Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 16:45   #4291
Dasti80
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez katka_19 Pokaż wiadomość
Kochane umówiłam się na jutro do mojej Pani gin, bo już jestem wrakiem dosłownie jak to mooja mama określiła
Cokolwiek zjem bądź wypije to wymiotuje-rozumiem wymioty i nudności, ale ja nic nie przyswajam prawie że
Bardzo dobrze, może Cię pod kroplówkę podłączą

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 16:47   #4292
kapukat
Zakorzenienie

to prawda, wystarczy dobrze dobrany stanik a nawet małe piersi wyglądają ponętnie....stwierdzam to po swoich wielandzich - dopóki kupowałam tanie biustonoasze mój biust był wszędzie ale nie tam gdzie powinien, jak zaczęłam kupować w porządnych sklepach, też mam taki swój ulubiony, bielizna nazywa się Kris, sklep nie wiem jak ale Pani mnie obmierzyła, dała stado staników i sprawdzała osobiście który jest ok, w pasmanteriach zazwyczaj dziewczyny robiły mi łaskę pokazując trzy "starobabcine" bo jaki to ja mam biust!!!
Więc dziewczyny na stanikach nie ma co oszczędzać
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 16:56   #4293
moniczka1302
Wtajemniczenie

co do stanikowych wątków - dla dziewczyn ze slaska - na grouponie jest promocja - 39zl - biustonosz z brafitingiem gdzies w centrum Katowic.
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:57   #4294
Dasti80
Zakorzenienie

Dzisiaj senność mnie dopadła, wstałam o 10, zjadłam śniadanie i o 12 zasnęłam na kanapie do 16 znowu nic nie zrobiłam a miałam dzisiaj iść na pocztę

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:03   #4295
occulta24
Raczkowanie

Jakaś masakra, zadzwoniła do mnie koleżanka przyjaciółki żeby zrobić pokaz kosmetyków M_a_ry Kay (taki standard w sprzedaży bezpośredniej) i z ciekawości postanowiłam poszukać info w necie. No i wyszło że to takie straszne jak amway, celowo napisałam nazwę z podkreśleniem bo gdzie tylko jest taki temat to pojawia się tłumek harpii wychwalających zalety - jakiś obłęd.

Przepraszam za off-top, ale takie mnie to zaskoczyło że musiałam się podzielić :/

Dasti80 dzisiaj jakiś lewy dzień jest, w nocy miałam jakieś przedziwne sny o wampirach i jestem okrutnie niewyspana

Edytowane przez occulta24
Czas edycji: 2011-11-15 o 18:09
occulta24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:15   #4296
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez occulta24 Pokaż wiadomość
Jakaś masakra, zadzwoniła do mnie koleżanka przyjaciółki żeby zrobić pokaz kosmetyków M_a_ry Kay (taki standard w sprzedaży bezpośredniej) i z ciekawości postanowiłam poszukać info w necie. No i wyszło że to takie straszne jak amway, celowo napisałam nazwę z podkreśleniem bo gdzie tylko jest taki temat to pojawia się tłumek harpii wychwalających zalety - jakiś obłęd.

Przepraszam za off-top, ale takie mnie to zaskoczyło że musiałam się podzielić :/
ja tam lubie produkty tej firmy

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:18   #4297
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Ja przez brzuch i dowcipnie...

Cholercia, to już nie wiem gdzie mam iść żeby kupić naprawdę dobre staniki.
Dziewczyny z Wrocławia, jakieś pomysły???
We wrocku mamy 2 salony Milli. Jeden na Mikołaja /od rynku do Jana Pawła/ Drugi w okolicach pałacyku na Kościuszki.
Możesz też w LaSenzie spróbować /w Magnolii/
edit No i wyszlo jak 'doskonale' znam Wrocław. Milla jest na Ruskiej i Stawowej

Edytowane przez mala77
Czas edycji: 2011-11-15 o 18:21 Powód: eh
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:18   #4298
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:

Dasti80 dzisiaj jakiś lewy dzień jest, w nocy miałam jakieś przedziwne sny o wampirach i jestem okrutnie niewyspana
Ja się jeszcze nie spotkałam z tymi kosmetykami, więc nie mogę się o nich wypowiedzieć
Nie martw się, mi się wczoraj śniło, że się spóźniliśmy do ginki, mąż aparatu nie wziął, a na samym końcu śniło mi się, że gabinet jest tak jakby w sklepie, że od razu wchodzisz i masz fotel i USG A i jeszcze babka, która robiła mi USG, była jakaś "inna", bo nic nie mówiła, w ogóle nie była moja ginką. Wyszłam z tego gabinetu i mi się przypomniało, że walizki zapomniałam Ale ja ostatnio coś ciągle śnię, że albo sama targam walizkę, albo ktoś (np. pomagał mi Marcin Prokop )

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:28   #4299
occulta24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Ja się jeszcze nie spotkałam z tymi kosmetykami, więc nie mogę się o nich wypowiedzieć
Nie martw się, mi się wczoraj śniło, że się spóźniliśmy do ginki, mąż aparatu nie wziął, a na samym końcu śniło mi się, że gabinet jest tak jakby w sklepie, że od razu wchodzisz i masz fotel i USG A i jeszcze babka, która robiła mi USG, była jakaś "inna", bo nic nie mówiła, w ogóle nie była moja ginką. Wyszłam z tego gabinetu i mi się przypomniało, że walizki zapomniałam Ale ja ostatnio coś ciągle śnię, że albo sama targam walizkę, albo ktoś (np. pomagał mi Marcin Prokop )
Już się trochę zastanawiałam czy nie jestem jakaś "specjalna" z tymi snami, ale przyjaciółka mi właśnie powiedziała że śniło jej się że jej rodzeństwo zaczęło jeść ludzkie mięso i próbuje ją zjeść, więc biorąc pod uwagę Wasze sny widzę że to taka norma ciążowa . Co prawda myślę że wolałabym jednak Marcina Prokopa z walizką niż wampiry .

zaaaabcia napisz mi co konkretnie lubisz, bo się w końcu zgodziłam więc może choć coś z polecenia obejrzę
Stary 2011-11-15, 18:41   #4300
Ewunia_1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Dzisiaj senność mnie dopadła, wstałam o 10, zjadłam śniadanie i o 12 zasnęłam na kanapie do 16 znowu nic nie zrobiłam a miałam dzisiaj iść na pocztę
Jeju, a już myślałam, że to tylko ja zaraz po śniadaniu idę znowu spać. Miałam wyrzuty sumienia przez to spanie, ale już mi lepiej bo nie jestem sama

Mala77, posprawdzam sobie te sklepiki, a Ty już w którymś z nich byłaś w związku ze stanikiem ciążowym???
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:42   #4301
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Już się trochę zastanawiałam czy nie jestem jakaś "specjalna" z tymi snami, ale przyjaciółka mi właśnie powiedziała że śniło jej się że jej rodzeństwo zaczęło jeść ludzkie mięso i próbuje ją zjeść, więc biorąc pod uwagę Wasze sny widzę że to taka norma ciążowa . Co prawda myślę że wolałabym jednak Marcina Prokopa z walizką niż wampiry .

zaaaabcia napisz mi co konkretnie lubisz, bo się w końcu zgodziłam więc może choć coś z polecenia obejrzę
Zwłaszcza jak się uwieszasz mu na szyi i każesz targać walizkę cięższą niż Ty sama, podczas gdy Twój facet siedzi w samochodzie A żeby było śmieszniej, to działo się to w szkole

15

Stary 2011-11-15, 18:42   #4302
_agata
Zakorzenienie

Poczytałam jeszcze trochę o bólach pleców.
Trzeba się przemęczyć bo jak widzę to norma. Zmienia się środek ciężkości bo brzuch rośnie i mimo woli zmieniamy pozycję przez przyrost brzucha i zmianę masy ciała. Progesteron, który jest wytwarzany od 14. do 18. tygodnia ciąży przez tworzące się łożysko rozluźnia tkankę podporową kręgosłupa, co niesie za sobą właśnie te bóle...
Jeszcze tylko 25 tygodni.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:17   #4303
occulta24
Raczkowanie

Cytat:
Zwłaszcza jak się uwieszasz mu na szyi i każesz targać walizkę cięższą niż Ty sama, podczas gdy Twój facet siedzi w samochodzie A żeby było śmieszniej, to działo się to w szkole
Dobremuszę powiedzieć małżowi, że to moje wampiry nie takie złe, przy najmniej im się na szyi nie wieszam

Wracając do naszego głównego wątku jedzeniowego właśnie mnie koleżanka obdarowała czekoladą wychodząc z pracy - okropnie lubię jak mnie otoczenie rozpuszcza, a ludzie potrafią być tacy mili

Co do biustonoszy tak mnie nakręciłyście że obczaiłam taką stronkęhttp://www.brastop.com/default.aspx
maja fajne ceny i właśnie rozkmniam nomowę siostry i przyjaciółki do współuczestnictwa, bo przy zakupie za 75GBP (ok.375) wysyłka byłaby za free - kuszące, a maja takie śliczne biustonosze że obłęd za połowę tej ceny co u nas.

agata dasz radę ja jeszcze nie doszłam do tego etapu, choć brzuszek mi już trochę wystaję, za to gazami Ci dorównuję

Edytowane przez occulta24
Czas edycji: 2011-11-15 o 19:24
occulta24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:21   #4304
kapukat
Zakorzenienie

co to jest Agata 25 tygoni prawda
matko jak ten czas leci, właśnie oglądałam zdięcia - zmagania z dietą, potem ipreze u moich znajomych i .... wtedy byłam już nieświadomie w 3 miesiącu ciąży - zero zmian...za to potem.... ojć, mój brzuch dostał rozkazy na przyrost tak wielkie, że patrzę i się śmieję
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:34   #4305
Tacca
Zakorzenienie

Witam!
Spróbuję nadrobić zaległości w lekturze...

Po wizycie u gina szykuję się na zwolnienie, niestety nie jestem w stanie pracować, źle się czuję. Na dodatek jak tylko się zdenerwuję albo czymś zestresuję momentalnie zaczyna mnie boleć głowa... Czyli koniec normalnego funkcjonowania.

Dobra, lecę czytać...
Stary 2011-11-15, 19:35   #4306
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobremuszę powiedzieć małżowi, że to moje wampiry nie takie złe, przy najmniej im się na szyi nie wieszam

Wracając do naszego głównego wątku jedzeniowego właśnie mnie koleżanka obdarowała czekoladą wychodząc z pracy - okropnie lubię jak mnie otoczenie rozpuszcza, a ludzie potrafią być tacy mili

Co do biustonoszy tak mnie nakręciłyście że obczaiłam taką stronkęhttp://www.brastop.com/default.aspx
maja fajne ceny i właśnie rozkmniam nomowę siostry i przyjaciółki do współuczestnictwa, bo przy zakupie za 75GBP (ok.375) wysyłka byłaby za free - kuszące, a maja takie śliczne biustonosze że obłęd za połowę tej ceny co u nas.
Ja nie wiem, dlaczego mam takie dziwne sny ale czasem i takie trzeba mieć
Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
matko jak ten czas leci, właśnie oglądałam zdięcia - zmagania z dietą, potem ipreze u moich znajomych i .... wtedy byłam już nieświadomie w 3 miesiącu ciąży - zero zmian...za to potem.... ojć, mój brzuch dostał rozkazy na przyrost tak wielkie, że patrzę i się śmieję
Dobrze, że masz humor Tak trzymaj

15

Stary 2011-11-15, 19:38   #4307
Tacca
Zakorzenienie

A mi się nic nie śni...
Stary 2011-11-15, 19:40   #4308
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Jeju, a już myślałam, że to tylko ja zaraz po śniadaniu idę znowu spać. Miałam wyrzuty sumienia przez to spanie, ale już mi lepiej bo nie jestem sama

Mala77, posprawdzam sobie te sklepiki, a Ty już w którymś z nich byłaś w związku ze stanikiem ciążowym???
Nie. Ja kupowałam przed ciążowe. Przyznam, że teraz w zwiazku z tym, że piersi rosną mi cały czas to trochę szkoda mi kasy. Na pewno karmiący sobie u nich kupię.

Ratujcie. Jak poradzić sobie ze zgagą. Mam pierwszy raz w życiu. Pali mnie w gardle i mi się obrzydliwie odbija. Jakieś domowe sposoby istnieją?
Stary 2011-11-15, 19:44   #4309
Timii
Rozeznanie

Cytat:
zapewne by utknęło u jednej z nas
to prawda fajnie jest pooglądać kręcącego się malucha....ojć fajnie... Timii a Ty chodzisz do lekarza polskiego czy idziesz wg tego co oni oferuja? czyli szpital i GP?
ja chodze do szpitala (tzn bylam dopiero raz i nast wizyta w styczniu) a za GP wybralam sobie polskiego gin i chodze do niej prywatnie.

Cytat:
Napisane przez ałła Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!

Rzadko pisze ale czytam Was regularnie

Po pracy jestem tak padnieta ze nie mam sily na nic, potrafie 2 godziny przespac o ile malz nie ma dyzuru i moze zajac sie Mackiem.
Pisalyscie wczoraj o sytuacji w pracy i mnie tez to martwi. Dzis od rana bardzo ze sie czulam, od 4 rano mialam mdlosci i juz nie moglam spac. Wiedzialam ze bede miala kiepski dzien no ale to nie pierwszy i nie ostatni taki. Siedzialam jak przejechana walcem ale myslalam ze jakos przetrwam. Okolo 12 poszlam do szefa, wychodzac zrobilo mi sie slabo i ocknelam sie dopiero jak koledzy sadzali mnie na krzesle. Pierwszy raz w zyciu zemdlalam. Stalo sie to tak szybko ze nawet nie zdarzylam usiasc, padlam jak dluga na ziemie. Szef tez sie wystraszyl i kazal isc do domu odpoczac. Mialam kilka spraw do zalatwienia i w sumie wyszlam dopiero po godzinie. Najbardziej zabolaly mnie slowa mojej kierowniczki, ktora na moje slowa ze zemdlalam i chce sie zwolnic odpowiedziala: "Skoro musisz". No cholera jasna!! Ale to taki typ kobiety. Pamietam ze ktorakolwiek z dziewczyn w pracy zaszla w ciaze i poszla na zwolnienie to komentowala ten fakt najglosniej. Ja poprzednia ciaze tez dosc wczesnie poszlam na zwolnienie i pewnie mi tez sie oberwalo. Najlepsze jest to ze jak jej corka zaszla w ciaze to od razu kazala jej isc na zwolnienie, bo po co ma sie dziewczyna meczyc.

Jak wrocilam po macierzynskim to nastapila redukcja etatow, wrocialm w sama pore i tym samym zachowalam swoje stanowisko. Problem w tym ze zakres obowiazkow po moim zwolnionym koledze przejelam ja. Za ta sama place!! Od stycznia ciagne dwa etaty i nie mam czasu sie po tylku podrapac. Nawet zjesc nie mam kiedy przez co mecza mnie mdlosci. Wszyscy mowia zebym szla na zwolnienie bo dlugo tak nie pociagne i mimo ze czuje ze szefa glownego mam po swojej stronie, to kierowniczke niekoniecznie. Obawiam sie ze moze mi byc nieprzychylna. O czym zreszta przekonalam sie po powrocie z macierzynskiego. Pracowalam juz ale wykorzystywalam zalegly urlop wypoczynkowy. Tak sie zlozylo ze byly dawane awanse za przepracowane lata. Oczywiscie mnie awans ominal bo kierowniczka, ktora wowczas byla zastepca poprzedniego szefa-zapomniala o mnie. Pozniej tlumaczyla ze przeciez bylam na macierzynskim pol roku i mi sie awans nie nalezal. Tymczasem dwie dziewczyny byly tez na macierzynskim ale o nich ich kierownik nie zapomnial. Dopiero jak przyszedl nowy szef to z miejsca mnie awansowal, co kierowniczke wyraznie zeźliło Tak wiec kierowniczki nie mam po swojej stronie.

I teraz nie wiem co robic. Jestesmy w jednostce 4 kobity razem z kierowniczka, jesli odejde, to moje obowiazki spadna na dwie moje kolezanki bo kierowniczka na pewno nie wezmie nawet czesci na siebie. Lubie te dziewczyny, maja duzo swojej roboty i z tego wzgledu nie chce isc na zwolnienie. Z drugiej strony martwie sie o siebie i dziecko, przede wszystkim o dziecko. Praca ponad sily i stres z tym zwiazany wykancza mnie fizycznie i psychicznie, boje sie ze szkodze dziecku.
W przyszla srode mam wizyte, moj gin na pewno bedzie pytal czy nie chce zwolnienie a ja nie wiem co robic
ja tez po pracy czuje sie jak zwloki, brak mi czasem sil zeby zajrzec na wizaz... rozumiem twoje obawy, o prace teraz nie latwo.. sama tez zle sie czuje zostawiajac dziewczyny u mnie z calym smrodem same ale poki co nie musze za czesto zwlaniac sie. jesli natomiast zdecyduje pojsc na zwolnienie - pewnie nie wczesniej niz przed koncem marca to wtedy nie bede sie nad niczym zastanawiac mimo ze jedna z nich tez jest w ciazy... trudno, sa sprawy wazne i wazniejsze.

Cytat:
Ja już po wizycie. Maluch ma całe 52 mm, 54 gramy, nogi, ręce głowy na miejscu Serce bije w normie i oprócz przezierności karkowej wszystko jest dobrze. Jutro jadę do kliniki zapytać o możliwość zrobienia USG genetycznego u nich i jeżeli wynik wyjdzie też ponad normę, to wtedy zrobię dalsze badania.
Pytałam panią o stosowanie tych rybek Dermogal z wit. A i E i można stosować, ale raz w tygodniu. Co do ochronnej maści z wit A. to powiedziała, że nawet nie warto jej stosować, bo witaminy jest jej tam tyle, co kot napłakał.
Teraz czas najwyższy spać, bo dziś był męczący dzień. Muszę się przespać z tymi "nowymi"wiadomościami . Mam nadzieję, że wszystko dalej będzie dobrze.
Dobranoc Mamy
aneczka trzymam kciuki zebys jak najpredzej wszystko sobie wyjasnila. na pewno bedzie ok ale dla Twojego spokoju mam nadzieje ze uda ci sie zrobic te badania jak najszybciej

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Hejka dziołszki. Na tym forum jestem nowa, obecnie w 15 tygodniu, termin na 8 maja poki co Bąbel nie pokazuje czy bedzie chlopczykiem czy dziewczynka wiec nie mam co nawet sie zabierac na wczesne zakupy
od piątku jestem na zwolnieniu przez nastepne 2 tygodnie z powodu przeziebienia wiec mam czas troszke pobuszowac w necie i pogadac troszke z Wami, w tym samym stanie
pozdrowka!
witamy

Cytat:
ja tez kupilam juz jedna rzecz, ale bedzie dobra dopiero na swieta bozonarodzeniowe na swieta a mianowicie - buciki z TESCO FF - czerwone z wystającą głową renifera na 6-12 mieseicy nie moglam sie oprzec
a co myslicie o zakpuach dzieciecych łaszkow w PRIMARKU? moje kiolezanki kupowaly, byly bardzo zadowolone bo i dobre jakosciowo (podobno) i tanie
tutaj w IRL mnostwo ludzi zaopatruje sie w tym sklepie, sama kupowalam ciuszki dla mojej siostrzenicy. pelno ich tez na allego. ludzie bardzo sobie chwala i ja zreszta tez. nie ma co przeplacac skoro tu mozna dostac fajne rzeczy w dobrych cenach, zwlaszcza ze nie starcza na dlugo bo dzieciak szybko przeciez rosnie na specjalne okazje sama wybiore cos drozszego ale na codzien primark jest ok!

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Hej laski, ide zaraz nadrabiac co naskrobalyscie, w miedzyczasie powiem, ze bylam u gina
chodze tez co rowny miesiac
powiedzialam mu, ze chce usg 3d,,, chlop sie wsciekl i powiedzial, ze jak chce zabic swoje dziecko to prosze bardzo;/ albo jak chce wywalac kase w bloto,
ze dziecko nie lubi tego usg 3d, ze wtedy skacze i moze cos mu sie stac..../przez promieniowanie/
nie wiem teraz co mam robic,,,, powiedzial ze jak chce na swoja reke robic to 3 d to prosze bardzo, ale on do tego reki nie przzylozy.../byl zly ;/
ze mam nie kombinowac tylko normalnie chodzic do niego na wizyty, ze usg zrobie na nfz zwykle a nie jakies 3d!;/
jestem w kropce ;/
czy to jesst naprawde takie szkodliwe? zeby tylko raz zrobic ?
eh....
dziwne podejscie Twojego lekarza... zeby tak z fochami na pacjentke o szkodliwosci tego usg nic nie slyszalam.... myslalam ze ma taki sam wplyw na dziecko jak to 2d

Cytat:

Dziewczyny też tak mam że czasami nie wierzę że rozwija się we mnie życie, po usg kilka dni wierzę a potem już nie
ja tez czasem nie moge w to uwierzyc ze serca mam dwa i wyedy wlanczam sobie filmik z usg

ale mnie nakrecilyscie na porzadny stanik, chyba pobiegne w weekend na polowanie bo ja przez neta nie umiem takich rzeczy kupowac... do tej pory wybieralam raczej tansze wersje, jeszcze sie nie skusilam na cudo za 200zl/50eur. moze to juz najwyzsza pora
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:54   #4310
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

agata dasz radę ja jeszcze nie doszłam do tego etapu, choć brzuszek mi już trochę wystaję, za to gazami Ci dorównuję
Najlepiej by było gdybyś znała swój rozmiar. Bo zamawianie i odsyłanie trochę upierdliwe jest, wiem coś o tym.

Dzisiaj znowu mnie gazy męczą. Z jednej strony mnie to cieszy, bo nie mam zaparć (wręcz przeciwnie), z drugiej nie jest komfortowo.
W pracy na szczęście spokój.

Cytat:
Chwila moment i będzie połowa. A później to już jakoś zleci.
Ja nie wiedziałam do 7. tygodnia. Taką miałam wiedzę na temat ciąży, że myślałam, że wielki brzuch będę miała jeszcze przed końcem pierwszego trymestru, a tu nici.

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
A mi się nic nie śni...
Mnie też. A jeśli już, to nic nie pamiętam.

o
Stary 2011-11-15, 19:59   #4311
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
A ja - mimo, że spanie to teraz mój ulubiony sport
jednak chciałabym pracować jak najdłużej.
Boję się zmamuśkowienia w domowych pieleszach.

Dziewczyny trzeba szybko rodzić, Państwo poprawia naszą politykę prorodzinną

źródło: http://www.tvn24.pl/12690,1724283,0,...wiadomosc.html
dziś jechałam autem jak usłyszałam o becikowym to myślałam że do Warszawy zajadę na te spotkanie premiera tysiąc złoty chcą zabrać które tylko na używany wózek starczy

Cytat:
ja tez kupilam juz jedna rzecz, ale bedzie dobra dopiero na swieta bozonarodzeniowe na swieta a mianowicie - buciki z TESCO FF - czerwone z wystającą głową renifera na 6-12 mieseicy nie moglam sie oprzec
a co myslicie o zakpuach dzieciecych łaszkow w PRIMARKU? moje kiolezanki kupowaly, byly bardzo zadowolone bo i dobre jakosciowo (podobno) i tanie
eh ja dziś dostałam paczkę od bratowej z Anglii wszystko z Primarka tylko jedne body z H&M cała reklamówa a te reniferki też widziałam ale 25zł

Cytat:
Kochane proszę pomóżcie,
czy z tymi moimi objawami: ciągłe nudności/wymioty powinnam się zgłosić do swojej Pani doktor? do lekarza pierwszego kontaktu? na pogotowie?
do gina

Cytat:
czy ten ginekolog jest wyznawca ks. Natanka?!?!?!?!

Cytat:
Z tym 3D to dajcie sobie spokój do 20 tc. Ja tez ostatnio byłam bardzo rozczarowana, że robi mi zwykłe usg, ale powiedział mi, że jeśli chce to on może mnie naciągnąć na to 3D, że teraz 2D zdecydowanie więcej powie mu o zdrowiu dziecka i że teraz nic nie będzie widać. Potem pożaliłam się położnej, a ona powiedziała to samo, że dziecko będzie wyglądało niewyraźnie, że wydam niepotrzebnie kasę, a jak zrobię po 20tc to będę miała czysty obraz tak więc dziewczyny, spokojnie. Wiem, że to ciężkie, ale cierpliwości

Ja jeszcze stanika nie kupowałam, ale już będę musiała. Co myślicie o stanikach ciążowych Triumpha czy intimissimi???
mi cyce rosną więc nawet nie myślę jak na razie o nowym staniku bo bym musiała co tydzień albo miesiąc zmieniać

Cytat:
Kochane umówiłam się na jutro do mojej Pani gin, bo już jestem wrakiem dosłownie jak to mooja mama określiła
Cokolwiek zjem bądź wypije to wymiotuje-rozumiem wymioty i nudności, ale ja nic nie przyswajam prawie że
i bardzo dobrze jak będzie mądra kobita to pójdziesz do szpitala na dokarmianie

Cytat:
Bardzo dobrze, może Cię pod kroplówkę podłączą
no, ja leżałam 2dni pod kroplówkami (pielęgniarka jak zmieniała to mogłam dopiero się wysikać albo zjeść i tak cały dzień ) a przez 5 dni to na tabletkach przeciwwymiotnych

Cytat:

mnie też senność wzięła ale to chyba jeszcze szczepionka u alergologa dobiła sennością

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
A mi się nic nie śni...
a mi pierdoły nie chciej wiedzieć nawet jakie

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
Nie. Ja kupowałam przed ciążowe. Przyznam, że teraz w zwiazku z tym, że piersi rosną mi cały czas to trochę szkoda mi kasy. Na pewno karmiący sobie u nich kupię.

Ratujcie. Jak poradzić sobie ze zgagą. Mam pierwszy raz w życiu. Pali mnie w gardle i mi się obrzydliwie odbija. Jakieś domowe sposoby istnieją?

coca cola

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:06   #4312
mala77
Zakorzenienie

na razie pomogło mleko.
Już nie będę nigdy małżowi mówiła, że zgaga to wymysł. Nigdy, Nigdy.
Jak wróci zgaga to poślę po colę
A najgorsze, że to chyba po ukochanych ruskich pierogach
Stary 2011-11-15, 20:07   #4313
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Dziewczyny myslicie ze na badanie przeziernosci karkowej w dniu 13,7 nie będzie za poźno? Bo na wtedy jestem umowiona, bo nie było wczesniej wolnego miejsca i nie wiem czy bedzie dobrze.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:08   #4314
mala77
Zakorzenienie

wszędzie mówią i piszą, że do 13,6. Zależy też jak się maluch rozwija. Jeśli jest ciut młodszy niż wynika z OM to myślę, że nie będzie problemu.
Stary 2011-11-15, 20:10   #4315
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
Mleko Działa zasadotwórczo, więc neutralizuje kwasy żołądkowe Napij się lekko ciepłego i powinno przejść.
Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
j
aneczka trzymam kciuki zebys jak najpredzej wszystko sobie wyjasnila. na pewno bedzie ok ale dla Twojego spokoju mam nadzieje ze uda ci sie zrobic te badania jak najszybciej
Dzia We czwartek mam wizytę

Idę się ogarnąć i mykam spać, bo jutro idę "się oddać charytatywnie"

15

Stary 2011-11-15, 20:11   #4316
śliweńka
Zakorzenienie

też sądzę że problemu nie będzie

mleko fuj to jest jedyna rzecz po której automatycznie rzygam, bo po kapuście to musi minąć godzina i też zwrot

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-11-15, 20:14   #4317
mala77
Zakorzenienie

Ja mam to szczęście, że rzygałam raz. I to się chwaliłam wszystkim wkoło
Mleko pokochałam odkąd w ciąży jestem. Takie dziwadło

Śliweńko nie chcę Cię martwić, ale w weekend odwiedziliśmy naszą ciężarówke /termin ma na 20,11 tuz zaraz/ i nadal rzyga.
Stary 2011-11-15, 20:15   #4318
śliweńka
Zakorzenienie

ja na początku mdłości to na drugie śniadanie zjadałam mleko z płatkami a teraz mleko jest pfe, ja rzygałam łącznie chyba ze 7 razy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-11-15, 20:22   #4319
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata
Jeżu kolczasty, a jak ja się napalałam na naukę hiszpańskiego! Dwa lata wierciłam chłopu dziurę w brzuchu. W końcu zaczęliśmy. Było super, język piękny, melodyjny, nie za trudny. Ależ szłam, jak burza. Aż doszło do poważnej nauki. Po semestrze zrezygnowałam, bo trzeba się było w domu uczyć.
Gdyby nie to, teraz mówiłabym już pięknie i biegle po hiszpańsku, a tak dupa blada.
o to fakt, hiszpański piękny jest, szkoda, że zrezygnowałaś. A miałas jakieś plany z nim związane, czy tak po prostu, dla urody języka? jest taka fajna stronka pomocna w nauce języków, nazywa się busuu.com, gdyby Ci wróciła motywacja, to polecam

Co do cycków i biustonoszy, nie mam problemu z wielkimi cycami i z doborem stanika. (przynajmniej jakaś zaleta niedużego biustu)
Teraz się napawam, bo mi urosły porządnie

A na zgagę podobno migdały.

Katka, wpsółczuję przeżyć, idź do lekarza koniecznie.

A sny też mam takie, że filmy wymiękają
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:30   #4320
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Dziewczyny myslicie ze na badanie przeziernosci karkowej w dniu 13,7 nie będzie za poźno? Bo na wtedy jestem umowiona, bo nie było wczesniej wolnego miejsca i nie wiem czy bedzie dobrze.
Badanie powinno się zrobić kiedy dziecko nie ma więcej niż 84 mm, a ten jeden dzień nie spowoduje, że urośnie nagle ponad normę
Jeśli mogę zapytać, skąd jesteś? Widzę, że świętokrzyskie, a w Kielcach czeka się tydzień-dwa na USG. Ty masz jeszcze 3 tygodnie, więc możesz się spokojnie wyrobić w terminie

Cytat:
Mleko Działa zasadotwórczo, więc neutralizuje kwasy żołądkowe Napij się lekko ciepłego i powinno przejść.

Dzia We czwartek mam wizytę

Idę się ogarnąć i mykam spać, bo jutro idę "się oddać charytatywnie"
A co oddajesz?

o
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości