Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-09, 08:28   #4981
anciaahk
kosmitka

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Franek tak wczoraj koncertował, że pod wieczór skapitulowałam i pomyślałam o mm. Oczywiście NAN znów nie chciał, pojechałam po hippa. Hippa też początkowo nie chciał, ale zaczęłam raz, drugi podtykać butelkę pod nos, to wypił 120 ml. I to jakieś 40 minut po karmieniu. Więc chyba kryzys? Dzisiaj przystawiamy cyca max co 2h i zobaczymy, czy będzie lepiej.
Czytałam, że książkowy kryzys 3 miesiąca. Żałuję, że dałam mm.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:30   #4982
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Franek tak wczoraj koncertował, że pod wieczór skapitulowałam i pomyślałam o mm. Oczywiście NAN znów nie chciał, pojechałam po hippa. Hippa też początkowo nie chciał, ale zaczęłam raz, drugi podtykać butelkę pod nos, to wypił 120 ml. I to jakieś 40 minut po karmieniu. Więc chyba kryzys? Dzisiaj przystawiamy cyca max co 2h i zobaczymy, czy będzie lepiej.
nie żałuj, co dziecko miało być głodne, przecież jest malutki, kryzys przejdzie zobaczysz

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:32   #4983
anciaahk
kosmitka

Biedny Stasieńka, oby to nie było nic poważnego .

Małgoś - i tak żałuję, mogłam dawać częściej cyca, ale nie skapowałam się, że to kryzys.

Stary 2011-11-09, 08:32   #4984
gerda
Zadomowienie

Tenaya24 gratuluję

Cytat:
Napisane przez Wuwka Pokaż wiadomość
Chciałam się przywitać, mam na imię Ewa 23 lata i 5 września urodziłam śliczną córeczkę - Lenkę - ważyła 2980g i mierzyła 54 cm.
witaj i gratuluje

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Ja piłam w tą niedzielę. Ale juz od 2tygodni Judyś przesypia mi cale noce więc dlatego sobie pozwolilam-ale i tak po połowie szklanki już mi nie smakowało.
zazdroszczę

a ja sie przeziębiłam, masakra jakaś, musze sie czymś nafaszerować:br zydal:

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:34   #4985
mooonik
Zakorzenienie

Dzień dobry!

my już nie śpimy od 7, córa stwierdziła, że skoro takie ładne słońce to szkoda czadu na spanie leży koło mnie z czkawką właśnie

Cytat:
Aaaaaaaa i mnie dopadł kryzys laktacyjny .
co się dzieje?
Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Moonik-stary/nowy avek
tiaaa, powrót do staroci

Cytat:

Mój wieczorami też marudzi, myślałam, że wszystkie dzieci wieczorkiem przed kąpielą marudzą .

moja nie

Dwa.
Marudzenie musi minąć, muszę w to wierzyć. Wózek chyba kupię nowy, są nawet po 299 zł jakieś w promocji. Używane też często w podobnej cenie.
A kącik do karmienia w sumie chyba nie jest nam potrzebny, bo Franek już je w miarę sprawnie, bez wyginania.
jejjjj

m się mieścimy w jednym pokoju, muszę jakoś oddzielić strefę dzienną, jadalną i nocną dlatego mam kącik karmieniowy

Cytat:
Maminki, ile dziecko powinno min. przybierać tygodniowo na wadze??Coś mi sie wydaje,że z Marcelem musze wybrać się do innego pediatry, Wasze dzieci tak ładnie przybieraja na wadze, a on nie może jakoś, a jest na mm
Kapka ja czytałam, że koło kg na miesiąc powinno dziecko przybrać

mówisz, że już Marcello pospał

Dziewczyny jak używacie wody morskiej? Tzn chodzi mi o to, jak wydmuchujecie nosek? Chciałam mojej zakropić nosek bo mi w nocy charczała ale nie wiem co potem zrobić

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:34   #4986
kapka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Kapka moja też nie jest gigantem, wczoraj była ważona i w 10 tygodniu miala 5200 i lekarka mowiła, że nieźle przybrała, bo powinno być 100g na tydzień, za to moja położna mówiła, że 200, więc sama nie wiem, Kaja nie je książkowo, ale przybiera na wadze, więc jest kul jak Marcelek je to chyba nie masz się czym przejmować, gorzej chyba jakby nie chciał

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

moja mała, po przestawieniu czasu sobie spi i na kapiel trzeba ja budzić
Mój w 9 tygodniu waży ok. 4300, a jak się urodził to ważył 100gram więcej od Twojej niuni-3400, a wychodziliśmy ze szpitala z wagą 3080g.Sama nie wiem co mam myśleć o tej wadze...ostatnio 2-3 dni je mi mniej, wcześniej ok.750ml na dobe.

Małgoś- całusy dla Stasia za wizyte

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:36   #4987
anciaahk
kosmitka

Moonik tak się właśnie zastanawiałam, jak Ty wydzielasz te strefy . Ja pryskam wodę morską, potem wyciągam fridą. Oj nie lubi ten Franciszek, nie lubi.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 08:36   #4988
gerda
Zadomowienie

[QUOTE=minio1984;30402292]
A i chciałam się pochwalić Adaś dziś kończy 10 tyg
(I Gerdy synek)[/QUOTE]

i Gerdy córka ale część zapamietałaś powodzenia u lekarza

Stary 2011-11-09, 08:38   #4989
spray
KWC

Cytat:
Napisane przez kapka
Maminki, ile dziecko powinno min. przybierać tygodniowo na wadze??Coś mi sie wydaje,że z Marcelem musze wybrać się do innego pediatry, Wasze dzieci tak ładnie przybieraja na wadze, a on nie może jakoś, a jest na mm
ok. 200-250g
A co się dzieje z Marcelkiem?
edit - już doczytałam.

Jeżu, po tym wczorajszym szczepieniu Eryk dostał takiego wścieku, że myśleliśmy, że sobie gardło zedrze. W życiu nie słyszałam takiego ryku, nawet jak go wczoraj pielęgniarka kłuła. Całą noc koncertował z piętnastominutowymi przerwami na drzemkę. No i oczywiście dostał gorączki jak nam zapowiadali.
Cudnie.

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-11-09 o 08:40
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:39   #4990
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Mój w 9 tygodniu waży ok. 4300, a jak się urodził to ważył 100gram więcej od Twojej niuni-3400, a wychodziliśmy ze szpitala z wagą 3080g.Sama nie wiem co mam myśleć o tej wadze...ostatnio 2-3 dni je mi mniej, wcześniej ok.750ml na dobe.

kochana to Kaja wypija od 450 do 600 (rzadko) na dobe, lekarka stwierdziała, że jest drobna i widocznie nie trzeba jej więcej, bo rośnie mówiła tylko żeby dawać flachę kiedy chce

Stary 2011-11-09, 08:40   #4991
anciaahk
kosmitka

Spray współczuję atrakcji. Coś mu podawaliście?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 08:41   #4992
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
ok. 200-250g

Jeżu, po tym wczorajszym szczepieniu Eryk dostał takiego wścieku, że myśleliśmy, że sobie gardło zedrze. W życiu nie słyszałam takiego ryku, nawet jak go wczoraj pielęgniarka kłuła. Całą noc koncertował z piętnastominutowymi przerwami na drzemkę. No i oczywiście dostał gorączki jak nam zapowiadali.
Cudnie.
biedny teraz mu juz lepiej?

Stary 2011-11-09, 08:43   #4993
spa82
Raczkowanie

Hejka.
U nas dzisiaj prawdziwa szara brzydka jesień. Najchętniej zaszyłabym sie w łóżku i spała-ale z wiadomych przyczyn jest to raczej niemożliwe

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
a ja czytałam, że kolki mogą do 6miesiąca być
Mogą być ale nie muszą. Raczej standardowo ponoc trzymają do 3ego-a ja w ramach pocieszenia Minio właśnie ten termin wskazałam

Cytat:
Natuś, u nas wszystkie są luźne, czasem bardzo. Pielęgniarka środowiskowa mówiła, że przy karmieniu piersią to normalne.

U nas też wszystkie luźne Anciu a macie śluz w kupce? U nas dosyc czesto sie zdarza. A lekarz jak mu o tym mówiłam nie powiedziel że to ani dobrze ani źle kazał tylko zwiekszyć do 2xdziennie probiotyk. Ale gdzies czytałam ze ponoć na cycku to si zdarza...A ja oczywiście fiksuje

Wózek chyba kupię nowy, są nawet po 299 zł jakieś w promocji. Używane też często w podobnej cenie.
Matko juz drugi wózek na tapecie Ja sie jeszcze pierwszym nie nacieszyłam a tu za nastepnym trzeba sie oglądać. Ogólnie to żałuję że kupiłam wózek 3w1 bo jednak spacerówka przydałaby się jakaś lżejsza.

Cytat:

w końcu padł w leżaczku

edit: juz po spaniu
Moja pediatra mówiła że ok.200g.
Śpioch

Cytat:
moja mała, po przestawieniu czasu sobie spi i na kapiel trzeba ja budzić
No właśnie u nas podobnie A po obudzeniu wykapaniu nadal Ci ładnie zasypia nie marudzi? U nas naszczescie nie. Zje i nadal w kime. Ale teraz staram się ją przeciagnąc i nie pozwalam jej usnąć-boszeee ale Judi ma wredną matkę

Dobra lecę myc łepetynkę bo mała śpi po sniadaniu a później w drogę bo mam pare sprawinek na mieście.
Do później papa

Taaa już w niani słyszę że sie wierci-koniec spania!

Edytowane przez spa82
Czas edycji: 2011-11-09 o 08:46
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 08:49   #4994
kapka
Zadomowienie

Spray- współczuje nockimój od 3.40 koncertuje do teraz i ma w doopie spanie.Wiesz, tak czytam o wagach Waszych pociech i widze,ze większość już ponad 4500waży i mnie to zaczeło martiwć,ze tak mało mój przybrał może mu zrobie badania

Cytat:

Kapka ja czytałam, że koło kg na miesiąc powinno dziecko przybrać

mówisz, że już Marcello pospał

Pospał 15 minut!!dzisiaj padneCzyli mój za mało przybiera

Dziewczyny jak używacie wody morskiej? Tzn chodzi mi o to, jak wydmuchujecie nosek? Chciałam mojej zakropić nosek bo mi w nocy charczała ale nie wiem co potem zrobić
zakraplam a jeśli jest kozucha w nosie to chusteczką, jak katarek do gruszką.

Gerda- jak sama widzisz, mój więcej je a mniej przybiera na wadzewcześniej karmiłam na rządanie, ale pooprzesuwałam mu tak,że je książkowo co 2,5-3 godziny, nie zawsze wypije 120, czasami 100,60, ale pod koniec dnia sumując wychodzi ok 750ml.

LIVE,LOVE,LIFT.

Stary 2011-11-09, 09:04   #4995
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

Jade ze Staśkiem do lekarza, krztusił mi się w nocy z tej wydzieliny , musiałam go podnosić za każdym razem, bo aż nie mógł tchu złapać... odciągałam firdą, ale zaraz było to samo, pilnowałam go całą noc, mało co spałam, bo jak sie krztusił to przytykał sobie buzie do poduszki, no i wiecie same... strach i jeszcze raz strach .
Mam być dopiero przed 13 u Pani doktor, nie chciała przyjechać do domu, bo powiedziała że jak będą zastrzyki to da tam na miejscu
o kurde, niefajnie mam nadzieję, że szybko mu przejdzie zdrówka dla małego

Cytat:
nie żałuj, był głodny przecież chyba nie lepiej by było, żeby płakał z głodu? Kciuki za dziś !

Cytat:
Moonik tak się właśnie zastanawiałam, jak Ty wydzielasz te strefy . Ja pryskam wodę morską, potem wyciągam fridą. Oj nie lubi ten Franciszek, nie lubi.
generalnie część pokoju za drzwiami jakby to kącik Julika- łóżeczko, szafki, komoda, tam mam też fotel do karmienia i lampkę nocną. W dzień to dzień albo mała leży w łóżeczku przy karuzeli albo koło mnie na łóżku, no albo śpi, na karmienie siadam w kącie i jak skończymy to zależy oczy uśnie czy nie co będziemy robić. A jak przychodzi wieczór- kąpiemy ją, ubieramy i albo ja albo mąż karmimy- wtedy gaszę wszystkie światła, zostaje tylko nocna w kącie, tv jest ściszony, malutka zjada, odbija i usypia praktycznie od razu - odkładamy ją do łóżeczka i w zależności od aktywności w dzień śpi od 4 - 8 godzin jeszcze jak ją odłożymy to na szczebelkach przewieszam pieluchę, żeby jej z tv nie raziły odblaski. bardzo nam pomogło to oddzielenie strefy nocnej bo na początku była bardzo marudna i mieliśmy problem ją uśpić. No i my mamy wolny wieczór

a gruszką się da oczyścić nosek? nie mam fridy...

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Cudnie.
ojjjjj, ale dziś już lepiej?

Cytat:
zakraplam a jeśli jest kozucha w nosie to chusteczką, jak katarek do gruszką.

Gerda- jak sama widzisz, mój więcej je a mniej przybiera na wadzewcześniej karmiłam na rządanie, ale pooprzesuwałam mu tak,że je książkowo co 2,5-3 godziny, nie zawsze wypije 120, czasami 100,60, ale pod koniec dnia sumując wychodzi ok 750ml.
Kapka może taki urok Marcelka, że wolniej przybiera ?

dzięki za odp, spróbuję jak się obudzi to zrobić.

Cytat:
kochana to Kaja wypija od 450 do 600 (rzadko) na dobe, lekarka stwierdziała, że jest drobna i widocznie nie trzeba jej więcej, bo rośnie mówiła tylko żeby dawać flachę kiedy chce

ooo ciekawe- pierwszy raz się spotykam z tym, żeby na mm dawać kiedy dziecko chce, wszędzie piszą i mówią,żeby przetrzymywać te ok 3h. Dobrze wiedzieć

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 09:08   #4996
gerda
Zadomowienie

[QUOTE=spa82;30406668No właśnie u nas podobnie A po obudzeniu wykapaniu nadal Ci ładnie zasypia nie marudzi? U nas naszczescie nie. Zje i nadal w kime. Ale teraz staram się ją przeciagnąc i nie pozwalam jej usnąć-boszeee ale Judi ma wredną matkę![/QUOTE]

naszczescie ładnie potem zasypia wczoraj nie dałam jej aż tak pospać i obudziłam poł godziny przed kapielą, nie była do końca zachwycona

Stary 2011-11-09, 09:10   #4997
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

no z tą flacha mm to jest dziwnie - przeczytałam właśnie, że te bebilony pepti i nutramigeny szybciej się trawią i dziecko szybciej głodne.

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 09:13   #4998
Wuwka
Raczkowanie

Cytat:
ooo ciekawe- pierwszy raz się spotykam z tym, żeby na mm dawać kiedy dziecko chce, wszędzie piszą i mówią,żeby przetrzymywać te ok 3h. Dobrze wiedzieć
Jak byłam z Małą w szpitalu (już byliśmy na mm bo od stresów straciłam pokarm ) to też nie mówili nic na temat jej częstego jedzenia - potrafiła co 1,5h jeść ale mniejsze porcje - w sumie wychodziło, że nie przekraczała dziennej dawki zalecanej na opakowaniu.
Wuwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 09:24   #4999
archinta
Zakorzenienie

A my jeszcze tutaj

Mały nerwusek nie daje mi teraz nadrabiać
A przy kompie nie mogę z nim siedzieć. Nie wiem kiedy będę na czasie
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 09:30   #5000
lullaby_ml
Zakorzenienie

Stary 2011-11-09, 09:30   #5001
gerda
Zadomowienie

Cytat:

hmm faktycznie troche dziwne, że je a nie tyje, ciekawe co lekarz powie? Może ma taka szybka przemiane materii?

Cytat:
ja jej daje kiedy chce bo zazwyczaj zjada na raz 60ml,a to by jej na 3h nie wystarczyło

Stary 2011-11-09, 09:39   #5002
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

Moja tez od paru dnie je mniej,....wczoraj lekarka powiedziala ze to jedzenie moze tez byc od skoku.....
Moja srednio tez wypija 750ml na dobe...czasami wiecej czasami mniej....

Cytat:
ok. 200-250g
edit - już doczytałam.

Cudnie.

My mielismy 37.6....ale przeszlo i jest ok....mala spala w nocy ..teraz tez spi....miejsca po ukluciu tez wygladaja dobrze.
Biedny Eryczek ( strasznie mi sie to imie podoba ) a jak dzisiaj ?? lepiej??

Cytat:
Ja nawet jak przetrzymam te 3-4 godziny to moja i tak wypije te 90-100.......a myslalam ze bedzie wypijala wiecej a tu upa.....
Miala nawet takie dni ze na dobe wypila nawet 820 ml.......ja juz nie wiem jak jest z tym przybieraniem.....teraz mnie martwi ze tak wolno przybiera....

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

:hej: co u Ciebie ??
Stary 2011-11-09, 09:42   #5003
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Jak jem, jak Franek jest spokojny, jak śpi na rękach. A śpi duuużo na rękach.
wyrośnie synio z tego, zobaczysz .

Mój wieczorami też marudzi, myślałam, że wszystkie dzieci wieczorkiem przed kąpielą marudzą .

Dwa.
Marudzenie musi minąć, muszę w to wierzyć. Wózek chyba kupię nowy, są nawet po 299 zł jakieś w promocji. Używane też często w podobnej cenie.
A kącik do karmienia w sumie chyba nie jest nam potrzebny, bo Franek już je w miarę sprawnie, bez wyginania.
Jakoś nie umiem pisać z dzieckiem na rękach, ani czytać przy komputerze

Moje dziecko jest dość spokojne cały dzień, ale wieczorem włącza mu się takie marudzenie, że sama nie wiem co robić Uspakaja się dopiero w kąpieli.

Też myślałam nad kupnem spacerówki- mamy Mutsy Urban Rider, jest niezastąpiony podczas spacerów w polach, lesie, jeździ spokojnie po kamieniach, po piasku, ale jest mega ciężki

Cytat:
Kryzys 3 miesiąca?

Wuwka

Witaj

Na co konkretnie dostałaś Debridat? Bo my na problemy z wypróżnieniem, ale na razie nie widzę, żeby to działałało...

Cytat:
Agnysko
Aiszka dobrze,że już najgorsze za Wami. Fajnie,że mały tsk ładnie nabrał ciałka.

My już po USG - wyszło ok. i po szczepieniu. Jak kłuli Eryka to płakałam tak samo mocno jak on aż mi się pielęgniarka kazała uspokoić
Ja byłam z Mamą i z małym na szczepieniu to nie wiem kto miał najgorszą minę, sama myślałam że się rozpłaczę

thelilah

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

sprzatam i gotuje jak tz wraca z pracy.....a tak to zajmuje sie mala, zalatwiam sprawy , zakupy a ostatnio spotkania z kolezankami. Moge jeszcze raz to napisac, ze bardzo sobie chwale tz-a....pomaga mi we wszystkim.........moze troche wyluzuj....bo kiedy Ty kochana odpoczywasz??? jak nie ugotujesz raz obiadu to sie nic nie stanie.... zwolnij kochana

:
Odpoczywam jak tżet wraca do domu Czyli od 21 Wtedy biorę sobie kąpiel, chwilę poćwiczę lub poczytam i po pół godziny już śpię Mam też chwilę dla siebie na spacerze, a tak to cały czas bieganina- jakoś nie umiem odpoczywać, zawsze wydaje mi się że coś jest ważnego do zrobienia- perfekcjonizm przez który wykończyć się można
Całe szczęscie że moje dziecię ładnie śpi w nocy i tylko raz wstaję żeby go karmić

Mój mąż też bardzo pomaga także pod tym względem obie mamy szczęście

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Pięknie przybiera Twój Bartuś
Kurcze- a widzisz moja położna laktacyjna jednak jest przeciwnikiem podawania mm w takich sytuacjach. Siedziała u mnie 2h jak maly był taki marudny i kombinowała co on może chcieć i w sumie w końcu zasnął.
A mam nadzieje,ze jak pozmieniam moją dietę i ją rozszerzę to już marudkowanie się skończy W sumie mój teraz ma skok rozwojowy, ja dużo stresów- i wiele spraw się ponakładało.

Ja do tej pory karmienie wykorzystywałam na siedzenie tu- ale póki co mam szlaban , więc tez będzie mnie mniej. Dziś mały spał w dzień raptem niecałe 2h, a tak to przysypia na 15--30 min i czesc

Ja akurat nie próbowałam ale kilka osób pisało ,ze w ekstremalnych warunkach posunęło sie do tego sposobu i było oki.
.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja siedze jak karmie ;]
Zazdroszczę, jakbym mogła czytać wizaż jak karmię... jakoś boję się że synek mi spadnie, wyciągam szyję to mnie potem wszystko boli.. ech

Archinta

jak będziesz rozszerzać dietę?

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 09:42   #5004
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Anciu a macie śluz w kupce?

Matko juz drugi wózek na tapecie Ja sie jeszcze pierwszym nie nacieszyłam a tu za nastepnym trzeba sie oglądać. Ogólnie to żałuję że kupiłam wózek 3w1 bo jednak spacerówka przydałaby się jakaś lżejsza.
Śluzu nie mamy. A wózek drugi do domu tylko. Spacerówka lżejsza już wybrana, pisałyśmy o tym.
Cytat:
generalnie część pokoju za drzwiami jakby to kącik Julika- łóżeczko, szafki, komoda, tam mam też fotel do karmienia i lampkę nocną. W dzień to dzień albo mała leży w łóżeczku przy karuzeli albo koło mnie na łóżku, no albo śpi, na karmienie siadam w kącie i jak skończymy to zależy oczy uśnie czy nie co będziemy robić. A jak przychodzi wieczór- kąpiemy ją, ubieramy i albo ja albo mąż karmimy- wtedy gaszę wszystkie światła, zostaje tylko nocna w kącie, tv jest ściszony, malutka zjada, odbija i usypia praktycznie od razu - odkładamy ją do łóżeczka i w zależności od aktywności w dzień śpi od 4 - 8 godzin jeszcze jak ją odłożymy to na szczebelkach przewieszam pieluchę, żeby jej z tv nie raziły odblaski. bardzo nam pomogło to oddzielenie strefy nocnej bo na początku była bardzo marudna i mieliśmy problem ją uśpić. No i my mamy wolny wieczór

a gruszką się da oczyścić nosek? nie mam fridy...
Bardzo ładnie śpi w dzień, szok, mój głównie na spacerze. Albo na rękach.
Gruszki nie mam, nie używałam . Może do gruszki sól nie jest potrzebna?
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A my jeszcze tutaj

Mały nerwusek nie daje mi teraz nadrabiać
A przy kompie nie mogę z nim siedzieć. Nie wiem kiedy będę na czasie

Stary 2011-11-09, 09:43   #5005
kapka
Zadomowienie

Gerda-moze i przemiana materii, wybiore sie w najblizszym tyg. do lekarza.
Lula-hello

MAMUSKI TRZEBA ZAKŁADAĆ WATEK NA ODCHOWALNI, BO ZARAZ NAS STAD WYGONIĄ

LIVE,LOVE,LIFT.

Stary 2011-11-09, 09:45   #5006
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Gerda dobrze napisała

Jade ze Staśkiem do lekarza, krztusił mi się w nocy z tej wydzieliny , musiałam go podnosić za każdym razem, bo aż nie mógł tchu złapać... odciągałam firdą, ale zaraz było to samo, pilnowałam go całą noc, mało co spałam, bo jak sie krztusił to przytykał sobie buzie do poduszki, no i wiecie same... strach i jeszcze raz strach .
Mam być dopiero przed 13 u Pani doktor, nie chciała przyjechać do domu, bo powiedziała że jak będą zastrzyki to da tam na miejscu
Nam pediatra nie kazała wyciągać fridą bo powiedziała że to błędne koło, my ciągniemy a to z powrotem napływa do noska. Fridą tylko jak widać smarki w dziurkach delikatnie wyciągnąć. Zuzia jest przeziębiona, byłam w zeszły piątek u lekarza, dostała syrop na kaszel ale nie widzę po nim poprawy i idziemy jutro do kontroli. A na katar dostała sinomarin monodose do zakrapiania a jak nie pomoże to nasivin ale do stosowania max 3 dni.

Daj znać co Wam lekarz przepisze na nosek

I zdrówka dla Stasia

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 09:45   #5007
anciaahk
kosmitka

Kto zakłada wątek?

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 09:45   #5008
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Doberek

I jak dzisiaj?

Możesz mieć anemię i skoro tak się czujesz to obawiam się, że to już taka konkretna anemia. Bierzesz jakieś witaminy albo coś? A takie długie krwawienie to też chyba nie tak całkiem normalne

Mala czuje sie dobrze.... dzieki
Natka ja mam anemie....ale nie wiedzialam ze moga byc przy tym zawroty glowy . Co do lekow....nic nie biore...lekarka nawet laskawie nie dala mi skierowania na badanie krwi.....nie wiem czy zapomniala....chyba sie sama zaopatrze w jakies witaminy.....Co do krwawienia to wiem....chyba bede musiala sie wybrac znowu do lekarza

a jak Twoje zdrowko....??

Cytat:
Natka- jak z Twoimi uszami, nadal pozatykane??

w końcu padł w leżaczku

edit: juz po spaniu
Moja tez na mm a niby tak super nie przybiera.....

Cytat:
wspolczuje...

Cytat:
Gerda dobrze napisała

Trzymamy kciuki oby sie polepszylo Stasiowi....

A my dzisiaj konczymy 2 miesiace

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-11-09 o 09:47
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 09:46   #5009
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Kto zakłada wątek?
Już nad tym pracuję, poczekajcie chwilę i dam tu linka

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-09, 09:46   #5010
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Nam pediatra nie kazała wyciągać fridą bo powiedziała że to błędne koło, my ciągniemy a to z powrotem napływa do noska.
U nas każą odciągać, dziecko nie wysmarka, a tak to wydzielina niżej spada - krtań, płuca itd.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości