|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
| Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
|
29 | 54,72% |
| Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
|
20 | 37,74% |
| Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
|
1 | 1,89% |
| Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
|
3 | 5,66% |
| Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Ja u gina byłam w 6tc, 9tc i teraz idę w 13tc. Jak nic się nie dzieje, to się chodzi co 4tyg, pod koniec ciąży częściej.
agatka661 nie wiem jak to jest ze szkodliwością, ale brak mi słów w jakiej formie Ci to lekarz przekazał, masakra. Przecież USG trwa kilka(naście) minut i nie robi się go codziennie. Edytowane przez Freya_85 Czas edycji: 2011-11-15 o 14:42 |
|
|
|
#4262 |
|
Zadomowienie
|
co do biustonoszy to przy miom rozmiarze zawsze kupuję wymysł architekta ( nazwa meza) tylko się zastanawiam czy są jakieś staniki co rosną razem z biustem czy co 2 miesiące będe wydawac po 200 zł bo takie są ceny we wrocku za porządny stanik
|
|
|
|
#4263 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kuruj się, bo najgorsze jest przeziębienie i gdy nic się nie chce robić ![]() Cytat:
![]() Też mam nadzieję, że to tylko "strasznie mamusi". Jedyne, co mi teraz do głowy przychodzi to wada serca, bo skoro wszystko jest na miejscu i wszystko w dobrych wymiarach...
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tymi piersiami to jest tak że jak zaczynają rosnąć na początku, to potem stanik może już starczyć do końca ciąży - ale też piersi mogą powiększać się stopniowo nawet do trzech rozmiarów przez 9 miesięcy.... ja mam nadzieję, że ten który ostatnio kupiłam starczy mi na bardzooooo długo - i taki sam kupie potem do karmienia bo to cud nie stanik
|
|
|
|
|
#4265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bliżej porodu na pewno trzeba będzie częściej. Cytat:
Wiadomo, że przy sprawdzaniu tętna, czyli jak lekarz słucha bicia serca, wytwarzane są efekty cieplne większej mocy, dlatego tętno powinno sprawdzać się nie za długo, tylko tyle żeby ocenić czy jest prawidłowe. W miejscu, w które trafia wiązka ultradźwięków nieznacznie wzrasta, być może przy 3D ten wzrost jest duży. Na pewno nie powinno się robić zbyt często USG, na pewno nie za często dopochwowo, czyli powiedzmy do 10-12. tc. Bezpieczniejsze jest to przez brzuch, bo powłoki stanowią pewnego rodzaju barierę dla ultradźwięków. Wszystko z umiarem, ale lekarz powinien wyjaśnić dokładnie dlaczego nie, a nie naskakiwać. Cytat:
![]() A co do przychodzenia do pracy, to jestem podobnego zdania
|
|
|
#4266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
3d chcialam wykonac polowkowe, w 21 tygodniu;./ ogolnie mialam usg 12 tydz pierwsze, teraz chcialam w 21 iusc na to nastepne wlasnie 3d... No ale skoro on tak mowi, ze to zle to sobie to ospuszcze ;/ poprostu to dla mnie dziwne jest
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2011-11-15 o 14:59 |
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4268 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero jak popatrzę na zdjęcie z USG, to widzę ludzika. Dla mnie to jakaś abstrakcja, jak tam się może jakieś życie rozwijać... Cytat:
A może spróbuj przez Internet kupić. Jakie staniki kupujesz? Cytat:
Ja aktualnie eksploatuję Panache Cleo Lizzie.
|
|
|
#4269 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czekam na "powrót dyduli do wcześniejszych rozmiarów" Myślę, że jednak warto kupić w ciąży choć jeden porządny i dobrany stanik, a nie jakieś podfruwajce co się z podniesieniem rąk z cycków na szyję zarzucą
|
|
#4271 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby zobaczy maleństwo ale pewnie jak każda z Was
|
|
|
|
|
#4272 |
|
Zadomowienie
|
Z tym 3D to dajcie sobie spokój do 20 tc. Ja tez ostatnio byłam bardzo rozczarowana, że robi mi zwykłe usg, ale powiedział mi, że jeśli chce to on może mnie naciągnąć na to 3D, że teraz 2D zdecydowanie więcej powie mu o zdrowiu dziecka i że teraz nic nie będzie widać. Potem pożaliłam się położnej, a ona powiedziała to samo, że dziecko będzie wyglądało niewyraźnie, że wydam niepotrzebnie kasę, a jak zrobię po 20tc to będę miała czysty obraz tak więc dziewczyny, spokojnie. Wiem, że to ciężkie, ale cierpliwości
![]() Ja jeszcze stanika nie kupowałam, ale już będę musiała. Co myślicie o stanikach ciążowych Triumpha czy intimissimi??? |
|
|
|
#4273 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a) duża utrata wody, a to potwornie ważne w ciąży b) nie dostarczasz składników odżywczych/witamin trzeba sprawdzić czy nie da się tego trochę zredukować, bo tak może być niebezpieczne, więc zgłoś się jak najszybciej Ewunia_1984 ja mam dwa triumphowe: jeden ten: http://www.triumph.com/pl/pl/5726.html ale taki jest przeciętny co do wygody, a drugi napiszę w domu bo mam na sobie i nie pamiętam nazwy ale jest mega wygodny![]() Cześć moniczka1302 ![]() diablica071086 triumphowe pełne chodzą około 100zł, w tesco F&F udało mi się znaleźć jeden pełny całkiem fajny, a one są tańsze
Edytowane przez occulta24 Czas edycji: 2011-11-15 o 15:40 |
|
|
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
zazwyczaj kupuję w onlyher muszę znaleśc chwilkę i się do stacjonarnego sklepu przejechac
|
|
|
|
#4275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
firma nazwya się Anita - anita.com to strona - o ile się nie pomyliłam. Staniki są produkowane dla ciążowych - materiał jest tak delikatny że nie czuje się go na skórze, ma fiżbiny, które trzymają piersi w ryzach, a do tego nie bolą - do tego dodatkowe wzmocnienie podwójnym materiałem pod piersiami, żeby biust był modelowany a nie rozciągany - ja go uwielbiam |
|
|
|
|
#4276 |
|
Zadomowienie
|
do triumpha nawet nie wchodzę po panie się zawsze dziwnie na mnie patrzą że niby nie ma mozliwości miec taki biust
|
|
|
|
#4277 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Aneczka te normy przezierności są różne, też myślałam że norma jest do 2,5 a u mnie przezierność wyszła 2 i jak spytałam się czy to nie za dużo to ginka powiedziała że norma jest do 3. Trzymam kciuki za dobry wynik ![]() Moniczka witaj Dziewczyny też tak mam że czasami nie wierzę że rozwija się we mnie życie, po usg kilka dni wierzę a potem już nie
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2011-11-15 o 15:39 |
|
|
|
#4278 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale zrobie zwykle skoro tak to przedstawil;/ zaufam mu Staniki na duze piersi tylko i wylacznie firmowe kupuje, kupilam raz w triumph bylam niezadowolona, rozciagnal sie jak szmata,dalam 170 zl. Teraz kupuje panache, masquerade, freya, lepel....(zamawiam przez neta i czesto nie trrafiam na rozmiar to ten minus) innych nie kupuje bo wg mnie szkoda kasy. i cyckow :P ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- ostatnio jak szukalam z duza miseczka i mniejszym obwodem pod biustem to u mnie w triumpfie nie ma.... i oczywiscie Pani mi zaproponowala 3xwiekszy obwod, mniejsza miseczke, bo przeciez to prawie to samo ;/
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 7 grudnia jade na usg z oceną przeziernosci karkowej. Ehh pewnie bliżej tego dnia bede panikowac(jak zawsze przed wizytą).
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dziewczyny czy to USG jest już przez brzuch czy jeszcze dopochwowe?
|
|
#4282 |
|
Zadomowienie
|
no własnie rozbawiają mnie panie ja proszę o 70 pod biustem dostaje 80
bo przeciez można zapiąc na pierwszą a nie ostatnią ( nie tak jak się powinno żeby stanik wrazie czego można zmniejszyc jak sie rozciagnie) w dodatku na wąskich szelkach, i miseczka taka ze tnie biust na pół ,wole miec 3 porządne staniki niż jak moja mama 20 takich co na supełek mogę jej zawiązac, a dobry stanik powoduje że nawet moja siostra drobinka( nosi 32-34rozmiar ciszków) 60 pod biustem i miseczka e wyglada jak sexbomba z plaktów dla facetów![]() :brzyda l: ostatnio jej kupiłam stanik bo nie mogłam patrzec jak jej pod łopadki podchodził stanik |
|
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo przez brzuch, albo dopochwowe. Ja miałam tak i tak.
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na tym usg bede juz połowie 13 tyg. wiec chyba juz przez brzuch, choc pewnosci nie mam.
|
|
|
|
#4286 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nadal nie mogę uwierzyć, że gdzieś tam w brzuchu jest te 5 cm małego naszego szczęścia i się ciągle zastanawiam, gdzie się ono mieści i drogą dedukcji wychodzi mi, że w cyckach, bo się zwiększyły ![]() Wierzę, że wszystko będzie dobrze Dziękuję za kciuki Cytat:
![]() Ja mam zaufany sklep w Gdyni, gdzie mogę swobodnie przymierzać, wybrzydzać do woli Babeczki miłe, pomagają, dobierają - prawie cuda czynią Ale jakby tak przeliczyć te nasze dobre wymiary staników na "normalne 75 x" to i tak miska byłaby wielgachna (wg niektórych )Cytat:
Cytat:
Tak na oko strzelam, że miała rozmiar z 75 B Ja rozumiem, że babki chcą sexownego rowka, cycków wielkości melonów, ale kurczę, tak się oszpecać, bo dla mnie to już oszpecenie ładować cycki, swoją drogą dość duże, w push upy i to jeszcze źle dobrane, kiedy można iść do sklepu, wydać dajmy na to 100 zł, ale mieć stanik taki, że facetowi kopara opada. Wystarczy wejść na balkonetkę i popatrzeć jakie staniki dają efekt push up - oczywiście w granicy rozsądku.
|
|
#4287 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4288 |
|
Rozeznanie
|
andzya
Ja też miałam przez brzuch i dopochwowo. |
|
|
|
#4289 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ha ha mam tak samo, wszystko robię w myślach, efekt marny. No hiszpański oczywiście 2 razy miałam podejście, bo kocham Hiszpanię i chciałam z nimi normalnie gadać, ale wyszedł ze mnie leń ech...
|
|
#4290 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane umówiłam się na jutro do mojej Pani gin, bo już jestem wrakiem dosłownie jak to mooja mama określiła
![]() Cokolwiek zjem bądź wypije to wymiotuje-rozumiem wymioty i nudności, ale ja nic nie przyswajam prawie że
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

poki co Bąbel nie pokazuje czy bedzie chlopczykiem czy dziewczynka wiec nie mam co nawet sie zabierac na wczesne zakupy 

ale jest mega wygodny