Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 08:38   #4411
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Ubieram dlugie body + spodnie jak dostanie w nóżkę to raz dwa,tylko gacie.
Gorzej będzie jak dostanie w rączkę czy tam w ramie.
No ale nic pajaca nie założę bo mam je za cienke.
długie body + spodnie + sweterek i w kombinezon,
bo u mnie dziś 3-4 stopnie. (

Ja też się szykuje :strach-drzwi:

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 08:41   #4412
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Zaneta a to jak idziesz na szczepienie to nie rozbierasz Emi do golaska? Ja zawsze ją rozbieram, potem ważenie, mierzenie, badanie osłuchowe, szczepionka i dopiero ją ubieram.

Głowa mi pęka za dużo spałam.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 08:44   #4413
Vaniliova11
Zadomowienie

U nas nocka tradycyjnie jedna pobudka o 4.30 na szamanko i spanko do 7.30

Telik Lili

Babonik biedny mały Nikoś , córeczka mojej koleżanki na azs

Youyou Krystiankowi już idą ząbki tylko powoli ja jestem z tych dzieci późno ząbkujących dopiero w 11 mc ale za to bezboleśnie mój synek wdał sie w tatusia - zęby w 4 mc

Aaniu dla dzielnego synka , ja mdlałam na widok strzykawki do 14 rż

Brumku my też stosujemy aftin profilaktycznie kropelke na smoczek co 2 ,3 dni za radą polożnej no i nie wolno oblizywać dziecku smoczka ale Ty napewno tego nie robisz

Dziś zmieniamy bebilon na bebiko
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 08:49   #4414
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ubieram dlugie body + spodnie jak dostanie w nóżkę to raz dwa,tylko gacie.
Gorzej będzie jak dostanie w rączkę czy tam w ramie.
No ale nic pajaca nie założę bo mam je za cienke.
długie body + spodnie + sweterek i w kombinezon,
bo u mnie dziś 3-4 stopnie. (

Ja też się szykuje :strach-drzwi:
U nas ta sama temperatura i podobnie ubieram na spacer, tylko jeszcze w koc do wózka i zapinam tenochraniacz na gondolę.
Będzie dobrze

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Scio ale fajnie macie - u nas najpierw wizyta u lekarza - rozbierasz do golaska, ubierasz i do innego pomieszczenia idziesz na szczepienie, nie raz w kolejce się stoi, więc nie ma szans z rozebranym dzieckiem się przejść. Więc napocę się zawsze niesamowicie
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 08:55   #4415
BABONIK
Zadomowienie

Zaneta,Carmela,Telik za szczepienia.

U mnie też zimno,zapaliłam w kominku z samego rana,brrrrrrrrr

a to dopiero początek

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Scio ale fajnie macie - u nas najpierw wizyta u lekarza - rozbierasz do golaska, ubierasz i do innego pomieszczenia idziesz na szczepienie, nie raz w kolejce się stoi, więc nie ma szans z rozebranym dzieckiem się przejść. Więc napocę się zawsze niesamowicie
u nas jest tak samo

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 08:56   #4416
wodaqua
Zadomowienie

Babonik, zazdroszczę klimatu kominkowego, ale całej otoczki z rozpalaniem juz nie...
Stary 2011-11-10, 09:05   #4417
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
za widoczny ząbek

Biedny Szymuś... ale ucałuj go od cioteczki - to może mu chociaż ciut ulży w niedoli ząbkowania.

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

a ja myślałam że tylko ja tak miałam że mi to z deka na nerwy działało ale się nie odzywałam

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

ja nic nie brałam nigdy

zawsze na gumkach jechaliśmy ale już mnie to nudzić zaczęło...

ale znowu mam jakieś obawy co do tabsów, wiem, może nieuzasadnione no ale są.. na razie muszę czekać na wyniki kontroli torbieli a potem będę myśleć...

dzięki za kciuki - przydadzą się
i za gratulacje tez dziękuje - już się nie mogę doczekać kiedy przyjdzie
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Pamietam tą moniczkę. Jak pisała o "mężusiu"non stop to spazmów dostawałam:brzyd al: ( tylko )
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ja też...Dosłownie mnie mdliło od tych czułych określeń, zdrobnień itp..
Raz jej napisałam coś, bo już nie mogłam wytrzymać
a Wy Babole Wy:atyaty : ja ją pamiętam, ale nie pamiętam co pisała
Beatko - tabsy to fajna sprawa ja się dziwie, jak ludzie na gumach jadą i to przez lata Ja teraz mam Artizje, wcześniej Yasminelle.. jak dla mnie te drugie lepsze ale lekarz raczej nie da Ci wyboru Oczywiści kciuki zaciskam, żeby torbiel poszedł precz!
Marzena - Twoje bidony poprawiły mi wczoraj skutcznie humor!! Dziekuje
Dziubku - klask i: za ząbki.

