|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Aga, może twoje naciąganie pomogło
Super, ,mam nadzieję że u nas też w piątek okaże się , że jes ok.W ogóle jestem ciuszkocholiczką. Nie chcę nawet myśleć ile w tym tygodniu kupiłam ciuchów dla małego. A teraz jeszcze wypatrzyłam kolejny zestawik
|
|
|
|
#783 |
|
Wtajemniczenie
|
witam na odchowalni
dziś moja Małgosia kończy dwa miesiące![]() więcej napisze jak się wkleję w rozmowę
|
|
|
|
#784 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. taaaa jakby powiedziała Lula moje pseudo cycki nie ciepią podczas noszenia ![]() 3. Dzięki Cytat:
Trzymam za Was kciuki Kotek!2. Chwal się Cytat:
|
|||
|
|
|
#785 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A twojej "przygody" z krwią współczuję, sama bym się przeraziła![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#787 |
|
Wtajemniczenie
|
Sis moja mała śpi niemal całe dnie tak jak Ci mówiłam przez tel. Budzi się na pierś, czasem na przytulasa i znów zasypia. Teraz jak czytam że Wasze dzieci takie żywotne (i przypominam sobie że K. też tyle nie spał) to się zaczynam bać czy z nią wszystko ok
![]() Bliźniaczko ja nie mam takich problemów z piersiami mimo ze karmię a K. właśnie narobił do wanny i mnei o tym radośnie poinformował |
|
|
|
#788 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz jak dziecko pochwalisz to potem na odwrót. ja ostatnio moją do babci obgadałam, ze w dzień nie spi. babcia w odwiedziny przyszła a młoda 3 godziny spała ![]() Cytat:
Cytat:
u nas właśnie o tej porze sesja bączkowa Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm, ciekawe czy to źle czy dobrze...
|
|
|
|
#790 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. No on jest bossski!!! |
|
|
|
|
#792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam jak wróciłam ze szpitala to nawet lodówki otworzyć nie mogłam ![]() Cytat:
i zaraz leje się z drugiej piersi mnie jeszcze kuje jak długo nie karmię i napływa pokarm do piersi Cytat:
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Archi, na to nasze podrażnienie pachwinowe też kremiki nie działały, dopiero maść od lekarza robiona. Gratuluję! Przypomniałaś mi tym, że Benek kończy dzisiaj 9 tygodni ![]() Dobranoc mamy, kolorowych snów
|
|
#794 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i do tego strasznie drapie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i jak tam auto? mocno uszkodzone?![]() Cytat:
A co do piersi to mnie czasem sutki bolą jak wyjdę na dwór w taką pogodę jak jest teraz Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#795 | |||||||||||
|
Zadomowienie
|
hej hej
moje dziecie śpi, ja sobie poplotkowałam z mamą przez tel..a teraz oglądam Kubę i nadrabiam ... na raty.ale widzę,że i tak mi zjadło cytaty kochana...każda z Nas ma udany egzemparz.. a te egzemlarze potrafią być "udane" Cytat:
szczególnie jak korek i się nie jedzie..śliczności... ![]() Cytat:
ogólnie w domu mało..albo przy cycu albo na klacie tatusia..taaak to nawet 2h ![]() Cytat:
dziś mamie o tym mówiłam..to powiedziała,że Sarunia sprawdza czy jesteśmy..![]() Cytat:
pojedyńcze.haha świetne...a jakie słodkości na zdjęciu Cytat:
![]() co do smarowania itd... ja już pisałam. nie używam husteczek nawilżanych( tylko wodne-bez aromatów itd. poza domem) myję dupinkę za każdym razem wacikami i ciepłą wodą. mam specjalną małą miseczkę i sobie na przewijaku przemywam. niczym nie smaruje... zdarzyło się parę razy,że użyłam bephantenu albo wazelinki. tyle. mała jeszcze -odpukać- nie miała ani razu odparzonej dupki. dosłownie 2 razy zaczerwienioną ( po długich przespanych nockach) tutaj jest zasada..i mi się sprawdza..kosmetyki-do minimum. Cytat:
![]() ja pytałam. dziękuję Cytat:
o dekoldzie już nawet nie wspomnę.. nieraz był zaorany ładnie ![]() Cytat:
ehh.. mam nadzieję,że to nie duża szkoda i szybko naprawią idę nadrabiać dalej aaaa... zjadło mi cytat Karli chyba pytałaś o DYSCHEZJĘ pediatra-polka na 6 tyg jak byliśmy..była świadkiem takiej "akcji" Saruni.. i powiedziała że to raczej to. jelitka nie są dobrze rozwinięte i po prostu potrzebują czasu by dojrzeć do przerabiania-trawienia. na szczęście samo to mija. no i lepsze niż kolki..bo nie jest to zawsze...trwa kilka minut.. i tak chyba nie męczy dzidzi. u Sary już lepiej jest teraz. jak zaczęła robić kupki raz na 3-4 dni i bączki puszczać.. to nie płacze już prawie przy nich. ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- super!! też o Niej myślałam..mam nadzieję,że ok wszystko Cytat:
Cytat:
ja też..dla małej ciągle coś ![]() Cytat:
a u Nas dziś spokojnie...a Sara chyba podobnie jak Agi Amelcia będzie aktorką ![]() i DZIĘKUJĘ WAM MOCNO ZA KCIUKI ..JESZCZE NIE PUSZCZAJCIE ICH.. ale sprawa paszportu ruszyła. dziś dzwoniłam do biur.. wzięłam na litość trochę.. i w tym momencie wg. statusu na internetowej stronie..paszport Sary już się drukuje ![]() a i zapisałam Sarę na szczepienie na piątek..to na 2 m-ce..
|
|
#796 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie bola jak mnie mocno zgniecie ![]() Cytat:
dobrze ze sa wkladki laktacyjne bo mi przy tym zawsze mleczko tryskaCytat:
dla Małgosi za 2 miesiac ![]() a my dzisiaj mamy aktywna noc mała od 3 nie chce zasnac wszystkie moje sposoby zawiodły mała cały czas oczy jak 5 zł za to ja juz prawie nie widze... ja chce juz spac
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
melduje się przed odcięciem od swiata- do 18 bez prundu
![]() Agnyś- zobacz co to za maść miałaś- jaki skład ![]() Martusia- u nas właśnie sudocrem nic nie zdziałał, potem poszła w ruch mąka ziemniaczana- wg zaleceń mej mamy, i niby bylo juz lepiej i znow od wczoraj ogien na tyleczku. No to teraz uzywam masci/kremu polecanego przez brata. Mam nadzieje,ze pomoze. Przewijam malego co 2- 2,5 h co by mu nic nie zalegalo. Ech bidulek. Dzieki za odp odnosnie cycorków. Mam nadzieje, ze ten bol i dyskomfort szybko minie paaaaaaaaaaaa |
|
|
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
archinta ja swojego czasu też walczyłam z upiornym odparzeniem (kurcze...do tej pory nie wiem co było przyczyną?
Nie pomagały żadne maści dopiero wodny roztwór fioletu gencjanowego pokonał tą dolegliwość. Naprawdę polecam (kiedy już wszystko inne zawiedzie) tusia współczuję nocki... mam nadzieję, że teraz odsypiacie My wczoraj przez ponad 4 godziny po kąpieli nie mogliśmy uśpić Matiego,a jak już zasnął to spał prawie 6 godzin, Po czym karmienir i znów problem z zaśnięciem... Skończyło się spaniem na mamusiowym sysku...z założeniem, że mama się nie rusza i śpi w jednej pozycji![]() indygo padłam jak przeczytałam historię rajtuzek Dziewczyny jak to u Was wygląda... po kąpieli papu i usypianie? Czy dajecie jeszcze Waszym maleństwom trochę czasu... Niby kąpiel powinna relaksować i wyciszać maluchy. Nasz jest często bardzo pobudzony (zwłaszcza, że tuż przed kąpielą prawie usypia). Pod koniec tyg. przeprowadzamy małego do jego pokoiku No to referat walnęłam
|
|
|
|
#799 | ||
|
Zadomowienie
|
rany śnieg sypie dzidźka śpi w najlepsze na balkonie a psiak zażądał wyjścia na pole, bo zawsze mu się śnieg podobał![]() idę nadrabiać ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
ja odstawialam ponad tydzień temu beblion pepti, po tym jak moję dziecię się z koopą całą noc mordowało![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sie okazalo ze babka wjechala mu w przod a nie w tyl, po prostu auto jej zjechalo bo zapomniala wcisnac reczny jak chciala wjechac pod gorke
no i Ł sie zrobilo jej zal i sie z nia tak dogadal ze nie beda wzywac policji tylko ona mu da 2 stowy, zreszta i tak musial kupic nowa ramke od tablicy rejestracyjnej a pozniej sie okazalo ze grill czy jak to tam sie nazwya jest cale wgniecione no i babka cos zaczela ryczec ze nie ma przy sobie i sie okazalo ze oboje jada w tym samym kierunku, wyobrazcie sobie ze babka mu zwiala, heh, i tak moze sie zrobic czlowiekowi zal kobiety placzacej w tych czasach, zal.pl wiec skoro ona uciekla to Ł musial jechac na policje i okazalo sie ze moga go jeszcze obciążyc z ubezpieczalni za koszty naprawy bo nie wezwal policji na miejscu zdarzenia tylko przyjechal pozniej sam. Nie wspominam ze poznan stoi i sa takie korki i ruchy wahadlowe ze ta babka z lukaszem zablokowali caly ruch wiec jak mieli tam wezwac policje? ludzie by ich zlinczowali.. to sie rozgadalam![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#801 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko ja mowie, że to na supermena ja już się nauczyłam, że nie wolno dzieci chwalić , bo potem dają czadu![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
![]() może maja na to wstrętne mleko
|
||
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#803 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, mój jak nie śpi całymi popołudniami to tylko na rękach nie płacze i jeszcze do tego w odpowiednich pozycjach których sobie wybiera, a szczególnie takiej co mamie najciężej nosić , a odłożony do bujaczka czy wózka to za sekunde taki ryk i zaraz łzy ciurkiem lecą i trzeba pierona nosic całymi dniami, a brońboże siąść na dłużej - też źle i trzeba kursować po mieszkamiu![]() To super, dla Amelki, a wyznaczyła ci lekarka następną wizytę? Bo ja jak byłam na pierwszej, lekarz powiedział, że wszystko w porządku i kazał się zgłosić w 4 miesiącu życia na następną kontrolęCytat:
![]() Co do smarowania pupy to ja w ciągu dnia smaruję pudrem łagodzącym z nivea albo kremem pielęgnacyjnym a na wieczór kremem na odparzenia z nivea i odpukać nic się nie dzieje. Powiem wam, wczoraj to chyba jakiś kiepski dzień dla naszych dzieci był, bo mój też nie chciał prawie wcale spać, do południa przy cycku usypiał a odłożony do wózka wybudzał się po 5 min i tak było do samego wieczora, ziewał oczy tarł ale usnąć nie chciał a przed kąpielą na rękach u tz usypiał to myślałam, że po kapieli szybko uśnie i będziemy mieli spokojny wieczór, no i tak prawie było, wykąpany, nakarmiony usnął szybko przy cycku, to ja lece zanieść go do sypialki, no i odłożony coś się zaczął kręcić, paluchy do buzi, to myślę, że nie dojadł, no to ja cycka, no i podjadł, no usnął, odkładam a ten znowu sie wybudza i tak z godz, juz powoli traciłam cierpliwość, przyszłam z powrotem do dużego pokoju, wsadziła w wózek, tz buja a ten w ryk , więc stwierdziłam, że będę spać w salonie, a tz pójdzie do sypialki i nawet nie przebrałam się w pizamę bo myślałam, że jak tak się będzie wybudzał to nie opłaca mi się kłaść spać, jak usypiałam to tz jeszcze go bujał, no i obudzi łam się rano, patrzę a tu godz 5.00 , a ja w ubraniu usnęłam a Adasiek przespał od 22 do 5 rano ciągiem tyle czasu , przebrałam go, nakarmiłam i usnał i obudziliśmy się o 8 rano i mamusia się w końcu wyspałaO kurczę ale monolog walnęłam, nie wiem czy któraś z Was to przeczyta ![]() teraz Adaś śpi w wózku, ale też tak niespokojnie i muszę włączyć suszarę bo jak przestaje grać to się wybudza i nie wiem czy to dla jego słuchu nie przeszkadza?
|
|
#804 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale teraz puscila mamie usmiech mówiacy "mamusiu kocham cie" i juz ma nocke wybaczyła ![]() my po kapieli papusiamy i staramy sie uspac mała ja zawsze kapie przed nastepnym karmieniem staram sie nie wybudzac malej bo pozniej zawsze marudna ![]() a moze pozniej bedziesz kapac małego albo wczesniej zanim usnie?? Cytat:
ech zima idzie![]() u nas dzis taka mgła ze nawet sie z domu nie chce ruszac dzisiaj chyba spacer sobie odpuscimy
|
|
|
#805 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze, że mieszkam 200m od Wydziału Ewidencji Ludności UM. Natomiast mieści się to na piętrze starej kamienicy, żadnej windy tylko strome schody, więc musiałam zostawić wózek na dole, małą na ręce i na górę. Dobrze, że jak wróciłam to jeszcze stał ![]() Cytat:
Oczywiście trafił nam się niebieskie...dla dziewczynki, a jakże A pudełko do sterylizacji w mikrofalówce fajne, niby wolno stosować tylko ze smoczkami ich firmy, ale innego też włożyłam i było ok. Najbardziej jej podchodzi CANPOL LOVI, zielony który dostaliśmy gratis na szkole rodzenia. Cytat:
A piersi to mi całe twardną jak wychodzę na zewnątrz z zimna, i to nie tylko sutki ale cała pierś się robi jak kamień, jakby drętwiała. Podobno dobrze bo pobudza laktację i wywołuje to najczęściej tylko dziecko. Dlatego tak trudno utrzymać laktację posługując się samym laktatorem i nie karmiąc bezpośrednio piersią.
https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgd9bgm22r.png Edytowane przez AneczkaJ Czas edycji: 2011-11-16 o 11:19 |
|||
|
|
|
#806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grzeczne dziecko na zawołanie ![]() Cytat:
ale wredna baba? I co z tym teraz? Zapamiętał jej nr rejestracyjny? mamy przyjść kontrolnie za 6 tygodni |
||
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#809 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za bioderka...Cytat:
Cytat:
no nareszcie bedziecie mialy paszport...dobrze ze na na czas.... i trzymam kciuki za piatkowe szczepienie... ![]() o rany snieg...??? ale super....juz nie moge sie doczekac wyjazdu do pl.... ![]() Cytat:
a to baba..... ......
|
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.

Super, ,mam nadzieję że u nas też w piątek okaże się , że jes ok.

Tak samo nie miło reaguję na ciepło/zimno- piersi bola przy zmianie temp.

także szans nie było byśmy z nim pojechali bo huk w aucie niesamowity. Mam nadzieje,ze przy świeczkach damy tu radę- najbardziej w sumie martwi mnie ogrzewanie, no ale moze będzie dobrze

do tego Miki dzisiaj sie meczyl ze wzdeciami przez to cholerne mleko, to pepti w ogole mu nie podchodzi
a zeby bylo malo przed chwila dzwonil Ł ze jakas babka wjechala mu w tylek i uszkodzila tyl samochodu, git.
i jak tam auto? mocno uszkodzone?
wszystkie moje sposoby zawiodły mała cały czas oczy jak 5 zł za to ja juz prawie nie widze...
, a ja w ubraniu usnęłam a Adasiek przespał od 22 do 5 rano ciągiem tyle czasu