strasznie się rozpisałam, ale chciałam jakoś Wam przybliżyć moje losy. Chciałabym dołączyć do Waszego grona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4948 |
Zakorzenienie
|
Aiszka, dużo zdrowia dla Tymonka
![]() Żegnam się na dziś ![]()
#4949 | ||||
Zakorzenienie
|
Myślicie, że już czas zgasić światło w poczekalni i przenieść się do odchowalni? Do końca wątku zostało jakoś 50 postów...
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaglądaj do nas częściej i może jakieś zdjęcie dzieciaczka dla cioć? Cytat:
![]() Cytat:
![]() o jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.