|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4021 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Cytat:
może być?
![]() |
#4022 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chciałabym po prostu sobie podkręcic metabolizm, zebym nie musiała sobie bani orac, że np. o kurcze jest 21 godzina, a jestem głodna i nic nie zjem... Albo zjem i mam wyrzuty...
![]() |
#4023 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4024 |
Raczkowanie
|
NiestetyU
![]() 1. kiełbaska drobiowa, bułka z margaryną i serekiem ziołowym, kawa z mlekiem 2.bułka 50 g z margaryną i szynką, 25 g herbatników 3.jabłko, 5 śliwek suszonych, kiść winogron 4.serek wiejski 180 g, bułka ciemna (100g)z margaryną i sałatą 5. tost graham z mozzarellą light i pomidorem, trochę kabanosa, pół kieliszka wina półwytrawnego, reds żurawinowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4025 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4026 |
Raczkowanie
|
Moja R na jutro (ile może tu być kalorii?)
I śn: duża grahamka z masłem i wędliną, pomidorem + jabłko II śn: pół grejpfruta + kakao O: zupa grochowa P: pół małej grahamki z masłem i papryką, wędlina K: twaróg 1/3 kostki + cebula, koperek, pomidor I co sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4027 |
Raczkowanie
|
Uuu (po napadowe):
Śniadanie: kaszka kukurydziana gotowana na szklance mleka 2%/ bułka pszenno-żytnia na pół (I- z margaryną, twarogiem półtłustym i pomidorem; II- z margaryną, szynką i pomidorem) II śniadanie: jogurt homogenizowany Danio jagodowy, bułka maślana jabłko Obiad: porcja domowego bigosu/ 6 pierogów z serem białym Podwieczorek: domowej roboty pączek z marmoladą wieloowocową, babeczka z jabłkami i bitą śmietaną, posypana cynamonem ![]() Kolacja: grahamka na pół (I- z margaryną i jajkiem na twardo; II- z margaryną, szynką i pomidorem), serek wiejski lekki Edytowane przez Ewelina093 Czas edycji: 2011-11-11 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4028 |
Rozeznanie
|
U.
I.miseczka corn flakes z ciepłym mlekiem 3,2%, duże zielone jabłko; inka z mlekiem; II.duża kromka razowca połowa z margaryną, wędzonym serem żółtym, jajem w koszulce i szczypiorkiem, połowa z masłem orzechowym i połową banana; świeża papryka III.miseczka bielutkiej zupy kalafiorowej z ziemniakami; łosoś panierowy w sezamie (grilowany na gillu elektrycznym) szpinak z masłem, czosnkiem i serem feta (spora porcja) IV.(idę zaraz) kawałek tego ciasta (sama upiekłam, a co! ![]() http://everycakeyoubake.blogspot.com...j-jabkowy.html i serek wiejski z papryką; Potem może kakao naturalne z miodem i jakieś warzywka bo mam duuuużo materiału z chemii ![]() +2h treningu na basenie, i 1h na rowerku stacjonarnym i jakieś tam ćwiczenia ![]() do picia dużo wody i równie dużo kawy ;/ ![]()
#4029 | |
Rozeznanie
|
wrzucam i ja do wglądu
![]() RRRR ś: kawa z mlekiem, owsianka z 4 łyżek płatków na 3/4 kubka mleka z bananem, garścią mieszanki studenckiej, łyżeczką siemienia i wiórek kokosowych, kubek zielonej z ananasem o(u teściówki): 3 małe gołąbki z chudej wieprzowiny i ryżu parboiled bez żadnego sosu, kubek czarnej herbaty z miodem i cytryną p(u mamuni mojej ![]() k: dwa plastry żółtego sera ![]() Dziś jedno piwko z TŻetem przy meczu ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Wystarczy lekko się ograniczyć, tak w granicach rozsądku. Ja np postawiłam na ruch, wróciłam do takiej samej intensywności ćwiczeń, zmodyfikowałam swój jadłospis tak, że nawet TŻ je moje redukcyjne obiady ![]() ![]() Skup się na warzywach, owocach, białku i odpowiednich węglach, dodaj do tego aktywność fizyczną i masz dobrą redukcję. Bez spiny, luźno ![]() ![]()
![]() |
#4030 |
Raczkowanie
|
Dwa ostatnie niestety pominięte, może dzisiaj ktoś zerknie?
P (jak porządki przez pół dnia ^^) ŚNIADANIE 8:45 Kasza manna (3 łyżki) z malinami, kilka migdałów II ŚNIADANIE 11:30 Zielony grejpfrut, naturalny serek homogenizowany (135) z otrębami OBIAD 14:00 Kasza kuskus z curry, pięć kotletów sojowych gotowanych na bulionie drobiowym, bakłażan (ok. 200g), ketchup, sałata, szczypiorek Ok. pół godziny po obiedzie: miseczka domowej galaretki (rany, miałam taką ochotę na tego typu deser po obiedzie, że ledwo dałam jej stężeć ![]() PODWIECZOREK 16:30 Pieczone jabłko, jogurt naturalny (150g) z mieszanką przypraw korzennych i płatkami kukurydzianymi (2 łyżki) KOLACJA 19:00 Wafel ryżowy z pestkami dyni, wafel pszeniczny, filet z pstrąga wędzonego (65g), sałatka z zielonych pomidorów (niecałe 100g tak patrząc po słoiczku), trochę sałaty lodowej, chrzanu i ketchupu I może jeszcze dzisiaj chrupnę marchewkę, bo leży jedna w lodówce i wygląda jakby nadchodził jej czas. ![]() Mam nadzieję na jakieś komentarze. ^^ Edytowane przez izumi_chan Czas edycji: 2011-11-11 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4031 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jest co potrzeba i w dobrej jakości ![]()
![]() |
#4032 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4033 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ogólnie fajnie ![]() Cytat:
![]() |
#4034 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Liczone na 'oko'. Nie podałaś dokładnie ile tego masła na grahamce, ile zupy grochowej, nie wiem też, czy kakao było słodzone. Podwieczorek nie za bardzo, za dużo węgli. Drugie śniadanie też do korekty, aczkolwiek bardzo źle nie jest ![]()
Edytowane przez xmariloux Czas edycji: 2011-11-11 o 20:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4035 |
Raczkowanie
|
Dzięki za oceny. Wcale nie byłam głodna, właściwie to już dawno nie odczuwałam głodu, bo ciągle czuję się przejedzona i pełna, wciskam to jedzenie na siłę i mam wrażenie, że jem bardzo duże ilości. Muszę przez to pić hektolitry ziołowych herbatek. ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4036 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak jadłam 5 posiłków to też czułam się przejedzona, pełna i bolał mnie brzuch, zmniejszyłam na 4 i jest ok. Nie jedz na siłę bo to nie o to chodzi. Poczekaj aż zaczniesz robić się głodna i wtedy jedz. Staraj się, żeby było to w równych odstępach czasu wtedy organizm się przyzwyczai do regularnych posiłków.
![]() |
#4037 |
Zakorzenienie
|
R: (4 posiłki, bo wstałam o 11)
I kromka razowca z pasta sojową warzywną, ogórkiem i ketchupem, jabłko, kiwi, kilka winogron, kawa z mlekiem II ryż pełnoziarnisty wymieszany z mieszanką warzywną chińską i pokrojonymi kotletami sojowymi (namoczonymi wcześniej w wodzie) z sosem sojowym i ziołami podsmażone na oliwie III 150g twarożku naturalnego z kakaem i stevią IV pół kostki twarogu chudego ze stevią, pomidor Mogłabym prosić o ocenę mojego jadłospisu? Z góry bardzo dziękuję ![]()
#4038 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4039 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4040 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
dziekuuję kochana ![]() ![]() no i przy okazji dzisiejsze U ![]() I owsianka gotowana na wodzie z pokruszonym twarogiem i granatem ![]() koreczek z wędliną drobiowa i oliwką z anchois II - pomidorowa z odrobiną ryżu - chińszczyzna - wołowina w sosie sojowo imbirowym z chilli z warzywami, pędami bambusa, grzybkami mun i makaronem sojowym III jabłko zapieczone z cynamonem, pistacjami i migdałami IV 2 placuszki, coś jak te: http://www.deliciousdays.com/archive...nally-gave-in/ z mąki razowej z brokułem do tego filet śledziowy bo mnie naszło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4041 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4042 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Masła staram się zawsze nie dużo, aby trochę posmarować, zupy talerz wystarczy, a kakao robi babcia i słodzi odrobinę bo dla kilku osób a ja wypije sobie szklankę ![]() ![]() Edytowane przez Cammila123 Czas edycji: 2011-11-12 o 06:54 Powód: dopisanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4043 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4044 |
Rozeznanie
|
w zamierzeniu U w praktyce nie wiem czemu R;/
ŚNIAD; 1,5 bułki sojowej z masłem- sałatą,szynką i pomidorem/twarogiem i miodem/ szynką i serem żołtym i pomidorem; kawa z mlekiem 2ŚNIAD; serek wiejski z miodem, mini czekolada ritter sport jogurtowa, jabłko kawa z mlekiem OBIAD; canelloni z mięsem mielonym z indyka i sosem pomidorowym własnej roboty i serem mozzarella;D PODW; w grycanie;p gałki lodów; straciatella, karmelowe i krówkowe KOLACJA; 3 kromki prawdziwego razowca na zakwasie z masłem, 2 z szynką, jajkiem na miękko i pomidorem, jedna z wędzonym trewalem |
![]() ![]() |
![]() |
#4045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4046 |
Rozeznanie
|
P:
I. Grahamka, obydwie połówki z masłem, jajem na twardo, papryką i pomidorem; kawa z mlekiem, dwa herbatniki. II. Owsianka na mleku z bananem i gorzką czekoladą (dwa paski), cappuccino. III. Gulasz drobiowy z papryką, kasza jęczmienna, kilka różyczek brokuła. IV. Serek wiejski z migdałami, cynamonem i miodem; kubek kakao na mleku, jabłko, marchewka. V. Puszka tuńczyka w sosie własnym + micha warzyw (kalafior, pomidor, papryka, rzodkiewki, sałata) z ziołami i oliwą z oliwek.
#4047 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4048 |
Raczkowanie
|
Moje U
1.mała grahamka z margaryną i sałtą , plastrem pomidora 2.4 kanpeczki z margaryną, sałatą, i odrobiną szynki+ jajko 3.Kawa z mlekiem, 2 herbarniki, kosta czekolady gorzkiej 4.warzywa włoskie na patelnie na łyżce oliwy, piers z kuraka 5.3 kanapeczki małe jak wyżej Jejku przeraża mnie to, że jem więcej niż niektóre osoby na P dopiero tu to zauważam jak daje swój jadłospis.... Edytowane przez sweettoy Czas edycji: 2011-11-12 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4049 |
Zakorzenienie
|
Wczorajsze U ( byłam w domu
![]() 1. jeszcze u siebie: owsianka (4 łyż. płatków owsianych górskich i 2 łyż. błyskawicznych ok.350ml mleka 2%, cynamon), jabłko, trochę sałaty lodowej,2 malutkie pomidorki i 1/2 kostki twarogu półtłustego podróż w oczekiwaniu na obiad ok.1,5 pomarańczy 2. obiad: duża micha gęstego barszczu czerwonego z dużą ilością ziemniaków i buraków, zabielana śmietaną drugie: ponad pół paczki kaszy gryczanej z gulaszem wołowym,ogóreczki chyba konserwowe 3. 2 i 0,5 dużego kawałka szarlotki roboty mojej mamy, 2 filiżanki kawy rozpuszczalnej z mlekiem przed kolacją: jabłko 4. micha barszczu jak na obiad tylko więcej, uwielbiam go do picia jeszcze różne herbaty |
![]() ![]() |
![]() |
#4050 |
Rozeznanie
|
Moje U :
I: szklanka pł pszennych Just Fit z owocami tropikalnymi, szklanka mleka 2%, duża gruszka, 2 łyżki otrąb, kawa zbożowa, 3 rogaliki z jabłkami ( domowej roboty ![]() II : kromka razowca, talerz zupy warzywnej III: jogurt naturalny-180g, 100 g twarogu, mandarynka, pół jabłka, cynamon do smaku IV: grahamka posmarowana serkiem do kanapek, pomidor, jajko gotowane Uśmiecham się o ocenkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.