Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-14, 18:51   #2671
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

rozszarpe swoją tesciową, nawet jeżeli ma rację. Ale jestem w***iona. Przywożą nam dziś nowe łózko i materac a ona że mamy na nim dzis nie spac bo musi sie ogrzać. No k*** mać, przecież na mrozie nie leżał.:gun : i jeszcze że ona nam na nim nie pozwoli sie położyć. Boziuuuu nie trawie osób które myślą że wiedzą wszystko lepiej od innych, ba NAJLEPIEJ.
haha śmiechu warte ! co za teściowa brrr. Sama bym chętnie pobaraszkowała na nowym, nie skrzypiącym łóżku

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
dziewczyny kupiłam od tego rp77 na allu - ale klikałam i klikałam i nie chciało mi dodać 21 rzeczy buuu i jednej rzeczy nie mam bo limit 20 no coż....

Byłam dziś w tesco i jest przecena 30-50% na niektórych ubrankach m.in. na body czy pajacach (zwanych tam piżamkami ) Kupiłam parę paczek 0-0 i 0-3 bo tego nigdy za wiele plus kombinezonik na 62

Nie spotkałam się jeszcze z limitem, a co ciekawego kupiłaś ?

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
a ja miałam isc dzisiaj do szkoły rodzenia ale tak jakoś mi się niechciało i siedzę i gapię się w tv
Leniuszku :P ja bym chętnie za Ciebie poszła, ale moje zajęcia dopiero w grudniu

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 18:51   #2672
AgaMili
BAN stały

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Czesc dziewczynki i brzuszki
Z racji wolnego poniedzialku poszlam z Mili do fryzjera i teraz mamy podobne , krotkie fryzurki.

Zrobilam tez pranie Marcelka, a jutro poprasuje i pochowam do komody bo juz stoi zlozona.

Kciuki za Sandre.

Biedna Monika Ale ma tam opieke

Inutil 100 lat

Pearl wspolczuje tesciowej kochana. Ale juz niedlugo bedziecie na innym mieszkaniu, bez niej wiec bedzie dobrze .
Moi tesciowie na szczescie mieszkaja 2 tys km ode mnie i widze ich x na 2 lata

Co do pomocy tesciow vs rodzicow - moi rodzice nas utrzymywali na poczatku malzenstwa, slub i wesele wyprawili, jak bylam w I ciazy kupili nam wozek a jak kupilismy dom dolozyli nam duzo kasy. Tesciowie nam NIGDY w zyciu nie pomogli ani groszem. W ogole jak sobie o nich pomysle to zaraz sie gotuje i nie raz pewnie cos palnelam i sprawilam tz przykrosc, jemu jest za nich wstyd. Tesc cale zycie pracuje za granica - Francja, Belgia, Niemcy, Finlandia, Polska wiec biedy u nich nigdy nie bylo. DO tego tesciowa normalnie na etacie w szkole pracuje od zawsze. Jest nauczycielka. Choc raz ku..... mogliby sie dolozyc do czegos ale nie, po co, wystarczy kolorowanke albo zelki kupic wnuczce raz na rok . Moj maz ostatnio powiedzial ze tym razem kolej jego rodzicow zeby wozek kupili to tylko powiedzialam zeby na to nie liczyl nawet.

Gratuluje rozpoczetych tygodni i trymestrow wszystkim brzuchatkom

Wozeczki tez wszyscy super wybrali i zgadzam sie ze mozna je wpakowac do jednego wora bo kazdy do siebie podobny

Kasik a u Ciebie ktos z Polski wysle Ci wozek czy prosto od sprzedawcy?

Agatek wrocila to znowu bedzie codziennie 10 stron nadrabiania

Aaa i nie pochwalilam sie ze wczoraj kupilam majtki poorodowe, podpaski giganty i wkladki laktacyjne. Dziewczyny z UK - po 1 funciaku w Wilkinsonie

Czubasek teksty tesciowej o lozku powalaja

Nawojka strasznie mi przykro, ze nic sie nie zmienilo . Trzeba byc dobrej mysli, nie panikowac i zobaczyc co lekarze powiedza po porodzie

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-11-14 o 18:53
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 18:54   #2673
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Ja juz po moim USG Cysta jest uparta i nie wchłania się, ale też nie powiększa. Pani doktor stwierdziła, że skoro od 3 m-cy nic się nie zmienia, to nie ma sensu robić już kolejnego USG za 4 tygodnie skoro za 6 tyg mam juz termin porodu. Zrobią USG synkowi jak się juz urodzi. Także widziałam dziś swoją miłość maleńką po raz ostatni przed porodem. Mrugał do mnie oczkiem, ehh jak ja kocham to moje Maleństwo... Przykro mi bo za każdym razem szłam na to badanie z taką nadzieją w sercu...
Dzięki Dziewczynki za kciuki i otuchę. Dobrze, że mogę Wam o tym napisać.
za 6 tygodni poród??! matko jedyna....
ja mimo wszystko trzymam kciuki za Twojego Maluszka, jest silny, poradzi sobie z tą cystą
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny do moich rodziców przyjechała dzisiaj ciotka. No i fajnie, pochwaliła mnie, że ładnie wyglądam (w bluzie i potarganymi włosami ), ale oczywiście tekst, że już jestem na zwolnieniu. No kurczę, chyba mam prawo się źle czuć! Poza tym, gdybym nie była na zwolnieniu, to musiałabym pracował od pon-śr po 11h, w czw-pt po 8h, bo wyrabiałam 1 i 1/4 etatu. To troszkę dużo jak na kobietę w ciąży! Denerwuje mnie już takie usprawiedliwianie się! No i pytanie czy obiady gotuję. Jak powiedziałam, że tak, to odpowiedź, że w końcu co bym robiła cały dzień! A ja dzisiaj przygotowałam obiad, zrobiłam pranie, prasowanie, sprzątnęłam nasze pięterko, ćwiczyłam, poszłam do sklepu. Wydaje mi się, że to nie jest mało! Was też tak wypytują co robicie cały dzień? No bo przecież jak się jest na zwolnieniu, to tylko do góry tyłkiem się chyba leży!
mnie pytają, czy się nudzę w domu

Agatek, welcome
kciuki za Monikę i Sandrę

dziewczyny, współczuję Wam teściowych...
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:02   #2674
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

O kurcze, to są takie limity w ogóle
Mi ostatnio przy zakupie 6 rzeczy jednej nie przyjęło

Byliśmy z mężem w sklepie dziecięcym i po przejrzeniu cen jednak bardziej się opłaca kupić wszystko na all. Dzisiaj wybieramy łóżeczko + przewijak, a na koniec miesiąca zamawiam pakę od r_p. Chyba, że mnie mężol wspomoże extra kaską
moze przez przypadek nie przyjeło

kupno na allu zazwyczaj wychodzi lepiej, przy wiekszej ilosci nawet koszty transpotru nie bola

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Nie spotkałam się jeszcze z limitem, a co ciekawego kupiłaś ?
- butelki
- fride
- tetry
- podklady
- wkladki
- sudokrem
- przescieradla
- gaziki
itp itd

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Czesc dziewczynki i brzuszki
Z racji wolnego poniedzialku poszlam z Mili do fryzjera i teraz mamy podobne , krotkie fryzurki.
poka poka zdjecie do klubiku prosze jak wygladacie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:05   #2675
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
o kobiecie bez rąk, i z jedną nogą dłuzsza od drugiej która zdecydowała się na macierzynstwo [COLOR="Silver"]
dokładnie. Jak patrzę na reklamę to powtarzam sobie że ludzie mają gorzej ode mnie a tak sobie radzą. Ta dziewczyna nawet samochód prowadzi

Cytat:
Ja juz po moim USG Cysta jest uparta i nie wchłania się, ale też nie powiększa. Pani doktor stwierdziła, że skoro od 3 m-cy nic się nie zmienia, to nie ma sensu robić już kolejnego USG za 4 tygodnie skoro za 6 tyg mam juz termin porodu. Zrobią USG synkowi jak się juz urodzi. Także widziałam dziś swoją miłość maleńką po raz ostatni przed porodem. Mrugał do mnie oczkiem, ehh jak ja kocham to moje Maleństwo... Przykro mi bo za każdym razem szłam na to badanie z taką nadzieją w sercu...
Może do dnia porodu cysta zniknie
Trzymam za to mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Czubasku oczywiscie ze nie spij poczekaj az sie zagrzeje najlepiej naturalnie to do lata, bo od grzejnikow to sie suchy zrobi dzieki bogu ze ja z tesciowa tylko 2 mc mieszkalam
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
haha śmiechu warte ! co za teściowa brrr. Sama bym chętnie pobaraszkowała na nowym, nie skrzypiącym łóżku

Ja dziś gadałam z tz o tej sytuacji. Powiedziałam mu że nikt nie będzie mi gadał co mam robić. Stwierdziliśmy w końcu że dziś sobie już darujemy składanie tego łóżka i spanie w nim dla świetego spokoju, bo truła by cały miesiąc.
( o seksie nawet nie wspominałam bo nie mam ochoty przez tą sytuację)A broń boże złapałabym jakąś infekcje i byłaby to wina tego brrr zimnego materaca... ale za to jutro jak wróci po 15 z pracy kładziemy się na nim od razu i mamy wyj***ne na wszystko. Zdenerwowała mnie tak że nie mam na nic siły, normalnie czuje sie taka wymięta psychicznie...
Od jutra puszczamy przynajmniej raz w tygodniu lotto. Może uda sie coś wygrać i wtedy nawet się nie zawahamy tylko szukamy działki i zaczynamy się budować. ale żeby wygrać trzeba mieć mega farta, może sie uda i spełnimy swoje marzenie.
Jak jej powiedziałam że zamierzam oglądać ten dokument ,, mama'' to oczywiście powiedziała '' kobieta w ciąży nie powinna oglądać takich rzeczy '' to szwagierka ją pocisnęła że stara zaboboniara jest i tyle.

Byle do narodzin dzidziolka i nie będę na nią zwracać uwagi, bo będę zbyt zajęta żeby się tymi głupotami przejmować.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-11-14 o 19:07
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:16   #2676
bambusiek
Zakorzenienie

Kurcze nie wiem co z tym przewijakiem - kupować czy nie
Bo nie stałby tą dłuższą powierzchnią do przewijania na wprost, tylko byłaby ona wzdłuż ściany...

Z kolei idealnie by się wpasowało w dziurę między łóżeczkiem a szafą...

Co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg polko_przewijak_s.jpg (51,2 KB, 34 załadowań)
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:24   #2677
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie przywieźli...
oczywiście M. wnosi z bratem na górę a ona ,, Monika tylko przypadkiem nie siadaj na tym materacu"
nie będę z nią mieszkać, nie ma bata. Ja już sobie wyobrażam jej złote rady jak sie dzidziolek urodzi

A uzasadniła to jakoś? Co takiego Ci się stanie, jak na nim usiądziesz?

Cytat:
Nawojka, przykro mi, że to cholerstwo się nie wchłonęło, ale skoro się nie zwiększa, to też dobrze Może do dnia porodu całiiem zniknie, albo okaże się, że to nic poważnego Trzymamkciuki Ale malutko Ci zostało

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 19:29   #2678
dph
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny do moich rodziców przyjechała dzisiaj ciotka. No i fajnie, pochwaliła mnie, że ładnie wyglądam (w bluzie i potarganymi włosami ), ale oczywiście tekst, że już jestem na zwolnieniu. No kurczę, chyba mam prawo się źle czuć! Poza tym, gdybym nie była na zwolnieniu, to musiałabym pracował od pon-śr po 11h, w czw-pt po 8h, bo wyrabiałam 1 i 1/4 etatu. To troszkę dużo jak na kobietę w ciąży! Denerwuje mnie już takie usprawiedliwianie się! No i pytanie czy obiady gotuję. Jak powiedziałam, że tak, to odpowiedź, że w końcu co bym robiła cały dzień! A ja dzisiaj przygotowałam obiad, zrobiłam pranie, prasowanie, sprzątnęłam nasze pięterko, ćwiczyłam, poszłam do sklepu. Wydaje mi się, że to nie jest mało! Was też tak wypytują co robicie cały dzień? No bo przecież jak się jest na zwolnieniu, to tylko do góry tyłkiem się chyba leży![COLOR="Silver"]
powiem CI że ja jestem na zwolnieniu a mi jeszcze czasu brakuje porażka chyba jestem niezorganizowana :P

Cytat:
Bo nie stałby tą dłuższą powierzchnią do przewijania na wprost, tylko byłaby ona wzdłuż ściany...

Co myślicie?
no mi się podoba i to bardzo nawet sama się nad nim zastanawiam ale najpierw musi do mnie wrócić mój stary przewijak i muszę sprawdzić w jakim jest stanie
Stary 2011-11-14, 19:40   #2679
AgaMili
BAN stały

Wlasnie rozwieszam z Mili pranie i ona mowi fajne te ubranka braciszka, a ja Marcelka a ona :no dobra braciszka Marcelka . Nie moze sie jeszcze przyzwyczaic do imienia

Cytat:

poka poka zdjecie do klubiku prosze jak wygladacie
Zrobilismy sobie sesje zdjeciowa wiec zaraz po skonczeniu z praniem dodam zdj
Cytat:

Co myślicie?
Fajny
Stary 2011-11-14, 19:42   #2680
likas
Raczkowanie

Hej Dziewczyny JJEESSTTEMMMM
I przede wszystkim dzięki za pamięć, jak zobaczyłam dziś SMS to mi się łzy w oczach pojawiły, wielkie dzięki.
Dobrze że siedziałam akurat na korytarzu to się nie rozryczałam

Tyle stron przez te 8 dni naskrobałyście , że chyba nigdy nie nadrobię, ale co tam, jestem

Jutro napiszę Wam co i jak bo jakoś jestem niedospana po tym szpitalu i już padam
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:42   #2681
AgaMili
BAN stały

Dzis mam dzien matki z corka . Rano fryzjer, przed chwila tance i zdjecia a teraz razem rozwieszamy pranie i sluchamy radia . A tz jak zwykle w pracy. Wkurza mnie to ze ciagle same jestesmy, a niedlugo bedziemy sami we 3

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 19:43   #2682
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
no mi się podoba i to bardzo nawet sama się nad nim zastanawiam ale najpierw musi do mnie wrócić mój stary przewijak i muszę sprawdzić w jakim jest stanie
Cytat:
Fajny
Pewnie, że fajny, tyle, ze nie wiem czy postawiony dłuższym bokiem wzdłuż ściany będzie praktyczny wtedy trzeba by przewijać stojąc bokiem...
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:47   #2683
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

A uzasadniła to jakoś? Co takiego Ci się stanie, jak na nim usiądziesz?

dostane zapalenia płuc

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 19:48   #2684
AgaMili
BAN stały

No. Skonczylysmy.

Likas dobrze, ze juz jestes
Stary 2011-11-14, 19:48   #2685
uska000
Zadomowienie

Nowojka trzymam kciuki

AgaMili ale ta Twoja Milenka jest slodka

Likas dobrze ze juz w domu

ide spac cos mi humor nie dopisuje;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 19:52   #2686
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Pewnie, że fajny, tyle, ze nie wiem czy postawiony dłuższym bokiem wzdłuż ściany będzie praktyczny wtedy trzeba by przewijać stojąc bokiem...
To nie jest problem. Ja tak mam
Stary 2011-11-14, 20:00   #2687
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

hejjj

nie mam siły nadrabiać, tylko dwie ostatnie strony.

dziękuję za życzenia :dzie kuje:

Agatek dobrze, że Niespodzianka rośnie całkiem spora już jest no i w końcu możesz w domu posiedzieć, Wiedziałam że byłaś miss patologii
niech wody lepiej nie odchodzą wcześniej, z wodami lepiej się rodzi większy poślizg jest

Pearl może kup teściowej na święta bilet do Australii (w jedną stronę) :brzyda l:
czubasek20 kolejna teściowa do kolekcji...możecie licytację zrobić która lapsza... Ale wierzę, że psychicznie można się wykończyć, nawet olewając ją...
nawojka8583 dobre jest to, że cysta nie rośnie. Ale przecież przed porodem musisz mieć usg, żeby sprawdzić ułożenie dziecka... czy masz planowaną cesarkę, bo nie kojarzę... Mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku
bambusiek wzdłuż ściany to chyba nie będzie spełniał swojej funkcji. Nie da się inaczej go ustawić? Ja jednak się w Ikei nie zdecydowałam
Haniula szkoła rodzenia... pierwsze wrażenie straszne... na początku Pani opieprzała wszystkich którzy się spóźnili -> my też, ale nigdy nie byłam w tym szpitalu i błądziliśmy... wywalała ludzi, którzy przyszli a nie byli na liście, kilka razy podkreślała, że ona to robi ZA DARMO.
ale podejrzewam, że po prostu chciała tym powiedzieć, że ludzie którzy nie za bardzo wiedzą czy chcą chodzić zrezygnowali. Bo szkoła jest jedyna darmowa w Bydgoszczy i jest pełno chętnych. W czwartek mamy pierwsze spotkanie, już konkretne, nie organizacyjne

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny JJEESSTTEMMMM
suuuper
Cytat:
dostane zapalenia płuc

DObrze, że pisałyście do Sanrdy, ostatnio o niej myślałam Mam nadzieję, że zastrzyki na rozwój płuc okażą się niepotrzebne. Chociaż wysokie ciśnienie to jest cholerstwo. Sąsiadka właśnie z nadciśnieniem w zeszłym roku miała termin na sam początek stycznia a urodziła 20.10... :/ malutka na szczęście zdrowa
Stary 2011-11-14, 20:13   #2688
Angelika_26
Raczkowanie

Inutil najlepszego!!

Czubasek trzeba było powiedzieć teściowej , że z tz rozgrzejesz to łóżko! hihi :P Do czerwoności!!!!
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 20:19   #2689
AgaMili
BAN stały

Dodalam zdjecia do klubu

Inutil w Uk nie robia USG w III trymestrze wcale . Jedynie w I i II a w III tylko w szczegolnych wypadkach jak Nawojka np. z cysta. A ulozenie dziecka polozna sprawdza "recznie"

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

A co do Sandry do na naszym klubie (innym) przed pojsciem do szpitala pisala ze ma cisnienie 170/110 czy jakos tak . Oby spadlo bo inaczej beda musieli wywolac porod. Czekam na wiesci od niej i mam nadzieje ze jutro napisze ze jest lepiej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 20:27   #2690
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
super, że z synkiem wszystko ok
ale masz fajnego tatuśka
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Malgosia
dobrze, ze maly zdrowy
Chyba zdrowy, bo coś pod wieczór mi się ciepławy zrobił, mam nadzieję że nie dostanie w nocy gorączki.

Aplikuję mu 3 różne syropy 3x dziennie po 5 ml, bo tak kazała lekarka i tak sobie myślę że może one zaczęły działać i stąd ta jego osowiałość i marudność.

A jeśli chodzi o tatę, to wcale nie jest śmiesznie czasami...

Cytat:
Ja juz po moim USG Cysta jest uparta i nie wchłania się, ale też nie powiększa.
Na pewno będzie dobrze, trzymamy kciuki

Cytat:

To są jakieś limity? Muszę policzyć ile rzeczy chcę od niego kupić, żebym nie przekroczyła. A o tą jedną rzecz to napisz do niego, że poza allegro kupisz i tyle

Dziewczyny do moich rodziców przyjechała dzisiaj ciotka. No i fajnie, pochwaliła mnie, że ładnie wyglądam (w bluzie i potarganymi włosami ), ale oczywiście tekst, że już jestem na zwolnieniu.
Ja u tego sprzedawcy rp77 kupowałam już 3 lata temu jak się synek miał rodzić. A o limitach nie słyszałam, może nie kupowałam nigdy tylu rzeczy...?

A ciotką się nie martw... Takie baby są najgorsze.

Mi mama mojej bratowej,czyli całkiem obca baba powiedziała: "Nawet dobrze wyglądasz, myślałam że się spasiesz bardziej"

Cytat:
Dzis mam dzien matki z corka . Rano fryzjer, przed chwila tance i zdjecia a teraz razem rozwieszamy pranie i sluchamy radia . A tz jak zwykle w pracy. Wkurza mnie to ze ciagle same jestesmy, a niedlugo bedziemy sami we 3
My tez często jesteśmy sami z synkiem.... Niestety
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 20:42   #2691
Blanszor
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny!
czy byłyście na USG w 28-32 tyg? Ja właśnie z niego wróciłam, jestem w 32 tc i dzidziuś ma ułożenie miednicowe podłużne. Pan Doktor powiedział, że są szanse żeby się przekręcił, ale raczej mam się nastawić na cc (pierwsza ciąża). Ciekawa jestem czy Wasze dzidzie ułożyły się już prawidłowo
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 20:52   #2692
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Chyba zdrowy, bo coś pod wieczór mi się ciepławy zrobił, mam nadzieję że nie dostanie w nocy gorączki.

Mi mama mojej bratowej,czyli całkiem obca baba powiedziała: "Nawet dobrze wyglądasz, myślałam że się spasiesz bardziej"
No nie mogę ludzie to mają wyczucie
oby gorączki nie było

Cytat:
Dodalam zdjecia do klubu

Inutil w Uk nie robia USG w III trymestrze wcale . Jedynie w I i II a w III tylko w szczegolnych wypadkach jak Nawojka np. z cysta. A ulozenie dziecka polozna sprawdza "recznie"

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

A co do Sandry do na naszym klubie (innym) przed pojsciem do szpitala pisala ze ma cisnienie 170/110 czy jakos tak . Oby spadlo bo inaczej beda musieli wywolac porod. Czekam na wiesci od niej i mam nadzieje ze jutro napisze ze jest lepiej
a no tak, ja się przyzwyczaiłam, że na każdej comiesięcznej wizycie mam usg

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
czy byłyście na USG w 28-32 tyg? Ja właśnie z niego wróciłam, jestem w 32 tc i dzidziuś ma ułożenie miednicowe podłużne. Pan Doktor powiedział, że są szanse żeby się przekręcił, ale raczej mam się nastawić na cc (pierwsza ciąża). Ciekawa jestem czy Wasze dzidzie ułożyły się już prawidłowo
mój mały ułożony od samego początku głową na dół i tak jest. Ale Wcześniej ci powiedzieli o cesarce, bo chyba jeszcze są duże szanse że dziecię się przekręci, tak mi się wydaje

idę spać, dobranocki
Stary 2011-11-14, 21:00   #2693
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziewczynki mozna się zarejestrowac i pakiety darmowe zamowic... tzn jeden pakiet
https://klubmaluszka.hipp.pl/
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 21:03   #2694
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:

Co do pomocy tesciow vs rodzicow - moi rodzice nas utrzymywali na poczatku malzenstwa, slub i wesele wyprawili, jak bylam w I ciazy kupili nam wozek a jak kupilismy dom dolozyli nam duzo kasy. Tesciowie nam NIGDY w zyciu nie pomogli ani groszem. W ogole jak sobie o nich pomysle to zaraz sie gotuje i nie raz pewnie cos palnelam i sprawilam tz przykrosc, jemu jest za nich wstyd. Tesc cale zycie pracuje za granica - Francja, Belgia, Niemcy, Finlandia, Polska wiec biedy u nich nigdy nie bylo. DO tego tesciowa normalnie na etacie w szkole pracuje od zawsze. Jest nauczycielka. Choc raz ku..... mogliby sie dolozyc do czegos ale nie, po co, wystarczy kolorowanke albo zelki kupic wnuczce raz na rok . Moj maz ostatnio powiedzial ze tym razem kolej jego rodzicow zeby wozek kupili to tylko powiedzialam zeby na to nie liczyl nawet.
aj a myślałam że czytam o swojej teściówce na ich pomoc nie ma co liczyć nigdy nam w niczym nie pomogli do wesela się nie dołożyli, wnukowi też nic nie kupują, w remoncie tez nie pomogli i można by wymieniać za to moi rodzice to ah cudowni są strasznie nam pomagają

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
ani nie strasz mój Tuptuś jest chyba nadal ułożony miednicowo a chciałam strasznie rodzić SN. Muszę na wizycie poprosić lekarza o sprawdzenie tego

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:14   #2695
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
No możecie byc ze mnie dumne robię pranie ubranek dziecka
już jasne susza się a kolorowe dopiero piorą, potem wrzucam wszystkie kocyki/ręczniczki itp. Jeszcze raz na początku grudnia upiore wszystko i wtedy wszystko też poprasuję bo ja nienawidzę prasowania wiec zostawiam na ostatnia chwilę
A kombinezonik prałyście Bo ja wybrałam w tesco taki mocno grubo welurowy, miły taki misiowaty i nie wiem czy mi się nie zwali od prania, więc może ręczne jak myślicie

czy to bedzie coś smutnego bo jestem sama i wolałabym nie ryczec do poduszki

super, że z synkiem wszystko ok
ale masz fajnego tatuśka
kochana ja prałam w pralce ten kombinezon... tez z duszą na ramieniu...ale zobaczylam na metce ze w 40st mozna to ja dla pewnosci wsadzilam na 30 st i wirowanie 800 obrotów... i gites majonez nic się nie stało
Cytat:
nie smutaj się kochana! wazne, ze sie nie powiększyło!! a przeciez jeszcze moze zgniknąć i tak własnie bedzie... jak nie przed porodem to po porodzie na pewno!

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

moj niunius na połówkowym wisiał główką w dół i teraz tez.... wiec nie wiem czy on caly czas wisi (jak to moj tata powiedział jak Nietoperz - jak u Pearl) czy sie ostatnio przekrecił...ale ruchy czuje od paru ladnych tygodni ciagle w tym samym miejscu

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Agamili nie smutaj sie! moj mezul tez w pracy..tzn na noc poszedł a ja dzisiaj ciagle mam łzy w oczach... ech te hormony...
Stary 2011-11-14, 21:42   #2696
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
dostane zapalenia płuc
Brak mi słów po prostu

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:43   #2697
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Halo? spicie juz??
Stary 2011-11-14, 21:48   #2698
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Halo? spicie juz??
ja jeszcze nie :P

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:51   #2699
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Halo? spicie juz??
Doby wieczór
Ja nie śpię, buszuję na all w poszukiwaniu materaca do łóżeczka.
Powiedzcie czy materac gryka-kokos to jest to samo co gryka-pianka-kokos?

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:54   #2700
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

a ja oglądam na all czapki zimowe i szaliki bo nie mam dla juniora...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości