|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Ubieram dlugie body + spodnie jak dostanie w nóżkę to raz dwa,tylko gacie.
Gorzej będzie jak dostanie w rączkę czy tam w ramie. No ale nic pajaca nie założę bo mam je za cienke. długie body + spodnie + sweterek i w kombinezon, bo u mnie dziś 3-4 stopnie. ![]() Ja też się szykuje :strach-drzwi: |
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Zaneta a to jak idziesz na szczepienie to nie rozbierasz Emi do golaska? Ja zawsze ją rozbieram, potem ważenie, mierzenie, badanie osłuchowe, szczepionka i dopiero ją ubieram.
Głowa mi pęka za dużo spałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zadomowienie
|
![]() U nas nocka tradycyjnie jedna pobudka o 4.30 na szamanko i spanko do 7.30 ![]() Telik Lili ![]() Babonik ![]() ![]() Youyou Krystiankowi już idą ząbki tylko powoli ![]() ![]() ![]() Aaniu ![]() ![]() Brumku my też stosujemy aftin profilaktycznie kropelke na smoczek co 2 ,3 dni za radą polożnej ![]() ![]() ![]() Dziś zmieniamy bebilon na bebiko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Scio ale fajnie macie - u nas najpierw wizyta u lekarza - rozbierasz do golaska, ubierasz i do innego pomieszczenia idziesz na szczepienie, nie raz w kolejce się stoi, więc nie ma szans z rozebranym dzieckiem się przejść. Więc napocę się zawsze niesamowicie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Zadomowienie
|
Zaneta,Carmela,Telik
![]() U mnie też zimno,zapaliłam w kominku z samego rana,brrrrrrrrr a to dopiero początek ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zadomowienie
|
Babonik, zazdroszczę klimatu kominkowego, ale całej otoczki z rozpalaniem juz nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beatko - tabsy to fajna sprawa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marzena - Twoje bidony poprawiły mi wczoraj skutcznie humor!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziubku - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tam się nie śpiesze do ząbków mojego Zuzianka.. kocham jej bezzębny uśmiech ![]() ![]() ![]() Dla wszystkich potrzebujących mam mocne ![]() ![]() ![]() Witam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
Wodauqa, Babonik, a ja myślałam, ze wszędzie tak jest.U nas jest specjalny gabinet szczepień - dzieci zdrowych. I tam robi sie wszystko, bo siedzi tam i lekarz i pielegniarka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
U nas jest podobnie jak u Ciebie. Gabinet dzieci zdrowych jest połączony z gabinetem szczepień drzwiami wewnętrznymi. U lekarza dzieci się rozbiera, waży, mierzy itd, a później myk-myk do pokoju obok przez te drzwi wewnętrzne. A wyjście innymi drzwiami na zewnątrz. Poza tym u nas w poczekalni jest przewijak, co bardzo ułatwia sprawę - zawsze kończę ubieranie tam, żeby kolejki nie blokować. A do szczepienia zostawiam dziecko w bodziaku, bo u nas zawsze tylko w nóżki dostaje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie !
Udało mi się rano pobrać mocz Domka do woreczka (nie wiem co od nich chcecie, dla mnie super sprawa ![]() ![]() Noc zapowiadała się ładnie. Pierwsze jedzenie o 0.40, no ale potem pobudka o 3, gadanie do 4 (i prężenie się ![]() ![]() Telik, Marina a mnie się kończy SS i już zakupiłam Bobotic i teraz się boję ![]() Chyba jutro wypadamy do Zakopanego ![]() Jechać???
#4422 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4423 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ej miałam tyle wiadomości zacytowanie i mi zeżarło ![]() ![]() ![]() ![]() Kuba dzisiaj u dziadków śpi. Wraca jutro wieczorem, zdążę się za nim stęsknić ![]() ![]() ![]() Aaaa miałam Dziubkowych ząbków gratulować ![]() ![]() Kajool, Wodaqua kupować żyrafkę? Ale ja jestem wychowana ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Bella jak dziewczynki?
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
hej
Iustynko dziękuję, już trochę lepiej.Lena Juz tak nie kaszle mocno i ze łzami, tylko juz się urywa... a Lili ma się o niebo lepiej... Byłyśmy wczoraj na kontroli i Lena dostała do inhalacji pulmocort ze sterydami... ech i dostaje zastrzyki w pupę... ale przynajmniej co jedzenie to kupy nie robi... (pediatra bała się,że od antybiotyku mieć biegunkę, mimo,że osłonowo dostawała lakcid)bidulka nawet apetytu nie ma...a zawsze wciągała szybciutko...
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym testowała codziennie ![]() a Zuziak ewidentnie strajkuje, naraziłas się chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Zakorzenienie
|
bella - pulmicord to dobry lek, lepszy niz niejeden syropek. u nas starszy jak tylko kaszle to ma go brać. poczatkowo ryczal ale przyzwyczail sie do wziewow (zaczynalismy jak byl malutki.. mial moze 8 miesiecy... a dlatego że miewał częste zapalenia oskrzeli... nikomu nie życze tak duszącego sie dziecka...). mam nadzieje ze szybko przejdzie
jutro jade do mojej mamy i przyjedzie moja siostra i chrzesnica ![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-11-10 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
Zadomowienie
|
Witam. Chodzę jak zombie dziś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas było podobnie i też zrzucałam winę na skok ![]() a u nas od kilku dni sam smiech (oprócz ząbkowania) a akurat mamy przerwę w skoku więc jakby się sprawdzało ![]() oby szybko mineło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie no jak będzie, to nie będzie dramatu... (nie będzie gabinetu a 3 pokój dla dziecka ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4430 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
w sumie to chciałam się tylko przywitać, bo jakoś pogoda mnie nastroiła do nicniechcenia ![]() wszystko zajmuje mi 4x więcej czasu, w tym procesy myślowe...niestety ![]() dziwne to wszystko, bo w sumie to nawet lubię taką pogodę ![]() Hania chyba znowu ma katar ![]() karolinee ![]() też jestem ciekawa opinii na temat żyrafki |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Lila produkuje kupe więc mam chwilę ![]() nie wyszliśmy jeszcze na dwór bo tak jakoś nieprzyjemnie, a Filip się rozchorował, cały zakatarzony i kaszle. no i wszystko się rozregulowało bo Lila powinna spać o tej porze a nie s.rać ![]() Cytat:
nie chce żeby mnie wyrolowali ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za zauważenie mojego postu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Oszzzz kurcze, ale argument przeciw ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() You, zdrówka! ![]() A ja wczoraj dostałam od męża różę... O co cho???? ![]() ![]() Narozrabiał cóś czy może znowu coś do auta trzeba kupić??? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4434 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas nocka śliczna i spokojna, jak zawsze ![]() ![]() ![]() Aha, ostateczne wstanie nastąpiło u nas o 10.40 ![]() Aaniu - dziękuję i jeszcze Ci się przypomnę ![]() Cytat:
![]() I jak poszło kochani? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#4435 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ach! Te baby! ![]() ![]() Cytat:
![]() Czy Wasze dzieci też się tak zanoszą, jak im się gile Fridą wyciąga??? Ja przed chwilą swojej wyciągałam... Ryczała gorzej niż na szczepieniu ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zadomowienie
|
Karoline- moje dziecie też sie tak budzi... może juz będzie lepiej,bo go skórka nie bedzie swędzieć...poczekamy zobaczymy...
a ja nie mam fridy ale mam niezawodny KATAREK.Mały nie zdąrzy zapłakać bo już po odciąganiu.To moim zdaniem najszybszy i najfajniejszy sposób na odciąganie kataru.Z resztą jak mam katar to sama go używam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 |
Zakorzenienie
|
my juz po szczepieniu, mój synuś waży 7100 g i jest na 90 centylu i jest na 90 centylu, dostał kłucie w pośladek i rota ..... i jak zwykle płacz chodź teraz to był taki inny ten płacz taki rozżalony na cały świat ..... boję się żeby gorączki nie dostał .... jak wstanie to popatrzę czy nie ma zaczerwienienia i opuchlizny
|
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
hEJ.
Taki ze mnie głupek, że przeoczyłam i nie gratulowałam ząbków Szymkowych ![]() Jaciee morda mi się śmieje z avatara ![]() Daleko mieszkacie od Zakopca? na długo się wybieracie? tak zazdroszczę ![]() ![]() Karolinee cierpliwości w wytrwaniu tych ciężkich,, marudnych dni z Haniutkiem. U nas też jakiś skok srok, chociaż nie sprawdzam ostatnio kiedy te skoki wypadają. Beatka ile tygodni w piątek kończy Julia? bo wstyd się przyznać, ale nie pamiętam ile jutro kończy Sara..chyba 16 ![]() Nie śpię od 5 ![]() ![]() O 6.20 udało mi się ją uspać i godzinę dospałam, a po obudzeniu czułam się gorzej niż o 5 rano.... Cały czas tu kwiczy i nic nie pasuje ![]() U mnie 1 stopień na zewnątrz. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | ||
Zadomowienie
|
Widzę, że dzisiaj dzień szczepień- Carmela, Telik, Zaneta trzymam kciuki.
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.