Zazdrośnice vol 44 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-14, 19:16   #2431
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice vol 44

Crozee uroczy pomysł z tymi spersonalizowanymi aniołkami. Ja myślę, że podziękowania mogą być miłym gestem. Dzisiaj oglądałam czekoladki ze zdjęciem młodych albo inicjałami i w sumie spodobały mi się. Ot taki sympatyczny drobiazg.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:17   #2432
carmelova
Zakorzenienie

Grape tak, biorę Kontracept od tygodnia. Nie mam żadnych skutków ubocznych, żadnych mdłości, bólu głowy, wzdęcia ani plamienia No i libido jest ciągle wysokie Jeśli mnie nie uczulą w słońcu, to uznam je za tabletki idealne, tym bardziej, że kosztują 19 zł
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:17   #2433
BYou
MBZ♥

Carmi za muffinki
bardzo gustowne te pudełeczka

Maya będzie impreza?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:18   #2434
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Zuzik przykro mi, że babcia tak bez słowa zrezygnowała z pomagania Ci Co do prezencików dla gości, to ja jestem za, pod warunkiem, że są gustowne. Raz dostaliśmy takie najtańsze cukiereczki "mini" w wymiętolonych woreczkach z organzy i to było średnio eleganckie. My planujemy dać migdały w ładnych pudełeczkach, np. takich http://allegro.pl/podziekowania-dla-...881052439.html.
Co do klubu, to mamy pewne zasady. Jak przyjdzie czas, to na pewno dostaniesz zaproszenie Cierpliwości

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

U nas jest tradycja dawania ciasta gościom na pożegnianie. O takie paczki chodzi?
nie o to mi chodzi. u nas też jest taka tradycja - daje się ciasto i/lub wódkę. ja nie wiem, czy tak zrobimy. Paczki - chodzi mi o takie ”zestawy” miniproduktów. Np. figurka, ciasteczko, mała buteleczka alkoholu (taka 100 ml albo i 50 ml) itp. Takie obdarowywanie prezentami mnie dziwi, bo mimo miniskładników nie ma już wymiaru symbolicznego przez to, że tych rzeczy jest po 5-6. Słyszałam też o paczuszkach w pokojach dla gości typu żel pod prysznic, mydło, szczoteczki i pasty do zębów - w sumie spoko, ale wg mnie rzadko może się przydać i to trochę strata kasy.

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
on się urodził wtedy co ja!!!
WOW! ale on rok wcześniej,o ile mnie pamięć nie myli Mój to typowy Skorpion, a Ty?
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:21   #2435
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Carmi śliczne te pudełeczka.

U mnie też jest zwyczaj dawania ciasta ale ja nie zamierzam. Choćby z tego względu, że większość gości będzie przyjezdna.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:22   #2436
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
nie o to mi chodzi. u nas też jest taka tradycja - daje się ciasto i/lub wódkę. ja nie wiem, czy tak zrobimy. Paczki - chodzi mi o takie ”zestawy” miniproduktów. Np. figurka, ciasteczko, mała buteleczka alkoholu (taka 100 ml albo i 50 ml) itp. Takie obdarowywanie prezentami mnie dziwi, bo mimo miniskładników nie ma już wymiaru symbolicznego przez to, że tych rzeczy jest po 5-6. Słyszałam też o paczuszkach w pokojach dla gości typu żel pod prysznic, mydło, szczoteczki i pasty do zębów - w sumie spoko, ale wg mnie rzadko może się przydać i to trochę strata kasy.

WOW! ale on rok wcześniej,o ile mnie pamięć nie myli Mój to typowy Skorpion, a Ty?
A nie, to takich atrakcji nie przewidujemy Dla mnie to lekka przesada, ale jeśli kogoś stać i ma czas się w to bawić, to czemu nie

Zamówiłam dzisiaj tort weselny Jeszcze nie wiem jaki, bo jednak torty w tej cukierni nie są jakieś piękne, ale o dekoracji i smaku musimy zdecydować tydzień przed ślubem, także spokojnie
Stary 2011-11-14, 19:22   #2437
skimos
Zakorzenienie

Naj takie mini buteleczki z alkoholem kosztują 5-15zł od buteleczki (zależy czego ) także to nie taki tani biznes

My dawaliśmy ciasto/jedzenie na drogę no i wódkę (jako że kupiliśmy jej zapas na 120 osób a ostatecznie było 80 ) albo jak ktoś wolał to wino. Dzięki temu i tak nam zostało sporo alkoholu, ale jedzenie prawie całe rozdaliśmy co zostało i nic się nie zmarnowało a i goście byli zadowoleni.

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:24   #2438
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Grape tak, biorę Kontracept od tygodnia. Nie mam żadnych skutków ubocznych, żadnych mdłości, bólu głowy, wzdęcia ani plamienia No i libido jest ciągle wysokie Jeśli mnie nie uczulą w słońcu, to uznam je za tabletki idealne, tym bardziej, że kosztują 19 zł
19 zł? a ja myślałam, że płacę grosze
Stary 2011-11-14, 19:26   #2439
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem dlaczego w necie tyle nie najlepszych opinii można znaleźć
a wiesz że one mają czeski jeszcze trochę tańszy odpowiednik - Artizia się nazywa
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:27   #2440
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
19 zł? a ja myślałam, że płacę grosze
A to ile Ty płacisz? Ja za yasmin/yasminelle płaciłam zawsze ok 38-40 zł.

Kurcze podoba mi się dawanie gościom migdałów, ale boję się, że wiele osób nie będzie wiedziało po co dostało 5 twardych kamyków Lepiej kupić coś bardziej uniwersalnego, typu rafaello, czy może napisać na bilecikach wyjaśnienie znaczenia takiego podarku?
Stary 2011-11-14, 19:27   #2441
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszło mi do głowy takie pytanie... czy Wy przytulacie się z Tżtami przy rodzicach? Czy okazujecie sobie czułość? Nie chodzi mi o picie z dziubków, ale o przytulenie, pogłaskanie, trzymanie za ręce?
Przy moich tak, takie naturalnie spontaniczne gesty, które nawet M. przeważnie inicjuje, nawet potrafi nosić mnie na rękach albo na barana, nie ma z tym żadnego problemu. To chyba przez otwartość moich rodziców w stosunku do siebie i do nas Ostatnio w sb. byli u nas rodzice i tak sobie siedzimy miło przy kominku, z winkiem, aż w końcu moja mama mówi coś w stylu "wykorzystajcie wolną chatę. Ganiajcie się goło wkoło kominka i uprawiajcie przy nim ostry seks" Za to przy jego broń cię panie boże przed czymkolwiek

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
przeczytałam tż Wasze opinie i moje odpowiedzi wziął mnie do łóżka i wyprzytulał, powiedział, że spróbuje to poprawić... zobaczymy.
Ooo widzisz

crozee bardzo fajny pomysł z tymi aniołkami my nic nie dawaliśmy, tylko w nd. jak goście odchodzili to ciasto i wódkę.. i git

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
wiecie co... dodzwoniłam się do babci: faktycznie wycofała mi przelew bez słowa uprzedzenia. A dopiero co byliśmy z Tżtem u nich... Ojciec zmarł wiec nie trzeba z nami utrzymywać kontaktu... za✂✂✂iście.
ale chamstwo, grunt to rodzinka mam nadzieję, że cos wymyślicie

Chciałam się pochwalić, że wracałam dziś do domu i słucham w radio, że koncert Lady Pank będzie 4. grudnia we Wro w Hali Stulecia z orkiestrą symfoniczną. A ja zawsze mówiłam, że z polskich wykonawców bym chciała iść na ich koncert. No i po powrocie powiedziałam o tym M., on też ich lubi i zarezerwowaliśmy 2 miesca siedzące i już zapłaciłam i się cieszę, bo już malutko miejsc zostało!! to będzie nasz prezent na mikołaja
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:28   #2442
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Carmi za muffinki
bardzo gustowne te pudełeczka

Maya będzie impreza?
pewnie malusia w domu w sobotę, bo jedziemy na ten weekend do domów i chyba torcik sobie zażyczę u Mamy a co!
Cytat:
Skorpionica troche mi smutno, bo już po ćwierćwieczu jestem, a teraz lata tak się sypią, że ho ho...
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:29   #2443
skimos
Zakorzenienie

wg mnie lepiej rafaello albo ferrero rocher gdzies widziałam wbite w rafaello takie jakby spinacze do zdjęć i w to wsadzone winietki. Fajny pomysł

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Claris ale fajnie tam odnowili już trochę chyba tą halę?

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:30   #2444
Claris
Zakorzenienie

I jeszcze odstawiliśmy dziś moje autko do mechanika i kasa popłynie
Stary 2011-11-14, 19:32   #2445
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grapefrutka Pokaż wiadomość
nie wiem dlaczego w necie tyle nie najlepszych opinii można znaleźć
a wiesz że one mają czeski jeszcze trochę tańszy odpowiednik - Artizia się nazywa
Opinie są różne, tak samo jak o innych tabletkach. Ja czytałam na kafeterii. Poza tym dobranie tabletek to sprawa indywidualna. Jeżeli nie mają jakichś szkodliwych składników, to nie można powiedzieć, że jedne są generalnie lepsze, a drugie gorsze.
Stary 2011-11-14, 19:32   #2446
Claris
Zakorzenienie

skimos nooo był remont, jestem ciekawa jak teraz wygląda w środku, bo na zewnątrz bardzo ładnie. Wezmę sobie lornetkę na koncert i będzie git
Stary 2011-11-14, 19:33   #2447
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Przy moich tak, takie naturalnie spontaniczne gesty, które nawet M. przeważnie inicjuje, nawet potrafi nosić mnie na rękach albo na barana, nie ma z tym żadnego problemu. To chyba przez otwartość moich rodziców w stosunku do siebie i do nas Ostatnio w sb. byli u nas rodzice i tak sobie siedzimy miło przy kominku, z winkiem, aż w końcu moja mama mówi coś w stylu "wykorzystajcie wolną chatę. Ganiajcie się goło wkoło kominka i uprawiajcie przy nim ostry seks" Za to przy jego broń cię panie boże przed czymkolwiek
o właśnie, może czas to zmienić, tzn zachowanie przy jego rodzicach...może jak zobaczą Was szczęśliwych to sobie odpuszczą...:/ a swoją drogą..kurde...co za ludzie
Cytat:
Chciałam się pochwalić, że wracałam dziś do domu i słucham w radio, że koncert Lady Pank będzie 4. grudnia we Wro w Hali Stulecia z orkiestrą symfoniczną. A ja zawsze mówiłam, że z polskich wykonawców bym chciała iść na ich koncert. No i po powrocie powiedziałam o tym M., on też ich lubi i zarezerwowaliśmy 2 miesca siedzące i już zapłaciłam i się cieszę, bo już malutko miejsc zostało!! to będzie nasz prezent na mikołaja
super!!!!
Stary 2011-11-14, 19:34   #2448
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze odstawiliśmy dziś moje autko do mechanika i kasa popłynie
Ajć, współczuję. Nie lubię takich nieplanowanych wydatków.
Stary 2011-11-14, 19:35   #2449
BYou
MBZ♥

Carmi ja myslę, że takie małe karteczki z wjaśnieniem to dobry pomysł

Maya no pewnie, że zażycz sobie
ja się nie czuję na swoje lataa TŻ mówi czasem do mnie: gówniara ale nie tak chamsko tylko tak pieszczotliwie
a ze znaków zodiaku to lwice sOM fajne

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Claris ale cudnie z tym koncertem my byliśmy kilka lat temu
a Ich nowa piosenka jest boska

Stary 2011-11-14, 19:36   #2450
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
A to ile Ty płacisz? Ja za yasmin/yasminelle płaciłam zawsze ok 38-40 zł.

Kurcze podoba mi się dawanie gościom migdałów, ale boję się, że wiele osób nie będzie wiedziało po co dostało 5 twardych kamyków Lepiej kupić coś bardziej uniwersalnego, typu rafaello, czy może napisać na bilecikach wyjaśnienie znaczenia takiego podarku?
23 zł
no ja właśnie nie wiem, u nas się daje ciasto i wódkę, ale ja nie wiem, czy tak zrobimy... pewnie tak, bo wygodniej. A jak nie, to może właśnie ferrero rocher
Cytat:

Grape, bo łatwiej w necie się pisze o tym, co złe, niż ”tabletki mi pasują”. a z tabsami to zawsze metoda prób i błędów
Stary 2011-11-14, 19:38   #2451
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Naj bo Ty je widzisz codziennie
moja teściowa chciała rozdawania ciasta i wódkiale my nie bylismy fanami tego pomysłu

Kasia a jak po wizycie Twojego Brata Dziewczyny rodziców-uffff

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Choji kciukam za wizytę i za pracę
Dziękuję

Cytat:
Choji - dentysta-sadysta, dentysta-sadysta
a tak na serio to nie będzie tak źle

Carmel takie pytanie do Ciebie mam zaczęłaś już brać nowe piguły?? z tego co doczytałam to przechodzisz na Kontracept, tak?? bo ja jestem w połowie pierwszego opakowania i nastawiłam się na plamienia itp a tu nic żadnej różnicy nie widzę między tymi a poprzednimi
ej ja się boję dentystów! ;(

Cytat:
super że masz tabletki z którymi czujesz się lepiej

Cytat:

Ooo widzisz

crozee bardzo fajny pomysł z tymi aniołkami my nic nie dawaliśmy, tylko w nd. jak goście odchodzili to ciasto i wódkę.. i git

ale chamstwo, grunt to rodzinka mam nadzieję, że cos wymyślicie

zazdraszczam Lady Pank

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:38   #2452
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
o właśnie, może czas to zmienić, tzn zachowanie przy jego rodzicach...może jak zobaczą Was szczęśliwych to sobie odpuszczą...:/ a swoją drogą..kurde...co za ludzie
Tylko jak to zrobić, przecież nie rzucę się na niego. Na początku jeszcze próbowałam się delikatnie przytulać, coś, ale czułam w nim napięcie albo się w ogole odsuwał, więc dałam sobie siana. Jeszcze co mnie denerwowało, to jak jeszcze byliśmy parą i mówiłam mu o tym, że mnie to boli, to starał się być czulszy dla mnie przy nich, to teściowa zawsze musiała coś skomentować niby dowcipnie w stylu "a wy co", no i się skończyło
edit: bo kuźwa sama od teścia żadnej czułości nie zaznaje...

Edytowane przez Claris
Czas edycji: 2011-11-14 o 19:41
Stary 2011-11-14, 19:38   #2453
kasia0912
Zakorzenienie

Claris Zazdroszczę

kurde martwię się pracę TŻ szef nic im nie mówi, wyłączył telefon i zero informowania. Oni nawet do warsztatu nie mogą wejść tylko robią po sąsiednich heh

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:40   #2454
Claris
Zakorzenienie

Cytat:

Claris ale cudnie z tym koncertem my byliśmy kilka lat temu
a Ich nowa piosenka jest boska
tak? i jak wrażenia?
Tez mi się podoba, ładna ta melodyjka
Stary 2011-11-14, 19:51   #2455
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Opinie są różne, tak samo jak o innych tabletkach. Ja czytałam na kafeterii. Poza tym dobranie tabletek to sprawa indywidualna. Jeżeli nie mają jakichś szkodliwych składników, to nie można powiedzieć, że jedne są generalnie lepsze, a drugie gorsze.
wiesz hormony to hormony i każde mogą zaszkodzić bo jakby na to nie patrzeć to ingerencja w działanie/funkcjonowanie organizmu ja przeszukałam wiele stron i zdecydowanie więcej było tych złych opinii ale wiadomo ilu ludzi tyle upodobań
Cytat:
Grape, bo łatwiej w necie się pisze o tym, co złe, niż ”tabletki mi pasują”. a z tabsami to zawsze metoda prób i błędów
to ja chyba jestem mega odporna albo bardzo elastyczna bo to moje trzecie tabsy i trzeci raz nie mogę narzekać fakt przy Dianie miałam czasem zjazdy psychiczne ale to mogło by nie tyle spowodowane samymi tabsami to okresem ich brania no i wydarzeniami towarzyszącymi a później ani na Asubtelle (po której buzia mi się zrobiła jak marzenie ) ani teraz na Kontracept nie mam co narzekać i oby tak zostało

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
ej ja się boję dentystów! ;(
też sie bałam do póki mi dentystka z tym właśnie tekstem nie wyskoczyła nie ma się co bać - jeśli nawet trochę poboli to w końcu przestanie a później będzie spokój na dłużej
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2011-11-14, 19:52   #2456
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Siedzę i myślę jak zrobić obiad i jednocześnie nie wychodzić spod koca

Cytat:
no to właśnie przeleciałam wszystkie zdjęcia na profilu jeśli ją to uszczęśliwi to mogę to zrobić jeszcze raz

to Ty nie wiesz że tu same Zdzichy i Mariany siedzą
dawaj jeeeeeeszczeeeeeeeeee!!!
Cytat:
cześć
Ja dziś zjadłam domowe frytki ale malutko
Gwizd, dobra decyzja w takim razie i jestem dumna z Mrówki, że tak dzielnie sobie poradziła na zakupach
Anioł, super, że kwitnie miłość i przykro mi z powodu choroby
aaa, my też czasem, oglądając tv na przykład, leżymy przytuleni przy rodzicach, zapomniałam o tym także chyba jak u Anioła - są delikatne gesty i wychodzą naturalnie

właśnie do mnie dotarło, że P. ma w piątek urodziny. Stary kawaler
które?
Stary 2011-11-14, 19:56   #2457
BYou
MBZ♥

Claris byliśmy na koncercie takim plenerowym bo LP przyjechali na święto naszego miastaale wrażenia mega potrafią rozgrzać publikę od pierwszych taktówbisowali też kilka razy i nie było żadnych ekscesówjeden z lepszych koncertów na jakim byliśmy

Grape ja brałam kiedyś cilest, potem yasmin i było bezproblemowo

a miałyście robione próby wątrobowe przed braniem tabsów?

Kasia ten właściciel to jakiś chory jest

Stary 2011-11-14, 19:59   #2458
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
dawaj jeeeeeeszczeeeeeeeeee!!!
patrzcie na nią tyle co od TŻ'ta wróciła a już taka wyposzczona
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2011-11-14, 20:02   #2459
_Maya_
Zakorzenienie

BYou jak brzuch? boli jeszcze?
Stary 2011-11-14, 20:02   #2460
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Ajć, współczuję. Nie lubię takich nieplanowanych wydatków.
a weź.. i to jeszcze ok. 600zł

BYou to super )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości