Nasze Codzienne Jadłospisy XV - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-11, 10:48   #4021
Margolcia0703181
Raczkowanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Cytat:
Napisane przez Margolcia0703181 Pokaż wiadomość
chyba U:

I. 2 kromki razowca z masłem, wędliną drobiową i pomidorem/miodem, plaster twarogu półtłustego wymieszany z jogurtem, kawa

II. owsianka nesvita, kromka z nutellą

wpadło cappucino i pasek mlecznej czekolady

III. 6 pierogów z mięsem polanych tłuszczykiem z cebulką, do tego trochę ketchupu

IV. znów plaster twarogu z jogurtem, kromka z masłem i ogórkiem
kiść winogron, szklanka soku marchwiowego

4X tran, kapsułka probiotyku

uśmiecham się o ocenkę
up?
może być?
Stary 2011-11-11, 11:26   #4022
quetepassa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kallla Pokaż wiadomość
j.w
zero warzyw, mało białka i za dużo wegli
poczytaj podwieszone watki na dietetyce
ile ważysz, przy jakim wzroście i ile chcesz zrzucić ?

Moja waga to 55 kg przy wzroscie 158 cm. Chciałabym zrzucic 5-6 kg. Przytyłam przez ostatnie kilka miesiecy. Byłam tutaj na wizażu juz jakies 2 lata temu i sie dzieki temu duzo dowiedziałam, ale po roku czasu miałam juz problemy typu - obsesja, zeby jesc dokładnie co 3 h itp. Wszystko sie kręciło w okół jedzenia, kalorii... Ciężko było z tego wyjsc. Chyba dlatego tez przytyłam, bo sie objadałam tak, ze szok i do tego przez całe wakacje alkohol co tydzien...
Chciałabym po prostu sobie podkręcic metabolizm, zebym nie musiała sobie bani orac, że np. o kurcze jest 21 godzina, a jestem głodna i nic nie zjem... Albo zjem i mam wyrzuty...
Stary 2011-11-11, 11:35   #4023
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez N_tt Pokaż wiadomość
Wczorajsze P? (Ostatnio ważyłam się w piątek i było do przodu oczywiście następne ważenie w niedzielę (czyli po ponad tygodniu od ostatniego )

Przed: woda z miodem i cytryną.
Przed podróżą: jogurt naturalny z łyżeczką miodu.
W pociągu: grahamka z masłem i serem żółtym.
Obiad: talerz zupy krem gotowanej na udźcu kurczaka(marchew,buraczki ,pietruszka itd.), na drugie pierś z kurczaka grillowana w oliwie z oliwek i przyprawach, pół woreczka ryżu brązowego i porcja buraczków domowych.
Podwieczorek: szklanka budyniu śmietankowego na mleku 2 % z sokiem malinowym i owocami (kiwi, pomarańcza)
Kolacja: grahamka z masłem: 1 część z plastrem sera żółtego, pomidorem, sałatą lodową i ketchupem pikantnych, 2 część z całą puszką tuńczyka w sosie własnym wymieszanym z ketchupem pikantnym, herbata z miodem i cytryną.
Ok 21:30: serek wiejski 200 g z powidłami wiśniowymi babci (jem już trzeci słoik .

w ciągu dnia kilka hallsów limonkowych.
Cieszę się że waga idzie do przodu: Mam tylko nadzieję, że nie są to gramy tylko dekagramy Zyczę dalszych sukcesów

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 13:06   #4024
sweettoy
Raczkowanie

NiestetyU
1. kiełbaska drobiowa, bułka z margaryną i serekiem ziołowym, kawa z mlekiem

2.bułka 50 g z margaryną i szynką, 25 g herbatników

3.jabłko, 5 śliwek suszonych, kiść winogron

4.serek wiejski 180 g, bułka ciemna (100g)z margaryną i sałatą

5. tost graham z mozzarellą light i pomidorem, trochę kabanosa, pół kieliszka wina półwytrawnego, reds żurawinowy, 5 chipsów
sweettoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 13:52   #4025
izumi_chan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izumi_chan Pokaż wiadomość
Moje P, troszkę zabiegany dzień - jak co dzień

