Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 14:39   #4261
Freya_85
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Ja u gina byłam w 6tc, 9tc i teraz idę w 13tc. Jak nic się nie dzieje, to się chodzi co 4tyg, pod koniec ciąży częściej.
agatka661 nie wiem jak to jest ze szkodliwością, ale brak mi słów w jakiej formie Ci to lekarz przekazał, masakra. Przecież USG trwa kilka(naście) minut i nie robi się go codziennie.

Edytowane przez Freya_85
Czas edycji: 2011-11-15 o 14:42
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:40   #4262
diablica071086
Zadomowienie

co do biustonoszy to przy miom rozmiarze zawsze kupuję wymysł architekta ( nazwa meza) tylko się zastanawiam czy są jakieś staniki co rosną razem z biustem czy co 2 miesiące będe wydawac po 200 zł bo takie są ceny we wrocku za porządny stanik
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:41   #4263
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Hejka dziołszki. Na tym forum jestem nowa, obecnie w 15 tygodniu, termin na 8 maja poki co Bąbel nie pokazuje czy bedzie chlopczykiem czy dziewczynka wiec nie mam co nawet sie zabierac na wczesne zakupy
od piątku jestem na zwolnieniu przez nastepne 2 tygodnie z powodu przeziebienia wiec mam czas troszke pobuszowac w necie i pogadac troszke z Wami, w tym samym stanie
pozdrowka!
Cześć
Kuruj się, bo najgorsze jest przeziębienie i gdy nic się nie chce robić
Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię dobrze bo ja ostatnio słabo się czuję i też zemdlałam i to jak załatwiałam coś na mieście weszłam do sklepu i runełam jak długo nic nie pamiętam bo tym omdleniu nie byłam na wizycie bo też jakoś nic mi nie dolegało ale nie pewnoś jest, wiec ja jak bede szła teraz do gin. to jak mi zaproponuje tym razem też zwolnienie to skorzystam nie będe ryzykowac ze znowu gdzie zemdleje.

A tak jeszcze to chciałam się zapyta jak często chodzicie na wizyty do gin. ? Bo mój to tak wychodzi ze co 4 tyg i strasznie mi się dłuży czas do następnej .

aneczka240

Mam nadziej że wszystko się wyjaśni z tą przeziernością. Trzymam kciuki
Ja miałam wizyty 30 września, potem 14 października, 14 listopada i teraz 19 grudnia - to prywatnie, a na NFZ to 28 września i potem 25 października - kolejnej nie będzie
Też mam nadzieję, że to tylko "strasznie mamusi". Jedyne, co mi teraz do głowy przychodzi to wada serca, bo skoro wszystko jest na miejscu i wszystko w dobrych wymiarach...

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:49   #4264
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
co do biustonoszy to przy miom rozmiarze zawsze kupuję wymysł architekta ( nazwa meza) tylko się zastanawiam czy są jakieś staniki co rosną razem z biustem czy co 2 miesiące będe wydawac po 200 zł bo takie są ceny we wrocku za porządny stanik
ja też tyle daje - ale nie żałuje - od razu czuję różnice.
z tymi piersiami to jest tak że jak zaczynają rosnąć na początku, to potem stanik może już starczyć do końca ciąży - ale też piersi mogą powiększać się stopniowo nawet do trzech rozmiarów przez 9 miesięcy.... ja mam nadzieję, że ten który ostatnio kupiłam starczy mi na bardzooooo długo - i taki sam kupie potem do karmienia bo to cud nie stanik
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:52   #4265
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
A tak jeszcze to chciałam się zapyta jak często chodzicie na wizyty do gin. ? Bo mój to tak wychodzi ze co 4 tyg i strasznie mi się dłuży czas do następnej .
Co 3-4 tygodnie, częściej nie ma potrzeby jeśli ciąża przebiega prawidłowo.
Bliżej porodu na pewno trzeba będzie częściej.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Hej laski, ide zaraz nadrabiac co naskrobalyscie, w miedzyczasie powiem, ze bylam u gina
chodze tez co rowny miesiac
powiedzialam mu, ze chce usg 3d,,, chlop sie wsciekl i powiedzial, ze jak chce zabic swoje dziecko to prosze bardzo;/ albo jak chce wywalac kase w bloto,
ze dziecko nie lubi tego usg 3d, ze wtedy skacze i moze cos mu sie stac..../przez promieniowanie/
nie wiem teraz co mam robic,,,, powiedzial ze jak chce na swoja reke robic to 3 d to prosze bardzo, ale on do tego reki nie przzylozy.../byl zly ;/
ze mam nie kombinowac tylko normalnie chodzic do niego na wizyty, ze usg zrobie na nfz zwykle a nie jakies 3d!;/
jestem w kropce ;/
czy to jesst naprawde takie szkodliwe? zeby tylko raz zrobic ?
eh....
Dziwny facet.
Wiadomo, że przy sprawdzaniu tętna, czyli jak lekarz słucha bicia serca, wytwarzane są efekty cieplne większej mocy, dlatego tętno powinno sprawdzać się nie za długo, tylko tyle żeby ocenić czy jest prawidłowe. W miejscu, w które trafia wiązka ultradźwięków nieznacznie wzrasta, być może przy 3D ten wzrost jest duży.
Na pewno nie powinno się robić zbyt często USG, na pewno nie za często dopochwowo, czyli powiedzmy do 10-12. tc. Bezpieczniejsze jest to przez brzuch, bo powłoki stanowią pewnego rodzaju barierę dla ultradźwięków.
Wszystko z umiarem, ale lekarz powinien wyjaśnić dokładnie dlaczego nie, a nie naskakiwać.

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
teraz z powodow zdrowotnych jestem na zwonlieniu ale zastanawiam sie nad powrotem. Chociaz z drugiej strony fajnie jest pogadac z ludzmi i sie spotkac
Zdrowia Ci życzę!
A co do przychodzenia do pracy, to jestem podobnego zdania

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:56   #4266
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Hmm, może jeszcze za wcześnie po prostu, słyszałam że na początku ciąży może być szkodliwe. W którym jesteś tygodniu?
Ogolnie, ze 3 d to zlo
3d chcialam wykonac polowkowe, w 21 tygodniu;./
ogolnie mialam usg 12 tydz pierwsze, teraz chcialam w 21 iusc na to nastepne wlasnie 3d...
No ale skoro on tak mowi, ze to zle to sobie to ospuszcze ;/
poprostu to dla mnie dziwne jest

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2011-11-15 o 14:59
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 14:57   #4267
diablica071086
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
z tymi piersiami to jest tak że jak zaczynają rosnąć na początku, to potem stanik może już starczyć do końca ciąży - ale też piersi mogą powiększać się stopniowo nawet do trzech rozmiarów przez 9 miesięcy.... ja mam nadzieję, że ten który ostatnio kupiłam starczy mi na bardzooooo długo - i taki sam kupie potem do karmienia bo to cud nie stanik
a podasz namiary na ten cud stanik sama wiem ze droższy i lepiej wykonany lepszy jest niż 10 w tej cenie bazarowych których i tak na siebie nie dostanę
Stary 2011-11-15, 14:57   #4268
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie wizyty na USG są trzy w trakcie całej ciąży, ale ja dla swojego spokoju mam zamiar się umówić jeszcze na połówkowe badania o ile takowe tu robią, albo przynajmniej podejrzeć kijankę, bo czasami zastanawiam się czy rzeczywiście jestem w ciąży, czy tylej bo jem
A wiesz, że ja też czasami nie dowierzam.
Dopiero jak popatrzę na zdjęcie z USG, to widzę ludzika. Dla mnie to jakaś abstrakcja, jak tam się może jakieś życie rozwijać...

Cytat:
No takie są, i ja też płacę sporo.
A może spróbuj przez Internet kupić. Jakie staniki kupujesz?

Cytat:
Pokaż no ten cud.
Ja aktualnie eksploatuję Panache Cleo Lizzie.

o
Stary 2011-11-15, 15:00   #4269
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Ogolnie, ze 3 d to zlo =
czy ten ginekolog jest wyznawca ks. Natanka?!?!?!?!
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 15:00   #4270
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej laski, ide zaraz nadrabiac co naskrobalyscie, w miedzyczasie powiem, ze bylam u gina
chodze tez co rowny miesiac
powiedzialam mu, ze chce usg 3d,,, chlop sie wsciekl i powiedzial, ze jak chce zabic swoje dziecko to prosze bardzo;/ albo jak chce wywalac kase w bloto,
ze dziecko nie lubi tego usg 3d, ze wtedy skacze i moze cos mu sie stac..../przez promieniowanie/
nie wiem teraz co mam robic,,,, powiedzial ze jak chce na swoja reke robic to 3 d to prosze bardzo, ale on do tego reki nie przzylozy.../byl zly ;/
ze mam nie kombinowac tylko normalnie chodzic do niego na wizyty, ze usg zrobie na nfz zwykle a nie jakies 3d!;/
jestem w kropce ;/
czy to jesst naprawde takie szkodliwe? zeby tylko raz zrobic ?
eh....
Ja miałam wczoraj 4D brzusznie. Mój maluch chyba skacze nawet bez USG
Cytat:
Ja kupiłam ostatnio stanik za 120 zł i pochodziłam tydzień Czekam na "powrót dyduli do wcześniejszych rozmiarów" Myślę, że jednak warto kupić w ciąży choć jeden porządny i dobrany stanik, a nie jakieś podfruwajce co się z podniesieniem rąk z cycków na szyję zarzucą

15

Stary 2011-11-15, 15:04   #4271
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
ja też chodze narazie co 4tyg ostatnio byłam 10 listopada i ide 8 grudnia,póżniej będą częstsze wizyty u gina.Jednakże gin mi zawsze zaznacza że jakby było coś nie tak to mam przyjść.
Mój też tak mówił że jakby coś to mam przyjechac ale po tym omdleniu to nic mnie nie bolało nigdzie się na szczęście nie uderzyłam więc odłożyłam do następnej wizyty czułam się dobrze ale gdzieś ta obawa jest ale poczekam już do wizyty. Ja tam to mogłabym latac do gin co tydzień żeby zobaczy maleństwo ale pewnie jak każda z Was
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 15:26   #4272
Ewunia_1984
Zadomowienie

Z tym 3D to dajcie sobie spokój do 20 tc. Ja tez ostatnio byłam bardzo rozczarowana, że robi mi zwykłe usg, ale powiedział mi, że jeśli chce to on może mnie naciągnąć na to 3D, że teraz 2D zdecydowanie więcej powie mu o zdrowiu dziecka i że teraz nic nie będzie widać. Potem pożaliłam się położnej, a ona powiedziała to samo, że dziecko będzie wyglądało niewyraźnie, że wydam niepotrzebnie kasę, a jak zrobię po 20tc to będę miała czysty obraz tak więc dziewczyny, spokojnie. Wiem, że to ciężkie, ale cierpliwości

Ja jeszcze stanika nie kupowałam, ale już będę musiała. Co myślicie o stanikach ciążowych Triumpha czy intimissimi???
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 15:27   #4273
occulta24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Kochane proszę pomóżcie,
czy z tymi moimi objawami: ciągłe nudności/wymioty powinnam się zgłosić do swojej Pani doktor? do lekarza pierwszego kontaktu? na pogotowie?
gin i internista,ale przede wszystkim gin
a) duża utrata wody, a to potwornie ważne w ciąży
b) nie dostarczasz składników odżywczych/witamin

trzeba sprawdzić czy nie da się tego trochę zredukować, bo tak może być niebezpieczne, więc zgłoś się jak najszybciej

Ewunia_1984
ja mam dwa triumphowe:
jeden ten: http://www.triumph.com/pl/pl/5726.html
ale taki jest przeciętny co do wygody,
a drugi napiszę w domu bo mam na sobie i nie pamiętam nazwy ale jest mega wygodny

Cześć moniczka1302

diablica071086 triumphowe pełne chodzą około 100zł, w tesco F&F udało mi się znaleźć jeden pełny całkiem fajny, a one są tańsze

Edytowane przez occulta24
Czas edycji: 2011-11-15 o 15:40
occulta24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 15:30   #4274
diablica071086
Zadomowienie

zazwyczaj kupuję w onlyher muszę znaleśc chwilkę i się do stacjonarnego sklepu przejechac
Stary 2011-11-15, 15:32   #4275
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
a podasz namiary na ten cud stanik sama wiem ze droższy i lepiej wykonany lepszy jest niż 10 w tej cenie bazarowych których i tak na siebie nie dostanę

firma nazwya się Anita - anita.com to strona - o ile się nie pomyliłam. Staniki są produkowane dla ciążowych - materiał jest tak delikatny że nie czuje się go na skórze, ma fiżbiny, które trzymają piersi w ryzach, a do tego nie bolą - do tego dodatkowe wzmocnienie podwójnym materiałem pod piersiami, żeby biust był modelowany a nie rozciągany - ja go uwielbiam
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 15:32   #4276
diablica071086
Zadomowienie

do triumpha nawet nie wchodzę po panie się zawsze dziwnie na mnie patrzą że niby nie ma mozliwości miec taki biust
Stary 2011-11-15, 15:36   #4277
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry

Aneczka te normy przezierności są różne, też myślałam że norma jest do 2,5 a u mnie przezierność wyszła 2 i jak spytałam się czy to nie za dużo to ginka powiedziała że norma jest do 3. Trzymam kciuki za dobry wynik

Moniczka witaj

Dziewczyny też tak mam że czasami nie wierzę że rozwija się we mnie życie, po usg kilka dni wierzę a potem już nie

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Edytowane przez Dasti80
Czas edycji: 2011-11-15 o 15:39
Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 15:42   #4278
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
do triumpha nawet nie wchodzę po panie się zawsze dziwnie na mnie patrzą że niby nie ma mozliwości miec taki biust
He he to ciekawa jestem Twojego biustu bo przecież w triumphie mają staniki na takie większe...rodzynki
Stary 2011-11-15, 15:45   #4279
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Z tym 3D to dajcie sobie spokój do 20 tc. Ja tez ostatnio byłam bardzo rozczarowana, że robi mi zwykłe usg, ale powiedział mi, że jeśli chce to on może mnie naciągnąć na to 3D, że teraz 2D zdecydowanie więcej powie mu o zdrowiu dziecka i że teraz nic nie będzie widać. Potem pożaliłam się położnej, a ona powiedziała to samo, że dziecko będzie wyglądało niewyraźnie, że wydam niepotrzebnie kasę, a jak zrobię po 20tc to będę miała czysty obraz tak więc dziewczyny, spokojnie. Wiem, że to ciężkie, ale cierpliwości

Ja jeszcze stanika nie kupowałam, ale już będę musiała. Co myślicie o stanikach ciążowych Triumpha czy intimissimi???
z tym, ze dla mojego gin robienie 3 d woglole to zlo. Nie mowie, ze chce je zrobic teraz, chcialam je zrobic po 21 tygodniu i nie tylko dla tegoi zeby zobaczyc lepiej dzidzie, tylko myslalam ze mopz emi wykryc dokladniej wady jakies.
No ale zrobie zwykle skoro tak to przedstawil;/ zaufam mu
Staniki na duze piersi tylko i wylacznie firmowe kupuje, kupilam raz w triumph bylam niezadowolona, rozciagnal sie jak szmata,dalam 170 zl.
Teraz kupuje panache, masquerade, freya, lepel....(zamawiam przez neta i czesto nie trrafiam na rozmiar to ten minus)
innych nie kupuje bo wg mnie szkoda kasy.
i cyckow :P

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Cytat:
He he to ciekawa jestem Twojego biustu bo przecież w triumphie mają staniki na takie większe...rodzynki
ostatnio jak szukalam z duza miseczka i mniejszym obwodem pod biustem to u mnie w triumpfie nie ma.... i oczywiscie Pani mi zaproponowala 3xwiekszy obwod, mniejsza miseczke, bo przeciez to prawie to samo ;/
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 15:48   #4280
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja 7 grudnia jade na usg z oceną przeziernosci karkowej. Ehh pewnie bliżej tego dnia bede panikowac(jak zawsze przed wizytą).
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 15:52   #4281
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Ja 7 grudnia jade na usg z oceną przeziernosci karkowej. Ehh pewnie bliżej tego dnia bede panikowac(jak zawsze przed wizytą).
no ja to USG mam już w piątek i też pewnie będę się stresować, jak przed każdą wizytą u gina zresztą.
A dziewczyny czy to USG jest już przez brzuch czy jeszcze dopochwowe?
Stary 2011-11-15, 15:55   #4282
diablica071086
Zadomowienie

no własnie rozbawiają mnie panie ja proszę o 70 pod biustem dostaje 80 bo przeciez można zapiąc na pierwszą a nie ostatnią ( nie tak jak się powinno żeby stanik wrazie czego można zmniejszyc jak sie rozciagnie) w dodatku na wąskich szelkach, i miseczka taka ze tnie biust na pół ,wole miec 3 porządne staniki niż jak moja mama 20 takich co na supełek mogę jej zawiązac, a dobry stanik powoduje że nawet moja siostra drobinka( nosi 32-34rozmiar ciszków) 60 pod biustem i miseczka e wyglada jak sexbomba z plaktów dla facetów:brzyda l: ostatnio jej kupiłam stanik bo nie mogłam patrzec jak jej pod łopadki podchodził stanik
Stary 2011-11-15, 15:56   #4283
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
W Triumphie to mają wielkie g.....

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
no ja to USG mam już w piątek i też pewnie będę się stresować, jak przed każdą wizytą u gina zresztą.
Albo przez brzuch, albo dopochwowe. Ja miałam tak i tak.

o
Stary 2011-11-15, 15:56   #4284
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi Ci o to genetyczne?? ja miałam przez brzuch robione

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 16:00   #4285
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja na tym usg bede juz połowie 13 tyg. wiec chyba juz przez brzuch, choc pewnosci nie mam.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 16:06   #4286
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Aneczka te normy przezierności są różne, też myślałam że norma jest do 2,5 a u mnie przezierność wyszła 2 i jak spytałam się czy to nie za dużo to ginka powiedziała że norma jest do 3. Trzymam kciuki za dobry wynik

Moniczka witaj

Dziewczyny też tak mam że czasami nie wierzę że rozwija się we mnie życie, po usg kilka dni wierzę a potem już nie
Mój mąż wczoraj dopiero tam porządnie uwierzył, że jednak ktoś tam u mnie mieszka Ja nadal nie mogę uwierzyć, że gdzieś tam w brzuchu jest te 5 cm małego naszego szczęścia i się ciągle zastanawiam, gdzie się ono mieści i drogą dedukcji wychodzi mi, że w cyckach, bo się zwiększyły
Wierzę, że wszystko będzie dobrze Dziękuję za kciuki

Cytat:
z tym, ze dla mojego gin robienie 3 d woglole to zlo. Nie mowie, ze chce je zrobic teraz, chcialam je zrobic po 21 tygodniu i nie tylko dla tegoi zeby zobaczyc lepiej dzidzie, tylko myslalam ze mopz emi wykryc dokladniej wady jakies.
No ale zrobie zwykle skoro tak to przedstawil;/ zaufam mu
Staniki na duze piersi tylko i wylacznie firmowe kupuje, kupilam raz w triumph bylam niezadowolona, rozciagnal sie jak szmata,dalam 170 zl.
Teraz kupuje panache, masquerade, freya, lepel....(zamawiam przez neta i czesto nie trrafiam na rozmiar to ten minus)
innych nie kupuje bo wg mnie szkoda kasy.
i cyckow :P

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

ostatnio jak szukalam z duza miseczka i mniejszym obwodem pod biustem to u mnie w triumpfie nie ma.... i oczywiscie Pani mi zaproponowala 3xwiekszy obwod, mniejsza miseczke, bo przeciez to prawie to samo ;/
Tak, uwielbiam to. A jeszcze lepiej jak szukałam na rynku takich staników dopasowanych, to babka obok z podziwu wyjść nie mogła jakie ja tam "skarby" pod kurtką mam ukryte, że aż taką miskę chcę
Ja mam zaufany sklep w Gdyni, gdzie mogę swobodnie przymierzać, wybrzydzać do woli Babeczki miłe, pomagają, dobierają - prawie cuda czynią Ale jakby tak przeliczyć te nasze dobre wymiary staników na "normalne 75 x" to i tak miska byłaby wielgachna (wg niektórych )
Cytat:
Ja miałam przez brzuch. Pani powiedziała, że najpierw spróbujemy brzusznie, a jeżeli maluch nie będzie chciał współpracować, to wtedy dowcipnie :_
Cytat:
no własnie rozbawiają mnie panie ja proszę o 70 pod biustem dostaje 80 bo przeciez można zapiąc na pierwszą a nie ostatnią ( nie tak jak się powinno żeby stanik wrazie czego można zmniejszyc jak sie rozciagnie) w dodatku na wąskich szelkach, i miseczka taka ze tnie biust na pół ,wole miec 3 porządne staniki niż jak moja mama 20 takich co na supełek mogę jej zawiązac, a dobry stanik powoduje że nawet moja siostra drobinka( nosi 32-34rozmiar ciszków) 60 pod biustem i miseczka e wyglada jak sexbomba z plaktów dla facetów:brzyda l: ostatnio jej kupiłam stanik bo nie mogłam patrzec jak jej pod łopadki podchodził stanik
Ja tak kiedyś widziałam babeczkę w sklepie jak ciepło jeszcze było. Wiecie, top z koronką na plecach, do tego biały stanik na łopatkach, a push up taki, że sama gąbka miała chyba z 5 cm Tak na oko strzelam, że miała rozmiar z 75 B
Ja rozumiem, że babki chcą sexownego rowka, cycków wielkości melonów, ale kurczę, tak się oszpecać, bo dla mnie to już oszpecenie ładować cycki, swoją drogą dość duże, w push upy i to jeszcze źle dobrane, kiedy można iść do sklepu, wydać dajmy na to 100 zł, ale mieć stanik taki, że facetowi kopara opada. Wystarczy wejść na balkonetkę i popatrzeć jakie staniki dają efekt push up - oczywiście w granicy rozsądku.

15

Stary 2011-11-15, 16:19   #4287
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o to genetyczne?? ja miałam przez brzuch robione
Ja przez brzuch i dowcipnie...

Cholercia, to już nie wiem gdzie mam iść żeby kupić naprawdę dobre staniki.
Dziewczyny z Wrocławia, jakieś pomysły???
Stary 2011-11-15, 16:24   #4288
Efijy
Rozeznanie

andzya

Ja też miałam przez brzuch i dopochwowo.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 16:33   #4289
ribeiro7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A wiesz ile ja mam planów, ile to rzeczy bym chciała zrobić, czego się nie nauczyć... a koniec końców wyjdzie tak, że nie zrobię nic. Taka moja natura.
Gdzieś tak miesiąc temu siedziałam w domu przez 10 dni, musiałam wykorzystać urlop.
Wiecie co?
Miałam w planach rozmrożenie i umycie lodówki, posprzątanie i umycie szafek w kuchni, wyczyszczenie porządne piekarnika, umycie okien, porządki w szafkach z ubraniami, doprowadzenie łazienki do błysku i porządne glancowanie podłogi.
10 długich, wolnych dni.
Podczas których zrobiłam 3 prania, a odkurzanie zleciłam chłopu.

Jeżu kolczasty, a jak ja się napalałam na naukę hiszpańskiego! Dwa lata wierciłam chłopu dziurę w brzuchu. W końcu zaczęliśmy. Było super, język piękny, melodyjny, nie za trudny. Ależ szłam, jak burza. Aż doszło do poważnej nauki. Po semestrze zrezygnowałam, bo trzeba się było w domu uczyć.
Gdyby nie to, teraz mówiłabym już pięknie i biegle po hiszpańsku, a tak dupa blada.

Ha ha mam tak samo, wszystko robię w myślach, efekt marny. No hiszpański oczywiście 2 razy miałam podejście, bo kocham Hiszpanię i chciałam z nimi normalnie gadać, ale wyszedł ze mnie leń ech...
Stary 2011-11-15, 16:34   #4290
katka_19
Wtajemniczenie

Kochane umówiłam się na jutro do mojej Pani gin, bo już jestem wrakiem dosłownie jak to mooja mama określiła
Cokolwiek zjem bądź wypije to wymiotuje-rozumiem wymioty i nudności, ale ja nic nie przyswajam prawie że

katka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości