|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
wodaqua Tyś chyba niepoważna!
Ja i tak nie dam Ci odejść! ![]() Oliweczko ale mi się smutno zrobiło... Trzymaj się cieplutko, i dla Juli moc buziaków...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4682 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
A ja myślę o parowarze ...
Polecacie jakiś? |
![]() ![]() |
![]() |
#4683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytaj tu klik |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4684 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak wrócę do pracy w lutym, to napewno będę na bieżąco, bo tam zawsze miałam luzy, chyba że się coś zmieniło. A wracajac do julci, to ogólnie wyrosła już z tego rozdarstwa swojego i ogólnie jest grzeczniejsza, potrafi sama pobawic się dłuższy czas, bądź poleżec w leżaczku( teraz już godzinę siedzi). ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4685 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4686 |
Zadomowienie
|
Skoro już zaczęlyscie to ja pożegnam sie w styczniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z góry przepraszam za rozpoczęcie jakiejś fali pożegnań ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4688 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stapelko wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() Ledwo ledwo was nadrabiam, lecicie z postami jak szalone ![]() Witam, tak w ogóle ![]() Moja jak zasnęła w wózku o 17tej tak śpi nadal ![]() Noce dalej przesypia kiepsko - budzi sie po kilka razy i zaczyna dzień o 6tej. Tak bardzo bym chciała tak chociaż 5godz ciągiem przespać tak jak kiedyś. ![]() ![]() No i mam nowy problem - drętwieją mi dłonie ![]() ![]() ![]() Bolą mnie w sumie wszystkie stawy, ale już nie narzekam ![]() Mam pytanko - czy to normalne, że moja ma codziennie kozy w nosie?? raz - dwa razy dziennie jej nosek oczyszczam, w nocy też nieraz ma zapchany, mimo że w pokoju temp i wilgotność jest ok (22 stopnie i 50% wilg). To są takie pojedyncze kózki, to chyba nie katar? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4689 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dokładnie ![]() ![]() A nie wiem czy nadaje się do kaszek bo ja ich na razie nie podaję ![]() a ja różowych nie dostałam ![]() i to jest najlepsze podsumowanie ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam takie: http://img01.allegroimg.pl/photos/or.../43/1926274316 rozkłada się na krzesło i stolik ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() mam nadzieję że to tylko chwilowa nieobecnośc i na pewno wrócisz! super ![]() Cytat:
![]() Wodaqua, ani mi się waż odchodzić!! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4690 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oj mialam sie nie odzywac ale po tym co powyzej napisalas, to sama sie wkurzylam. Wiesz piszesz o ataku na ciebie, a sama nie widzisz piszac o matkach -wariatkach,ktore nie oblizuja smoczkow w sposob autorytarnym sama taki atak przepuscilas. No coz ja poczulam sie dotknieta tym, ze jak to napisalas jestem matka przewrazliwona, bo ja plucze smoczek, wyparzam go, nie pozwalam calowac malemu raczek baa nawet swoje cycki myje. Tez twoj ton mi sie nie spodobal ale wiem, ze jest to forum, ze sluzy ono do wymiany pogladow i trzeba je tolerowac jakie by nie byly. Jezeli cos mi sie nie podoba no coz, forum nie jest obowiazkowe. wodaqua zrobie Rejtana i nie pozwole ci odejsc Cytat:
![]() Kurde moj syn jest dziwny. Caly dzien nie chcial jesc, wiec jak sobie drzemki robil to mu cyca dawalam. Ostatni raz o 17. Wstal przed 18 z rykiem. No to kapiel i podaje mu cycaa ten sie rzucil na niego jak pies na kosc. I wrocil mu od razu humor. Klade do lozeczka, ten sie chichra. Chcial spac ale zaczal po calym lozeczku chodzic no to wzielam go na raczki, bo myslalam, ze chce sie potulic a ten czegos szuka. I taki niespokojny.Mysle sobie co jest, czyzby nie dojadl. Dalam drugiego cyca a ten znowu sie rzucil jakby caly miesiac nie jadl, no i w koncu zasnal. ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- brumku popatrz znalazlam strone z innymi rymowankami: http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...i.html?start=2 i fajne zabawy: http://www.osesek.pl/wychowanie-i-ro...a.html?start=1
![]() ![]() |
![]() |
#4691 |
Wtajemniczenie
|
Stapelko 100 lat!
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4692 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadrabiasz skrupulatnie i odpisujesz wszystkim. ![]() Ja też lubię książki czytać, i leżą i do mnie mówią a ja wieczorami już padam. No, a ja taka do Was przywiązana że wolę wizaż a książki czekają na lepsze czasy.. Oliweczka Ja zazwyczaj nadrabiam jak Sara na macie się bawi, albo jak ją karmię to czytam. Jakoś dom ogarniam i obiad ugotuję, spacer zaliczę..może nie jestem pedantyczna, ale syfu nie mam- no a dom jest od mieszkania, a nie od sprzątania ![]() Elika Sara ma codziennie wyciągane kozy zbite albo gluty. Ja też codziennie wój nos wyduchuje. Chyba normalne... Gdzie jest Kolina? Kajool Jak to Ci mama robi krzesełko? Sara spała dzisiaj 2x30 minut. Na spacerze nie była, wietrzenie w foteliku na tarasie pół godziny z tż. Mieliśmy gości i przygotowywałam wszystko. Dopiero teraz wcisnęłam jej mleko i padła. Najlepsze jest to, że wcale nie marudziła w dzień że zmęczona. Kiedy to dziecko rośnie, jak mało śpi? ![]() Dodam, że od 6 dzień zaczęła. Nie pochwaliłam sie, że sprzedałam ubranko Sary do chrztu na all. Ale czekam już 3 dni i nie robi przelewu... Ja chyba już mówię dobranoc. Jutro idę do gina. Trzymajcie kciuki, ciekawe co powie na moją cytologię ![]() Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-11-11 o 19:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4693 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki! Dzięki po raz drugi ![]() Cytat:
Dzięki, miłe takie słowa czytać ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
![]() Wy jestescie ostatnio moimi najlepszymi kolezankami, w doli i niedoli, zawsze dostepne, zawsze chętne do pomocy, mam nadzieję więc że wyłuskam jakoś ten czas na wizaż ![]() Jejku, mam nadzieję, że wszystko bedzie ok z cytologią (przd chwilą nadrobiłam i doczytałam jaki masz wynik!!!!) ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4694 | |
Zakorzenienie
|
Hallllloo Dziewczynki
![]() Ja się już czuję lepiej ![]() ![]() Zeszło mi na gardło i kaszlę, ale katar mniejszy, chyba leki pomagają ![]() Ale się tu gorąco zrobiło ![]() ![]() ![]() ![]() Blondynko a cóż Ty przeskrobałaś, że policja u Ciebie była? Fajny ten wózek, który kupiłaś ![]() Stapelka WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ![]() ![]() ![]() Ja dostałam w szpitalu dwa pudełka niebieskie i różowe ![]() Teliczku ja podaję Domkowi do picia samą wodę niesłodzoną. Dlaczego? Dlatego, że takie mieliśmy zalecenie pediatry bo za dużo jadł, za szybko przybierał i przez to mieliśmy problemy brzuszkowe. Cytat:
![]() http://allegro.pl/parowar-philis-hd-...885525298.html ![]() U nas stojak playskool robi furorę ![]() Aniu odgapiam kubek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4695 |
Rozeznanie
|
No i obudziła się w końcu, dałam jej jeść i śpi dalej
![]() ![]() wodaqua może masz rację - może to od kręgosłupa, mam nadzieje że neurolog w poniedz coś wyjaśni |
![]() ![]() |
![]() |
#4696 |
Zakorzenienie
|
Oliweczka szkoda, ale rozumiem, jednka odezwij się choć czasem co u Was
![]() Wodaqua a Tobie to nie pozwalam nigdzie odejść ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia jutro zycze, bedzie dobrze. Musi byc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4698 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4699 | |
Zakorzenienie
|
HEJ mamuśki
![]() nie miałam czasu zajrzeć, tż w domu, wiec szaleliśmy z porządkami itd ![]() U nas dziś, o dziwo, lepiej. Lilka spała bardzo dobrze w nocy, nastawiałam się na nieprzespaną, a spaliśmy , z jedną pobudką do 8 ![]() Więcej kaszle ale to raczej wina syropów bo jej aplikuję. Jutro na 8 jedziemy do pediatry na kontrolę. Cytat:
![]() a teraz musze poczytać co naskrobałyście...
