|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Cytat:
![]() a z tego padłam ![]() czeee sisku a jez juz normalnie?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() do usług ![]() Cytat:
Florencja powiadasz- ależ Wam zazdroszcze Cytat:
i wszytskiego dobrego z okazji ukończenia miesiąca Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#632 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Mamuśki, wróciłam i się witam
![]() Nie wiem ile dam radę popisać, na razie Malutka śpi... Od razu mówię, ze pewnie Was nie nadrobię . Dziękuję za wszystkie pozdrowienia i gratulacje i buziaki dla Indygo za przekazywanie wieści Od czwartku jesteśmy w domku i się poznajemy. No i sama nie wiem... W szpitalu Niunia spała, budziła się tylko na jedzenie i znowu spała. A w domu... Z jednej strony jest cudowna i słodziutka, w nocy śpi jak aniołek (wprawdzie z nami w łóżku Wydaje mi się, że ma coś z brzuszkiem, bo się pręży i czasem wybudza a ja nie wiem od czego Może to być od antybiotyku, który ja ciągle biorę? Bo w końcu to obojętne dla mleczka nie jest... W ogóle to mam doła, co chwila płakać mi się chce . Nie umiem zrozumieć i pomóc własnemu dziecku. A ja się czuję jakaś taka "niedopieszczona", najchętniej zwinęłabym się żeby mąż mnie tulił i całował
|
|
|
|
#633 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Handsome- no bo jakby miało być inaczej- Mikus przystojniak ,ze łooo Kurde- ja muszę w jakiś bujaczek zainwestować- bo na razie mamy bujaczek-natural czyt. babcia ![]() No sis- prosze Cię - zmęzona jesteś i przeziębiona teraz. Daj spokój. Ja też się moją mama teraz mocno wyręczam. czasme łapie mnie jakiś wyrzut sumienia (tak tak w liczbie pojedynczej Cytat:
Czytam jak o sobie- początek jest mega trudny- bynajmniej dla mnie taki był- płakałam dobre 2 tyg. Potem serio jest lepiej- dziewczyny mi tak tu pisały, nie wierzyłam, ale naprawdę tak jest ![]() A z tym prezeniem- moze stolce przejsciowe ida- moj sie bardzo z nimi meczył |
||
|
|
|
#635 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzialena witajcie
nie mogłam malej kołysanek śpiewać bo też mnie rozczulały ;] będzie dobrze, z dnia na dzień co raz lepiej
|
#636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
"stolce przejsciowe"- o tym nie słyszałam. Co to? ![]() Ja też właśnie tak mam. Raz płaczę bo sobie przypomnę jak mi mąż powiedział że mnie kocha jak mnie z sali operacyjnej wywieźli a potem dlatego że Malutka się pręży. |
|
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialena hormonki tez robia swoje dlatego te płacze a z małąsie dotrzecie-zobaczysz daj sobie czas, na pewno wszytsko sie ustabilizuje
no i witaj ostatnia nasz rodzaca![]() mój dziecior wstał wypił mleczko i zasnoł zaraz i niby śpi ale sie wierci i wydaje jakies odgłosy hehe kurde zastanawiam sie czy jemu si enie nudzi hi tylko je i spi , chyba mu zakupie mate zebyy miał jaks atrakcje czy cos, miałam jesczez bujaczek kupic ale siorka chce mu na chrzciny sprawic wiec czekamy, nie wiem czy jej nie powiedziec zeby go wczesniej dała bo chrzest dopiero albo poczatek grudnia lbo poczatek stycznia wiec nie wiem czy czekac az dwa miesiace na zabwke |
|
|
|
#638 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pamiętam, że w szpitalu wyłam, bo mleka nie miałam, bo bałam się, że źle zajmę się dzieckiem, a raz przerażona biegłam po lekarza, bo dziecko za spokojne i pewnie coś mu jest A w domu płakałam jak puszczałam synkowi piosenkę, a potem zamartwiałam się czy coś mu jest, a ja jestem pewnie beznadziejną matką, bo płacze, a ja nie wiem dlaczego. MinieDzisiaj w nocy na szczęście nie spotkałam ani jednego prusaka ![]() Oj Młody coś mi dzisiaj marudzi... Jak tylko uśnie i zaniosę go do łóżeczka to budzi się z płaczem |
|
|
|
|
#639 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
nie martw się to będzie się uspokajało a narazie płacz ja sie nie ograniczałam, płakałam nawet bo mała siku nie zrobiła przejdzie
|
|
#640 | |||
|
Rozeznanie
|
Czytam na biezaco, ale co chce cos odpisac to corcia daje znac o sobie
![]() Cytat:
Cytat:
Czasem tez czekam az poplacze i moze sie uspokoi, ale to najczesciej ja wymiekam a nie ona wychodze z zalozenia, ze widoznie potrzebuje bliskosci, bo w nocy nie mam tego problemu.Cytat:
Wczesniej w ogole nie podnosilam, bo jadla w polsnie i nic jej nie bylo. Moje dziecie powitalo mnie dzisiaj rano slicznym usmiechem chociaz tyle mojego, bo od 5 pobudka co godzine, ale za ten usmiech wszystko jej wybaczam
|
|
|
#641 |
|
KWC
|
Dziewczyny poleciły mi Delicol -i jest the best!!! Dodajemy go do mleka (jak karmisz piersią to przed karmieniem wkraplasz dzidzi) i problem kolek zniknął (tfu tfu). Na allegro kosztuje 23+ przesyłka, bo w aptece prawie 4 dychy.
|
|
|
|
#642 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, no i spacery codziennie....too chyba tez duzo daje...Cytat:
Ja nawet jeszcze nie myslalam o przekluwaniu ....ale jak cos to na pewno nie teraz moze jak bedzie miec 2 latka... U nas tez ciemieniucha ale taka lekka....poki co uzywam oliwki.... Cytat:
Chyba kazda miala dola po porodzie...w sensie ze plakala....to hormony i przejda szybko..... Bordana moja Olivka na poczatku tez mala problem z odbiciem i dawalam jej Infacol...pomogl i teraz jest juz ok.....wiec moze sprobuj...
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecko przespało wczoraj od 19 do 24
![]() zaraz ponadrabiam jak mały pozwoli aaa wrzucam fotkę jak mój gałganek sobie śpi... duma nad czymś ewidentnie...
|
#644 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie minelo jak mala miala miesiac, myslalam, ze to ona "zmadrzala", a to po prostu ja nauczylam sie wlasnego dziecka. Nie bez powodu okres poporodowy to 40 dni - wlasnie po to, zebysmy poznaly sie nawzajem i siebie nauczyly.
|
|
|
#645 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do kolczyków to ja myslałam zeby na roczek malej zrobic teraz chyba za wczesnie a z waga to zazdroszcze ![]() Cytat:
![]() co do karmienia piersia to jak wiesz ze z tego nic nie bedzie to ja bym przeszła tylko na mm po co masz sie meczyc i robic cos w co i tak nie wierzysz a tak to zawsze pół godzinki bedziesz miała na inne przyjemnosci ![]() Cytat:
![]() wspołczuje nocki u nas tez od 1 do 3 było jedzenie przysypianie na 5 -10 minut i znowu jedzenie no i jeszcze w dzien dała mi popalic bo spac nie chciała wiec sie nie wyspałam moze dzis bedzie lepiej![]() Cytat:
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2011-11-14 o 13:34 |
||||
|
|
|
#646 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nic sie nie martw z kazdym dniem bedzie lepiej a z płaczem to chyba kazda z nas to przechodziła hormony zejda i bedziesz mogła juz tylko cieszyc sie macierzynstwem ![]() a z brzuszkiem to moze faktycznie od tego antybiotyku... jak moja miała problemy z brzuszkiem na poczatku to masowałam i rozgrzewałam przez pieluszke suszarka bo bałam sie dawac jakies kropelki
|
|
|
#647 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie zastanawia sie jak dlugo ma sobie pospac.... ![]() sliczny maluszek....
|
|
#648 | |||||
|
Zadomowienie
|
śliczne ubranka!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() hej współczuję, biedny Leoś - dobrze że już mu się poprawia a z odbijaniem... hm... kurcze żaden sposób nie działa? Cytat:
a ta kiecka - boska! za łowy allegrowe ![]() Cytat:
też będę się martwić jak mój zniesie pierwszy lot samolotem Cytat:
głowa do góry, smutaski miną cotka jak tam synuś? spadła Filipkowi temperatura?
|
|
#649 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() kurcze..nie wiem co się ze mną dzieje..dziecie mi śpi od ok.22 a ja do północy nie umiem usnąc..mimo,że czuje się padnięta.. ja nie wiem.. a u Nas nocka ok. mała spała od 21.30 do 3.30,potem do 7 i do 10 więc czuje się wyspana nawet . tata ją przwinął i mi przyniół do sypialni..więc nawet nie wstawałam.. tylko odnieść z powrotem do jej pokoju. Cytat:
![]() Cytat:
2. gratki za miesiąc no i za wagę.. mi też tyle zostało ale flaczek jest...3. dziękuje w imieniu Sary ![]() Cytat:
właśnie też chciałam pytać...tak myślę czy przed bożym narodzeniem nie przebić..będzie miała Sara ponad 3m-ce.. ale sama nie wiem czy to nie za szybko..boję się,że póki jednak nie siedzi-tylko leży..będą jej te przebitki przeszkadzać.. ja np.nie lubię spać w kolczykach ![]() Cytat:
Cytat:
ja się wzięłam za sposób...poza ślinieczkiem do karmienia podkładam pod pierś pieluszkę tetrową.. ona ją czuje pod buzią.. a na pieluszcze coś tam zawsze skapnie,mój zapach przejdzie.. i podem ją odkładam z tą pieluszką. w nocy też śpi z pieluszką koło buzi..i działa. może spróbuj (ale świerza i pachnąca nie działa :P ) jak biorę nową to noszę chwile pod biustonoszem i jej daje do spania. no i gratki za wagę ![]() Cytat:
nic dzięki bogu jej nie wyskakuje..zadnych chrost itp. w dotyku też gładziutka skóra jest Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w tyłek dać za takie mówienie?? ja też dziśnie wstałam tylko mąż.. nic w tym złego kochana ![]() Cytat:
marne pocieszenie..ale więkzość z nas tak miała. pocieszjące jest to,że to mija.. oby Tobie szybko ![]() nooo dotarłam do końca..chyba z godzinę pisałam poosta
|
|
#650 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#652 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny normalnie dostane ✂✂✂✂**** z tym moim kompem. Rano nadrabiałam, poszłam na chwile dać cyca Natalce wracam i co? i nie ma neta! znowu ręce i cycki opadają. Patrze baterie na wykończeniu wkładam ładowarke i co? i nie ładuje, a w weekend jak tż sobie grał to ładowało i jeszcze sie dziwił co ja chce od tego kompa.
Nic, zjem obiad i jak niunia da to cosik popisze póki jestem u mamy, chociaż tyle mi zostało |
|
|
|
#653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Stokrotko ale to jest nie fair bo Ł w week tez sie zajmowal dzieciatkiem, on powinien odpoczac bo przeciez chodzi normalnie do pracy a wstaje nad ranem bo ja po prostu jestem padnieta a nie powinno tak byc, musze sie wziac w obroty zeby naprawde zaczac go w tym wyreczac bo on tez kiedys musi spac..
|
|
|
#654 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Moja gwiazda spała od 20.30 do 5.30 kładliśmy się spać coś po północy i jeszcze mówiłam do męża, że ciekawe ile pośpimy, a tu taki seprajs ![]() i chyba przeszłyśmy jakiś żywieniowy skok, bo od wczoraj zjada mi na raz 120ml i czasem krzyczy, że mało ![]() dziękujemy z Julitką za komplementy ![]() pozazdrościła koleżance ![]() Cytat:
![]() bo ja w ogóle mam schiza odnośnie odbijania- raz mąż odłożył małą do łóżeczka bez odbicia i się jej zaczęło ulewać ale tak bardzo, że się zaczęła krztusić i dławić, dlatego teraz za wszelką cenę staram się, żeby mi odbiła każdorazowo.. Cytat:
![]() u nas odbija na koniec albo jak w międzyczasie sama wypluje smoka, bo chce odbić, wtedy daję do pionu ona odbija i wracamy do jedzenia Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja Cię nie zlinczuję bo sama często męża wykorzystuję,żeby wstał do Małej ![]() Cytat:
Cytat:
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-14 o 14:54 |
||||||||
|
|
|
#655 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
odpisuje na raty bo znowu mi pozjada cytaty
![]() Gunia spi! cud chyba jakis co prawda pewnie zaraz sie obudzi głodna ale zawsze to chociaz pol godziny Cytat:
Cytat:
a sposobów 3 i 4 nie próbowałam... Cytat:
Cytat:
![]() moja tez ma tą owcę, najbardziej lubi ocean a tatus najlepiej zasypia przy deszczu ![]() Cytat:
ja nie mam uszu przkłutych i młoda tez nie bedzie miec, chyba ze sama zechce kiedysCytat:
Cytat:
co do "na rączkach" to chyba troszke rozpusciłas jednak ale wswzystkie dzieciątka lubią sie tulic ![]() a mąż jak taki mądry to sam niech sie podoi laktatorem, moze cos uciągnie moj na szczescie nie ma takich zagran - nawet namawia na mm bo lubi karmic młodą z butli ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi się że nie, myślę że do świąt się wyrobię i mała będzie miała kolczyki |
|
|
|
|
#657 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ubranka super się trafiły ![]() Cytat:
ale myśle że to sprawa indywidualna, są kraje gdzie uszy przekłuwają od razu w szpitalu położne ![]() Cytat:
![]() dobry dobry ![]() o tak! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie umiem się nie denerwowac na tego mojego lapka ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- teraz melduje co u nas ![]() spędziłyśmy bardzo miły weekend z tatusiem, super było w trójke przez 3 dni, no ale niestety trzeba wrócić do rzeczywistości i tatuś będzie znów tylko wieczorami ![]() w sobote rozłożylismy Niuni łóżeczko, bo kołyska jakoś sie skurczyła czy coś ![]() poza tym no to chyba nic nowego. Wkurzam się ciągle na ten mój komp i internet, jak jedno działa to drugie nie i tak w kółko a mi tak brakuje forum |
||||||
|
|
|
#658 | |
|
Zakorzenienie
|
Witaj Madziu! Śliczna ta Twoja córka, czekam na nowe fotki
Humorkami i płaczem się nie przejmuj - wiele z nas miało ciężkie początki, ja też. Moja panna w szpitalu też cały czas spała, a w domu już o wiele mniej, teraz tylko na spacerze. Dzieci rosną i nie będe już spały tyle co po urodzeniu, kiedy jeszcze są zmęczone porodem. Cytat:
|
|
|
|
|
#659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a śnieg taki drobniutki i przez chwilę leciał, no ale był ![]() Cytat:
weekendy z tatusiem są fajne szkoda że takie krótkie... hahaa Tobie kołyska, a mi ubranka w ciągu 3dni się pokurczyły ja Cię lubię ![]() Mam pytanie do mamuś co mają zwierzaki- jak sobie radzicie z sierścią? Bo ja już wymiękam, nosz wszędzie to się pałęta
|
|
#660 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała jest cudna i kochana a ty jestes najlepszą mamusią każda miała/ ma doły - ja tez beczałam sama nie wiedząc o co mi chodzi casem teraz jeszcze mi sie zdarza - bo mała zrobila za duzo kup/ za mało/ bo steka/bo nie stęka/bo za duzo je/ bo za mało je to normalneCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
juz sie nie moge doczekać na niego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
smacznegoo obiadku Cytat:
moja tez dzis wrypała rano 120 i jeszcze cycem poprawiła ![]() i tez za chiny nie dałaby sie odbic co 20 ml...chyba bębenki by mi popękały od krzyku przy trzymaniu jej na ramieniu
|
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

przypomnialo mi sie jak moj aniołek narobił w recznik po kapieli ja ją chce ubierac odwijam recznik a tu niespodzianka i ajkie dziecko szczesliwe w tej kupie

a jez juz normalnie?
tyłki nam zmarzły po pół godzinie spacerowania zaś mała miała tak cieplutko w wózku, ze aż jej pozazdrościłam 
moja niunia w dzień nie śpi

a tak powaznie to zejdzie Ci wszystko, ja tam wiem swoje ze opuchlizna po cc tez sie goi wiec tam mozesz byc po prostu jeszcze spuchnieta

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

w tyłek dać za takie mówienie?? ja też dziśnie wstałam tylko mąż.. nic w tym złego kochana 
, dobrze, że wypił, bo by mi cycek eksplodował