|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Agatek Tobie sie śniły pająki a ja miałam wczoraj bliskie starcie z pająkiem gigantem(nie przesadzam, grube odnuża, wielki na 3 cm). Na szczescie był tż i go ukatrupił bo sama to nie wiem co bym zrobiła i tak piszczałam jak oszalała, strasznie boję sie pająków. Chciała bym się tego pozbyć ale z wiekiem mi się nasila....masakra jakaś Reczniki z kapturkiem miałam 2. 75x75 ale dokupiłam teraz w ikei bo strasznie mi sie podobał . Na różnych stronach w wyprawkami jest ze minimum 2 wystarczy więc to indywidualna sprawa czy chce sie mieć więcej A te co pokazałas to kąpielowe, nie z kapturkiem. Inutil te dwa co kupiłam wcześniej to dokładnie nr 1 kaczuszka i nr 2 króliczek
|
|
#2762 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
|
|
#2763 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Dzisiaj miałam glukozę 0,1,2 - z cytrynką nie takie złe Ale trochę boję się wyników, bo na czczo z palca było 108 ![]() Widać, że pojawiły się liderki, bo znowu kilka stron od wczoraj do nadrobienia...
|
|
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Uff nadrobiłam troche
![]() Eliza super wózek, bardzo podobają mi sie kolorki i w ogole nie wyglada na uzywany ![]() inutil ja mam fotelik maxi cosi citi a wozek x-lander i dokupiłam do tego tylko takie adaptery http://allegro.pl/a-adaptery-x-lande...916931243.html Mysle ze 50 zl to nie duzy wydatek a wlasnie na jakies zakupy, czy jak bede musiala isc gdzies np do znajomych w bloku to zostawie tylko stelaż na klatce a wezme dzieciątko w foteliku. ![]() porownywałam fotelik x-landerowy i maxi cosi i maxi cosi wydawał mi sie byc głebszy wiec pewnie dłuzej posłuzy no i ma wkładke dla noworodka, a to tez na plus ![]() Agatek ja mam 2 okrycia. Jedno z allegro -http://allegro.pl/bobas-okrycie-kapielowe-recznik-kapturek-rulon-i1911398749.html mam zieloną żabke i jest super, bo zrobione z fajnej grubej y wydaje mi sie chłonnej frotki a nie jak niektóóre widzialam w sklepie- z jednej strony polar z drugiej frota. Wiec tym sie raczej dziecka nie wytrze- jedynie faktycznie do okrycia. A drugie mam z lumpika ![]() Fajnie ze Monia wraca ![]() Byłam dziś u tesciowej i już załuje tej wizyty Przez caly okres ciązy nic nie kupiła ani nie zdeklarowała chęci pomocy, chociaz wie ze u nas tez kolorowo nie jest. Ale ok nie wymagam tego od niej. Ale zaczęła komentowac ze ciezko z kurtka mi bedzie bo brzuch jeszcze urośnie. To ja mowie ze mam jeszcze troche luzu i mam wielką nadzieje ze wystarczy ta która mam. A ona z tekstem ale kup sobie płaszczyk taki luzny bo mi to sie nie podoba jak te ciezarne wszystko takie obcisłe noszą. Skomentowałam tylko ze ' a mi sie wlasnie tak podoba, pozatym ciazowa odziez nie jest tania ' bo co jej bede tłumaczyc ze szkoda mi pieniedzy na ciązowy płaszcz na 3msc. Sama powinna sie domyslec . Glupia baba Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-11-15 o 13:02 |
|
|
|
#2766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ja mam 2 baby one te co pisałam wyżej http://allegro.pl/babyono-okrycie-ka...935857922.html ale 75x75cm,kupowałam w hurtowni po 22 zł w Pl jak byłam. i jeden z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10124731/ Te baby one wyprałam i uważam że będą od razu dobrze chłonąć wodę, ale wiadomo okaże sie w praktyce. Jak na razie jestem zadowolona
|
|
#2767 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny do którego miesiąca najczęściej noszą maluszki rozmiar 62 ??
