|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Ja także mam tylko garczek go gotowania na parze, ale jestem z niego zadowolona.
Cytat:
![]() Cytat:
Przy okazji pisałam już kiedyś, okazuje się, że nawet jeśli coś uczula w formie podstawowej, to nie koniecznie uczula po przetworzeniu. I tak jeśli ktoś jest uczulony na jabłka, to najczęściej po obróbce termicznej jabłka już są OK. Podobnie jest z masłem - wiele mam których dzieci mają skazę może jeść masło i dzieciakom nic nie jest. Także gdyby się okazało, że np surowe pomidory są problemem, możesz próbować dodawać je do potraw gotowanych. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4562 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() Brumku a Ty w szpitalu dostałaś dwa takie pudełka z różnymi próbkami ? To jedno było z bobovity , potem już w domu dostałam na maila ankiete którą wypełniłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Myślałam że dałaś jakąś smakowa a tu zwykła i szał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Krystian też nie lubi jabłek , marchewki też ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
no i do której Agu spała?
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
Dziubeczku rurka nie przeszkadza! My też na antykolkowych z Brownsa.
Właśnie my po kaszce mleczno - ryżowej waniliowej... Mam smoczek do kaszek z brownsa - Y.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- a co w niej jest dokładnie? jest ten poradnik żywieniowy Nutricia? bo też czekam na przesyłkę od nich ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zadomowienie
|
rzuciłam fotki Crisa w klubie
![]() ![]()
#4567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4568 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Beatko a jak u Was poszło to przestawiąnie Julki ? Moze pisałaś ale mi umknęło ![]() Stapelka sto lat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Zakorzenienie
|
no my ze względu na skazę zaczynamy od tej kaszki
Cytat:
![]() ![]() ![]() w klubie zdjęcie ząbków Szymka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaniu, a tak z ciekawości - mąka jaglana - to można normalnie zmielić kaszę jaglaną na proszek i już? bo mąki jaglanej to nie widziałam nigdy.. fajny przepis i może kiedyś wypróbuje ten chlebek z przepisu ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- i jak wrażenia smakowe Igorka - smakowało mu?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-11 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj ją mierzyłam to ok 67. Ale to takie mierzenie...nóżki zgięte. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Youyou i Natka kochzne zdrówja życzę dla Was i brzdąców. Chorobom mówimy "sio" You mała się chyba od Filipa zaraziła? Babonik to Ci zanetaa zapodała menu ![]() Współczuję Ci tej diety. Kto podaje kaszkę ze smoczka dr. browns? i jakim smoczkiem dajecie? Bo za nieługo będe jej podawać i nie wiem jaki smoczek kupić. Boję się tak przygody z karmieniem kaszką i rozszerzaniem diety. Sara mi dała popić i popalić w nocy ![]() ![]() Milion dwieście razy wstawanie, jedzenie i od 6 nie spanie. I o 6 zjadła 70 tak do tej pory nie chce ![]() jUŻ 2 razy mleko wylewałam. I ja jestem za usnięciem tych pań z klubu. skoro na innych wątkach się udzielają... szkoda Trzeba ich tylko poinformować o tym. Dałyście mi do myślenia z tym szczepieniem co m-c. Popytam pediatry... Sateplia sto lat ![]() ![]() ![]() Coś miałam jeszcze napisać. Kajool dajmy spokój z wysyłaniem tego kuponu. Jak gazeta kosztuje 0,99 gr, to skzoda na znaczek. Kupię gazetę ![]() ![]() DZIEWCZYNY Wam się w głowach poprzewracało, tym nieśpiącym w nocy ![]() ![]() Dziewczyny, litośći!! Noc jest od spania ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4572 |
Zakorzenienie
|
a u nas w szpitalu nie dawali żadnych paczuszek z Bobovity tylko było pudełeczko próbek wit. D chyba 7 sztuk kapsułek i próbka 10sztuk jakichś witamin dla matek karmiących i tyle - wszelkie poradniki o karmieniu, pielęgnacji maluszka itd można było sobie brać z takiego kącika prasowego na szpitalnym korytarzu ale z tymi paczuszkami po porodzie to u nas biednie...
![]() |
#4573 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Zycze zdrowka dla wszystkich pochorowanych,brawa dla pierwszych zabkow. A u nas tak: W niedziele byly chrzciny, Sophie byla grzeczna nie plakala , przespala cala msze, w prezencie dostala kase Fotelik do jedzenia, super sprawa. Impreza byla w domu , oczywiscie jesli nie pomoc mojej mamy nie dalabym rady tego ogarnac. Sophie budzi sie co dwie godz ,nie wiem dlaczego , a raczej sie domyslam , chce z nami spac, Bo budzi sie I daje jej smoka I spi dalej, cwaniara mala. Teraz smieje sie caly czas. Na puppy wyskoczylo jej cos czarnego ale nie wiem co to, taka czarna kropka wkolo zaczerwieniona, chyba do lekarza powinnam sie wybrac. Sophie uwielbia ksiazeczke do kapania , ogled w nich ilustracje. Teraz uwielbia z Tz przebywac , smiejje sie do niego , glaszcze go. Rodzice byli, mama z tata I tescie , za duzo ich naraz do dziecka , kazdy chcial ja brac no sic a tz sie w✂✂✂✂ial, moja mama ma podejscie do dzieci a tesciowa wogole, ona by chciala je slicznie ubrac I calowac caly czas , albo sie chwalic, nawet wozka nie umie prowadzic , Bo glow a do gory , a dzieciakiem zuca w tym wozku , Bo nie uwaza na chodniku( u nas nie ma kostki I tak rownych chodnikow jak w pl) Mala caly czas plakala u niej , a u tescia nie , Bo potrafi do dziecka mowic. Na dodatek tesciowa z tych pijacych ,no I wieczorem przyszla podpita, , babcia bedzie kapac" udalam ze nie slysze I sama wykapalam dziecko . A wczoraj poszlismy sie pozegnac Bo brat tz zawozil ich w nocy na lotnisko I co , babka ze schodow lewd zeszla I pros to do mniepo mala , Bo chciala na rece , a ja mowie ,, nie" a ona ,, jak to" a ja,, lewd sie na nogach trzymasz" a ona: ,, o magda" tzn ze sobie przegrabilam u niej ,och duzo by tu opisywac , ale nie warto. Teraz jestesmy same I jest nam dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo płaciłaś za to usg? mogę spytać u kogo? a waga Igora piękna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Wtajemniczenie
|
Stapelko
![]() wznoszę toast ![]() Brumku miłej wizyty, a swoją drogą to świetnie się zgrałyście-będziecie miały dzieciaczki w jednym wieku z przyjaciółką ![]() Marinko ![]() a Ciebie jako szympansa sobie nie wwyobrażam ![]() piszecie o chlebku kukurydzianym -uwielbiam nastawię może już bulion bo gotuje krem z pomidorów ![]() póki moi mężczyźni śpią aha i pytanko do mam karmiących piersią dopajacie dzieciaczki czymś wodą herbtka itp? bo ja nic nie daję ale żanetka dała mi do myślenia... ![]() a kiedy robimy sonde z tytułami??
#4577 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieja ze nie zanudzilam.
Z tz tez nie jest kolorowo , oddalamy sie od siebie , ja sie nie moge na niczym skupic, wogole tylko mysle o dziecku , a jakos mijamy sie w tym domu, kiedys potrafilismy przegadac godzinami wieczory , a teraz ....co sie dzieje...... Smutno mi z tego powodu |
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bakterie są wszędzie. Uważam, że im bardziej się ich unika, to one szybciej do dziecka docierają. Co zrobicie kiedy dziecko zacznie smakować po swojemu różne kredy,węgiel, błoto,piasek ? bo każde dziecko taki odruch ma. Zasmakuje i tak bo nie zawsze się da upilnować. To co będziecie przeżywać że dostanie próchnicy, pleśniawek ? A nawet od próchnicy i pleśniawek się nie umiera. Dostanie pleśniawek będzie wiedziała, że nie wolno brać tego do buzi. Ja Emi ZAWSZE smoka biorę do buzi kiedy jej spadnie, uważam nawet że lepsza moja ślina, niż woda z kranu z kamieniem ![]() albo czyszczenie smoka w rękach,bo widziałam też takie mamy, a ręcę mają wiecej bakterii niż masz je w buzi. Próchnica - ona jest nie unikniona w tych czasach niestety ![]() A po za tym hallo dziecko ma najpierw mleczaki, a potem wychodzą te stałe... Myślę, nawet że gorsze jest czarnienie zębów niż próchnica. Moja siostra miała taki problem, bo mama za dużo jadła żelaza w ciąży. Wyluzujcie trochę ![]() A swoją drogą dziecko dotyka teraz tyle zabawek, różnych rzeczy i na nich są bakterie, a potem bakterie idą do buzi, bo rączkę tam wkłada. Więc dla mnie osobiście mówienie, że wkładanie do buzi smoczka to coś tam, coś tam to nie jest argumentem,bo bakterie były są i będą. Dostaną się w każdy sposób. I proszę mnie tu nie bić ![]() Cytat:
Z teściową zawsze "walcze" bo ona chce kaczke upiec, a że Ja ją dostaje to proszę aby został zrobiony tylko rosół, bo nikt po za nią kaczki pieczonej nie je. U mnie Emi wczoraj tak samo zasypiała. Musiała poczuć mój palec, aby mogła mocno zasnąć. Ja też biorę smoczek Emi do buzi i jakoś specjalnie mi z tym źle nie jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cookie, kubeczek jest fajny, małemu się go dobrze trzyma bo uchwyty w sam raz do małych łapek ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Telik Ja podaję herbatkę z Hipp rumiankową i koperkową i jestem tam GLUKOZA
![]() Podaje dlaczego? bo: 1.Emi uwielbia herbatki.Jak widzi butelkę to aż uszy jej się trzęsą. 2.Podaję koperkową na lepsze bąkowanie - u mnie działa. 3.Rumiankową aby było coś innego - czasem je mieszam. 4.Kiedy jestem na spacerze i wchodzę np do sklepu i jest jej za ciepło, mimo że ją odkryje i rozepnę to marudzi na coś do picia. Nie wyciągam cyca tylko podaję herbatki. 5.Herbatka czasem działa na przetrzymanie. 6.Mi jest lepiej psychicznie jak mam herbatkę w torbie. 7.Zauważyłam, ze np jak się budzi nie raz w dzień,to podaję jej herbatki i ona śpi dalej. A wcześniej ją wyciągałam, bo myślałam że koniec spania... Nie mam wyrzutów sumienia , że Emi sobie piję herbatki. Za nie długo przejdę na MM więc będzie wiedziała, że tą herbatkę trzeba pić ![]() bo jest stereotyp, że na piersi NIE TRZEBA dopajać, ale nikt nie powiedział, że NIE WOLNO ![]() Jedyny minus herbatek, robi więcej siusiu i pampers jest mega cieżki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() madziaranew ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też się zastanawiam, czy mojej nie idą zęby bo bardzo podobnie zachowuje się do Twoja i wiem, że to nie problemy brzuszkowe bo je przerabiałam i wyglądały inaczej. Tylko, czy zęby mogą zacząć wychodzić już w 3 miesiącu??? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wszystkiego na naj najlepszego z okazji urodzinek! ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Zakorzenienie
|
dodałam link do filmiku w klubie
![]() |
#4584 |
Rozeznanie
|
Lily wszystkiego najlepszego
![]() zaneta ja tez biore smoka do buzi I tez nie uwaza ze to zle I nie razz byl na nim wlos I rozne dziadostwa , wiec nie mam wyzutow , no I z tymi raczkami to masz racje,przeciez na zabawkach tez sa bacterie . ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Aania20 dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 |
Rozeznanie
|
mala usnela ide zrobic ze soba pozadek , pozniej spacer , obiad I mamy dzis masaz dla dzieci , pierwszy raz ide , Agni chodzila tam I pozytywne opinie pisala wiec wart , ciekawe jak Sophie zareaguje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przyłączam się! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4588 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tesciowa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
Mój Cudaczek skończył dzisiaj 4 miesiące
![]() I chyba z tej okazji pierwsza pobudka na jedzenie była o 6,20 ![]() ![]() ![]() Dzień Dobry ![]() Patik szukanie smoczka pierwsza klasa ![]()
#4590 |
Rozeznanie
|
Ajeszcze chcialam Wam napisac , nie kupujcie ciuchow do chrztu z polaru , sliczniewyglada ale masakra dla dziecka , Sophie miala trzy dni potowkina calym ciele , byla jak ogien czerwona , strasznie sztuczne . Pozniej wstawie zdjecie , dobra uciekam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.