Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-11, 22:08   #451
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Agnyska tylko raz w tyg wyparzasz butelki....??To tylko je myjesz???
Ja codziennie wyparzam butelki i smoczki....(ba nawet lyzeczki jak jej podaje kropelki..).....

Noo, ja tez codziennie wyparzam
Stary 2011-11-11, 22:11   #452
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
pół-leżąca i wibra jest jak usypia, potem wyłączam

na moja niestety wibra nie dziala....

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Ja tez dzisiaj lewdo dysze...
Od rana znowu sama z dwojka...

podziwiam Cie..

Dalam jedno zdjecie na moim profilu a wiecej mam na fejsbuku

\

Pamietam ze jak pierwszej ciazy dostalam pierwsza @ to wlasnie trwala dobre 7-8 dni..
Lalo sie jak z kranu i bolalo .. To normalne ...Jeszcze sie tam wszystko oczyszcza..
Nastepna @ byla juz lzejsza a kolejne normalne tak jak przed ciaza...

o dzieki Ci kochana....myslalam ze mialam jakiegos obcego w brzuchu...sor
ry

zazdraszczam meza pelniacego dyzury..
Moj w dzien to przypilnuje dzieciaki ale w nocy nie da rady go dobudzic...
Nawet nie slyszy jak mala placze a ja suszarka daje zeby ja uspokoic..
Ten to ma spanie

moj tez ma mocne spanie....ale lekkie szturchniecie i juz obudzony....

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

A ja podziwiam mamy karmiace piersia za to ze karmia nieraz po pare godzin i nawet jak sa mega giga zmeczone to siedza dzielnie z dzidzia na reku przy cycu i walcza.
podpisuje sie pod tym co napisalas....szacun dla karmiacych piersia.....
Stary 2011-11-11, 22:16   #453
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Agnyska tylko raz w tyg wyparzasz butelki....??To tylko je myjesz???
No tak robię

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 22:19   #454
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Witajcie, chciałabym się zameldować jeśli można Tak sobie myślę, że skoro jest nowy wątek to może pokażę Wam w końcu mojego maluszka, o ile macie ochotę go oglądać

Oto mój Filipek
Słodziak

Cytat:
Kurcze Natka biegiem do lekarza

wybieram się w poniedziałek, ale liczę, że jednak samo przejdzie, bo coś tam mi zaczyna pykać i są momenty, że się ucho odtyka - wszystko od tego kataru

Trzymam kciuki ze ten skok sie juz skonczyl

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mam pytanie - jak Wasze dzieci usypiają w tych leżaczkach to je macie w pozycji tej półsiedzącej czy takie bardziej rozłożone. I czy macie włączoną wibrę?? Bo szukam patentu na Franka.

Szymek co prawda usnął w nim 3 razy, ale zostawiałam go w pozycji tej półsiedzącej i wibracje wyłączyłam A w ogóle to Szymon uwielbia wibracje bo jak je włączam to zawsze się zaczyna śmiać

Chyba żartujesz, do 4 to się ze 3 razy budzi.. Pierwsza pobudka czasem już o 23. Jak ja bym chciała, żeby chociaż do 1-2 spał, nie ma szans.
I współczuję samopoczucia, jutro na pewno będzie lepiej. A pewnie za jakieś pół roku to się może nawet wyśpimy.
a zasypia po jedzeniu od razu czy musisz go ululać? Ja to bym marzyła, żeby budził się np o 2 i 6 O całej nocy przespanej nawet nie śnię

Odnośnie tematu wyparzania i mycia butelek: macie jakieś płyny do mycia czy tylko wyparzacie wodą?

Agnyska
ja też tylko raz w tygodniu wyparzam

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 22:22   #455
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
No tak robię
Ja tez nie sterylizuje az tak wszystkiego
Z Alanem tez raz na jakis czas wyparzalam butle i reszte sprzetu i dobrze bylo

Stary 2011-11-11, 22:25   #456
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

Łooo a cóż to bylo? moze przejdz sie po prostu do gina?

tu moim ginem jest lekarz rodzinny ...tyle wie co i ja....nawet nie chce sie denerwowac bo franca nie dala mi skierowania na badania zeby sprawdzic poziom zelaza....

Cytat:

Mamy podające tylko mm: to Wy karmicie tak jak na opakowaniu? Tzn. tyle porcji po tyle ml? Bo Beni je różnie: raz 120 ml, ale rzadko, może 1 x dziennie tyle wciągnie, (tyle ma mieć porcja na jego wiek), a czasem zasypia już po 60 ml, 90 ml. I właściwie to ja go chyba karmię na żądanie, bo jak chce to przygotowuję mu mleko i raczej je częściej, a mniejsze porcje (zresztą pediatra mi tak poradziła przeciw ulewaniu). Jak zsumować te wszystkie porcje, to wychodzi codziennie mniej więcej tyle, ile ma być. To chyba nie ma w takim razie znaczenia jak często i po ile karmię, skoro dzienna dawka się zgadza?
Kochana kazde dziecko inaczej zje w ciagu doby....Ja mojej szykuje 120 ml i max zje 100ml a tak to przewaznie 90 ml.....karmie ja co 3 godz .....czasami sie zdarzy ze dam po 2.5 h ale jak zsumuje to wychodzi mi na dobe ok.650-690 ml . Moja tez uspypiala po 60-80 ale ja budze i dalej wcina....zazwyczaj daje ja do odbicia i potem konczy mleczko.Na moim opakowaniu jest napisane ze 2 miesieczne dziecko ma wypic podczas jednego karmienia 180 ml....sorry ale nie ma bata zeby moja tyle wypila....Lekarka mi powiedziala zeby sie tym nie sugerowac...

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Odnośnie tematu wyparzania i mycia butelek: macie jakieś płyny do mycia czy tylko wyparzacie wodą?

ja normalnie myje plynem do naczyn, plukam i wyparzam.....
sa jakies specjalne plyny ale az taka sterylna nie jestem.....
Stary 2011-11-11, 22:35   #457
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez nie sterylizuje az tak wszystkiego
Z Alanem tez raz na jakis czas wyparzalam butle i reszte sprzetu i dobrze bylo
Właśnie wyszłam z założenia, że skoro moje dziecie nie ma żadnych problemów z brzuszkiem, to chyba jest dobrze

Cytat:
Kochana kazde dziecko inaczej zje w ciagu doby....Ja mojej szykuje 120 ml i max zje 100ml a tak to przewaznie 90 ml.....karmie ja co 3 godz .....czasami sie zdarzy ze dam po 2.5 h ale jak zsumuje to wychodzi mi na dobe ok.650-690 ml . Moja tez uspypiala po 60-80 ale ja budze i dalej wcina....zazwyczaj daje ja do odbicia i potem konczy mleczko.Na moim opakowaniu jest napisane ze 2 miesieczne dziecko ma wypic podczas jednego karmienia 180 ml....sorry ale nie ma bata zeby moja tyle wypila....Lekarka mi powiedziala zeby sie tym nie sugerowac...
O, a jakim mm karmisz? Bo na Nan jest na 2 miesiące 120 ml na porcję. Czasem Benia da się obudzić, ale przeważnie jak zaśnie, to już na amen i nie ma bata, żeby dojadł. Bezwładny dziubek i koniec

Stary 2011-11-11, 22:39   #458
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

O, a jakim mm karmisz? Bo na Nan jest na 2 miesiące 120 ml na porcję. Czasem Benia da się obudzić, ale przeważnie jak zaśnie, to już na amen i nie ma bata, żeby dojadł. Bezwładny dziubek i koniec

Ja daje Aptamil, czyli polski Bebilon....i jest na nim ze od 8-12 tygodnia maluszek powinien wypic 180 ml....

A jak Ci zasypia...to wez go do odbicia ...powinien sie wybudzic........albo smyraj po policzku i mow do niego.......na moja dziala...czasami mowie ze zaraz sie mamusia zdenerwuje i bedzie plakac ze Olivka nie chce jesc,,,,i mala ladnie zaczyna ciagnac.....

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2011-11-11 o 22:40
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 22:43   #459
stokrotka_
Zadomowienie

Ahhh....na sentymenty mnie wzielo.2 miechy temu zaczynalam przec o tej porze...a dzis tule to moje male szczescie na lozku ...i probuje uspic
az sie poryczalam.jak mi sie przypomnialo to wszystko...ten dzien,potem ten bol straszny,i potem TEN moment jak ja zobaczylam,uslyszalam,usc iskalam....ahh...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 22:44   #460
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
a jaka karuzelka??

fp rainforest
mały to do niej aż piszczy aa i przy Bachu codziennie usupia, musi być i koniec

Cytat:
Taa w najlepszym wypadku spał najdłużej do 2.00, a tak to zazwyczaj pobudki o 1,4,6,8
A do tej 4 śpi bez przerwy?
mój chyba od 21 do 1 w nocy najdłużej spał także jakiś cudów nie oczekuje, choć jest coraz lepiej
a 4-5 godzina jest często kryzys i mały se zaczyna gugać, ale jakoś przy tym cycku wkońcu zasypia

Cytat:
A z tymi 5 minutami - to w jakim termosie trzymacie wodę? Normalnym termosie na herbatę??? (guuupie pytanie, ale nie wiem) U nas te 5 minut byłoby okupione rykiem, bo ryczy już po 1 minucie, jak cycka wyjąć nie mogę.
hahhaa u mnie to samo, wtedy się żartuje kto będzie pierwszy synek czy mama
Mam pytanie - jak Wasze dzieci usypiają w tych leżaczkach to je macie w pozycji tej półsiedzącej czy takie bardziej rozłożone. I czy macie włączoną wibrę?? Bo szukam patentu na Franka.
dziś mały mi ryczal po kąpieli bo połozyłam goo do łóżeczka a nie na łóżko do mnie na poduche to poo 15 minutach go do leżaczka , przykryłam kocykiem i włączyłam wibre po 2 minutach już spał a ja go już przeniosłam do łóżeczka

Chyba żartujesz, do 4 to się ze 3 razy budzi.. Pierwsza pobudka czasem już o 23. Jak ja bym chciała, żeby chociaż do 1-2 spał, nie ma szans.
I współczuję samopoczucia, jutro na pewno będzie lepiej. A pewnie za jakieś pół roku to się może nawet wyśpimy.
hahah to tak jak u mnie jedziemy na jednym wózku

Cytat:
Tutaj nie pociesze....
Alana karmilam samym cycem do 4,5 miesiaca...
Z nim wlasnie mialam tyle mleka jak piszesz... Po nocach musialam wstawac i sie doic
lub co gorsza przebierac i zmieniac posciel bo wszystko zlane mlekiem
Jak mniej przystawialam do cyca tzn. zaczelam stopniowo z MM to jakos ta laktacja
spowolnila.. Ale i tak mialam duzo mleka... Jak maly nie jadal jakos z 6-8 godzin z piersi to potrafilam z jednego cyca 300 ml wyciagnac
Jakos ok. 6 miesiaca przestawilismy sie na samo MM a mleko mialam (jak zgniatalam sutek) tak do ok. roku czasu Pamietam ze juz myslalam ze to mleko to juz na zawsze mi zostanie
Teraz jakos mniej tego mleczka mam... Chyba Kiara mniej ciagnie i przez to tez mniej produkuja piersi... W nocy mnie nie zalewa a jak juz to malutko... lekko wkladka przecieknie jak mala spi wiecej niz 5 godzin ale to tylko w jednej piersi....

.
OMG to mnie pocieszyłaś zbankrutuje na wkładki, cycki to już mi tak opadły od tego mleka
taaa jak mały nie je z cyca długo to masakra cycek jak skała jak się obudze i pędem ściągam na początku to pryskające mleczko i daję małemu pierś
taa prawie codziennie się przebieram w nocy pościel uratuje, ale małem buzie obleje, i poduszkę także no coment

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 22:49   #461
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
A jak Ci zasypia...to wez go do odbicia ...powinien sie wybudzic........albo smyraj po policzku i mow do niego.......na moja dziala...czasami mowie ze zaraz sie mamusia zdenerwuje i bedzie plakac ze Olivka nie chce jesc,,,,i mala ladnie zaczyna ciagnac.....
Takie rzeczy tylko czasem działają. No mówię, jak Beny uśnie to na amen On teraz nawet nie zawsze odbija Wcześniej go to przeważnie budziło, a teraz gdzie tam

A, Monia, co z Ciebie wypadło? Jakiś skrzep?
Mi się też wydawało już, że dostałam okres (ból i plamienie żywą krwią), myślałam, że się rozkręci, a tu po jednym dniu minęło.

Jeszcze jedno mi się przypomniało: kobiety po cc, mam pod skórą nad cięciem takie podłużne zgrubienie, nieprzyjemne uczucie jak tego dotykam. Tak sobie myślę, czy to może ten szew wewnątrz? U lekarza w końcu nie byłam, bo mi się ten niby okres wtedy pojawił i odwołałam wizytę

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-11-11 o 22:52
Stary 2011-11-11, 22:51   #462
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:

W Nutelli chyba orzechy laskowe są

To moze od tego ? Sprobuje na razie odstawic czekolade i nutelle na sniadanie Reszte chyba jem w malych ilosciach wiec nie powinno zaszkodzic.

Jak tak czasem Was czytam, to sobie myślę, że ja to mam luzackie i olewackie podejście do dziecka: buzia myta podczas kąpieli (jak kąpieli nie ma to przecieram wacikiem, ale kranówą), a sterylizacja czy wyparzanie smoczków i butelek to tylko okazjonalnie (max. raz w tygodniu). Nie wiem, jakoś nie czuję potrzeby bym musiała to robić, za leniwa jestem

A to tak mozna? Ja wyparzam po kazdym uzyciu i przyznam, ze troche uciazliwe to jest, jak mi sie nie chce to myje pod kranem i potem zalewam wrzatkiem, ale moze poprzestane na myciu, dla mnie leniuszka to byloby niezle rozwiazanie.

Mamy podające tylko mm: to Wy karmicie tak jak na opakowaniu? Tzn. tyle porcji po tyle ml? Bo Beni je różnie: raz 120 ml, ale rzadko, może 1 x dziennie tyle wciągnie, (tyle ma mieć porcja na jego wiek), a czasem zasypia już po 60 ml, 90 ml. I właściwie to ja go chyba karmię na żądanie, bo jak chce to przygotowuję mu mleko i raczej je częściej, a mniejsze porcje (zresztą pediatra mi tak poradziła przeciw ulewaniu). Jak zsumować te wszystkie porcje, to wychodzi codziennie mniej więcej tyle, ile ma być. To chyba nie ma w takim razie znaczenia jak często i po ile karmię, skoro dzienna dawka się zgadza?
Nawet nie wiedzialam, ze sa jakies zalecenia co do dawki mleka, robie jedynie wielokrotnosc miarki i nie licze ile zjadla - tyle ile akurat chce to zje, przybiera na wadze, wiec sie nie przejmuje.
Stary 2011-11-11, 22:54   #463
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie rzeczy tylko czasem działają. No mówię, jak Beny uśnie to na amen On teraz nawet nie zawsze odbija Wcześniej go to przeważnie budziło, a teraz gdzie tam

A, Monia, co z Ciebie wypadło? Jakiś skrzep?
Mi się też wydawało już, że dostałam okres (ból i plamienie żywą krwią), myślałam, że się rozkręci, a tu po jednym dniu minęło.

To wygladalo jak skrzep z czyms takim dziwnym...jakby ze skora czy cos takiego ...nawet nie umiem tego opisac...i bylo spore bo ok.3 cm....

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Uciekam spac ...poczytam Was w nocy...milej nocki
Stary 2011-11-11, 23:08   #464
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Ja tak samo jak Monia, zwykłym płynem do mycia naczyń myję raz dziennie, a takto po każdym użyciu wyparzam gorącą wodą Tylko, że ja karmię butelką tylko wieczorem i w nocy.
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 23:13   #465
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dobry wieczór jest tu kto??ale naskrobałyściemy dziś wyjazdowy dzień zaliczyliśmy, byliśmy prosić na chrzestnych i w domu o 20tej zlądowaliśmy mały cały dzień niespokojny, spał po pół godzinki tylko. pewnie nowe miejsce mu nie służyło. Zasnął o 22ej i mam nadzieje, ze troszkę sobie pośpi
lecę nadrabiać
Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość

Hmm jakos szybko mi się Was poczytało a szkoda bo to znaczy że musze sie wziąć do roboty. Musze porobić pranie wysuszyć i poprasować bo jutro fruuuuuuuuuniemy do Italii do babci
szczęśliwego lotu
Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Małgoś za 6tkę, Martuś za 4kę
dziękujemy
Cytat:
Na to liczę, chyba, że już się skończyło bo nadal śpi

Wiecie, że to jedno ucho mam nadal zatkane? W poniedziałek idę znowu do lekarza, nie ma bata
ojejku współczuję kochana
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Kobitki- pochwale się- wyspałam się Nie ma to jak wyjazd do mamy
Mały od niepamiętnych czasów kimnął w nocy na 3h potem pobudka na 30 min - jedzonko i kimnąl na 2,5h, a potem obudziła go koopa stulecia- ja się dziwiłam jak Wasze maluchy urabiają sobie plecy- no to już wiem Pajac zasrany, kocyk też
AAA i jeszcze druga rzecz do pochwalenia- była pierwsza kąpiel bez awantury
Moja mama dziś lula od rana młodego i stwierdziłą,ze ktoś go przestraszył bo się zrywa jak jest spokojny (wiecie ten odruch moro przez sen) i jakies czary chce robić nie ma to jak realia wioskowe Mówię,ze ja nerwowa ost., że tę melise piję i już lepiej, ale nie- on przestraszony , a nie zdenerwowany. Niech robi co chce.

c
super, że się wyspałaś nie ma to jak u Mamy
Cytat:
Martusiaaa21- nzdjecie małego menczyzny bossskie
dziękujemy

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 23:13   #466
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
To wygladalo jak skrzep z czyms takim dziwnym...jakby ze skora czy cos takiego ...nawet nie umiem tego opisac...i bylo spore bo ok.3 cm....
O jaaaa, wolę sobie tego nie wyobrażać Kurde, nawet nie masz za bardzo do kogo tam iść, żeby Cię obejrzał

Dobranoc

Stary 2011-11-11, 23:42   #467
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość

Dzięki Stokrotko za info o kupkach, ale jak czytam to co lekarz to inna opinia, ja jednak bym się cieszyła jakby chociaż co drugi dzień robił
I oczywiście trzymamy kciuki za szybkie wyrobienie paszportu

nie ma za co też bym wolała by było jak wcześniej...ale wiem,że na piersi jak jest to może i dłużej nie robić

dzięki

Ja już w domku, z siorkami sobie pogadałam, dobry obiadek zjadłam, Adaś pospał trochę na świeżym powietrzu i każdy zadowolony
Wiecie co wykąpaliśmy Adasia, i zawsze po wyjęciu z wanienki włącza mu się syrena to ja wtedy podłączam suszarkę i trochę jest spokojniejszy, ale i tak płacze, a dziś założyłam body, zakładam pajaca i patrzę a ten oczy zamyka i usnął sam bez jedzenia cycka, może nie na długo bo na niecałą godz ale to pierwszy raz tak, przed chwilą się obudził, dostał cyca i śpi dalej, mam nadzieję, że nie zbiera sił na nockę, bo już od dłuższego czasu usypiał dopiero tak o 21.30, a tu już 1,5 godz śpi
oo oby to nie zbieranie sił było

Cytat:
Padnięta jestem... i fizycznie i psychicznie - te wiecznie rozregulowane dnie mnie dobijają

za dwa miesiące

i za paszport
oby się uregulowało choć trochę..bo to dużo daje

dzięki

Cytat:
Witajcie, chciałabym się zameldować jeśli można Tak sobie myślę, że skoro jest nowy wątek to może pokażę Wam w końcu mojego maluszka, o ile macie ochotę go oglądać

Oto mój Filipek
śliczny chłopczyk

można się zameldować...ale powinno się też częściej-pozameldunkowo zaglądać :P

Cytat:

Za paszport i dla Sarci za 2 mc

Cytat:
Nasza Cotka kibol na meczu szaleje, oby tylko rozróby żadnej nie strzeliła

hahaha

1. to poproszę , bo akurat smyczek do mamów nie widziałam
2. Ty się nie dziw, tylko ciesz, bo ja usilnie tego zazdroszczę.

1. w załączniku smyczka dla smoka... i moja Sara w bonusie
2.ja snem się cieszę..ale dziwi mnie że w dzień je co trochę.a w nocy po 6h tylko kilka minut... no ale lepiej dla mnie tak niż innaczej

moja nie usypia w leżaczku,ani w hustawce...

Cytat:

Jak tak czasem Was czytam, to sobie myślę, że ja to mam luzackie i olewackie podejście do dziecka: buzia myta podczas kąpieli (jak kąpieli nie ma to przecieram wacikiem, ale kranówą), a sterylizacja czy wyparzanie smoczków i butelek to tylko okazjonalnie (max. raz w tygodniu). Nie wiem, jakoś nie czuję potrzeby bym musiała to robić, za leniwa jestem
ja butelek nie sterylizowałam tych od herbatki...myje fairy i git.. czasem zaleje wrzątkiem..ale to czaaasem.
smoczki...nieraz tak,bo mają pudełeczko do tego

Cytat:
za 2 miesiace.....czas leci , nie??

Mam nadzieje, ze nie bedziesz musiala czekac na ten paszport dlugo i ze wyjazd sie uda...zazdroszcze...
ojjj pędzi czas

narazie kciuki prosze.. bo może nie być czego zazdrościć jeszcze :/

Cytat:

jejku..podziwiam!! chociaż tyle,że Alanek już mądry chłopczyk jest

zazdraszczam meza pelniacego dyzury..
Moj w dzien to przypilnuje dzieciaki ale w nocy nie da rady go dobudzic...
Nawet nie slyszy jak mala placze a ja suszarka daje zeby ja uspokoic..
Ten to ma spanie

to tak jak mój...nie obudzi go nic

ojejku...
Sara juz 2 miechy ma..

kiedy to zlecialo

sama nie wiem....czas pędzi jak szalony..dopiero rodziłam...

No i mam nadzieje ze wszystko pojdzie po waszej mysli z tymi paszportami...
to Saruni paszport..ale bez niej nie polece
dzięki

Cytat:

Agnyska
ja też tylko raz w tygodniu wyparzam
ja myje fairy..jak wszystko inne

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
fp rainforest
mały to do niej aż piszczy aa i przy Bachu codziennie usupia, musi być i koniec

gdybym do polski nie jechała to bym nabyła ...jak tak chwalicie...

a to moja córcia...nie wiem co się jej śniło...ale pozy i wskazywanie paluszkami wyglądało bosko aż zdjęłam kocyk..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-11-01 13.16.13.jpg (89,9 KB, 78 załadowań)

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 23:45   #468
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość

Martusia
no mężczyzna jak się patrzy hehe

Kellysss czy ja przegapiłam zdjęcie córci?
dziękujemy

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
ale słodziak

dziękujemy
Cytat:

martusia śliczny synio

aaa i się pochwale... za niecałe 2h stuknie Sarze 2 miesiące....ale to zleciało....

dziś wysłaliśmy dokumenty do paszportu po raz drugi...mam nadzieje,że już tym razem będzie ok.. innaczej to sie chyba zachlastam...że nie wyrabiamy polskiego tylko irlandzki .... prosze Was 3majcie kciuki.Saruni to rybka-ale Ja się napaliłam na wyjazd do Polski..

idę nadrabiać dalej
dziękujemy
za paszport i za 2 miesiące

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
a to moja córcia...nie wiem co się jej śniło...ale pozy i wskazywanie paluszkami wyglądało bosko aż zdjęłam kocyk..
jaka cudna

to ja też już zmykam, do jutra;*

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-11, 23:46   #469
madziulek_1985
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Witam, Weszłam na to forum bo mi się nazwa strasznie spodobała a poza tym jestem bardzo w temacie moja córka ma dwa miesiące
madziulek_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 00:19   #470
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Wróciłam i odmarzam
Kibol ze mnie marny,ale nowy stadion i pierwszy mecz Polski, więc tż fan piłki nożnej nie przepuściłby

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 00:49   #471
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczny chłopczyk

można się zameldować...ale powinno się też częściej-pozameldunkowo zaglądać :P

moja nie usypia w leżaczku,ani w hustawce...

narazie kciuki prosze.. bo może nie być czego zazdrościć jeszcze :/

to Saruni paszport..ale bez niej nie polece
dzięki

Postaram się częściej zaglądać, bo powoli już to wszystko ogarniam, tylko nie wiem czy jestem tutaj mile widziana

Mój synek jak nie chce spać to daję go do nosidełka i kołyszę, wtedy szybko zasypia Tak samo działa na niego wózek, jak i leżaczek z wibracjami. No ale on jeszcze całkiem maluśki jest, więc nie wiem czy mu się potem nie odmieni

Trzymam kciuki za paszport dla córeczki Dobrze zrozumiałam że chcecie z tż i z nią lecieć do pl? A Sara jest prześliczna!!

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wróciłam i odmarzam
Kibol ze mnie marny,ale nowy stadion i pierwszy mecz Polski, więc tż fan piłki nożnej nie przepuściłby
Ale Ci fajnie Ja tam lubię przeżywać te emocje i czekać do ostatniej minuty na wynik Jak się prezentuje stadion od "wewnątrz"? Nasi jakoś w miarę się pokazali?

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-11-12 o 00:55
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 08:52   #472
SONIA004
Zadomowienie

wrąbało mi posta na dzień dobry!!! wrrrrrrrrr

Patiisia śliczny synuś

Stokrotka urocza córcia a Ty ją tak ślicznie ubierasz, że wygląda jak modelka z wybiegu

madziulek witaj

Ja sterylizuję butelki (do herbatki) ale jeszcze tylko miesiąc.

Dziewczyny mam pytanko...? Czy któraś z Was przygotowuje się do chrztu w te zimowe miesiące (grudzień, styczeń), czy tylko ja taka nawiedzona...?
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 09:03   #473
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

[SIZE=3]1. w załączniku smyczka dla smoka... i moja Sara w bonusie
Z Sary to będzie modeleczka, mama ją tak pięknie i stylowo nawet na spacer ubiera
A Sara ma ten cienki smok MAM baby? Bo właśnie chce w niego zainwestować.

Cytat:
Napisane przez madziulek_1985 Pokaż wiadomość
Witam, Weszłam na to forum bo mi się nazwa strasznie spodobała a poza tym jestem bardzo w temacie moja córka ma dwa miesiące
Witaj
A coś więcej o sobie?

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
:

Dziewczyny mam pytanko...? Czy któraś z Was przygotowuje się do chrztu w te zimowe miesiące (grudzień, styczeń), czy tylko ja taka nawiedzona...?
u nas chrzciny wiosną
Ale myślę, że jak opatulisz malucha to będzie, ok - choć w tych kościołach to zawsze mega zimno

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 09:13   #474
archinta
Zakorzenienie

Wczorajszy wieczór i nocka dzisiejsza to juz niestety bardziej standard przypominały ale przynajmniej są dodatkowe ręce do lulania i uspakajania

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ale zimno - nuśka dzis odbyła pierwszy spacer w zimowej czapie i kombinezonie
to tylko ja mam schizy nie przegrzewania dziecka Czapa bawełniana i kombinezon jesienny- jak mama wczoraj chciała przykryć małego kocykiem to warczałam a na dworze już nie powiem zimniasto na masakrę, ale mały karczek miał cieplusi
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
moja robi jazdy bo mamy w salonie łózeczko małej i na nim przwijak,...no dramat w trzech aktach bo w salonie wg niej to sie powinno miec piekne meble których sie nie uzywa, kominek w którym sie nie pali i 50 cm plazme (a u nas zwykłe sofy, cały dzien siedzimy na dole, u góry tylko spimy w sumie, kominek sie pali - wiec szyba sie brudzi, no i salon otwarty na kuchnie wiec jakis gosć moze zobaczyć garnki )
no padłam
I podobnie jak ancia- jeszcze pranie często mam w saloonie
Cytat:
1-To ten odruch jest od przestraszenia? Mój bardzo często tak ma. Od razu po porodzie tak robił i mu jeszcze nie minęło.
I brawa za wyspanie, Piotruś dorasta, mówię Ci .
Jak samopoczucie?

2-Tylko Ty mogłaś coś takiego napisać. I wcale mnie to nie zdziwiło .
1-Nie- ten odruch to naturalna sprawa u noworodków, no ale weź tłumacz coś na wsi

2-
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
mój pod karuzelą leży z 5-6 razy dziennie po kilkanaście minut i sobie guga, dlatego myśle o macie
hm może zakupie zobaczymy co z tego będzie

sukces mój mały pił moje mleko z butelki
w razie W go będę mogła zostawić
No zazdroszczę tego gugania i zajmowania się sobą, kiedy u nas to będzie
A matę mam już dawno- dostałam od kumpeli- ale póki co nie warto wyciągać, niestety

I za sukces
Cytat:
Ja mam matę, Beni leży i wgapia się w wiszące cosie. A jak się napatrzy to i kima na tej macie

Wczoraj byliśmy na imprezie urodzinowej z Beniem (na tej samej ulicy, więc nie było strachu - w razie "w" w 3 minuty bylibyśmy z powrotem w domu). Miał wszystkich w głębokim poważaniu i spał cały czas z małą przerwą na jedzenie Ludzie nie mogli się nadziwić, że takie grzeczne dzieci istnieją
wiszące cosie

I widze pełna popisówa przy gościach!
Cytat:

co do jedzenia...to ja już wogóle po bandzie z tym jadę..aż wstyd pisać czym dziecko karmię

a co do cytrusów.. to takie jak pomarańcze itp. to nawet tu mówią by ostrożnie
ale banany to niemal codzień wcinam
Twoje posty działają na mnie wręczo tonizująco Człowiek się zamartwia o żarcie bo ciągle ktoś "serdeczny" radzi , a potem czytam taka Stokrotkę i mi lepiej i wiem, że nie ma sensu się katować na zaś
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Odnosnie jedzenia - ja jem wszystko, ale chyba nam sie trafilo uczulenie na cos bo ma wysypke na twarzy i zastanawiam sie co wyeliminowac. Chyba na poczatek czekolade i nutelle Co jest jeszcze takie bardzo uczulajace? Orzechow, truskawek nie jem, cytrusow nie za wiele, pomidorow tyle co na kanapce i w salatce czasem. Cos jeszcze?
ooo- i dobrze
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
super wyspana mama to szczęśliwa mama widać pobyt u babci służy Piotrusiowi a i Ty troszkę nabierzesz sił i gratki kąpieli- ja też 1szą kąpiel bez ryku wspominam
dz
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
noooo dziś ją prowokowałam i smyrałam po nosku a ta się śmiała
No i zamęczy dziecko byleby się uśmiechało

Cytat:
Archi ale taka wyspana noc cieszy, nie? trzymam kciuki żeby już taka każda była nocka i gratki dla Piotrusia za grzeczna kapiel. Pomalutku będzie się wszystko normować, mój Adaś od jakiegoś czasu ma mnie więcej wyregulowany dzień, także i juz niedługo u Ciebie wyjdzie na prostą
a od jakiego czasu

i za spokojną kąpiel widać Piotrek wszedł Adasiowi na ambicje
Cytat:
Zabilabym, udusila a zeby bylo subtelniej-zmniejszylabym doplyw tlenu

no ciesze sie ze moje porownania Cie bawia
no i jak Twoje porównania / teksty mają mnie nie bawić- są rewelejszyn !!!!!!!!

Cytat:
Sisku no to rewelejszyn! Brawo dla Piotrulka, w koncu dal mamie chwile oddechu a ten odruch to u nas jest bardzo czesto w czasie snu, fajnie to wyglada
dokładnie - w czasie snu najczęsciej
Cytat:
Padnięta jestem... i fizycznie i psychicznie - te wiecznie rozregulowane dnie mnie dobijają
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 09:16   #475
archinta
Zakorzenienie

zjadło mi ten cytat
Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
ej archi mój też się czasem tak zrywa
to znaczy, ze jest przestraszony? napisz później co za czary coo czy te same co u Gosi z woskiem czy coś innego
Te zrywanie jest normalne to odruch moro, ale wiesz, wieś rządzi się swoimi prawami Mój mały ogólnie jest niespokojny + ten odruch to wiesz- zinterpretowano, ze przestraszony

A czary to cytuję"zlizanie dziecku czoła na krzyż"
Czoło niby w takich "przestraszonych" momentach jest zimne i słone
Stary 2011-11-12, 09:25   #476
19natka88
Zakorzenienie

Czee Nocka z dodatkowymi atrakcjami była - wyłączyli nam prąd o 3, mały się obudził a ja w panice szukałam zapałek i świeczki Ale na szczęście moje dziecko uwielbia ssać swoje rączki i obyło się bez płaczu Muszę chyba w latarkę zainwestować

Cytat:
ja też nie ale tak z ciekawości pytam

Cytat:
Ahhh....na sentymenty mnie wzielo.2 miechy temu zaczynalam przec o tej porze...a dzis tule to moje male szczescie na lozku ...i probuje uspic
az sie poryczalam.jak mi sie przypomnialo to wszystko...ten dzien,potem ten bol straszny,i potem TEN moment jak ja zobaczylam,uslyszalam,usc iskalam....ahh...

Cytat:
Jeszcze jedno mi się przypomniało: kobiety po cc, mam pod skórą nad cięciem takie podłużne zgrubienie, nieprzyjemne uczucie jak tego dotykam. Tak sobie myślę, czy to może ten szew wewnątrz? U lekarza w końcu nie byłam, bo mi się ten niby okres wtedy pojawił i odwołałam wizytę
Miałam takie coś na całej długości cięcia ale teraz to jakby "przerywane" się zrobiło więc może te szwy sie już jakoś rozpuszczają i to się zmniejsza

Cytat:
Ja tak samo jak Monia, zwykłym płynem do mycia naczyń myję raz dziennie, a takto po każdym użyciu wyparzam gorącą wodą Tylko, że ja karmię butelką tylko wieczorem i w nocy.
Ok, dzięki

Cytat:

oby się uregulowało choć trochę..bo to dużo daje

dzięki
Śliczna mała Stokrotka

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 09:32   #477
archinta
Zakorzenienie

No to jestem chyba sama na forum wbijam o takich porach ,ze Was nie ma
Cytat:
Nasza Cotka kibol na meczu szaleje, oby tylko rozróby żadnej nie strzeliła .
hihihih
Cytat:
To jest bardzo dobre podejście
Cytat:
no podziwiam jak Ty ich ogarniasz
Cytat:
podpisuje sie pod tym co napisalas....szacun dla karmiacych piersia.....
eee- szacun dla karmiących mm- na poczatku te schizy bycia "złą" matką i przygotowywanie każdorazowo- my mamy mleczarnie z termosem 2w1 cyk cyk i karmisz- łatwizna Wy to macie więcej zachodu
Cytat:
nie mampłynu, a wyparzam smoki 1x dziennie
Cytat:
ech
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dobry wieczór jest tu kto??ale naskrobałyściemy dziś wyjazdowy dzień zaliczyliśmy, byliśmy prosić na chrzestnych i w domu o 20tej zlądowaliśmy mały cały dzień niespokojny, spał po pół godzinki tylko. pewnie nowe miejsce mu nie służyło. Zasnął o 22ej i mam nadzieje, ze troszkę sobie pośpi
lecę nadrabiać
i jak tam , pospał? uspokoił się po nadmiarze wrażen?
Cytat:
mój tez pokazuje paluszkami
Cytat:
czeeee
wbijaj do nas!!!!!

No dobra mały wyje
Stary 2011-11-12, 09:47   #478
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:

ale sliczna ....a jak pieknie ubrana........i gdzie ta smycz zakupilas ???

Cytat:

...witaj mamusko.....napisz cos wiecej o sobie i malutkiej....

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
zjadło mi ten cytat

Te zrywanie jest normalne to odruch moro, ale wiesz, wieś rządzi się swoimi prawami Mój mały ogólnie jest niespokojny + ten odruch to wiesz- zinterpretowano, ze przestraszony

pierwszy raz o tym slysze....i co dziala???
Stary 2011-11-12, 10:17   #479
minio1984
Zadomowienie

Witam z rana
Mamcia dziś zadowolona i wyspana bo nocka była super. Jak usnął o 20 po kąpieli bez jedzenia, potem 21 na krótkie karmienie, potem o 2.00 i potem zaraz przed 6 i pospał godz do 7 i teraz śpi sobie w wózku po porannej mega kupie, szkoda, że musiałam pomóc czopkiem glicerynowym , ale jakoś ostatnio sam z siebie nie może nic wydusić, ale dobre i to
Ale pewnie znając moje szczęście to był jednorazowy incydent
Głodna jestem, ale nie chce mi się iść zrobić śniadania, a tz jeszcze śpi, ale nie zganiam go z wyra, bo cały tydz chodził na nocki to niech odeśpi sobie

Cytat:
Wczorajszy wieczór i nocka dzisiejsza to juz niestety bardziej standard przypominały ale przynajmniej są dodatkowe ręce do lulania i uspakajania

to tylko ja mam schizy nie przegrzewania dziecka Czapa bawełniana i kombinezon jesienny- jak mama wczoraj chciała przykryć małego kocykiem to warczałam a na dworze już nie powiem zimniasto na masakrę, ale mały karczek miał cieplusi
Archi to ja chyba jestem przewrażliwiona i cieplutko ubieram, ale ja zmarzluch to myślę że i Adasiowi może być zimno i też był wczoraj pierrwszy raz w zimowym kombinezonie i takim ciepłym śpiworku

Twoje posty działają na mnie wręczo tonizująco Człowiek się zamartwia o żarcie bo ciągle ktoś "serdeczny" radzi , a potem czytam taka Stokrotkę i mi lepiej i wiem, że nie ma sensu się katować na zaś
Jejku ja też bym chciała zacząć jeść normalnie, ale zwyczajnie się boję, bo teraz takie już są spokojne wieczory, ODPUKAĆ nie ma już kolek i boję się, że jak zacznę jeść normalnie to moga wrócić, ale pewnie to nie od tego zależy, ale cóż zrobić jak ja panikara jestem straszna

a od jakiego czasu
Archi tak jak skończył 2 miechy, może trochę wcześniej, także już niedługo u Ciebie Piotruś się wyreguluje

i za spokojną kąpiel widać Piotrek wszedł Adasiowi na ambicje
To ja poproszę, żeby codziennie Piotruś tak wchodził na ambicje, bo normalnie w spokoju i ciszy mogliśmy z tz pogadać i meczyk obejrzeć

no i jak Twoje porównania / teksty mają mnie nie bawić- są rewelejszyn !!!!!!!!

dokładnie - w czasie snu najczęsciej
Cytat:
zjadło mi ten cytat

O kurde, "zlizanie dziecku czoła na krzyż", jak to może wyglądać, nawert sobie nie umiem wyobrazić, dobrze, że moja mam nie jest przesądna i nie wymyśla takich czarów, ale np moja babcia jak była nas odwiedzić niedługo po porodzie to kategorycznie zabroniła mi szyć cokolwiek na maszynie, nawet nie dała sobie wytłumaczyć, że nie mam w domu żadnej maszyny i nie umiem z nich korzystać, mam nie szyc i koniec, a na chrzcie siedziała za nami w ławce i ciągle mówiła, żeby nie podawać na lewej ręce dziecka do chrztu bo będzie mańkutem i bez przerwy się pyta czy mam na tyle pokarmu, żeby małemu starczyło i tez nie dociera, że już waży ponad 6 kg, bo może nie mam na tyle

Jakoś pozjadało mi cytaty, ale co do butelek toteż podchodzę bardziej luzacko bo ja też nie wyparzam codziennie i myję płynem zwykłym do naczyń, a smoczke też nie bo w sumie żadko udaje mi się u wsadzić do buźki i mam nadzieję, że małemu z tego powodu nic nie będzie

MałgosiaM8 czytałam posta o tym jak Cię zalewa i miałam pisać, że u mnie zupełnie odwrotnie, nic mi nie cieknie, w nocy mogę spać w kosz\utce nocnej bez stanika i nic nie poleci, ale jak ścisnę to tryska że hej, aż do tej nocy, budzę się a tu z lewego cycka koszula zmoczona, prześcieradło i poduszka hehe, ale mam nadzieję, ze to taki jednorazowy incydent, teraz już wiem co musisz przeżywać co dzień
Stokrotko ale masz śliczniusią córeczkę
Sonia a czemu jeszcze tylko miesiąc?
Oho, muszę chyba kończyć, bo Adasiek się budzi.
Pa

A i chciałam dodać, że udało mi się namówić tz na kupno karuzelki FP , co prawda używaną ale mi obojętne to, ważne żeby zamówić, idę polować na all

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

Edytowane przez minio1984
Czas edycji: 2011-11-12 o 10:23
minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 10:45   #480
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Dziewczyny co stosujecie na ciemieniuszke?? Mojej raz wychodzi ...potem znika....dzisiaj znowu jest...taki lupiez jej sie zrobil na czubku glowy.....

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Witam z rana
Mamcia dziś zadowolona i wyspana bo nocka była super. Jak usnął o 20 po kąpieli bez jedzenia, potem 21 na krótkie karmienie, potem o 2.00 i potem zaraz przed 6 i pospał godz do 7 i teraz śpi sobie w wózku po porannej mega kupie, szkoda, że musiałam pomóc czopkiem glicerynowym , ale jakoś ostatnio sam z siebie nie może nic wydusić, ale dobre i to
Ale pewnie znając moje szczęście to był jednorazowy incydent
Głodna jestem, ale nie chce mi się iść zrobić śniadania, a tz jeszcze śpi, ale nie zganiam go z wyra, bo cały tydz chodził na nocki to niech odeśpi sobie

A i chciałam dodać, że udało mi się namówić tz na kupno karuzelki FP , co prawda używaną ale mi obojętne to, ważne żeby zamówić, idę polować na all

Moze to nie jednorazowy incydent.....moze maluszek reguluje sobie rytm.....i tak juz mu zostanie..??? Zycze Ci tego.....

Moja natomiast byla jakas niespokojna tej nocy....i jakas glodna ....bo jak sie budzi max 2 razy to teraz bylo 4 razy............ale mamusia kocha i coreczka jakby sie budzila 10 razy to tez by bylo ok....

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości