Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-10, 10:57   #241
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

Małgosia1983 lepiej dawać sab simplex na łyzeczce bo jak dajesz do mleka to więcje na butelce zostaje, niz trafia do dziecka, żeby nie było że sie wymądrzam to rada położnej
\:
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
ja tez tak daje kropelki.....i sie nie wymadrzasz kochana....to jest dobra rada....
Dziekuję dziewczyny.
A podajecie je tak jak na ulotce?

Edit:
MOnis Ty chyba podajesz co drugie karmienie? A 15 kropel?
Stary 2011-11-10, 10:58   #242
minio1984
Zadomowienie

Mamuśki ale szalejecie, po nadrabiam was po trochu

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
J

Widzisz to tak jak ja, też się postanawiam przerzucić na wózek. A jak bujasz to placze? Bo mój jak płacze, to ja wymiękam i biorę na ręce.
Wczoraj u nas było 3 stopnie i byliśmy 2,5h.
A Ty karmisz wyłącznie piersią? Ile tej herbatki wypija?

Moja lekarka powiedziała, że można. Ale ja się boję teraz o laktację, stąd pytanie.
A karmisz wyłącznie piersią?
Ancia karmię tylko piersią, a herbatki robię jak na opakowaniu 100ml i potrafiłby wypić całą flachę ale dajemy tak 60-70ml, no zdarza się, że mniej wypije, a czasami robimy 2 razy dziennie
Adaś jak już bardzo ryczy w wózku to wyciągam, ale jak tylko marudzi to staram się bujać bez wyciągnia, właśnie teraz bujam i odpukać przysypia
Ja swojej też nie mówiłam że dopajam

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja szybciutko melduje się w odchowalni

i przedstawiam Kamilkę Madzi

z Malautką okej, Madzia jakiś antybiotyk bierze ale może jutro wyjdą, dziewczynki pozdrawiają wizażowe ciocie

Ale śliczności
Dziewczyny nie dam rady was pocytować, ale czytam dzielnie
Ale fajnie nazywacie swoje dzieciaczki, ja mówię Pućka, Puciunia, Puciek, Misiek-Pysiek, Łobuziaczek, Wyjkuń
Dzięki bardzo odnośnie info o ubieraniu w nocy, to nie będę się przejmować teściową, bo ubieram tak jak Wy, a Adasiowi zimno nie jest

Dobra, nadrabiam dalej

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 11:00   #243
MAGiALENA
Zakorzenienie

a propos preparatów, znacie Nutriton? lekarka go poleciła na ulewanie i chyba dziś kupię .już było lepiej, ale od kilku dni znów mu się ulewa albo "wraca" i tak miętosi w buzi to mleko.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 11:01   #244
martunia_199
Zakorzenienie

Zuza lubiła na kangura jak była mniejsza, teraz nie bardzo. U mnie na osiedlu są dwie mamy które na spacer kładą dzieciaczki na brzuszku, ale ta jedna ma większe dziecko tak z 7-8 miesięcy a ta druga 0k 5 miesięcy i tak fajnie te szkraby wyglądają zza tych budek

Moja maruda śpi chwilowo na rękach a na 11.50 mamy kontrole u lekarza. Prosimy o kciuki żeby była poprawa choć ja jej niestety nie widzę bo niunia dalej pokasłuje

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 11:01   #245
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dziekuję dziewczyny.

Edit:
Malgos ja dawalam co karmienie ale nie wiecej niz 4 razy na dobe. Juz ich nie daje bo malutka juz kolek nie ma .........i dawalam 15 kropel
Stary 2011-11-10, 11:04   #246
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
ja szybciutko melduje się w odchowalni

i przedstawiam Kamilkę Madzi

z Malautką okej, Madzia jakiś antybiotyk bierze ale może jutro wyjdą, dziewczynki pozdrawiają wizażowe ciocie

śliczna i taka maleńka

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość

moje kochane złośliwości kończy dziś miesiąc
ale ten czas leci

dałam znać że żyję i lecę wypić jakąś herbatkę ciepłą puki mała stęka ale leży sama bo zaraz znów będzie wisieć na cycku... eh z szoku wyjść nie mogę że dałam radę karmić miesiąc piersią mimo notorycznego bólu i samych problemów z tym związanych ale chyba jakoś się zaczyna wszystko regulować i idzie nam coraz fu lepiej tffuu tfu żeby nie zapeszyć

Buziaki dla was
gratuluje skonczonego miesiąca i podziwiam wytrwalośc w karmieniu piersią

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dziekuję dziewczyny.

Edit:
m,i połozna mowiła, zeby dawać około 5-7kropel bo i tak ma większe stężenie czegosc tam niz polski espunisan

---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Zuza lubiła na kangura jak była mniejsza, teraz nie bardzo. U mnie na osiedlu są dwie mamy które na spacer kładą dzieciaczki na brzuszku, ale ta jedna ma większe dziecko tak z 7-8 miesięcy a ta druga 0k 5 miesięcy i tak fajnie te szkraby wyglądają zza tych budek

Moja maruda śpi chwilowo na rękach a na 11.50 mamy kontrole u lekarza. Prosimy o kciuki żeby była poprawa choć ja jej niestety nie widzę bo niunia dalej pokasłuje
zaciśnięte

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 11:05   #247
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Martunia_199 za wizyte

ja musze nabyc nawilzacz powietrza bo mala co noc meczy sie z katarem....zadne krople nie pomagaja....
Stary 2011-11-10, 11:10   #248
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
A co Ty z tym laktatorem zrobiłaś?
Chciałam go "rozebrać " do czyszczenia- nie mogłam. Tż z mamą zaczeli coś kombinować, wyciągnęli to kombinerkami i pękła taka malutka część- niby nic od tego nie powinno się dziać a jednak

Zaraz siadam do karmienia to ponadrabiam ;D

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 11:10   #249
kellysss
Zakorzenienie

hej mamusie..

Wczoraj pisalam ze mala pieknie spi po 4-5 godzin a i dzis w nocy dala pierwszy raz czadu...w sumie to dalej marudzi
Co godzine chce cyca... A moje sutki maja dosc,nawet z kapturkami boli strasznie...

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Zepsulam laktator moja nadzieja laktacyjna

Ancia dzielna jestes. Podziwiam. Ja bym pewnie dala mm patrzac na zmeczenie.
Jak to zepsulas???

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Hej

Ja na razie tylko tak na szybko bez nadrabiania
My po wizycie, Adaś waży już 6160 kg, lekarka stwierdziła, ze gdybym karmiła mm to by powiedziała, że przekarmiam, ale, że tylko na cycu to ok, ale i ja tak się martwię czy to jesdnak nie za szybko tyje, bo w ciągu 10 tyg przytył 3220
Na wizycie pani doktor powiedziała, że niestety Adaś ma przepuklinę pępkową i trzeba kupić specjalne plastry.
Ale ogólnie nie jestem z wizyty zadowolona, bo czekaliśmy 1 godz pod gabinetem a pani dr poświęciła nam może z 5 min, ale mamy szczepienie za dwa tyg to może więcej się rzeczy wypytam.
Kożystam teraz, że Adaś śpi, tylko muszę co chwilę bujać wózkiem , bo się wybudza, więc i tak nie mogę nic w domu zrobić, a prasowania już dwie kupy leżą i następne pranie do wstawienia i zlew pełen naczyń Ciekawe kiedy to wszystko zrobię
No to slicznie przybiera Adas...

Cytat:
Mamuski ....jak czesto kladziecie maluszki na brzuszku????
Ja za czesto tez nie klade na brzuszku a polozna mi mowila zeby klasc 4 razy dziennie po 2 minuty do miesiaca czasu...potem 4 razy po 5 minut do dwoch miesiecy i 4 razy po 7 minut do 3 miesiecy.... No i nawet jak placze to tez niby mam klasc ...

Cytat:
Witam się na odchowalni

oczywiście ja z moją Hanną na ręku bo bąka nie może puścić to spać nie będzie w kołysce do następnego karmienia uhhh

ale ten czas leci

dałam znać że żyję i lecę wypić jakąś herbatkę ciepłą puki mała stęka ale leży sama bo zaraz znów będzie wisieć na cycku... eh z szoku wyjść nie mogę że dałam radę karmić miesiąc piersią mimo notorycznego bólu i samych problemów z tym związanych ale chyba jakoś się zaczyna wszystko regulować i idzie nam coraz fu lepiej tffuu tfu żeby nie zapeszyć

Buziaki dla was
sto lat za mieiaczek::ro za:
i brawa za wytrwalosc w karmieniu
Ja karmie 2 tyg. w bolu i szczeze mam juz dosc...
Z Alanem tez walczylam miesiac ale teraz sama niewiem ile jeszcze
dam rade

u nas sloneczko , chyba przydaloby sie wyjsc na spacerek

Stary 2011-11-10, 11:33   #250
minio1984
Zadomowienie

Gerda niby to są jakieś specjalne plastry co wciskają ten pępek do środka, ale właśnie też się zastanawiam, czy od plastra się może przepuklina zniknąć
Achi współczuję, mój też maruder wieczorami, najedzony jest, sucho ma w pieluszce, nie jest mu ani za zimno ani za ciepło a i tak marudzi i tylko rączki, liczę, że to się zmieni
Ancia dzielna w Ciebie mamuśka, ja bym chyba wymiękła i dała mm, jakoś nie mam oporów żeby w razie W dać
A Ancia mi nie raz wisiał non stop 1 godz na cycku, a sutek był tak wymiętolony, że szok, ale da się przeżyć
Mi na szczęście ( odpukać) w nocy ładnie śpi, ostatnio zasypia tak ok 21.30 i budzi się po 4 godz, a dziś po 5, ale nakarmiłam go do oporu, a potem po 3, i jest tak godz 6 a potem to już różnie bo uśnie tak do 8 ale dziś 7.00 i koniec spania, ale i tak się wyspałam
W dzień rano i do południa jako tako śpi, ale tak od 14-15 do samego wieczora już nawet na 5 min nie uśnie, tylko marudzi, no ale chyba coś za coś
Dziękujemy z Adasiem za miłe słowa o wadze

Mamusie mam pytanie dot koopy. Ostatnio Adaś nie zrobił przez prawie tydz ani jednej ale widziałam że stęka, pręży się i nic, tylko bączki puszczał, dawałam sab simplex, ale nic to nie pomagało, i we wtorek pomogłam termometrem i poszła megaa kupa, mówiłam lekarce wczoraj o tym to powiedziała, że jak znowu po 3 dniach nic nie zrobi to dać czopka glicerynowego, wiem że po tym będzie kupa, ale zastanawiam się czy wtedy nie przyzwyczai się do tego i nie będzie chciał zrobić sam? Znacie może jakieś inne sposoby żeby sam mógł zrobić szybciej kupkę?
oho, muszę kończyć, bo się głodomorek obudził, spał całe 30 min i ryk

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Stary 2011-11-10, 11:48   #251
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość

Ja za czesto tez nie klade na brzuszku a polozna mi mowila zeby klasc 4 razy dziennie po 2 minuty do miesiaca czasu...potem 4 razy po 5 minut do dwoch miesiecy i 4 razy po 7 minut do 3 miesiecy.... No i nawet jak placze to tez niby mam klasc ...

o rany...a ja moze klade ja raz na dzien ....i to nie zawsze....na jakies 2 min bo zaczyna plakac i jakos szkoda mi jej ze sie tak meczy......
musze sie poprawic....
Stary 2011-11-10, 11:50   #252
minio1984
Zadomowienie

Pobujałam w wózku i usnął na szczęście, zobaczyny na jak długo

Martunia
trzymamy , będzie dobrze
Magialena mi pediatra mówiła, żeby kłaść dużo na brzuszku, staram się aby jedna drzemka była n a brzuszku i też go czasami kładę jak nie śpi, ale wtedy na krótko, bo zaraz się zaczyma denerwować, że główki nie może utrzymać, ale ostatnio jakoś zaniedbałam kładzenie na brzuszku, muszę z powrotem zacząć tego pilnować ze wzdlędu na tą przepuklinę

Jeju, ale się wierci dziś mój pieronek, rzuca się jak ryba wyciągnięta z wody, wasze też tak niespokojnie śpią? bo mój to w nocy tak macha łapkami że się uderza w głowę i się od tego wybudza i muszę od nowa usypiać, a kręci się jak szaloony
O już pospane, bo łapkami macha i nogami a to znak że się budzi
A miałam napisać ja też śpię z małym w łóżku, bo tak śpi niespokojnie, że musiałabym stać pół nocy przy jego łózeczku i go bujać i uciszać, a tak jakoś z nami mu się lepiej spi

a powiedzcie mi mamusie jak to zrobiłyście, że wasze dzieciaczki doją smoczka upokajacza? Bo mój nie che, tyle razy próbowałam i może ze dwa-trzy razy załapał na dłużej a tak to chwilkę pociumka i chyba wkurza się, że nic nie leci i wypluwa.
A najgorzej jak teściowa przychodziła i tak mu bez przerwy wciskała tego smoka a ostatnio się wkurzyłam bo znowu mówi, że smoka to ja mówię , że nie dam bo ostatnio nie chce i na siłę wciskać nie będę to taką minę zrobiła, jakbym dziecku miała jedzenia odmówić

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Edytowane przez minio1984
Czas edycji: 2011-11-10 o 12:00
Stary 2011-11-10, 12:14   #253
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Powinnismy codziennie ale wychodzi srednio co dwa dni

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Orzeszek się zlitował dziś w nocy nad starą matką i kimnął raz aż na 3h- boszzzzzzzz - totalna rozpusta, potem jeszcze na 1h50 min, i 1h

A ja mam tez pytanie o koopy- zdarzyło mi się,ze mały zrobił w trakcie przewijania pieluchy- ale tak strzelająco na odległość dosyć rzadkawo- to jest oki na piersi?? Moze tak strzelać?
Raz łapałam koope w locie ale nie wystrzelila tylko szla trzema turami w dół ale moze moze, cotka chyba tak miala

Cytat:

Trzymamy mocno!

Cytat:
Chciałam go "rozebrać " do czyszczenia- nie mogłam. Tż z mamą zaczeli coś kombinować, wyciągnęli to kombinerkami i pękła taka malutka część- niby nic od tego nie powinno się dziać a jednak

Zaraz siadam do karmienia to ponadrabiam ;D
Zniszczona dojarka? uuuuu...

Cytat:
Gerda niby to są jakieś specjalne plastry co wciskają ten pępek do środka, ale właśnie też się zastanawiam, czy od plastra się może przepuklina zniknąć
Achi współczuję, mój też maruder wieczorami, najedzony jest, sucho ma w pieluszce, nie jest mu ani za zimno ani za ciepło a i tak marudzi i tylko rączki, liczę, że to się zmieni
Ancia dzielna w Ciebie mamuśka, ja bym chyba wymiękła i dała mm, jakoś nie mam oporów żeby w razie W dać
A Ancia mi nie raz wisiał non stop 1 godz na cycku, a sutek był tak wymiętolony, że szok, ale da się przeżyć
Mi na szczęście ( odpukać) w nocy ładnie śpi, ostatnio zasypia tak ok 21.30 i budzi się po 4 godz, a dziś po 5, ale nakarmiłam go do oporu, a potem po 3, i jest tak godz 6 a potem to już różnie bo uśnie tak do 8 ale dziś 7.00 i koniec spania, ale i tak się wyspałam
W dzień rano i do południa jako tako śpi, ale tak od 14-15 do samego wieczora już nawet na 5 min nie uśnie, tylko marudzi, no ale chyba coś za coś
Dziękujemy z Adasiem za miłe słowa o wadze

Mamusie mam pytanie dot koopy. Ostatnio Adaś nie zrobił przez prawie tydz ani jednej ale widziałam że stęka, pręży się i nic, tylko bączki puszczał, dawałam sab simplex, ale nic to nie pomagało, i we wtorek pomogłam termometrem i poszła megaa kupa, mówiłam lekarce wczoraj o tym to powiedziała, że jak znowu po 3 dniach nic nie zrobi to dać czopka glicerynowego, wiem że po tym będzie kupa, ale zastanawiam się czy wtedy nie przyzwyczai się do tego i nie będzie chciał zrobić sam? Znacie może jakieś inne sposoby żeby sam mógł zrobić szybciej kupkę?
oho, muszę kończyć, bo się głodomorek obudził, spał całe 30 min i ryk
Jak raz dasz to sie nie powinien przyzwyczaic, czesciej to wiadomo ze to rozleniwi jelitka; inny sposob to termometr ale z dwojga zlego to juz lepiej ten czopek
Stary 2011-11-10, 12:14   #254
SONIA004
Zadomowienie

minio mój ostatnio tak samo z tymi łapkami... strasznie mu dokuczają i ciągle go wybudzają. Ciekawe kiedy nasze maleństwa zaczną panować nad swoimi kończynami?...
Co do smoka...mam ten sam problem. Kilka razy też mi się udało go oszukać, kiedy podałam mu taki ciepły, bo np wyparzałam...to załapał. A tak pluje, denerwuje się i pręży
za wagę Adasia

Kurcze ja też na brzuszku to generalnie raz dziennie kładę...

martunia

Kurcze...no to chyba jednak na razie daruję sobie spacerki..I tak się pewnie nawdychaliśmy tych pyłów sporo, bo chodzimy codziennie po 2 godziny. A tak szkoda pogody...... jak nie urok to...
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:15   #255
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Mój kot od wczoraj ma nowe ulubione legowisko - na szafie w foteliku samochodowym
kot bezbłędny

używała któraś z Was OLEJUSZKI? Ile razy smarowałyście?

