|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
dzień dobry
![]() u mnie tez przez okno zagląda piękne słoneczko, ale na dworze wszystko zamarznięte. Fasolka nie spodowodowała u mnie jakichs wielkich sensacji, za to nie moge sobie poradzic ze spozywaniem posilkow w nocy, ale to nawyk jeszcze z przed ciązy, a wszystkiemu winny TZ bo to on zaczal spacery nocne i zakłócać spokój, dziś zjadłam princesse, dwa racuchy i tymbarkiem popiłam. Cytat:
nawiązując do tematu stanikow do karmienia, czy uważacie że one są całkowicie niezbędne? bo one są takie zabudowane u góry, ze wydaje mi sie ze wystaja z kazdej bluzki, poza tym jestem przyzwyczajona do staników usztywnianych ii sama nie wiem ![]() przez mysl przeszly mi biustonosze z atlantica rozpinane z przodu miedzy miseczkami
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-12 o 08:58 |
|
|
|
|
#842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas o 7 rano było -3,5 st więc jeszcze też sobie leżę mąż właśnie idzie palić w piecu bo w domu jest 17 a mnie jest ciepło jak jest ok 23st
|
|
#843 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny nie wiem czy natrafiłyscie ale polecam wam bloga http://mamaglamour2011.blogspot.com/
|
#844 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
kolejny watek wow ale macie tepo pisania staram sie podczytywac w wolnych chwilach ale niestety nie jestesm wstanie tego wszystkiego nadrobic,a nie lubie odp na posty jak nie jestem do konca w temacie ![]() jedziemy zaraz do ikei pogladac lozeczka,bo jak narazie nic jeszcze nie kupilismy dla malej ![]() milego dnia |
|
|
|
#845 |
|
Rozeznanie
|
Tynka u mnie wczoraj byla kolezana ktora aktualnie karmi jej mala ma 2 mc i mowila mi zebym nie kupowala tych staników ze najlepsze sa zwykle bawełniane bez usztywniaczy bo teraz jak sie karmi to sie śpi w staniku takie zalecenia, zeby kanaliki sie nie zapychały.
A moj synuś miał wczoraj czkawke ![]() miłego dnia wszystkim
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
Mrozik u mnie Ja nie chcę zimy Co do ciuchów i w ogóle rzeczy to ja jestem z tych minimalistycznych. Szafę regularnie przeglądam, ciuchy mam posegregowane a to co 2 lata nie noszone idzie dla biedniejszych. Ogólnie lubię w mieszkaniu ład i minimum rzeczy (tylko w kosmetykach mam maksymalizm )Za to mój TŻ to chomik. Gdyby mógł wszystko by zniósł do mieszkania ale ja bardzo to tępię |
|
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Trudno za Wami nadążyć :P Dziewczyny kiedy poczułyście pierwsze ruchy dzidzi ?? Ja jestem w 18 tc i czasem mi się zdaje że coś tam czuje takie delikatne a czasem myślę że to moja wyobraźnia ![]() ![]() U nas 5 stopni ale nawet z domu nie chce się wychodzić. Mąż oczywiście poszedł do garażu on bez pracy to jak żołnierz bez karabinu. |
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#849 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moj maz zaraz jedzie na zakupy zywieniowe. Ja potem zabieram Filipa i musze mu kupic kurteczke zimowa, bo nie ma w czym chodzic ;/ Dostal od mojej kolezanki kombinezon, ale kurtka jest wielgasna i bardzo na nim wisi, za duza. Ciekawe czy cos kupie ![]() Cytat:
![]() No jesli chodzi o synka siostry to uwazam, ze malusio mu trzeba i niebawem zawola ze chce siku. Mysle ze staje sie coraz bardziej gotowy ![]() Ja tak czekam az Filip tez mi powie ze chce, wtedy ruszam do pracy i mam zamiar go nauczyc szybciutko, kurcze chcialabym zdazyc przed urodzeniem dzidzi, bo po urodzeniu nie bedzie na to czasu, a po drugie, to nie bedzie najlepszy czas na nauki. No ma jeszcze 4 m-ce Ja tez uwielbiam tego typu ksiazki, bo naprwde czesto nie wiem jak postepowac i sie martwie niepotrzebnie a tak przynajmniej wiem, dlaczego cos sie przedluza, dlaczego tak sie dzieje i wiem co robic ![]() Cytat:
Dodatkowo mam bol w posladku ktory mija po nocnym spaniu, ale w poludnie sie znow pojawia, dlatego mam dosc chodzenia w ciazy. Bo naprawde nie jest lekko. Ale faceci co moga o tym wiedziec. Cytat:
I najlepsze sa te bawelniane, wtedy nie bedziesz myslala o tym jak to wyglada, tylko przede wszystkim o wygodzie i o tym zeby nic a nic Cie nie uwieralo. Potem jak Ci sie ustabilizuje mleczko w piersiach, mozesz kupic sobie cos ladniejszego do karmienia ale na sam poczatek polecam zwykle bawelniane odpinane i musza byc wygodne. Cytat:
Odnosnie Filipka, musze Ci powiedziec, ze cwiczy ze mna to co mi napisalas i robi to chetnie i wychodzi mu to "l", jeszcze takie nie jak powinno ale stara sie jak moze
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam nerwa
![]() Mąż pojechał po ten wrak... miał dać znać jak dojedzie i co? NIE ODBIERA TELEFONU! ![]() teraz namierzam numer kumpla...
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy sie w 24 tygodniu
Karolca, tez nie lubie jak moj maz gdzies jedzie i zapomni mi sie zameldowac, odrazu mam czarne mysli. Ale napewno sie odezwie, staraj sie nie martwic Ja zakupy porobilam wczoraj, posprzatane tez mam, dzisiaj tylko zrobie dzien prasowania i wezmiemy sie za porzadki w malym pokoju - zagracony ze szok.. trzeba powynosic do piwnicy niepotrzebne rzeczy. Wieczorem zrobilam sobie racuchy i wciagnelam chyba 4 ze smietana i cukrem - ale musialo Juli posmakowac
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz potem mąż oddzwonił. "oj, bo telefon został w samochodzie". I weź się nie martw
|
|
#853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo ja mam takie wiadomości że Twoja poradnia położnicza może poprosić Ciebie, żebyś zaczęła liczyć ruchy płodowe codzienne od 24 -26 tygodnia jeżeli masz ciążę wysokiego ryzyka. W przeciwnym razie liczenie ruchów płodowych można zacząć w 28 tygodniu ciąży prawidłowej. Amerykański College Położnictwa i Ginekologii (ACOG) zaleca obserwację czasu jaki zajmuje wyczucie 10 szturchnięć, ruchów płodowych, przeturlań, obrotów i skrętów. Zdrowe dziecko powinno mieć 10 ruchów w czasie poniżej 2 godzin. Większości dzieci zajmie to mniej niż 30 minut. Niektóre poradnie radzą, że jeżeli nie było 10 ruchów płodowych w czasie 1 godziny, należy skontaktować się z poradnią, w celu dalszej oceny. I ja zamierzam liczyć właśnie od 28 tygodnia Może tez jeszcze masz czas.
|
|
|
|
|
#854 |
|
Zadomowienie
|
a ja mam dzisiaj dzien głoda, zjadłam na sniadanie jajecznice z cebula, kanapke z serem i szynką, danio , dwa banany, racucha ii taka jestem głodna ,ze zaraz wyjjem resztki fasolki
![]() takl sobie czytam wątek z przygodami z porodówek i umieram ze śmiechu ale zastanwiam sie czy rodzi się w zwykłej koszuli nocnej czy w t-shircie, no i musze wybrac sie do szpitala w ktorym zamierzm rodzic aby szczegółowo o wszystko wypytać.A dziś TZ obiecał pizze z sosem czosnkowym mniam ![]() a stanik kupie najpierw jeden na probe zobaczymy jak sie odnajdzie na moich piersiach ![]() A co do TŻ mój ma jeden największy problem, do którego ja juz sie przyzwyczaiłam ale inni nie.Mianowicie nie ma poczucia czasu, albo jest po prostu kłamczuchem mówi mi że bedzie za 15 minut, jest za godzine, umawia sie ze mna ze mam byc gotowa na 12 on jest dopiero o 13, pytam czemu odrazu nie powie jak jest naprawde tłumaczy sie wszelkimiu możliwymi przeszkodami jakie napotkał na drodze.A nie wspomne ,ze zawsze czeka az to ja pierwsza zadzwonie.
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
10 ruchów to ja mam w ciągu 5-10 minut chyba
ale rzecz jasna nie w każdej godzinie tylko o stałych porach lub w określonych sytuacjach.---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- tynka, miałam chłopaka, który UWIELBIAŁ się spóźniać. Nawet na pierwszą randkę się spóźnił. Jedyne co słyszałam to "przepraszam". Czasem miałam wrażenie, że jest u niego inna strefa czasowa, ale zegarek pokazywał właściwą godzinę.
|
#856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Karolca to bardzo dobrze że obserwujesz tyle ruchów, ja też nie narzekam ale właśnie pomiędzy 24 a 28 tyg. jest natężenie. A po 28 jest dziecku coraz ciaśniej, stąd potrzeba liczenia ruchów. Z tego co mi wiadomo. Jeszcze mam pytanko do tych dziewczyn które już rodziły -właśnie w odniesieniu do koszuli. Jeżeli uda nam się zadbać o kontakt skóra do skóry z noworodkiem po porodzie na przynajmniej 15 minut. To zdejmujemy koszule czy t-shirt? Czy powijamy do góry? Jak to wygląda w praktyce?
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37cbxmqsll1h4j.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/200503293538.html Edytowane przez ivonka7 Czas edycji: 2011-11-12 o 11:49 |
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, dzisiaj dzień lenia, wlecę znajomi , ale później, uwielbiam takie dni .A no właśnie mi usztywnienia dwa razy zblokowały kanały i miałam zapalenie, nie życzę nikomu.Na mój rozmiar staników do karmienia nie mogłam znaleźć, przerabiałam sama zwykłe, tzn. robiłam odpinane ramiączka i jakoś sobie radziłam. |
|
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
wiem...
ale gybys widziała jak ja czasem się skupiam leżąc na kanapie i "wsłuchuję" się w w swój ogranizm... a jak tylko coś bulgotnie to rozważam czy to jest dzidzia czy nie... o rany.. śmiech na sali ))no nic mam nadzieję, że w ciągu najbliższych dwóch tygodniu poczuję
|
|
|
|
#859 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() Ja dziś zaczynam 23 tydzień i tym samym 6. miesiąc Moja dzidzia też jak zacznie kopać to często i długo, ale jak pójdzie spać to się nie odzywa kilka godzin, najczęściej się robi aktywna po jedzeniu ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Co do bólu lewego biodra, ja się z tym męczę prawie od początku ciąży i nie wydaje mi się aby to było od nadmiaru snu na tym boku, bo ja zawsze spałam więcej na lewym, a ból mam dopiero w ciąży. Czasem kilka nocy mam spokój, a później znów wraca Ostatnio do biodra dołączył kręgosłup, więc w nocy jak sie przekręcam to tylko jęczę i stękam i przewrócenie się zajmuje mi to trochę czasu. Dziś dodatkowo miałam skurcze nóg-łydek i palców u stóp przez całą noc z przerwami... ehhh to była straszna noc.
|
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Przeliczyłam rogale, mało ostało , idę dorobić sztuk 16
|
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też czuję takie łaskotanie czasem. a wtedy mam takiego banana na twarzy że hoho właśnie skończyłam sprzątanie normalnie to mi się nigdy nie chce a dziś wszędzie wlazłam aby kurze zetrzeć,poodkurzać pomyć. Teraz czas na odpoczynek a potem obiadek robić wzięło mnie dziś na naleśniki ala hot dog wiecie smażycie naleśnika podsmażacie parówkę, którą potem zawija się z tego naleśnika potem na to ketchup cebulka w kostkę i gotowe .... mniam
|
|
|
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
ja wole takie rzeczy oddac osobiscie komus, albo sprzedac...
bo to co idzie do kontenerow "dla biedniejszych" zawsze przebieraja, wybieraja co lepsze sztuki, i sprzedaja, zwykle za granica, bo podatkow od tego nie musza placic ![]() widze idziemy leb w leb ![]() nie zdziwilabym sie gdybysmy razem urodzily ![]() Cytat:
ciekawa jestem jak tam Balbinka ![]()
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Tez myslalam o Balbince, ciekawe czy pojechala do lekarza.
Wrzucilam na maila foty swojego brzucholka z zeszlego tyg.
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#866 |
|
Wtajemniczenie
|
Udalo mi sie Was nadrobic!
Poruszalyscie wiele tematow jak mnie nie bylo! Co do kapieli dziecka to ja mialam taki fotelik do zwyklej wanienki, rewelacja i dziecko czuje sie bezpiecznie :http://www.bobomarket.pl/P-k-k-/P-g-...7585576,1.html Wlasnie obejrzalam zdjecia malego adasia i od razu pierwsza kapiel byla w tym i wygladal nawet na zadowlonego Nie moge doszukac sie zdjec jak Adas byl maly w komputerze, pewnie jak zmienialismy kiedys komputer to gdzies przepadly ![]() Na szczescie mam wszytsko w albumach, ale mialam je wszytskie tutaj w szwecji wiec dopiero wczoraj wieczorkiem i dzisiaj rano przejzalam. Paznokietki ja chyba tez obcinalalm od razu po urodzeniu. Proszek bede uzywala specjalny dla dzieci , tylko jeszcze musze zorientowac co do skaldu zeby wybrac jakis najlagodniejszy! Staniki napewno typowe do karmienia, Agiska ma racje ze w tych pierwszych tygodniach po porodzie nie mysli sie zbytnio o tym jak sie wyglada ![]() Dopiero jak juz poczujemy sie trozke pewniej i poznamys sie z dzidzia to bedziemy mialy czas aby o siebie zadbac i poczuc sie znowu atrakcyjne! Przez pierwsze 2 m-ce to tylko z Nas cieknie dolem i jeszcze jak sie karmi to z piersi tak ze jakakolwiek atrakcyjnosc mozna sobei z glowy wybic (ja tak mialam w kazdym razie) A wogole to ogladalam sama siebie po porodzie, no normalnie slon! ![]() Co do TZ-a, ja na mojego z reguly nie moge narzekac (oczywiscie sa wyjatki), grzecznie wykonuje ciezsze roboty Ale i ja czuje sie rewelacyjnie jak narazie wiec ani nie narzekam ani nic! Ale ostatnio np sobie wymyslil wyjazd na narty w marcu (termin mam na 17.04) i on myslal powaznie ze ja z tym brzuchem bede chciala mu towarzyszyc ![]() oczywiscie nie byloby mowy o jezdzie na nartach, ale sam fakt ze trzeba sie cieplej ubrac i chodzi pod gorke no i slisko bo snieg no i taka koncowka ciazy, faceci czasami niepowazni sa naprawde!
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#870 |
|
Rozeznanie
|
Ja wczoraj przezyłam armagedon wiechali znajomi z 4 dzieci w przedziale od 3-5 lat zaczeli rządzic w przyszlym pokoju dzidzi i w ciągu 5 minut mieli przesunietą kanape na środek pokoju o pooblepiane ściany tłustymi łapami ( malowane bylo 4 mc temu) a najgorsze ze to nie chce zejść. psa to wymeczyli tak ze po 10 minutach schowal sie do kąta i tam siedzial, a potem zrobili najazd na sypialnie tak ze mialam cala pościel w ketchupie. MASAKRA
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.

bo one są takie zabudowane u góry, ze wydaje mi sie ze wystaja z kazdej bluzki, poza tym jestem przyzwyczajona do staników usztywnianych ii sama nie wiem 

mąż właśnie idzie palić w piecu bo w domu jest 17 a mnie jest ciepło jak jest ok 23st 
Ja nie chcę zimy 

ale gybys widziała jak ja czasem się skupiam leżąc na kanapie i "wsłuchuję" się w w swój ogranizm... a jak tylko coś bulgotnie to rozważam czy to jest dzidzia czy nie... o rany.. śmiech na sali
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)