|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Cytat:
A podajecie je tak jak na ulotce? Edit: MOnis Ty chyba podajesz co drugie karmienie? A 15 kropel?
|
|
#242 | ||
|
Zadomowienie
|
Mamuśki ale szalejecie
, po nadrabiam was po trochu![]() Cytat:
Adaś jak już bardzo ryczy w wózku to wyciągam, ale jak tylko marudzi to staram się bujać bez wyciągnia, właśnie teraz bujam i odpukać przysypia ![]() Ja swojej też nie mówiłam że dopajam ![]() Cytat:
Dziewczyny nie dam rady was pocytować, ale czytam dzielnie ![]() Ale fajnie nazywacie swoje dzieciaczki ![]() Dzięki bardzo odnośnie info o ubieraniu w nocy Dobra, nadrabiam dalej
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
a propos preparatów, znacie Nutriton? lekarka go poleciła na ulewanie i chyba dziś kupię .już było lepiej, ale od kilku dni znów mu się ulewa albo "wraca" i tak miętosi w buzi to mleko.
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza lubiła na kangura jak była mniejsza, teraz nie bardzo. U mnie na osiedlu są dwie mamy które na spacer kładą dzieciaczki na brzuszku, ale ta jedna ma większe dziecko tak z 7-8 miesięcy a ta druga 0k 5 miesięcy i tak fajnie te szkraby wyglądają zza tych budek
Moja maruda śpi chwilowo na rękach a na 11.50 mamy kontrole u lekarza. Prosimy o kciuki żeby była poprawa choć ja jej niestety nie widzę bo niunia dalej pokasłuje
|
|
|
|
#245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
...i dawalam 15 kropel
|
|
#246 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i podziwiam wytrwalośc w karmieniu piersiąCytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam go "rozebrać " do czyszczenia- nie mogłam. Tż z mamą zaczeli coś kombinować, wyciągnęli to kombinerkami
![]() Zaraz siadam do karmienia to ponadrabiam ;D |
|
|
|
#249 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie..
Wczoraj pisalam ze mala pieknie spi po 4-5 godzin a i dzis w nocy dala pierwszy raz czadu...w sumie to dalej marudzi ![]() ![]() Co godzine chce cyca... A moje sutki maja dosc,nawet z kapturkami boli strasznie... Cytat:
Cytat:
Ja za czesto tez nie klade na brzuszku a polozna mi mowila zeby klasc 4 razy dziennie po 2 minuty do miesiaca czasu...potem 4 razy po 5 minut do dwoch miesiecy i 4 razy po 7 minut do 3 miesiecy.... No i nawet jak placze to tez niby mam klasc ... ![]() Cytat:
i brawa za wytrwalosc w karmieniu ![]() Ja karmie 2 tyg. w bolu i szczeze mam juz dosc... Z Alanem tez walczylam miesiac ale teraz sama niewiem ile jeszcze dam rade ![]() u nas sloneczko , chyba przydaloby sie wyjsc na spacerek
|
|||
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
Gerda niby to są jakieś specjalne plastry co wciskają ten pępek do środka, ale właśnie też się zastanawiam, czy od plastra się może przepuklina zniknąć
![]() Achi współczuję ![]() Ancia dzielna w Ciebie mamuśka, ja bym chyba wymiękła i dała mm, jakoś nie mam oporów żeby w razie W dać ![]() A Ancia mi nie raz wisiał non stop 1 godz na cycku, a sutek był tak wymiętolony, że szok, ale da się przeżyć ![]() Mi na szczęście ( odpukać) w nocy ładnie śpi, ostatnio zasypia tak ok 21.30 i budzi się po 4 godz, a dziś po 5 ![]() W dzień rano i do południa jako tako śpi, ale tak od 14-15 do samego wieczora już nawet na 5 min nie uśnie, tylko marudzi, no ale chyba coś za coś ![]() Dziękujemy z Adasiem za miłe słowa o wadze Mamusie mam pytanie dot koopy . Ostatnio Adaś nie zrobił przez prawie tydz ani jednej ale widziałam że stęka, pręży się i nic, tylko bączki puszczał, dawałam sab simplex, ale nic to nie pomagało, i we wtorek pomogłam termometrem i poszła megaa kupa, mówiłam lekarce wczoraj o tym to powiedziała, że jak znowu po 3 dniach nic nie zrobi to dać czopka glicerynowego, wiem że po tym będzie kupa, ale zastanawiam się czy wtedy nie przyzwyczai się do tego i nie będzie chciał zrobić sam? Znacie może jakieś inne sposoby żeby sam mógł zrobić szybciej kupkę?![]() oho, muszę kończyć, bo się głodomorek obudził, spał całe 30 min i ryk
|
#251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o rany...a ja moze klade ja raz na dzien ....i to nie zawsze....na jakies 2 min bo zaczyna plakac i jakos szkoda mi jej ze sie tak meczy...... musze sie poprawic....
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
Pobujałam w wózku i usnął na szczęście, zobaczyny na jak długo
![]() Martunia trzymamy , będzie dobrzeMagialena mi pediatra mówiła, żeby kłaść dużo na brzuszku, staram się aby jedna drzemka była n a brzuszku i też go czasami kładę jak nie śpi, ale wtedy na krótko, bo zaraz się zaczyma denerwować, że główki nie może utrzymać, ale ostatnio jakoś zaniedbałam kładzenie na brzuszku, muszę z powrotem zacząć tego pilnować ze wzdlędu na tą przepuklinę Jeju, ale się wierci dziś mój pieronek, rzuca się jak ryba wyciągnięta z wody , wasze też tak niespokojnie śpią? bo mój to w nocy tak macha łapkami że się uderza w głowę i się od tego wybudza i muszę od nowa usypiać, a kręci się jak szaloony![]() O już pospane, bo łapkami macha i nogami a to znak że się budzi ![]() A miałam napisać ja też śpię z małym w łóżku, bo tak śpi niespokojnie, że musiałabym stać pół nocy przy jego łózeczku i go bujać i uciszać, a tak jakoś z nami mu się lepiej spi a powiedzcie mi mamusie jak to zrobiłyście, że wasze dzieciaczki doją smoczka upokajacza? Bo mój nie che, tyle razy próbowałam i może ze dwa-trzy razy załapał na dłużej a tak to chwilkę pociumka i chyba wkurza się, że nic nie leci i wypluwa. A najgorzej jak teściowa przychodziła i tak mu bez przerwy wciskała tego smoka a ostatnio się wkurzyłam bo znowu mówi, że smoka to ja mówię , że nie dam bo ostatnio nie chce i na siłę wciskać nie będę to taką minę zrobiła, jakbym dziecku miała jedzenia odmówić
To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę ![]() 30.05.2009 ![]() 30.08.2011 Adaś Edytowane przez minio1984 Czas edycji: 2011-11-10 o 12:00 |
|
|
|
#253 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Powinnismy codziennie ale wychodzi srednio co dwa dni
![]() Cytat:
ale nie wystrzelila tylko szla trzema turami w dół![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
minio mój ostatnio tak samo z tymi łapkami...
strasznie mu dokuczają i ciągle go wybudzają . Ciekawe kiedy nasze maleństwa zaczną panować nad swoimi kończynami?...![]() Co do smoka...mam ten sam problem . Kilka razy też mi się udało go oszukać, kiedy podałam mu taki ciepły, bo np wyparzałam...to załapał. A tak pluje, denerwuje się i pręży za wagę AdasiaKurcze ja też na brzuszku to generalnie raz dziennie kładę ...martunia ![]() Kurcze...no to chyba jednak na razie daruję sobie spacerki..I tak się pewnie nawdychaliśmy tych pyłów sporo, bo chodzimy codziennie po 2 godziny. A tak szkoda pogody... ... jak nie urok to...
|
|
|
|
#255 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
używała któraś z Was OLEJUSZKI? Ile razy smarowałyście?
|
|
|
|
|
#256 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój ma taką potrzebę ssania, że nie było problemu. Mogłabym go do odkurzania wykorzystać taki ssak Tylko jednego smoczka nie chciał cyckać - aventowego.
|
|
#257 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() i my chyba mamy połączenie skoku rozwojowego z kryzysem laktacyjnym Cytat:
poprosze medal ![]() Cytat:
w hm sa same duze...![]() Cytat:
u ciebie pewnie jest to samo oby ci służyły ![]() Cytat:
i brawo za miesiąc dla małej a dla ciebie za sukces w karmieniuCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie trzeba było nic robic - juz w szpitalu doiła melka
|
||||||||
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
kochane moje dziękuje za info w sprawie kropelek -jestescie niezastapione, a ja chyba jakies kupie bo wydaje mi sie ze mały ma po prostu jakies małe kolki bo codziennie poi 17 jets marudny i płacze-dzieki raz jeszcze
a teraz sie pochwale że maluszek po rykach zasnoł po 22(chyba czekał az tatus w domu bedzie ) i spał do 2 w nocy no i w nocy zrobił piękną kupkę( tak tak roztkliwiam sie i cieszę jak durna bo przynajmniej wiem ze to kupka go nie meczy)
|
|
|
|
#259 | ||
|
Raczkowanie
|
witam
Cytat:
![]() Obiecywalam sobie najpierw, ze jak skonczy miesiac to pojdzie do lozeczka - nie udalo sie. Pozniej, ze po pierwszej wizycie u pediatry...tez nie funkcjonowalo. Juz sama nie wiem kiedy i jak... ![]() [QUOTE=anciaahk;30424113]Poszłam spać po 22 i po 5 minutach Franek już nie spał. Budził się najrzadziej co 1h - a więc cyc,cyc i jesczze raz cyc. Mam nadzieję, że to na laktacje pomoże. Twarda byłam, nie dałam mm, wolałam się przemęczyć. Teraz leży i guga już prawie godzinę. W ogóle to nie wiem, czemu Franek płacze, czy to ten skok, czy chce jeść faktycznie co 1h , bo na kolki mi to nie wygląda, już dłuższy czas nie dajemy sab simplex, bo chyba nie ma kolki all the time. Wieczorem jest gorzej marudny, usypia go troszkę bujanie w łóżeczku lub noszenie na rękach - ale aktywne. Nie wiem, co się porobiło, powrót do tego, co wcześniej. Może dawać jednak te kropelki?Przedwczoraj po mm spał od 19 do 1 w nocy, potem na cycu już co 1-1,5 h. Jak to rozumieć? QUOTE] Podziwiam silna wole! i pomoga na laktacje? stwierdzilas juz cos?Cytat:
Ciekawa jestem jesieni i zimy tam. Tez ma pewnie swoj urok ![]() raz dziennie, pare minutek. Moze za malo...???
|
|
#260 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aaa nauczyłam go tak że delikatnie trzymałam cały czas smoczka w jego buzi, on płakał mi dobre 15 minut, ale wkońcu zassał i od tamtej pory ssie pięknie ja nie chciałam aby mój brzdąkał smoka ciumkał, ale ile ja mam spokoju przez tego smoka, nie urządza mi już takich arii a problemu ze spaniem znikneły ![]() no może teraz mam problem bo mały ma katar i go to wszsytko wybudza ale tak normalnie jest gites ![]() Cytat:
|
|
|
#261 | ||
|
Rozeznanie
|
Moj ssaczek przysypia przy cycu to moge popisac nawet
![]() Cytat:
Moja sie od razu drze jak klade na brzuszku, chyba ze zasnie na klacie to mozna ja wtedy tak odlozyc i spi nawet Cytat:
I smoka tez nie lubi, czasem wieczorem lubi sobie pociumkac, ale jako uspokajacz nie dziala w ogole. Tyle ze mi wszyscy mowia, ze to lepiej, bo nie bedzie trzeba meczyc sie kiedys z odzwyczajaniem.
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
Martusia kciuki za wizyte
co do kładzenia na brzuszku to my kładziemy dziennie po kapieli na przewijaku ale w sumie to na krotko a tak to czasem spi w dzien na brzuszku i jak ja gazy mecza to tez na brzuszku lezy to szybciej sie wygazuje Asia brawo dla Marcelka za takie spanie i za kupy ![]() wczesniej tez sie nie spodziewałam ze kupy moga tyle radosci sprawic ![]() ja po wizycie u lekarza wyniki okej wiec juz nie musze sie niczym faszerowac moje słoneczko dzisiaj jak płakala wpadła w taki bezdech zrobiła sie cała czerwona złapałam ja począsłam i chwyciła oddech ale pozniej nie umiałam sie uspokoic przytulałam ja i płakałam;( pierwszys raz tak miala teraz sie boje zeby sie to nie powtorzyło
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
mały śpi po spacerku i mleczku to pędzę do Was mam nadzieje, że uda mi się nadrobić i trochę się poudzielać
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. O matko! A czemu tak płakała? Przestraszyła się? Głodna? Czy po prostu marudka? |
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia, mi przy pobieraniu krwi babka kazała w takich sytuacjach dmuchać w twarz
Nie dziwię Ci się ze spanikowałaś bo to masakryczny widok na pewno.
|
|
|
|
#266 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a skoro dajesz cyca kiedy on chce to nie przekarmiasz bo co masz zrobić jak dziecię głodne
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra. Zabierzcie mi allegro. Wpadłam w szał kupowania dla Filipka
tż jak usłyszy, że pokupowałam znowu jakieś ciuszki to mnie chyba pogoni precz Ostatnio jak weszłam do ciucha to nawet na rzeczy dla siebie nie patrzyłam tylko dla filipka ![]() Ale ceny z kosomosu, lepiej nowe w h&m kupić
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za kciuki
My już po wizycie i spacerku, Zuzanka śpi w wózku ale pewnie już nie długo się obudzi bo już kilka razy zapłakała - bączki ją męczą. Zuzia zdrowa, tylko ten katar ją męczy. Doktor - tym razem inny kazał kilkanaście razy dziennie psikać nos solą i wyciągać wszystko fridą (poprzednia pani dr nie kazała wyciągać ) i co najlepsze powiedział żebyśmy sobie kupili akwariumWyjeżdżamy dzisiaj wieczorem jednak do teściów więc pojawię się na forum pewnie dopiero w poniedziałek, także miłego weekendu dziewczynki i maluszki Mam nadzieję że Zuzia zniesie dobrze tą podróż Właśnie odciągnęłam z dwóch piersi (co prawda przed karmieniem) 90ml Ale monolog sobie poprowadziłam przepraszam
|
|
|
|
#269 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wpadaj częściejCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla Marcelka za ładny sen i kupke
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.

, po nadrabiam was po trochu

, ale i ja tak się martwię czy to jesdnak nie za szybko tyje, bo w ciągu 10 tyg przytył 3220
, ale mamy szczepienie za dwa tyg to może więcej się rzeczy wypytam.

w hm sa same duze...
i brawo za miesiąc dla małej a dla ciebie za sukces w karmieniu