Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 19:40   #781
tusia872
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś na badaniu bioderek - wszytko ok

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:45   #782
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Aga, może twoje naciąganie pomogło Super, ,mam nadzieję że u nas też w piątek okaże się , że jes ok.

W ogóle jestem ciuszkocholiczką. Nie chcę nawet myśleć ile w tym tygodniu kupiłam ciuchów dla małego. A teraz jeszcze wypatrzyłam kolejny zestawik

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:00   #783
lausanne
Wtajemniczenie

witam na odchowalni dziś moja Małgosia kończy dwa miesiące znów pojadę mało oryginalnym tekstem - ale ten czas leci
więcej napisze jak się wkleję w rozmowę
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:07   #784
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

a jak nie stara to niby jaka

A powiedzcie- bolą was piersi od noszenia dziecka? Kurde- bo ja malego co nosze, bo tak mnie gniecie i boli w biuscie, ze koniec Tak samo nie miło reaguję na ciepło/zimno- piersi bola przy zmianie temp.
Cytat:
Agnieszka- za Amelkowe bioderka
1. piękna, kochana, doświadczona, cudowna - wymieniać dalej?
2. taaaa jakby powiedziała Lula moje pseudo cycki nie ciepią podczas noszenia
3. Dzięki Amelciowe bioderka są łoki

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Aga, może twoje naciąganie pomogło Super, ,mam nadzieję że u nas też w piątek okaże się , że jes ok.

W ogóle jestem ciuszkocholiczką. Nie chcę nawet myśleć ile w tym tygodniu kupiłam ciuchów dla małego. A teraz jeszcze wypatrzyłam kolejny zestawik
1. Nadal naciągam Trzymam za Was kciuki Kotek!
2. Chwal się

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
witam na odchowalni dziś moja Małgosia kończy dwa miesiące znów pojadę mało oryginalnym tekstem - ale ten czas leci
Aaaaaa Sis - Właśnie opijam Małgosi urodzinki Karmi (raczej mlekopędnie na mnie nie działa)

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:15   #785
19natka88
Zakorzenienie

Cześć Znowu mnie troszku nie było, ale tż śpi po nockach i jestem odcięta od komputera

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Natka super, że ten skok minął i synuś już grzeczniejszyu mnie chyba się zaczął bo mały dziś strasznie marudny, uciął sobie tylko popołudniu drzemkę a później padł dopiero o 21ej, ciekawe jak długo pośpi
To trzymam kciuki żeby szybko ten skok się zakończył

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
no to super ze skok sie skonczył mały gaworzy a mama moze to słyszec bo problemy z uszkiem mineły
Oj tak, po skoku to i mamie humor wrócił

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Hej Natka
Widzę, że intensywny week miałaś
Super, że skończył się skok u Szymusia i mam amoże odpocząć i że już ci z tym uchem przeszło, bo się bidulko tyle czasu męczyłaś.
Bardzo intensywnie było, jeszcze w szkole byłam A twojej "przygody" z krwią współczuję, sama bym się przeraziła

Cytat:
Noooo- natka- super pozytywne wiadomości
Współczuję marudnego Piotrusia - może faktycznie warto w chustę zainwestować?

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Któraś z Was się orientuje ile Sab Simplex kosztuje w niemieckiej aptece?

Moje krople kosztowały nie całe 9 euro, wychodziło to jakoś 35zł

W załączniku moja panienka na huśtawce.
Ślicznotka

Cytat:
ja tam bym się odstroiła co by się odchamić

Też mnie kusi, ale nie chcę przegiąć Zaszaleję z makijażem i jakiś fryz fajny sobie strzelę Wybieram się jutro na zakupy

Dziewczyny -czy Wasze dzieci śpią w dzień?? Jeśli tak to ile?? Chciałabym porównać do Amelii, która w dzień nie śpi wcale - tyle co na spacerzeok. 1h!!
Szymon śpi tak ze 4 x 1h przedtem też nie spał prawie wcale, ale po skoku się to zmieniło, no i w ciągu dnia usypiam go w wózku

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 20:34   #786
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Albo laniem po twarzy mamy

Dokładnie jak mój Ja czasem tylko asekuruje główkę
A jakie to zasady?

E tam koników nigdy za wiele

Lulla
U nas to samo było po zmianie na hipp HA. Tyle, że u nas niby na bolący brzuszek miał pomóc.. Daj spokój było jeszcze gorzej. Z ostatniego piątku na sobotę Stefan wogole nie spał...prężył się jeszcze bardziej i robił mega śmierdzące, zielone, wodniste koopy... Wrociłam do zwykłego i jest o wiele lepiej. Koopa normalna, w nocy śpi, a prężenie owszem zostało ,ale tylko łapie go między 4 a 6 rano....po tym jest zazwyczaj koopa. Pediatra od siedmiu boleści...
A masz możliwość konsultacji z innym pediatrą tej skazy?
A nic mi nie mow, w czwartek jedziemy do tej pani doktor i powiem jej ze od tego mleka jest o wiele gorzej i chyba wrocimy do zwyklego bebilonu, Miki pare godz dzisiaj sie meczyl z tym brzuszkiem, masowalam go i po jakims czasie z wielkim wysikiem lecialy bączule, plakal strasznie, zal mi go bylo na maxa, obiecalam mu dzisiaj ze nie bedzie juz pil tego dziadostwa, po co ma sie meczyc

Cytat:
Mimo braku prądu od jutra zostajemy jednak jeszcze na wsi- dziś mąż wracając z pracy urwał tłumik- znaczy się super extra niski krawężnik mu w tm pomógł także szans nie było byśmy z nim pojechali bo huk w aucie niesamowity. Mam nadzieje,ze przy świeczkach damy tu radę- najbardziej w sumie martwi mnie ogrzewanie, no ale moze będzie dobrze

Ja w sumie na początku niczym nie samrowałam pupy- tylko przecierałam wacikiem z wodą lub chusteczką Pampers, potem zaczeliśmy trochę oliwić parafiną bo sucho było, a obecnie to walczymy z odparzeniem Mama kazała zasypywac mąkaziemniaczaną- nie pomogło, niby była już poprawa,a dziś znów strasznie czerwono Zaczynamy smarowac Linodermem- mam nadzieje,ze pomoze, bo mam wrazenie ,ze maly od tego dodatkowo marudkuje

Za piękną wagę

Zdrówka kochana

ojjj, widzę,że u nas jakby podobnie- dzieciaczki męczą sie z brzucholkami, auta zpsute
Zdrówka kochany sisku

Babcia lula małego- ja probowalam - marudzi, maż próbował- marudzi , a u Babci jest grejt ciekawe kiedy Babcia nas pogoni bo wymieknie

A powiedzcie- bolą was piersi od noszenia dziecka? Kurde- bo ja malego co nosze, bo tak mnie gniecie i boli w biuscie, ze koniec Tak samo nie miło reaguję na ciepło/zimno- piersi bola przy zmianie temp.
Sisku to moze byc spowodowane karmieniem, tak mysle bo mnie te mje cycki widmo nie bola ale za to zaczal mi szwankowac kregoslup
Stary 2011-11-15, 20:58   #787
lausanne
Wtajemniczenie

Sis moja mała śpi niemal całe dnie tak jak Ci mówiłam przez tel. Budzi się na pierś, czasem na przytulasa i znów zasypia. Teraz jak czytam że Wasze dzieci takie żywotne (i przypominam sobie że K. też tyle nie spał) to się zaczynam bać czy z nią wszystko ok

Bliźniaczko ja nie mam takich problemów z piersiami mimo ze karmię W ogóle ich nie czuję, nie ma żadnej czy to ciążą, karmienie czy sytuacja "normalna"

a K. właśnie narobił do wanny i mnei o tym radośnie poinformował
Stary 2011-11-15, 20:59   #788
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
A to się popisałam Byłam pewna, że tylko osobiście można to odebrać, ale widać to tylko na mojej wsi

A jest tu jakaś mama, której dziecko śpi ładnie i w dzień i w nocy?
a która się pochwali wiesz jak dziecko pochwalisz to potem na odwrót. ja ostatnio moją do babci obgadałam, ze w dzień nie spi. babcia w odwiedziny przyszła a młoda 3 godziny spała

Cytat:

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ja też nie smaruje krem na odparzenia, raz na dzień na noc , alboo rano jak go myję po całej nocy, też używam oliwki a tylko na ciemieniuchę a i krem do buzi
wody nie używam przegotowanej tylko takiej z kranu prosto, do pupci też
dbam tylko o to by mu chodno nie było, czyli ma skaretki zawsze, takie zboczenie mamy której wiecznie zimno w stopy

skąd ja to znam ja z klubu o tym samym zboczeniu

witaj w klubie, co do samochodu to współczuje...

Acelinka no i teraz Ty

hahah
mój oczywiście jak tatuś przyjechał odstawia najgrzeczniejsze dziecko roku ehhh
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

Lulla
U nas to samo było po zmianie na hipp HA. Tyle, że u nas niby na bolący brzuszek miał pomóc.. Daj spokój było jeszcze gorzej. Z ostatniego piątku na sobotę Stefan wogole nie spał...prężył się jeszcze bardziej i robił mega śmierdzące, zielone, wodniste koopy... Wrociłam do zwykłego i jest o wiele lepiej. Koopa normalna, w nocy śpi, a prężenie owszem zostało ,ale tylko łapie go między 4 a 6 rano....po tym jest zazwyczaj koopa. Pediatra od siedmiu boleści...
A masz możliwość konsultacji z innym pediatrą tej skazy?

u nas właśnie o tej porze sesja bączkowa

Cytat:
Mimo braku prądu od jutra zostajemy jednak jeszcze na wsi- dziś mąż wracając z pracy urwał tłumik- znaczy się super extra niski krawężnik mu w tm pomógł także szans nie było byśmy z nim pojechali bo huk w aucie niesamowity. Mam nadzieje,ze przy świeczkach damy tu radę- najbardziej w sumie martwi mnie ogrzewanie, no ale moze będzie dobrze

:kciuki; poczujesz jak to kiedyś matkom było i docenisz jak teraz super

Ja w sumie na początku niczym nie samrowałam pupy- tylko przecierałam wacikiem z wodą lub chusteczką Pampers, potem zaczeliśmy trochę oliwić parafiną bo sucho było, a obecnie to walczymy z odparzeniem Mama kazała zasypywac mąkaziemniaczaną- nie pomogło, niby była już poprawa,a dziś znów strasznie czerwono Zaczynamy smarowac Linodermem- mam nadzieje,ze pomoze, bo mam wrazenie ,ze maly od tego dodatkowo marudkuje

Za piękną wagę

Zdrówka kochana

ojjj, widzę,że u nas jakby podobnie- dzieciaczki męczą sie z brzucholkami, auta zpsute
Zdrówka kochany sisku

Babcia lula małego- ja probowalam - marudzi, maż próbował- marudzi , a u Babci jest grejt ciekawe kiedy Babcia nas pogoni bo wymieknie

Cytat:
Mnie wcześniej bolały na dworze.
A podczas karmienia macie takie dziwne uczucie klucia w drugiej piersi?
to ponoć z wydzielaniem oksytocyny związane

Cytat:
jesteś dla Małgoni

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:02   #789
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
to ponoć z wydzielaniem oksytocyny związane
:
hmmm, ciekawe czy to źle czy dobrze...

