|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#693 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.docsimon.pl/towar/sab-sim...suspensja-30ml Któraś z Was się orientuje ile Sab Simplex kosztuje w niemieckiej aptece? Cytat:
W załączniku moja panienka na huśtawce.
|
|
#694 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bo moja nie płakała, ale miała twardy brzuszek i męczył ją strasznie - sab sim nie pomagały, teraz daje jej Debridat i jest lepiej Cytat:
a przygody nie zazdroszczę - najadłaś się strachu Dziewczyny -czy Wasze dzieci śpią w dzień?? Jeśli tak to ile?? Chciałabym porównać do Amelii, która w dzień nie śpi wcale - tyle co na spacerzeok. 1h!! |
||||
|
|
|
#695 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
u nas też szaro i ponuro, ale na spacerek śmigniemy, a co, trzeba małego dotleniać![]() dzięki dziewczyny za odp w sprawie witamin, w takim razie muszę się zaopatrzyć w wit. D. A mi położna mówiła, że jak karmię piersią i dokarmiam mm to co drugi dzień podawać K+D Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mama zdążyła posprzątać, ściągnąć pranie, obrać ziemniaki na obiad![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
mam nadzieje, że to jednorazowy "wybryk"ale ślicznotka moj różnie, wczoraj miał marudny dzień to spal tylko 3h od 14tej do 17tej. A tak to kilka razy dziennie po godzince, dwie. Ale mój ma dopiero miesiąc więc pewnie potrzebuje na razie więcej snu
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko że ja tą wkładkę zamontowałam wyżej niż Ty![]() Dostałam sab simplex z niemieckiej apteki ale nie wiem ile kosztował bo nie kazali oddawać pieniędzy więc nie pomogę |
|
|
|
|
#697 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mleka modyfikowanego mała wypija codziennie 60-120ml. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
Cytat:
, bo jak teraz patrze na huśtawkę to też tą wkładkę mam teraz wyżej- z wycięć wychodzą szelki włożone w dolne najniższe otwory.Ciekawa jestem na ile wystarczą baterie, niby ma ten system hybrydowy oszczędzający baterie i wydłużający ich działanie 6-krotnie...ciekawe jak w praktyce? Na razie u mnie baterie działają bez zarzutu
|
|
#698 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a "przygody" z krwią współczuję, też bym spanikowała ![]() Cytat:
ale z ta stara matka to przesadziłaś Cytat:
![]() Cytat:
jaki słodki, zadowolony skrzacik ![]() Cytat:
, wrócimy i jak zje to pośpi do kolo 17- zjada i do kąpieli już nie śpi , no a po kapaniu to juz wiecie ze do 2-3 przesypia choć zdarzają się wyjątki i albo prześpi cały dzień albo nawet na chwile nie zmruży oka Cytat:
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-15 o 11:24 |
||||||
|
|
|
#699 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do witaminy, my nadal podajemy D i K mimo że jesteśmy na mieszanym. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp odnośnie snu. Widać tylko moje dziecko protestuje i nie śpi. U nas dzień wygląda tak: Budzi się różnie w okolicach między 8-10, potem spacer ok 13, na spacerze śpi ok. 1 h, potem do kąpiel o 19 nie śpi, albo przysypia na rączkach ale odłożona od razu płacze albo uśnie na 10 min i koniec spania, po kąpieli walka z zaśnięciem ze smokiem od 20 czasem do 23. W nocy różnie: ok 1-2, 4-5, 6-7
Jak nazywała się ta maść na katarek? Majrankowa? Bo mała coś ciągnie nosem... Cotka a jak Filip? Gorączki nie ma? |
|
|
|
#701 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#702 | ||||
|
KWC
|
Cytat:
(dzięki za link do tej apteki) Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co ty, termometr co chwilę pokazuje co innego, godzinę później było już 37
|
|
|
|
|
#704 |
|
Zadomowienie
|
Witam Się z Wami i forumowymi dzieciaczkami na odchowalni
Ponieważ wcześniej nie miałam okazji, to Aguś buziaki dla Ciebie i Amelki Widzę, że nasze maluszki nie przepadają za spaniem . Ja wczoraj już nie zdzierżyłam i sięgnęłam po ciężkie działa - o 12:30 zapakowałam malucha w chustę i dawaj po domu. Moglam dać obiad córciom, powiesić pranie, nawet sie wysikać , a Leoś spał jak ta lala 2,5 godziny podczas tego tyrpania. Na spacery boję się wychodzić, bo z lewą piersią znowu coś mi się chyba zaczyna dziać, poza tym płaszcz zimowy jest u krawcowej do końca tyg .Wreszcie mam nowy monitor, więc będę mogła znowu z Wami poplotkować (jak syn da ). Teraz spróbuję nadrobić choć kilka stron, póki Leosiek udaje, że śpi![]() |
|
|
|
#705 | |
|
KWC
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#706 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaz w sumie nie wiem co z tym dopajaniem- położne laktacyjne mówią by nie dopajać, moja mama głowę suszy by dopajać. Oszaleć można! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Podpinam się pod pytanie! |
||||||
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
to ja Ci dziękuje, Ty już wiesz za co
Dziewczyny - padłam!!! Położyłam małą do łóżeczka, włączyłam karuzelę i zaczęła tak fajnie gugać/płakać to wzięłam aparat i ją nagrywam a ona co??? Słodko sobie usnęła!! No aktoreczka z niej będzie jak nic!!!!
|
|
|
|
#708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde, niedość,ze maluszki dają nam popalić to jeszcze te piersi mam nadzieje,ze juz więcej nas te dziadostwo nie dorwie ![]() Chusta powiadasz Może i to byłby sposób- mój marudek spać nie chce i w dzień i w nocy- dopiero jak babcia go lula a w domu to nie wiem co zrobie ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
![]() A miałam pytać, jak Amelia tak nie śpi cały dzień to co z nią robisz? Sama leży czy nosisz? |
||
|
|
|
#709 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi popołudniu i wieczorem też tylko na rękach a odłożony do leżaczka czy maty grze się w niebogłosy ![]() Martunia zazdroszczę tz , mój ani razu nie wstał w nocy to Adasia, a jak kiedyś płakał całą noc, to poszedł spać do drugiego pokoju, bo stwierdził, że jedna osoba żeby był wyspana, a ja bym odespała w dzień, no i ja się całą noc męczyłam i nie spałam, i oczywiście w dzień nie odespałam a on chrapał w najlepsze![]() Cytat:
![]() Archi współczuję nocki a ja czasami daję też małemu wodę przegotowaną i pije, aż do ostatniej kropli![]() Dzęki dziewczyny odnośnie glutków to wychodzi na to, że raczej normalne, ale zapytam jeszcze lekarki na wizycie Agnieszka mój śpi tak: budzi się przeważnie o 7.00, to wstajemy, przebieramy się, robimy poranną toalete, chwila aktywności i jedzonko i zasypia najczęściej przy cycku, wtedy jest mniej więcej godz 8.00 i śpi tak góra do 10.00, potem jest aktywność tak do 12.00 i znowu spanie, tak z 1,5 godz no max 2 i potem może trochę jeszcze przyśnie tak między 15-16 ale to na max 30 min i tyle spania aż do wieczoru AneczkaJ mi koleżanka poleciła tą aptekę i zamówiłam z tej strony sab simplex tyle, że na buteleczce pisze po czesku, bo ta apteka jest czeska, a tak to niczym się nie różni od tych z Niemiec, a razem z przesyłką zapłaciłam jakoś 32 albo 33 zł, tylko tyle, że ok tyg czekaliśmy na zamówienie i parę dni szła paczka A córeczka śliczna Mój tz jest podziębiony i spał dziś w salonie, wypił na wieczór Fervex i mam nadzieję, że pomoże, żeby małego nie zaraził , wychodził na dwór w samej bluzie i go chyba zawiało, a mówiłam, żeby kurtkę zakładał, ale się nie słucha![]() Właśnie uśpiłam Adasia przy buczeniu suszarki i bujaniu w wózku, zobaczymy ile pośpi, mam nadzieję, że zdążę obiadek zrobić i posiedzieć chwilkę na necie ![]() a Stokrotka pytałaś kiedys jak to jest spać na Himena. Właśnie znalazłam zdjęcie to wklejam, tyle, że może być jakość kiepska, bo robione kom wieczorem przy przyciemnionym świetle
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co robię z moją panną - gadam do niej jak leży w bujaczku, bo sama to się przecież nudzi w 3 min, noszę, bujam, leże z nią na moim brzuszku, teraz jak mam karuzelę to poleży chwilę w łóżeczku a dziś nawet usnęła <szok, szok i jeszcze raz szok, ale pewnie dlatego że tatuś ma dziś wcześniej wrócić z pracy >, kładę ją na dywanie na brzuszku, ale też nie za bardzo lubi sobie tak spokojnie poleżeć. Ogólnie uwielbia na rączkach, jak z nią chodzę po domu to oczy jak 5 zł i kręci łebkiem na lewo i prawo, staram się zabawiać jak mogę, ale 8 tyg niemowlę trudno zabawić niestety....
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#713 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Archi stara matka i lepszy egzemplarz Caltea i Madzialena witajcie Aga moja śpi 2-3h do południa, popoludniu juz rzadko się zdarza, za to zasypia ok 20.00 Cytat:
|
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
I aktoreczka już nie śpi
![]() Archi a właśnie - zapomniałam - Ty i stara matka??? Oj będzie lanie
|
|
|
|
#715 |
|
Zakorzenienie
|
nie wytrzymam dzis psychicznie
mały jak nie spi to sie tylko drze juz mi nerwy siadaja a jest 13..... spał dwa razy po pół godzine od 9 rano ... jestem wnerwiona na maksa bo normalnie to by spał z dwie godziny i to jeszcze trzeba stac obok bo sie drze jak smok wypada... mam ochote wyjsc z domu i niw wracac przez godzine i sie usokoic...
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy to ta pogoda tak działa na te nasze dzieci czy co |
|
|
|
|
#718 | |||
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() co tam mamuski? pogoda tak aze az sie nei chce wyłazic z domu ech dzis spaceru ni ebedzie ale na 17 jedziemy do okulisty to si emały przewietrzy ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no nic walczcie dzielnie mamuśki ze swymi szkrabami, my lecimy się przespacerować z godzinkę, może dzisiaj nie będziemy na sygnale spacerować tak jak wczoraj - oby
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-11-15 o 13:39 |
|
|
|
|
#720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi się w pewnym momencie już płakać chciało, bo to że nie wyspana jestem totalnie to jeszcze burdel w domu... Cytat:
![]() mój też.... dopiero pól godziny temu jak się obudził ze swojej drzemki nakarmiłam go szybko na lekko śpiąco to dopiero zjadł... teraz zostawiłam pod karuzelą, darł się darł ale po 5 minutach cisza i już guga słyszę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

ehhh chyba nigdy się nie wyśpie
, a jak ci w nocy śpi? przesypia cała? Mój do południa to większość czasu śpi, ale tak od 15 już do samego wieczora nie śpi wcale, tylko marudzi niestety i tylko rączki ehh. Dobrze, że na razie jakos nocki w miarę ładnie przesypia

znów kimnął na 2h i witaj dniu 

tchórz ze mnie
. To ja na dziecko, oglądam, w buzię zaglądam i się zastanawiam czy krwią nie ulał i już miałam do tz dzwonić, żeby się z pracy zwolnił i że jedziemy do lekarza, bo dziecko krwią wymiotuje, ale spojrzałam jeszcze raz na bluzkę, podwinęłam rękawek, a ja mam na ramieniu sporego pieprzyka i się rozwalił i bardzo zaczęła z niego krew lecieć, no ale mi ulżyło

Może i to byłby sposób- mój marudek spać nie chce i w dzień i w nocy- dopiero jak babcia go lula