Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 15:28   #271
tusia872
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
1. i super
2. O matko! A czemu tak płakała? Przestraszyła się? Głodna? Czy po prostu marudka?
głodna czasami zaczyna tylko marudzic a czasami jeden wielki ryk nie wiem od czego to zalezy...
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Tusia, mi przy pobieraniu krwi babka kazała w takich sytuacjach dmuchać w twarz Nie dziwię Ci się ze spanikowałaś bo to masakryczny widok na pewno.
ja spanikowałam nie wiedziałam co robic wiec nia troszke poczasłam i chwycila oddech ale dziekuje ze rade nastepnym razem bede dmuchac w twarz ale mam nadzieje ze tego nastepnego razu nie bedzie

cotka nie dziwie ci sie ze kupujesz tyle dla Filipka te rzeczy dzieciowe sa takie sliczne
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za kciuki

My już po wizycie i spacerku, Zuzanka śpi w wózku ale pewnie już nie długo się obudzi bo już kilka razy zapłakała - bączki ją męczą.

Zuzia zdrowa, tylko ten katar ją męczy. Doktor - tym razem inny kazał kilkanaście razy dziennie psikać nos solą i wyciągać wszystko fridą (poprzednia pani dr nie kazała wyciągać) i co najlepsze powiedział żebyśmy sobie kupili akwarium że pomaga na suche powietrze bo "nawilżacze to wiadomo są na prąd" i szkoda pieniędzy hehe i powiedział żeby walczyć z tym katarem bo jak wydzielina zalega to gromadzą się bakterie a stąd krótka droga do zapalenia ucha i tym mnie zmartwił. Przy zapaleniu ucha antybiotyk, szpital i potworny ból dla dziecka - nie chcę tak więc walczę od dzisiaj ostro ze smarkami Zuzi.

Wyjeżdżamy dzisiaj wieczorem jednak do teściów więc pojawię się na forum pewnie dopiero w poniedziałek, także miłego weekendu dziewczynki i maluszki

Mam nadzieję że Zuzia zniesie dobrze tą podróż

Właśnie odciągnęłam z dwóch piersi (co prawda przed karmieniem) 90ml i jeszcze na pewno coś w nich zostało bo leci nadal także troszkę się unormowało

Ale monolog sobie poprowadziłam przepraszam
gratulacje wizyty
udanego weekendu i trzymam kciuki zeby mala byla grzeczna w podróży

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 15:33   #272
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
minio mój ostatnio tak samo z tymi łapkami... strasznie mu dokuczają i ciągle go wybudzają. Ciekawe kiedy nasze maleństwa zaczną panować nad swoimi kończynami?...
Co do smoka...mam ten sam problem. Kilka razy też mi się udało go oszukać, kiedy podałam mu taki ciepły, bo np wyparzałam...to załapał. A tak pluje, denerwuje się i pręży
za wagę Adasia

Kurcze ja też na brzuszku to generalnie raz dziennie kładę...

martunia

Kurcze...no to chyba jednak na razie daruję sobie spacerki..I tak się pewnie nawdychaliśmy tych pyłów sporo, bo chodzimy codziennie po 2 godziny. A tak szkoda pogody...... jak nie urok to...
co do smoczka, moja Agatka sie nauczyła w końcu, znaczy moja siostrunia ją nauczyła wiec ewentualnie siostrę moge podesłać, bo ja nadal nie wiem jak ona to zrobiła

moja też łapkami macha, pręży się stęka, charczy itp nie wiem z czego to wynika tak o 5ej biorę ją do siebie i podaję co chwile smoczek, bo w ferworze stękania go wypluwa, a że drzemię obok niej to mnie łapką po twarzy naokłada

Cytat:
1. i super
2. O matko! A czemu tak płakała? Przestraszyła się? Głodna? Czy po prostu marudka?
moja ma takie sytuacje po zjedzeniue mleka z piersi, ta nietolerancja

Cytat:
Dziękujemy za kciuki

My już po wizycie i spacerku, Zuzanka śpi w wózku ale pewnie już nie długo się obudzi bo już kilka razy zapłakała - bączki ją męczą.

Zuzia zdrowa, tylko ten katar ją męczy. Doktor - tym razem inny kazał kilkanaście razy dziennie psikać nos solą i wyciągać wszystko fridą (poprzednia pani dr nie kazała wyciągać) i co najlepsze powiedział żebyśmy sobie kupili akwarium że pomaga na suche powietrze bo "nawilżacze to wiadomo są na prąd" i szkoda pieniędzy hehe i powiedział żeby walczyć z tym katarem bo jak wydzielina zalega to gromadzą się bakterie a stąd krótka droga do zapalenia ucha i tym mnie zmartwił. Przy zapaleniu ucha antybiotyk, szpital i potworny ból dla dziecka - nie chcę tak więc walczę od dzisiaj ostro ze smarkami Zuzi.

Wyjeżdżamy dzisiaj wieczorem jednak do teściów więc pojawię się na forum pewnie dopiero w poniedziałek, także miłego weekendu dziewczynki i maluszki

Właśnie odciągnęłam z dwóch piersi (co prawda przed karmieniem) 90ml i jeszcze na pewno coś w nich zostało bo leci nadal także troszkę się unormowało

super, że wszystko w porządku. kolejny raz okazuje się, że co pediatra to inne zdanie

martunia twoja niuina w avatarku ma sliczna pościel - gdzie kupowalaś? jaka jakość? bo potrzebuję jeszcze jeden komplecik a ta wasza śliczna

rabarbar
jestes

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 15:41   #273
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
co do smoczka, moja Agatka sie nauczyła w końcu, znaczy moja siostrunia ją nauczyła wiec ewentualnie siostrę moge podesłać, bo ja nadal nie wiem jak ona to zrobiła

moja też łapkami macha, pręży się stęka, charczy itp nie wiem z czego to wynika tak o 5ej biorę ją do siebie i podaję co chwile smoczek, bo w ferworze stękania go wypluwa, a że drzemię obok niej to mnie łapką po twarzy naokłada

moja ma takie sytuacje po zjedzeniue mleka z piersi, ta nietolerancja

super, że wszystko w porządku. kolejny raz okazuje się, że co pediatra to inne zdanie

martunia twoja niuina w avatarku ma sliczna pościel - gdzie kupowalaś? jaka jakość? bo potrzebuję jeszcze jeden komplecik a ta wasza śliczna

rabarbar
jestes
Pościel kupowałam tu:
http://allegro.pl/listing/user.php/r...d=16590556&p=1

Co do jakości hmm nie narzekam, super miękka nie jest ale ogólnie jestem zadowolona. Sprzedawca ok - co prawda po wypraniu sprał mi się ochraniacz ale Pani mi wymieniła na nowy i dodatkowo wysłała mi nowy komplet pościeli kompletnej z ochraniaczem i nawet prześcieradłem

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 15:59   #274
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Pościel kupowałam tu:
http://allegro.pl/listing/user.php/r...d=16590556&p=1

Co do jakości hmm nie narzekam, super miękka nie jest ale ogólnie jestem zadowolona. Sprzedawca ok - co prawda po wypraniu sprał mi się ochraniacz ale Pani mi wymieniła na nowy i dodatkowo wysłała mi nowy komplet pościeli kompletnej z ochraniaczem i nawet prześcieradłem
, dziękuję

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 16:14   #275
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja po wizycie u lekarza wyniki okej wiec juz nie musze sie niczym faszerowac
super wiadomości
Cytat:
Dziękujemy za kciuki

miłego weekendu i szczęśliwej podróży

no i sie głodomorek obudził

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 17:15   #276
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Nie ma za co

A mi pani doradca laktacyjny wyrzucała ,ze mało jem (np 3 posiłki w ciągu dnia) ale sie w język ugryzłam , żeby nie najechać na TŻ ,ze mi nie zrobi np. rano przed wyjściem do pracy śniadania bo ja zwyczajnie nie mam kiedy sobie zrobić i jeszcze zjeść! I teraz taka sytuacja: mały kimnął na całe 20 min- pisałam ze już ryczy i pytam czy pójdzie do niego- to co- on właśnie nałożył sobie jedzenie i mu ostygnie... i jak widzi,ze dalej sie nie podnosze to poszedł po małego- gdzie mieliśmy na wieczór go wyciszać i nie przynosić do pokoju z duzym swiatłem , tv, kompem itp. Sie wku... ,zabrałam małego i powiedziałam,że właśnie różnica miedzy nami jest taka, ze matki nie muszą jeść ani spać, a ojcowie tak... zapomniałam dodać jeszcze o wyjściu do WC

No ale wepchnęłam mu teraz małego by chodź na chwilę do Was przyjsć
mój mi ostatnio wypalił tekstem jak poprosiłam żeby zrobił małemu mleko, że on właśnie usiadł <na kanapie przed tv>...
a ja to leżę i pachnę cały dzień w między czasie odpoczywając... ja nie wiem o czym te chłopy myślą, ze my jakieś cyborgi jesteśmy?

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

zabierz mnie ze soba....
hooo

Cytat:

A ja mam tez pytanie o koopy- zdarzyło mi się,ze mały zrobił w trakcie przewijania pieluchy- ale tak strzelająco na odległość dosyć rzadkawo- to jest oki na piersi?? Moze tak strzelać?
strzelająco - super to ujełaś
a tak serio - było raz... akurat założyłam nowe spodnie i mały je ochrzcił później mówiłam, ze dobrze że ja stałam w polu rażenia bo pewnie ucierpiała by na tym ściana...

dobra tyle nadrobiłam... znaczy zdąrzylam nadrobić...

pochwalę się jeszcze, ze my po wizycie i mój Miłciu już 5300 waży i wszystko z nim ok
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 17:48   #277
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Amelia nie śpi od 8.00, ja padam, ręce mi zaraz odpadną, a mąż ma imprezę w firmie.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 17:50   #278
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Amelia nie śpi od 8.00, ja padam, ręce mi zaraz odpadną, a mąż ma imprezę w firmie.
łączę się w bólu - moja dzis od 5.40 nie spała do 15.40...tez myslalam ze juz sie wykoncze. Na szczescie jak padła po cycu o tej 15.40 tak spi do tej pory moze Amelcia tez zaraz odpadnie
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 17:53   #279
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Miss a dałoby się w 1szym poście dać choć linka do ost wątku z poczekalni? Tak, żeby mieć pod ręką jakby się chciało powspominać
Zrobione

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 17:56   #280
Antiopa7
Raczkowanie

ja tez sie melduje
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 18:01   #281
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Nie maja! Kurcze ale tak na marginesie zobaczcie jak skrajne opinie potrafia być na ten temat. Małgosia np.pisała ze ja by zjedli gdyby dała butelke nawet ze swoim mlekiem a u Ciebie totalnie na odwrót ehh...najlepiej robic po swojemu
ps.co do herbatek ja nic nie podaje poza mlekiem.
To jakaś paranoja normalnie, ale co poradzisz. Zawzięłam się i cześć.
Cytat:
Sutki dają radę - karmię z nakładkami ale martwi mnie to że po takim wiszeniu i tak trzeba dać mm i to ile
No to fakt, podziwiam za wytrwałość.
Cytat:
anciaahk brawo za wytrwałość przy takim nastawieniu i samozaparciu kryzys pójdzie precz! A to, że Franuś je co 1h to wg mnie może być przyczyna i skoku i kryzysu. Czytałam, że te dwie sprawy często się łączą
Też właśnie czytałam. Dzisiaj jest lepiej, je już w sumie co 2h. I widać cieknące mleko. Oby jeszcze nocka była ok.
Cytat:
A ja mam tez pytanie o koopy- zdarzyło mi się,ze mały zrobił w trakcie przewijania pieluchy- ale tak strzelająco na odległość dosyć rzadkawo- to jest oki na piersi?? Moze tak strzelać?
Hihi mój tak kiedyś strzelił i mnie zdziwił. Więc chyba może.
Dobrze, że jedziesz do mamy, mnie dzisiaj moja uratowała i uprasowała tonę ciuszków Frania. Już mi lżej.
Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Ja swojej też nie mówiłam że dopajam
Ale moja pediatra zezwoliła na dopajanie .
Cytat:
Chciałam go "rozebrać " do czyszczenia- nie mogłam. Tż z mamą zaczeli coś kombinować, wyciągnęli to kombinerkami i pękła taka malutka część- niby nic od tego nie powinno się dziać a jednak

Zaraz siadam do karmienia to ponadrabiam ;D
I jak teraz bez dojarki będziesz dawać radę?
Cytat:
Ancia dzielna w Ciebie mamuśka, ja bym chyba wymiękła i dała mm, jakoś nie mam oporów żeby w razie W dać
A widzisz ja mam opory i stąd zawzięcie . Guupia jestem.
Cytat:
Jeju, ale się wierci dziś mój pieronek, rzuca się jak ryba wyciągnięta z wody, wasze też tak niespokojnie śpią? bo mój to w nocy tak macha łapkami że się uderza w głowę i się od tego wybudza i muszę od nowa usypiać, a kręci się jak szaloony
O już pospane, bo łapkami macha i nogami a to znak że się budzi
Mój też ma takie ruchy i się wybudza, myślałam, że to jakiś nerwowy egzemplarz czy co, ale skoro Twój też tak ma, to chyba normalne .
Smoczka podawałam jak skończył 3tyg, bo wisiał na cycku i podawałam przy piersi, oszukując, że to cyc i załapał. Lubi sobie ciamkać, ma dużą potrzebę ssania.
Cytat:
Napisane przez Ellabailasola Pokaż wiadomość
Ech...Mazury Jak wszystko pojdzie zgodnie z planem to urlopik na Mazurkach juz w tym roku z Malenstwem.
Ciekawa jestem jesieni i zimy tam. Tez ma pewnie swoj urok
Ejj tam, żaden urok .
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
aaa jakoś dało radę ale nie żałuje bo pomimo że smoczek jest tylko na awaryjne sytuacje, kiedy mały placze ostro, albo do spania, sam usypia ze smokiem, a potem mu wypada jak już zaśnie twardo
Mój lubi ciamkać jak sobie leży, ogólnie dużo ciamka. To źle?

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Zeżarło mi cytaty.
Małgosia Ciebie na mazury też zapraszam .
Cytat:

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 18:26   #282
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
O kurde. Dobra jesteś, że go "puściłaś"

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 18:29   #283
stokrotka_
Zadomowienie

sorka,że tak wpadam z biegu znowu...

jako przewrażliwiona matka chce Was zapytać o wagę.. Sara ciągle przybierała po+/- 200g na tydzień.. a dziś poszłam ważyć ją po 2 tyg.. i ważyła 5080... a 2 tyg temu 4890(albo 4960) nie jestem pewna..muszę sprawdzić.. tak czy innaczej mało trochę przybrała

a wogóle..to przed wejściem do gabinetu zrobiła do 4 dniach kupę...cała pielucha,plecy...cały bodziak.. jednym słowem masakra pierwszy raz wypłynęlo i to od razu mega jakaś niespodzianka.. nowy bodziak w kubeł normalnie..

a teraz jem obiad.. bo dopołudnia nic nie dała mi Sara zjeść...a teraz jeszcze śpi po powrocie w wózku..
może potem uda mi sie nadrobić.
buziole kochane

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 18:42   #284
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
O kurde. Dobra jesteś, że go "puściłaś"
... jakby się mnie pytał czy może ...

Stary 2011-11-10, 18:49   #285
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Wymianka.
Stary 2011-11-10, 18:53   #286
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
a wogóle..to przed wejściem do gabinetu zrobiła do 4 dniach kupę...cała pielucha,plecy...cały bodziak.. jednym słowem masakra pierwszy raz wypłynęlo i to od razu mega jakaś niespodzianka.. nowy bodziak w kubeł normalnie..
U nas takie kupki są na porządku dziennym, przebieramy się czasem i 3 razy. Plamy ładnie schodzą w 60 stopniach.
Cytat:

A mój Franek znów śpi, tym razem na rękach - odsypia skok czy nockę czy zbiera siły na kolejny atak??

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

Stokrotka może starsze dzieci przybierają mniej?

Stary 2011-11-10, 18:53   #287
spa82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
nie będę kłamać - oprócz cudownego Kacperka, to wszytko... źle, ale tak na forum nie chcę o tym pisać.

Cytat:
Moja maruda śpi chwilowo na rękach a na 11.50 mamy kontrole u lekarza. Prosimy o kciuki żeby była poprawa choć ja jej niestety nie widzę bo niunia dalej pokasłuje
Juz doczytałam że wszystko ok! Spokojnej podróży

Cytat:
moje słoneczko dzisiaj jak płakala wpadła w taki bezdech zrobiła sie cała czerwona złapałam ja począsłam i chwyciła oddech ale pozniej nie umiałam sie uspokoic przytulałam ja i płakałam;(
pierwszys raz tak miala teraz sie boje zeby sie to nie powtorzyło
Oj współczuje. Pamietam jak sie rozryczałam jak Judytka pierwszy raz sie zachłystnęła-masakra. Tak więc współczuję i oby to już się nie powtórzyło.

Cytat:
Kurde nie wiem kto bardziej biedny mama czy Melcia? Mam nadzieję że nic ją nie boli?...A o do męża pewnie sie nie domyśli żeby zostać z Tobą i Ci pomóc?-no chyba że obecność obowiązkowa

Cytat:
jako przewrażliwiona matka chce Was zapytać o wagę.. Sara ciągle przybierała po+/- 200g na tydzień.. a dziś poszłam ważyć ją po 2 tyg.. i ważyła 5080... a 2 tyg temu 4890(albo 4960) nie jestem pewna..muszę sprawdzić.. tak czy innaczej mało trochę przybrała
No to dzisiaj zmagamy sie z tym samym problemem

Cytat:
trzymam mocno!
Cytat:
Cytat:
Ale te nasze wgi łazienkowe to oszutki- do takich niuansów jak waga dziecka się nie nadają. Nie denerwuj się
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Tak jak ktos pisal - nasze wagi nie bardzo sie nadaja do takich kontroli, nawet te apteczne tez moga roznie wazyc, wiec musialabys sprawdzic na tej samej - pewnie u lekarza. Albo jak chcesz kontrolowac to tego samego dnia co wazysz u lekarza zwaz w aptece - bedziesz widziala roznice i potem mozesz mniej wiecej kontrolowac na tej samej wadze.
Dzieki dziewczyny za kciuki i rady
No ale niestety u nas tak srednio. Jednak waga w domu nas nie oszukała-u lekarza się okazało że mała w ciągu 2tyg.i2dni przybrała jedynie 100g! Lekarka oczywiście kazała NIE panikowac (taaa jasne) dała skierowanie na krew i mocz i ma 2podejrzenia-albo to anemia i dlatego mała nie przybiera (ponoć częsta dolegliwość ok.2mca) albo alergia pokarmowa. Zaniepokoił ja śluz w kupce (noz kurde zgłaszałam to już innym pediatrom-każdy olewał i mówił że to normalne przy karmieniu piersią). Kazała wykupić Nutriton (Madzialena pytała o to) i dawać raz dziennie z 20ml mleka w celu zageszczenia (na pozbycie sie ew.śluzu). Pozwoliła nam teraz jechac do mamy/babci a za tydzien zgłosić sie na kontrolę z wynikami i żeby spr.efekty tego Nutritonu. Stwierdziała że jak nie bedzie efektów to prawdopodobnie wprowadzi mi dokarmianie Nie chce urazić zadnej karmiących czy dokarmiajacych mm ale dla mnie to jakaś porażka Tak sie cieszyłam że mnie te problemy nie dotyczą...
Oj sorki za wywód ale się zestresowałam tym bardziej ze tak pięknie nabierała a nagle taki zastój Wybaczcie...

Idę sobie chyba dzisiaj już
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 18:54   #288
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że nawet by nie pomogła, żeby zrozumiał co czuje ...

Stary 2011-11-10, 18:56   #289
anciaahk
kosmitka

Spa rozumiem i współczuję, też się tego boję, a kontrolę mamy za tydzień.

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
myślę, że nawet by nie pomogła, żeby zrozumiał co czuje ...
To gatunek bez rozumu.

Stary 2011-11-10, 18:56   #290
archinta
Zakorzenienie

No to jestem u mader- mam nadzieje, ze wypoczne i ze obie psychicznie się unormujemy.
Mały ma dziś równo miesiąc i waży równo 5kg od wyjścia ze szpitala przybrał ponad 1,5kg

Cytat:
no to nie zazdroszczę... Kacper, póki co, ładnie śpi w nocy. kąpanie ok. 19:30-20:00, po nim karmienie i potem budzi się dwa razy na karmienie.

nie będę kłamać - oprócz cudownego Kacperka, to wszytko... źle, ale tak na forum nie chcę o tym pisać.

Jak byś chciała to masz mój nr
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Wczoraj pisalam ze mala pieknie spi po 4-5 godzin a i dzis w nocy dala pierwszy raz czadu...w sumie to dalej marudzi
Co godzine chce cyca... A moje sutki maja dosc,nawet z kapturkami boli strasznie...
No i tak to jest- nie chwalić dnia przed zachodem słońca
ja co napiszę,że moj śpi to się budzi złośnik jeden noooo
Cytat:
Achi współczuję, mój też maruder wieczorami, najedzony jest, sucho ma w pieluszce, nie jest mu ani za zimno ani za ciepło a i tak marudzi i tylko rączki, liczę, że to się zmieni
No i właśnie- o co im cho???
Również współczuję
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Raz łapałam koope w locie ale nie wystrzelila tylko szla trzema turami w dół ale moze moze, cotka chyba tak miala
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
strzelająco - super to ujełaś
a tak serio - było raz... akurat założyłam nowe spodnie i mały je ochrzcił później mówiłam, ze dobrze że ja stałam w polu rażenia bo pewnie ucierpiała by na tym ściana...
Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Hihi mój tak kiedyś strzelił i mnie zdziwił. Więc chyba może.
Dobrze, że jedziesz do mamy, mnie dzisiaj moja uratowała i uprasowała tonę ciuszków Frania. Już mi lżej.
Dzięki dziewczyny za odp.
Dzis była u mnie położna środowiskowa- początkowo myślałam,że spoko babka ale serio już mnie spienia. O cokolwiek zapytam winą po stronie mojego jedzenia- mały na wszystko wrażliwy i ma alergie Miał prycholki na twarzy (ktore juz prawie zeszly)- alergia pokarmowa, srzelająca koopa - alergia. A dziś jak przyszła to akurat musiałam przerwać karmienie i mały się denerwował i spinał- ale na jedzenie- to ona co- ooo typowo na brzuszek sie spina- cos mu zaszkodziło z pani jedzenia
Aha- zrobilo mu sie odparzenie na tyłku wczoraj- no zgadnijcie co jest tego przyczyna???
wrrrrrrrrrr
A babeczka zostawiła mi dojedzenia szalenie dużo rzeczy: ziemniaki, buraki, marchew , cukinie i dynie... fajnie co

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
i my chyba mamy połączenie skoku rozwojowego z kryzysem laktacyjnym i jeszcze z moim katarem... paskuda nie spi wcale od rana, zjadła od 9 do 10 dwa cyce i po 11 musiałam dać mm bo wyła dosłownie. Zjadła 110, uwaliła kupe i dalej marudzi...juz nie moge z nią. Zostawiłam w wózku i niech sobie marudzi chwile a matka musi odsapnąć
no współczuje szczerze
Cytat:
sorka,że tak wpadam z biegu znowu...

No po takiej koopie to co sie dziwisz ,ze malo przybrala
Ale popis elegancki - trzeba jej przyznać
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 18:58   #291
thelilah
Zadomowienie

dokończyłam nadrabianie....

Cytat:
witamy!

dziewczyny z Lublina i okolic, kupowałyście już maluchom czapki na zimę? ja od wtorku szukam i są same za duże. może wiecie, gdzie takie małe znaleźć?
ja nie z Lublina ani nie z okolic, ale też się rozglądałam za cieplejszą czapeczką już i dzisiaj kupiłam, ale jeszcze ze 2 chyba dokupię...

Cytat:
Hej

Ja na razie tylko tak na szybko bez nadrabiania
My po wizycie, Adaś waży już 6160 kg, lekarka stwierdziła, ze gdybym karmiła mm to by powiedziała, że przekarmiam, ale, że tylko na cycu to ok, ale i ja tak się martwię czy to jesdnak nie za szybko tyje, bo w ciągu 10 tyg przytył 3220
Na wizycie pani doktor powiedziała, że niestety Adaś ma przepuklinę pępkową i trzeba kupić specjalne plastry.
Ale ogólnie nie jestem z wizyty zadowolona, bo czekaliśmy 1 godz pod gabinetem a pani dr poświęciła nam może z 5 min, ale mamy szczepienie za dwa tyg to może więcej się rzeczy wypytam.
Kożystam teraz, że Adaś śpi, tylko muszę co chwilę bujać wózkiem , bo się wybudza, więc i tak nie mogę nic w domu zrobić, a prasowania już dwie kupy leżą i następne pranie do wstawienia i zlew pełen naczyń Ciekawe kiedy to wszystko zrobię
uuu 6kg

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
dzień dobry

moje dziecię śpi smacznie na balkonie (tfu-tfu) przy dźwiękach maszyn (kładą nam asfalt), to mogę Was po nadrabiać
znaczy się dźwięki maszyn to jest to!
ja nie wiem, moje to samo... warcząca kosiarka i śpi a w domu lekko coś puknie/stuknie a ten już oczy jak 5zł ...

Cytat:
o rany...a ja moze klade ja raz na dzien ....i to nie zawsze....na jakies 2 min bo zaczyna plakac i jakos szkoda mi jej ze sie tak meczy......
musze sie poprawic....
ja się staram kłaść chociaż ostatnio kiepsko nam idzie, co go położę to poleży 10sek i zaczyna marudzić...

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
kochane moje dziękuje za info w sprawie kropelek -jestescie niezastapione, a ja chyba jakies kupie bo wydaje mi sie ze mały ma po prostu jakies małe kolki bo codziennie poi 17 jets marudny i płacze-dzieki raz jeszcze

a teraz sie pochwale że maluszek po rykach zasnoł po 22(chyba czekał az tatus w domu bedzie) i spał do 2 w nocy no i w nocy zrobił piękną kupkę( tak tak roztkliwiam sie i cieszę jak durna bo przynajmniej wiem ze to kupka go nie meczy) no i rano przed 11 jak go przebierałam to w pampku tez cudna kupa-nigdy bym nie pomyslaa ze bedzie mnie to tak cieszyc
za kupki

Cytat:
Martusia kciuki za wizyte

co do kładzenia na brzuszku to my kładziemy dziennie po kapieli na przewijaku ale w sumie to na krotko a tak to czasem spi w dzien na brzuszku i jak ja gazy mecza to tez na brzuszku lezy to szybciej sie wygazuje

dobry pomysł, też muszę zacząć kłaść po kąpieli

Asia brawo dla Marcelka za takie spanie i za kupy
wczesniej tez sie nie spodziewałam ze kupy moga tyle radosci sprawic

ja po wizycie u lekarza wyniki okej wiec juz nie musze sie niczym faszerowac

moje słoneczko dzisiaj jak płakala wpadła w taki bezdech zrobiła sie cała czerwona złapałam ja począsłam i chwyciła oddech ale pozniej nie umiałam sie uspokoic przytulałam ja i płakałam;(

miejmy nadzieję, ze to jednorazowe było

Cytat:

no i jestem na bieżąco...

a tak poza tym to zapomniałam jak to pyszna czekolada moze poprawić humor... co tam dodatkowe kg
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 18:58   #292
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
:

Kurde nie wiem kto bardziej biedny mama czy Melcia? Mam nadzieję że nic ją nie boli?...A o do męża pewnie sie nie domyśli żeby zostać z Tobą i Ci pomóc?-no chyba że obecność obowiązkowa
boleć nie boli, bo jak ją nosze to nie płacze. Dałam jej smoka i padła w bujaczku.
Obecność obowiązkowa? NIE!

Stary 2011-11-10, 18:59   #293
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
hej mamusie..

Wczoraj pisalam ze mala pieknie spi po 4-5 godzin a i dzis w nocy dala pierwszy raz czadu...w sumie to dalej marudzi
Co godzine chce cyca... A moje sutki maja dosc,nawet z kapturkami boli strasznie...

Ja za czesto tez nie klade na brzuszku a polozna mi mowila zeby klasc 4 razy dziennie po 2 minuty do miesiaca czasu...potem 4 razy po 5 minut do dwoch miesiecy i 4 razy po 7 minut do 3 miesiecy.... No i nawet jak placze to tez niby mam klasc ...
kellysssku pisałam Tobie..ale chyba na starym wątku. w sklepie polskim kawałek za jervisem w centrum jest drogeria.. kupowałam tam maść na sutki z ziajki. smarowałam przed i w sumie tylko 2 dni po porodzie.. i super jest. może Tż podskoczy tam? ona jest z lanoliną

ooo a mi nikt tak nie mówił..ale moja chyba się wyrabia w tym czasie co powinna

monia..Zjadło mi cycat.. moja też płakusiała trochę ...robie tak,że daje jej w pole widzenia coś co ją interesuje i ona podnosi główkę ciekawsko..wtedy nie płacze przez dłuższą chwilę

Cytat:

kurcze..zaniosła się biedna. koleżanka mówiła,żeby pstrykać palcem w piętkę.. no albo jak Cotka pisała dmuchać w twarz.
jeśli by nie pomagało..to przełożyć na brzuszku na udo główką w stronę kolana i klepać po pleckach ( to robiłam jak siostry córcia miała bezdech prawdziwy )
ale oby się nie powtórzyło

Cytat:
Masakra. Zabierzcie mi allegro. Wpadłam w szał kupowania dla Filipka tż jak usłyszy, że pokupowałam znowu jakieś ciuszki to mnie chyba pogoni precz Ostatnio jak weszłam do ciucha to nawet na rzeczy dla siebie nie patrzyłam tylko dla filipka
Ale ceny z kosomosu, lepiej nowe w h&m kupić
a mi zamknijcie sklepy nie da się opanować od tych cudów..i wcale sie nie dziwie tobie.. ja jestem kopnięta..dziś kolejna kurteczkę przytargałam..a jak się uda z paszportem ,to lece za 2 tyg do pl.. i pewnie jak wroce to będzie mała.. bo wszystkiego nie wezmę przecież.. ojj głupia ja

Cytat:

szczęśliwej i spokojnej podróży

niezły ten lekarz.. nie słyszałam o akwarium a dla Zuzi dużo zdrówka

Cytat:
mój mi ostatnio wypalił tekstem jak poprosiłam żeby zrobił małemu mleko, że on właśnie usiadł <na kanapie przed tv>...
a ja to leżę i pachnę cały dzień w między czasie odpoczywając... ja nie wiem o czym te chłopy myślą, ze my jakieś cyborgi jesteśmy?

pochwalę się jeszcze, ze my po wizycie i mój Miłciu już 5300 waży i wszystko z nim ok
nie no...tż-ta w potylicę...
oni tak to myślą..

no i gratki za wagę!! duży chłopczyk super ,że ok

ps. miałam do Ciebie zadzwonić dziś.. jak mogę..bo mam pytanko o ten paszport-odesłali nam już dziś dokumenty do domu..

Cytat:
no to nieźle... kurcze oby w nocy Ci pospała ładnie
następnego w potylicę normalnie...

Cytat:
1.Też właśnie czytałam. Dzisiaj jest lepiej, je już w sumie co 2h. I widać cieknące mleko. Oby jeszcze nocka była ok.

2.Ale moja pediatra zezwoliła na dopajanie .

3.Mój lubi ciamkać jak sobie leży, ogólnie dużo ciamka. To źle?
1. oby było tylko lepiej
2. mój lekarz też
3.moja też ciamka sporo... używam tych ortodontycznych smoków "mam" i ja mam nadzieję,że nic złego w tym czasie ssania.. bo tak to by pewnie na cycu wisiała..

a Sara dalej śpi...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2011-11-10, 19:01   #294
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
No ale niestety u nas tak srednio. Jednak waga w domu nas nie oszukała-u lekarza się okazało że mała w ciągu 2tyg.i2dni przybrała jedynie 100g! Lekarka oczywiście kazała NIE panikowac (taaa jasne) dała skierowanie na krew i mocz i ma 2podejrzenia-albo to anemia i dlatego mała nie przybiera (ponoć częsta dolegliwość ok.2mca) albo alergia pokarmowa. Zaniepokoił ja śluz w kupce (noz kurde zgłaszałam to już innym pediatrom-każdy olewał i mówił że to normalne przy karmieniu piersią). Kazała wykupić Nutriton (Madzialena pytała o to) i dawać raz dziennie z 20ml mleka w celu zageszczenia (na pozbycie sie ew.śluzu). Pozwoliła nam teraz jechac do mamy/babci a za tydzien zgłosić sie na kontrolę z wynikami i żeby spr.efekty tego Nutritonu. Stwierdziała że jak nie bedzie efektów to prawdopodobnie wprowadzi mi dokarmianie Nie chce urazić zadnej karmiących czy dokarmiajacych mm ale dla mnie to jakaś porażka Tak sie cieszyłam że mnie te problemy nie dotyczą...
Oj sorki za wywód ale się zestresowałam tym bardziej ze tak pięknie nabierała a nagle taki zastój Wybaczcie...

Kochana tylko spokój moze Cię uratować Nie denerwuj się bo mała to czuje i bedzie jeszcze gorzej.
3mam kciuki by teraz już ładnie przybrała i bys nie musiała dokarmiac

A ja zmykam do mego głodzilli
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 19:09   #295
anciaahk
kosmitka

Cytat:
No to jestem u mader- mam nadzieje, ze wypoczne i ze obie psychicznie się unormujemy.
Mały ma dziś równo miesiąc i waży równo 5kg od wyjścia ze szpitala przybrał ponad 1,5kg
Waga cudna! Wypoczywaj, ile wlezie, a babcia niech przejmuje opiekę nad wnusiem .
Cytat:
moja też ciamka sporo... używam tych ortodontycznych smoków "mam" i ja mam nadzieję,że nic złego w tym czasie ssania.. bo tak to by pewnie na cycu wisiała..
My też dajemy MAM.
O masakra, piszę od rzeczy. Mam nadzieję, że da się łatwo oduczyć.

Edytowane przez anciaahk
Czas edycji: 2011-11-10 o 19:10
Stary 2011-11-10, 19:10   #296
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
U nas takie kupki są na porządku dziennym, przebieramy się czasem i 3 razy. Plamy ładnie schodzą w 60 stopniach.

A mój Franek znów śpi, tym razem na rękach - odsypia skok czy nockę czy zbiera siły na kolejny atak??

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ----------

knuje ...
Cytat:

A jaka to waga was tak oszukała? Zwykła domowa czy kupiliście dla dzieci?

Wymianka.
Stary 2011-11-10, 19:11   #297
anciaahk
kosmitka

Cotka tylko co on knuje, co?

Stary 2011-11-10, 19:11   #298
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

no co Ty...nie strasz dobrze,że schodzi chociaż..

moja śpi w wózku dalej..od rana do 15.30 nie spała.. nadrabia foszki chyba.. oby nie zbierała sił na noc

kurcze..nie wiem.. musze poszukać jakiś centylowych siatek..

Cytat:

No to dzisiaj zmagamy sie z tym samym problemem

no to się przeraziłam trochę.. mi powiedziała że ok.. że dobrze do wieku waży i nieraz tak jest..dlatego tak na luzie podeszłam..
nie wiem co myśleć..jutro mieliśmy iść na szczepienie.. choinka no... w miarę spokojna byłam póki nie przeczytałam tego postu

Cytat:

Dzięki dziewczyny za odp.
Dzis była u mnie położna środowiskowa- początkowo myślałam,że spoko babka ale serio już mnie spienia. O cokolwiek zapytam winą po stronie mojego jedzenia- mały na wszystko wrażliwy i ma alergie Miał prycholki na twarzy (ktore juz prawie zeszly)- alergia pokarmowa, srzelająca koopa - alergia. A dziś jak przyszła to akurat musiałam przerwać karmienie i mały się denerwował i spinał- ale na jedzenie- to ona co- ooo typowo na brzuszek sie spina- cos mu zaszkodziło z pani jedzenia
Aha- zrobilo mu sie odparzenie na tyłku wczoraj- no zgadnijcie co jest tego przyczyna???
wrrrrrrrrrr
A babeczka zostawiła mi dojedzenia szalenie dużo rzeczy: ziemniaki, buraki, marchew , cukinie i dynie... fajnie co

No po takiej koopie to co sie dziwisz ,ze malo przybrala
Ale popis elegancki - trzeba jej przyznać
brawa za wagę duży chłopak!!

co za..... brak słów... ja jem wszystko i nikt mi nic takiego nie gada .nie słuchaj takiego babola kochana

no tak...wejście smoka ma młoda talent... ale wiedziała kiedy..bo w momencie wejścia..by długo z gównienkiem nie siedzieć

Stary 2011-11-10, 19:14   #299
anciaahk
kosmitka

Cytat:
no co Ty...nie strasz dobrze,że schodzi chociaż..

moja śpi w wózku dalej..od rana do 15.30 nie spała.. nadrabia foszki chyba.. oby nie zbierała sił na noc
Nasz tak długo już wali, dzisiaj było tylko raz.

Mówisz Twoja też siły zbiera??? Z Frankiem się umówiła.

Stary 2011-11-10, 19:20   #300
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

ach te chłopy

za wagę
Cytat:
oj biedna mocno
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
łączę się w bólu - moja dzis od 5.40 nie spała do 15.40...tez myslalam ze juz sie wykoncze. Na szczescie jak padła po cycu o tej 15.40 tak spi do tej pory moze Amelcia tez zaraz odpadnie
również przytulam mocno

Cytat:
odpoczywaj kochana i korzystaj z tego że u Mamci jesteś i Piotruś jak ładnie przybrał, wow 5 kg mój ma niecałe 4kg a jutro 4 tygodnie mijaja

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości