|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
Nawet jak źle zołza zareaguje to będziemy Cię wspierać
|
|
|
#3752 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za info.
Niektórzy jednak nie szukają głębiej... :P I czasem musi być wiele hałasu o byle nic
|
|
|
|
#3753 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3756 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja mama wie, że jeżeli da nam pieniądze to spożytkujemy je we właściwy sposób (gotować potrafię, więc nie ma dla mnie problemu kupić półprodukty i samej coś zmajstrować), natomiast teściowa woli nakupować jedzenia, które równie dobrze moglibyśmy kupić u siebie (Real czy Tesco ma te same rzeczy ), ale jej trudno wytłumaczyć to. Teraz przywieźliśmy kolejną porcję "dóbr spożywczych", z czego ja np. wędzonej wędliny nie zjem, albo jajka klasy 3, jak my jemy 1 ewentualnie 2. Denerwuje mnie to, ale niestety, nic z tym nie zrobię. Cytat:
Jaki maluch już duży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak najdzie mnie wena, to też postaram się jakiś wymyślić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ciocia znalazła w lumpie nówkę nie śmigankę nosidełko, więc też nie mogła się oprzeć.My planujemy zakupy dopiero tak po nowym roku - łóżeczko w okolicach marca, a ciuszki na kwiecień zostawimy lub jak będzie znana płeć ![]() Mieliśmy dziś do babci jechać, ale mnie od rana mdłości wzięły. Mąż się śmiał, że maluch myśli: A mamusi zrobię weekend spokoju i dam jej odpocząć od mdłości, ale już teraz weekend się skończył, więc niech się trochę pomęczy ![]() Tak więc ja zostałam w domu, małż pojechał. Jeszcze się nam karnisz wyrwał ze ściany i jutro musimy jechać po drugi I jutro też porobimy zakupy, bo to piątek wolny jest.
|
|
#3757 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie martw się, anemia podobno to norma... Dzieci nas podjadają... ![]() Straszna szarówka dzisiaj, aż się nie chce nosa wyściubić z domku... Wysypało mi dwa pryszcze na drugim policzku... Dla równowagi pewnie. ![]() Wczoraj przyjechała paczka z lalką bobasem dla mojej chrześnicy (dużo wydatków teraz będzie, więc postanowiłam wcześniej prezenty kupić). Kurczę... Normalnie jak żywa. Kocię moje tak się zainteresowało, że próbowało głowę przez dziurkę do pudełka włożyć... A potem tak delikatnie łapką macało przez tą dziurkę...
|
|||
|
|
|
#3758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratulejszyn 15 tc
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2011-11-09 o 12:10 |
||
|
|
|
#3759 |
|
Zadomowienie
|
Hej,
U mnie 11 tydz. wczoraj na usg widziałam już rączki i nóżki, ale dzidzia bardzo ruchliwa ![]() Mam do Was pytanie odnośnie suplementów diety dla kobiet ciężarnych, otóż czy któraś z was brała, bierze bądź też zamierza brać? Bo ja się tak zastanawiam i myślę czy warto w suplementy inwestować. Co do kupna rożnych rzeczy to mierzyłam wczoraj spodnie ciążowe,ale jakoś nie mogłam się zdecydować, a za resztą rze4czy typu łóżeczko, ubranka itp. zaczniemy rozglądać się dopiero w styczniu/lutym, a wózek dziadkowie kupują, co mnie cieszy, bo odciąży finansowo
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Duże już te nasze dzieciaczki Ja dzisiaj biorę ostatnią tabletkę duphastonu
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3761 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi lekarz kazał od 12/13tc brać witaminy dla kobiet w ciąży, sama mam zdecydować jakie kupić |
|
|
|
|
#3762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi lekarz kazał brać więc biorę
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak się cały czas bierze, to ona może nie wie, że tego nie lubicie i w dobrej wierze dalej kupuje...
|
|
|
#3764 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z Miłoszem tak brałam plus sorbifer durules bo wciąż miałam niską hemoglobinę Cześć lekarzy twierdzi, że przyjmowanie witamin typowo dla kobiet w ciąży jest zbędne przy dobrym odżywianiu a część, że należy je przyjmować Moja za konieczność uznaje kwasy DHA a witaminy mogą być, nie muszą
|
|
|
|
|
#3765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super sprawa, mamy zamiar ją przegrać i rodzicom wysłać (mieszkają na Śląsku)Cytat:
rzeczywiście nie ma chyba powodu do obaw jak dużo pijesz i masz wyniki w normie ![]() Sprawa z szefową nie za wesoła, Ty musisz dbać przede wszystkim o siebie a ona o swoją firmę. Rozumiem obie strony bo sama jestem w ciąży, ale też prowadzę swoją działalność (studio urody) i zawsze proszę moje dziewczyny żeby mnie wcześniej poinformowały. Ostatnio mam koszmary że moja prawa ręka też zaszła w ciążę
||
|
|
|
#3766 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3768 |
|
Zadomowienie
|
Jak byłam z Miłkiem w ciąży to ginka mnie przekonywała, że tylko omegamed ma kwasy DHA a tutaj prenatal też wypuścił taką serię
Pewnie cenowo prenatal ma korzystniejszą ofertę więc zapytam w aptece jak już wkroczę w II trymestr
|
|
|
|
#3769 |
|
Zadomowienie
|
ja odkąd zobaczyłam dwie kreski brałam witaminy, poszłam do lekarza powiedziałam mu o tym i kazał odstawić wszystko oprócz kwasu foliowego. Koleżance inny lekarz powiedział dokładnie to samo, wystarczy żeby jeść 0,5 kg owoców dziennie i jest to lepsze niż jakiekolwiek witaminy. Tak też robię, czasem tylko kiedy istnieje zwiększone ryzyko przeziębienia, gdzieś wychodzę np.. to wtedy sobie łyknę witaminkę.. ale to raz na ruski rok
|
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3771 |
|
Raczkowanie
|
Mi kazał kwas foliowy i DHA Pregny, a dodatkowo dwie szklanki Wysowianki(0,5l) dziennie ze względu na jod.
Dasti80 mam pytanko jak to jest z duphastonem, nie musisz go łykać bo jakiś wynik wyszedł lepszy, czy po prostu miałaś przez dany okres. A co do koszmarków to ja mam wrażenie, że to przez to ze tyle śpimy. Ja ostatnio jak się przebudziłam to wmawiałam mężowi, że jeszcze te dwa robale mnie muszą ugryźć , mąż spojrzał na "robala" i stwierdził że to moja biżuteria. A w drugiej części (jak znowu zasnęłam) najpierw jakaś sekta mnie zgarnęła i nie chciała wypuścić aż w końcu powiedziałam mężowi, że muszę wyjechać z Europy, a on na to, że nie mogę i się obudziłam Jestem więc w stanie zaakceptować w pełni twoją rękę w ciąży
Edytowane przez occulta24 Czas edycji: 2011-11-09 o 12:49 |
|
|
|
#3772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wolałam co drugi dzień łyknąć witaminę dla pewności, ze dzieciaczkowi niczego nie brakuje
|
|
|
|
|
#3773 | ||
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
co do pomocy innych - ja nie mogę się wypowiadać gdyż nikt mi tutaj nie pomaga, nikt nie oferuje wózków ani innych, na wszystko musimy zebrać sami i kupić sami - a chętnie bym przyjęła jakąś pomoc od najbliższych biorąć pod uwagę moją sytuację nieciekawą. Ale cóż jak to powiedziała moja Pani doktor ogłaszając że mam w sobie żyjątko - Bóg dal dziecko to i na dziecko da.
Tak z dobrych wieści - to przestałam histeryzować, czas najwyższy chyba i to nie tylko bo szkodzę Kijance, ale bardziej szkodziłam sobie. Przyjęłam zatem ciąże do wiadomości i już nie ryczę po nocach - możecie być ze mnie dumne ![]() co do witamin, moj gin też tak zareagował, powiedział ze do drugiego trymestru mam trzymać sie z daleka od wszystkiego włącznie z tabletkami omega3 - a dopiero od drugiego trymestru mam brać witaminy, biąrąc pod uwagę jak bardzo krwawiły mi dziąsła i nos brałam pod koniec żelazo, teraz witaminy i widzę dużą poprawę. A co do urody - no cóż, wy mówicie że macie piękne włosy i paznokcie - a moje wyglądają jakbym wyszła z jakiejś ciemnej jaskini, cała jestem w krostkach - czego w życiu nie miałam, włosy wyglądają jak wysuszony wiór a paznokcie niedawno połamały mi się wszystkie - a płytka tak mi się rozdwaja że patrzeć już na to nie mogę.... jak widać nie wszystkie piękniejemy w ciąży
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pozytywne myślenie, jesteśmy dumne
|
|
|
|
#3776 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale nie śpię dłużej niż przed ciążą, chodzę codziennie spać ok. 22.00-23.00, wstaję o 6.30 i czuję się w miarę wyspana. W dzień nic nie śpię dodatkowo.
|
||
|
|
|
#3777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- dacie sobie radę a co do kłopotów z ząbkami itp Pan doktor ogólny mówił że witaminki centrum maternity są ok
|
|
|
#3778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie, że jesteśmy dumne. I cały czas trzymamy kciuki, żebyś dalej była tak pozytywnie nastawiona do czekających Cię zmian A może Ty córkę będziesz miała?
|
|
#3779 |
|
Raczkowanie
|
Podziwiam, ja mogłabym spać prawie na okrągło, jeżeli mam wolne i prześpię się w dzień spokojnie mogę spać w nocy.
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bym mogła spać na okrągło. Problem w tym, że w pracy nie mogę.
![]() Nie jestem jakoś specjalnie senna, ale kocham spać i wystarczy, że przyłożę do czegoś głowę, zamknę oczy i odpływam... Czasami wracam z pracy, jem obiad, około 17.30 kładę się, pośpię do 23, idę się umyć i dalej do spania. Jeśli to jest w tygodniu, to o 6.30 wstaję do pracy, a jeśłi weekend, to mogę spać i do 10-11. Później jeszcze drzemka w ciągu dnia... no mogę spać i spać... to jakaś zmora.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.

Nawet jak źle zołza zareaguje to będziemy Cię wspierać

I jutro też porobimy zakupy, bo to piątek wolny jest.
Ciekawe Jak tylko dowiedzieli się o ciąży powiedzieli że kupią nam wózek(oczywiście my wybierzemy, nie ma innej opcji), siostrze męża też kupili.. Generalnie nie mam nic przeciwko, skoro mają taki gest 

u mnie tez niestety nie ma dzwieku, ale co tam...najwaniejsze ze widac Malucha 
, mąż spojrzał na "robala" i stwierdził że to moja biżuteria. A w drugiej części (jak znowu zasnęłam) najpierw jakaś sekta mnie zgarnęła i nie chciała wypuścić aż w końcu powiedziałam mężowi, że muszę wyjechać z Europy, a on na to, że nie mogę i się obudziłam