|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Hejka po dłuższej nieobecności
Melduję się na odchowalni ![]() ach, jak ten czas leci ![]() mieliśmy z małym przeboje z "wysypką" ... mały nie spał mi w nocy, nie spał w dzień, zaczęły się mega kolki i wysypka najpierw na policzkach, potem za uszami i na szyji i we włoskach. byliśmy u pediatry. Mam zakaz karmienia swoim mlekiem, bebilon 1 zamieniła na nutramigen 1. Swiństwo jedno. Mega zielone i cuchnące kupy po tym są. Dostaliśmy steryd - płyn Elocom do stosowania przez 5 dni. Super sprawa - juz po pierwszym użyciu pryszczyki z główki zeszły Odciągałam mleko i wylewałam bo lekarka powiedziała mi żebym nie mroziła narazie. Wogole to odradza mi mrożenie bo nie wiadomo skąd ta wysypka. No i co? nie karmiłam swoim ani bebilonem a wysypka zeszła niżej aż do brzuszka prawie. wogóle to mały mi mniej dzisiaj je... wciskam w niego wręcz 60-80 ml co 3-4 h. a na opakowaniu nutramigenu jest napisane że dzieci w przedziale 1-2 miesiące powinny jeść 170ml co4h... szok!! tyle co u nas. postaram się ponadrabiać chociaż cięzko będzie... Cotka: a jak u Twojego synka z wysypką? jest jeszcze? wogole to u mnie dzisiaj tez problem z "odbijaniem" chodze z Leosiem po 30minut nawet i nic a gdy położe go na bczek to odrazu ulewa... Co do imprez to nie wiem co ja z małym zrobię bo mąż ma w tym miesiącu 30stke i wyprawia w domu i zaprasza znajomych. A że będzie to środek tygodnia to nie mogę oddać małego do rodziców ani teściów bo z obu stron pracują i wstają rano do pracy codziennie.
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mały ma 37,7 - myślicie że to jeszcze w normie czy nastawić się na czopka?
Podpisano matka wariatka-panikara. Cytat:
W bloku niedaleko karaluchy się zaplęgły w śmietnikach i szły kanalizacją itp. Aż mnie ciarki przeszły!! ![]() A co do laktacji to wiem jak to jest. U mnie też raz lepiej- raz gorzej. Więc mam nadzieję że jutro już będzie lepiej A co do ulewania to faktycznie nieciekawie. A konsultowałaś to z lekarzem? Cytat:
Niby na tym mleku moim - Enfamil jest, że od 2 do 4 miesiąca 200ml 6 razy dziennie. |
||
|
|
|
#603 |
|
Zakorzenienie
|
Cotka mi pielęgniarka mówiła, żeby dawać czopek jak jest ponad 38 i to nawet dość znacznie ponad 38, więc chyba ja bym nie panikowała, aczkolwiek trzeba obserwować
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#605 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() ale dziś było zimno i pierwszy raz padał śnieg tyłki nam zmarzły po pół godzinie spacerowania zaś mała miała tak cieplutko w wózku, ze aż jej pozazdrościłam ![]() Cytat:
tak, lepiej jak dziecko ma chłodniej niż ma być spocone Cytat:
Cytat:
Cytat:
myśmy kiedyś z mężem zgadywali skąd się wzięła ta mania ubierania dziecka tak ciepło- bo kiedyś w domach paliło się w piecach i jak się odpowiednio nie zadbało o dołożenie węgla to domy stygły więc dlatego dzieci były ubierane cieplej. Szkoda tylko, że najczęściej do babć czy prababć nie dociera, że mamy lepsze czasy i bardzo często ogrzewanie centralne w mieszkaniach ![]() a Adasiek jakie ma fajne oczyska- takie śmiejące ![]() Cytat:
z tym sąsiadem to ja już miałam przejścia i nawet dzwoniłam na straż miejską ale niestety cisza nocna od 22 i oni nie mogą nic zrobić ;/ (bo u nas w regulaminie spółdzielni jest napisane, że uciążliwe prace remontowe można wykonywać do gdz 20) a ten sąsiad to w ogóle czas na wiercenie, stukanie, pukanie itp znajduje właśnie w sobotę wieczorem albo w niedzielę- kiedyś pół niedzieli wiercił sobie w ścianie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie, że jedziecie do domku na święta ![]() hih, ale skromiacha z Mikiego - bluzczka wymiata Asik - Marcelek świetnie wygląda tak ubrany na dorosło ![]() Dzasta a Twój słodziak jaki roześmiany! Cytat:
![]() a mi sąsiadka powiedziała ostatnio na spacerze, ze chyba sporo schudłam w nogach i tyłku ![]() się przyznam po cichu, że tak ![]() Cytat:
--klepanie po pleckach od pupci do szyjki --delikatne przechylanie przód-tył -- albo jak siedzę, biorę małą tak jakby mi siedziała okrakiem na udzie i delikatnie potrząsam nóżką, żeby tak jakby skakała -- i ostatnie położenie na brzuszku i też klepanie po pleckach(ale to stosuję jak już upłynie spora chwila od jedzenia) gwarantuję, że któryś z tych sposobów zadziała ![]() Cytat:
odnośnie mleka to faktycznie każde mleko ma inną normę, więc chyba się nie ma co przejmować i jak Filip zjada 150ml to jest w porządku ![]() a on to zjada bezpośrednio po piersi? bo ja pamiętam jak podawałam mojej odciągnięte to musiałam odczekać z godzinę inaczej mi wszystko zwracała, nie mogłam jej mieszać mm i piersi na jedno karmienie... nie macie tak? ( to tylko ciekawość )
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak moja panna zaśnie koło mnie na łóżku też jej nie przenoszę do łóżeczka bo na bank się obudzi a tak sobie spokojnie śpi ![]() i widzę dziś dzień chwalenia się maluszkami to i jak wrzucę moją 6tyg wierzgającą gwiazdę ![]() a w ogóle weszłam dziś w allegro popatrzeć za jakimiś bieliźnianymi ubrankami i zaczęłam przeglądać zestawy i patrzcie co kliknęłam UBRANKA wyszło mi to 1,25 za sztukę, to chyba nieźle
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-13 o 22:23 |
|
|
|
|
#607 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczynki!
Narazie to co zdazylam nadrobic.Jutro reszta ![]() Z gory przepraszam za brak polskich znakow ale tutaj brak na klawiaturze. Poza tym jeszcze do tego nie doszlam ale z gory dziekuje za kciuki A poza tym mama cos mi tutaj przed chwila namieszala i nie wiem z jaka czcionka itp.wyjdzie ta wiadomosc bo cos tu tak pokickala ze szok-np.wasze usmieszki poznikaly ![]() 3pokolenia Babcia ja z siostra (+siostrzeniec w brzuszku ) i Judytka do 4pokolenia czyli mojej mamy.Cytat:
Juz pisalam o tym kiedys ze my mamy i u nas sprawdza sie swietnie. Mala czasem z pol godziny lezy i sobie gada oglada a czasem nawet kimnie Mamy fp.Cytat:
dobreCytat:
![]() Cytat:
My robimy styczen/luty. Cytat:
U nas tez czasem wychodzi taki lupiezyk ale po kapieli smaruje oliwka a jesli w dzien wyskakuje to czesze szczoteczka i schodzi. Cytat:
u nas podobnie ale jak czytam jak robia dziewczyny to zastanawiam sie czy aby nie przesadzam![]() Cytat:
Cytat:
1. 2. ![]() Nie moge z Wami! Cytat:
Cotka jak bedziesz u lekarza i zapytasz o to to daj znac. U nas pojawilo sie cos podobnego-tez taka kaszka i przy dotyku wydaje sie to takie chropowate ale skora nam nie schodzi. Po powrocie mamy zglosic sie na kontrole wagi i tez o to zapytam. Hmm mam wrazenie ze cos mi wcialo pare cytatow. W kazym razie lot udany. Judys zniosla to b.dzielnie nie plakal ani razu-to znaczy raz i to z mojej winy ![]() Dobra kochane jutro wieczorem nadrobie reszte bo w dzien jedziemy do Florencji. Sciskamy mocno Pa! |
|||||||||
|
|
|
#608 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brawa dlugi sen maluszka....![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moja miala 37.6 i dalam jej paracetamol w plynie...wiec pewnie ja jestem panikara.... Cytat:
Ufff....nadrobilam.....
|
|
#609 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ze lot sie udal.....a jaka macie pogode?? bawcie sie dobrze i zwiedzajcie duzo.....buziaki..... ![]() ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Cytat:
przepiekna....
|
|
#610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przygody współczuję, strachu się najadłaś odpoczywajcie! Cytat:
a 3 sposób u nas najlepiej działa- wymyslił go mój mąż, stwierdził że w ten sposób łatwiej się jest wydostać bąbelkom z brzucha
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, żeby nie było to nie była jakaś aluzja czy coś.
Jestem wykończona. Mam wrażenie że moje dziecko nigdy nie jest najedzone. Jeszcze tż kupił taki durny termometr - ten co do ucha i czoło z daleka. I on co chwile pokazuje inną temperaturę, jakiś do moonik, śliczna i wiele z tych ubraznek serio trafionych i fajna cena.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-13 o 23:17 |
|
|
|
#612 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za nockę ![]() ale słodziak ja nie Małgoś co prawda ale Miki będzie fajny misio w tym ubranku ![]() Cytat:
jak się nie spodoba..to dam siostrzeńcowi ![]() ja po prostu szukałam czegoś małego,co by wziąść do samolotu. bo misia mamy grającego..ale jest za duży.. to samo inne grajki. a to takie w sam raz mi się wydaje. Cytat:
zaraz oblukam allegro ![]() Cytat:
1.ale babski wypad ![]() 2. 3.super,że lot udany. dobrze,że nic się nie stało..a ja będę wiedziała na co uważać.. a my popołudnie poza domem..potem w drodze powrotnej mc donald. ![]() a teraz Sara śpi..a ja siedzę z mężem kurcze mam ochotę na karmi..ale boję się,że znów mnie w nocy zaleje
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
heeej !!! to ja w końcu
wstałam sobie szybko, co by mieć jak najwiżecej czasu żeby spokojnie poczytać, no a potem muszę się wziąć w końcu za jakąś robote na kolejny zjazd ale najpierw przyjemności, więc nadrabiam
|
|
|
|
#615 | |||
|
Zadomowienie
|
witajcie w ten poniedziałkowy, mroźny poranek
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i nie wiem co jest z tym spodniami (wczoraj byłam w innej galerii z nadzieją kupna), że z nawet za dużych ten brzuch wystaje na pocieszenie miałam sobie kupić buty, ale niestety mała zaczęła marudzić
|
|||
|
|
|
#616 | ||||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
A co do porcji mm - na Humanie napisane, że 2 miesięczne dziecko - 90ml x 6 porcji, a na Gerberze, że 120 i więcej. Cytat:
Cytat:
i też mam termometr bezdotykowy, który wiecznie pokazuje gorączke u Eryka. 37,7 to norma. Jak go pierwszy raz użyliśmy to prawie na pogotowie chciałam jechać, bo na brzuchu u synka pokazał 38,8 a na czole 37,7. A dziecko radosne jak skowronek. Zmierzyliśmy rtęciowym w pupie - 36,6. Małż pojechał do apteki, kupił taki termometr w smoczku. Ten też pokazywał 36,6. A ten szajs do czoła - uparcie gorączka i gorączka. Kosztował ponad stówę. Gówinko. Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-11-14 o 08:33 |
||||
|
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
podejrzenie skazy białkowej. Na szczęsice wysypka juz prawie zeszła ale do lekarza mam się pojawić w przyszłym tyg to może zaszczepimy brzdąca wkońcu.
Nie pamiętam teraz, która się pytała o maty edukacyjne. My kupiliśmy synowi na pierwsze imieninki codziennie rano lezy tak do 1,5 godz max i przewąznie zasypia, popołudniu tez go kładę ale wtedy po godz jest juz marudzenie. Dziecko widać przeszczęsliwe - radośnie majda rączkami i nożkami ![]() Ja jestem wdzięczna tej, ktora wkleiła tu linka z owieczką z allegro Anci (chyba??). Kobieto chwała Tobie moje dziecko po 3 minutach "piosenki wielorybów" spi A ten konic morski Fb też suuuper. Kasa nam się powoli kończy to chyba zamówimy od ktorejśc babci na mikołaja ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- moonik: a dzisiaj żaden z tych sposobow na obdijanie nie pomógł. No wymiekam normalnie. Maly zjadł 70ml i nie chciał odbić... połozyłam go wkońcu i nie ulał. Ale czy to mozliwe żeby dziecku się nie odbiło po jedzeniu. no chyba że 70ml to za mało na odbicie...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#618 | |||||
|
Raczkowanie
|
No i większość cytatów poznikało
jeszcze raz przepraszam, że mam czas tylko podczytywać ale walczymy z kolkami. Polecany przez was Bobotic troszkę działa (nie ma strasznego płaczu) ale mały dalej stęka i stęka. Jak pomasuję pupkę to lecą taaaakie prutki.Cytat:
(tak to pięknie mój tż nazywa ![]() Cytat:
Ja już nie piję na noc bo tylko muszę później pościel zmieniać i prać ![]() Cytat:
Cytat:
Mały na razie totalnie ją olewa - no ale dzisiaj moja dzidzia kończy miesiąc ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#619 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Ok jak tylko będę miała okazję skorzystać z lapka TŻ to wstawię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Aiszka22 Czas edycji: 2011-11-14 o 10:02 |
|||
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe o co chodzi z tym, że tego zalecają aż 180-200ml. To ono jakieś słabsze czy co? ![]() Uf, to czuję się pocieszona z tym termometrem. Chyba też kupię w smoczku bo już nie raz mało zawału nie dostałam. |
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłyśmy
Wyjazd udany, Zuzia drogę zniosła bardzo dzielnie, dziadki ją wynosili, wycałowali także fajnie było. Po przyjeździe mama spała do 12 w południe Czytałam Was systematycznie ale nie pisałam bo mi nie wypadało tak przy teściach na necie siedzieć Mam pytanie do mam dziewczynek : przekłuwacie córeczkom uszy?? Jeśli tak to kiedy planujecie? Ja chcę ale nie wiem czy nie za wcześnie jeszcze skończył a 10 tygodni wczorajWszystkie Wasze dzieciaczki przesłodkie Co do kg ważę już mniej niż przed ciążą ale flaczek też wisi mimo że w spodnie weszłam od razu po porodzie ![]() Też walczymy z ciemieniuchą ale zamiast oliwki używać mam zamiar masła |
|
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Pozaznaczałam tyle postów, juz prawie na wszystkie podopisywałam, chyba z godz pisałam, coś mi sie nacisnęło i zamknęła się stronka ![]() Juz nie mam czasu od nowa pisać, bo pewnie się Adaś niedługo obudzi, wię c napiszę co pamiętam ![]() Adaś bardzo dziękuje za komplementy wizażowym ciociom i przesyła buziaczkaAa2 ale Marcelek słodziaczek, taki do wyprzytulania Lulla Ale Mikuś zrobił słodką minkę, dzieciaki po przebudzeniu to takie słodkie minki strzelają ![]() Moonik ale śliczna ta Twoja Gwiazda, taka śmieszka . Dobrze, że moja mama nie jest taka przewrażliwiona![]() A piszecie o spodniach, ja to w ogóle się załamałam, bo o swoich sprzed ciąży mogę zapomnieć , to biodra i dupa są ogromnych rozmiarów i chodzę cały czas w leginsach, a do sklepu nie mam się kiedy wybrać, ale wiem, ze to i tak będzie wielka porażkaBordAna witaj Stokrotka pisałaś że tobie z lewej lepiej karmić, a mi odwrotnie - z prawej, w ogóle prawa jest trochę większa od lewej, bo wcześniej częściej z niej karmiłam, a jak mnie zalewa to przeważnie z lewej, ciekawe czemu ![]() ![]() Spray my tez taki elektroniczny kupilismy, tz czytał różne te termometry i niby ten był jeden z lepszych i co?... i też 100 kosztowałAle dziś miałam super nockę , dobrze, że wypił, bo by mi cycek eksplodował![]() ale to chyba jest coś za coś, bo popołudniami wcale już nie śpi, tak od 15.00 do tej 21.00 może przy cycku przyśnie na 5 min, a tak to jest taki maruder że szok, tylko rączki wchodzą w grę a i tak nie zawsze się sprawdzają, tak marudzi i płacze do kapieli, o 20 cycek, i o 21 nareszcie zasypia ![]() A i znalazłam sposób na usypianie mojego pieronka, nagrałam z neta na kom suszarkę i włączam mu w wózku, zabujam parę razy i śpi, bo jak włączałam z kompa to jakoś tak na niego nie działało nawet tak przysnął o 19.00 co mu się już od dawna nie zdarza, co prawda, jak sie suszarka skończyła to się obudził no ale z 10 min było ciszy , bo w bujaczku nie chce ani spać ani tym bardziej leżeć i w macie tak samo, jak położę to jest za chwilę taka syrena, jakby go ze skóry obdzierali , to muszę z tą suszarką spróbować
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
eee dobrze myślałaś
![]() ja chcę na roczek, no może ciut wcześniej, ale teraz to nie trochę za szybko?? |
|
|
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Kochane nawet nie udaje że nadrobie zaległość bo nie mam jak moja niunia w dzień nie śpi nakarmiona, przewinięta odłożona do łóżeczka drze się w niebogłosy ja wiem że z tego nic już nie będzie, nie umiem robić czegoś w co nie wierze.Jedyny pozytyw waga już osiągnięta z przed ciąży no i rana poporodowa po malutku się goi a nawet szwy zaczęły wypadać. 5 tydzień po porodzie zaczynam normalnie siadać... jak to kurde możliwe żeby wszystko było takie popieprzone i na odwrót???
|
#625 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
No i chciałam Was ponadrabiac ale mały pospał 30 min i kwęka- na razie babbcia go lula- no zobaczymy czy zasnie, cos watpie
![]() A jaka noc nialam wczoraj- w ogole nie spalam Maly caly czas przy piersi- co sie odinstalowal to pospal od 5do 30 min i maruda i placz i znow piers Dzis za to pospal dosyc ładnie,a nad ranem walnął koope tysiąclecia (ostatnio pisalam stulecia )- załatwione ciuszki, kocyk- a na plecach normalnie koopa- bo ost. mial tylko te rzadka czesc W ogoel jak w takiej malej doopce moze sie tyle nazbierac tego??? Cytat:
Ale tez widze,ze on nie ma jakiejs mega potzeby odbicia- bo w dzien jak przysnie po jedzeniu to zaraz sie kreci i wykrzywia buxke to wiem ,ze wlasnie trzeba go podnies bo chce odbic.Czekam na odp. jak reszta robi ![]() I foty jakie urocze! no taki maż to skarb! Cytat:
Przy kompie mam nie karmic bo raz , ze fale, a dwa, ze są "błyski" co tez malego niby pobudza. A mam zalecenie wyciszenia go i wlasnie szlaban na kompa i tv. Mały Moro dalej ma tak jakby co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zdrówka życzę Cytat:
![]() dz za fote ciemieniuchy- mojemy ost. łuszczy sie skora na główce (no i nie wspomne ze w tym miejscu wlosy mu wypadly- wyglada jak satry maleńki - ma takie wysokie czoło )A gratisy the best Cytat:
![]() za 6 tyg Stokrotka- a mam jeszcze pytanie odnośnie tego jak jesz i jaka Sara ma cerę?? Wyskakują jej jakieś prycholki, łuszczy się skórka czasem na twarzy? Bo moja połozna środ. wszelkie wykwity i niespodzianki odrazu diagnozuje jako alergie na żarcie i sie zastanawiałam jak to wlasnie u Was jest? Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-11-14 o 11:30 |
|||||||
|
|
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
heja
melduje sie szybko bo mały spi ale słysze ze kweka wiec pewnei za wiele czasu nie mam ![]() Monia śliczna niunia i jak awystrojona ![]() co do odbijania to me dziecie w nocy bardzo leniwe pod tym względem, jak zarzucam go na ramie to on tam po prostu zasypia wiec połaze z nim chwile a potem odkładam do łożeczka albo mojego łozka i przez chwile obserwuje jak sie nic nie dzieje idziemy spac hehe zauważyłam ze on ni ezawsze chce odbic i juz żadna siła go nie zmusi
|
|
|
|
#627 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja niunia w nocy też nie odbija, niestety od czasu do czasu kończy się to zwróceniem całego wypitego mleczka :/ w nocy po karmieniu odrazu zasypia więc noszę ją max 15 min i do spania. W dzień układam na brzuszku albo przez kolano i czasem cos się beknie ale nie zawsze.
|
#628 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i dla Ciebie- fervex pomógł?A z tymi ciuchami to mnie nawet nie denerwuj!!! Ja jeszcze w ubiegłym tyg musiałam chodzić w typowo ciążowych spodniach, teraz wcisnęłam się w dżiny które nosiłam na początku ciąży, bluzki w piersiach za ciasne, płaszczyk jesienny i zimowy tez ale pewnie tyle nie schudne- ze 2 kg można na piersi zostawić ![]() Cytat:
Cytat:
A miałam wrażenie na 1 rzut oka ,ze na pulowerku miał napisane "bonzo " ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i juz nie dlugo nie bedzie problemu z wychodzeniem oj kochany sie meczyl- moze jakies pierdzioszki szły |
|||||||
|
|
|
#629 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do wagi i komplementow od innych-mi ostatnio "przyjaciolka" powiedziala ze w sumie to nie chciala mi mowic ale po koniec ciazy wygladalam naprawde grubo no a ta moja grzywka to w ogole mi dodala kg do mojej pucolowatej twarzy i w sumie to mialam ja za krotka i generalnie to widac po mnie bylo ze wygladam topornie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A widzisz bo Malgosia chciala zebym przeslala fote i bylam tak zakrecona ze myslalam ze Ona to Ty, sora ![]() Cytat:
|
|
|
#630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fervex nie pomogl, rozgrzewalam sie wczoraj litrami herbaty z cytryna ale dzisiaj czuje sie gorzej, mam nadz ze mnie nie rozlozy; Kochana z tymi ciuchami to wiesz, jak sie ma cycorki no to niestety trzeba placic a tak powaznie to zejdzie Ci wszystko, ja tam wiem swoje ze opuchlizna po cc tez sie goi wiec tam mozesz byc po prostu jeszcze spuchnietaA na pulowerku jest napis: "Handsome" ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Noo, dziecię śpi na bujaczku swoja droga jestem ciekawa kiedy ta wibra sie wylaczy bo to przeciez jest na baterie pewnie zdążylam wywiesic pranie-czyt- wszystkie ubrania księciunia![]() A w ogole to powinnam byc dzisiaj zlinczowana bo Ł wstal do Mikiego o 4 rano znowu, a ja sie nie moglam ruszyc, co ze mnie za matka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

Ja mam chyba jakiś kryzys laktacyjny, bo dzisiaj z 2 cycków!!! ściągnęłam niecałe 40ml
No i mamy problem z ulewaniem potężnym. I właśnie pytanie do mamuś zmagającymi się ze skazą albo nietolerancją laktozy - czy Waze dzieciaczki ulewają albo wymiotują zaraz po jedzeniu? I jakie mają jeszcze objawy? Czy kaszka na czole też może wskazywać na któreś z nich?
A potem wymiotuje po jedzeniu
tyłki nam zmarzły po pół godzinie spacerowania zaś mała miała tak cieplutko w wózku, ze aż jej pozazdrościłam
, już nawet nie chciało mi się komentować

......Nigd y wiecej....

i przesyła buziaczka

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i dla Ciebie- fervex pomógł?