|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Właśnie wróciliśmy... Dziękuję tym, co trzymały za nas kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-11-15 o 12:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Tu fajnie pisze jak wprowadzić GLUTEN, niestety nie powinno się dziecku od razu dawać chleba
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Karoline- niezła wizyta ![]() a ja mam dzis wolniejszy dzień ,ponieważ czekam aż mąż przywiezie nowy produkt do prania ![]() Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-11-15 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Zakorzenienie
|
wlasnie sobie liczę: macierzynski konczy mi sie 10.12, potem dwa tygodnie dodatkowego czyli 24.12, potem biore zaległy urlop do konca stycznia, potem do 21go lutego biore urlop z roku 2012... wiec wracam 21go lutego do pracy... dziwnie mi sie zrobiło...
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Wtajemniczenie
|
Babonik super link
![]() W ogóle to lubię czytać Twoje posty, bo są takie racjonalne i bije od nich mądrość życiowa ![]() ![]()
#395 | |
Zakorzenienie
|
Tak
![]() Cytat:
![]() Hmm...można by się przejechać z ciekawości i sprawdzić, bo naprawdę tanio! jacieeee, asynastra; ![]() karolinee1983, co za durna baba!!! ![]() I na co się zdecydowałaś?
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z tej stronki iitv to nigdy nic nie oglądałam. Tak się płaci za te filmy jakoś? Sms-em czy coś? Tak ![]() ![]() Na razie na szczęście nie było jeszcze nigdy potrzeby. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#398 |
Rozeznanie
|
Monia, a nie 11 grudnia podstawowy, 26 grudnia dodatkowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
na kwitku zkadr mam ze do 10.12 włacznie mam macierzynski.25-26 to i tak swieta, niewiele to zmienia
|
![]() ![]() |
![]() |
#401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzizas co za wstrętny babsztyl ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
Hmm, no to mogła by być ta marchewka. Odstawiłabym marchewkę na kilka dni, a później znów spróbowała, ale z rana, żeby noc mieć spokojniejszą.
72 min masz za darmo, pózniej musisz zrobić sobie 30 min przerwy i możesz znowu oglądać. Klient identyfikowany jest po IP, wiec jeżeli masz neostradę, to wystarczy zresetować router i masz przydzielone nowe IP. Poza tym (zależy od serialu) często dany odcinek jest podawany z kilku źródeł, to z innego źródła możesz oglądać jak osiągnęłaś limit na jednym. Jeżeli jednak jesteś w jakiejś sieci osiedlowej i masz wspólne IP wychodzące z pozostałymi użytkownikami sieci to razem pracujecie nad limitem, dlatego czasem możesz wejść na stronkę, a tu od razu przywita Cię komunikat o przekroczeniu limitu i trzeba czekać te pół godziny |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Zakorzenienie
|
u Nas dzisiaj brokuła po raz 2
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Zakorzenienie
|
No niestety sieciówka i robi całe 7 dni ![]() Przyzwyczaiłam się już do tego. Mam nadzieję, że zmiany do 21wszej będę miała bardzo rzadko!! Zaniosę Emi do żłobka na 8,pojadę do pracy będę ok 9 otworzę sklep i popracuję do 15stej i pojadę po Emi i pół dnia dla Nas ![]() Karolineee to się nazywa "powołanie" po co tam ta baba w ogóle siedzi? babsztyl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |||
Zakorzenienie
|
My już po spacerku, ale zimno brrr. Teraz Domuszek zjadł i zasnął
![]() Ja na 16 15 na angielski idę, dobrze że szkoła jest w tym samym bloku bo nigdzie dalej nie chciałoby mi się dzisiaj ruszać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziubek już wrzucam na pierwszą stronę linka. Karolinee co ta wstrętny babsztyl! Nie rozumiem jak taki człowiek może być lekarzem skoro się do tego kompletnie nie nadaje ![]() Ja bym się pewnie odezwała... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Aania, 5 miesięcy ![]() ![]() Meszsares, 8 dni? Aż mi ciężko sobie wyobrazić kupę po takiej przerwie. ![]() ![]() ![]() Któraś, pytała o nocne ubieranie. My pakujemy małą tylko w pajaca i przykrywamy kołderką. ![]() Karolinee, straszna ta wasza wizyta u pediatry. Na pewno bym nie wytrzymała i zwróciłabym babie uwagę za takie przedmiotowe traktowanie malucha. Sprawy rodzinne niech załatwia w domu, a nie w pracy! ![]() Po Twoim poście przypomniało mi się, że w czwartek czeka Nas druga dawka szczepienia- już się boję. Po pierwszej było widać, że Hanię bolało- cały dzień była na rękach i strasznie marudziła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
BAN stały
|
Hej.
My jutro iziemy na 3 szczepienia, ciekawa jestem ile wazy maly ![]() ale z 8 -9 kg mu daje. kloc jak nie wiem się z niego zrobił. Nogi to ma takie masywne ze jest co złapac. I ostatnio strasznie marudzi.. caly czas piszczy, sam nie polezy tylko zeby go nosic, no nie wiem co mu się dzieje, ale zębów nie widac.... Marzena_s zerknęłam na Twój Avatar ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Aania- jak oceniasz powrót do pracy? Ja jeżdżę do pracy raz w tygodniu na 5 godzin i jestem z tego powodu najszczęśliwsza na świecie ![]() Cytat:
![]() ale dziękuję za wszystko- ostatnio marnie z moim samopoczuciem, tak jakoś lżej się na sercu robi,jak ktos powie coś miłego ![]() a za specjalnie mądrą to się nie uważam,bo normalnie nie radzę sobie z dwu-latkiem ![]() napisałam chłopu na kartce : hipoalergiczny biały jeleń, jelp w żelu , jelp w proszku- niech kupi cokolwiek z tej listy... w tej cholernej Bochni to różnie bywa z wyborem... zazrdoszczę spacerków...ja przy mojej dwójce to marnie sobie radzę... rzadko teraz wychodzimy na spacery ![]() czy dziecko z AZS może chodzić na basen?pewnie nie bardzo..albo z wodą ozonowaną...w Bochni tylko chlorowana ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Wtajemniczenie
|
Natko, Brumku
![]() ![]() Babonik a ja mam wrażenie, że Ty (tak jak ja) lekka pesymistka jesteś. Może tak maja Justyny ![]() Cytat:
![]() my mamy jedną kupę na 2-3 dni i też nie wiadomo, za co złapać, żeby się nie uwalić ![]() Karolinee co za baba ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Babonik to, że z dwulatkiem sobie nie radzisz, to normalne. Dwulatki są "trudne" ![]() ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-15 o 15:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Zakorzenienie
|
Oj tak...sama nie wiem jak to szybko leci ![]() ![]() Cytat:
Tak jak pisałam - w S-ce widziałam Białego Jelenia, ale jakiś czas temu, nie wiem czy jeszcze jest, co do reszty- nie wiem... dobrze że napisałaś, przynajmniej nie pomyli jak to faceci ![]() A z pracą... trudno ocenić. Ale na szczęście nie mam wiele godzin pracy. Przyzwyczaiłam się do zostawiania Adasia pod mamy opieką, więc nie przeżywam tego strasznie, na zasadzie - że już do domu muszę, albo myślę co z nim (łapię się na tym że czasem wcale o tym nie myślę jakiś czas ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
BAN stały
|
Co do jedzenia-moje dzieci od cyca od razu do łyżeczki.
(ja karmiłam),następnie one same paluszkami ,poza zupkami,kaszkami oczywiście bo kultura musi być. I nie słyszałam jeszcze u zadnego z dzieci,ze coś im nie smakuje.,że czegoś nie lubią. Nie rozumiem,jak dziecko moze nie lubic ,nie znając tego smaku. Ludzie dziwnie patrzą a nawet komentuja jak chłopaki zajadają szpinak,brokuły,bób,burak i..... Jak nie chcą jesć(co sie nie zdarza a kilka razy wcześniej) to nie ma nic. I tyle. Nie wyobrazam sobie na 4 palnikach gotować kazdemu obiad. Każdy jeden po skończonym półtora roku sam jadł,operując nozem i widelcem(śmiesznie wyglądało ale wiedza do czego służy) a około 2 roku korzystał z toalety bo wczesniej z nocnika. Krystian od ponad pół roku sam sie ubiera i to dokładnie,wyciera pupkę Ale Maks i Szymon jeszcze wczesniej. Inaczej sobie nie wyobrazam. |
![]() ![]() |
![]() |
#413 |
Zakorzenienie
|
recepty od stycznia http://wiadomosci.onet.pl/kraj/nowe-...wiadomosc.html W rozporządzeniu doprecyzowano, że lekarze - tak jak dotąd - mogą wystawiać trzy recepty na bezpośrednio następujące po sobie 30-dniowe okresy stosowania, określając na każdej z nich dzień, od którego może nastąpić realizacja recepty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przy dwulatku wymiękam, nie słucha mnie w ogóle, normalnie płakać mi się chcę a ja chyba jestem bardzo realistką z nutą pesymizmu... a lubisz swoje imię? bo ja nie znoszę... ![]() a faktycznie czasem moje twarde serducho rozwala mój szalony 2-latek albo mój słodki niemowlak ![]() Cytat:
A z pracą... Fajnie,że miłość do dziecka nie przysłania Ci całego życia.Znam mamy,które ciągle siedzą na telefonie jak zostawią gdzieś dzidzię...Mamę masz fajną,to Adaś nie robi problemów ![]() A co do jakości pracy Ania-to pociesz się,że zawsze może być gorzej ![]() Może pomyśl nad własnym biznesikiem? Cytat:
my się tu zastanawiamy czy i kiedy wprowadzac gluten, albo czy wciskać łyżką czy dac sie ubrabrać do kostek...a tam matki nie mają czym wykarmić dzieci ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- iustynka- pewnie już pisałaś,a ja przeoczyłam ![]() Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-11-15 o 15:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak byłam młodsza, to na swoje imię nie reagowałam ![]() ![]() A miałam mieć na imię Julia ![]() A z Zuziakiem ok, w styczniu kontrola. Czasami troszkę zagina stópki (albo jestem przewrażliwiona) ale jej masuję. Jestem dobrej myśli ![]() pisane jedną ręką bo małą trafia przez zęby ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Czytałam Babonik Twój cytat mojej "wypowiedzi" i mnie coś po oczach raziło ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-11-15 o 15:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Rozeznanie
|
Adasiu gratulacje z okazji 5 miesiecy
![]() ![]() Madzia1k1 ja daję Karolinie cały słoiczek i nie podaję jej już mleka po słoiczku, od poczatku tak robiłam. Daję jej mleko dopiero wtedy jak widze ze jest głodna (lub mija +/- 3 godz od obiadku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nadrabiam dalej.. ![]()
#417 |
Zakorzenienie
|
BABONIK Ty sobie nie radzisz z dwulatką, a ja z 5-miesięczniakiem
![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nóżkę masuj,na pewno nie zaszkodzi,czekamy więc na wyniki kontroli i trzymamy ![]() przecież nie ma tam błędu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Zakorzenienie
|
Boże straszne, biedne dziecko ( to z linku od moni )...
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.