|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- wiem wiem nudna juz jestem, ale troszke ponarzekam sobie, a u nas ciemiączko tez 1x1 Edytowane przez agadus Czas edycji: 2011-11-13 o 17:49 |
|
|
|
|
#4952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i kolejne brawa! ![]() ale to leci...! ![]() Cytat:
![]() ![]() A my dziś dzień leniwie w domu w trójeczkę spędzamy. Przed chwilą - TŻ ogląda z małym książeczkę z pojazdami,zdjęcie ciężarówki - i co słyszę? "Patrz, jak ciężarówa mleko wiezie. Ale nie tak fajnie jak mama bo nie w cycu a z zbiornikach"
|
|
|
#4953 | |
|
Zakorzenienie
|
hej, Brunetko - Tobie na razie odpisze, reszte w ramach możliwości
Jula po Devikapie miała boleści identyczne w objawach do kolki - ok 1,5 godz po podaniu - dawałam w mleku - płacz nie do opanowania i przeważnie padała ze zmęczenie od płaczu po ok godzinie - odstawiłam devikap i przeszło jak ręką odjął - my mieliśmy dawkę 1 kropelka i takie szaleństwa były a u Was 3 aż kropleki - wg mnie za dużo - przynajmniej na raz w jednorazowym podaniu dziecku - chyba że te 3 kropelki rozłożyć na 3 podania dziecku w ciągu dnia jeśli dziecko rzeczywiście wymagałoby takiej dawki - w co jednak wątpie - poczytaj sobie na necie o bólach brzuszka po devikapie - mnóstwo mam o tym pisze ![]() Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-11-13 o 18:04 |
|
|
|
|
#4954 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Dziewczyny przepraszam, że mało się ostatnio udzielam, ale od czwartku była u mnie mama - dzisiaj pojechała już do domku. Poza tym Szymon chyba zaczął ząbkować... Ma straszne napady płaczu, pcha rączki do buzi, a dzisiaj, gdy dałam mu pogryźć pieluszkę tetrową zobaczyłam na niej krew... Zajrzałam do buźki, a tam w miejscu dolnych jedynek jest delikatne pęknięcie... Narazie podałam mu czopek przeciwbólowy. Jak jeszcze mogę mu ulżyć?
|
#4955 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jasne na razie myśle nad zelmerem Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za udany wyjazd
|
||||
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Jacie ja tęskniłam bardzo
|
|
|
|
#4957 |
|
Zakorzenienie
|
Crazy, Vaniliova duuuuuuuużo zdrówka dla waszych dużych dzieciaczków
|
|
|
|
#4958 |
|
Rozeznanie
|
Witam sie niedzielnie
![]() W temacie ciemiączka to u nas przy urodzeniu było 1x1,5 a teraz jest cały czas 1x1 dajemy witaminę D w kapsułkach i wyciskamy wprost do buzi i popijamy herbatką akuratnie teraz dajemy D-vitum ![]() Moje dziecie sie chyba naprawiło (nie chwalę !!!):- dzis pobudka o 3:30 na szamanko - 160ml Comfortu - kolejna pobudka o 8:30 na szamanko - 160ml Comfortu - spanie do 10 ![]() - o 12 obiadek Dynia z ziemniaczkami cały słoik ![]() - o 15:30 deserek - jabłka z bobovity cały słoik ![]() - 17:30 160ml Comfortu ![]() Oby tak dalej !!! ![]() Wczoraj z mezulem sprzedalismy Karolinke babci a sami wraz ze znajomymi wyruszylismy na pizze i piwkoo było super jak za dawnych czasów to pierwsze nasze wspólne wyjscie po porodzie (oprócz wesela) i nie liczac jednego babskiego wieczoru na rynku ale teraz bedziemy to powtarzac bo brakuje takich wypadów Karolinka wykapana i najedzona zasneła w ramionach babci i spała bez zadnej pobudki do tej 3:30 Kochane to moje dziecko ![]() chyba ten Comfort jej po prostu smakuje bo brzuszkowych problemow nie miała juz dawno a Bebilonu i Bebiko jesc po prostu nie chciala - plula i juz
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-11-13 o 18:18 |
|
|
|
#4959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziubek Stapelka dla Waszych dzieciaczków ![]() Aania |
|
|
|
|
#4960 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Parę dni mnie tu nie było i prawie koniec wątku Na tytuł głos oddałam Spróbuję troszkę nadrobić
|
#4961 |
|
Zadomowienie
|
brunetka
|
|
|
|
#4962 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Jejku Ty nadal się męczysz?Cytat:
gratulacje ![]() ![]() Cytat:
Kurcze mam nadzieję, że w końcu Igorowi się poprawi Cytat:
za marchewkę ![]() Skoro pytanie do wszystkich ( Cytat:
Cytat:
najlepszego dla Krystiana ![]() No jasne, że tęskniłam. Przecież pisałam, żebyś nie jechała tylko z nami została Napiszę Wam coś niesamowitego: mała spała dzisiaj do 11!!! I to ja szłam ją obudzić, bo za długo spała. Nie wiem o co chodzi Chłopaki wstali o 9.00. Ja wstałam o 10.50 . Obiad się udał, deser też. Teraz goście poszli i odpoczywamy. Dzisiaj idziemy wcześniej spać, bo podejrzewam, że to piękne spanie, to jednorazowy incydent w wykonaniu Zuzanny.
|
|
|
#4963 |
|
Zadomowienie
|
Justyna dziekujemy.
Tylko moje dziecko ma takie duze ciemiaczko?? Lilka i jacieeeee gratuluje wyjazdow/wyjsc. Przyznam sie ze i ja w tym tygodniu bylam na malej imprezce, a maz zostal z Kropka. Zaszalam sobie, a co
|
|
|
|
#4964 |
|
Zadomowienie
|
Pytanie do mam podających kaszki: Czy robicie wg przepisu, czy dajecie mniej kaszki, żeby miała płynną konsystencję? My kupiliśmy z Bobovity te bezmleczne, do których się dodaje mleko modyfikowane (nie chciałam małemu mieszać mleka różnych firm) i na nich jest że zrobić mleko 150 ml a później dodać 3 łyżki stołowe. Ale wydaje mi się że to wtedy będzie gęsta kaszka a nie pitna
|
#4965 |
|
Wtajemniczenie
|
moja Nati też dzisiaj strasznie marudna, baaardzo slini się , popłakuje, nie bardzo chce jeść, rączki pcha do buzi, gryzie, jutro lece po żel na dziąsełka, , biedna jak długo jeszcze będzie sie męczyła
|
|
|
|
#4966 |
|
Zakorzenienie
|
mi chodzi pewna głupota po głowie... mianowicie chciałabym spróbować mlodej dać zwykłe mleko, chyba Bebiko... oczywiście na początek pomieszane z Pepti
jak widzę jak mi Lena pół słoika deserku wciąga z uśmiechem na twarzy a potem jak się męczy żeby wypić niedobre mleko to aż mi jej żal nie wiem co robić...
|
#4967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanka u nas chyba to samo co u Ciebe, Agula poznała nowe smaki i nie chce jesc Nutry Ale nam pediatra zapowiedziała, ze po nowym roku będziemy próbować zmieniać, jak skonczy 6 miesięcy.
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Wtajemniczenie
|
Niedługo 5000 postów...
|
|
#4969 |
|
Zadomowienie
|
Scio
![]() I teraz jeszcze jedno pytanko. Ostatnio mam wrażenie że Natan strasznie się męczy jedząc mleko i postanowiłam kupić smoczek 2 i trójprzepływowy. Mamy butle Brown'sa i kupiłam te smoczki Canpol. No i mój dylemat - na tym trójprzepływowym mleko leci samo niezależnie od jego ustawienia Smoczek do d
|
#4970 |
|
BAN stały
|
DaKaro,Iustynko nie dziekuje za życzenia zdrówka
Iustynko-na szczerscie!!! nie będziecie ciociami po raz 5 Gratuluję Wam wypadów ![]() ![]() A rankę na dziasełku moze mleczkiem posmarować albo gencjaną na wodzie Ogólnie ranki w jamie ustnej goją się szybiorem |
|
|
|
#4971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4972 |
|
Zakorzenienie
|
a tak z ciekawosci, która wymyslila wygrywajacy tytul ???
pisze jedna reka sorki
|
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Nerola no to dobrze, na 4 chyba zamierzasz zakończyć prokreację?
![]() Crazy Sara też ma duże. Ale nie znam rozmiaru. Przy urodzeniu miała 1,5x1,5 teraz słowa pediatry: duże. Iustyna widzisz dziecko dało Ci przygotować imprezę. Jak hmmm ...napisałaś coś w klubie? czy było miło? Zanka ja sie tego boję. Sara spróbuje nowych smaków i nutra będzie bleee. Scio przeoczyłas moje pytanie: jakie mleko będziesz wprowadzać jak Agata skończy 6mcy? Jaciee witaj Co zwiedzaliście? Byliście na kasprowym?Kupiłam smoczek kaszkowy do brownsa. Czy jak zrobię rzadką kaszkę to Sara nie będzie się dławić? moze ten Y jest tylko dla mocno gęstych kaszek? Jakimi smoczkami i butelkami podajecie kaszkę? (proszę nie olać mojego pytania- mamy kaszkowe i kleikowe) Byliśmy na zakupach. Zrobiłam zapas większych ubranek dla Sary, kilka słoiczków, deserków... Nie pytajcie ile kasy wydałam ![]() Coś miałam pytać, wyleciało z pustego łba |
|
|
|
#4974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Idy |
|
|
|
|
#4975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem jestem kochana chyba zaczał ząbkowac, bo płacze i chce byc na rękach pcha pieści do buzi, moje palce i zaciska z całej siły. ach... kupiłam żel, którym mu smaruję dziąsełka, ale on go zlizuje i jeszcze zadowolony jakby nie wiem co dostał. chyba nie bedziemy mieli problemów z próbowaniem nowych potraw. ![]() patrze, że niezła afera smoczkowa tu się zdarzyła. aj...a Żanetki nie ma od tej pory? jakos brakuje jej.a i gratulacje wszystkim maluszkom skończonych tygodni, miesięcy, zdolności. ps. dziś Emil po raz pierwszy zaśmiał się w głos |
|
|
|
|
#4976 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Liczyłam na to, że po kaszce dłużej będzie najedzona, tymczasem nawet szybciej zawołała następną butle. Ciekawe.... co prawda normalnie je 120, a ja zrobiłam kaszke na 90. |
||
|
|
|
#4977 |
|
Raczkowanie
|
Melduję, że Dominik drugi dzień z wielką ochotą zjadł obiadek ziemniaczki z dynią
Teraz już sobie smacznie śpi a mamusia chyba też dzisiaj szybciej się położy. Jak tak czytam, że wasze dzieciaczki śpią do tak późna...U nas tak do drugiego miesiąca Dominik spał do 9:30 a teraz niestety zasypia już o 19-20 ale za to budzi się o 5:30-6:30, bardzo rzadko o 7 ![]() Dobranoc mamusie!!!
Największe szczęście dla ojca i matki Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki To ich krew - życie, to ich własne dziecię. Co im nad wszystko droższe jest na świecie. Edytowane przez madzia1k1 Czas edycji: 2011-11-13 o 20:08 |
|
|
|
#4978 |
|
Zadomowienie
|
Stronczku- pytałaś o lot samolotem. wszystko było w porządku. przy starcie tylko i lądowaniu daj Wiktorii pierś, zeby jadła i przełykała to jej się uszka nie będą zatykały
|
|
|
|
#4979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślałam nad Hippem, napewno nie bebilon - po aferach po pepti boje się tej marki. Co do smoczka musisz spróbować. Ja mam do kaszek TT (niby 6+ on jest), Agata się krztusi. Daje jej więc tym trójprzepływowym z Canpola, bo z TT bardzo się męczyła. Myślałam, zeby kupić jescze z Aventu, ale chyba sobie daruje i kupie Agacie nie kapek, bo ona mi jz tak ładnie je łyżeczką, ze nawet śliniak nie bardzo potrezbny - wystarczy bluzka jedzeniowa. I moje dziecie tez po kaszy nie śpi dłużej. Ona miała chyba pleśniawki, bo wczoraj i dziś wypędzlowała Aphtinem i zjadła o 17 180 ml mleka (150 wody +5 miarek) i przed chwilą 190 (180 ml wody i 6 miarek, ostawiła 30) czyli wracamy do starego jedzenia A mam pytanie mam kleik ryżowy i kaszke jabłkową bezmleczną z bobovity, czy któraś mama która taką posiada mogłaby zerknąć ile po otwarciu można trzymać? Bo przesypałam sobie do puszek po Nutrze i nie spojrzałam
|
||
|
|
|
#4980 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo-bardzo dziękujemy.
To jeszcze opiszę, co nam się wczoraj przydarzyło. Wczoraj od rana mała miała takie zaróżowione policzki. Na początku myślałam, że coś zjadłam i to znów skaza się odzywa - pierwszy objaw rumiana buzia, później sądziłam, że za gorąco mam w domu. Wietrzenie i rozbieranie małej nic nic nie dało. Ale to było w sumie nic. Po wieczornej kąpieli rumieńce bardzo nabrały na sile. Sprawdziłam, nie była to temperatura, sądziłam, że pewnie nagrzała się w cieplej wodzie, rozebrałam małą. Mąż jednak po jakimś czasie stwierdził, że w sumie to zimna jest, a ona robi się coraz bardziej czerwona. Już miałam w gaciach, do szpitala chciałam jechać, gdy nagle coś mnie tknęło. Umyłam jej buzię gotowaną wodą i zaczęło powoli schodzić. Okazało się, że Kropka jest uczulona na mój krem do rąk, a ja jej kremowałam buzię jej kremem i pewnie z rąk przeszło. Że nie wpadłam na to wcześniej - mam krem Johnson, a wiadomo, że nawet ich kosmetyki dla dzieci nie mają dobrej opinii. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.

Kochany chłopak!
To ciekawa jestem jak TŻ się obkupił

...

!!!