![]() |
#4700 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny takie kamyczki
![]() http://www.ecukierek.pl/product,799,...howe_100g.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4701 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To mały kolosik z Igorka ![]() Mi się wydaje ze to z tkiego przyrostu te jego problemy, dużo je, szybko rośnie i się nieco męczy, i brzuszek go może z tego pobolewać.. Co do glutenu to możesz wsypać pół łyżeczki kaskzi manny to słoiczka z zupką, tak mi radzila wczoraj moja pediatra ![]() Chodzi o taką zwykła kaszę manną błyskawiczną..
![]() |
#4702 |
Zakorzenienie
|
Heja
![]() Już jestem bo, czytałam, że któraś mnie szukała ![]() Ogłaszam wszem i wobec, że praca magisterska złożona ![]() ![]() ![]() ![]() Lili, Stapelka ![]() ![]() ![]() ![]() Oliweczka nie uciekaj nam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurde trochę mnie nie było, a u taka awantura ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Żanetko ![]() ![]() ![]() A tak z ciekawości bo chyba nie doczytałam, czy ta zabawka dla psa to w końcu ta popularna żyrafka czy nie ???? ![]() Gratuluje wszystkim dzieciaczkom tygodni, miesięcy i ząbków ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4703 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Będę odpowiadać na raty bo napisałyście na 5 stron!!! ![]() U nas bardzo miły dzień. Spanko do 11, potem kąpiele, śniadanko i pojechaliśmy do znajomych. Tymek zrobił wrażenie, bo cały czas był cichutki, uśmiechała się i co jakiś czas gu-gał, a oni nie mogli się nadziwić, że niemowlaki mogą być takie grzeczne. Nie wyprowadzałam ich z błędu, że przekrzyczeń pół dnia też potrafi, bo za dwa miesiące im się urodzi własne, więc lepiej nie zniechęcać ![]() A potem sushi, powrót do domu, chwilkę zabawy z Tymciem i kąpiel we troje w dużej wannie ![]() Stapeleczko - sto lat, kochana!!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powiesz, co to za książeczka dokładnie? A co do teściowej, to chyba babie odbiło, skoro chciała dziecko po paru głębszych kąpać ![]() Pewnie za jakieś 3-4 lata ![]() Cytat:
![]() Co do picia, to ja dziecka nie dopajam i nie mam zamiaru, bo mu to do niczego nie potrzebne. Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze jedno: PRÓCHNICA NA MLECZAKACH TO 100%-OWA PRÓCHNICA TAKŻE NA STAŁYCH ZĘBACH!!! jak dziecko ma próchnicę to stałe ząbki JUŻ mu rosną z próchnicą właśnie. Są skazane na popsucie zanim jeszcze na dobre wyjdą!!!! Cytat:
Kupiałam, pędzluję po kilka razy dziennie i krosteczki w buzi nadal widze dwie, ale Tymek już nie marudzi, nie trze buzi rączkami i ładnie je. Więc albo aphtin pomaga, albo odstawienie żelaza. Myślę, że jak zastosujesz go nawet profilaktycznie, to nic się nie stanie, bo to lek, który nie wchłania się z przewodu pokarmowego, więc nie ma żadnego prawie wpływu na organizm ![]() ![]() ![]() ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-11-11 o 20:13 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4704 | |
Zakorzenienie
|
Pisałyście o higienie.. to ja zauważyłam u siebie jedną rzecz- przy Lilce jestem dużo bardziej wyluzowana w tym temacie
![]() - butelki - Filipowi wyparzałam codziennie jakoś do pół roku, Lilce wyparzyłam chyba z raz, teraz myję zwykłym Ludwikiem i wsio ![]() - smarowanie pupy - Filipowi smarowałam tonami Linomagu przy każdej zmianie pampersa, Lilce smaruję tylko po kąpieli i po kupie Jakoś generalnie jestem bardziej spokojna o jej los, Filip jak byl przeziębiony to strasznie się stresowaliśmy, od razu wyobrażałam sobie że dostanie zapalenia płuc ![]() Taki los drugiego dziecka.. ![]() Co do smoczka to Filip w ogóle nie miał, Lila używa tylko do zasypiania, ale powoli ją od tego odzwyczajam. Cytat:
![]() tak mi się wydaje że załapała od Filipa, poza nim w domu wszyscy zdrowi ![]() Zmalowana gratulacje z okazji 4 miesięcy ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-11-11 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4705 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to dobrze, że pomagaja leki, trzymaj się cieplo i zdrowiej, nie bedę pisała, czy mąż cię ogrzał, bo pewnie to robi i dlatego zdrowiejesz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odgapiaj, śmiało ![]() Nienawidziłam statystyki ![]() A my w ogóle byliśmy na tej rodzinnej imprezce, w związku z czym mały nie spał całe popołudnie, no bo jak to spać jak tyle ciekawych rzeczy wkoło ![]() ![]() (Masakra.... dziecko się parę dni temu tak nauczyło (wcześniej tak robił też ale teraz wyraźnie celowo), i jak to wygląda - siedzi, rozgląda się znudzonym wzrokiem, po czym westchnie ciężko, zagryza dolną wargę i zaczyna robić bańki ze śliny- z efektami dźwiękowymi... jak to zobaczyłam pierwszy raz to się ze śmiechu popłakałam, a ten widząc że mnie to śmieszy - sam się śmiał, po czym zintensyfikował pracę ![]() No i wróciliśmy dość wcześnie bo po 19,00; mały już śpi, a ja niebawem też to zrobię ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4707 |
Wtajemniczenie
|
Oliweczka szkoda ,że idziesz, ale pamiętaj o nas
![]() stapelka 100 lat Edytowane przez agadus Czas edycji: 2011-11-11 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4708 | |||
Zadomowienie
|
![]() Fajny! Ma taki nietypowy wygląd. ![]() Co do komina, to ja zamawiałam taki komplet z czapką i jestem zadowolona. ![]() http://moda.allegro.pl/komplet-szalo...913085303.html ![]() Kajool raczej chodziło, że mama jej robi komin, a nie krzesełko. ![]() Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się nie zgadzam, a za takie pomysły to powinnaś po tyłku dostać! ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-11-11 o 20:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4709 |
Wtajemniczenie
|
a co do plesniawek to ja miałam aftin, jest tani kosztuje niecałe 2 zł, i jest naprawdę dobry, po 2 razach schodzi pleśniawka,tylko trzeba sobie jeszcze jałowe waciki kupić, i smaruje się i pięknie schodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4710 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do smoczka, to my też nawet nie kupiliśmy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() : ![]() Cytat:
![]() teraz już nie daję, bo u Tymka potrzeba ssania znacznie spadła i uspokaja się sam, nie musi ciumkać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja zawsze mówię, że na szczęście każdy rodzic wychowuje dziecko po swojemu i nic innym do tego (oczywiście póki go nie wychowuje klapsami czy biciem, bo to co innego). Smoczek, bez smoczka, ssanie kciuka czy nie, lizanie butli czy nie, spanie razem czy osobno - wolnoć Tomku w swoim domku ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.