ŚNIADANIE 9:00
Dwie kromki chleba razowego (razem z 50g), jajko sadzone, plaster polędwicy drobiowej, rzodkiewki (niecały pęczek), trochę chrzanu, szczypiorku, sałaty lodowej

W międzyczasie kawa z mlekiem i łyżeczka orzeszków sojowych

II ŚNIADANIE 12:00
Jabłko, jogurt śliwkowy (250g) z otrębami

OBIAD 15:00
Makaron sojowy z chili, sałatka z łososia "po hawajsku" (łosoś w sosie curry z ananasem, kukurydzą i rodzynkami, 150g)

KOLACJA 18:00 taka wczesna pora, bo później wychodziłam na zakupy z koleżanką

Sałatka z żółtym serem (z kapusty białej, pekińskiej, zielonego ogórka, papryki, groszku i kukurydzy; 300g) z sosem curry, trzy kromki pieczywa chrupkiego (dwie „7 ziaren”, jedna orkiszowa), cztery plasterki polędwicy drobiowej (Tekturkę jadłam, bo chleb się skończył, a poza tym to nawet nie byłam głodna.)

Bardzo proszę o ocenę.
Oceni ktoś? Prrroszę.
izumi_chan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 15:10   #4026
Cammila123
Raczkowanie

Moja R na jutro (ile może tu być kalorii?)
I śn: duża grahamka z masłem i wędliną, pomidorem + jabłko
II śn: pół grejpfruta + kakao
O: zupa grochowa
P: pół małej grahamki z masłem i papryką, wędlina
K: twaróg 1/3 kostki + cebula, koperek, pomidor
I co sądzicie?
Cammila123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 16:17   #4027
Ewelina093
Raczkowanie

Uuu (po napadowe):

Śniadanie:
kaszka kukurydziana gotowana na szklance mleka 2%/ bułka pszenno-żytnia na pół (I- z margaryną, twarogiem półtłustym i pomidorem; II- z margaryną, szynką i pomidorem)
II śniadanie: jogurt homogenizowany Danio jagodowy, bułka maślana

jabłko

Obiad:
porcja domowego bigosu/ 6 pierogów z serem białym
Podwieczorek: domowej roboty pączek z marmoladą wieloowocową, babeczka z jabłkami i bitą śmietaną, posypana cynamonem
Kolacja: grahamka na pół (I- z margaryną i jajkiem na twardo; II- z margaryną, szynką i pomidorem), serek wiejski lekki

Edytowane przez Ewelina093
Czas edycji: 2011-11-11 o 17:04
Ewelina093 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 17:29   #4028
zielona_zabcia
Rozeznanie

U.
I.miseczka corn flakes z ciepłym mlekiem 3,2%, duże zielone jabłko; inka z mlekiem;
II.duża kromka razowca połowa z margaryną, wędzonym serem żółtym, jajem w koszulce i szczypiorkiem, połowa z masłem orzechowym i połową banana; świeża papryka
III.miseczka bielutkiej zupy kalafiorowej z ziemniakami;
łosoś panierowy w sezamie (grilowany na gillu elektrycznym)
szpinak z masłem, czosnkiem i serem feta (spora porcja)
IV.(idę zaraz) kawałek tego ciasta (sama upiekłam, a co!)
http://everycakeyoubake.blogspot.com...j-jabkowy.html
i serek wiejski z papryką;
Potem może kakao naturalne z miodem i jakieś warzywka bo mam duuuużo materiału z chemii

+2h treningu na basenie, i 1h na rowerku stacjonarnym i jakieś tam ćwiczenia

do picia dużo wody i równie dużo kawy ;/

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:37   #4029
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

wrzucam i ja do wglądu

RRRR

ś: kawa z mlekiem, owsianka z 4 łyżek płatków na 3/4 kubka mleka z bananem, garścią mieszanki studenckiej, łyżeczką siemienia i wiórek kokosowych, kubek zielonej z ananasem

o(u teściówki): 3 małe gołąbki z chudej wieprzowiny i ryżu parboiled bez żadnego sosu, kubek czarnej herbaty z miodem i cytryną

p(u mamuni mojej ): dwa plastry szerokości 1 cm rolady biszkoptowej z niesłodzonym musem jabłkowym z dużą ilością cynamonu, kubek czerwonej z cytryną

k: dwa plastry żółtego sera , dwa plasrty szynki, dwa jajka na twardo, pomidor

Dziś jedno piwko z TŻetem przy meczu

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez quetepassa Pokaż wiadomość
Moja waga to 55 kg przy wzroscie 158 cm. Chciałabym zrzucic 5-6 kg. Przytyłam przez ostatnie kilka miesiecy. Byłam tutaj na wizażu juz jakies 2 lata temu i sie dzieki temu duzo dowiedziałam, ale po roku czasu miałam juz problemy typu - obsesja, zeby jesc dokładnie co 3 h itp. Wszystko sie kręciło w okół jedzenia, kalorii... Ciężko było z tego wyjsc. Chyba dlatego tez przytyłam, bo sie objadałam tak, ze szok i do tego przez całe wakacje alkohol co tydzien...
Chciałabym po prostu sobie podkręcic metabolizm, zebym nie musiała sobie bani orac, że np. o kurcze jest 21 godzina, a jestem głodna i nic nie zjem... Albo zjem i mam wyrzuty...
5 kg to nie dużo, mam podobny cel.
Wystarczy lekko się ograniczyć, tak w granicach rozsądku. Ja np postawiłam na ruch, wróciłam do takiej samej intensywności ćwiczeń, zmodyfikowałam swój jadłospis tak, że nawet TŻ je moje redukcyjne obiady i czekam na efekty. Grunt to nie popadać w paranoje. Jak chcesz wypić jedno piwko to wypij ale nie podjadaj Jak chcesz zjeść ciastko to zjedz, raz na jakis czas nie szkodzi. Co do jedzenia na godziny... Ja akurat jestem głodna jak małe dziecko równo co 3 godziny i nie widzę nic w tym złego, ważne żeby niedopuścić do ataków mega głodu bo wtedy wepchniesz w siebie wszystko co nie ucieknie.
Skup się na warzywach, owocach, białku i odpowiednich węglach, dodaj do tego aktywność fizyczną i masz dobrą redukcję.
Bez spiny, luźno

WYMIANA :

Kallla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 19:45   #4030
izumi_chan
Raczkowanie

Dwa ostatnie niestety pominięte, może dzisiaj ktoś zerknie?

P (jak porządki przez pół dnia ^^)

ŚNIADANIE 8:45
Kasza manna (3 łyżki) z malinami, kilka migdałów

II ŚNIADANIE 11:30
Zielony grejpfrut, naturalny serek homogenizowany (135) z otrębami

OBIAD 14:00
Kasza kuskus z curry, pięć kotletów sojowych gotowanych na bulionie drobiowym, bakłażan (ok. 200g), ketchup, sałata, szczypiorek

Ok. pół godziny po obiedzie: miseczka domowej galaretki (rany, miałam taką ochotę na tego typu deser po obiedzie, że ledwo dałam jej stężeć )

PODWIECZOREK 16:30
Pieczone jabłko, jogurt naturalny (150g) z mieszanką przypraw korzennych i płatkami kukurydzianymi (2 łyżki)

KOLACJA 19:00
Wafel ryżowy z pestkami dyni, wafel pszeniczny, filet z pstrąga wędzonego (65g), sałatka z zielonych pomidorów (niecałe 100g tak patrząc po słoiczku), trochę sałaty lodowej, chrzanu i ketchupu

I może jeszcze dzisiaj chrupnę marchewkę, bo leży jedna w lodówce i wygląda jakby nadchodził jej czas.
Mam nadzieję na jakieś komentarze. ^^

Edytowane przez izumi_chan
Czas edycji: 2011-11-11 o 19:46
Stary 2011-11-11, 20:00   #4031
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Dwa ostatnie niestety pominięte, może dzisiaj ktoś zerknie?

P (jak porządki przez pół dnia ^^)

ŚNIADANIE 8:45
Kasza manna (3 łyżki) z malinami, kilka migdałów

Zielony grejpfrut, naturalny serek homogenizowany (135) z otrębami

OBIAD 14:00
Kasza kuskus z curry, pięć kotletów sojowych gotowanych na bulionie drobiowym, bakłażan (ok. 200g), ketchup, sałata, szczypiorek

Ok. pół godziny po obiedzie: miseczka domowej galaretki (rany, miałam taką ochotę na tego typu deser po obiedzie, że ledwo dałam jej stężeć )

PODWIECZOREK 16:30
Pieczone jabłko, jogurt naturalny (150g) z mieszanką przypraw korzennych i płatkami kukurydzianymi (2 łyżki)

KOLACJA 19:00
Wafel ryżowy z pestkami dyni, wafel pszeniczny, filet z pstrąga wędzonego (65g), sałatka z zielonych pomidorów (niecałe 100g tak patrząc po słoiczku), trochę sałaty lodowej, chrzanu i ketchupu

I może jeszcze dzisiaj chrupnę marchewkę, bo leży jedna w lodówce i wygląda jakby nadchodził jej czas.
Mam nadzieję na jakieś komentarze. ^^
kolorowo i smacznie
jest co potrzeba i w dobrej jakości

WYMIANA :

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-11, 20:11   #4032
izumi_chan
Raczkowanie

Cytat:
kolorowo i smacznie
jest co potrzeba i w dobrej jakości
Fajnie, cieszę się.
A mogłabyś jeszcze rzucić okiem na dwa poprzednie?
Stary 2011-11-11, 20:26   #4033
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Moje P, troszkę zabiegany dzień - jak co dzień

ŚNIADANIE 9:00
Dwie kromki chleba razowego (razem z 50g), jajko sadzone, plaster polędwicy drobiowej, rzodkiewki (niecały pęczek), trochę chrzanu, szczypiorku, sałaty lodowej

W międzyczasie kawa z mlekiem i łyżeczka orzeszków sojowych

II ŚNIADANIE 12:00
Jabłko, jogurt śliwkowy (250g) z otrębami

OBIAD 15:00
Makaron sojowy z chili, sałatka z łososia "po hawajsku" (łosoś w sosie curry z ananasem, kukurydzą i rodzynkami, 150g)

KOLACJA 18:00 taka wczesna pora, bo później wychodziłam na zakupy z koleżanką

Sałatka z żółtym serem (z kapusty białej, pekińskiej, zielonego ogórka, papryki, groszku i kukurydzy; 300g) z sosem curry, trzy kromki pieczywa chrupkiego (dwie „7 ziaren”, jedna orkiszowa), cztery plasterki polędwicy drobiowej (Tekturkę jadłam, bo chleb się skończył, a poza tym to nawet nie byłam głodna.)

Bardzo proszę o ocenę.
śII małe trochę, może garsć orzechów ? nie byłas na wieczór głodna ? bo kolacja wczesna strasznie...
ogólnie fajnie

Cytat:
Podbijam wczorajsze i wstawiam dzisiejsze P (trochę chaos, bo w ostatniej chwili okazało się, że mamy zmieniony plan)

Ok. 8:00 – kawa z mlekiem

ŚNIADANIE 8:30
Dwie kromki chleba żytniego z otrębami, plaster polędwicy drobiowej, plasterek żółtego sera, pomidor, trochę cebuli, ketchupu, szczypiorku, sałaty; po: mały banan (mały, bo nie przepadam za tymi owocami, ale mam zalecenie, żeby raz na jakiś czas zjadać)

Marchewka (duża), bananowy serek homogenizowany (100g; pod tą postacią smak banana bardziej mi podchodzi ), dwa wafelki do lodów

W międzyczasie puszka (0,3) Coca – Coli Zero (ohyda i syf, ale potrzebowałam jakiegoś "kopa", a ktoś na uczelni podpowiedział, że to pomoże bardziej niż kolejna mała czarna z automatu. W sumie trochę w tym racji, ale i tak nie wiem, czy przekonam się do Coli)

III ŚNIADANIE 15:00
Jogurt naturalny (250g) z otrębami, herbata cytrynowa

OBIADOKOLACJA 17:30
Kasza jęczmienna (1/3 woreczka), kawałek gotowanej piersi indyka, duża żółta papryka konserwowa faszerowana kapustą i trochę chrzanu

Przed 21 – kubek kakao (wypite na siłę, żeby cokolwiek wpadło, ale jednak wolę owocowe herbatki)
I teraz podjadam nerkowce, kilka garści, także sporo.

I jak? Trochę dziś byłam zabiegana, ale studia mają swoje prawa.
ładnie ale w śIII znów mało trochę, mogło to kakao z wieczora wpaść albo orzeszki

WYMIANA :

Stary 2011-11-11, 20:31   #4034
xmariloux
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cammila123 Pokaż wiadomość
Moja R na jutro (ile może tu być kalorii?)
I śn: duża grahamka z masłem i wędliną, pomidorem + jabłko 446
II śn: pół grejpfruta + kakao 205
O: zupa grochowa 230
P: pół małej grahamki z masłem i papryką, wędlina 234
K: twaróg 1/3 kostki + cebula, koperek, pomidor 190 jaki twaróg? najlepiej, żeby był półtłusty.
I co sądzicie?
= 1305

Liczone na 'oko'. Nie podałaś dokładnie ile tego masła na grahamce, ile zupy grochowej, nie wiem też, czy kakao było słodzone. Podwieczorek nie za bardzo, za dużo węgli. Drugie śniadanie też do korekty, aczkolwiek bardzo źle nie jest

Edytowane przez xmariloux
Czas edycji: 2011-11-11 o 20:35
xmariloux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 20:43   #4035
izumi_chan
Raczkowanie

Cytat:
śII małe trochę, może garsć orzechów ? nie byłas na wieczór głodna ? bo kolacja wczesna strasznie...
ogólnie fajnie

ładnie ale w śIII znów mało trochę, mogło to kakao z wieczora wpaść albo orzeszki
Dzięki za oceny. Wcale nie byłam głodna, właściwie to już dawno nie odczuwałam głodu, bo ciągle czuję się przejedzona i pełna, wciskam to jedzenie na siłę i mam wrażenie, że jem bardzo duże ilości. Muszę przez to pić hektolitry ziołowych herbatek. ;/
Stary 2011-11-11, 21:03   #4036
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Dzięki za oceny. Wcale nie byłam głodna, właściwie to już dawno nie odczuwałam głodu, bo ciągle czuję się przejedzona i pełna, wciskam to jedzenie na siłę i mam wrażenie, że jem bardzo duże ilości. Muszę przez to pić hektolitry ziołowych herbatek. ;/
Może zmniejsz porcje ale posiłki zostaw w takim składzie ?
Jak jadłam 5 posiłków to też czułam się przejedzona, pełna i bolał mnie brzuch, zmniejszyłam na 4 i jest ok.
Nie jedz na siłę bo to nie o to chodzi. Poczekaj aż zaczniesz robić się głodna i wtedy jedz. Staraj się, żeby było to w równych odstępach czasu wtedy organizm się przyzwyczai do regularnych posiłków.

WYMIANA :

Stary 2011-11-11, 21:19   #4037
BeeAnn
Zakorzenienie

R: (4 posiłki, bo wstałam o 11)

I kromka razowca z pasta sojową warzywną, ogórkiem i ketchupem, jabłko, kiwi, kilka winogron, kawa z mlekiem
II ryż pełnoziarnisty wymieszany z mieszanką warzywną chińską i pokrojonymi kotletami sojowymi (namoczonymi wcześniej w wodzie) z sosem sojowym i ziołami podsmażone na oliwie
III 150g twarożku naturalnego z kakaem i stevią
IV pół kostki twarogu chudego ze stevią, pomidor

Mogłabym prosić o ocenę mojego jadłospisu? Z góry bardzo dziękuję

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 21:21   #4038
izumi_chan
Raczkowanie

Cytat:
Może zmniejsz porcje ale posiłki zostaw w takim składzie ?
Jak jadłam 5 posiłków to też czułam się przejedzona, pełna i bolał mnie brzuch, zmniejszyłam na 4 i jest ok.
Nie jedz na siłę bo to nie o to chodzi. Poczekaj aż zaczniesz robić się głodna i wtedy jedz. Staraj się, żeby było to w równych odstępach czasu wtedy organizm się przyzwyczai do regularnych posiłków.
Jadam regularnie co 2,5 - 3 godziny, a moja dietetyczka twierdzi, że jem nawet za mało - kaszy jest 1/3 woreczka 125g (powinnam jeść połowę), kromki dwie po 25g (poradziła 3 sztuki), pierś z indyka dzielę na kilka porcji... I tak to dla mnie za dużo, a ostatnio schudłam kilogram w dwa tygodnie.
Stary 2011-11-11, 21:34   #4039
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

a co tu oceniać jak wszystko tak pysznie i zdrowo?
zjadłam bym wszystko a szczególnie...
II i V .
dziekuje hahh V po prostu kocham w takim wydaniu

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez GreenBalance Pokaż wiadomość
Bardzo mi sie podoba! Jedyne co bym zmieniła to śniadanie - osobiście wolę na ciepło ale jak kto woli Ogólnie bardzo zdrowo, smacznie i pomysłowo
Ja tez w takim okresie jak teraz zdecydowanie wybieram ciepłe sniadanie tamto było tez na ciepło - podgrzany chleb
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 21:51   #4040
Milka1224
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nora_Grey Pokaż wiadomość
Twoje jadłospisy są jak tak pyszne jak te producenta moich ulubionych czekolad- Milka
Jeżeli sama robiłaś wstawione tu posiłki to podziwiam! Pomysłowa kobita z ciebie

dziekuuję kochana Btw, wiem ze mam do Ciebie juz daawno wiadomośc w skrzynce ale ile razy próbuje ją zobaczyć, wyskakuje jakis błąd i nic sie nie da odczytac

no i przy okazji dzisiejsze U

I owsianka gotowana na wodzie z pokruszonym twarogiem i granatem

koreczek z wędliną drobiowa i oliwką z anchois

II - pomidorowa z odrobiną ryżu
- chińszczyzna - wołowina w sosie sojowo imbirowym z chilli z warzywami, pędami bambusa, grzybkami mun i makaronem sojowym

III jabłko zapieczone z cynamonem, pistacjami i migdałami

IV 2 placuszki, coś jak te: http://www.deliciousdays.com/archive...nally-gave-in/ z mąki razowej z brokułem do tego filet śledziowy bo mnie naszło i pomidor

Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 23:28   #4041
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
dziekuuję kochana Btw, wiem ze mam do Ciebie juz daawno wiadomośc w skrzynce ale ile razy próbuje ją zobaczyć, wyskakuje jakis błąd i nic sie nie da odczytac

no i przy okazji dzisiejsze U

I owsianka gotowana na wodzie z pokruszonym twarogiem i granatem

koreczek z wędliną drobiowa i oliwką z anchois

II - pomidorowa z odrobiną ryżu
- chińszczyzna - wołowina w sosie sojowo imbirowym z chilli z warzywami, pędami bambusa, grzybkami mun i makaronem sojowym

III jabłko zapieczone z cynamonem, pistacjami i migdałami

IV 2 placuszki, coś jak te: http://www.deliciousdays.com/archive...nally-gave-in/ z mąki razowej z brokułem do tego filet śledziowy bo mnie naszło i pomidor

Jak zwykle bardzo fajnie Pyszny obiad!

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 06:42   #4042
Cammila123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xmariloux Pokaż wiadomość
= 1305

Liczone na 'oko'. Nie podałaś dokładnie ile tego masła na grahamce, ile zupy grochowej, nie wiem też, czy kakao było słodzone. Podwieczorek nie za bardzo, za dużo węgli. Drugie śniadanie też do korekty, aczkolwiek bardzo źle nie jest
Dziękuje za odpowiedź
Masła staram się zawsze nie dużo, aby trochę posmarować, zupy talerz wystarczy, a kakao robi babcia i słodzi odrobinę bo dla kilku osób a ja wypije sobie szklankę Wiem że nie zbyt ten dzisiejszy jadłospis ale jutro już postaram się np. serek wiejski na podwieczorek, bo nie kupiłam wcześniej. II śniadanie do korekty ze względu na kakao? To zamiast tego np. kilka migdałów lub śliwek? I twaróg półtłusty .

Edytowane przez Cammila123
Czas edycji: 2011-11-12 o 06:54 Powód: dopisanie
Cammila123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 08:30   #4043
GreenBalance
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość
dziekuje hahh V po prostu kocham w takim wydaniu
Ja tez w takim okresie jak teraz zdecydowanie wybieram ciepłe sniadanie tamto było tez na ciepło - podgrzany chleb
O właśnie miałam się pytać czy podgrzany - jak tak to fajnie Jak robisz polentę? No i tą pastę ze szpinaku bo brzmi super

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-12, 08:57   #4044
olik187
Rozeznanie

w zamierzeniu U w praktyce nie wiem czemu R;/

ŚNIAD; 1,5 bułki sojowej z masłem- sałatą,szynką i pomidorem/twarogiem i miodem/ szynką i serem żołtym i pomidorem; kawa z mlekiem

2ŚNIAD; serek wiejski z miodem, mini czekolada ritter sport jogurtowa, jabłko kawa z mlekiem

OBIAD; canelloni z mięsem mielonym z indyka i sosem pomidorowym własnej roboty i serem mozzarella;D

PODW; w grycanie;p gałki lodów; straciatella, karmelowe i krówkowe

KOLACJA; 3 kromki prawdziwego razowca na zakwasie z masłem, 2 z szynką, jajkiem na miękko i pomidorem, jedna z wędzonym trewalem
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 09:08   #4045
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
w zamierzeniu U w praktyce nie wiem czemu R;/

ŚNIAD; 1,5 bułki sojowej z masłem- sałatą,szynką i pomidorem/twarogiem i miodem/ szynką i serem żołtym i pomidorem; kawa z mlekiem

2ŚNIAD; serek wiejski z miodem, mini czekolada ritter sport jogurtowa, jabłko kawa z mlekiem

OBIAD; canelloni z mięsem mielonym z indyka i sosem pomidorowym własnej roboty i serem mozzarella;D

PODW; w grycanie;p gałki lodów; straciatella, karmelowe i krówkowe

KOLACJA; 3 kromki prawdziwego razowca na zakwasie z masłem, 2 z szynką, jajkiem na miękko i pomidorem, jedna z wędzonym trewalem
Z niecierpliwością czekałam na Twoje U Wiesz nie martw się czasem tak jest, że nie mamy apetytu lub czasu i nie zawsze wyjdzie nam idealny jadłospis. Głowa do góry Z następnego na pewno będziesz bardziej zadowolona

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 09:47   #4046
Jorelia
Rozeznanie

P:

I. Grahamka, obydwie połówki z masłem, jajem na twardo, papryką i pomidorem;
kawa z mlekiem, dwa herbatniki.
II. Owsianka na mleku z bananem i gorzką czekoladą (dwa paski),
cappuccino.
III. Gulasz drobiowy z papryką, kasza jęczmienna, kilka różyczek brokuła.
IV. Serek wiejski z migdałami, cynamonem i miodem;
kubek kakao na mleku, jabłko, marchewka.
V. Puszka tuńczyka w sosie własnym + micha warzyw (kalafior, pomidor, papryka, rzodkiewki, sałata) z ziołami i oliwą z oliwek.

Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału;
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj...
Jorelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 10:34   #4047
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jorelia Pokaż wiadomość
P:

I. Grahamka, obydwie połówki z masłem, jajem na twardo, papryką i pomidorem;
kawa z mlekiem, dwa herbatniki. na drugą połówkę mógł wpaść dla urozmaicenia jeszcze jakiś inny obkład , ale jeśli tak ci pasowało, to ok
II. Owsianka na mleku z bananem i gorzką czekoladą (dwa paski),
cappuccino. fajnie, choć dodałabym może jeszcze jakieś bakalie/orzeszki dla podbicia kcal
III. Gulasz drobiowy z papryką, kasza jęczmienna, kilka różyczek brokuła. ok, jeśli porcja porządna, no i fajnie by było, jakby były dwa dania, ale z doświadczenia wiem, że zazwyczaj nie ma się na to wpływu, ale jak już jest tylko jedno danie, to mógłby wpaść np. jakiś sok do tego
IV. Serek wiejski z migdałami, cynamonem i miodem;
kubek kakao na mleku, jabłko, marchewka. ok, moje smaki
V. Puszka tuńczyka w sosie własnym + micha warzyw (kalafior, pomidor, papryka, rzodkiewki, sałata) z ziołami i oliwą z oliwek. tu koniecznie dodałabym węgle jeśli ma to być p, bo taka trochę redukcyjna ta kolacja..
jeśli na tym tyjesz to ok, jednak dla mnie to wygląda raczej jak u..

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-12, 10:55   #4048
sweettoy
Raczkowanie

Moje U
1.mała grahamka z margaryną i sałtą , plastrem pomidora

2.4 kanpeczki z margaryną, sałatą, i odrobiną szynki+ jajko

3.Kawa z mlekiem, 2 herbarniki, kosta czekolady gorzkiej

4.warzywa włoskie na patelnie na łyżce oliwy, piers z kuraka

5.3 kanapeczki małe jak wyżej

Jejku przeraża mnie to, że jem więcej niż niektóre osoby na P dopiero tu to zauważam jak daje swój jadłospis....

Edytowane przez sweettoy
Czas edycji: 2011-11-12 o 10:57
sweettoy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 11:46   #4049
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wczorajsze U ( byłam w domu )
1. jeszcze u siebie: owsianka (4 łyż. płatków owsianych górskich i 2 łyż. błyskawicznych ok.350ml mleka 2%, cynamon), jabłko,
trochę sałaty lodowej,2 malutkie pomidorki i 1/2 kostki twarogu półtłustego

podróż

w oczekiwaniu na obiad ok.1,5 pomarańczy
2. obiad: duża micha gęstego barszczu czerwonego z dużą ilością ziemniaków i buraków, zabielana śmietaną
drugie: ponad pół paczki kaszy gryczanej z gulaszem wołowym,ogóreczki chyba konserwowe

3. 2 i 0,5 dużego kawałka szarlotki roboty mojej mamy, 2 filiżanki kawy rozpuszczalnej z mlekiem
przed kolacją: jabłko
4. micha barszczu jak na obiad tylko więcej, uwielbiam go

do picia jeszcze różne herbaty
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 13:37   #4050
nikol12
Rozeznanie

Moje U :
I: szklanka pł pszennych Just Fit z owocami tropikalnymi, szklanka mleka 2%, duża gruszka, 2 łyżki otrąb, kawa zbożowa, 3 rogaliki z jabłkami ( domowej roboty)
II : kromka razowca, talerz zupy warzywnej
III: jogurt naturalny-180g, 100 g twarogu, mandarynka, pół jabłka, cynamon do smaku
IV: grahamka posmarowana serkiem do kanapek, pomidor, jajko gotowane

Uśmiecham się o ocenkę
nikol12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości