|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Dzień dobry dziewczynki,
u mnie dzień zaczął się okropnie - od spotkania pierwszego stopnia z toaletą. Przyszłam do pracy i powiedziałam koledze, że chyba się zatrułam i się tak biedak przejął że po pepsi pobiegł i do domu mnie wysyła. Po weekendzie powiem mu o dziecku, a póżniej szefowej jak wróci z wyjazdu zagranicznego. Tak się cieszę na ten weekend, przynajmniej się wyleżę w łózku, TŻ nie ma więc pojadę do Rodziców...A Wy macie jakieś plany na weekend?
|
#3842 |
|
La Moderatoiure
|
Witam
![]() Przyszłam się pożalić, że na USG genetycznym (to z przeziernością itd) lekarz powiedział, że nie poda mi płci bo jest jeszcze niewiarygodna i on nie bierze odpowiedzialności za ewentualną pomyłkę To był już początek 14 tyg i po cichutku liczyłam, że coś mi powie...ale gdyby faktycznie miał się pomylić ? Ech. Muszę więc czekać na USG 4D do 22 tygodnia Kupiłam sobie pierwsze spodnie ciążowe w H&M Brzuszek już mi odstaje i w nic się nie mieści a gnieść go nie będę (wszystkie kilkanaście par spodni poczeka na lato). I uwaga, przybyło mi 20-30 dkg w końcu _agata w mojej mądrej książce "ciążowej" napisano, że to wina podniesionego progesteronu i estrogenu we krwi. Zmień szczoteczkę na miększą, spróbuj nici dentystycznej. Unikaj "ciągnących się" i lepkich dań i słodyczy, bo mogą doprowadzić do stanu zapalnego dziąseł. |
|
|
|
#3843 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Od 12/13tc mam brać witaminy dla kobiet w ciąży. Wczoraj przeglądałam net i najbardziej spodobały mi się pod względem składu Pharmaton Matruelle i Centrum Materna DHA. Czy znacie jakieś lepsze? Pewnie w nast pójdę kupić. |
||
|
|
|
#3844 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczoteczkę mam tą samą, ale dziś jadę kupić Navigatora Colgate (uwielbiam je, bo są długie i wszędzie dotrą ) i używam pasty Parodontax, a jak ta mi się skończy to biorę się z Elmex pomarańczowy i płyn do płukania też Elmex.A co do czarnego paska, to ja też mam I to nie tylko od pępka w dół, ale także minimalnie w górę ![]() Cytat:
I dobrze pomyślał z pepsi U mnie plany weekendowe to malowanie sypialni Będzie kawowo-kremowo, ale jeszcze co do odcieni się muszę z mężem dogadać, bo ja chcę na chłodno, a on nie rozumie, o co mi chodzi ![]() Cytat:
![]() Ja cały czas mam przeczucie, że będzie chłopak i po "objawach" wszystko na to wskazuje, ale kogo ja tam trzymam tymczasowo w brzuszku, to nie wiem ![]() Ciekawe czy nam ginka powie w poniedziałek ![]() Ja już częściowo po śniadaniu. Wczoraj był dzień lenistwa i wyrkowania, a dziś zakupkowo Jedziemy wybrać farbę do sypialni, karnisz do małego pokoju, bo się stary wyrwał ze ściany. Oczywiście zakupy jedzeniowe zrobimy (może się na coś skuszę ) i udam się do Superpharm w celu ukojenia duszy i ciała (kosmetyki of kors )Później sprzątanie - nawet na kartce sobie zapisałam, co mam zrobić, żeby niczego nie pominąć - taka ze mnie mała pedantka
|
|
#3845 |
|
La Moderatoiure
|
Freya- mi gin poleciła Centrum Materna plus DHA, kosztuje od 55-65zł w aptece (30 tabletek i 30 kapsułek, na miesiąc). Nigdy nie lubiłam preparatów z dużą zawartością witamin i składników mineralnych bo źle się po nich czułam. Bałam się co będzie w ciąży, ale jednak wszystko jest okey po tym Centrum.
aneczka - Ja objawów na konkretną płeć nie mam (jem wszystko itd), ale jakoś o chłopaku zaczynam częściej myśleć...choć nie chcę się nastawiać, bo intuicja bywa zawodna. Trzymam kciuki
Edytowane przez La Monica Czas edycji: 2011-11-10 o 10:22 |
|
|
|
#3846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Grr... myślałam, że mnie to ominie...
ale może nie będę jedyna... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() W weekend zwala się rodzina, dzisiaj robię tort cytrynowy, a jutro rogale świętomarcińskie. ![]() Cytat:
![]() Ja nawet nie myślałam o tym żeby poznać płeć, czekamy cierpliwie.![]() Ja mam wahania pomiędzy wagą rano i wieczorem nawet 2-3 kilogramy, więc 200g to pikuś. Używam średnio twardej szczoteczki, ale nawet nie o szorowanie chodzi, a o dotyk. Dziąsła są wrażliwe, to lekko krwawią.. jakoś to przeżyję.
|
|
|
#3847 |
|
Zadomowienie
|
_agata robisz rogale z ta prawdziwą masą?
![]() Ten pasek od pępka w dół..hmmm ledwo do kilka miesięcy łaskawie zniknął a teraz pewnie znowu się pojawi
|
|
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem czy z prawdziwą... mam biały mak, orzechy, migdały, marcepan dzisiaj zrobię...
Nie znam receptury tych prawdziwych, ale te są pyszne
|
|
#3849 | |
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() Ja ważę się codziennie rano, po oddaniu moczu, bez ubrań Więc mam dokładne dane Od 3 dni utrzymuje się 20-30 dkg wyższa, pewnie dlatego, że już sporo brzuszek wystaje.Ja mam ciemniejsze włosy na brzuchu Też tak macie ? I na nogach rosną w tempie ekspresowym, nie nadążam golić...Rogale
|
|
|
|
|
#3850 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie o taką masę mi chodziło
Ja zawsze zrobię kilka małych kruchych z konfiturą albo crossistanty dla tradycji i do widzenia Mąż zawsze kupuje marcińskie z prawdziwego zdarzenia ale dla mnie są 'zbyt ciężkie'
|
|
|
|
#3851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cos mi sie z klawiatura pochrzanilo i nie mam polskich znakow
wiec z gory przepraszam za moja pisownie ![]() Cytat:
![]() Ja tez marze o dziewczynce a tz o chlopaku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My nie mamy zadnych planow, pewnie ze z przyjaciolmi sie spotkamy
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|||
|
|
|
#3852 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A u mnie dziś historyczny dzień!!! Przed chwilą zaliczyłam pierwsze ciążowe spotkanie z klopem Na razie mi lepiej, mam nadzieję, że to tylko taka jednorazowa akcja.
|
|||
|
|
|
#3853 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam problem z dziąsłami gdzieś wyczytałam że w ciąży dziąsła mogą być słabsze. ja kupiłam sobie w aptece taką mieszankę z zielem tymianku ,liściem szałwii,liściem mięty pieprzowej zaparzam i płuczę i widzę poprawę.
|
|
|
|
#3854 |
|
Zadomowienie
|
Ja spytałam gina o basen.. to powiedział że jeśli chcę się poślizgnąć i upaść to proszę bardzo i nabawić fdgjgfhtfjtfrgfulfh i efndfsagefnk to śmiało.. Także choć fanatykiem basenu nie jestem.. to resztki chęci na to mi wybił z głowy. Wspomniał jeszcze przy tym, żeby nie skakać na bandżi ani ze spadochronem.. Także tego
![]() A tak poza tym wyjżdżam dziś na Pomorze na wydłużony długi weekend do rodziny męża.. 400km drogi.. 5 osób w samochodzie.. jak normalnie mam "ciontacza" i uwielbiam podróżować.. tak teraz.. zupełnie nie mam ochoty.. w dodatku mężu na szkoleniu 500km stąd.. no ale przynajmniej się zobaczymy dzięki tej wyprawie (bo wybył na szkolenie miesięczne...). No i do tego jeszcze się boję o dzidzię.. żeby nic się nie stało tfu tfu. Chociaż teściu prowadzi i jest w tym dobry.. ale gdzieś tam z tyłu głowy....
|
|
|
|
#3855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś tak mi się lżej robi.![]() Na nagach mi nie rosną, i w ogóle nigdzie, bo wszędzie depilatorem, raz na 2-3 tygodnie poświęcam pół godziny i mam spokój. Tam też. ![]() Rogale, jeśli masz ochotę, mogę Ci podać przepis. Trochę zabawy jest, ale jaki efekt ![]() Tylko biały mak trudno dostępny. Cytat:
Nie mam porównania z orygnalnymi, bo nie jadłam. Cytat:
Wyobraziłam sobie siebie w takiej sytuacji. Chyba bym się pod ziemię zapadła, gdybym miała się po takiej akcji pokazać ludziom w pracy. Zapłakana, zapuchnięta i bez makijażu... Potwóórrrrrrrrr....
|
|
|
#3856 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Fajne te spodnie? Może i ja pobiegnę pooglądać rzeczy w hm... ![]() Cytat:
Wczoraj ćmiła mnie głowa... poprosiłam męża o kanapkę i przeszło... Prawie 22 godzina już była, ale takiej dobrej kanapki chyba w życiu nie jadłam.... A dziś czuję, że chyba nic nie przełknę... Pysia piję i po łyku trochę lepiej, a później... Lepiej nie mówić.
|
||||
|
|
|
#3857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Raz w tygodniu aplikuję sobie feminelle vagi c (z zalecenia gina i w pierwszej ciąży uniknęłam infekcji), chodzę na basen i nic się nie dzieje
|
|
|
|
|
#3858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zakorzenienie
|
Rinco gratuluje pierwszego ciazowego pawika
witaj w naszym gronie ![]() Debesciara no wlasnie tez sie tego boje, ale chcialabym cos robic i basen wydaje mi sie najlepszy ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Normalnie trzeba to opić soczkiem Znam ten ból mycia makijażu bez mleczka Jedyny sposób to noszenie na wszelki chusteczek do demakijazu - Cleanic ma takie pojedynczo pakowane ![]() Ja tam na badania szłam po chrupkim pieczywie, never ever nie pójdę na badania głodna. Czekając w kolejce, z moim niedociśnieniem i skłonnością do omdleń wolę nie ryzykować.
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3862 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#3863 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak widać ciąża się gdzieś potafiła schować
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec obalilas moja teorie nie wiem dlaczego tak jest, dodam ze mam ok 3-4 kg na + moze dlatego
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2011-11-10 o 11:30 |
|
|
|
|
#3866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najważniejsza jest wysokość macicy (którą ocenia lekarz) a nie wystający brzuszek Ja w pierwszej ciąży byłam bardzo aktywna, teraz mniej bo czasu trochę brakuje przy Miłku
|
|
|
|
|
#3867 | ||
|
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko w rzeczywistości się tak nie błyszczą ? Są raczej matowe i takie rozciągliwe, ze stretchem. Fajny mają ten materiał na brzusio, na razie troszkę luźno "leży" na brzuszku ale jak podrośnie to będą idealne ![]() Rinco- ja w dniu zrobienia testu ciążowego chodziłam po Tatrach m.in. na Przełęcz Iwaniacką wylazłam ![]() Lecę na zakupy dziewczynki, bo jutro święto i już widzę te kolejki dzisiejsze A mężulowi obiad trzeba ugotować.. jak ktoś lubi to polecam penne z sosem z mascarpone, pomidorów, ząbkiem czosnku i świeżą bazylią- szybkie i pyyyyszne ![]() Pozdrawiam ! |
||
|
|
|
#3868 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez lazilam trudnymi szlakami po tatrach wysokich na Slowacji, tam zaszlam w ciaze ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
nawet zmienilam paste na owocowa i nie pomoglo
||
|
|
|
#3870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My jutro do moich rodziców jedziemy. A zakupy i tak trzeba zrobić... Mąż jak będzie wracał z pracy pewnie o sklep zaczepi... Lubię penne. ![]() Cytat:
Moja też w umywalce przesiaduje podczas porannych oblucji, nie wie jeszcze czym ryzykuje.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
To był już początek 14 tyg i po cichutku liczyłam, że coś mi powie...ale gdyby faktycznie miał się pomylić ? Ech. Muszę więc czekać na USG 4D do 22 tygodnia

W ogóle to skąd one

I to nie tylko od pępka w dół, ale także minimalnie w górę 

wiec z gory przepraszam za moja pisownie
a tz o chlopaku 

witaj w naszym gronie