|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Noo, ja tez codziennie wyparzam
|
|
|
#452 | |
|
Wtajemniczenie
|
na moja niestety wibra nie dziala.... ![]() Cytat:
podpisuje sie pod tym co napisalas....szacun dla karmiacych piersia.....
|
|
#453 |
|
Zakorzenienie
|
No tak robię
|
#454 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
O całej nocy przespanej nawet nie śnię![]() Odnośnie tematu wyparzania i mycia butelek: macie jakieś płyny do mycia czy tylko wyparzacie wodą? Agnyska ja też tylko raz w tygodniu wyparzam |
|||
|
|
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie sterylizuje az tak wszystkiego
![]() Z Alanem tez raz na jakis czas wyparzalam butle i reszte sprzetu i dobrze bylo
|
|
|
|
#456 | ||
|
Wtajemniczenie
|
tu moim ginem jest lekarz rodzinny ...tyle wie co i ja....nawet nie chce sie denerwowac bo franca nie dala mi skierowania na badania zeby sprawdzic poziom zelaza....![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
ja normalnie myje plynem do naczyn, plukam i wyparzam..... sa jakies specjalne plyny ale az taka sterylna nie jestem.....
|
|
#457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#458 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja daje Aptamil, czyli polski Bebilon....i jest na nim ze od 8-12 tygodnia maluszek powinien wypic 180 ml.... A jak Ci zasypia...to wez go do odbicia ...powinien sie wybudzic..... ...albo smyraj po policzku i mow do niego... ....na moja dziala...czasami mowie ze zaraz sie mamusia zdenerwuje i bedzie plakac ze Olivka nie chce jesc,,,,i mala ladnie zaczyna ciagnac.....
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2011-11-11 o 22:40 |
|
|
|
|
#459 |
|
Zadomowienie
|
Ahhh....na sentymenty mnie wzielo.2 miechy temu zaczynalam przec o tej porze...a dzis tule to moje male szczescie na lozku ...i probuje uspic
az sie poryczalam.jak mi sie przypomnialo to wszystko...ten dzien,potem ten bol straszny,i potem TEN moment jak ja zobaczylam,uslyszalam,usc iskalam....ahh...
|
#460 | |||
|
Zakorzenienie
|
fp rainforest
![]() mały to do niej aż piszczy aa i przy Bachu codziennie usupia, musi być i koniec![]() Cytat:
także jakiś cudów nie oczekuje, choć jest coraz lepiej a 4-5 godzina jest często kryzys i mały se zaczyna gugać, ale jakoś przy tym cycku wkońcu zasypia Cytat:
![]() Cytat:
![]() taaa jak mały nie je z cyca długo to masakra cycek jak skała jak się obudze i pędem ściągam na początku to pryskające mleczko i daję małemu pierś taa prawie codziennie się przebieram w nocy pościel uratuje, ale małem buzie obleje, i poduszkę także no coment
|
|
|
#461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
On teraz nawet nie zawsze odbija Wcześniej go to przeważnie budziło, a teraz gdzie tam ![]() A, Monia, co z Ciebie wypadło? Jakiś skrzep? Mi się też wydawało już, że dostałam okres (ból i plamienie żywą krwią), myślałam, że się rozkręci, a tu po jednym dniu minęło. Jeszcze jedno mi się przypomniało: kobiety po cc, mam pod skórą nad cięciem takie podłużne zgrubienie, nieprzyjemne uczucie jak tego dotykam. Tak sobie myślę, czy to może ten szew wewnątrz? U lekarza w końcu nie byłam, bo mi się ten niby okres wtedy pojawił i odwołałam wizytę
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-11-11 o 22:52 |
|
|
|
|
#462 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To wygladalo jak skrzep z czyms takim dziwnym...jakby ze skora czy cos takiego ...nawet nie umiem tego opisac...i bylo spore bo ok.3 cm.... ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Uciekam spac ...poczytam Was w nocy...milej nocki
|
|
#464 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko, że ja karmię butelką tylko wieczorem i w nocy.
|
||
|
|
|
#465 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór
jest tu kto??ale naskrobałyście my dziś wyjazdowy dzień zaliczyliśmy, byliśmy prosić na chrzestnych i w domu o 20tej zlądowaliśmy mały cały dzień niespokojny, spał po pół godzinki tylko. pewnie nowe miejsce mu nie służyło. Zasnął o 22ej i mam nadzieje, ze troszkę sobie pośpi![]() lecę nadrabiać Cytat:
![]() dziękujemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie ma to jak u Mamy![]() dziękujemy
|
|
|
#466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, nawet nie masz za bardzo do kogo tam iść, żeby Cię obejrzał ![]() Dobranoc
|
|
#467 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzięki ![]() Cytat:
można się zameldować...ale powinno się też częściej-pozameldunkowo zaglądać :P Cytat:
1. w załączniku smyczka dla smoka... i moja Sara w bonusie ![]() 2.ja snem się cieszę..ale dziwi mnie że w dzień je co trochę.a w nocy po 6h tylko kilka minut... no ale lepiej dla mnie tak niż innaczej moja nie usypia w leżaczku,ani w hustawce... Cytat:
smoczki...nieraz tak,bo mają pudełeczko do tego ![]() ![]() Cytat:
![]() narazie kciuki prosze.. bo może nie być czego zazdrościć jeszcze :/ Cytat:
dzięki Cytat:
Cytat:
gdybym do polski nie jechała to bym nabyła ...jak tak chwalicie... a to moja córcia...nie wiem co się jej śniło...ale pozy i wskazywanie paluszkami wyglądało bosko aż zdjęłam kocyk..
|
|
#468 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dziękujemy Cytat:
![]() za paszport i za 2 miesiące---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
to ja też już zmykam, do jutra;*
|
|
|
#469 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Witam, Weszłam na to forum bo mi się nazwa strasznie spodobała a poza tym jestem bardzo w temacie
moja córka ma dwa miesiące
|
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam i odmarzam
![]() Kibol ze mnie marny,ale nowy stadion i pierwszy mecz Polski, więc tż fan piłki nożnej nie przepuściłby
|
|
|
|
#471 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój synek jak nie chce spać to daję go do nosidełka i kołyszę, wtedy szybko zasypia Tak samo działa na niego wózek, jak i leżaczek z wibracjami. No ale on jeszcze całkiem maluśki jest, więc nie wiem czy mu się potem nie odmieni![]() Trzymam kciuki za paszport dla córeczki Dobrze zrozumiałam że chcecie z tż i z nią lecieć do pl? A Sara jest prześliczna!! Cytat:
Jak się prezentuje stadion od "wewnątrz"? Nasi jakoś w miarę się pokazali?
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-11-12 o 00:55 |
||
|
|
|
#472 |
|
Zadomowienie
|
wrąbało mi posta na dzień dobry!!! wrrrrrrrrr Patiisia Stokrotka urocza córcia ![]() madziulek witaj Ja sterylizuję butelki (do herbatki) ale jeszcze tylko miesiąc. Dziewczyny mam pytanko...? Czy któraś z Was przygotowuje się do chrztu w te zimowe miesiące (grudzień, styczeń), czy tylko ja taka nawiedzona...? |
|
|
|
#473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Z Sary to będzie modeleczka, mama ją tak pięknie i stylowo nawet na spacer ubiera
A Sara ma ten cienki smok MAM baby? Bo właśnie chce w niego zainwestować. Cytat:
A coś więcej o sobie? Cytat:
Ale myślę, że jak opatulisz malucha to będzie, ok - choć w tych kościołach to zawsze mega zimno |
||
|
|
|
#474 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Wczorajszy wieczór i nocka dzisiejsza to juz niestety bardziej standard przypominały
ale przynajmniej są dodatkowe ręce do lulania i uspakajaniaCytat:
Czapa bawełniana i kombinezon jesienny- jak mama wczoraj chciała przykryć małego kocykiem to warczałam a na dworze już nie powiem zimniasto na masakrę, ale mały karczek miał cieplusi Cytat:
I podobnie jak ancia- jeszcze pranie często mam w saloonie ![]() Cytat:
![]() 2- ![]() Cytat:
A matę mam już dawno- dostałam od kumpeli- ale póki co nie warto wyciągać, niestety ![]() I za sukces ![]() Cytat:
I widze pełna popisówa przy gościach! Cytat:
Człowiek się zamartwia o żarcie bo ciągle ktoś "serdeczny" radzi , a potem czytam taka Stokrotkę i mi lepiej i wiem, że nie ma sensu się katować na zaś Cytat:
![]() Cytat:
No i zamęczy dziecko byleby się uśmiechało ![]() Cytat:
![]() i za spokojną kąpiel widać Piotrek wszedł Adasiowi na ambicje ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||||||
|
|
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
zjadło mi ten cytat
![]() Cytat:
Mój mały ogólnie jest niespokojny + ten odruch to wiesz- zinterpretowano, ze przestraszony![]() A czary to cytuję"zlizanie dziecku czoła na krzyż" Czoło niby w takich "przestraszonych" momentach jest zimne i słone
|
|
|
|
|
#476 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czee
Nocka z dodatkowymi atrakcjami była - wyłączyli nam prąd o 3, mały się obudził a ja w panice szukałam zapałek i świeczki Ale na szczęście moje dziecko uwielbia ssać swoje rączki i obyło się bez płaczu Muszę chyba w latarkę zainwestować![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#477 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
No to jestem chyba sama na forum
wbijam o takich porach ,ze Was nie ma ![]() Cytat:
Cytat:
no podziwiam jak Ty ich ogarniasz ![]() Cytat:
Wy to macie więcej zachodu Cytat:
Cytat:
ech Cytat:
Cytat:
Cytat:
wbijaj do nas!!!!! No dobra mały wyje |
||||||||
|
|
|
#478 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale sliczna ....a jak pieknie ubrana..... Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
pierwszy raz o tym slysze....i co dziala???
|
|
#479 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Mamcia dziś zadowolona i wyspana bo nocka była super , szkoda, że musiałam pomóc czopkiem glicerynowym , ale jakoś ostatnio sam z siebie nie może nic wydusić, ale dobre i to![]() Ale pewnie znając moje szczęście to był jednorazowy incydent ![]() Głodna jestem, ale nie chce mi się iść zrobić śniadania, a tz jeszcze śpi, ale nie zganiam go z wyra, bo cały tydz chodził na nocki to niech odeśpi sobie ![]() Cytat:
Cytat:
, jak to może wyglądać, nawert sobie nie umiem wyobrazić , dobrze, że moja mam nie jest przesądna i nie wymyśla takich czarów, ale np moja babcia jak była nas odwiedzić niedługo po porodzie to kategorycznie zabroniła mi szyć cokolwiek na maszynie, nawet nie dała sobie wytłumaczyć, że nie mam w domu żadnej maszyny i nie umiem z nich korzystać, mam nie szyc i koniec , a na chrzcie siedziała za nami w ławce i ciągle mówiła, żeby nie podawać na lewej ręce dziecka do chrztu bo będzie mańkutem i bez przerwy się pyta czy mam na tyle pokarmu, żeby małemu starczyło i tez nie dociera, że już waży ponad 6 kg, bo może nie mam na tyle![]() Jakoś pozjadało mi cytaty, ale co do butelek toteż podchodzę bardziej luzacko bo ja też nie wyparzam codziennie i myję płynem zwykłym do naczyń, a smoczke też nie bo w sumie żadko udaje mi się u wsadzić do buźki i mam nadzieję, że małemu z tego powodu nic nie będzie ![]() MałgosiaM8 czytałam posta o tym jak Cię zalewa i miałam pisać, że u mnie zupełnie odwrotnie, nic mi nie cieknie, w nocy mogę spać w kosz\utce nocnej bez stanika i nic nie poleci, ale jak ścisnę to tryska że hej, aż do tej nocy, budzę się a tu z lewego cycka koszula zmoczona, prześcieradło i poduszka hehe, ale mam nadzieję, ze to taki jednorazowy incydent, teraz już wiem co musisz przeżywać co dzień Stokrotko ale masz śliczniusią córeczkę Sonia a czemu jeszcze tylko miesiąc? ![]() Oho, muszę chyba kończyć, bo Adasiek się budzi. Pa A i chciałam dodać, że udało mi się namówić tz na kupno karuzelki FP , co prawda używaną ale mi obojętne to, ważne żeby zamówić, idę polować na all
To nie żadna sztuka kochać człowieka w nieszczęściu. Dopiero w szarym codziennym życiu miłość wystawiona jest na prawdziwą próbę ![]() 30.05.2009 ![]() 30.08.2011 Adaś Edytowane przez minio1984 Czas edycji: 2011-11-12 o 10:23 |
||
|
|
|
#480 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co stosujecie na ciemieniuszke?? Mojej raz wychodzi ...potem znika....dzisiaj znowu jest...taki lupiez jej sie zrobil na czubku glowy.....
---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Moze to nie jednorazowy incydent.....moze maluszek reguluje sobie rytm.....i tak juz mu zostanie..??? Zycze Ci tego..... ![]() Moja natomiast byla jakas niespokojna tej nocy....i jakas glodna ....bo jak sie budzi max 2 razy to teraz bylo 4 razy......
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

....na moja dziala...czasami mowie ze zaraz sie mamusia zdenerwuje i bedzie plakac ze Olivka nie chce jesc,,,,i mala ladnie zaczyna ciagnac.....

Reszte chyba jem w malych ilosciach wiec nie powinno zaszkodzic.

- jedzonko i kimnąl na 2,5h, a potem obudziła go koopa stulecia- ja się dziwiłam jak Wasze maluchy urabiają sobie plecy- no to już wiem
Kurde, nawet nie masz za bardzo do kogo tam iść, żeby Cię obejrzał 
za paszport
, bo akurat smyczek do mamów nie widziałam