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 12:28   #256
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Malgos ja dawalam co karmienie ale nie wiecej niz 4 razy na dobe. Juz ich nie daje bo malutka juz kolek nie ma .........i dawalam 15 kropel

Cytat:

Jeju, ale się wierci dziś mój pieronek, rzuca się jak ryba wyciągnięta z wody, wasze też tak niespokojnie śpią? bo mój to w nocy tak macha łapkami że się uderza w głowę i się od tego wybudza i muszę od nowa usypiać, a kręci się jak szaloony
A miałam napisać ja też śpię z małym w łóżku, bo tak śpi niespokojnie, że musiałabym stać pół nocy przy jego łózeczku i go bujać i uciszać, a tak jakoś z nami mu się lepiej spi

a powiedzcie mi mamusie jak to zrobiłyście, że wasze dzieciaczki doją smoczka upokajacza? Bo mój nie che, tyle razy próbowałam i może ze dwa-trzy razy załapał na dłużej a tak to chwilkę pociumka i chyba wkurza się, że nic nie leci i wypluwa.
A najgorzej jak teściowa przychodziła i tak mu bez przerwy wciskała tego smoka a ostatnio się wkurzyłam bo znowu mówi, że smoka to ja mówię , że nie dam bo ostatnio nie chce i na siłę wciskać nie będę to taką minę zrobiła, jakbym dziecku miała jedzenia odmówić
Mój też się tak rzuca. Staram się go opatulić mocno na noc. Albo przynajmniej rączki zaplątac w kocyk coby się nie trzaskał po twarzy - jak tatuś
Mój ma taką potrzebę ssania, że nie było problemu. Mogłabym go do odkurzania wykorzystać taki ssak Tylko jednego smoczka nie chciał cyckać - aventowego.
Stary 2011-11-10, 13:14   #257
danika
Zakorzenienie

witam

i my chyba mamy połączenie skoku rozwojowego z kryzysem laktacyjnym i jeszcze z moim katarem... paskuda nie spi wcale od rana, zjadła od 9 do 10 dwa cyce i po 11 musiałam dać mm bo wyła dosłownie. Zjadła 110, uwaliła kupe i dalej marudzi...juz nie moge z nią. Zostawiłam w wózku i niech sobie marudzi chwile a matka musi odsapnąc

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Jesteście niesamowite!! Kurcze Was nadrobić... Dobrze, że po marudnej i mało przespanej nocce dziecię teraz odsypia a matka zamiast zrobić to samo... Nie potrafię spać w dzień!!!! A moje dziecko ma chyba skok, już z nim nie wyrabiam

ja tez nie potrafie spac w dzien, nawet jak jestem bardzo zmęczona...

Nie wiem kto to wszystko przeczyta...chyba też będę musiała skusić medalem. Co do przewracania z brzuszka na plecki... ha mojemu też się z dwa razy zdarzyło...ale tylko dlatego, że jak jeszcze ważył malutko, a duża główka przeważyła to go pociągnęła na boczek a reszta się "przekopyrtnęła"... i pewnie było podobnie w kontrowersyjnym przypadku
ja przeczytałam poprosze medal

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość
witamy!

dziewczyny z Lublina i okolic, kupowałyście już maluchom czapki na zimę? ja od wtorku szukam i są same za duże. może wiecie, gdzie takie małe znaleźć?
ja nie z Lublina ale tez czapki nie moge kupic w hm sa same duze...

Cytat:
My po wizycie, Adaś waży już 6160 kg

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny coś mnie wczoraj tknelo i z ciekawosci stanęłam z mała na wadze później sama i wyszło na to że Judyś w ciągu 2tyg.przybrała mi jedynie 150g Martwie się bo ładnie przybierała a nagle takie spowolnienie Jeszcze te luxne kupki z śluzem. Niby mówią/piszą że to normalne przy cycku ale ta waga! Probuje sie dodzwonić do przychodni a tam non stop zajęte od 7u.30 Pewnie "przepracowane" Panie słuchawkę odłożyły
ja nasza wazyłam na wadze ze sobą to wyszło ze wazy 2800 a w przychodni sie okazało ze 3500 u ciebie pewnie jest to samo

Cytat:
ps. po raz pierwszy w życiu będę brać tabletki.
oby ci służyły

Cytat:
Witam się na odchowaln

ale ten czas leci
dobrze ze dotarłyscie i brawo za miesiąc dla małej a dla ciebie za sukces w karmieniu

Cytat:
a propos preparatów, znacie Nutriton? lekarka go poleciła na ulewanie i chyba dziś kupię .już było lepiej, ale od kilku dni znów mu się ulewa albo "wraca" i tak miętosi w buzi to mleko.
kuzynka daje małej do swojego mleka odciągnietego i u nich skutkuje

Cytat:

Cytat:

Zaraz siadam do karmienia to ponadrabiam
zdolna jesteś

Cytat:

moja doi sama z siebie nie trzeba było nic robic - juz w szpitalu doiła melka
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 13:23   #258
aa2
Zakorzenienie

kochane moje dziękuje za info w sprawie kropelek -jestescie niezastapione, a ja chyba jakies kupie bo wydaje mi sie ze mały ma po prostu jakies małe kolki bo codziennie poi 17 jets marudny i płacze-dzieki raz jeszcze

a teraz sie pochwale że maluszek po rykach zasnoł po 22(chyba czekał az tatus w domu bedzie) i spał do 2 w nocy no i w nocy zrobił piękną kupkę( tak tak roztkliwiam sie i cieszę jak durna bo przynajmniej wiem ze to kupka go nie meczy) no i rano przed 11 jak go przebierałam to w pampku tez cudna kupa-nigdy bym nie pomyslaa ze bedzie mnie to tak cieszyc
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 13:53   #259
Ellabailasola
Raczkowanie

witam

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Ancia, my też śpimy z dzieckiem. Wolałabym nie, ale mam zbyt słabą wolę i jak nam zaczyna w nocy kwękać to go od razu targam do nas.
my tez...Mala zajmuje jedna polowe lozka, my druga
Obiecywalam sobie najpierw, ze jak skonczy miesiac to pojdzie do lozeczka - nie udalo sie. Pozniej, ze po pierwszej wizycie u pediatry...tez nie funkcjonowalo.
Juz sama nie wiem kiedy i jak...

[QUOTE=anciaahk;30424113]Poszłam spać po 22 i po 5 minutach Franek już nie spał. Budził się najrzadziej co 1h - a więc cyc,cyc i jesczze raz cyc. Mam nadzieję, że to na laktacje pomoże. Twarda byłam, nie dałam mm, wolałam się przemęczyć. Teraz leży i guga już prawie godzinę.

W ogóle to nie wiem, czemu Franek płacze, czy to ten skok, czy chce jeść faktycznie co 1h, bo na kolki mi to nie wygląda, już dłuższy czas nie dajemy sab simplex, bo chyba nie ma kolki all the time. Wieczorem jest gorzej marudny, usypia go troszkę bujanie w łóżeczku lub noszenie na rękach - ale aktywne. Nie wiem, co się porobiło, powrót do tego, co wcześniej. Może dawać jednak te kropelki?

Przedwczoraj po mm spał od 19 do 1 w nocy, potem na cycu już co 1-1,5 h.

Jak to rozumieć?
QUOTE]

Podziwiam silna wole!i pomoga na laktacje? stwierdzilas juz cos?

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
ancia... co ja bym dała, żeby mieszkać na Mazurach!!!....ech marzenia
dzięki za zaproszenie
Mazury może w przyszłym roku na wakacje!! Rok be z żagli to o jeden rok za długo
Ech...Mazury Jak wszystko pojdzie zgodnie z planem to urlopik na Mazurkach juz w tym roku z Malenstwem.
Ciekawa jestem jesieni i zimy tam. Tez ma pewnie swoj urok

Cytat:
raz dziennie, pare minutek. Moze za malo...???
Stary 2011-11-10, 13:59   #260
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
aaa jakoś dało radę ale nie żałuje bo pomimo że smoczek jest tylko na awaryjne sytuacje, kiedy mały placze ostro, albo do spania, sam usypia ze smokiem, a potem mu wypada jak już zaśnie twardo
aaa nauczyłam go tak że delikatnie trzymałam cały czas smoczka w jego buzi, on płakał mi dobre 15 minut, ale wkońcu zassał i od tamtej pory ssie pięknie
ja nie chciałam aby mój brzdąkał smoka ciumkał, ale ile ja mam spokoju przez tego smoka, nie urządza mi już takich arii
a problemu ze spaniem znikneły
no może teraz mam problem bo mały ma katar i go to wszsytko wybudza ale tak normalnie jest gites
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Raz łapałam koope w locie ale nie wystrzelila tylko szla trzema turami w dół ale moze moze, cotka chyba tak miala
oj mi tak ze dwa razy wystrzeliło

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 14:01   #261
Sharifa
Rozeznanie

Moj ssaczek przysypia przy cycu to moge popisac nawet

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny coś mnie wczoraj tknelo i z ciekawosci stanęłam z mała na wadze później sama i wyszło na to że Judyś w ciągu 2tyg.przybrała mi jedynie 150g Martwie się bo ładnie przybierała a nagle takie spowolnienie Jeszcze te luxne kupki z śluzem. Niby mówią/piszą że to normalne przy cycku ale ta waga! Probuje sie dodzwonić do przychodni a tam non stop zajęte od 7u.30 Pewnie "przepracowane" Panie słuchawkę odłożyły
Tak jak ktos pisal - nasze wagi nie bardzo sie nadaja do takich kontroli, nawet te apteczne tez moga roznie wazyc, wiec musialabys sprawdzic na tej samej - pewnie u lekarza. Albo jak chcesz kontrolowac to tego samego dnia co wazysz u lekarza zwaz w aptece - bedziesz widziala roznice i potem mozesz mniej wiecej kontrolowac na tej samej wadze.

Cytat:
Moja sie od razu drze jak klade na brzuszku, chyba ze zasnie na klacie to mozna ja wtedy tak odlozyc i spi nawet

Cytat:

Moja tez tak macha glownie przed zasnieciem, a potem w nocy przez sen wierzga nogami az caly kocyk z sieboe "zdejmie" dlatego zaczelam ja troche cieplej na noc ubierac.

I smoka tez nie lubi, czasem wieczorem lubi sobie pociumkac, ale jako uspokajacz nie dziala w ogole. Tyle ze mi wszyscy mowia, ze to lepiej, bo nie bedzie trzeba meczyc sie kiedys z odzwyczajaniem.
Stary 2011-11-10, 14:11   #262
tusia872
Zadomowienie

Martusia kciuki za wizyte

co do kładzenia na brzuszku to my kładziemy dziennie po kapieli na przewijaku ale w sumie to na krotko a tak to czasem spi w dzien na brzuszku i jak ja gazy mecza to tez na brzuszku lezy to szybciej sie wygazuje

Asia brawo dla Marcelka za takie spanie i za kupy
wczesniej tez sie nie spodziewałam ze kupy moga tyle radosci sprawic

ja po wizycie u lekarza wyniki okej wiec juz nie musze sie niczym faszerowac

moje słoneczko dzisiaj jak płakala wpadła w taki bezdech zrobiła sie cała czerwona złapałam ja począsłam i chwyciła oddech ale pozniej nie umiałam sie uspokoic przytulałam ja i płakałam;(
pierwszys raz tak miala teraz sie boje zeby sie to nie powtorzyło

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 14:20   #263
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Kobietki mały śpi po spacerku i mleczku to pędzę do Was mam nadzieje, że uda mi się nadrobić i trochę się poudzielać

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 14:26   #264
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

ja po wizycie u lekarza wyniki okej wiec juz nie musze sie niczym faszerowac

moje słoneczko dzisiaj jak płakala wpadła w taki bezdech zrobiła sie cała czerwona złapałam ja począsłam i chwyciła oddech ale pozniej nie umiałam sie uspokoic przytulałam ja i płakałam;(
pierwszys raz tak miala teraz sie boje zeby sie to nie powtorzyło
1. i super
2. O matko! A czemu tak płakała? Przestraszyła się? Głodna? Czy po prostu marudka?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-10, 14:31   #265
cotynato
Zakorzenienie

Tusia, mi przy pobieraniu krwi babka kazała w takich sytuacjach dmuchać w twarz Nie dziwię Ci się ze spanikowałaś bo to masakryczny widok na pewno.

Wymianka.
Stary 2011-11-10, 14:35   #266
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej
kurde ktos mi dziecko podmienił po spacerku mały zrobił sie strasznei marudny i płakusiał , pospał na łapkach od 19 do 20 a potem do 22 sie z nim meczyłam bo bidak płakał, nie robił dziś kupki tzn rano była ok 6 ale nei wiem kiedy ja zrobił myslicie ze meczy go to ze nei moze jej zrobic albo co? aalbo zaczeły sie kolki boże żal mi go jak tak płakusia strasznie i nei wiem jak mu pomóc

o i to jest najlepsza odpowiedz
ja daje herbatkę rumiankową lub z kopru włoskiego
Cytat:
Przez tą skazę nic nie jem prawie i pewnie stąd moje mleko jej nie wystarcza
mój tez czasami pól godziny na cycu niby pije, później wypluwa, ale głodny dalej, ale cyca nie chce, a mleko leci i tak wypija butlę ok 100ml
Cytat:
Hej

Ja na razie tylko tak na szybko bez nadrabiania
My po wizycie, Adaś waży już 6160 kg, lekarka stwierdziła, ze gdybym karmiła mm to by powiedziała, że przekarmiam, ale, że tylko na cycu to ok, ale i ja tak się martwię czy to jesdnak nie za szybko tyje, bo w ciągu 10 tyg przytył 3220
Na wizycie pani doktor powiedziała, że niestety Adaś ma przepuklinę pępkową i trzeba kupić specjalne plastry.
Ale ogólnie nie jestem z wizyty zadowolona, bo czekaliśmy 1 godz pod gabinetem a pani dr poświęciła nam może z 5 min, ale mamy szczepienie za dwa tyg to może więcej się rzeczy wypytam.
Kożystam teraz, że Adaś śpi, tylko muszę co chwilę bujać wózkiem , bo się wybudza, więc i tak nie mogę nic w domu zrobić, a prasowania już dwie kupy leżą i następne pranie do wstawienia i zlew pełen naczyń Ciekawe kiedy to wszystko zrobię
ale duży synuśa skoro dajesz cyca kiedy on chce to nie przekarmiasz bo co masz zrobić jak dziecię głodne

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-11-10, 14:45   #267
cotynato
Zakorzenienie

Masakra. Zabierzcie mi allegro. Wpadłam w szał kupowania dla Filipka tż jak usłyszy, że pokupowałam znowu jakieś ciuszki to mnie chyba pogoni precz Ostatnio jak weszłam do ciucha to nawet na rzeczy dla siebie nie patrzyłam tylko dla filipka
Ale ceny z kosomosu, lepiej nowe w h&m kupić

Wymianka.
Stary 2011-11-10, 14:49   #268
martunia_199
Zakorzenienie

Dziękujemy za kciuki

My już po wizycie i spacerku, Zuzanka śpi w wózku ale pewnie już nie długo się obudzi bo już kilka razy zapłakała - bączki ją męczą.

Zuzia zdrowa, tylko ten katar ją męczy. Doktor - tym razem inny kazał kilkanaście razy dziennie psikać nos solą i wyciągać wszystko fridą (poprzednia pani dr nie kazała wyciągać) i co najlepsze powiedział żebyśmy sobie kupili akwarium że pomaga na suche powietrze bo "nawilżacze to wiadomo są na prąd" i szkoda pieniędzy hehe i powiedział żeby walczyć z tym katarem bo jak wydzielina zalega to gromadzą się bakterie a stąd krótka droga do zapalenia ucha i tym mnie zmartwił. Przy zapaleniu ucha antybiotyk, szpital i potworny ból dla dziecka - nie chcę tak więc walczę od dzisiaj ostro ze smarkami Zuzi.

Wyjeżdżamy dzisiaj wieczorem jednak do teściów więc pojawię się na forum pewnie dopiero w poniedziałek, także miłego weekendu dziewczynki i maluszki

Mam nadzieję że Zuzia zniesie dobrze tą podróż

Właśnie odciągnęłam z dwóch piersi (co prawda przed karmieniem) 90ml i jeszcze na pewno coś w nich zostało bo leci nadal także troszkę się unormowało

Ale monolog sobie poprowadziłam przepraszam

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-11-10, 14:52   #269
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
am znać że żyję i lecę wypić jakąś herbatkę ciepłą puki mała stęka ale leży sama bo zaraz znów będzie wisieć na cycku... eh z szoku wyjść nie mogę że dałam radę karmić miesiąc piersią mimo notorycznego bólu i samych problemów z tym związanych ale chyba jakoś się zaczyna wszystko regulować i idzie nam coraz fu lepiej tffuu tfu żeby nie zapeszyć

Buziaki dla was
hej Mamuśko wpadaj częściej
Cytat:

i jak tam kochana po kontroli??
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
witam

i my chyba mamy połączenie skoku rozwojowego z kryzysem laktacyjnym i jeszcze z moim katarem... paskuda nie spi wcale od rana, zjadła od 9 do 10 dwa cyce i po 11 musiałam dać mm bo wyła dosłownie. Zjadła 110, uwaliła kupe i dalej marudzi...juz nie moge z nią. Zostawiłam w wózku i niech sobie marudzi chwile a matka musi odsapnąc

ja przeczytałam poprosze medal
ja nie z Lublina ale tez czapki nie moge kupic w hm sa same duze...
współczuję
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
a teraz sie pochwale że maluszek po rykach zasnoł po 22(chyba czekał az tatus w domu bedzie) i spał do 2 w nocy no i w nocy zrobił piękną kupkę( tak tak roztkliwiam sie i cieszę jak durna bo przynajmniej wiem ze to kupka go nie meczy) no i rano przed 11 jak go przebierałam to w pampku tez cudna kupa-nigdy bym nie pomyslaa ze bedzie mnie to tak cieszyc
dla Marcelka za ładny sen i kupke

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-11-10, 15:12   #270
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hej Mamuśko wpadaj częściej

i jak tam kochana po kontroli??

współczuję

dla Marcelka za ładny sen i kupke
ach te kupki.... swego czasu jak Zuzia nie mogła przez parę dni zrobić kupki to normalnie aż się popłakałam z radości jak ją zrobiła matka wariatka o tak

Ząbki
Synuś
+2
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości