|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Agatku fajnie ,ze już wróciłaś i nie musisz tam wracać do porodu i nic się nie martw o koty,dogadaja się.Ten starszy kot mojej mamy tez na początku zdażało się ,ze podrapał małego,a teraz mały męczy go ,gryzie ,a ten wszystko dzielnie znosi.Muszą się dotrzeć.
|
#2642 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
Agatku wróciłaś i znów bedzie po 10 stron do nadrabiania
![]() rozszarpe swoją tesciową, nawet jeżeli ma rację. Ale jestem w***iona. Przywożą nam dziś nowe łózko i materac a ona że mamy na nim dzis nie spac bo musi sie ogrzać. No k*** mać, przecież na mrozie nie leżał. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-11-14 o 16:33 |
|
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
PRZEPRASZAM mogłaś jej powiedzieć że Wy go tak rozgrzejecie że ho ho ho ![]()
|
|
#2646 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie będę spamowała, a jakżeby inaczej
![]() Cytat:
powiedz jej, że z mężusiem dziś rozruszacie łóżko, to się głupio jej zrobi
|
|
#2647 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłam jej to ale nie dociera. Powiedziałam że zrobimy jak M. bedzie chciał a teraz słyszę że sie kłócą. Cytat:
|
||
|
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama na nim usiądzie i będzie Was odganiać? Przywiąże Was do kaloryfera? Zamknie w innym pokoju? Jak ona to zrobi, bo ja sobie nie umiem tego wyobrazić ... Padłam ..... olejcie ją, a potem sami rozgrzejcie materac
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-14 o 16:38 |
|
|
|
|
#2649 |
|
Wtajemniczenie
|
Czubasek hehe, ale masz teściówę
Tak jak dziewczyny mówią, powiedz jej, że łózko ogrzejecie sami. Przyjechała do mnie koleżanka oddać ksiązki, miała rok temu mature i jej wtedy pozyczyłam, teraz jej sie nagle wspomniało, żeby mi je oddać. Przyjechała z taką jedną głupią, której nie lubie to ani ich na herbate nie zaprosiłam. Troche jej zazdroszcze, bo ja sie w domu zabunkrowałam, od kilku miesiecy nie wyszłam nigdzie. Koleżanek powoli też już wprawdzie nie mam. Większośc na studiach, mają swoje sprawy, że ani nie ma czasu nigdzie wyjść i już zdziczałam w tym domu, dosłownie. |
|
|
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę zjeść kolację, bo śmieje się i płacze na przemian a muszę sie jeszcze fizyki nauczyć
|
|
|
|
|
#2651 | |||
|
Zadomowienie
|
dziewczyny kupiłam od tego rp77 na allu - ale klikałam i klikałam i nie chciało mi dodać 21 rzeczy
buuu i jednej rzeczy nie mam bo limit 20 Byłam dziś w tesco i jest przecena 30-50% na niektórych ubrankach m.in. na body czy pajacach (zwanych tam piżamkami ) Kupiłam parę paczek 0-0 i 0-3 bo tego nigdy za wiele plus kombinezonik na 62no to gratuluję po raz nty mam nadzieję że do porodu już ostatni raz musiałaś nadrobić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
beżowe są bardzo ładne, nie martw się będzie fajny, ja się zastanawiam czy z kolei nasz nie będzie zbyt walący po oczach no no niczego innego bym się po tobie nie spodziewała Cytat:
współczuję ci tego babona!!!!
|
|
|
#2652 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2011-11-14 o 18:08 |
|||
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie przywieźli...
oczywiście M. wnosi z bratem na górę a ona ,, Monika tylko przypadkiem nie siadaj na tym materacu" ![]() nie będę z nią mieszkać, nie ma bata. Ja już sobie wyobrażam jej złote rady jak sie dzidziolek urodzi |
|
|
|
#2654 |
|
Rozeznanie
|
a ja miałam isc dzisiaj do szkoły rodzenia ale tak jakoś mi się niechciało i siedzę i gapię się w tv
|
|
|
|
#2655 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulac je AgatkuCytat:
Nie przejmuj się tym, że się gryzą, jak przyniosłam kicię małą do Simona to lał ją tylko futro leciało, a teraz jest wielka miłośćGłowa do góry!Czasami taki dzień z Jutro będzie lepiej - zobaczysz
|
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamciurka, Neska,Agawoo, Uska, Nawojka, Czubasku, Kasikzaki, Bybella, Mijus, Agatku, Nikotynko, Zuzu, Ewula, Eliza, Mala, Bambusiek,Agacia
(mam nadzieje, ze zadnej nie pominelam, jak tak, to poprosze o kopa w pupsko )Kochane moje !!! Az mi sie dzieki Wam lepiej na serduszku robi !!! Dziekuje za wsparcie i cieple slowa - od razu czlowiekowi razniej!!! Jestescie PRZE-CU-DO-WNE !!!!! ![]() :przytu l:Ja Was sciskam, a moj Nietoperek kopniaczkami pozdrawia wszystkie wizazowe Ciotunie. Dziekujemy za slowa otuchy!!! Przepraszam, ze nie cytuje, ale korzytsam z chwilowego dostepu do netu. Kciuki za Sandre !!! ![]() Agatek, a przed chwila poslalam Ci smsa, zebys odszukala Sandre w szpitalu Dobrze, ze juz jestes Kamciurko,Usko - ja bardzo chetnie na kawunie z Wami!!! ![]() Bylam u promotora i najprawdopodobniej obrone bede miala pod koniec listopada, takze zaraz zamykam sie w czterech scianach, wylaczam telefony i dziob dziob dziob dziob... ![]() Tak bym chciala, zeby mojej pracy nie puszczali przez program antyplagiatowy...:rolleye s: Troszke tam pokopiowalam i nie wiem,czy mi to przepuszcza ![]() Tz szykuje nasze "gniazdko" i caly czas wydzwania, ze mam wracac, a w sumie zostalabym jeszcze do srody, to bym Kamciurke pociagnela na kawiczku ![]() Bybella, kurcze, Ty mnie tak nie strasz. Ja zamierzam urodzic zdrowe, silne i szczesliwe Nietoperzatko. Nie dopuszczam mozliwosci, ze bedzie inaczej. Az zaraz chyba zjem dodatkowy zabek czosnku
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-11-14 o 18:41 |
|
|
|
#2657 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądacie dziś ten dokument na jedynce o 22.00 '' Mama" ?
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Inutil sto lat !! :tort: przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania i zdrowego maluszka !
![]() Jak tam sesja wczoraj? I cały czas mnie intryguje jak to było w tej szkole rodzenia bo chyba nie napisałaś albo pominęłam![]() Agatek dobrze ze juz jesteś dbaj o siebie i malucha zebys juz nie musiała tam wracac az do porodu !Pearl powodzenia na obronie, wylecz się kochana a teściową na orbit ![]() zoska wiem o czym piszesz sama dzis jęczałam tż ze mam juz dośc tego siedzenia w domu i tego dnia świstaka. Za chwile w głowe dostane chybaI kochany tz zaoferował ze dla odmiany zabiera mnie jutro do kina Co warto obejrzec ![]() No i kciuki za wszystkie biedulki w szpitalach !A ten szpital Moni to w ogole brak słow tak traktować ludzi ![]() Od kiedy są te skurcze przepowiadające BH ? Bo ja czasami czuje taki lekko ćmiący ból jak na okres Nie jest to uciązliwe ani mocno bolesne ale odczuwalne i sie zastanawiam czy to wlasnie te slynne przepowiadacze juz w 29tc
|
|
|
|
#2659 |
|
Wtajemniczenie
|
Pearl - współczuję sytuacji. Dbaj o siebie i uważaj, a debilami nie ma się co przejmować.
Agatek - fajnie że wróciłaś czubasek - ja kiedyś usłyszałam jedną z "mądrych" przestróg od jednej kobiety w pracy: "nie siedź na przeciągu bo Ci dziecko wywieje..." Od tej pory mądre rady słucham jednym uchem a drugim wypuszczam. Wczoraj rano miałam ciśnienie 85/55, a teraz piję druga kawę, ale coś mnie głowa boli, zawraca mi się trochę i się słabo czuję. Pewnie znowu słabe ciśnienie mam. Dobrze że tż się bawi z synkiem bo ja nie mam sil. Byłam dziś z synkiem u lekarza, bo kaszel ma straszny i okazuje się że chłopak zdrowy lekko przeziębiony, a właśnie mój tata prorokował że chyba zapalenie płuc itd. Mój tata jest hipochondrykiem i codziennie wymyśla sobie chorobi i raz w tyg umiera
|
|
|
|
#2660 |
|
Zadomowienie
|
A o czym ma być ten dokument?
|
|
|
|
#2661 | |
|
Zadomowienie
|
No możecie byc ze mnie dumne
robię pranie ubranek dziecka już jasne susza się a kolorowe dopiero piorą, potem wrzucam wszystkie kocyki/ręczniczki itp. Jeszcze raz na początku grudnia upiore wszystko i wtedy wszystko też poprasuję bo ja nienawidzę prasowania wiec zostawiam na ostatnia chwilę ![]() A kombinezonik prałyście Bo ja wybrałam w tesco taki mocno grubo welurowy, miły taki misiowaty i nie wiem czy mi się nie zwali od prania, więc może ręczne ![]() jak myślicie ![]() czy to bedzie coś smutnego bo jestem sama i wolałabym nie ryczec do poduszki ![]() Cytat:
ale masz fajnego tatuśka ![]()
|
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
o kobiecie bez rąk, i z jedną nogą dłuzsza od drugiej która zdecydowała się na macierzynstwo
---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- A ja sie nie chwaliłam mam już wszystkie ubranka 0-3 wyprane wyprasowane i slicznie ułożone w komodzie a sukienusie wiszą na wieszaczkach kombinezony prałam, ale mam z lumpika wiec normalne, nowego chyba bym nie prała ![]() Kocyków tez nie zamierzam prać, została mi tylko pościel pieluchy tetrowe i najwyzej to co zdązy dojśc nowego
|
|
|
|
#2663 |
|
Wtajemniczenie
|
jeju, ale byloby fajnie sie rozmarzylam... ![]() Malgosia dobrze, ze maly zdrowy
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-11-14 o 18:58 |
|
|
|
#2664 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja też ostatnio jakaś rozdrażniono wesoła chodzę chyba już za długo przebywam w domu leniąc się ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a na pewno wszystko się poukłada i będzie ok ![]() a co to za dokument i o czym jest? Cytat:
czasami nawet bardzo wzruszająco
|
|
#2665 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz po moim USG
Cysta jest uparta i nie wchłania się, ale też nie powiększa. Pani doktor stwierdziła, że skoro od 3 m-cy nic się nie zmienia, to nie ma sensu robić już kolejnego USG za 4 tygodnie skoro za 6 tyg mam juz termin porodu. Zrobią USG synkowi jak się juz urodzi. Także widziałam dziś swoją miłość maleńką po raz ostatni przed porodem . Mrugał do mnie oczkiem, ehh jak ja kocham to moje Maleństwo... Przykro mi bo za każdym razem szłam na to badanie z taką nadzieją w sercu... Dzięki Dziewczynki za kciuki i otuchę. Dobrze, że mogę Wam o tym napisać. |
|
|
|
#2666 | |
|
Zadomowienie
|
Haniula dzięki za odp. Zobaczę jeszcze, moze upiorę ręcznie
![]() Tetr jeszcze nie mam - czekam bo dziś zamówiłam Ja kocyki wypiorę tylko jeszcze muszę jeden dokupić bo mam tylko dwa małe Cytat:
musze poszukać chętnej kolezanki
|
|
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
Odrazu widac ze Agatek wrocil 2 storny w 3 h
![]() Wiec Wiatmy Agatku ![]() Czubasku oczywiscie ze nie spij poczekaj az sie zagrzeje najlepiej naturalnie to do lata, bo od grzejnikow to sie suchy zrobi Pear ponawiam pytanie do jakiej szkoly chodzis? pewnie kiedys pisalas a ja nie pamietam
|
|
#2668 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że Monia wytrzyma jeszcze troszkę. Mała stopka dobrze, że masz do niej blisko i możesz ją odwiedzić Pozdrów ją ![]() Cytat:
Ale maluszek się "upasł" ![]() Cytat:
A to wszystko dla Waszego dobra - nie zapominaj o tym ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio siedzę w domu, wyjdę troszkę na spacer czy do sklepu i tyle :/ Dzisiaj prawie skakałam z radości jak koleżanka zaprosiła mnie na spotkanie w piątek To będzie moje 3 wyjście w tym tygodniu Szaleństwo ![]() Cytat:
Podobno dzieci mam, które w czasie ciąży się uczą są mądrzejsze Ale jakoś nie chce mi się tego sprawdzać ![]() A teściów to masz naprawdę beznadziejnych. Dobrze, że chociaż masz wsparcie ze strony rodziców. A pomogą Wam troszkę z urządzeniem się? Chodzi mi o sprzątanie? Chociaż pewnie jak zarażasz, to teściowa będzie się bała podejść do Ciebie Co za baba ![]() Ja nie wiem czy doczekam, bo zdrzemnęłam się dzisiaj tylko 15 minut i padam. Inutil wszystkiego najlepszego ![]() Dziewczyny do moich rodziców przyjechała dzisiaj ciotka. No i fajnie, pochwaliła mnie, że ładnie wyglądam (w bluzie i potarganymi włosami ), ale oczywiście tekst, że już jestem na zwolnieniu. No kurczę, chyba mam prawo się źle czuć! Poza tym, gdybym nie była na zwolnieniu, to musiałabym pracował od pon-śr po 11h, w czw-pt po 8h, bo wyrabiałam 1 i 1/4 etatu. To troszkę dużo jak na kobietę w ciąży! Denerwuje mnie już takie usprawiedliwianie się! No i pytanie czy obiady gotuję. Jak powiedziałam, że tak, to odpowiedź, że w końcu co bym robiła cały dzień! A ja dzisiaj przygotowałam obiad, zrobiłam pranie, prasowanie, sprzątnęłam nasze pięterko, ćwiczyłam, poszłam do sklepu. Wydaje mi się, że to nie jest mało! Was też tak wypytują co robicie cały dzień? No bo przecież jak się jest na zwolnieniu, to tylko do góry tyłkiem się chyba leży!---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2669 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie martw sie kochana, bedzie dobrze!!! musi byc!!! Cytat:
|
|
|
#2670 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Buziaki dla nich Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mi ostatnio przy zakupie 6 rzeczy jednej nie przyjęło ![]() Cytat:
Kojarzycie może co to może być jak boli - tak dusi w mostku z początku myślałam, że to od stanika, tzn. że mi coś uciska, ale już 2 dzień chodzę w takim sportowym i ciągle to samo![]() _________________________ ______ Hi ![]() Byliśmy z mężem w sklepie dziecięcym i po przejrzeniu cen jednak bardziej się opłaca kupić wszystko na all. Dzisiaj wybieramy łóżeczko + przewijak, a na koniec miesiąca zamawiam pakę od r_p. Chyba, że mnie mężol wspomoże extra kaską ![]() Aaaa... jedyne co dzisiaj kupiłam dla bobo, to rajstopki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.

Sama na nim usiądzie i będzie Was odganiać? Przywiąże Was do kaloryfera? Zamknie w innym pokoju? Jak ona to zrobi, bo ja sobie nie umiem tego wyobrazić ...
buuu i jednej rzeczy nie mam bo limit 20
) Kupiłam parę paczek 0-0 i 0-3 bo tego nigdy za wiele plus kombinezonik na 62

beżowe są bardzo ładne, nie martw się będzie fajny, ja się zastanawiam czy z kolei nasz nie będzie zbyt walący po oczach 
Fajnie! Zazdroszcze,bo ja dalej nie mam prawie nic. No, nie liczac ubranek od tesciowki, ktore najchetniej bym wyrzucila przez okno
boję się, że się nie dogadają 

albo pominęłam
za wszystkie biedulki w szpitalach !