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 21:02   #790
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
jesteś

wciąż czekam na wizytę Twoją i miss.hot
Stary 2011-11-15, 21:31   #791
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
to się zaczynam bać czy z nią wszystko ok

a K. właśnie narobił do wanny i mnei o tym radośnie poinformował
1. Na pewno tak - jak śpi to rośnie
2. No on jest bossski!!!

Stary 2011-11-15, 21:44   #792
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
nie gniecie mnie nic ale za to cycki bolały przy zmianie temperatury teraz już 2,5 mc to już nie odczuwam bólu. Także już nie długo i ty nic nie będziesz czuła
pamietam jak wróciłam ze szpitala to nawet lodówki otworzyć nie mogłam

Cytat:
oczywiście i zaraz leje się z drugiej piersi
mnie jeszcze kuje jak długo nie karmię i napływa pokarm do piersi

Cytat:
ja też małego stroje, ale dostałam tyle ciuszków że codziennie mogę małego ubierać w coś innego...

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 22:01   #793
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie bolały przy każdym dotyku (a od nacisku dziecka to bardzo) i tak jak pisze Małgosia od zimna z lodówki

Archi, na to nasze podrażnienie pachwinowe też kremiki nie działały, dopiero maść od lekarza robiona.

Cytat:
witam na odchowalni dziś moja Małgosia kończy dwa miesiące
Gratuluję!

Przypomniałaś mi tym, że Benek kończy dzisiaj 9 tygodni

Dobranoc mamy, kolorowych snów

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 23:06   #794
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje dziecko mnie bije

W ogóle , wasze też się tak napinają jakby chciały wstać?
tak dokładnie,jak trzymam małego na klacie to tak jakby chciał wstać i się przesuwa do przodu no i do tego strasznie drapie
Cytat:

zapomniałam napisać jak małż ostatnio Agatkę przewijał. przewinął, wszystko wydaje się byc okej. przychodzę za chwile podnoszę bluzeczkę, a tu z przodu na rajstopkach dwa paski. "Kochanie, założyłeś rajstopki tyłem na przód!" a małż na to " aaaaaaaaa to temu te piety mi się tak nie zgadzały". zdejmuje skarpetki a tu na stopkach rajstopki skręcone żeby do kształtu stópki pasowały, padłam.
nie no aż się popłakałam ze śmiechu
Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam ważne pytanie: PESEL - macie już nadany?? Czy to przysyłają do domu czy trzeba go fdzieś odbierać, np w USC?? Eryk skończył 2 miechy, a PESELu nie mamy.
u nas trzeba odebrać osobiście, był już po 10 dniach
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
a w ogole dzisiejszy dzien jest jakis do d...ja sie czuje coraz bardziej srednio, oby mnie nie rozlozylo do tego Miki dzisiaj sie meczyl ze wzdeciami przez to cholerne mleko, to pepti w ogole mu nie podchodzi a zeby bylo malo przed chwila dzwonil Ł ze jakas babka wjechala mu w tylek i uszkodzila tyl samochodu, git.
kochana zdrówka życzę i jak tam auto? mocno uszkodzone?

Cytat:

Cytat:

Archi wiem, że jak już są odparzenia to dobry jest sudocrem, przynajmniej działał na moich bratanków.
A co do piersi to mnie czasem sutki bolą jak wyjdę na dwór w taką pogodę jak jest teraz
Cytat:

Cytat:
\
Przypomniałaś mi tym, że Benek kończy dzisiaj 9 tygodni

Dobranoc mamy, kolorowych snów

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 23:32   #795
stokrotka_
Zadomowienie

hej hej
moje dziecie śpi, ja sobie poplotkowałam z mamą przez tel..a teraz oglądam Kubę i nadrabiam ... na raty.ale widzę,że i tak mi zjadło cytaty

Cytat:
TY to masz bardzo udany egzemplarz zazdroszcze!
kochana...każda z Nas ma udany egzemparz.. a te egzemlarze potrafią być "udane"

Cytat:

Moja czasem zaczyna ryczeć jak ją wkładam do fotelika, ale wystarczy zapalić silnik i w momencie zasypia

W załączniku moja panienka na huśtawce.
moja czasem też tak...ale w trakcie jazdy nieraz chce smoka szczególnie jak korek i się nie jedzie..

śliczności... jaka dumna minka

Cytat:

Dziewczyny -czy Wasze dzieci śpią w dzień?? Jeśli tak to ile?? Chciałabym porównać do Amelii, która w dzień nie śpi wcale - tyle co na spacerzeok. 1h!!
u Nas... pobudka o 7..zje poguga..i dosypia ze mną w łóżku.. (ja usypiam i ona też ..i tak do 9-10. potem aktywność i koło 13 marudki..jak wybierzemy się na spacer,zakupy itp. to potrafi spać do 16.30 ...nawet 17.. ale to poza domem. w domu usypia w tym czasie ..przy cycu. zdarza się godzinkę w bujaczku dospać.
ogólnie w domu mało..albo przy cycu albo na klacie tatusia..taaak to nawet 2h

Cytat:
Dzięki za odp odnośnie snu. Widać tylko moje dziecko protestuje i nie śpi. U nas dzień wygląda tak: Budzi się różnie w okolicach między 8-10, potem spacer ok 13, na spacerze śpi ok. 1 h, potem do kąpiel o 19 nie śpi, albo przysypia na rączkach ale odłożona od razu płacze albo uśnie na 10 min i koniec spania, po kąpieli walka z zaśnięciem ze smokiem od 20 czasem do 23. W nocy różnie: ok 1-2, 4-5, 6-7
u Nas też marudzi i krąże wkładać smoka..a ona wypluwa..i tak z godzinkę ,dwie... z 5 rundek conajmniej robię dziś mamie o tym mówiłam..to powiedziała,że Sarunia sprawdza czy jesteśmy..

Cytat:

Dzęki dziewczyny odnośnie glutków to wychodzi na to, że raczej normalne, ale zapytam jeszcze lekarki na wizycie

a Stokrotka pytałaś kiedys jak to jest spać na Himena. Właśnie znalazłam zdjęcie to wklejam, tyle, że może być jakość kiepska, bo robione kom wieczorem przy przyciemnionym świetle

Saruni też raz na dwa dni wyciągam takie glutki-kózki pojedyńcze.

haha świetne...a jakie słodkości na zdjęciu Sarze też się zdarza tak..albo z dwoma do góry.. ale nie miałam pojęcia,że to na Himena haha

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

dzisiaj pediatra powiedziała zebym nie smarowała pypy małej przy kazdej zmianie pieluszki
czy wy smarujecie pupy zawsze??

a i najwazniejsze mała wazy juz 4700 i ma 60cm
gratki za wagę

co do smarowania itd... ja już pisałam. nie używam husteczek nawilżanych( tylko wodne-bez aromatów itd. poza domem) myję dupinkę za każdym razem wacikami i ciepłą wodą. mam specjalną małą miseczkę i sobie na przewijaku przemywam.
niczym nie smaruje... zdarzyło się parę razy,że użyłam bephantenu albo wazelinki. tyle. mała jeszcze -odpukać- nie miała ani razu odparzonej dupki. dosłownie 2 razy zaczerwienioną ( po długich przespanych nockach)
tutaj jest zasada..i mi się sprawdza..kosmetyki-do minimum.

Cytat:
Hej!
Chyba rozchorowałam się na dobre Co dzień to gorzej się czuję, jutro chyba skoczę do lekarki, żeby mnie osłuchała, bo oprócz mega kataru (przez co spać nie mogę, nic mi nosa nie odtyka na dobre) od dziś mam jeszcze kaszel i to taki, że mnie w klatce boli

Pamiętam tylko, że ktoś pytał, jaki to mam ten czajnik, co podgrzewa do określonej temperatury. Taki. Normalnie jest dość drogi (aż się sama zdziwiłam, jak teraz sprawdziłam ceny), ale mąż kupił za połowę ceny, bo miał uszkodzone opakowanie
dużo zdrówka kochana

ja pytałam. dziękuję

Cytat:
Moje dziecko mnie bije

W ogóle , wasze też się tak napinają jakby chciały wstać?
haha moja też.. raz mnie tak drapnęła po policzku,że aż szramkę miałam o dekoldzie już nawet nie wspomnę.. nieraz był zaorany ładnie

Cytat:
a w ogole dzisiejszy dzien jest jakis do d...ja sie czuje coraz bardziej srednio, oby mnie nie rozlozylo do tego Miki dzisiaj sie meczyl ze wzdeciami przez to cholerne mleko, to pepti w ogole mu nie podchodzi a zeby bylo malo przed chwila dzwonil Ł ze jakas babka wjechala mu w tylek i uszkodzila tyl samochodu, git.
mam nadzieję,że jutro oboje się będziecie lepiej czuć
ehh.. mam nadzieję,że to nie duża szkoda i szybko naprawią

idę nadrabiać dalej

aaaa... zjadło mi cytat Karli chyba

pytałaś o DYSCHEZJĘ pediatra-polka na 6 tyg jak byliśmy..była świadkiem takiej "akcji" Saruni.. i powiedziała że to raczej to. jelitka nie są dobrze rozwinięte i po prostu potrzebują czasu by dojrzeć do przerabiania-trawienia. na szczęście samo to mija. no i lepsze niż kolki..bo nie jest to zawsze...trwa kilka minut.. i tak chyba nie męczy dzidzi.
u Sary już lepiej jest teraz. jak zaczęła robić kupki raz na 3-4 dni i bączki puszczać.. to nie płacze już prawie przy nich.

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ----------

Cytat:
super!!

Cytat:
no własnie myślałam, ze weekendowo zniknęła, a teraz juz sie martwie
też o Niej myślałam..mam nadzieję,że ok wszystko

Cytat:
mnie tak nieraz kłuje...szczególnie na początku karmienia..i zauważyłam,że lecą kropelki pokarmu wtedy.. a potem to mija

Cytat:

poka,poka ja też..dla małej ciągle coś

Cytat:
ojjj pędzi czas. i buziaki dla Małgosi

a u Nas dziś spokojnie...a Sara chyba podobnie jak Agi Amelcia będzie aktorką wzięłam ją z hustawką koło kuchni..bo kroiłam warzywa na leczo..i nie spała.. a jak tylko weszli dziś goście..to momentalnie oczy zamknęła i całą wizytę przekimała... anielskim dzieciem ją ochrzcili

i DZIĘKUJĘ WAM MOCNO ZA KCIUKI ..JESZCZE NIE PUSZCZAJCIE ICH.. ale sprawa paszportu ruszyła. dziś dzwoniłam do biur.. wzięłam na litość trochę.. i w tym momencie wg. statusu na internetowej stronie..paszport Sary już się drukuje więc zaakceptowali wszystko.niech szybko drukują.i tylko czekać aż przyślą

a i zapisałam Sarę na szczepienie na piątek..to na 2 m-ce..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 04:31   #796
tusia872
Zadomowienie

Cytat:

Za piękną wagę

Zdrówka kochana

Zdrówka kochany sisku

no to trzymam kciuki zeby odparzenie szybko mineło

mnie bola jak mnie mocno zgniecie
Cytat:
ja mam i to nie tylko w czasie karmienia dobrze ze sa wkladki laktacyjne bo mi przy tym zawsze mleczko tryska
Cytat:
witamy
dla Małgosi za 2 miesiac

a my dzisiaj mamy aktywna noc mała od 3 nie chce zasnac wszystkie moje sposoby zawiodły mała cały czas oczy jak 5 zł za to ja juz prawie nie widze...
ja chce juz spac

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
Stary 2011-11-16, 07:55   #797
archinta
Zakorzenienie

melduje się przed odcięciem od swiata- do 18 bez prundu

Agnyś- zobacz co to za maść miałaś- jaki skład

Martusia- u nas właśnie sudocrem nic nie zdziałał, potem poszła w ruch mąka ziemniaczana- wg zaleceń mej mamy, i niby bylo juz lepiej i znow od wczoraj ogien na tyleczku. No to teraz uzywam masci/kremu polecanego przez brata. Mam nadzieje,ze pomoze. Przewijam malego co 2- 2,5 h co by mu nic nie zalegalo. Ech bidulek.

Dzieki za odp odnosnie cycorków. Mam nadzieje, ze ten bol i dyskomfort szybko minie

paaaaaaaaaaaa
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 08:53   #798
SONIA004
Zadomowienie

archinta ja swojego czasu też walczyłam z upiornym odparzeniem (kurcze...do tej pory nie wiem co było przyczyną? przecież dbamy o tą pupcię...)
Nie pomagały żadne maści dopiero wodny roztwór fioletu gencjanowego pokonał tą dolegliwość. Naprawdę polecam (kiedy już wszystko inne zawiedzie)

tusia współczuję nocki...
mam nadzieję, że teraz odsypiacie
My wczoraj przez ponad 4 godziny po kąpieli nie mogliśmy uśpić Matiego,a jak już zasnął to spał prawie 6 godzin, Po czym karmienir i znów problem z zaśnięciem... Skończyło się spaniem na mamusiowym sysku...z założeniem, że mama się nie rusza i śpi w jednej pozycji

indygo padłam jak przeczytałam historię rajtuzekbrawa dla małża

Dziewczyny jak to u Was wygląda... po kąpieli papu i usypianie? Czy dajecie jeszcze Waszym maleństwom trochę czasu... Niby kąpiel powinna relaksować i wyciszać maluchy. Nasz jest często bardzo pobudzony (zwłaszcza, że tuż przed kąpielą prawie usypia).

Pod koniec tyg. przeprowadzamy małego do jego pokoiku... Do tej pory był tam pokój komputerowy. Wczoraj tż kupił lapka więc mam już stale dostęp do neta. A mały wreszcie będzie mógł spokojnie spać (a my funkcjonować) za jedynymi drzwiami w naszym mieszkaniu (nie licząc wyjściowych i do kibelka).
No to referat walnęłam
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:39   #799
gerda
Zadomowienie

rany śnieg sypieniby wiem, że to już połowa listopada ale i tak w szoku jestem dzidźka śpi w najlepsze na balkonie a psiak zażądał wyjścia na pole, bo zawsze mu się śnieg podobał

idę nadrabiać

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
A nic mi nie mow, w czwartek jedziemy do tej pani doktor i powiem jej ze od tego mleka jest o wiele gorzej i chyba wrocimy do zwyklego bebilonu, Miki pare godz dzisiaj sie meczyl z tym brzuszkiem, masowalam go i po jakims czasie z wielkim wysikiem lecialy bączule, plakal strasznie, zal mi go bylo na maxa, obiecalam mu dzisiaj ze nie bedzie juz pil tego dziadostwa, po co ma sie meczyc
o widze, że te specjalne mleka nie tylko nam nie służą ja odstawialam ponad tydzień temu beblion pepti, po tym jak moję dziecię się z koopą całą noc mordowało jak bylismy na wizycie u innego pediatry to mówiła, żeby wrócic do starego mleka, ale naszczescie za tydzień idziemy na szczepienie do dobrej pani dr i mam wielka nadzieje, że jakoś nam pomoże

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
witaj ale te dzieci szybko rosną

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:10   #800
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

kochana zdrówka życzę i jak tam auto? mocno uszkodzone?
Sie okazalo ze babka wjechala mu w przod a nie w tyl, po prostu auto jej zjechalo bo zapomniala wcisnac reczny jak chciala wjechac pod gorke no i Ł sie zrobilo jej zal i sie z nia tak dogadal ze nie beda wzywac policji tylko ona mu da 2 stowy, zreszta i tak musial kupic nowa ramke od tablicy rejestracyjnej a pozniej sie okazalo ze grill czy jak to tam sie nazwya jest cale wgniecione no i babka cos zaczela ryczec ze nie ma przy sobie i sie okazalo ze oboje jada w tym samym kierunku, wyobrazcie sobie ze babka mu zwiala, heh, i tak moze sie zrobic czlowiekowi zal kobiety placzacej w tych czasach, zal.pl wiec skoro ona uciekla to Ł musial jechac na policje i okazalo sie ze moga go jeszcze obciążyc z ubezpieczalni za koszty naprawy bo nie wezwal policji na miejscu zdarzenia tylko przyjechal pozniej sam. Nie wspominam ze poznan stoi i sa takie korki i ruchy wahadlowe ze ta babka z lukaszem zablokowali caly ruch wiec jak mieli tam wezwac policje? ludzie by ich zlinczowali.. to sie rozgadalam

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
i DZIĘKUJĘ WAM MOCNO ZA KCIUKI ..JESZCZE NIE PUSZCZAJCIE ICH.. ale sprawa paszportu ruszyła. dziś dzwoniłam do biur.. wzięłam na litość trochę.. i w tym momencie wg. statusu na internetowej stronie..paszport Sary już się drukuje więc zaakceptowali wszystko.niech szybko drukują.i tylko czekać aż przyślą

Nie puszczamy i super ze wszystko idzie ladnie do przodu

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość

rany śnieg sypieniby wiem, że to już połowa listopada ale i tak w szoku jestem dzidźka śpi w najlepsze na balkonie a psiak zażądał wyjścia na pole, bo zawsze mu się śnieg podobał

idę nadrabiać

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

o widze, że te specjalne mleka nie tylko nam nie służą ja odstawialam ponad tydzień temu beblion pepti, po tym jak moję dziecię się z koopą całą noc mordowało jak bylismy na wizycie u innego pediatry to mówiła, żeby wrócic do starego mleka, ale naszczescie za tydzień idziemy na szczepienie do dobrej pani dr i mam wielka nadzieje, że jakoś nam pomoże

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Moze nasze dzieci nie maja alergii
Stary 2011-11-16, 10:16   #801
gerda
Zadomowienie

Cytat:

śmiesznie to wygląda, nie?

chyba za bardzo wychwaliłam Adasia z tym spaniem, bo mi wcale nie chce usnąć, bujany w wózku przysypia i za parę minut oczy otwarte i płacz i tak w kółko juz od 2 godz. Sam ie poleży nigdzie nawet 5 min, a jak poszłam na chwilkę do łazienki to tak ryczał jakby co najmniej ktoś go ze skóry obdzierał a łzy ciurkiem leciały. a leżał sam może 2 min

A i chciałam się pochwalić, że Adaś dziś kończy 11 tyg
nom tylko ja mowie, że to na supermena ja już się nauczyłam, że nie wolno dzieci chwalić , bo potem dają czadu

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Sie okazalo ze babka wjechala mu w przod a nie w tyl, po prostu auto jej zjechalo bo zapomniala wcisnac reczny jak chciala wjechac pod gorke no i Ł sie zrobilo jej zal i sie z nia tak dogadal ze nie beda wzywac policji tylko ona mu da 2 stowy, zreszta i tak musial kupic nowa ramke od tablicy rejestracyjnej a pozniej sie okazalo ze grill czy jak to tam sie nazwya jest cale wgniecione no i babka cos zaczela ryczec ze nie ma przy sobie i sie okazalo ze oboje jada w tym samym kierunku, wyobrazcie sobie ze babka mu zwiala, heh, i tak moze sie zrobic czlowiekowi zal kobiety placzacej w tych czasach, zal.pl wiec skoro ona uciekla to Ł musial jechac na policje i okazalo sie ze moga go jeszcze obciążyc z ubezpieczalni za koszty naprawy bo nie wezwal policji na miejscu zdarzenia tylko przyjechal pozniej sam. Nie wspominam ze poznan stoi i sa takie korki i ruchy wahadlowe ze ta babka z lukaszem zablokowali caly ruch wiec jak mieli tam wezwac policje? ludzie by ich zlinczowali.. to sie rozgadalam

Nie puszczamy i super ze wszystko idzie ladnie do przodu

Moze nasze dzieci nie maja alergii
super baba

może maja na to wstrętne mleko

Stary 2011-11-16, 10:19   #802
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien dobry ja znowu sama do poznaaaa w nocy bo Ł na szkoleniu w Warszawie

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
nom tylko ja mowie, że to na supermena ja już się nauczyłam, że nie wolno dzieci chwalić , bo potem dają czadu

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

super baba

może maja na to wstrętne mleko
Nie zdziwilabym sie, tyle sie meczuc z bączulkami i koopka w waszym przypadku no sora ale cos z tym mlekiem jest nie halo
Stary 2011-11-16, 10:24   #803
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
moja może dużo w dzień nie śpi ale za to nie marudzi i nie wymaga noszenia ciągłego na rękach, sama sobą się zajmuje, albo rozmawia z karuzelą lub ochraniaczem no i nocki są ładne
a dzieci jak śpią to rosną więc tylko się cieszyć
Moonik ale zazdroszczę, mój jak nie śpi całymi popołudniami to tylko na rękach nie płacze i jeszcze do tego w odpowiednich pozycjach których sobie wybiera, a szczególnie takiej co mamie najciężej nosić, a odłożony do bujaczka czy wózka to za sekunde taki ryk i zaraz łzy ciurkiem lecą i trzeba pierona nosic całymi dniami, a brońboże siąść na dłużej - też źle i trzeba kursować po mieszkamiu

Cytat:
To super, dla Amelki, a wyznaczyła ci lekarka następną wizytę? Bo ja jak byłam na pierwszej, lekarz powiedział, że wszystko w porządku i kazał się zgłosić w 4 miesiącu życia na następną kontrolę

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak to u Was wygląda... po kąpieli papu i usypianie? Czy dajecie jeszcze Waszym maleństwom trochę czasu... Niby kąpiel powinna relaksować i wyciszać maluchy. Nasz jest często bardzo pobudzony (zwłaszcza, że tuż przed kąpielą prawie usypia).

Pod koniec tyg. przeprowadzamy małego do jego pokoiku... Do tej pory był tam pokój komputerowy. Wczoraj tż kupił lapka więc mam już stale dostęp do neta. A mały wreszcie będzie mógł spokojnie spać (a my funkcjonować) za jedynymi drzwiami w naszym mieszkaniu (nie licząc wyjściowych i do kibelka).
No to referat walnęłam
Sonia współczuję nocki. Fajnie, że synek będzie miał już swój pokój, ja to się boję przenieść Adasia z naszego wyrka do jego łózeczka, które stoi koło naszego, że będzie znowu niespokojnie spał i co 5 min wybudzał a ja zamiast spać to siedzieć i bujać łóżeczko, ale muszę to zrobić już niedługo bo później podrośnie i będzie mi ciężej odzwyczaić

Co do smarowania pupy to ja w ciągu dnia smaruję pudrem łagodzącym z nivea albo kremem pielęgnacyjnym a na wieczór kremem na odparzenia z nivea i odpukać nic się nie dzieje.

Powiem wam, wczoraj to chyba jakiś kiepski dzień dla naszych dzieci był, bo mój też nie chciał prawie wcale spać, do południa przy cycku usypiał a odłożony do wózka wybudzał się po 5 min i tak było do samego wieczora, ziewał oczy tarł ale usnąć nie chciał a przed kąpielą na rękach u tz usypiał to myślałam, że po kapieli szybko uśnie i będziemy mieli spokojny wieczór, no i tak prawie było, wykąpany, nakarmiony usnął szybko przy cycku, to ja lece zanieść go do sypialki, no i odłożony coś się zaczął kręcić, paluchy do buzi, to myślę, że nie dojadł, no to ja cycka, no i podjadł, no usnął, odkładam a ten znowu sie wybudza i tak z godz, juz powoli traciłam cierpliwość, przyszłam z powrotem do dużego pokoju, wsadziła w wózek, tz buja a ten w ryk, no więc znowu do cycka, no pociumkał, to ja go znowu do wóżka, no śpi, nie minęło 5 min znowu się wybudza, to ja już ostatecznie włączyłam suszarę z kom i do wóżka, bujam no śpi, ale jak przestaje buczeć to się wybudza, więc stwierdziłam, że będę spać w salonie, a tz pójdzie do sypialki i nawet nie przebrałam się w pizamę bo myślałam, że jak tak się będzie wybudzał to nie opłaca mi się kłaść spać, jak usypiałam to tz jeszcze go bujał, no i obudzi łam się rano, patrzę a tu godz 5.00, a ja w ubraniu usnęłam a Adasiek przespał od 22 do 5 rano ciągiem tyle czasu, przebrałam go, nakarmiłam i usnał i obudziliśmy się o 8 rano i mamusia się w końcu wyspała
O kurczę ale monolog walnęłam, nie wiem czy któraś z Was to przeczyta

teraz Adaś śpi w wózku, ale też tak niespokojnie i muszę włączyć suszarę bo jak przestaje grać to się wybudza i nie wiem czy to dla jego słuchu nie przeszkadza?

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:27   #804
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
archinta ja swojego czasu też walczyłam z upiornym odparzeniem (kurcze...do tej pory nie wiem co było przyczyną? przecież dbamy o tą pupcię...)
Nie pomagały żadne maści dopiero wodny roztwór fioletu gencjanowego pokonał tą dolegliwość. Naprawdę polecam (kiedy już wszystko inne zawiedzie)

tusia współczuję nocki...
mam nadzieję, że teraz odsypiacie
My wczoraj przez ponad 4 godziny po kąpieli nie mogliśmy uśpić Matiego,a jak już zasnął to spał prawie 6 godzin, Po czym karmienir i znów problem z zaśnięciem... Skończyło się spaniem na mamusiowym sysku...z założeniem, że mama się nie rusza i śpi w jednej pozycji

indygo padłam jak przeczytałam historię rajtuzekbrawa dla małża

No to referat walnęłam
tez myslałam ze bedziemy odsypiac ale niestety mała pospała od 6:00 - 6:20 a pozniej od 7:00 - 8:15 i koniec spania
ale teraz puscila mamie usmiech mówiacy "mamusiu kocham cie" i juz ma nocke wybaczyła

my po kapieli papusiamy i staramy sie uspac mała
ja zawsze kapie przed nastepnym karmieniem staram sie nie wybudzac malej bo pozniej zawsze marudna

a moze pozniej bedziesz kapac małego albo wczesniej zanim usnie??
Cytat:

idę nadrabiać

snieg ech zima idzie
u nas dzis taka mgła ze nawet sie z domu nie chce ruszac dzisiaj chyba spacer sobie odpuscimy

Stary 2011-11-16, 11:15   #805
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
A to się popisałam Byłam pewna, że tylko osobiście można to odebrać, ale widać to tylko na mojej wsi
Ja też musiałam osobiście odebrać. Na dodatek trzeba było mieć przy sobie odpis aktu urodzenia, bo bazgrają to na jego odwrocie...
Dobrze, że mieszkam 200m od Wydziału Ewidencji Ludności UM. Natomiast mieści się to na piętrze starej kamienicy, żadnej windy tylko strome schody, więc musiałam zostawić wózek na dole, małą na ręce i na górę. Dobrze, że jak wróciłam to jeszcze stał
Cytat:
I kupiłam małej smoka MAM (tego zwykłego, a nie cieniutkiego) smoka aż miło patrzeć, ewidentnie jej pasuje
A ja kupiłam tego MAM Perfect( w tej promocji z apteki DoZ za 19zł)... i mała go nie chce... on jest strasznie szeroki, co z tego że wąski, ledwo jej go do buzi wkładam. Może za jakiś czas, jak trochę podrośnie jeszcze spróbujemy, on jest niby do 6 miesięcy....
Oczywiście trafił nam się niebieskie...dla dziewczynki, a jakże
A pudełko do sterylizacji w mikrofalówce fajne, niby wolno stosować tylko ze smoczkami ich firmy, ale innego też włożyłam i było ok.
Najbardziej jej podchodzi CANPOL LOVI, zielony który dostaliśmy gratis na szkole rodzenia.

Cytat:
Ja w sumie na początku niczym nie smarowałam pupy- tylko przecierałam wacikiem z wodą lub chusteczką Pampers, potem zaczęliśmy trochę oliwić parafiną bo sucho było, a obecnie to walczymy z odparzeniem Mama kazała zasypywac mąkaziemniaczaną- nie pomogło, niby była już poprawa,a dziś znów strasznie czerwono Zaczynamy smarowac Linodermem- mam nadzieje,ze pomoze, bo mam wrazenie ,ze maly od tego dodatkowo marudkuje

U nas na odparzenie pomogła maść Bepanthen, żadne sudocremy czy linomagi nie działały
A piersi to mi całe twardną jak wychodzę na zewnątrz z zimna, i to nie tylko sutki ale cała pierś się robi jak kamień, jakby drętwiała.

Cytat:
hmmm, ciekawe czy to źle czy dobrze...
Podobno dobrze bo pobudza laktację i wywołuje to najczęściej tylko dziecko. Dlatego tak trudno utrzymać laktację posługując się samym laktatorem i nie karmiąc bezpośrednio piersią.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg smoczek.jpg (6,0 KB, 10 załadowań)

Edytowane przez AneczkaJ
Czas edycji: 2011-11-16 o 11:19
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:18   #806
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

a u Nas dziś spokojnie...a Sara chyba podobnie jak Agi Amelcia będzie aktorką wzięłam ją z hustawką koło kuchni..bo kroiłam warzywa na leczo..i nie spała.. a jak tylko weszli dziś goście..to momentalnie oczy zamknęła i całą wizytę przekimała... anielskim dzieciem ją ochrzcili
aaaa rosną nam talenty i jak sama określiłaś "udane" egzemplarze grzeczne dziecko na zawołanie

Cytat:
:
śnieg? o nie!!!

Cytat:
Sie okazalo ze babka wjechala mu w przod a nie w tyl, ....
ale wredna baba? I co z tym teraz? Zapamiętał jej nr rejestracyjny?

Cytat:
:

To super, dla Amelki, a wyznaczyła ci lekarka następną wizytę? Bo ja jak byłam na pierwszej, lekarz powiedział, że wszystko w porządku i kazał się zgłosić w 4 miesiącu życia na następną kontrolę
mamy przyjść kontrolnie za 6 tygodni

Stary 2011-11-16, 11:23   #807
gerda
Zadomowienie

Cytat:

śnieg? o nie!!!
mam takie samo odczucie

Stary 2011-11-16, 11:24   #808
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też musiałam osobiście odebrać. Na dodatek trzeba było mieć przy sobie odpis aktu urodzenia, bo bazgrają to na jego odwrocie...
Dobrze, że mieszkam 200m od Wydziału Ewidencji Ludności UM. Natomiast mieści się to na piętrze starej kamienicy, żadnej windy tylko strome schody, więc musiałam zostawić wózek na dole, małą na ręce i na górę. Dobrze, że jak wróciłam to jeszcze stał

A ja kupiłam tego MAM Perfect( w tej promocji z apteki DoZ za 19zł)... i mała go nie chce... on jest strasznie szeroki, co z tego że wąski, ledwo jej go do buzi wkładam. Może za jakiś czas, jak trochę podrośnie jeszcze spróbujemy, on jest niby do 6 miesięcy....
Oczywiście trafił nam się niebieskie...dla dziewczynki, a jakże
A pudełko do sterylizacji w mikrofalówce fajne, niby wolno stosować tylko ze smoczkami ich firmy, ale innego też włożyłam i było ok.
Najbardziej jej podchodzi CANPOL LOVI, zielony który dostaliśmy gratis na szkole rodzenia.

U nas na odparzenie pomogła maść Bepanthen, żadne sudocremy czy linomagi nie działały
A piersi to mi całe twardną jak wychodzę na zewnątrz z zimna, i to nie tylko sutki ale cała pierś się robi jak kamień, jakby drętwiała.

Podobno dobrze bo pobudza laktację i wywołuje to najczęściej tylko dziecko. Dlatego tak trudno utrzymać laktację posługując się samym laktatorem i nie karmiąc bezpośrednio piersią.
Zuzi też tylko ten smoczek pasuje i też go dostaliśmy tyle że na targach

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:27   #809
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:

A jest tu jakaś mama, której dziecko śpi ładnie i w dzień i w nocy?
moja ladnie spi w nocy....a w dzien to roznie bywa.....nauczylam sie rozpoznawac kiedy jej sie chce spac....

Cytat:
za bioderka...

Cytat:

witaj mamusko....dawno Cie nie bylo....

Cytat:

no nareszcie bedziecie mialy paszport...dobrze ze na na czas....

i trzymam kciuki za piatkowe szczepienie...

Cytat:

rany śnieg sypieniby wiem, że to już połowa listopada ale i tak w

o rany snieg...??? ale super....juz nie moge sie doczekac wyjazdu do pl....

Cytat:

a to baba...........
Stary 2011-11-16, 11:29   #810
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa rosną nam talenty i jak sama określiłaś "udane" egzemplarze grzeczne dziecko na zawołanie

śnieg? o nie!!!

ale wredna baba? I co z tym teraz? Zapamiętał jej nr rejestracyjny?

mamy przyjść kontrolnie za 6 tygodni
Kurcze a my dopiero 29.11 idziemy pierwszy raz na usg bioderek. Ciekawe czy coś nam powiedzą że za późno albo coś. Oczywiście skierowanie dostałam dopiero jak się upomniałam a że czeka się długo na nfz to tak zeszło oby wszystko było ok z bioderkami Zuzi bo inaczej sobie nie wybaczę zaniedbania (choć mało w tym mojej winy będzie w razie czego)

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości