Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 11:43   #2761
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
i w ogóle wczorajszy dzień, to dla mnie masakra była.. cały dzień brzuch mi ćmił jak na okres i lezałam ( poza tym wypadem na chwilkę po bułki) i było mi słabo, mdliło mnie i w ogóle..
wieczorem za to dostałam skurczy tak co 10 min a bolało mnie tak, że nie byłam w stanie podnieść głowy i łzy mi same płynęły po twarzy aż tak bolało mąż już przerażony na mnie patrzył, że zaczęłam rodzić, że jeszcze nie gotowi jesteśmy, że będzie musiał kończyc kupno wyprawki i że to już i w ogóle. Skurcze na szczęście przeszły po jakiejś godzinie ale ból był masakryczny, zaczynam się bać porodu bo nie chciałam ryczeć a jednak się nie dało... mieliśmy jechać do szpitala ale skończyło się na 6 fenoterolach w sumie wczoraj i było późnym wieczorem już ok. Ale mam nadzieję, że to już sie nie powtórzy bo sam tz wczoraj powiedział, że mi strasznie współczuje tego co mnie czeka

Agatek Tobie sie śniły pająki a ja miałam wczoraj bliskie starcie z pająkiem gigantem(nie przesadzam, grube odnuża, wielki na 3 cm). Na szczescie był tż i go ukatrupił bo sama to nie wiem co bym zrobiła i tak piszczałam jak oszalała, strasznie boję sie pająków. Chciała bym się tego pozbyć ale z wiekiem mi się nasila....masakra jakaś Niestety Irl słynie z takich pająków, wszędzie ich pełno........wwrrr....... .
Reczniki z kapturkiem miałam 2. 75x75 ale dokupiłam teraz w ikei bo strasznie mi sie podobał . Na różnych stronach w wyprawkami jest ze minimum 2 wystarczy więc to indywidualna sprawa czy chce sie mieć więcej
A te co pokazałas to kąpielowe, nie z kapturkiem.

Inutil te dwa co kupiłam wcześniej to dokładnie nr 1 kaczuszka i nr 2 króliczek
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:46   #2762
ewula83
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Kropeczka, ludzie to za grosz pomyślunku nie mają
Ja poszłam na zwolnienie dopiero w 7 miesiącu i to po pobycie w szpitalu mi dali zwolnienie, a jak przyjechałam do pracy przeszkolić nową osobę to usłyszłam(od szefa ) , że ja to chyba symuluję, bo świetnie wyglądam
Załuję, że zrobiłam sobie makijaż, mogłam zamiast tego domalować sobie sińce pod oczami i zrobić minę cierpiętnicy

Tak, sam wygląd pewnie świadczy o tym, czy ja się czuję dobrze czy źle ...
Ludzie,to maja gadke,takich to
Stary 2011-11-15, 11:46   #2763
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie gdzie jest najtansze ubezpieczenie dla mlodych kierowcow??
w zeszłym roku bylo w Axa direct
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:48   #2764
raqla
Raczkowanie

Witam!
Dzisiaj miałam glukozę 0,1,2 - z cytrynką nie takie złe Ale trochę boję się wyników, bo na czczo z palca było 108
Widać, że pojawiły się liderki, bo znowu kilka stron od wczoraj do nadrobienia...
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:55   #2765
Haniula
Zakorzenienie

Uff nadrobiłam troche

Eliza super wózek, bardzo podobają mi sie kolorki i w ogole nie wyglada na uzywany

inutil ja mam fotelik maxi cosi citi a wozek x-lander i dokupiłam do tego tylko takie adaptery http://allegro.pl/a-adaptery-x-lande...916931243.html
Mysle ze 50 zl to nie duzy wydatek a wlasnie na jakies zakupy, czy jak bede musiala isc gdzies np do znajomych w bloku to zostawie tylko stelaż na klatce a wezme dzieciątko w foteliku.
porownywałam fotelik x-landerowy i maxi cosi i maxi cosi wydawał mi sie byc głebszy wiec pewnie dłuzej posłuzy no i ma wkładke dla noworodka, a to tez na plus

Agatek ja mam 2 okrycia. Jedno z allegro -http://allegro.pl/bobas-okrycie-kapielowe-recznik-kapturek-rulon-i1911398749.html mam zieloną żabke i jest super, bo zrobione z fajnej grubej y wydaje mi sie chłonnej frotki a nie jak niektóóre widzialam w sklepie- z jednej strony polar z drugiej frota. Wiec tym sie raczej dziecka nie wytrze- jedynie faktycznie do okrycia.
A drugie mam z lumpika

Fajnie ze Monia wraca Napędziła nam stracha, ale dobrze ze Michaś sie rozmyślił i jednak posiedzi jeszcze w brzuszku

Byłam dziś u tesciowej i już załuje tej wizyty Przez caly okres ciązy nic nie kupiła ani nie zdeklarowała chęci pomocy, chociaz wie ze u nas tez kolorowo nie jest. Ale ok nie wymagam tego od niej. Ale zaczęła komentowac ze ciezko z kurtka mi bedzie bo brzuch jeszcze urośnie. To ja mowie ze mam jeszcze troche luzu i mam wielką nadzieje ze wystarczy ta która mam. A ona z tekstem ale kup sobie płaszczyk taki luzny bo mi to sie nie podoba jak te ciezarne wszystko takie obcisłe noszą. Skomentowałam tylko ze ' a mi sie wlasnie tak podoba, pozatym ciazowa odziez nie jest tania ' bo co jej bede tłumaczyc ze szkoda mi pieniedzy na ciązowy płaszcz na 3msc. Sama powinna sie domyslec . Glupia baba

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-11-15 o 12:02
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:01   #2766
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
dzisiaj będzie chyba 100 pytań do....

Chodzi jeszcze o pampersy. Jakie na początek kupujecie nr 1 czy 2 Bo mi się cały czas wydawało, że od urodzenia to 1 (logiczne) ale znajoma dopiero co urodziła - mała jest drobniutka i mówi, że kupiła nr 2 i są ok...
niby nr 1 są od 2-5kg a nr2 3-6kg...
Ja zaczynam od 2.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Jakie zamówiłyście z allegro ręczniczki i jakie polecacie???
No ja mam 2 baby one te co pisałam wyżej http://allegro.pl/babyono-okrycie-ka...935857922.html ale 75x75cm,kupowałam w hurtowni po 22 zł w Pl jak byłam.
i jeden z ikei http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10124731/

Te baby one wyprałam i uważam że będą od razu dobrze chłonąć wodę, ale wiadomo okaże sie w praktyce. Jak na razie jestem zadowolona
Stary 2011-11-15, 12:02   #2767
NataliaM1103
Rozeznanie

dziewczyny do którego miesiąca najczęściej noszą maluszki rozmiar 62 ??
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 12:04   #2768
kasikzaki
Zadomowienie

Ufff...jak dobrze że Monia wychodzi

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
No niby do 3miesiąca ale to zależy jaki dzidziol sie urodzi
Stary 2011-11-15, 12:11   #2769
Haniula
Zakorzenienie

Aaa i jeszcze o pampersach mialam pisac.
raz czytalam gdzies na forum, ze biedronkowe dada produkuje pampers no ale nie wiem ile w tym prawdy.
Ja mam 1 mała paczke huggisow tych z wycieciem na pępek ale to do szpitala. Pozatym mam jakis kupon -10% na pampersy premium 1 i 2. Chce kupić jedno takie wieksze opakowanie 1 i ze dwa 2 premium i active baby. Pozniej mysle ze zdecyduje się na dade bo taniej a maja bardzo dobre opinie .
Co do tych uczulen to wszystko zalezy jak wrazliwa bedzie skóra malucha.

A o sudocremie to slyszalam ze nie poowinno sie go uzywac jako kremu przeciwko odparzeniom tylko wlasnie jako lek na wystepujące juz odparzenia, bo to wbrew pozorom silny środek i w dodatku z cynkiem ktorego nie powinno sie za duzo aplikowac szczegolnie dziewczynkom ale kto to wie jak naprawde jest
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:14   #2770
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Sprawdziłam. Obydwa wydają się fajne gatunkowo, ten z BabyOno jednak lepszy - grubszy i milusi taki włożyłam ręce w te dziobki i nic mnie tam nie drapie - wiadomo, jak są aplikacje to jest sztywne trochę ale moim zdaniem nic nie przeszkadza.
Jak bym miała wybierać to zdecydowałabym się na Baby Ono
Dzięki W takim razie wybieram Baby ono

Cytat:
Tak, sam wygląd pewnie świadczy o tym, czy ja się czuję dobrze czy źle ...
No to u mnie wyszło fajnie w pracy Poszłam tam kiedyś pomóc dziewczynie, która mnie zastępuje. Jak już wychodziłam, to moja siostra do mnie (pracuje ze mną), żebym się malowała, bo kiepsko wyglądam. A ja tylko pomyślałam sobie, że no przecież zawsze tylko rzęsy maluję, no trudno, może faktycznie trzeba by troszkę więcej teraz się malować do ludzi. Wróciłam do domu i chciałam zmyć oczy. Nalałam mleczka na wacik, przyłożyłam do oka. Patrzę, a tam nic nie ma. Pierwsza myśl "Co nie działa?" A potem się kapnęłam, że zapomniałam się umalować W sumie wyszło mi to na korzyść

Cytat:
Nad tym też się zastanawiam

Przed chwilą kurier przywiózł mi nową matę do łazienki i strasznie się cieszę, bo bardzo mi się podoba Idę zaraz zjeść zapiekankę, bo potem tylko chwila będzie na odpoczynek i heja do szkoły rodzenia
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:15   #2771
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Witam!
Dzisiaj miałam glukozę 0,1,2 - z cytrynką nie takie złe Ale trochę boję się wyników, bo na czczo z palca było 108
Widać, że pojawiły się liderki, bo znowu kilka stron od wczoraj do nadrobienia...
za glukozę i kciuki za wyniki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 12:16   #2772
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Hej. A ja właśnie się dowiedziałam, że moja koleżanka w nocy urodziła.
Ale fajnie... Jeszcze troszkę i po kolei my będziemy się "rozsypywały".

Ja mam dziś leżący dzionek. Nic mi się nie chcę, brzuszek muszę smarować oliwką bo skóra mi się tak naciąga, że aż piecze.

Świetnie, że dziewczyny powychodziły ze szpitali i trzymam kciuki za pozostałe laseczki. Oby wszystko było w porządku.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:25   #2773
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
czy byłyście na USG w 28-32 tyg? Ja właśnie z niego wróciłam, jestem w 32 tc i dzidziuś ma ułożenie miednicowe podłużne. Pan Doktor powiedział, że są szanse żeby się przekręcił, ale raczej mam się nastawić na cc (pierwsza ciąża). Ciekawa jestem czy Wasze dzidzie ułożyły się już prawidłowo
Mój ciągle siedzi w poprzek brzucha - główka sporo niżej niż girki, ale jednak.

Cytat:
bambusiek wzdłuż ściany to chyba nie będzie spełniał swojej funkcji. Nie da się inaczej go ustawić? Ja jednak się w Ikei nie zdecydowałam
No właśnie inaczej się nie da
Pomyslimy jeszcze nad jakimś innym rozwiązaniem, bo szkoda nam tego kawałka pokoju, a na takiej półeczce spokojnie by się pomieściły kosmetyki, pieluchy itp. A komoda z ciuszkami itp. jest kawałek dalej
Już nawet ew. przewijak byśmy dokupili twardy na łóżeczko

Cytat:
ILE MACIE RĘCZNICZKÓW KĄPIELOWYCH?? 2 WYSTARCZĄ?? bo chciałabym coś zamówić ... nie wiem jaki rozmiar taki mi się podoba
Ja mam na razie 1, ale dokupię jeszcze jakiś przy okazji

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
hej laseczki, na początek
wiadomośc od Moni:
"hej kochana, dobre wieści, dziś mnie wypisują aż jestem w szoku. Przyszedł ordynator i powiedział, że dostanę leki i będę leżeć w domku. Teraz czekam na wypis, jeszcze będę mieć ktg, więc dziś lub jutro napewno sie zjawie na forum, ale jestem szczęśliwa"

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Wczoraj kupiliśmy wózek tako warrior ,używany ale jeszcze na gwarancji .Jeszcze musze dokupić nosidełko i zastanawiam się czy kupić z adapterem żeby wpiać do stalaża,cz bez bo i tak w zime wozic w nosidełku raczej nie będę ,tylko nosiidełko będzie potrzebne do samochodu.
Dzisiaj widziałam w mieście chyba ze 4 mamusie z wózkami, gdzie zamiast gondoli było nosidełko

Cytat:
a ja mam pytanie gdzie jest najtansze ubezpieczenie dla mlodych kierowcow??
U nas wyszło na to, że AXA na dodoatek mają zniżkę dla kobiet
_________________________ ______
Hello

Zaliczyłam glukozę
bez cytrynki ostatecznie. Jak dla mnie słodkie, ale do wypicia
Nie wiem czy tak normalnie jest, ale miałam tego świństwa do wypicia taki kubek jak do piwa 0,5 l
Trochę mi się zrobiło słabo w poczekalni, tzn. ciemno przed oczami i uczucie odlotu, ale na szczęście samo przeszło

Pielęgniarka mówiła, że już dawno żadna ciężarna nie zaliczyła tego badania za 1 razem
I sama przyznała, że normalnie to jeszcze, ale w ciąży takie badanie to prawie pod znęcanie podchodzi

A poza tym, to połaziłam po mieście, nie kupiłam butów, na które się napalałam, bo najmniejszy rozmiar mi latał na stopie
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:29   #2774
uska000
Zadomowienie

Policzylam ta Axe i faktycznie dzieki

ale dostalam newsa kolezanka ma 2 miesieczne dziecko i znowu jest w ciazy..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:34   #2775
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:

O kurde współczuje koleżance.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 12:38   #2776
*Agatek*
Zakorzenienie

Jak dobrze zjeść sobie czosnek po tygodniu... jest MEGAŚNY!

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
No niby do 3miesiąca ale to zależy jaki dzidziol sie urodzi
tak, 62, jest od 0-3 mies, a od 3-6 mies to rozmiar 68, dobrze mówisz!
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
To chyba jakaś głupota! Że niby do pampersów się przyzwyczają a do innych to już nie? Jasne, że może być tak, że dziecko będzie tolerowało tylko oryginalne pampersy. Ale ile jest osób, które próbują różnych pieluszek i jest ok? Taki przypadek to pewnie 1 na milion
Cytat:
Agatek to jakies bzdury!!!

na każde pieluszki dziecko może być uczulone albo poprostu może gorzej tolerować, więc warto wypróbować kilka i przejsc na te które najlepiej pasują i finito
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Kochana nie słuchaj tych głupot!! To nie prawda!! Ja przy Jasiu używałam pampersów, czasem huggiesów zalezy jakie byly w promocji w sklepie. A te zwykłe tez kupowalam , np. jak mial biegunke. To kompletna bzdura co Ci te dziewczyny powiedziały. Może być tak ,że może być dziecko uczulone na jakies pampersy a i owszem ale to wcale nie zalezy od tego do jakich dziecko sie przyzwyczai. Olej to!! Nawet sobie tym głowy nie zaprzątaj.
Cytat:
co do tego ze sie dziecko odparzy po zmianie nie ma reguly.. jak ma uczulenie to ma i nawet po pampersie moze miec.. wiec sposob Agatka jest super
Szwagierka twierdzi ze trzeba probowac raz to raz to ona tylko dade uzuwa i nie zamienila by na nic a jej siotra tylko hugiesa te dumbo packi
Dziękuję Wam bardzo za wypowiedzi no to będziemy próbować na zmianę i pieluch i kremów
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
no super, że już jesteś!

no widzisz, a mnie on maca co miesiąc bo to jest właśnie mój doktorek

oj tak na pizze bardzo chętnie! mniam, już jestem głodna ale tak może za 2 tyg.? napiszcie jak wam pasuje, w tygodniu czy w weekend.

Ojj fajny doktorek, nie powiem już miałam z nim styczność na badanku 2 raz sexi!

Ja dano pizzy nie jadłam i bym sobie wstrząchnęła a czemu dopiero za 2 tyg?? Przecież już chyba jesteś na urlopie? Czy mi się coś ubzdurało? Dla mnie tam może być 2 tyg, ale nie wiem, czy wytrzymam tyle do tej pizzy...
Cytat:
Agatek Tobie sie śniły pająki a ja miałam wczoraj bliskie starcie z pająkiem gigantem(nie przesadzam, grube odnuża, wielki na 3 cm). Na szczescie był tż i go ukatrupił bo sama to nie wiem co bym zrobiła i tak piszczałam jak oszalała, strasznie boję sie pająków. Chciała bym się tego pozbyć ale z wiekiem mi się nasila....masakra jakaś Niestety Irl słynie z takich pająków, wszędzie ich pełno........wwrrr....... .
o ja a pająk gigant nie szedł przypadkiem z prezentem na święta???

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:40   #2777
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Ja szalika nie bede kupowac,jak dzidzia ma pod szyje zapiety kombinezon,to wystarczy tylko ciepla czapka.
Ja kupiłam szalik, w textil market był za 2,99 zł

Ręczniczek też mamy Baby Ono - jest fajny

A chciałam się Was zapytać czy konieczne są dwa imiona dla dziecka czy wystarczy jedno ?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:40   #2778
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Niedrapiące Ikea, zielony ręczniczek, taki sam jak wklejała ostatnio Kasikzaki.
Drapiące z firmy Bobas, jest to zestaw ręcznik 76x76 z myjką.
Ja mam inny wzór i kolor, ale z tego samego materiału i stylu:
http://www.tomiko.pl/825,bobas-okryc...o-z-myjka.html
śliczny ale jak drapie do odpada
Cytat:
Witam się
Ja wstałam rano, zrobiłam TZtowi śniadanie do pracy i poszłam do sklepu (plan był taki, że kupię tylko chleb, wędlinę i położę się z powrotem spać) ...
Wyszłam razem z Tztem, on pojechał do pracy a ja wróciłam i sobie uświadomiłam, że nie wzięłam kluczy On zamknął swoimi, a ja nawet o kluczach nie pomyślałam Dziury w mózgu to ciąża powoduje, mówię Wam
Dobrze, że mama była w domu, to pukałam dotąd aż ją obudziłam
I za karę wysłała mnie do sklepu jeszcze raz
Oczywiście potem i tak wlazłam do łóżka, żeby jeszcze chwilę pospać (7 była dopiero), ale po 8:00 rozdzwoniły siętelefony z pracy i tyle mojego spania
Teraz piję herbatkę z miodkiem i cytryną, bo mnie jakieś choróbsko dopada
Nikotynka, przykro mi, że się tak nacierpiałaś
Może się to dzisiaj nie powtórzy, a jak tak to może jedź do jakiegos lekarza, niech Cię obejrzy?
o masakra z tymi kluczami...
a wczorajszy wieczór ehhh jak trzeba będzie to pojade
Cytat:
Byłam wczoraj u lekarza. Z dzidzią wszystko dobrze. Rośnie , waży 838g. Wczoraj zaczelismy 25tg. Tylko cały czas mam w krwi podwyższone leukocyty. Ponad normę. Dostałam skierowanie na CRP. Nie dlugo bede miala wynik. Jak będę miała dodatni to dostane antybiotyki :/
super, że z dzidzią dobrze
a ja leukocyty to mam całą ciążę lekko podwyższone i lekarz nic nie mówi
Cytat:
wiadomośc od Moni:
"hej kochana, dobre wieści, dziś mnie wypisują aż jestem w szoku. Przyszedł ordynator i powiedział, że dostanę leki i będę leżeć w domku. Teraz czekam na wypis, jeszcze będę mieć ktg, więc dziś lub jutro napewno sie zjawie na forum, ale jestem szczęśliwa"
super, że ją wypisują
Cytat:
Dzień dobry!

Ja mam dwa okrycia kąpielowe - jedno właśnie dostałam w niedzielę od znajomych co nas odwiedzili. Z BabyOno, zresztą słyszałam sporo dobrego o tej firmie O taki z pszczółkami http://allegro.pl/babyono-okrycie-ka...935857922.html
nie odpakowywałam go, mogę sprawdzić jak jakościowo i czy drapie. Drugi mam z Kubusiem takie http://allegro.pl/recznik-kapielowe-...915733615.html

Też się zastanawiam co z materacem, w środę jedziemy do hurtowni wybierać łóżeczko to zobaczymy co doradzą...

n1kotynka ahhh, uważaj na siebie
.
materacyk to ja będę mieć gryka-pianka-kokos
oj Inutil uważam na siebie naprawdę, ale dzisiaj coś znowu nie teges jest
Cytat:
Mam pytanie, jaki fotelik do samochodu kupujecie? Bo ja mam mętlik w głowie. Mamy wózek x-lander, chciałam fotelik maxi-cosi, ale i tak w samochodzie będziemy przypinać pasami, więc nie wiem czy wtedy bezpieczeństwo jest takie same. O fotelikach x-car (chyba tak się nazywają te x-landerowe) słyszałam niefajne opinie. A fotelik musi dać się wpiąć w stelaż. I teraz kompletnie nie wiem co zrobić
ja mam maxi cosi i adaptery, żeby można go było wpiąć do wózka. A fotelik możesz chyba tylko pasami przypiąć? może dopytaj w sklepie
Cytat:

Chodzi jeszcze o pampersy. Jakie na początek kupujecie nr 1 czy 2 Bo mi się cały czas wydawało, że od urodzenia to 1 (logiczne) ale znajoma dopiero co urodziła - mała jest drobniutka i mówi, że kupiła nr 2 i są ok...

no i jakie lepsze na początek (bo na początek chce pampersy, a potem się zobaczy)
premium care http://allegro.pl/pieluszki-pampers-...926292969.html
czy zwykłe? http://www.pampers.pl/pl_PL/proddeta...itnow/buyitnow
ja kupię na początek jedna dużą paczkę 1 premium care
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Właśnie mnie wieczorem i w nocy też zaczyna pobolewać brzuch jak na okres ,ale na razie delikatnie i też się zastanawiam czy to te przepowiadacze.Wizyte mam 24 więc się zapytam

Nikotynko ,a nie zadzwoniłaś do lekarza co to moze być i czy tego fenoterolu sama zweiększyłąs sobie dawke.Współczuję ci tego bólu

Ja mam 3 ręczniczki po chrześniaku.
Wczoraj kupiliśmy wózek tako warrior ,używany ale jeszcze na gwarancji .Jeszcze musze dokupić nosidełko i zastanawiam się czy kupić z adapterem żeby wpiać do stalaża,cz bez bo i tak w zime wozic w nosidełku raczej nie będę ,tylko nosiidełko będzie potrzebne do samochodu.
będę dzwonić jak takie mocne się powtórzą, tyle, że lekarz mi mówił, że jak coś będzie nie tak to mnie położy w szpitalu aż do porodu a ja nie chcę i mówił, że nieregularne skurcze mogą być tylko dlaczego tak zaj.eb.iscie bolą
a leki to mi lekarz powiedział, że jak jest dzień ok to biorę 3 x fenoterol a jak będzie mnie bolało to więcej - max. 6- także wszystko pod kontrolą
super wózek!
Cytat:
Sprawdziłam. Obydwa wydają się fajne gatunkowo, ten z BabyOno jednak lepszy - grubszy i milusi taki włożyłam ręce w te dziobki i nic mnie tam nie drapie - wiadomo, jak są aplikacje to jest sztywne trochę ale moim zdaniem nic nie przeszkadza.
Jak bym miała wybierać to zdecydowałabym się na Baby Ono
podziękował też właśnie wybieram ręczniki i kupię Baby Ono
Cytat:

Reczniki z kapturkiem miałam 2. 75x75 ale dokupiłam teraz w ikei bo strasznie mi sie podobał . Na różnych stronach w wyprawkami jest ze minimum 2 wystarczy więc to indywidualna sprawa czy chce sie mieć więcej
A te co pokazałas to kąpielowe, nie z kapturkiem.
o masakra... nie cierpię pająków, aż mnie paraliżuje jak takiego widze brrrr

kurcze znowu mi się skurczybyki zaczynają... nie wiem co się dzieje, ale póki co leżę i się martwię.. wziełam znowu fenoterol jak nie przejdzie to dzwonię do lekarza, ale od rana mam twardy brzuch nie chcę jechac do szpitala bo serio mnie tam zostawią już do porodu a to mi się nie uśmiecha
dzisiaj mnie tak nie boli jak wczoraj ale mimo wszystko... musze cos poczytać o tych przepowiadaczach kurcze to dopiero 33 tydz i 3 dz
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:41   #2779
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
o fak... pewnie wpada dopiero co połóg przeszła i już??

bambusek super, że glukozę przeszłaś!! Mnie też zemdliło po wypiciu- chyba każda z nas takie coś miała. Teraz trzymam kciuki za wynik

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 12:44   #2780
uska000
Zadomowienie

nie no jak mi kolezanka nap;isala to mi sie slabo zrobilo.. nie wiem jak sobie poradzi oboje nie beda chodzic.. a teraz nie powinna dzwigac tol jak bedzie nosic??

ale co sie dziwie mam znajomych w moim wieku on ze stycznia ona z grudnia

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-11-15 o 12:45
Stary 2011-11-15, 12:46   #2781
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A chciałam się Was zapytać czy konieczne są dwa imiona dla dziecka czy wystarczy jedno ?
nie są konieczne od rodziców wszystko zależy

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
ale co sie dziwie mam znajomych w moim wieku on ze srycznia ona z grudnia
to Ci sryczeń!!!!!!!

Stary 2011-11-15, 12:50   #2782
uska000
Zadomowienie

Cytat:
nie są konieczne od rodziców wszystko zależy

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

to Ci sryczeń!!!!!!!
juz poprawilam srycznia ;p

Stary 2011-11-15, 12:54   #2783
czubasek20
Zakorzenienie

Już 3 strony do nadrobienia

dzień dobry tak w ogóle
czytam dzis ,, Lalkę'' od rana, jestem na 200 stronie. Nudnee to jak nie wiem ale mus to mus. Meżuś przyjeżdża za godzinę o składa łóżko

chwalę sie naszą spacerówką http://www.naszesmoki.pl/product-pol...rwony-02-.html

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:56   #2784
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
juz poprawilam srycznia ;p
hihi, moje czujne oko wszystko wyłapie!!

czubasek współczuję lektury Wózek śliczny- sama chciałabym spacerówkę z firmy coneco

Stary 2011-11-15, 13:07   #2785
Lucy1111
Zakorzenienie

Dzień dobry!!

Nie wiem co się dzieje, ale przywitałam się dzisiaj rano z kibelkiem
zapomniałam już jak to jest, a tu taki numer...

Najgorsze to, że 1,5h wcześniej przyjęłam żelazo. Położyłam się z powrotem spać, a gdy wstałam, to pędem do wc.... Czy w 1,5h wchłonęło się do organizmu? Bo czułam jego posmak i się zmartwiłam

Ile tu dzisiaj przydatnych informacji podałyście

Już sobie zapisałam o tych pampersach i ręczniczkach

Jeśli mogę tez swoje trzy grosze wtrącić - znajomi bardzo zachwalają pieluszki Lidlowskie.. Podobno dobre gatunkowo....

A na odparzenia najlepsza jest....kartoflanka
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:13   #2786
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
No ja mam dzisiaj problem, żeby nadążyć ...jak tak dalej pójdzie, to mąż obiadu nie zje, bo się nie wyrobię

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Byłam dziś u tesciowej i już załuje tej wizyty Przez caly okres ciązy nic nie kupiła ani nie zdeklarowała chęci pomocy, chociaz wie ze u nas tez kolorowo nie jest. Ale ok nie wymagam tego od niej. Ale zaczęła komentowac ze ciezko z kurtka mi bedzie bo brzuch jeszcze urośnie. To ja mowie ze mam jeszcze troche luzu i mam wielką nadzieje ze wystarczy ta która mam. A ona z tekstem ale kup sobie płaszczyk taki luzny bo mi to sie nie podoba jak te ciezarne wszystko takie obcisłe noszą. Skomentowałam tylko ze ' a mi sie wlasnie tak podoba, pozatym ciazowa odziez nie jest tania ' bo co jej bede tłumaczyc ze szkoda mi pieniedzy na ciązowy płaszcz na 3msc. Sama powinna sie domyslec . Glupia baba
Uwielbiam teksty typu "zrób tak, bo mi sięnie podoba"
Mi teściowa wczoraj powiedziała (tak jakoś o zakupach dla dzidzi gadałyśmy), że jej się nie podoba zielona wanienka
I chyba właśnie kupie zieloną

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Niby do 3 miesiąca, ale zależy od dziecka i rozmiarówki ubranka

Cytat:

Oj, nie jest chyba zachwycona ...

Cytat:
Jak dobrze zjeść sobie czosnek po tygodniu... jest MEGAŚNY!
Wariatka

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja kupiłam szalik, w textil market był za 2,99 zł

Ręczniczek też mamy Baby Ono - jest fajny

Nie są konieczne, zależy od Twojego uznania
Ja będę chciała nadać dwa

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

o masakra z tymi kluczami...
a wczorajszy wieczór ehhh jak trzeba będzie to pojade
[...]

kurcze znowu mi się skurczybyki zaczynają... nie wiem co się dzieje, ale póki co leżę i się martwię.. wziełam znowu fenoterol jak nie przejdzie to dzwonię do lekarza, ale od rana mam twardy brzuch nie chcę jechac do szpitala bo serio mnie tam zostawią już do porodu a to mi się nie uśmiecha
dzisiaj mnie tak nie boli jak wczoraj ale mimo wszystko... musze cos poczytać o tych przepowiadaczach kurcze to dopiero 33 tydz i 3 dz
No masakra, masakra ... telefonu też nie miałam,więc jakby mamy nie było to nie wiem - siedziałabym na ławce do 15-tej

Leż i odpoczywaj, a jaknie przejdzie dzwon do gina

Cytat:
nie no jak mi kolezanka nap;isala to mi sie slabo zrobilo.. nie wiem jak sobie poradzi oboje nie beda chodzic.. a teraz nie powinna dzwigac tol jak bedzie nosic??

ale co sie dziwie mam znajomych w moim wieku on ze stycznia ona z grudnia
No bywają przypadki .. nam też się może trafić taka niespodzianka (tfu, tfu - ja bym wolała jednak chwilę przerwy) ...

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Już 3 strony do nadrobienia

dzień dobry tak w ogóle
czytam dzis ,, Lalkę'' od rana, jestem na 200 stronie. Nudnee to jak nie wiem ale mus to mus. Meżuś przyjeżdża za godzinę o składa łóżko

chwalę sie naszą spacerówką http://www.naszesmoki.pl/product-pol...rwony-02-.html
Czekaj, jak ty piszesz o szkole to myślałam że o studia chodzi, ale ta fizyka wczoraj i ta Lalka mnie zdziwiły - Czubasek,ty jeszcze chodzisz do liceum?

Wózek fajny, ale ta rączka kosmiczna

Lecę robić obiad

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:13   #2787
pearpearl
Wtajemniczenie

Hej Mamuski!

Ja znowu na chwilke, bo tylko przez chwilke mam neta.

Tz tak mnie od rana wkurzyl, ze chrzanie to i nie jade dzisiaj do wawy !!!
Dostalismy od tych wlascicieli 2000 tys na wstepne wyposazenie tego cholernego mieszkania i rozmawialismy wczesniej i ustalilismy,ze lecimy po taniosci totalnie, bo to tylko na kilka miesiecy. Znalazlam komplet wypoczynkowy z kanapa i dwoma fotelami za 900 zl Z DOWOZEM i za reszte trzeba zrobic rolety, dywany i WSZYSTKO inne, albo przynajmniej zrobic to tak, zeby jak najmniej doplacac, bo to przeciez NIE NASZE tylko wszystko ZOSTAJE pozniej w tym mieszkaniu
I co?
I dzisiaj sie dowiedzialam, ze juz zamowil sama kanape za 1100-1200 !!! PLUS DOWOZ !!!! Bo jest LADNIEJSZA i WYGODNIEJSZA
Po pierwsze g*** prawda - jest szkaradna i do niczego nie podobna.
Po drugie z ta wygoda to jestem ciekawa, po czym to stwierdzil w ogloszeniu na allegro???!!!
Po trzecie, to wkur*** mnie fakt, ze ustalamy jedno, a pozniej on robi sobie drugie. Za 300 zl to juz mozna miec dywan i chociaz jedna rolete !!! Albo kupic talerze, sztucce i kubki.
Widac ma cos z 'rodzinki'

Jak sie wku*** jeszcze bardziej, to zostane tutaj do obrony, a on niech sam sobie wszystko urzadza i kupuje. Ja tam nie zamierzam wiecej ciagnac od Rodzicow.

Musialam sie "wykrzycze"

Caluje wszystkie Brzuszki i zycze milego dnia.

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:15   #2788
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Inutil najlepszego!!

Czubasek trzeba było powiedzieć teściowej , że z tz rozgrzejesz to łóżko! hihi :P Do czerwoności!!!!
Nie da rady mamy razem z mężem jakąś infekcje Dość że zylak w takim miejscu to jeszcze to.

Cytat:
wiadomośc od Moni:
dobrze, ze Monika już do domku wychodzi W domciu najlepiej

Cytat:

Ja mam 2.

Cytat:
Uff nadrobiłam troche

Byłam dziś u tesciowej i już załuje tej wizyty Przez caly okres ciązy nic nie kupiła ani nie zdeklarowała chęci pomocy, chociaz wie ze u nas tez kolorowo nie jest. Ale ok nie wymagam tego od niej. Ale zaczęła komentowac ze ciezko z kurtka mi bedzie bo brzuch jeszcze urośnie. To ja mowie ze mam jeszcze troche luzu i mam wielką nadzieje ze wystarczy ta która mam. A ona z tekstem ale kup sobie płaszczyk taki luzny bo mi to sie nie podoba jak te ciezarne wszystko takie obcisłe noszą. Skomentowałam tylko ze ' a mi sie wlasnie tak podoba, pozatym ciazowa odziez nie jest tania ' bo co jej bede tłumaczyc ze szkoda mi pieniedzy na ciązowy płaszcz na 3msc. Sama powinna sie domyslec . Glupia baba [/COLOR]
widze że twoja teściowa ma takie podejście jak moja. Najchętniej to by mnie w worek ubrała żeby brzucha nie bylo widać a ja kocham obcisłe rzeczy i sie nie dam.

Cytat:
Aaa i jeszcze o pampersach mialam pisac.
raz czytalam gdzies na forum, ze biedronkowe dada produkuje pampers no ale nie wiem ile w tym prawdy.
Ja mam 1 mała paczke huggisow tych z wycieciem na pępek ale to do szpitala. Pozatym mam jakis kupon -10% na pampersy premium 1 i 2. Chce kupić jedno takie wieksze opakowanie 1 i ze dwa 2 premium i active baby. Pozniej mysle ze zdecyduje się na dade bo taniej a maja bardzo dobre opinie .
Co do tych uczulen to wszystko zalezy jak wrazliwa bedzie skóra malucha.
Może to prawda, bo dużo produktów jest tak produkowanych. Np. kabanoski. Niby inna firma a jak przeczytać z tyłu to jets napisane jak wół
'' wyprodukowane przez sokołów''

Cytat:
hihi, moje czujne oko wszystko wyłapie!!

czubasek współczuję lektury Wózek śliczny- sama chciałabym spacerówkę z firmy coneco
jest straszna ale dam rade. Dziś pierwszy tom, jutro drugi i buzia mi się na lekcji nie zamknie.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:15   #2789
ultraradiola
Wtajemniczenie

dzień dobry mamusie i brzusie

ale dzisiaj paskudna pogoda mgła straszna tak jak by miał zaraz śnieg spaść a ja zaraz muszę wyjść z domku. Jade po mamę do pracy i potem po firanki które mama mi sprezentowała nowe na całe mieszkanie Już nie mogę się doczekać efektu jak zostały uszyte

Cytat:

o may gad tak od razu już dzidziulek. Odważna jest

Jeśli chodzi o ubezpieczenie samochodu to sprawdź też na stronie w mbanku

super że Monia została wypisana ze szpitala Zawsze lepiej poleżeć w domu.

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 13:19   #2790
pearpearl
Wtajemniczenie

aha... widzialam zdjecia w klubie
AgaMili, Zuzia, zakochalam sie w Was

Haniula, Twoj brzuszek jest do zjedzenia

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości