|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
pearl bardzo ci współczuję musisz się jakoś trzymać
![]() do swojej teściowej się lepiej nie wypowiadam niby wczoraj stwierdziła że jak ją zaproszę po porodzie to na pewno mi coś da ![]() mam po 2 rzeczy!!!! a ona mówi że to za dużo ![]() ![]() ooo zaczełam 28 tc !!!
#2582 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
![]() A tu jeszcze tyle jeżdzenia cię czeka.. uważaj na siebie, Kochana, bo pogoda coraz bardziej zdradliwa, nietrudno o przeziębienia a ty taka niedoleczona śmigasz ![]() A doszło w końcu do tycz rozmów rodziców z teściami? Bo widzę, że jednak będziecie się urządzać w tym mieszkaniu ... Cytat:
Mjus, dobrze, że jesteś w domku ![]() ![]() Najpierw odpoczynek, pranie nie ucieknie, najwyzej się rozmnoży ![]() Cytat:
Loczek, fajny wózek ![]() Nie jestem z Tranowa, ale blisko - z Mielca. A wczoraj właśnie buszowałam w sklepach dziecięcych w Tarnowie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
Zuzia, wybieramy poodbne, bo jak tak wczoraj oglądałam, to wszystkie te wózki są robione "na jedno kopyto" ..Normalnie szczegółmi się różnią, jakby nie napisy na stelażach to wszystkie by identycznie wyglądały ![]() A teściowie super... po co mówią takie rzeczy, jak nic z tym nie robia ... Teściow z kasą tez niezła ... Moja mama sama nic nie kupuje, jak ją czasem wyciągnę do Pepco to wybiera ze mną bodziaki, czasem za jakieś zapłaci .. ale ona cały czas uważa, że to za wcześnie i zdążę kupić po porodzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | |
Rozeznanie
|
Witam laseczki
![]() ![]() Tak ogólnie to moja rwa kulszowa nie daje o sobie zapomnieć w drodze powrotnej z biedronki już kulałam i szłam jak pingwin ![]() Cytat:
My mieliśmy upatrzony nawet jeden już Tako Jumper w sklepie ![]() ![]() ![]() Wrzucam nasze foto z okazji 27 tygodnia czyli 7 miesiąca czyli rozpoczęcia III trymestru ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() wszystkich wozkow gratuluje ![]() ![]() U nas dzis 29tc ![]() Szaro buro na dworze az nic sie nie chce ![]() ![]() Co do tesciowych to ja swoja przemilcze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Zadomowienie
|
hej Mamusie i Brzusie
![]() melduję się po weekendzie i pędzę dalej nadrabiać... wreszcie mogę dzis odpocząć... ehhh męczący mieliśmy całe 3 dni, w piątek do teściów na obiadek, tż ze szwagrami szafy przenosili... w sobote na ślub mojej koleżanki, potem do kuzynki w odwiedzinki, Iga tak super się bawiła z jej córą, ze ostro się zasiedzieliśmy i wróciliśmy dopiero o 22, a wczoraj krótki wypad do ikei (półek mi sie zachciało ![]() a teraz leże i próbuję myślami posprzatać (coś nie idzie... ![]() ![]() miłego dnia i lece nadrabiać coście naskrobały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
dzisiaj stawiam tort urodzinowy i muszę nadrobić zaległości ![]() Częstujcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
codziennie lecze sie sposobami naszego dr.Agatka i na razie nie jest najgorzej, chociaz faktycznie pogoda zdradliwa tylko znjaomi dziwnie wielkim lukiem mnie omijaja ![]() Mijus, a mowilas lekarzowi o tych ciagnieciach? Ty tez taka zalatana z ta przeprowadzka. Wiecej odpoczynku ![]() Cytat:
![]() Nigdy wczesniej nie rozumialam tak do konca tych kawalow o tesciowych, a teraz sama najchetniej bym kilka wymyslila. Nic to, trzeba to przezyc. Co mnie tesciowa nie zabije, to moj Nietoperek wzmocni ![]() Cytat:
za dwa miechy bedziesz wlaczac o 2-iej, 3-ej i 5-ej nad ranem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() alez milo dostac takie kwiatki z rana ![]() trzymam sie, trzymam czosnek mym sprzymierzencem jeju...mam nadzieje,ze promotor mnie nie pogoni z gabinetu ![]() Cytat:
tylko ja sie czepiam... i pozniej sie dziwi, ze nie chce tam mieszkac ![]() na szczescie tz powiedzial, ze dla mojego dobra i dobra NASZEJ Rodzinki, jak tylko skonczy sie nam umowa i dalej bede chciala mieszkac gdzies dalej, to przeprowadzamy sie bez mrugniecia okiem a Ty wzmocnij sie moze jakims soczkiem wyciskanym z owocow, skoro sil brak ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() my w sobote zaczelismy 27, wiec wedlug Was jest to 3 trymestr ![]() (wedlug mamazone jeszcze jestem w drugim) co do wozeczka, to przykro mi, ze zostaliscie na lodzie ![]() poszukaj na all, mozna naprawde znalezc super okazje na kazda kieszen Cytat:
stanelo na tym, ze poki co, nie ma co wymyslac,bo musimy sie juz zaczac urzadzac, bo to nigdy nic nie wiadomo, kiedy Nietoperek postanowi wyfrunac i ze na poczatku przyda nam sie bliska odleglosc do tesciow, ale moi Rodzice zaznaczyli, ze jak minie okres wynajmu, to nie ma co pakowac sie w kolejny i dobrze by bylo, aby do tego czasu tesc sie okreslil, czy dolozy sie nam do mieszkania czy nie i zaznaczyli jeszcze, ze mlodzi maja sie sami docierac i jezeli chca robic to nawet na koncu swiata, to ich zadaniem jedynie jest wsparcie dla nas i pozwolenie nam na to, bo to nasze zycie, nasza rodzina i nasza przyslowiowa "broszka" Wtedy tesciowie zaczeli sie niby bronic, ze przeciez jeszcze tyle czasu,ze wszytsko moze sie zmienic i nikt nas (MNIE) niby nie zmusza do mieszkania w tej "dzielnicy", ze jeszcze sto razy moze zmienimy (JA ZMIENIE) zdanie i bedzie wszytsko dobrze generalnie Tato na koniec jak bylismy sami, to mnie przytulil i powiedzial, zebym nie brala do glowy, ze to tylko czasowe, ze w wakacje spakuje manatki i wroce do domu, ze oni sa przygotowani na takie koszty, a teraz mam sie nie denerwowac, bo mam caly napiety brzuszek i Nietoperkowi na pewno to nie sluzy (moja Mama jeszcze 3 dni przezywala i sie dziwila, ze Tato zauwazyl cos takiego, jak napiety brzuszek - mowi, ze sie fajnie starzeje ![]() Tak wiec od 15-go mamy to mieszkanie, ale w sumie wcale sie z niego nie ciesze No, prawie wcale Sto razy lepsze to niz mieszkanie u tesciow
![]() |
#2588 |
Wtajemniczenie
|
Ojej, taki ze mnie wiesmak, ze nawet sie nie przywitalam
![]() Dzien dobry !!!! ![]() Agatek pisala, ze dzisiaj na obchodzie lekarz je na spiocha wzial ![]() Bedzie miala usg, ktg i jak wszytsko bedze dobrze, to moze ja wypuszcza ![]() Kamciurko, jak sie czujesz? Co porabiasz? Moze jak wyzdrowieje i zostane jeszcze kilka dni (chociaz tz wydzwania i kaze wracac), to w koncu spotkamy sie my, nasze brzuchy i lozyska na tych lodach ? ![]()
#2589 | |||||
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() Śpieszę z informacją, że Sandra leży od soboty w szpitalu, znowu miała wysokie ciśnienie i pojechała na IP, zatrzymali ja by je wyregulować,obniżyli je do 150/90, ale dali też leki na rozwinięcie płucek małej w razie cesarki, kazała Was pozdrowić ![]() ![]() Cytat:
![]() Teściowej to się baty należą, no co za baba ![]() A ty faktycznie pilnuj się, bo z choróbskami nie ma żartów, gdyby nie ta Twoja choroba to znalazłabym Cię w tym Wro, ale teraz to faktycznie jak najszybciej do domciu i się kuruj do końca, ale jak przyjedziesz na obronę to już Ci nie podaruję kawki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aaa i zapomniałam napisac, ze Sandra leży w tym szpitalu co Agatek, ale nie widziały się, napisz może Agatkowi to ja tam odnajdzie, bo towarzystwo miała coś niemrawe i ucałuj ją ![]() Inutil wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki ![]() Alex ![]() Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2011-11-14 o 10:07 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Rozeznanie
|
inutil wszystkiego najlepszego!
My zaczynamy dzisiaj 32 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zdrówka, miłości, spełnienia najskrytszych marzeń i oczywiście szczęśliwego rozwiązania ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Pearl,jeszcze raz to napiszę:masz super rodziców ![]() To teraz pozostaje się nie przejmować, urządzić mieszkanko i cieszyć się koncówką ciąży a później małym nietoperkiem ![]() ![]() Na ile macie ten wynajem? Będzie dobrze, teraz skupcie się na sobie i starajcie się jak najmniej słuchać gadania teściów ![]() Cytat:
![]() A co do Uski, to ty się nie śmiej - bo tak będzie ![]() ![]() No, to plany na święta już mamy ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale skórczy miałam przez całą ciążę aż 2 sztuki, a magnez miałam przepisany na zmęczenie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() U nas od wczoraj 29 tydzień ![]() _______________________ Hello ![]() Wybitnie się dziś nie wyspałam ![]() A jutro podejście nr 1 (oby pierwsze i ostatnie) do glukozy ![]() ![]()
![]() |
#2593 | |||||
Zakorzenienie
|
dobry
![]() Cytat:
![]() czesc ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wiem, że tak będzie, w końcu Uśka pierwsza będzie przecierać nam szlaki ![]() Cytat:
![]() ![]() przekażę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Zadomowienie
|
Kamciurka to ja juz Ci sie po nocach snie...
![]() ej lozyska a mojego to nie zaprosicue jak tez chce z wami na kawe!!!! 30 minut i jestem dajcie znac nawet sil mi przybedzie ![]() Pear a gdzie ty sie bedziesz bronic bo przegapilam ?? Agawoo prawdopodobnie juz 23 bede w domu to na wigilie dam Wam w przencie zdjecie Igorka ![]() ![]() wlaczylam 1 pralke ![]() ![]() ![]() nalesniow chyba nie bedzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Kciuki za Agatka i Sandre ![]() Inutil wszystkie naj ![]()
![]() |
#2596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no kochana dokladnie masz blisko więc musimy się spotkać wszystkie - wszyscy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() obiecuje ze jak teraz bede to dam znac ![]()
![]() |
#2598 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
uuu No to Najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lecę do mamy, potem po małego a potem do wujka na urodziny ![]() będę wieczorem jak będę mieć jeszcze siły ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Zadomowienie
|
tak sobie przypomnialam ze bylam w srode we wro u lekarza, w czwartek do piatku u siostry i 2 razy w niedziele
![]() ![]()
#2600 | |||||
Wtajemniczenie
|
hej laseczki!
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() pearpearl - bidulko kochana trzymaj się jakoś, dbaj o siebie! bo z przeziębieniami i z grypą nie ma żartów. ostatnio usłyszałam, co mnie zaskoczyło ogromnie, bo nie wiedziałam, ze jeśli w ciąży przechodzi się grypę to wskutek powikłań dziecko może się z jakąś poważną wada urodzić albo nawet schizofrenia ![]() ![]() co do teściowej to się nie wypowiadam, bo szkoda gadać. moja jest czasami w porządku, dobra kobita, ale czasami ma takie jazdy tak obgaduje mnie po mieście, ze jestem w szoku. żeby opisać jej zachowanie bym musiała książkę tu napisać ![]() pearpearl - podziwiam cie i tak za siły do obrony. ja niestety olałam moją mgr, powinnam się bronic,a le pracy nie napisałam i właśnie przerwałam studia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tak poza tym, to macie jakiś pomysł od czego mnie tak od 3 dni sutek boli? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ide się wykąpciać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale mi sie dzisiaj nic nie chce ![]() Ziemniaki na obiad już obrałam, mięsko mam wczoraj, a sałatkę domowej roboty ze słoika ![]() Jeszcze tylko makaron do rosołu i będzie git ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | ||
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Cytat:
![]() Cytat:
Ultradiola my się decydujemy na tako jumper x,ale narazie szukam ładnej nie zniszczonej używki.Taki mały skąpiec ze mnie ![]() Pearl współczuję sytuacji ![]() Inutil 100lat ![]() ![]() ![]() ![]() Ja już zrobiłam pranie oczywiście jeszcze nie dzidziusiowe i zamierzam sobie zrobić sok na krew ale nie mam siły .Nie wiem jak ja urodzę jak taka słaba jestem. Mamusie które biorą luteinę ,a nie wolicie tej podjęzykowo,bo mój lekarz dał mi wybór i biorę 2x2 i nic nie muszę sobie tam wkładać.
![]() Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2011-11-14 o 11:03 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzę ze juz coraz wiecej zakupów wózkowych, my tez w tym tygodniu zamawiamy ![]() Gratki III trymestru ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do tesciów to na szczescie w związku z tym ze w Ie jesteśmy nie potrzebujemy pomocy, ale gdybyśmy potrzebowali to teście i tak by palcem nie kiwnęli, takie sknery. A Twoi to chyba sklerozę mają, obyś wychaczyła jakąś okazję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki jeszcze chyba Likas jest w szpitalu? czy mi się pomerdało? pisała któraś do niej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Zadomowienie
|
Pearl biedna, trzymaj się i wracaj do zdrowia. Współczuję sytuacji
![]()
#2608 |
Zakorzenienie
|
Inutil 100lat
![]() Dzień dobry ![]() Dopiero wstałam, tzn wstałam po 7 na badania a jak wróciłam to znowu poszłam spać ![]() Dziś jak czekałam w kolejce na badania to nawet ustapiono mi miejsca na krzesełku ![]() ![]() Pearl masz świetnych rodziców ![]() Pisaliście coś o kupowaniu rzeczy dla maluszka przez teściów bądź rodziców. U nas tesciowie nic o tym nie wspominają ale jak byłam u mamy w sobotę to pytała jaki chcę wózek bo oni kupią. w szoku byłam i powiedziałam że wózek mamy po siostrzenicach męża i jeśli chcą coś kupić to niech kupią jakieś kocyki ewentualnie pościel do łóżeczka. Nie chce mamy za bardzo wykorzystywać, bo ostatnio dołożyli nam połowę kwoty na nasze łóżko do sypialni a wiem że zawsze w zimę u nich z kasą krucho bo ojciec nie pracuje. My dziś z dzidziolkiem zaczynamy 27 tydzień czyli trzeci trymestr ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-11-14 o 11:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() EDIT. kurcze jest numer na samym końcu, nie widziałam wcześniej ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Napisze któraś do Likas?? Mi tak głupio wymuszać na kimś odpowiedź na zagraniczny numer. ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-11-14 o 11:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak odpisze to dam znać ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Likas napisała, ze własnie czeka na wypis, idzie na 3 tygodnie do domku i jak da radę to zajrzy jeszcze dzis na wątek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.