Ja tam się nie śpiesze do ząbków mojego Zuzianka.. kocham jej bezzębny uśmiech

Dla wszystkich potrzebujących mam mocne

Witam u nas noc w standardzie 21:30 - 8 wiem wiem, zazdrościcie
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:07   #4418
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Wodauqa, Babonik, a ja myślałam, ze wszędzie tak jest.U nas jest specjalny gabinet szczepień - dzieci zdrowych. I tam robi sie wszystko, bo siedzi tam i lekarz i pielegniarka

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:17   #4419
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Dziubku - klask i: za ząbki.

Ja tam się nie śpiesze do ząbków mojego Zuzianka.. kocham jej bezzębny uśmiech

a usmiech z dwoma ząbkami jeszcze fajniejszy a potem uśmiech kasownika czyli dwa na dole , dwa u góry
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:25   #4420
CrazyMachine
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Wodauqa, Babonik, a ja myślałam, ze wszędzie tak jest.U nas jest specjalny gabinet szczepień - dzieci zdrowych. I tam robi sie wszystko, bo siedzi tam i lekarz i pielegniarka
U nas jest podobnie jak u Ciebie. Gabinet dzieci zdrowych jest połączony z gabinetem szczepień drzwiami wewnętrznymi. U lekarza dzieci się rozbiera, waży, mierzy itd, a później myk-myk do pokoju obok przez te drzwi wewnętrzne. A wyjście innymi drzwiami na zewnątrz. Poza tym u nas w poczekalni jest przewijak, co bardzo ułatwia sprawę - zawsze kończę ubieranie tam, żeby kolejki nie blokować. A do szczepienia zostawiam dziecko w bodziaku, bo u nas zawsze tylko w nóżki dostaje.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:54   #4421
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witajcie !

Udało mi się rano pobrać mocz Domka do woreczka (nie wiem co od nich chcecie, dla mnie super sprawa ) a potem byliśmy na pobraniu krwi. Płacz był, ale dość szybko się Dziecię uspokoiło

Noc zapowiadała się ładnie. Pierwsze jedzenie o 0.40, no ale potem pobudka o 3, gadanie do 4 (i prężenie się nie pamiętam kiedy ostatni raz się prężył) i ostateczne przebudzenie o 5.30

Telik, Marina
a mnie się kończy SS i już zakupiłam Bobotic i teraz się boję

Chyba jutro wypadamy do Zakopanego Obaw mam tysiące. Bo zmiana kropel nam się zbiegnie w czasie z wyjazdem, bo Domek teraz nie chce spać w nocy, bo zimno a on ma czasem mokro pod nosem i nie wiem czy to nie zapowiedź kataru, bo bo bo ...
Jechać???

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 09:55   #4422
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dzień dobry

U nas jest podobnie jak u Ciebie. Gabinet dzieci zdrowych jest połączony z gabinetem szczepień drzwiami wewnętrznymi. U lekarza dzieci się rozbiera, waży, mierzy itd, a później myk-myk do pokoju obok przez te drzwi wewnętrzne. A wyjście innymi drzwiami na zewnątrz. Poza tym u nas w poczekalni jest przewijak, co bardzo ułatwia sprawę - zawsze kończę ubieranie tam, żeby kolejki nie blokować. A do szczepienia zostawiam dziecko w bodziaku, bo u nas zawsze tylko w nóżki dostaje.
U mnie w przychodni też tak jest tylko że teraz jest tam remont i ogólny bałagan wymieszani wszyscy dzieci chore zdrowe i jeszcze dorośli
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:20   #4423
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Witam u nas noc w standardzie 21:30 - 8 wiem wiem, zazdrościcie
A dlaczego mój Zuziak tak nie śpi ?!

Ej miałam tyle wiadomości zacytowanie i mi zeżarło . Najważniejsza wiadomość: @ nadal niet. Nie wiem o co chodzi. Noc masakryczna, zamiast dwóch pobudek na jedzenie trzy. I standardowo milion na smoczka. A miałam tak ślicznie śpiące dziecko .

Kuba dzisiaj u dziadków śpi. Wraca jutro wieczorem, zdążę się za nim stęsknić . Paskuda mała prawie co noc przychodzi do nas spać. Na pytanie dlaczego nie śpi u siebie odpowiada:"po to przychodzę do Was, bo Was kocham" . No i jak ja mam go wygonić do jego pokoju?

Aaaa miałam Dziubkowych ząbków gratulować (a to już trzecie na forum, zaraz po Krzysiowych i Sarenkowych). Tylko tu od razu hurtem idą, jak widzę . Zuziakowe też nadchodzą, bo mała szału dostaje z dziąsłąmi.

Kajool, Wodaqua kupować żyrafkę?

Ale ja jestem wychowana... Dzień dobry przede wszystkim

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Chyba jutro wypadamy do Zakopanego Obaw mam tysiące. Bo zmiana kropel nam się zbiegnie w czasie z wyjazdem, bo Domek teraz nie chce spać w nocy, bo zimno a on ma czasem mokro pod nosem i nie wiem czy to nie zapowiedź kataru, bo bo bo ...
Jechać???
NIEEEEEE!!!! Z nami zostań . Jak pojedziesz będziesz miała zaległości na forum

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dzień dobry

u nas jest identycznie i też ubieram małą za gabinetami, żeby sprawniej poszło

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Bella jak dziewczynki?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:23   #4424
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

hej
Iustynko dziękuję, już trochę lepiej.Lena Juz tak nie kaszle mocno i ze łzami, tylko juz się urywa... a Lili ma się o niebo lepiej...
Byłyśmy wczoraj na kontroli i Lena dostała do inhalacji pulmocort ze sterydami... ech i dostaje zastrzyki w pupę... ale przynajmniej co jedzenie to kupy nie robi... (pediatra bała się,że od antybiotyku mieć biegunkę, mimo,że osłonowo dostawała lakcid)bidulka nawet apetytu nie ma...a zawsze wciągała szybciutko...
Stary 2011-11-10, 10:30   #4425
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A dlaczego mój Zuziak tak nie śpi ?!

Ej miałam tyle wiadomości zacytowanie i mi zeżarło . Najważniejsza wiadomość: @ nadal niet. Nie wiem o co chodzi. Noc masakryczna, zamiast dwóch pobudek na jedzenie trzy. I standardowo milion na smoczka. A miałam tak ślicznie śpiące dziecko .

Kuba dzisiaj u dziadków śpi. Wraca jutro wieczorem, zdążę się za nim stęsknić . Paskuda mała prawie co noc przychodzi do nas spać. Na pytanie dlaczego nie śpi u siebie odpowiada:"po to przychodzę do Was, bo Was kocham" . No i jak ja mam go wygonić do jego pokoju?

Aaaa miałam Dziubkowych ząbków gratulować (a to już trzecie na forum, zaraz po Krzysiowych i Sarenkowych). Tylko tu od razu hurtem idą, jak widzę . Zuziakowe też nadchodzą, bo mała szału dostaje z dziąsłąmi.

Ale ja jestem wychowana... Dzień dobry przede wszystkim

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

NIEEEEEE!!!! Z nami zostań . Jak pojedziesz będziesz miała zaległości na forum

u nas jest identycznie i też ubieram małą za gabinetami, żeby sprawniej poszło

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Bella jak dziewczynki?

ja bym testowała codziennie
a Zuziak ewidentnie strajkuje, naraziłas się chyba
Stary 2011-11-10, 10:32   #4426
83monia
Zakorzenienie

bella - pulmicord to dobry lek, lepszy niz niejeden syropek. u nas starszy jak tylko kaszle to ma go brać. poczatkowo ryczal ale przyzwyczail sie do wziewow (zaczynalismy jak byl malutki.. mial moze 8 miesiecy... a dlatego że miewał częste zapalenia oskrzeli... nikomu nie życze tak duszącego sie dziecka...). mam nadzieje ze szybko przejdzie

jutro jade do mojej mamy i przyjedzie moja siostra i chrzesnica wiec pewnie nie bedzie mnie tu

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-11-10 o 10:35
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:40   #4427
karolinee1983
Zadomowienie

Witam. Chodzę jak zombie dziś nasze pobudki: 2, 3.30, 4.30, 5.50 i o tej ostatniej godzinie rozpoczęliśmy dzień poza tym mała ma chyba skok bo wyje z byle powodu. Mama smaruje buźkę kremem - płacz, mama ubiera i przebiera - płacz, mama daje lekarstwa - ryk totalny. Poza tym leżaczek jest niefajny, mata też, a rączki również szybko się nudzą Ech... Tak chciałam się tylko wyżalić, pewnie i tak nikt tego nie zauważy Nie smęcę już i idę poczytam póki moje dziecko chwilowo jest spokojne

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:45   #4428
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Witam. Chodzę jak zombie dziś nasze pobudki: 2, 3.30, 4.30, 5.50 i o tej ostatniej godzinie rozpoczęliśmy dzień poza tym mała ma chyba skok bo wyje z byle powodu. Mama smaruje buźkę kremem - płacz, mama ubiera i przebiera - płacz, mama daje lekarstwa - ryk totalny. Poza tym leżaczek jest niefajny, mata też, a rączki również szybko się nudzą Ech... Tak chciałam się tylko wyżalić, pewnie i tak nikt tego nie zauważy Nie smęcę już i idę poczytam póki moje dziecko chwilowo jest spokojne
jak to nie zauważy
u nas było podobnie i też zrzucałam winę na skok
a u nas od kilku dni sam smiech (oprócz ząbkowania) a akurat mamy przerwę w skoku więc jakby się sprawdzało
oby szybko mineło
Stary 2011-11-10, 10:48   #4429
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
hej
Iustynko dziękuję, już trochę lepiej.Lena Juz tak nie kaszle mocno i ze łzami, tylko juz się urywa... a Lili ma się o niebo lepiej...
Byłyśmy wczoraj na kontroli i Lena dostała do inhalacji pulmocort ze sterydami... ech i dostaje zastrzyki w pupę... ale przynajmniej co jedzenie to kupy nie robi... (pediatra bała się,że od antybiotyku mieć biegunkę, mimo,że osłonowo dostawała lakcid)bidulka nawet apetytu nie ma...a zawsze wciągała szybciutko...
jejku, to się na prawdę rozchorowały. Biedne maluszki . Zdrówka dla dziewczynek .

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

ja bym testowała codziennie
a Zuziak ewidentnie strajkuje, naraziłas się chyba
szczerze mówiąc, to nie dopuszczam do siebie myśli, że mogę być w ciąży...
Nie no jak będzie, to nie będzie dramatu... (nie będzie gabinetu a 3 pokój dla dziecka )

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
(ja już drugą kawę piję)
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 10:49   #4430
JustPi
Rozeznanie

dzień dobry
w sumie to chciałam się tylko przywitać, bo jakoś pogoda mnie nastroiła do nicniechcenia
wszystko zajmuje mi 4x więcej czasu, w tym procesy myślowe...niestety
dziwne to wszystko, bo w sumie to nawet lubię taką pogodę

Hania chyba znowu ma katar

karolinee Mai katarek pewnie też się przyczynia do nastroju, gorszego spania i marudzenia

też jestem ciekawa opinii na temat żyrafki
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:58   #4431
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry
Lila produkuje kupe więc mam chwilę

nie wyszliśmy jeszcze na dwór bo tak jakoś nieprzyjemnie, a Filip się rozchorował, cały zakatarzony i kaszle. no i wszystko się rozregulowało bo Lila powinna spać o tej porze a nie s.rać

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
youyou - z wlasnego doswiadczenia powiem tylko uwazaj - nie przychodz do pracy nawet na ten jeden dzien nieubezpieczona! to nic, ze wierzysz w dobra wole pracodawcy - to niekiedy jest zludne. Bedziesz chroniona przed zwolnieniem jesli zlozysz wniosek o wychowawczy. Oblicz sobie od ktorego dnia chcialabys go miec (wlicz ten jeden dzien jak juz koniecznie chca zebys przyszla i potem te kilka tygodni urlopu wypoczynkowego, ktory Ci obiecali dac, a po tych dniach od razu wychowawczy)... i zloz. Od dnia zlozenia do konca wychowawczego (nawet jesli bedzie modyfikacja dat) jestes pod ochrona
dziękuję, czyli potwierdzasz ż enei musze iśc na jeden dzień do pracy... to coś te moje kadry dziwne...
nie chce żeby mnie wyrolowali

Cytat:

Jechać???
ja bym się nie zastanawiała! jechać

Cytat:
ale słodziak
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 10:58   #4432
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
jak to nie zauważy
u nas było podobnie i też zrzucałam winę na skok
a u nas od kilku dni sam smiech (oprócz ząbkowania) a akurat mamy przerwę w skoku więc jakby się sprawdzało
oby szybko mineło
Cytat:

(ja już drugą kawę piję)

Dzięki dziewczyny za zauważenie mojego postu a teraz znikam do małej bo już ma nerwa

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-11-10, 11:04   #4433
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
U nas to taki specjalny właśnie, że tylko utrudnienie. Dobrze, że chociaż dzieci zdrowe od chorych oddzielone, choć niektóre mamy spacerują tu i tam Przewijaki są, ale zazwyczaj dzieci w nosidełkach tam siedzą, więc kończę ubieranie w wózku. Następnym razem bedę bardziej asertywna, bo mała już ledwo się w gondoli mieści a co dopiero mówić o ubraniu w niej.

Cytat:
...
[/COLOR] NIEEEEEE!!!! Z nami zostań . Jak pojedziesz będziesz miała zaległości na forum
Moim zdaniem, jeśli masz kasę, kup - coraz bardziej mi się podoba, sama bym pogryzła Ja osobiście nie wydałabym takiej kasy na taką zabawkę, ale to już zależy od budżetu
Oszzzz kurcze, ale argument przeciw

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jutro jade do mojej mamy i przyjedzie moja siostra i chrzesnica wiec pewnie nie bedzie mnie tu
No to powodzenia!

Cytat:
Jak to nikt nie zauważy!!!
Minie jej! Może ma focha na cały świat bez powodu, toż to kobieta!

You, zdrówka!

A ja wczoraj dostałam od męża różę... O co cho????
Narozrabiał cóś czy może znowu coś do auta trzeba kupić???
Stary 2011-11-10, 11:26   #4434
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry
U nas nocka śliczna i spokojna, jak zawsze Oczywiście na wszystkie karmienia tradycyjnie to ja budziłam biedne dziecko, a nie na odwrót Ale już niedługo zamierzam dać mu pospać ile będzie chciał, bo skoro tak dużo przybiera, to chyba nie ma co go męczyć tym jedzeniem. Z drugiej strony on nigdy pewnie nie będzie na 50 centylu, czego by lekarka chciała, bo przecież urodził się z wagą poniżej 3... WIęc raczej nie możliwe żeby ważył tyle co np. Igi Marinki, skoro Igi urodził się taki, jaki Tymek jest dzisiaj
Aha, ostateczne wstanie nastąpiło u nas o 10.40

Aaniu
- dziękuję i jeszcze Ci się przypomnę

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Brumku załóż sobie tyle kont na rossnecie ile masz adresów email, możesz nawet utworzyć fikcyjne konta tylko na pobranie kodów .... sama mam dwa konta u nich
To też metoda

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
ubieram sie powoli na szczepienie i zakupy
I jak poszło kochani?

Cytat:
I właśnie wstałyśmy teraz awanturuje się o coś z lalką i próbujeodgryźć jej głowe
Ale agresywne dziewczę

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Brumku my też stosujemy aftin profilaktycznie kropelke na smoczek co 2 ,3 dni za radą polożnej no i nie wolno oblizywać dziecku smoczka ale Ty napewno tego nie robisz
U nas metoda odpada, bo smoczka nie mamy

Cytat:
a usmiech z dwoma ząbkami jeszcze fajniejszy a potem uśmiech kasownika czyli dwa na dole , dwa u góry

Cytat:
Udało mi się rano pobrać mocz Domka do woreczka (nie wiem co od nich chcecie, dla mnie super sprawa )
No brrrrawooo! U nas woreczek jest nie do pokonania

Cytat:
Mądry spryciulek

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Biedna Lenka i jej pupcia, ale ją rozłożyło

Cytat:
Faktycznie jakiś ciężki okres macie Jedyne co mogę Ci powiedzieć na pocieszenie, to że na pewno się kiedyś skończy Ba, będziecie przesypiać nawet całe noce... Za jakiś czas

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
dzień dobry
Lila produkuje kupe więc mam chwilę

nie wyszliśmy jeszcze na dwór bo tak jakoś nieprzyjemnie, a Filip się rozchorował, cały zakatarzony i kaszle. no i wszystko się rozregulowało bo Lila powinna spać o tej porze a nie s.rać

dziękuję, czyli potwierdzasz ż enei musze iśc na jeden dzień do pracy... to coś te moje kadry dziwne...
nie chce żeby mnie wyrolowali

ja bym się nie zastanawiała! jechać

ale słodziak
Stary 2011-11-10, 11:48   #4435
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

karolinee Mai katarek pewnie też się przyczynia do nastroju, gorszego spania i marudzenia
Na pewno po części tak

Cytat:

Jak to nikt nie zauważy!!!
Minie jej! Może ma focha na cały świat bez powodu, toż to kobieta!

Ach! Te baby!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Faktycznie jakiś ciężki okres macie Jedyne co mogę Ci powiedzieć na pocieszenie, to że na pewno się kiedyś skończy Ba, będziecie przesypiać nawet całe noce... Za jakiś czas
No mam nadzieję, że w końcu minie

Czy Wasze dzieci też się tak zanoszą, jak im się gile Fridą wyciąga??? Ja przed chwilą swojej wyciągałam... Ryczała gorzej niż na szczepieniu Wierciła się, kręciła główką ale mamusia była stanowcza bo to dla jej dobra przecież... Teraz padła i śpi z podkówką na buzi zła mama, zła!

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-11-10, 11:52   #4436
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Czy Wasze dzieci też się tak zanoszą, jak im się gile Fridą wyciąga??? Ja przed chwilą swojej wyciągałam... Ryczała gorzej niż na szczepieniu Wierciła się, kręciła główką ale mamusia była stanowcza bo to dla jej dobra przecież... Teraz padła i śpi z podkówką na buzi zła mama, zła!
[/B]
niemoj nie ma problemów z fridą troche sie powierci ale nie ma histerii
Stary 2011-11-10, 11:58   #4437
BABONIK
Zadomowienie

Karoline- moje dziecie też sie tak budzi... może juz będzie lepiej,bo go skórka nie bedzie swędzieć...poczekamy zobaczymy...
a ja nie mam fridy ale mam niezawodny KATAREK.Mały nie zdąrzy zapłakać bo już po odciąganiu.To moim zdaniem najszybszy i najfajniejszy sposób na odciąganie kataru.Z resztą jak mam katar to sama go używam.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-10, 12:02   #4438
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

my juz po szczepieniu, mój synuś waży 7100 g i jest na 90 centylu i jest na 90 centylu, dostał kłucie w pośladek i rota ..... i jak zwykle płacz chodź teraz to był taki inny ten płacz taki rozżalony na cały świat ..... boję się żeby gorączki nie dostał .... jak wstanie to popatrzę czy nie ma zaczerwienienia i opuchlizny

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:23   #4439
patik87
Zakorzenienie

hEJ.

Taki ze mnie głupek, że przeoczyłam i nie gratulowałam ząbków Szymkowych

Jaciee morda mi się śmieje z avatara
Daleko mieszkacie od Zakopca? na długo się wybieracie? tak zazdroszczę uwielbiam góry
Karolinee cierpliwości w wytrwaniu tych ciężkich,, marudnych dni z Haniutkiem. U nas też jakiś skok srok, chociaż nie sprawdzam ostatnio kiedy te skoki wypadają.

Beatka ile tygodni w piątek kończy Julia? bo wstyd się przyznać, ale nie pamiętam ile jutro kończy Sara..chyba 16 (teraz liczę od 21 do 21...)

Nie śpię od 5
O 6.20 udało mi się ją uspać i godzinę dospałam, a po obudzeniu czułam się gorzej niż o 5 rano....
Cały czas tu kwiczy i nic nie pasuje
U mnie 1 stopień na zewnątrz.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:27   #4440
marzena_S
Zadomowienie

Widzę, że dzisiaj dzień szczepień- Carmela, Telik, Zaneta trzymam kciuki.
Cytat:
W takim razie przytulam wirtualnie i oby Mai szybko minęło to marudzenie.

Cytat:
A ja wczoraj dostałam od męża różę... O co cho????
Narozrabiał cóś czy może znowu coś do auta trzeba kupić???
Oj, trochę wiary w męża- na pewno zrobił to z dobrego serca.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości