Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-12, 08:53   #841
tynka88
Zadomowienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

dzień dobry
u mnie tez przez okno zagląda piękne słoneczko, ale na dworze wszystko zamarznięte.
Fasolka nie spodowodowała u mnie jakichs wielkich sensacji, za to nie moge sobie poradzic ze spozywaniem posilkow w nocy, ale to nawyk jeszcze z przed ciązy, a wszystkiemu winny TZ bo to on zaczal spacery nocne i zakłócać spokój, dziś zjadłam princesse, dwa racuchy i tymbarkiem popiłam.

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Witajcie!
U nas jakiś ciężki dzień, cały tydzień czułam się rewelacyjnie a dzisiaj brzuszek twardnieje często -chyba trochę się przemęczyłam.
Za to z malutkiej jestem dumna, zdążyła skopać już moje najbliższe przyjaciółki i moja mamę Wszyscy się dziwią że to już takie mocne doznanie a to w końcu 24 tydzień
Boli mnie lewe biodro, myślicie że to od zwiększonej ilości snu na lewym boku? Nie wiem jak mam sobie z tym poradzić :/
ja tez jesli tylko sie przebudze staram sie na tym lewym boku spac, ale tak jak Ciebie po dłuższym lezeniu w tej pozycji boli mnie noga i pośladek i na jakis czas zmieniam pozycje na drugi bok, pozniej na plecy i wracam znowu na lewy bok, ja jak sobie rozmasuje to mi przechodzi.

nawiązując do tematu stanikow do karmienia, czy uważacie że one są całkowicie niezbędne? bo one są takie zabudowane u góry, ze wydaje mi sie ze wystaja z kazdej bluzki, poza tym jestem przyzwyczajona do staników usztywnianych ii sama nie wiem

przez mysl przeszly mi biustonosze z atlantica rozpinane z przodu miedzy miseczkami

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2011-11-12 o 08:58
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 08:57   #842
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
aj ale się wkurzyłam miałam już napisany cały tekst i mi się skasowało wrrrr muszę isc do sklepu a tam 1 stopien i normalnie wymiekam dzisiaj nie sprzatam leje na to balaganu nie ma a dzień lenia kiedyś byc musi
pewnie że musi być u nas o 7 rano było -3,5 st więc jeszcze też sobie leżę mąż właśnie idzie palić w piecu bo w domu jest 17 a mnie jest ciepło jak jest ok 23st
Stary 2011-11-12, 09:25   #843
tynka88
Zadomowienie

dziewczyny nie wiem czy natrafiłyscie ale polecam wam bloga http://mamaglamour2011.blogspot.com/

Stary 2011-11-12, 09:44   #844
misia_25_26
Wtajemniczenie

czesc dziewczyny

kolejny watek wow ale macie tepo pisania staram sie podczytywac w wolnych chwilach ale niestety nie jestesm wstanie tego wszystkiego nadrobic,a nie lubie odp na posty jak nie jestem do konca w temacie

jedziemy zaraz do ikei pogladac lozeczka,bo jak narazie nic jeszcze nie kupilismy dla malej

milego dnia
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 09:53   #845
Madziara 26
Rozeznanie

Tynka u mnie wczoraj byla kolezana ktora aktualnie karmi jej mala ma 2 mc i mowila mi zebym nie kupowala tych staników ze najlepsze sa zwykle bawełniane bez usztywniaczy bo teraz jak sie karmi to sie śpi w staniku takie zalecenia, zeby kanaliki sie nie zapychały.

A moj synuś miał wczoraj czkawke

miłego dnia wszystkim

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 10:03   #846
joanaros
Zakorzenienie

Doberek

Mrozik u mnie Ja nie chcę zimy Jeszcze opony muszę zmienić na zimówki

Co do ciuchów i w ogóle rzeczy to ja jestem z tych minimalistycznych. Szafę regularnie przeglądam, ciuchy mam posegregowane a to co 2 lata nie noszone idzie dla biedniejszych.
Ogólnie lubię w mieszkaniu ład i minimum rzeczy (tylko w kosmetykach mam maksymalizm )

Za to mój TŻ to chomik. Gdyby mógł wszystko by zniósł do mieszkania ale ja bardzo to tępię
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 10:04   #847
Nikii89
Zakorzenienie

Dzień dobry
Trudno za Wami nadążyć :P Dziewczyny kiedy poczułyście pierwsze ruchy dzidzi ?? Ja jestem w 18 tc i czasem mi się zdaje że coś tam czuje takie delikatne a czasem myślę że to moja wyobraźnia
U nas 5 stopni ale nawet z domu nie chce się wychodzić. Mąż oczywiście poszedł do garażu on bez pracy to jak żołnierz bez karabinu.
Stary 2011-11-12, 10:24   #848
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Trudno za Wami nadążyć :P Dziewczyny kiedy poczułyście pierwsze ruchy dzidzi ?? Ja jestem w 18 tc i czasem mi się zdaje że coś tam czuje takie delikatne a czasem myślę że to moja wyobraźnia
U nas 5 stopni ale nawet z domu nie chce się wychodzić. Mąż oczywiście poszedł do garażu on bez pracy to jak żołnierz bez karabinu.
Ja wcześnie w 15 tyg ale to było takie łaskotanie od środka. Mocniejsze ruchy jakoś około 20tyg
Stary 2011-11-12, 10:24   #849
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
Moj maz zaraz jedzie na zakupy zywieniowe.
Ja potem zabieram Filipa i musze mu kupic kurteczke zimowa, bo nie ma w czym chodzic ;/
Dostal od mojej kolezanki kombinezon, ale kurtka jest wielgasna i bardzo na nim wisi, za duza.
Ciekawe czy cos kupie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Aguśka, Rozmawiałąm dziś z siostrą i akurat tego dnia, Maksik po raz pierwszy zakomunikował, że chce mu się kupkę Ale siusia dalej w pieluszki. No i dowiedziałm się, że spuszzca wodę w wc, inetersuje się jak ktoś idzie do toalety, np tata czy Filipek, bardzo chętnie przymierza majtki, chce już być traktowany jak dorosły, ale....sika w pieluszkę, widać jest baaardzo wygodny! W ogóle mały z niego uparciuch. Mam nadzieję, że ja ze swoim nie będę mieć takich problemów, ale to się okaże W każdym razie ja lubię takie poradniki dl arodziców, bo mimo wszystko czuję się w tych tematach zielona, i zawsze warto się dokształcic i wiele porad skutkuje.
No to pieknie, ze juz zawolal, ze chce kupke. To juz jest jakis postep, bo moj Filip nie wola ze chce kupke, wola ze zrobil, albo wola w trakcie.
No jesli chodzi o synka siostry to uwazam, ze malusio mu trzeba i niebawem zawola ze chce siku. Mysle ze staje sie coraz bardziej gotowy
Ja tak czekam az Filip tez mi powie ze chce, wtedy ruszam do pracy i mam zamiar go nauczyc szybciutko, kurcze chcialabym zdazyc przed urodzeniem dzidzi, bo po urodzeniu nie bedzie na to czasu, a po drugie, to nie bedzie najlepszy czas na nauki.
No ma jeszcze 4 m-ce
Ja tez uwielbiam tego typu ksiazki, bo naprwde czesto nie wiem jak postepowac i sie martwie niepotrzebnie a tak przynajmniej wiem, dlaczego cos sie przedluza, dlaczego tak sie dzieje i wiem co robic
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja po mojej pracy w domu, której i tak nie widac, jak usiadłam, to juz nie mogłam wstać (krzyz i rwa się odezwały). Mąż nabijał się, żebym nie żartowała, a ja do drugiego pokoju poszłam zgięta w pól podpierając się ściany.
Wnioski następujące - mniej a częściej trzeba robić, więcej dluższych przerw, obowiązkowo zmusić Tż do prac domowych.
mnie tak boli w okolicy krzyzowej ze nie moge wstac na sikanie w nocy, to samo mialam w poprzedniej ciazy, to jest okropny bol.
Dodatkowo mam bol w posladku ktory mija po nocnym spaniu, ale w poludnie sie znow pojawia, dlatego mam dosc chodzenia w ciazy.
Bo naprawde nie jest lekko. Ale faceci co moga o tym wiedziec.
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
nawiązując do tematu stanikow do karmienia, czy uważacie że one są całkowicie niezbędne? bo one są takie zabudowane u góry, ze wydaje mi sie ze wystaja z kazdej bluzki, poza tym jestem przyzwyczajona do staników usztywnianych ii sama nie wiem

przez mysl przeszly mi biustonosze z atlantica rozpinane z przodu miedzy miseczkami
Tak jak juz ktos napisal, w staniku bedziesz nawet spala, bo piersi sa obrzmiale i bez stanika bedzie Ci zle.
I najlepsze sa te bawelniane, wtedy nie bedziesz myslala o tym jak to wyglada, tylko przede wszystkim o wygodzie i o tym zeby nic a nic Cie nie uwieralo.
Potem jak Ci sie ustabilizuje mleczko w piersiach, mozesz kupic sobie cos ladniejszego do karmienia ale na sam poczatek polecam zwykle bawelniane odpinane i musza byc wygodne.
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Doberek

Mrozik u mnie Ja nie chcę zimy Jeszcze opony muszę zmienić na zimówki

Co do ciuchów i w ogóle rzeczy to ja jestem z tych minimalistycznych. Szafę regularnie przeglądam, ciuchy mam posegregowane a to co 2 lata nie noszone idzie dla biedniejszych.
Ogólnie lubię w mieszkaniu ład i minimum rzeczy (tylko w kosmetykach mam maksymalizm )
To ja tak samo. Nie lubie jak ktos zbiera cos co jest niepotrzebne i lezy to tylko zeby lezec.
Odnosnie Filipka, musze Ci powiedziec, ze cwiczy ze mna to co mi napisalas i robi to chetnie i wychodzi mu to "l", jeszcze takie nie jak powinno ale stara sie jak moze
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 10:44   #850
karolca
Zakorzenienie

ale mam nerwa

Mąż pojechał po ten wrak... miał dać znać jak dojedzie i co? NIE ODBIERA TELEFONU!
teraz namierzam numer kumpla... normalnie tyle nerwów mnie to kosztuje, że masakra

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 11:00   #851
emigra
Zakorzenienie

Witamy sie w 24 tygodniu

Karolca, tez nie lubie jak moj maz gdzies jedzie i zapomni mi sie zameldowac, odrazu mam czarne mysli. Ale napewno sie odezwie, staraj sie nie martwic

Ja zakupy porobilam wczoraj, posprzatane tez mam, dzisiaj tylko zrobie dzien prasowania i wezmiemy sie za porzadki w malym pokoju - zagracony ze szok.. trzeba powynosic do piwnicy niepotrzebne rzeczy.

Wieczorem zrobilam sobie racuchy i wciagnelam chyba 4 ze smietana i cukrem - ale musialo Juli posmakowac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 11:11   #852
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Witamy sie w 24 tygodniu

Karolca, tez nie lubie jak moj maz gdzies jedzie i zapomni mi sie zameldowac, odrazu mam czarne mysli. Ale napewno sie odezwie, staraj sie nie martwic
Musiałam zadzwonić do właściciela i zapytać czy panowie dojechali.
Zaraz potem mąż oddzwonił. "oj, bo telefon został w samochodzie".
I weź się nie martw też będę zapominała jak gdzieś pojadę.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-12, 11:41   #853
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
Moja dziś jakoś średnio aktywna. Mnie to już spędza sen z powiek kiedy i ile mała się powinna ruszać. To, że co dzień to wiem. I co dzień ją czuję. Ale jak często? Kiedy powinnam zacząć się martwić? A co jest normalne? Jutro zaczynam 24 tydzień, od jutra mam zacząć liczyć ruchy...nie wiem jak to wyjdzie. Szczególnie, że jestem w pracy cały dzień.
Zariah a kto kazał Ci liczyć w 24 tygodniu ciąży?
Bo ja mam takie wiadomości że Twoja poradnia położnicza może poprosić Ciebie, żebyś zaczęła liczyć ruchy płodowe codzienne od 24 -26 tygodnia jeżeli masz ciążę wysokiego ryzyka. W przeciwnym razie liczenie ruchów płodowych można zacząć w 28 tygodniu ciąży prawidłowej.
Amerykański College Położnictwa i Ginekologii (ACOG) zaleca obserwację czasu jaki zajmuje wyczucie 10 szturchnięć, ruchów płodowych, przeturlań, obrotów i skrętów. Zdrowe dziecko powinno mieć 10 ruchów w czasie poniżej 2 godzin. Większości dzieci zajmie to mniej niż 30 minut. Niektóre poradnie radzą, że jeżeli nie było 10 ruchów płodowych w czasie 1 godziny, należy skontaktować się z poradnią, w celu dalszej oceny.

I ja zamierzam liczyć właśnie od 28 tygodnia Może tez jeszcze masz czas.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 11:42   #854
tynka88
Zadomowienie

a ja mam dzisiaj dzien głoda, zjadłam na sniadanie jajecznice z cebula, kanapke z serem i szynką, danio , dwa banany, racucha ii taka jestem głodna ,ze zaraz wyjjem resztki fasolki

takl sobie czytam wątek z przygodami z porodówek i umieram ze śmiechu ale zastanwiam sie czy rodzi się w zwykłej koszuli nocnej czy w t-shircie, no i musze wybrac sie do szpitala w ktorym zamierzm rodzic aby szczegółowo o wszystko wypytać.
A dziś TZ obiecał pizze z sosem czosnkowym mniam

a stanik kupie najpierw jeden na probe zobaczymy jak sie odnajdzie na moich piersiach

A co do TŻ mój ma jeden największy problem, do którego ja juz sie przyzwyczaiłam ale inni nie.Mianowicie nie ma poczucia czasu, albo jest po prostu kłamczuchem mówi mi że bedzie za 15 minut, jest za godzine, umawia sie ze mna ze mam byc gotowa na 12 on jest dopiero o 13, pytam czemu odrazu nie powie jak jest naprawde tłumaczy sie wszelkimiu możliwymi przeszkodami jakie napotkał na drodze.A nie wspomne ,ze zawsze czeka az to ja pierwsza zadzwonie.

Stary 2011-11-12, 11:45   #855
karolca
Zakorzenienie

10 ruchów to ja mam w ciągu 5-10 minut chyba ale rzecz jasna nie w każdej godzinie tylko o stałych porach lub w określonych sytuacjach.

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

tynka, miałam chłopaka, który UWIELBIAŁ się spóźniać. Nawet na pierwszą randkę się spóźnił. Jedyne co słyszałam to "przepraszam". Czasem miałam wrażenie, że jest u niego inna strefa czasowa, ale zegarek pokazywał właściwą godzinę.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-12, 11:46   #856
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

Fajnie byłoby mieć takie mini przenośne urządzenie na paseczku które by sobie non stop aktywność maleństwa monitorowało i zapisywało dane..ech marzenia
Haha popatrz co znalazłam , jednak nie marzenia: http://babykick.pl/b/babykick/0?set=home

Karolca to bardzo dobrze że obserwujesz tyle ruchów, ja też nie narzekam ale właśnie pomiędzy 24 a 28 tyg. jest natężenie. A po 28 jest dziecku coraz ciaśniej, stąd potrzeba liczenia ruchów. Z tego co mi wiadomo.

Jeszcze mam pytanko do tych dziewczyn które już rodziły -właśnie w odniesieniu do koszuli. Jeżeli uda nam się zadbać o kontakt skóra do skóry z noworodkiem po porodzie na przynajmniej 15 minut. To zdejmujemy koszule czy t-shirt? Czy powijamy do góry? Jak to wygląda w praktyce?

Edytowane przez ivonka7
Czas edycji: 2011-11-12 o 11:49
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 11:48   #857
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Tynka u mnie wczoraj byla kolezana ktora aktualnie karmi jej mala ma 2 mc i mowila mi zebym nie kupowala tych staników ze najlepsze sa zwykle bawełniane bez usztywniaczy bo teraz jak sie karmi to sie śpi w staniku takie zalecenia, zeby kanaliki sie nie zapychały.

A moj synuś miał wczoraj czkawke

miłego dnia wszystkim
Witam Dziewczyny, pospałam, jestem jeszcze w piżamce , dzisiaj dzień lenia, wlecę znajomi , ale później, uwielbiam takie dni .

A no właśnie mi usztywnienia dwa razy zblokowały kanały i miałam zapalenie, nie życzę nikomu.Na mój rozmiar staników do karmienia nie mogłam znaleźć, przerabiałam sama zwykłe, tzn. robiłam odpinane ramiączka i jakoś sobie radziłam.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 11:57   #858
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

Lena_mi... ty jeszcze masz troche czasu na regularne ruchy maluszka
wiem... ale gybys widziała jak ja czasem się skupiam leżąc na kanapie i "wsłuchuję" się w w swój ogranizm... a jak tylko coś bulgotnie to rozważam czy to jest dzidzia czy nie... o rany.. śmiech na sali))
no nic mam nadzieję, że w ciągu najbliższych dwóch tygodniu poczuję
Stary 2011-11-12, 12:04   #859
rybka13
Zakorzenienie

heja
Ja dziś zaczynam 23 tydzień i tym samym 6. miesiąc
Moja dzidzia też jak zacznie kopać to często i długo, ale jak pójdzie spać to się nie odzywa kilka godzin, najczęściej się robi aktywna po jedzeniu

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Co do bólu lewego biodra, ja się z tym męczę prawie od początku ciąży i nie wydaje mi się aby to było od nadmiaru snu na tym boku, bo ja zawsze spałam więcej na lewym, a ból mam dopiero w ciąży. Czasem kilka nocy mam spokój, a później znów wraca Ostatnio do biodra dołączył kręgosłup, więc w nocy jak sie przekręcam to tylko jęczę i stękam i przewrócenie się zajmuje mi to trochę czasu. Dziś dodatkowo miałam skurcze nóg-łydek i palców u stóp przez całą noc z przerwami... ehhh to była straszna noc.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 12:09   #860
koniakonia
Zakorzenienie

Przeliczyłam rogale, mało ostało , idę dorobić sztuk 16
Stary 2011-11-12, 12:13   #861
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wcześnie w 15 tyg ale to było takie łaskotanie od środka. Mocniejsze ruchy jakoś około 20tyg

też czuję takie łaskotanie czasem. a wtedy mam takiego banana na twarzy że hoho
właśnie skończyłam sprzątanie normalnie to mi się nigdy nie chce a dziś wszędzie wlazłam aby kurze zetrzeć,poodkurzać pomyć. Teraz czas na odpoczynek a potem obiadek robić wzięło mnie dziś na naleśniki ala hot dog wiecie smażycie naleśnika podsmażacie parówkę, którą potem zawija się z tego naleśnika potem na to ketchup cebulka w kostkę i gotowe .... mniam
Stary 2011-11-12, 12:16   #862
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Jeszcze mam pytanko do tych dziewczyn które już rodziły -właśnie w odniesieniu do koszuli. Jeżeli uda nam się zadbać o kontakt skóra do skóry z noworodkiem po porodzie na przynajmniej 15 minut. To zdejmujemy koszule czy t-shirt? Czy powijamy do góry? Jak to wygląda w praktyce?
do gory sie podwija koszule
SZYMONEK

Stary 2011-11-12, 12:26   #863
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
a to co 2 lata nie noszone idzie dla biedniejszych.
ja wole takie rzeczy oddac osobiscie komus, albo sprzedac...

bo to co idzie do kontenerow "dla biedniejszych" zawsze przebieraja, wybieraja co lepsze sztuki, i sprzedaja, zwykle za granica, bo podatkow od tego nie musza placic

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Witamy sie w 24 tygodniu
widze idziemy leb w leb
nie zdziwilabym sie gdybysmy razem urodzily

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
wiem... ale gybys widziała jak ja czasem się skupiam leżąc na kanapie i "wsłuchuję" się w w swój ogranizm... a jak tylko coś bulgotnie to rozważam czy to jest dzidzia czy nie... o rany.. śmiech na sali))
no nic mam nadzieję, że w ciągu najbliższych dwóch tygodniu poczuję
ja podczas pierwszej ciazy poczulam dopiero w 19 tc

ciekawa jestem jak tam Balbinka
Stary 2011-11-12, 12:31   #864
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Tez myslalam o Balbince, ciekawe czy pojechala do lekarza.

Wrzucilam na maila foty swojego brzucholka z zeszlego tyg.
SZYMONEK

Stary 2011-11-12, 12:37   #865
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Tez myslalam o Balbince, ciekawe czy pojechala do lekarza.

Wrzucilam na maila foty swojego brzucholka z zeszlego tyg.
Właśnie widziałam, super masz ta piłeczkę ja taką może za miesiąc będę miała, a może dopiero w jakimś 30tc
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 12:38   #866
desia888
Wtajemniczenie

Udalo mi sie Was nadrobic!
Poruszalyscie wiele tematow jak mnie nie bylo!
Co do kapieli dziecka to ja mialam taki fotelik do zwyklej wanienki, rewelacja i dziecko czuje sie bezpiecznie
:http://www.bobomarket.pl/P-k-k-/P-g-...7585576,1.html

Wlasnie obejrzalam zdjecia malego adasia i od razu pierwsza kapiel byla w tym i wygladal nawet na zadowlonego

Nie moge doszukac sie zdjec jak Adas byl maly w komputerze, pewnie jak zmienialismy kiedys komputer to gdzies przepadly
Na szczescie mam wszytsko w albumach, ale mialam je wszytskie tutaj w szwecji wiec dopiero wczoraj wieczorkiem i dzisiaj rano przejzalam.

Paznokietki ja chyba tez obcinalalm od razu po urodzeniu.

Proszek bede uzywala specjalny dla dzieci , tylko jeszcze musze zorientowac co do skaldu zeby wybrac jakis najlagodniejszy!

Staniki napewno typowe do karmienia, Agiska ma racje ze w tych pierwszych tygodniach po porodzie nie mysli sie zbytnio o tym jak sie wyglada
Dopiero jak juz poczujemy sie trozke pewniej i poznamys sie z dzidzia to bedziemy mialy czas aby o siebie zadbac i poczuc sie znowu atrakcyjne!
Przez pierwsze 2 m-ce to tylko z Nas cieknie dolem i jeszcze jak sie karmi to z piersi tak ze jakakolwiek atrakcyjnosc mozna sobei z glowy wybic (ja tak mialam w kazdym razie)

A wogole to ogladalam sama siebie po porodzie, no normalnie slon! Ale uwaga : Juz jak Adas mial 3 m-ce to wygladalam ladnie, czyli zjechalo mi raz dwa, a przytylam jak juz wczesniej pisalam 30 kg

Co do TZ-a, ja na mojego z reguly nie moge narzekac (oczywiscie sa wyjatki), grzecznie wykonuje ciezsze roboty
Ale i ja czuje sie rewelacyjnie jak narazie wiec ani nie narzekam ani nic!
Ale ostatnio np sobie wymyslil wyjazd na narty w marcu (termin mam na 17.04) i on myslal powaznie ze ja z tym brzuchem bede chciala mu towarzyszyc
oczywiscie nie byloby mowy o jezdzie na nartach, ale sam fakt ze trzeba sie cieplej ubrac i chodzi pod gorke no i slisko bo snieg no i taka koncowka ciazy, faceci czasami niepowazni sa naprawde!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-12, 12:48   #867
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:

bo to co idzie do kontenerow "dla biedniejszych" zawsze przebieraja, wybieraja co lepsze sztuki, i sprzedaja, zwykle za granica, bo podatkow od tego nie musza placic

Nie oddaję do kontenerów Bo właśnie słyszałam o tym, że wybierają a potem sprzedają. Najczęściej oddaję takiej znajomej rodzinie wielodzietnej, w której wiem że cienko z kasą
Stary 2011-11-12, 12:49   #868
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

widze idziemy leb w leb
nie zdziwilabym sie gdybysmy razem urodzily

ja podczas pierwszej ciazy poczulam dopiero w 19 tc

ciekawa jestem jak tam Balbinka
Ja noszę do lokalnej organizacji pomagającej najuboższym.
Stary 2011-11-12, 12:50   #869
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ale i ja czuje sie rewelacyjnie jak narazie wiec ani nie narzekam ani nic!
Ale ostatnio np sobie wymyslil wyjazd na narty w marcu (termin mam na 17.04) i on myslal powaznie ze ja z tym brzuchem bede chciala mu towarzyszyc
oczywiscie nie byloby mowy o jezdzie na nartach, ale sam fakt ze trzeba sie cieplej ubrac i chodzi pod gorke no i slisko bo snieg no i taka koncowka ciazy, faceci czasami niepowazni sa naprawde!
Mój chciał jechać w grudniu, ale ja się w tym roku nie piszę. Tylko bym się meczyła zamiast odpoczywać
Stary 2011-11-12, 13:29   #870
Madziara 26
Rozeznanie

Ja wczoraj przezyłam armagedon wiechali znajomi z 4 dzieci w przedziale od 3-5 lat zaczeli rządzic w przyszlym pokoju dzidzi i w ciągu 5 minut mieli przesunietą kanape na środek pokoju o pooblepiane ściany tłustymi łapami ( malowane bylo 4 mc temu) a najgorsze ze to nie chce zejść. psa to wymeczyli tak ze po 10 minutach schowal sie do kąta i tam siedzial, a potem zrobili najazd na sypialnie tak ze mialam cala pościel w ketchupie. MASAKRA

Dzielić się radością to dwa razy tyle radości, dzielić się smutkiem to połowa smutku.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj48aeu99g4kn.png
Madziara 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości