|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
32 | 66,67% |
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
1 | 2,08% |
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
1 | 2,08% |
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
10 | 20,83% |
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
6 | 12,50% |
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
0 | 0% |
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
3 | 6,25% |
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
10 | 20,83% |
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
6 | 12,50% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() theli co się dzieje?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za miłe przywitanie
![]() ![]() ![]() Z wielką ochotą będę się udzielać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Witaj! ![]() ![]() Ja mam dzisiaj dzień podczytywania-jakoś nastroju nie mam ![]() Ściskam Was. Papa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ja nie vege, ale jakbyś dostała tą książkę to może byś wrzuciła parę fajnych przepisów, bo mi się już mięcho znudziło a nie znam przepisów z warzyw dla mam karmiących ![]() A co do noszenia, to ta pani bardzo by się zdziwiła jakby spędziła jeden wieczór u nas, od popołudnia jest taki maruder że tylko rączki i koniec, nic innego nie pasuje, jak tylko go się położy gdzie indziej ni ż ręce to taka syrena że go w całym bloku słychać ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() i teraz kończe, ale i tak nie pocytowałam ile chciałam bo się maruder obudził po 30 min spania ![]() Może jutro będę miała wiece czasu. Jedziemy jutro do pani doktor, zobzczymy co powie na temam pępuszka i może coś na te kolki przepisze. A i chciałam się pochwalić Adaś dziś kończy 10 tyg ![]() ![]() (I Gerdy synek ![]() Muszę kończyć, bo maruder zaczyna kwękać. Do jutra, spokojnej j nocki życzę ![]()
![]() |
#4957 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Raczkowanie
|
Obserwuj, często mierz temperaturę i jeśli będzie się utrzymywała lub wzrośnie to pędź do lekarza. Ma jakieś dodatkowe objawy? Katar? Kaszelek? U takich maluszków bardzo szybko postępuje infekcja. (może przesadzam ale sama z Lenką dużo przeszłam)
Mimo wszystko trzymam kciuki, żeby to był tylko jednorazowy incydent! |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | ||
Zakorzenienie
|
Jeszcze mi się przypomniało odnośnie zastoju piersi: ponoć pomaga zrobienie ręcznego prania
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A ile ma temperatury, bo jak 37 to jest jeszcze ok ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No dobra spadam. Pa! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Wtajemniczenie
|
ja też już zmykam, kolorowych snów
![]()
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
witam nowa kolezankę
![]() Monia a ile ma temp? ktos oytał czemu usg głowki a wiec pan doktor w szpitalu mimo ze tam było robione kasżdemu zlecał kontrole po 3 tyg wiec jak zlecił to ide ![]() ![]() A iszka dobrze ze juz w domku aby teraz do przodu ![]() a ja dzis po raz p[ierwszy kapusiałam małego sama i sukces w wannie nei płakusiał, jak go wyciagałam to troche krzyczał ale nei było tak źle ![]() a powiedzcie mi wieczorami mały jest troche niespokojny, mam wrazenie ze jak czasem zapłacze to tak jakby mu cos było i zawsze tak jest od 18, robił dzis 1 kupe ale mam wrazenie ze własnei kupa go meczy albo ma jakies takie małe kolki, możliwe to? |
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Raczkowanie
|
Chciałam odpisać Moni, ale chyba mi nie wyszło.
Mianowicie, obserwuj Olivkę i kontroluj temperaturę. Doczytałam o szczepieniu, więc moźe to reakcja na to. Zgadzam się z Natką, że jeżeli 37 st to nie ma strachu, Maluchy mają często taka temperaturę. Można podać paracetamol w czopkach, tylko to się jakoś oblicza dawkę na masę ciała (więc może lepiej nie cały czopek na raz) Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Zmykam spać, bo nie wiem jak długo sobie pośpię. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do podkreslinego to Marcelek pewnie tak płacze ze względu na szok termiczny-przyu wiciąganiu z ciepłej wody. Jeśli macie juz ciepłe kaloryfery to połóż na chwilę pieluszke tetrową i przy wyciąganiu zarzuć na ciałko-u nas sie sprawdziło rewelacyjnie-dodatkowo jeszcze ręcznik tak podgrzewam a Judyś siedzi w tym jak kasza w pierogu taka zadowolona ![]() Oj naprawde już idę! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4966 |
Wtajemniczenie
|
Ma 37,6 dalam jej paracetamol w plynie mam nadzieje ze przejdzie. Za 6 godzin musze sprawdzic temp. A tak sie modlilam zeby po szczepieniu bylo wszystko ok.
#4967 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Hej wieczornie.
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jaki jest rekord Twojej ![]() ja mam karuzelę TinyLove i jestem mega zadowolona - podoba mi się bardziej niż rainforest fishera ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja krwawiłam chyba 2 tyg, potem miałam jeszcze ze 2 tyg lekkich plamień, teraz już cisza. Piotruś słodziak ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nasza miała 5200 w równym 5tyg ![]() Cytat:
![]() ![]() za 10tyg ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Asik za jutrzejsze usg ![]() Agnyska przytulam......i brawo za bioderka- dobre z tym pieluchowaniem ![]() Wuwka witaj u nas ![]() Tenaya gratulacje mamuśko ![]() Archi dobrze, że pierś odpuściła ![]() Stokrotko fajnie, że macie plan dnia mniej więcej ustalony, u nas też pomału się zaczyna regulować ![]() ![]() a mi skierowania na usg bioderek nie wypisała pediatra, w ogóle powiedziała mi, że ona nie widzi nic niepokojącego, a to usg to niepotrzebne naciąganie rodziców na kasę.. i sama nie wiem co robić? Następna wizyta na szczepienie za 2tyg zobaczymy co mi powie..
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
Ups.
Moj mial wczoraj 37,4 po szczepieniu,ale myslalam , ze leki dopiero powyzej 38... Ale dzis ok juz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Wtajemniczenie
|
hej witaj....to Ciebie widzialam czesto na pasku ![]() ![]() Olivka smacznie sobie spi wiec chyba nie ma goraczki.... ![]() Aa2 to ja pytalam o usg glowki....dzieki za odp... kurcze jestem juz 2 msce po cc a dalej krwawie... ![]() ![]() Wuwka mnie polecili dac paracetamol w syropie dla malej....tu nie daja czopkow...bo uwazaja ze czopki sa dla doroslych..... to lece spac.... dobranoc wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ---------- Cytat:
jedna dziewczyna mi powiedziala ze ona swojej corce daje paracetamol przed szczepieniem....Ja dalam przy takiej temp bo Olivka zaczela byc taka jakby spiaca.... ![]()
![]() |
#4970 | |
Zakorzenienie
|
a. u nas mowili, ze moze spac albo byc niespokojne. u mnie dopiero dzis jakis senny.
---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
kosmitka
|
Aaaaaaaa i mnie dopadł kryzys laktacyjny
![]()
![]() |
#4972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() oj..co sie dzieje, Franiu sie nie najada?? Spa z ta pielucha i ja wyprobuje,dzieki ![]() Moonik-stary/nowy avek ![]() ..mój łobuz nie spi od 3.40 ![]()
![]() |
#4973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 | ||||||||
kosmitka
|
![]() Cytat:
Wody mu nie podgrzali, myślisz, że to przez wodę? ![]() Wiem, zakumałam ![]() Cytat:
![]() 2. Franek jak uśnie, to wypluwa smoka. I dlatego chyba, że ma smoczka, to uczy się usypiać sam, nie wiem, tak mi się wydaje. 3. ![]() ![]() ![]() Współczuję kłopotów ze zdrówkiem, oby szybko pomogły leki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie piłam nawet w ciąży, więc nie pomogę, tam jest do 0,5% alkoholu.
![]() ![]() |
![]() |
#4975 | ||||||||
kosmitka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Witajcie w domku. Współczuję przygód ze szpitalem, jakiś horror po prostu. Dobrze, że z Tymkiem już lepiej, że przybiera na wadze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dwa ![]() ![]() Marudzenie musi minąć, muszę w to wierzyć. Wózek chyba kupię nowy, są nawet po 299 zł jakieś w promocji. Używane też często w podobnej cenie. A kącik do karmienia w sumie chyba nie jest nam potrzebny, bo Franek już je w miarę sprawnie, bez wyginania.
![]() ![]() |
![]() |
#4976 | ||||
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zadomowienie
|
Natka- jak z Twoimi uszami, nadal pozatykane??
Maminki, ile dziecko powinno min. przybierać tygodniowo na wadze??Coś mi sie wydaje,że z Marcelem musze wybrać się do innego pediatry, Wasze dzieci tak ładnie przybieraja na wadze, a on nie może jakoś, a jest na mm ![]() ![]() w końcu padł w leżaczku ![]() edit: juz po spaniu ![]()
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. ![]() Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-11-09 o 08:22 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4978 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4979 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jade ze Staśkiem do lekarza, krztusił mi się w nocy z tej wydzieliny , musiałam go podnosić za każdym razem, bo aż nie mógł tchu złapać... odciągałam firdą, ale zaraz było to samo, pilnowałam go całą noc, mało co spałam, bo jak sie krztusił to przytykał sobie buzie do poduszki, no i wiecie same... strach i jeszcze raz strach . Mam być dopiero przed 13 u Pani doktor, nie chciała przyjechać do domu, bo powiedziała że jak będą zastrzyki to da tam na miejscu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4980 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Natka pewnie, że już czas na odchowalnię, ale te 9 miesięcy zlecialo ![]() ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.