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zadomowienie
|
Ufff...jak dobrze że Monia wychodzi
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i jeszcze o pampersach mialam pisac.
raz czytalam gdzies na forum, ze biedronkowe dada produkuje pampers no ale nie wiem ile w tym prawdy.Ja mam 1 mała paczke huggisow tych z wycieciem na pępek ale to do szpitala. Pozatym mam jakis kupon -10% na pampersy premium 1 i 2. Chce kupić jedno takie wieksze opakowanie 1 i ze dwa 2 premium i active baby. Pozniej mysle ze zdecyduje się na dade bo taniej a maja bardzo dobre opinie . Co do tych uczulen to wszystko zalezy jak wrazliwa bedzie skóra malucha. A o sudocremie to slyszalam ze nie poowinno sie go uzywac jako kremu przeciwko odparzeniom tylko wlasnie jako lek na wystepujące juz odparzenia, bo to wbrew pozorom silny środek i w dodatku z cynkiem ktorego nie powinno sie za duzo aplikowac szczegolnie dziewczynkom ale kto to wie jak naprawde jest
|
|
|
|
#2770 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W takim razie wybieram Baby ono ![]() Cytat:
Poszłam tam kiedyś pomóc dziewczynie, która mnie zastępuje. Jak już wychodziłam, to moja siostra do mnie (pracuje ze mną), żebym się malowała, bo kiepsko wyglądam. A ja tylko pomyślałam sobie, że no przecież zawsze tylko rzęsy maluję, no trudno, może faktycznie trzeba by troszkę więcej teraz się malować do ludzi. Wróciłam do domu i chciałam zmyć oczy. Nalałam mleczka na wacik, przyłożyłam do oka. Patrzę, a tam nic nie ma. Pierwsza myśl "Co nie działa?" A potem się kapnęłam, że zapomniałam się umalować W sumie wyszło mi to na korzyść Cytat:
![]() Przed chwilą kurier przywiózł mi nową matę do łazienki i strasznie się cieszę, bo bardzo mi się podoba Idę zaraz zjeść zapiekankę, bo potem tylko chwila będzie na odpoczynek i heja do szkoły rodzenia
|
|||
|
|
|
#2771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za glukozę i kciuki za wyniki
|
|
#2772 |
|
Raczkowanie
|
Hej. A ja właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka w nocy urodziła.
![]() Ale fajnie... Jeszcze troszkę i po kolei my będziemy się "rozsypywały". Ja mam dziś leżący dzionek. Nic mi się nie chcę, brzuszek muszę smarować oliwką bo skóra mi się tak naciąga, że aż piecze. Świetnie, że dziewczyny powychodziły ze szpitali i trzymam kciuki za pozostałe laseczki. |
|
|
|
#2773 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pomyslimy jeszcze nad jakimś innym rozwiązaniem, bo szkoda nam tego kawałka pokoju, a na takiej półeczce spokojnie by się pomieściły kosmetyki, pieluchy itp. A komoda z ciuszkami itp. jest kawałek dalej ![]() Już nawet ew. przewijak byśmy dokupili twardy na łóżeczko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ ______ Hello ![]() Zaliczyłam glukozę bez cytrynki ostatecznie. Jak dla mnie słodkie, ale do wypicia ![]() Nie wiem czy tak normalnie jest, ale miałam tego świństwa do wypicia taki kubek jak do piwa 0,5 l ![]() Trochę mi się zrobiło słabo w poczekalni, tzn. ciemno przed oczami i uczucie odlotu, ale na szczęście samo przeszło ![]() Pielęgniarka mówiła, że już dawno żadna ciężarna nie zaliczyła tego badania za 1 razem ![]() I sama przyznała, że normalnie to jeszcze, ale w ciąży takie badanie to prawie pod znęcanie podchodzi ![]() A poza tym, to połaziłam po mieście, nie kupiłam butów, na które się napalałam, bo najmniejszy rozmiar mi latał na stopie
|
|
#2774 |
|
Zadomowienie
|
Policzylam ta Axe i faktycznie dzieki
![]() ![]() ale dostalam newsa kolezanka ma 2 miesieczne dziecko i znowu jest w ciazy..
|
#2775 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2776 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Jak dobrze zjeść sobie czosnek po tygodniu...
jest MEGAŚNY! ![]() tak, 62, jest od 0-3 mies, a od 3-6 mies to rozmiar 68, dobrze mówisz! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojj fajny doktorek, nie powiem sexi! Ja dano pizzy nie jadłam i bym sobie wstrząchnęła a czemu dopiero za 2 tyg?? Przecież już chyba jesteś na urlopie? Czy mi się coś ubzdurało? Dla mnie tam może być 2 tyg, ale nie wiem, czy wytrzymam tyle do tej pizzy... ![]() Cytat:
a pająk gigant nie szedł przypadkiem z prezentem na święta???
|
|
#2777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ręczniczek też mamy Baby Ono - jest fajny ![]() A chciałam się Was zapytać czy konieczne są dwa imiona dla dziecka czy wystarczy jedno ?
|
|
#2778 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a wczorajszy wieczór ehhh jak trzeba będzie to pojade ![]() Cytat:
a ja leukocyty to mam całą ciążę lekko podwyższone i lekarz nic nie mówi ![]() Cytat:
Cytat:
oj Inutil uważam na siebie naprawdę, ale dzisiaj coś znowu nie teges jest ![]() Cytat:
może dopytaj w sklepieCytat:
Cytat:
i mówił, że nieregularne skurcze mogą być tylko dlaczego tak zaj.eb.iscie bolą a leki to mi lekarz powiedział, że jak jest dzień ok to biorę 3 x fenoterol a jak będzie mnie bolało to więcej - max. 6- także wszystko pod kontrolą super wózek! Cytat:
Cytat:
kurcze znowu mi się skurczybyki zaczynają... nie wiem co się dzieje, ale póki co leżę i się martwię.. wziełam znowu fenoterol jak nie przejdzie to dzwonię do lekarza, ale od rana mam twardy brzuch dzisiaj mnie tak nie boli jak wczoraj ale mimo wszystko... musze cos poczytać o tych przepowiadaczach kurcze to dopiero 33 tydz i 3 dz |
||||||||||
|
|
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o fak... pewnie wpada ![]() bambusek super, że glukozę przeszłaś!! Mnie też zemdliło po wypiciu- chyba każda z nas takie coś miała. Teraz trzymam kciuki za wynik
|
|
#2780 |
|
Zadomowienie
|
nie no jak mi kolezanka nap;isala to mi sie slabo zrobilo.. nie wiem jak sobie poradzi oboje nie beda chodzic.. a teraz nie powinna dzwigac tol jak bedzie nosic??
ale co sie dziwie mam znajomych w moim wieku on ze stycznia ona z grudnia
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-11-15 o 13:45 |
|
|
|
#2781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
juz poprawilam srycznia ;p
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Już 3 strony do nadrobienia
![]() dzień dobry tak w ogóle ![]() czytam dzis ,, Lalkę'' od rana, jestem na 200 stronie. Nudnee to jak nie wiem ale mus to mus. Meżuś przyjeżdża za godzinę o składa łóżko chwalę sie naszą spacerówką http://www.naszesmoki.pl/product-pol...rwony-02-.html
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
hihi, moje czujne oko wszystko wyłapie!!
czubasek współczuję lektury
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
Nie wiem co się dzieje, ale przywitałam się dzisiaj rano z kibelkiem ![]() zapomniałam już jak to jest, a tu taki numer... Najgorsze to, że 1,5h wcześniej przyjęłam żelazo. Położyłam się z powrotem spać, a gdy wstałam, to pędem do wc.... Czy w 1,5h wchłonęło się do organizmu? Bo czułam jego posmak i się zmartwiłam ![]() Ile tu dzisiaj przydatnych informacji podałyście Już sobie zapisałam o tych pampersach i ręczniczkach Jeśli mogę tez swoje trzy grosze wtrącić - znajomi bardzo zachwalają pieluszki Lidlowskie.. Podobno dobre gatunkowo.... A na odparzenia najlepsza jest....kartoflanka
|
|
|
|
#2786 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi teściowa wczoraj powiedziała (tak jakoś o zakupach dla dzidzi gadałyśmy), że jej się nie podoba zielona wanienka I chyba właśnie kupie zieloną Cytat:
![]() Cytat:
Wariatka Cytat:
Ja będę chciała nadać dwa ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
![]() Leż i odpoczywaj, a jaknie przejdzie dzwon do gina ![]() Cytat:
Cytat:
Wózek fajny, ale ta rączka kosmiczna ![]() Lecę robić obiad
|
|
|
#2787 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamuski!
Ja znowu na chwilke, bo tylko przez chwilke mam neta. Tz tak mnie od rana wkurzyl, ze chrzanie to i nie jade dzisiaj do wawy !!! Dostalismy od tych wlascicieli 2000 tys na wstepne wyposazenie tego cholernego mieszkania i rozmawialismy wczesniej i ustalilismy,ze lecimy po taniosci totalnie, bo to tylko na kilka miesiecy. Znalazlam komplet wypoczynkowy z kanapa i dwoma fotelami za 900 zl Z DOWOZEM i za reszte trzeba zrobic rolety, dywany i WSZYSTKO inne, albo przynajmniej zrobic to tak, zeby jak najmniej doplacac, bo to przeciez NIE NASZE tylko wszystko ZOSTAJE pozniej w tym mieszkaniu I co? I dzisiaj sie dowiedzialam, ze juz zamowil sama kanape za 1100-1200 !!! PLUS DOWOZ !!!! Bo jest LADNIEJSZA i WYGODNIEJSZA ![]() ![]() Po pierwsze g*** prawda - jest szkaradna i do niczego nie podobna. Po drugie z ta wygoda to jestem ciekawa, po czym to stwierdzil w ogloszeniu na allegro???!!! Po trzecie, to wkur*** mnie fakt, ze ustalamy jedno, a pozniej on robi sobie drugie. Za 300 zl to juz mozna miec dywan i chociaz jedna rolete !!! Albo kupic talerze, sztucce i kubki. Widac ma cos z 'rodzinki' ![]() ![]() ![]() Jak sie wku*** jeszcze bardziej, to zostane tutaj do obrony, a on niech sam sobie wszystko urzadza i kupuje. Ja tam nie zamierzam wiecej ciagnac od Rodzicow. Musialam sie "wykrzycze" Caluje wszystkie Brzuszki i zycze milego dnia.
|
#2788 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mamy razem z mężem jakąś infekcje Dość że zylak w takim miejscu to jeszcze to.Cytat:
W domciu najlepiej ![]() Cytat:
Cytat:
a ja kocham obcisłe rzeczy i sie nie dam. Cytat:
'' wyprodukowane przez sokołów'' Cytat:
|
||||||
|
|
|
#2789 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry mamusie i brzusie
![]() ale dzisiaj paskudna pogoda ![]() a ja zaraz muszę wyjść z domku. Jade po mamę do pracy i potem po firanki które mama mi sprezentowała nowe na całe mieszkanie ![]() Cytat:
tak od razu już dzidziulek. Odważna jest Jeśli chodzi o ubezpieczenie samochodu to sprawdź też na stronie w mbanku super że Monia została wypisana ze szpitala Zawsze lepiej poleżeć w domu.
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
aha... widzialam zdjecia w klubie
AgaMili, Zuzia, zakochalam sie w Was Haniula, Twoj brzuszek jest do zjedzenia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.

mąż już przerażony na mnie patrzył, że zaczęłam rodzić, że jeszcze nie gotowi jesteśmy, że będzie musiał kończyc kupno wyprawki i że to już i w ogóle. Skurcze na szczęście przeszły po jakiejś godzinie ale ból był masakryczny, zaczynam się bać porodu bo nie chciałam ryczeć a jednak się nie dało... mieliśmy jechać do szpitala ale skończyło się na 6 fenoterolach w sumie wczoraj i było późnym wieczorem już ok. Ale mam nadzieję, że to już sie nie powtórzy bo sam tz wczoraj powiedział, że mi strasznie współczuje tego co mnie czeka 
. Na różnych stronach w wyprawkami jest ze minimum 2 wystarczy więc to indywidualna sprawa czy chce sie mieć więcej 
) , że ja to chyba symuluję, bo świetnie wyglądam 

i w ogole nie wyglada na uzywany
Przez caly okres ciązy nic nie kupiła ani nie zdeklarowała chęci pomocy, chociaz wie ze u nas tez kolorowo nie jest. Ale ok nie wymagam tego od niej. Ale zaczęła komentowac ze ciezko z kurtka mi bedzie bo brzuch jeszcze urośnie. To ja mowie ze mam jeszcze troche luzu i mam wielką nadzieje ze wystarczy ta która mam. A ona z tekstem ale kup sobie płaszczyk taki luzny bo mi to sie nie podoba jak te ciezarne wszystko takie obcisłe noszą. Skomentowałam tylko ze ' a mi sie wlasnie tak podoba, pozatym ciazowa odziez nie jest tania ' bo co jej bede tłumaczyc ze szkoda mi pieniedzy na ciązowy płaszcz na 3msc. Sama powinna sie domyslec . Glupia baba
Bo mi się cały czas wydawało, że od urodzenia to 1 (logiczne) ale znajoma dopiero co urodziła - mała jest drobniutka i mówi, że kupiła nr 2 i są ok...

W takim razie wybieram Baby ono 

jest MEGAŚNY!