Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 10:36   #2731
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Hej mamuśki

Wczoraj zamiast sprzatać i prasować wybyłam na miasto Koleżanka do mnie zadzwoniła ze sie wybiera do mojego miasta na zakupy i na praktycznie cały dzień mnie porwała. Najpierw łażenie po sklepach, później obiadek, znowu sklepy i na koniec pyszna gorąca czekolada w costa(niedawno u nas otworzyli )

Zauważyłam tylko ze Agatek i Likas wróciły
no i że Sandra w szpitalu...trzymaj się kochana

Lece nadrabiać
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 10:36   #2732
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość

a ja jeszcze leże w łóżku, piję kawę i odpoczywam, na dworze -0,5 stopnia i tak szaro, że wychodzić się nie chce
No pogoda nie za ciekawa, więc ja się tez staram nie wychodzić .. Jutro się może wybiorę na jakiś shopping dla dzidzi, a dziś nie wyłażę na krok

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

wasza sytuacja przypomniała mi jak to mojego tżta jego mama wyposażyła (wyprowadzał się rok przede mną, ja miałam jeszcze ostatnio rok na studiach i musiałam zostać) - kupiła mu najtańsze sztućce w tesco, takie że jak do gęby włożyłaś to odstraszało ci jedzenie plus nieforemne i mega ciężkie talerze ehs jak to przypominamy sobie to śmiejemy się
za to w prezencie ślubnym dostaliśmy już talerze Villa Italia to nic że jemy na nich raz do roku jak oni przyjeżdzają bo aż się boję je wyciagać że się pobiją świąt u siebie nie urządzamy więc zupełnie niepotrzebnie nam je kupili
Zuzia, talerze Ci się jeszcze przydadza

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Mama pojechała dzisiaj do sanatorium. Wróci dopiero przed Świętami. Dla mnie to nawet dobrze, bo przez ten czas mam zamiar przygotować pokój dla Wojtusia, wszystko poprać itd. więc sama sobie o wszystkim zadecyduję, a jak nie będę wiedziała, to wtedy po prostu zadzwonię Mam mamę, która uważa, że wszystko wie najlepiej, a to mnie troszkę denerwuje A tak na odległość, to będzie dobrze
Przed wyjazdem wydała polecenie mojemu Tacie i Bratu, że mają mnie słuchać i pomóc mi sprzątać przed Świętami A ja będę siedziała wygodnie w fotelu, pokazywała palcem, co mają jeszcze zrobić i .... hodowała spokojnie Wojtusia
Mamy duży dom i sama jak sprzątałam zazwyczaj, to padałam. Teraz mam Męża, więc on mi dużo pomoże, ale na poziomie rodziców, to już może to zrobić Tata i Brat. Mam nadzieję, że to jakoś wyjdzie i obejdzie się bez nerwów
No to będziesz panią domu Faktycznie tak chyba lepiej, sama będziesz sobie decydować o wszystkim

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość

macie juz wyrane znieczulenie do porodu? zaczynam sie tym martwić...

Ja wyboru nie mam - u nas w szpitalu nie ma znieczuleń

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 10:39   #2733
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

dzisiaj będzie chyba 100 pytań do....

Chodzi jeszcze o pampersy. Jakie na początek kupujecie nr 1 czy 2 Bo mi się cały czas wydawało, że od urodzenia to 1 (logiczne) ale znajoma dopiero co urodziła - mała jest drobniutka i mówi, że kupiła nr 2 i są ok...
niby nr 1 są od 2-5kg a nr2 3-6kg...

no i jakie lepsze na początek (bo na początek chce pampersy, a potem się zobaczy)
premium care http://allegro.pl/pieluszki-pampers-...926292969.html
czy zwykłe? http://www.pampers.pl/pl_PL/proddeta...itnow/buyitnow
Stary 2011-11-15, 10:44   #2734
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
Plan na dzisiaj --> pranie dzidziulowych ciuszkówProszek kupiony więc zaczynam akcję pranie
ja już poprałam, przed wyjazdem, a mąż i teściowa prasują jeszcze te układanie rozmiarami...

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Wszystko będzie ok, nie przejmuj się. Starszy samiec podporządkuje sobie młodszego, ale na pewno nie zrobi mu krzywdy choć wiem, że czasami pewnie wygląda to dramatycznie
mówisz?? mam nadzieję, że będzie ok. Tamtego też wykastrujemy, mam nadzieję, że walczyć o terytorium nie będą
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ja zaczelam dzien klotnia z tz rano, a teraz zbieram sie do pracy
ojoj
ja tam nie pamiętam kiedy się ostatnio z moim kłóciłam a w sobotę mu sapałam do telefonu jak zwykle, stały tekst, że nie ma kasy, ale wybaczył mi chyba
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Super, moje małe 31 tydzień 1030 g więc muszę wrócić ale lekarz powiedział, że w ostatnich tygodniach przybywa najwięcej więc jeszcze nie ma co się martwić
o jaa, to malutek a ile byłaś teraz dni w szpitalu?? i kiedy wracasz?? Mam nadzieję, że w domu leżysz... bo to o to tutaj chodzi!! Ja non stop leżę, bo nie chcę tam wracać... w 30 tyg mój ważył 1267 więc jedz i leż
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Ja mam dwa ręczniki, obydwa z kapturkiem, z tym że jeden nie zauważyłam musze podszyć bo kapturek ma haft niczym nie osłonięty więc będzie gryźć dziecko w głowę - warto zwrócić na to uwagę, żebyś nie nadziała się jak ja. Drugi już wymacałam
a gdzie kupiłaś ręczniczki? Na allegro? takie same rozmiarki? Bo ja nie wiem co wybrać i jaki materiał

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 10:45   #2735
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
hej laseczki, na początek
wiadomośc od Moni:
"hej kochana, dobre wieści, dziś mnie wypisują aż jestem w szoku. Przyszedł ordynator i powiedział, że dostanę leki i będę leżeć w domku. Teraz czekam na wypis, jeszcze będę mieć ktg, więc dziś lub jutro napewno sie zjawie na forum, ale jestem szczęśliwa"
aa to super zawsze lepiej w domu niż w szpitalu czekać, a skoro wypuszczają to znaczy, że mały jeszcze posiedzi w ciepłym brzuszku
Stary 2011-11-15, 10:47   #2736
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

Chodzi jeszcze o pampersy. Jakie na początek kupujecie nr 1 czy 2 Bo mi się cały czas wydawało, że od urodzenia to 1 (logiczne) ale znajoma dopiero co urodziła - mała jest drobniutka i mówi, że kupiła nr 2 i są ok...

no i jakie lepsze na początek (bo na początek chce pampersy, a potem się zobaczy)
ja kupiłam 2, bo lepiej niby 'podwinąć' i w szpitalu też u mnie dają 2 chyba

Dziewczyny (te które rodziły) laski mi wmawiały z sali, że jeśli przyzwyczaję dziecko do pampersów, to tylko pampersy będzie nosił dzieciak, bo na inne będzie uczulone albo ciężko będzie odzwyczaić CZY TO PRAWDA??????? Ja chciałabym pampersy na noc zakładać, a na dzień dady i próbować...

Stary 2011-11-15, 10:54   #2737
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomośc od Moni:
"hej kochana, dobre wieści, dziś mnie wypisują aż jestem w szoku. Przyszedł ordynator i powiedział, że dostanę leki i będę leżeć w domku. Teraz czekam na wypis, jeszcze będę mieć ktg, więc dziś lub jutro napewno sie zjawie na forum, ale jestem szczęśliwa"
Super wieści W domku zawsze lepiej i z nami będzie mogła popisać
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
moja córcia w pierwszej ciąży była ułożona miednicowo od początku do konca, i z tego też powodu mialam cc. Nie chciała się skubana obrócić, chociaż znalazłam różne ćwiczenia w necie które niby miały pomóc dzidzi się kopyrtnąć. Cudowałam, leżałam z poduszką pod biodrami, robiłam kocie grzbiety, świeciłam latarką w dole brzucha, puszczałam jej tam pozytywkę i co? Dupa. I tak się nie obróciła, choć cudowałam chyba z miesiąc.
Ale tobie życzę zeby się dzidzia obróciła. Sama jestem ciekawa, jak teraz mój synalek jest ułożony.

co do materaca, to gryka kokos może być, ale ja bym wybrała taki który ma na wierzchu piankę. Kokos jest twardy. Ja zamówiłam ponad rok temu dla córci materac gryka pianka kokos i jak mi go kurier przywiózł i go rozpakowałam, to byłam strasznie nim rozczarowana. No ale młoda nie ma wyboru, spała na nim i dalej śpi, choć jak się braciszek urodzi to przeniesie się do swojego duzego łózka z materacem spręzynowym (w dzień już tam śpi)
Moja dzidzia też długo była ułożona miednicowo, dlatego nie czułam długo ruchów maleństwa (i do tego jeszcze łożysko na przedniej ścianie) .. Ale na ostatniej wizycie lekarz powiedział, że główka jest na dole

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:

Inutil, dobre pytanie - też się podłączam

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Dziewczyny (te które rodziły) laski mi wmawiały z sali, że jeśli przyzwyczaję dziecko do pampersów, to tylko pampersy będzie nosił dzieciak, bo na inne będzie uczulone albo ciężko będzie odzwyczaić CZY TO PRAWDA??????? Ja chciałabym pampersy na noc zakładać, a na dzień dady i próbować...
Agatek, dziwne mi się to wydaje i jakieś mało prawdopodobne ....
Ale może doświadczone mamy się wypowiedzą ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 10:57   #2738
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Od kiedy są te skurcze przepowiadające BH ? Bo ja czasami czuje taki lekko ćmiący ból jak na okres Nie jest to uciązliwe ani mocno bolesne ale odczuwalne i sie zastanawiam czy to wlasnie te slynne przepowiadacze juz w 29tc
Właśnie mnie wieczorem i w nocy też zaczyna pobolewać brzuch jak na okres ,ale na razie delikatnie i też się zastanawiam czy to te przepowiadacze.Wizyte mam 24 więc się zapytam

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Ja juz po moim USG Cysta jest uparta i nie wchłania się, ale też nie powiększa. Pani doktor stwierdziła, że skoro od 3 m-cy nic się nie zmienia, to nie ma sensu robić już kolejnego USG za 4 tygodnie skoro za 6 tyg mam juz termin porodu. Zrobią USG synkowi jak się juz urodzi. Także widziałam dziś swoją miłość maleńką po raz ostatni przed porodem. Mrugał do mnie oczkiem, ehh jak ja kocham to moje Maleństwo... Przykro mi bo za każdym razem szłam na to badanie z taką nadzieją w sercu...
Dzięki Dziewczynki za kciuki i otuchę. Dobrze, że mogę Wam o tym napisać.
Nawojka dobrze ,że juz nie rośnie,a mówili Ci co będą z nia robić jak już dzidziolek się urodzi

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
d
iw ogóle wczorajszy dzień, to dla mnie masakra była.. cały dzień brzuch mi ćmił jak na okres i lezałam ( poza tym wypadem na chwilkę po bułki) i było mi słabo, mdliło mnie i w ogóle..
wieczorem za to dostałam skurczy tak co 10 min a bolało mnie tak, że nie byłam w stanie podnieść głowy i łzy mi same płynęły po twarzy aż tak bolało mąż już przerażony na mnie patrzył, że zaczęłam rodzić, że jeszcze nie gotowi jesteśmy, że będzie musiał kończyc kupno wyprawki i że to już i w ogóle. Skurcze na szczęście przeszły po jakiejś godzinie ale ból był masakryczny, zaczynam się bać porodu bo nie chciałam ryczeć a jednak się nie dało... mieliśmy jechać do szpitala ale skończyło się na 6 fenoterolach w sumie wczoraj i było późnym wieczorem już ok. Ale mam nadzieję, że to już sie nie powtórzy bo sam tz wczoraj powiedział, że mi strasznie współczuje tego co mnie czeka
Nikotynko ,a nie zadzwoniłaś do lekarza co to moze być i czy tego fenoterolu sama zweiększyłąs sobie dawke.Współczuję ci tego bólu

Ja mam 3 ręczniczki po chrześniaku.
Wczoraj kupiliśmy wózek tako warrior ,używany ale jeszcze na gwarancji .Jeszcze musze dokupić nosidełko i zastanawiam się czy kupić z adapterem żeby wpiać do stalaża,cz bez bo i tak w zime wozic w nosidełku raczej nie będę ,tylko nosiidełko będzie potrzebne do samochodu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek Niki.jpg (89,1 KB, 41 załadowań)
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:01   #2739
kasikzaki
Zadomowienie

Monia trzymaj się kochana, wiem ze w szpitalu można do głowy dostac a jak jeszcze widać ze nic nie robią to już w ogóle.
Stupka buziaki dla Moni również ode mnie

Czubasku Twoja teściowa jest po prostu niemozliwa, ciekawe co jeszcze wymyśli

Zuzia to sporo zamawiałaś, 20 pozycji.....Ja też u niego brałam ale moze 10 rzeczy, nawet nie wiedziałam że jest taki limit
a i jeszcze mam pytanie, a dlaczego chcesz prac jeszcze raz w grudniu , kurcze ja prałam tylko raz i dzisiaj może w końcu poprasuję i do komody.
Co do śpiwora to prałam w poszewce poduszki, tak samo milusi kocyk

Haniula ja nie wiem kiedy te skurcze, Kiedys słyszałam ze miesiąc przed porodem, a tu na wątku dziewczyny pisały że już miały takie. Ja w niedzielę skończyłam 33tc i jeszcze takich nie miałam a takie bóle to nie wiem czy to skurcze Siostra mi mówiła że jak jest taki skurcz to brzuszek sie na pina i tyak jak byś kroku nie umiałą zrobić i trzeba chwile odczekać ale moze każda ma inaczej

Nawojka jakie to niesprawiedliwe, nawet nie mogę sobie wyobrazić ja musi ci być cieżko. Wiadomo ze i tak jest dobrze że się cysta nie powiększa ale to cholerstwo nie pozwala Ci pewnie odetchnąć. Oby wszystko się szybko wyjaśniło po porodzie i zebyś nie musiała sie już martwić.
Stary 2011-11-15, 11:03   #2740
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Agatek, dziwne mi się to wydaje i jakieś mało prawdopodobne ....
Ale może doświadczone mamy się wypowiedzą ...
No właśnie też mi się wydaje to dziwne... przecież od pampków też może być dzieciak uczulony, czy coś... nie wiem czy mi zazdrościły, że mam pampersy czy jak

agawoo odpoczywaj i się kuruj misiaku

mala_stopka super, że Monie wypuszczają!! Oby tylko dbała o siebie w domku!

Stary 2011-11-15, 11:04   #2741
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:

no właśnie tak mi znajoma mówiła, że 2 lepsze, bo podwinąć można, a są troszkę większe i w tych 1 kupy mogą wylatywać
A co do przyzwyczajenia to nie słyszałam o tym. Sporo słyszałam właśnie o tym, że na początek większość jednak pampersy kupuje, a potem właśnie DADA biedronkowe bo podobno bardzo dobre.
i o przyzwyczajeniu nie słyszałam... ale to ze słyszenia wiem tylko

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja mam 3 ręczniczki po chrześniaku.
Wczoraj kupiliśmy wózek tako warrior ,używany ale jeszcze na gwarancji .Jeszcze musze dokupić nosidełko i zastanawiam się czy kupić z adapterem żeby wpiać do stalaża,cz bez bo i tak w zime wozic w nosidełku raczej nie będę ,tylko nosiidełko będzie potrzebne do samochodu.
Fajny wózek
A jakie nosidełko kupujesz? Bo właśnie dzisiaj o to pytałam ja chcę koniecznie żeby można było wpiąć w stelaż, bo jak pojedziemy gdzieś na zakupy czy gdziekolwiek gdzie trzeba będzie trochę pochodzić (oczywiście nie chodzi o spacery) to łatwiej włożyć sam stelaż do bagażnika i szybko wpiąć fotelik.

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-11-15 o 11:06
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:04   #2742
anankee
Rozeznanie

czy się dziecko przyzwyczaja do pampersów to nie pomogę. Moja córcia na początku używała babydream (z miesiac moze), apotem i już do teraz dady.
Ale mogę powiedzieć ze jej pupa przyzwyczaiła się do kremu. Od urodzenia używałam jej na pupę sudokrem. Teraz dostalam w prezencie krem johnsona na odparzenia i po kilku dniach pupa w krostach i czerwona. To samo się działo jak próbowałam kiedyś z bambino i ziajką. Wróciłam momentalnie do sudokremu i po 2 dniach pupa znowu gladka i delikatna

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:04   #2743
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
kasikzaki piękne zakupki!!
Dziękuję

AgaMili jeszcze nie wiemy dokładnie jak to będzie dzisiaj albo jutro będziemy pisać do sprzedawcy na all czy jest możliwość wysyłki do Ie (słyszała ze czasami się zgadzają) a jak nie to do rodziców i oni kurierem wyślą
Stary 2011-11-15, 11:08   #2744
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
czy się dziecko przyzwyczaja do pampersów to nie pomogę. Moja córcia na początku używała babydream (z miesiac moze), apotem i już do teraz dady.
Ale mogę powiedzieć ze jej pupa przyzwyczaiła się do kremu. Od urodzenia używałam jej na pupę sudokrem. Teraz dostalam w prezencie krem johnsona na odparzenia i po kilku dniach pupa w krostach i czerwona. To samo się działo jak próbowałam kiedyś z bambino i ziajką. Wróciłam momentalnie do sudokremu i po 2 dniach pupa znowu gladka i delikatna
dobrze, że mówisz, bo ja z pupą w krostach i czerwoną pewni poleciałabym do lekarza... ja założę na początek dadę, na noc pampersa i zobaczymy co się będzie działo...

Stary 2011-11-15, 11:09   #2745
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Zuzia to sporo zamawiałaś, 20 pozycji.....Ja też u niego brałam ale moze 10 rzeczy, nawet nie wiedziałam że jest taki limit
a i jeszcze mam pytanie, a dlaczego chcesz prac jeszcze raz w grudniu , kurcze ja prałam tylko raz i dzisiaj może w końcu poprasuję i do komody.
Co do śpiwora to prałam w poszewce poduszki, tak samo milusi kocyk
Ja też piorę raz, wyprałam w zeszłym tygodniu, dzisiaj też będę prasować. I chyba więcej prania nie trzeba
Cytat:
No właśnie też mi się wydaje to dziwne... przecież od pampków też może być dzieciak uczulony, czy coś... nie wiem czy mi zazdrościły, że mam pampersy czy jak
ja mam znajomą, której mała ma uczulenie na pampersy. Za to super u niej sprawdzają się właśnie DADA biedronkowe i tylko te kupuje
Stary 2011-11-15, 11:12   #2746
*Agatek*
Zakorzenienie

Jakie zamówiłyście z allegro ręczniczki i jakie polecacie???

Stary 2011-11-15, 11:13   #2747
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie tak mi znajoma mówiła, że 2 lepsze, bo podwinąć można, a są troszkę większe i w tych 1 kupy mogą wylatywać
A co do przyzwyczajenia to nie słyszałam o tym. Sporo słyszałam właśnie o tym, że na początek większość jednak pampersy kupuje, a potem właśnie DADA biedronkowe bo podobno bardzo dobre.
i o przyzwyczajeniu nie słyszałam... ale to ze słyszenia wiem tylko

Fajny wózek
A jakie nosidełko kupujesz? Bo właśnie dzisiaj o to pytałam ja chcę koniecznie żeby można było wpiąć w stelaż, bo jak pojedziemy gdzieś na zakupy czy gdziekolwiek gdzie trzeba będzie trochę pochodzić (oczywiście nie chodzi o spacery) to łatwiej włożyć sam stelaż do bagażnika i szybko wpiąć fotelik.
Z pieluchami też mam zamiar tak zrobić,a co do nosidełka to sama nie wiem jaki kupić.Musze gdzies poszukać jakie modele do tego wózka pasują bo jestem kompletnie zielona i jeszcze dodatkowo mam trudno bo stelaż mam wózka czarny więc jak będę kupowała z adapterem to muszę szukać z czarnym ,zeby pasował.Właśnie tez myślałam o centrach handlowych że by sie przydał ,zeby wpiać ,ale nie wiem czy tak będziemy często chodzić na zakupy ubraniowe.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:18   #2748
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
no to co, używać od początku kilku różnych na raz żeby nie przyzwyczaić czy jak?

jej jaki ja tłumok w takich sprawach jestem

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Jakie zamówiłyście z allegro ręczniczki i jakie polecacie???
ja pisałam, o okryciach tu https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2727

zaraz pójdę zobaczyć czy drapiące bo jeszcze nie sprawdziłam
Stary 2011-11-15, 11:18   #2749
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Kurcze nie wiem co z tym przewijakiem - kupować czy nie
Bo nie stałby tą dłuższą powierzchnią do przewijania na wprost, tylko byłaby ona wzdłuż ściany...

Z kolei idealnie by się wpasowało w dziurę między łóżeczkiem a szafą...

Co myślicie?
Ja mam podobny tylko 2 poziomy. Osobiście nie chciała bym bokiem przebierać choć bokiem stoi do ściany tylko ze jak mam dostęp z 3 stron. Musisz sobie wypróbować na sucho na jakimś innym meblu. Lepiej teraz niż później masz się męczyć, no może nie męczyć ale ja sprawdzałam i nie jest mi wygodnie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
czy byłyście na USG w 28-32 tyg? Ja właśnie z niego wróciłam, jestem w 32 tc i dzidziuś ma ułożenie miednicowe podłużne. Pan Doktor powiedział, że są szanse żeby się przekręcił, ale raczej mam się nastawić na cc (pierwsza ciąża). Ciekawa jestem czy Wasze dzidzie ułożyły się już prawidłowo
Eeee to jeszcze nie jest przesądzone i uważam ze za szybko na takie opinie. Moja dzidzia na usg 28t5d i na sprawdzeniu ręcznym brzuszka w 31t 2d miała glówkę u góry i powiedziano mi że ma jeszcze sporo czasu zeby się przekrecić. Na usg 32t 4d główka już była na dole Dokładnie pamiętam ten dzień przekręcenia bo z brzucha mi robiła masakrę hehe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 11:21   #2750
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
wiadomośc od Moni:

a co mówić jak masz nakaz leżenia własnie?? a wiele z nas tu tak ma...

jak ktoś nie jest/nie był w takiej sytuacji to nie zrozumie, albo nie chce zrozumieć...

ja jestem w drugiej ciąży i znowu jestem na zwolnieniu- w pierwszej już od 8 tc byłam, bo kosmówka sie odklejała) i widzę, jak w pracy szczególnie te stare babsztyle patrzą na mnie krzywo i po cichu komentują jak co jakiś czas się tam zjawiam, zeby do kadr iśc czy popodpisywac jakieś papiery....
że przecież dobrze wyglądam i dlaczego do pracy nie chodzę?
Super, że Monika wychodzi
Ja mam taką "koleżankę" w pracy, która jeszcze przed moim zajściem gadała, że nie rozumie kobiet, które siedzą na zwolnieniu w domu. Ona w ogóle jest głupia! Gadała mi, że moja siostra to chyba wyrodną matką jest, skoro oddała swoje dziecko do żłobka. No a przecież ona to siedziała ze swoim na wychowawczym, a miała do pomocy ojca i bratową, którzy (przynajmniej tak wynika z jej opowiadań) duuuużo jej pomagali. Ona to nie była leniwa, ale kobiety w ciąży, jak są na zwolnieniu, to są. Ludzie są dziwni i trzeba się przyzwyczaić

Cytat:
Ja mam dwa okrycia kąpielowe - jedno właśnie dostałam w niedzielę od znajomych co nas odwiedzili. Z BabyOno, zresztą słyszałam sporo dobrego o tej firmie O taki z pszczółkami http://allegro.pl/babyono-okrycie-ka...935857922.html
nie odpakowywałam go, mogę sprawdzić jak jakościowo i czy drapie. Drugi mam z Kubusiem takie http://allegro.pl/recznik-kapielowe-...915733615.html
Sprawdź

Cytat:
Mam pytanie, jaki fotelik do samochodu kupujecie? Bo ja mam mętlik w głowie. Mamy wózek x-lander, chciałam fotelik maxi-cosi, ale i tak w samochodzie będziemy przypinać pasami, więc nie wiem czy wtedy bezpieczeństwo jest takie same. O fotelikach x-car (chyba tak się nazywają te x-landerowe) słyszałam niefajne opinie. A fotelik musi dać się wpiąć w stelaż. I teraz kompletnie nie wiem co zrobić
Ja dostałam od znajomej Maxi Cosi. Innymi się w ogóle nie interesowałam. Tylko widziałam w testach bezpieczeństwa, że jest dobry

Cytat:

Ja kupiłam 1 opakowanie w rozmiarze 1 tych drugich. Jakoś logiczne mi się wydało, że rozmiar 1. Tam jest ok. 40-50 pieluch, a podobno dziecko na początek to ciągle sika, lub robi kupki, więc opakowanie starczy pewnie na kilka dni Jak zobaczę gdzieś w promocji, to kupię rozmiar 2, żeby od razu do sklepu nie lecieć po porodzie

Cytat:
To chyba jakaś głupota! Że niby do pampersów się przyzwyczają a do innych to już nie? Jasne, że może być tak, że dziecko będzie tolerowało tylko oryginalne pampersy. Ale ile jest osób, które próbują różnych pieluszek i jest ok? Taki przypadek to pewnie 1 na milion

Cytat:
Haniula ja nie wiem kiedy te skurcze, Kiedys słyszałam ze miesiąc przed porodem, a tu na wątku dziewczyny pisały że już miały takie. Ja w niedzielę skończyłam 33tc i jeszcze takich nie miałam a takie bóle to nie wiem czy to skurcze Siostra mi mówiła że jak jest taki skurcz to brzuszek sie na pina i tyak jak byś kroku nie umiałą zrobić i trzeba chwile odczekać ale moze każda ma inaczej
No jak ja idę gdzieś i się zapomnę, to Dzidek właśnie tak mnie "stopuje".
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:22   #2751
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a ja oglądam na all czapki zimowe i szaliki bo nie mam dla juniora...
A szalik to już tak od razu potrzebny?? Chyba też szyjki to za dużo nie bedzie do owijania jak się kombinezon ubierze ja nie mam szalika
Stary 2011-11-15, 11:28   #2752
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz, dobrze wiedzieć ..
To ja na początku może będę używać czegoś innego, a Sudokrem stosować w razie w?

Stary 2011-11-15, 11:29   #2753
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam wróciłam wróciłam!!!

Do szpitala nie wracam!!!!

Dzidek w tydzień przytył 400 gram i waży 1670 gram/31 tc

Laseczki
no super, że już jesteś!
Cytat:
znowu mnie badał dr. Paluszyński wysoki, starszy, siwy (z 5 dych miał) i mega super podejście i byłam w szoku gdy powiedział wagę! (to pewnie od tych frytek, jadłam 3x w tamtym tyg ) ale się ucieszyłam strasznie na wypisie brak info o powrocie, więc muszę leżeć i się pilnować w domu- trudno. Wolę tu, niż z tamtymi laskami
A z goleniem z rańca- masakra, ciemno w tej łazience, lusterko nic nie dało, także jechałam na oko ale i tak mnie nikt nie obejrzał.. :nudy: a ja tu się na cycek glancek robię, a tu nici! A taki doktorek Paluszyński mógłby mnie badać non stop

bybella mam nadzieję, że teraz jakoś na czasie spotkamy się z 19mala83 na pizzy Mam straszną ochotę
no widzisz, a mnie on maca co miesiąc bo to jest właśnie mój doktorek

oj tak na pizze bardzo chętnie! mniam, już jestem głodna ale tak może za 2 tyg.? napiszcie jak wam pasuje, w tygodniu czy w weekend.

Cytat:
sutek czy w brodawce? bo mnie brodawce tak przez 2-3 dni bolała, taka gula- ale ustąpiło... i nic teraz nie mam. Jak dłużej będzie boleć, to zadzwoń do szpitala/położnej
no trochę mi przechodzi, mam nadzieję, ze całkiem przejdzie
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Bybella
, kurcze, Ty mnie tak nie strasz. Ja zamierzam urodzic zdrowe, silne i szczesliwe Nietoperzatko. Nie dopuszczam mozliwosci, ze bedzie inaczej. Az zaraz chyba zjem dodatkowy zabek czosnku
oj ja nie straszę, tylko ostrzegam ale jak słyszę takie rzeczy to mnie ten strach jednak ogarnia
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Oglądacie dziś ten dokument na jedynce o 22.00 '' Mama" ?
łoo jeny ja ogladałam wczoraj, jak zwykle się spłakałam... po prostu podziwiam takie osoby. aż mi głupio jak ja sobie czasem myślę czy sobie dam rade w nowej roli, jak to wszystko pogodzę itd. a tu taka osoba ma tyle samozaparcia i daje radę
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
dostane zapalenia płuc
zapalenie płuc od materaca? no tego to jeszcze nie było ale się uśmiałam. szkoda, ze tobie z taką babą nie jest do śmiechu

idę zaraz znowu czytać o wózkach w necie, chyba zwariuję od tego a czas leci mi dzisiaj w domku, długo pospałam i teraz mało czasu dla sioebie, a muszę się ogarnąć zanim tż wróci z pracy. a jakbym pracowała to nie wiem jak bym się teraz wyrabiała baj baj laski
Stary 2011-11-15, 11:32   #2754
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:

Agatek to jakies bzdury!!!

na każde pieluszki dziecko może być uczulone albo poprostu może gorzej tolerować, więc warto wypróbować kilka i przejsc na te które najlepiej pasują i finito
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:32   #2755
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Sprawdziłam. Obydwa wydają się fajne gatunkowo, ten z BabyOno jednak lepszy - grubszy i milusi taki włożyłam ręce w te dziobki i nic mnie tam nie drapie - wiadomo, jak są aplikacje to jest sztywne trochę ale moim zdaniem nic nie przeszkadza.
Jak bym miała wybierać to zdecydowałabym się na Baby Ono

Edytowane przez inutil
Czas edycji: 2011-11-15 o 11:34
inutil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:40   #2756
mala_stopka
Zadomowienie

a co do rozmiarów pieluch to jak na mój gust obojetnie czy założycie takie 2-5 czy 3-6 kg, one aż tak dużo się nie różnią, a schodzi tego spoooooro

reczniczki- nie pomoge, bo mam po córze, a nie pamiętam gdzie kupowałam.....

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

krem do pupy najlepiej mieć dwa i smarować 2-3 jednym i potem drugim własnie żeby pupcia się nie przyzwyczajala, ale mi i lekarz i położna mówili, zeby jak nic się nie dzieje, nie jest zaczerwieniona to nie smarowac non-stoper, bo potem jak faktycznie coś się dzieje, to kremy nie działają
ja używalam i będę teraz tez uzywac sudokrem i alantan

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2011-11-15 o 11:36
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:40   #2757
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:

Kochana nie słuchaj tych głupot!! To nie prawda!! Ja przy Jasiu używałam pampersów, czasem huggiesów zalezy jakie byly w promocji w sklepie. A te zwykłe tez kupowalam , np. jak mial biegunke. To kompletna bzdura co Ci te dziewczyny powiedziały. Może być tak ,że może być dziecko uczulone na jakies pampersy a i owszem ale to wcale nie zalezy od tego do jakich dziecko sie przyzwyczai. Olej to!! Nawet sobie tym głowy nie zaprzątaj.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 11:41   #2758
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Super, że Monika wychodzi
Ja mam taką "koleżankę" w pracy, która jeszcze przed moim zajściem gadała, że nie rozumie kobiet, które siedzą na zwolnieniu w domu. Ona w ogóle jest głupia! Gadała mi, że moja siostra to chyba wyrodną matką jest, skoro oddała swoje dziecko do żłobka. No a przecież ona to siedziała ze swoim na wychowawczym, a miała do pomocy ojca i bratową, którzy (przynajmniej tak wynika z jej opowiadań) duuuużo jej pomagali. Ona to nie była leniwa, ale kobiety w ciąży, jak są na zwolnieniu, to są. Ludzie są dziwni i trzeba się przyzwyczaić
Kropeczka, ludzie to za grosz pomyślunku nie mają
Ja poszłam na zwolnienie dopiero w 7 miesiącu i to po pobycie w szpitalu mi dali zwolnienie, a jak przyjechałam do pracy przeszkolić nową osobę to usłyszłam(od szefa ) , że ja to chyba symuluję, bo świetnie wyglądam
Załuję, że zrobiłam sobie makijaż, mogłam zamiast tego domalować sobie sińce pod oczami i zrobić minę cierpiętnicy

Tak, sam wygląd pewnie świadczy o tym, czy ja się czuję dobrze czy źle ...

Stary 2011-11-15, 11:42   #2759
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
A szalik to już tak od razu potrzebny?? Chyba też szyjki to za dużo nie bedzie do owijania jak się kombinezon ubierze ja nie mam szalika
Ja szalika nie bede kupowac,jak dzidzia ma pod szyje zapiety kombinezon,to wystarczy tylko ciepla czapka.
Stary 2011-11-15, 11:42   #2760
uska000
Zadomowienie

ja sie wypowiem jako mama chrzestna;p i po poradach mamy mojego chrzesniaka;p

a wiec czy 1czy2 nie ma roznicy ale potem lepiej mniejszy jesli dalej tylek wchodzi bo im wieksze tym mniej w paczce i kasy wiecej idzie

co do tego ze sie dziecko odparzy po zmianie nie ma reguly.. jak ma uczulenie to ma i nawet po pampersie moze miec.. wiec sposob Agatka jest super
Szwagierka twierdzi ze trzeba probowac raz to raz to ona tylko dade uzuwa i nie zamienila by na nic a jej siotra tylko hugiesa te dumbo packi

co do okryc to ja mam takie http://allegro.pl/efik1-korona-okryc...932611632.html

a ja mam pytanie gdzie jest najtansze ubezpieczenie dla mlodych kierowcow??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości