|
|
#691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cytat:
co do dyni to może ja się niepotrzebnie na nią napaliłam ale ciągle napotykam jakieś przepisy i mnie kusi Cytat:
Cytat:
|
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Haniu - co za teściowa. Moja co prawda tez chciala uzywane w koncu stanelo na nowym. Ale sie z nia nie odzywam juz dwa miesiące. Po 3 latach malzenstwa nie wytrzymałam Podobnie rządziła u mnie,ze miała byc cesarka, ze w złym terminie rodze, ze po co do prywatnego lekarza i kazała mi chodzic do pracy, a brałam leki na podtrzymanie. A o imię jaka walka ![]() I nadszedł piekny dzień kiedy wydarłam się jak prawdziwa lwica, ktora broni swojego lwiątka. Teraz mnie swoimi tekstami nie raczy, ale mojego męża. Moje dziecko jest za grube, za włochate,etc JA bym zrobiłą tak z recznikami- wyskoczyłabym z nimi i uradowana mowiac jaka swietna szmate do podlogi CI kupiła. No wprost cudownie wypolerowałas wszystkie podłogi ![]() Jak robicie zupe dyniowa? Mam smaka Asiuk - mam podobny problem jak Ty,. Zero checie na czym u Ciebie staneło? |
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Do fanek Dextera - nie wiem, czy oglądałyście najnowszy odcinek "Nebraska" - ale według mnie to jeden z najlepszych odcinków ze wszystkich serii ![]() Cytat:
Kurczak wyszedł fajny, ale niezbyt "przeprawiony" - liczyłam na wyraźniejszy smak, ale to kwestia mojej zachowawczości (moje proporcje bardziej nadałyby się na 1 kg mięsa, mogłam dodać też więcej czosnku). Także był smaczny i wyraźny, ale nie jakoś szczególnie "inny"
|
|
|
|
|
#694 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
to trafiłaś na wersję, której ja też nie lubię. Najlepiej samemu zrobić, bo to żadna robota, a przyprawić można po swojemu. nie znałam tego słowa Cytat:
Ja generalnie podsmażam dynię pokrojoną w kostkę na maśle, dolewam bulion, gotuję, potem wszystko miksuję i przyprawiam imbirem, pieprzem, czosnkiem, solą. Podaję z groszkiem ptysiowym albo grzankami, dużą ilością zieleniny (kopru, pietruszki lub kolendry - w zależności, co mam) i kleksem kwaśnej śmietany |
|
|
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
Jestem dziś nieco przytępiona. Nie dość, że poszłam spać ok. północy z perspektywą wstawania o 6, to jeszcze od 4 do 5:30 młoda postanowiła pogadać sama ze sobą i wypić herbatkę Chyba że od dziś to właśnie jej norma ![]() Postanowiłam pobuszować trochę po All i być może zakupić jakieś fajne, ale używane ciuchy, w ramach oszczędzania Jak mi się uda dobrze zapolować, to dam znać.
|
|
|
|
|
#696 |
|
Zakorzenienie
|
Miśku dziękuje za przepis:Cmok:
Asiuk nadal karmie ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Ja zaczełam sobie kupowac sama uzywane rezczy, Młody tez ma, ale głownie markowe uzywane, bo piore, piore i nie znać,że noszone. CHociaz ostatnio kupuje tez sobie na bazarze u Bułgarów- płaszcz za 100 złotych z wełny, sprawdziłam bo podpaliłam, swetr za 50 złotych z wełny, jeansy po 30. Nie inwestuje w siebie, bo cały czas sie zmieniam, a do pracy nie wracam
|
|
|
|
#697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Do tej pory obecną serię uważam za najgorszą, mam nadzieję, że ten odcinek pozytywnie mnie zaskoczy. Dziewczyny, robicie sushi? jeśli tak, to możecie opisać krok po kroku jak je przyrządzacie? Wczoraj TŻ zamówił dla nas zestaw na allu i teraz muszę się nauczyć je robić, już nie mogę się doczekać, kiedy je zjem
|
||
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Xzora, na naszym wątku przepisowym kiedyś wstawiałam sushi krok po kroku ![]() Emilko, ja widziałam Dextera, niestety ten odcinek wydał mi się beznadziejny...
|
|
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedyś też patrzyłam za jakimiś fajnymi rzeczami na allegro, ale niestety z wysyłką wcale tanio nie wychodzą, do tego nie lubię licytacji raz tylko udało mi się kupić spódnicę z wysokim stanem - idealnie do mnie dopasowaną A co do używanej odzieży, to ja w takich sklepach nie umiem robić zakupów, chociaż bym chciała. Jedna rzecz na 100 jest fajna, a reszta to szmaty. Jak już jest coś fajnego, to często wcale nie w atrakcyjnej cenie, albo nie w moim rozmiarze. Obok mojego bloku jest duży ciuchland, do którego są mega kolejki. Byłam tam może z 10 razy i tylko raz trafiłam na coś fajnego (kupiłam kurtkę do biegania, nówka markowa). Nie mam cierpliwości do tego typu zakupów. W ogóle moje miasto w ostatnim roku stało się krainą ciuchlandów, praktycznie każdy nowy sklep, który się otwiera, to tania odzież. Ostatnio powstał Dzieciuszek ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- super wszystko dokładnie opisałaś, powinnam dać radę! boję się tylko o to zawijanie rulonika na tej macie, czy ładnie mi się ten ryż zbije, czy nie będzie wylatywał |
|
|
|
|
#700 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten ryż jest tak kleisty, że nie ma szans na rozwalenie
|
|
|
|
|
#701 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam ochotę na coś w winie czerwonym- ale nie opyla się wina otwierać do jedzenia bo wiadomo- szklanka idzie maks, a reszty nie ma kto wypić aktualnie ![]() Cytat:
Gdybym z nim jechała nie to że nie byłoby kawy a pusta lodówka i nieopłacone rachunki. Dlatego przez te 6 lat byłam z nim tylko 3 razy. ![]() No to sobie wytłumaczyłam czemu nie widziałam Kopenhagi, Moskwy, Bejrutu, Barcelony, Lozanny, Odessy, Kijowa itd itd- pewnie wymieniałabym jeszcze z godzinę ![]() Dobrze że nie będziesz miała z kim gadać. Swoją droga dziwne- bo mój mąż ma zupełnie odmienne wspomnienia dotyczące Moskwy. ![]() No ale on zazwyczaj ma inne odczucia niż wszyscy- do Paryża nie weźmie mnie za skarby świata, Bracelona syf, Londyn- szkoda czasu , Zurich przereklamowany, w Moskwie Kijowie Odessie super ludzie, pomocni, wszyscxy gadający po angielsku, uwielbiający Polaków- same ochy i achy ![]() Cytat:
Ciekawe jak długo ja będę starała się być w miarę delikatna ![]() Dziś przychodzą- już mnie nerwy noszą ![]() Cytat:
![]() Ja do indyjskiego na 2 piersi daję po łyżeczce przypraw Dużo- ale o to chodzi ![]() Cytat:
.
|
|
#702 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzisiaj dzień :/ nosi mnie,chyba mnie cos trafi zaraz!
Mała marudna,ja wkurzona na maksa cudownym zusem,tesciową i szwagierką i do tego ta pogoda...Aaaaaaaaaaaaaaa
|
#704 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dla mnie wreszcie coś się "ruszyło" - bo ten sezon był dość miałki... Wreszcie jakiś rys charakterologiczny i dynamiczna "podróż w głąb siebie". Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie też pogoda dobija, ostatnimi dniami jak tylko wyszłam na dwór to telepałam się zimna, dlatego też niezbyt grubą zimową kurtkę zamieniłam na ciepłą, narciarską, zwykłą czapkę na narciarską czapę podszytą polarem, a półbuty na zimowe kozaki za to do biegania ubieram się tak jak wcześniej i jest mi ciepło Cytat:
![]() wy cały czas o jedzeniu, a ja ostatnio w ogóle nie mam pomysłów na obiady. TŻ mnie drażni, bo nie potrafi powiedzieć co chce na obiad, a jak ja coś proponuję co lubię, to mówi, że to nie jego smaki, a jak proponuję coś co on lubi, to też kręci głową Edytowane przez xzora Czas edycji: 2011-11-16 o 13:02 |
|||
|
|
|
#707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie tylko podczas biegania jest mi ciepło w normalnym stroju, a poza tym przerzuciłam się na ciepłe ciuchy. Jest akcja, tylko... inna ![]() Ja dziś nie miałam pomysłu, ale coś już mi się klaruje po przejrzeniu kilku stron wątku "co robicie dziś na obiad", durszlaka i Kwestii Smaku. Chcę się trochę wczuć w to gotowanie, bo próbuję męża trochę odżywić. Pracuje bardzo intensywnie i często nie ma czasu na jedzenie w pracy, szczególnie jak nic nie weźmie z domu. Więc postanowiłam, że codziennie dostanie paczkę z obiadem. Gotuję większe porcje, ale już nie wchodzi w grę jedzenie przez dwa dni tego samego, bo dla męża byłby to 3 taki sam obiad ( bierze do pracy z poprzedniego dnia...). Więc mam zagwozdkę Do tego mąż jest typem mięsożercy - obiad bez mięsa to przekąska.Na razie odświeżam standardy, bo dawno ich nie jadaliśmy. Dziś jeszcze nie wiem, co zrobię, ale w grę wchodzą kotlety mielone z ziemniakami i buraczkami lub zamiast mielonych - duszone żeberka (za dużo jemy drobiu, już mi się to przyjadło).Albo też zrobię zupę porowo-groszkową z koprem. |
|
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie bez udziwnień- sól, pieprz i dużo cebuli. Ja dziś robię risotto z kurakiem, boczkiem, pomidorami suszonymi i groszkiem. No i zupę ogórkową Ta porowo -groszkowa to krem??
|
|
#709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aa..i zumba to super sprawa ![]() zus - zalegają mi juz 2 miesiąc z wyplatą macierzyńskiego ,a na moje ponalenie reakcja w stylu "ciesz sie,ze w ogole dostajesz,bo w niktorych rejonach nie tylko sie spozniaja ale i płacą na raty" tesciowa -czemu nie chrzcicie?musicie ochrzcić,jak to tak bez chrztu? obecnie robi jazdę (głownie mi ) z byle powodu,a tak naprawde o ten chrzest chodzi :/ szwagierka -jestes nienormalna,dziecko ci na glowe nasra jak podrosnie,czekam tylko az sie wam noga powinie i bede sie smiać ogolnie miło,nie ?
|
|
#710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez udziwnień - choć na pewno dodam suszonego grzybka ![]() Zupa - to nie krem. Jest z ziemniakami, marchewką, podsmażonym na maśle porem i mrożonym groszkiem. Odrobina słodkiej śmietany do tego i koper plus dużo pieprzu. Na bulionie warzywnym lub mięsnym. Cytat:
Róbcie jak uważacie i nie przejmujcie się ludźmi <nawet najbliższymi>. Ja jestem zdania, że warto zawsze wysłuchać cudzej opinii, ale jeżeli ktoś jest nachalny, to trzeba się odseparować. Jeśli masz przekonanie do metod wychowawczych, które stosujesz, zdobyłaś jakąś wiedzę na ten temat i czujesz, że robisz dobrze - to szwagierkę i jej katastroficzne wizje olej. |
||
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam parcia na "dziecko powinno",mała dorosnie do wszystkiego w swoim tempie.Jak chce to śpi z nami,dużo czasu jej poświęcam,no lubię to Moja szwagierka uwaza,ze "dziecko ma znać swoje miejsce",nie odzywac sie,nie przeszkadzac,nic nie chcieć,jest zwolenniczką klapsa "jeden szybki dobry na wszystko".Nie dogadamy się w tym temacie,ale ok,kazdy robi jak uwaza. Tylko ona czuje misję naprowadzania mnie na tory "normalnego rodzicielstwa" .I kiedy np. biorę mała na ręce jak zapłacze to słyszę "na glowe ci nasra",albo kiedy nie bije jej po lapkach ja ciagnie mnie za włosy. A smiac sie bedzie z naszych metod. Emilko dzięki ,dobrze nam sie tak zyje ,ale nie jest miłym wysłuchiwanie takich uwag :/
...i jest ![]() Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka. Edytowane przez stokrotka_to_ja Czas edycji: 2011-11-16 o 14:15 |
|
|
|
|
#713 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
|
|
|
#714 |
|
Zakorzenienie
|
czeesc
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz swoją, wizję, sprawdza się, dziecko jest szczęśliwe...o to chodzi... a jeśli ona sobie 'zafundowała' dziecko, a teraz jej tylko przeszkadza, no to znaczy, że nie wszystko z nią chyba ok
|
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej dziecko nie tyle przeszkadza,co uwaza,ze taka jest kolej rzeczy,ze tak sie dziecko normalnie wychowuje,a reszta to dziwactwo i "wymysły pschyologow"
|
|
#717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie za miło jest jak każdy chce ingerować w Twoje życie i dawać "dobre" rady. Nawet nie strasz tym zusem. Ja już czuję co u mnie sie będzie działo jak powiem że nie chcę chrzcić Młodej. Już mam pytania "kto będzie chrzestnym?" Nawet pod uwage nie biorą że takowego nie będzie. Co gorsza mój mąż łamie się na stronę "ochrzcić dla świętego spokoju" Ja powiedziałam- mnie do kościoła nie zaciągniesz- sam sobie to załatwiaj jak chcesz, i później Ty będziesz się dziecku tłumaczył jak zapyta czemu my nie jesteśmy katolikami, nie mamy ślubu kościelnego do Kościoła nie chodzimy - a ją ochrzciliśmy. Cytat:
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może powiedz jej, że Wasze metody nie są kompatybilne i nie ma sensu o tym dyskutować? Albo, że jak będziesz potrzebowała jej rady w kwestii wychowania, to na pewno będziesz o niej pamiętać, ale na razie sobie w swoim odczuciu doskonale radzisz? Bo Ci włazi dziewucha na głowę...
|
|
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haniupowiedz męzowi,ze konsekwentnym trza być
|
|
#720 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Tez tego slowa nie znalam
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moj tz ma problemy z dogadaniem sie z menedzerami i konsultantami w swojej firmie w tym oddziale moskiewskim, a ludzie w barach to juz w ogole nie mowia a dukaja. Ciekawostka, jak moga sie roznic wrazenia![]() Generalnie tez slyszalam, ze sa pomocni ci zwykli przechodnie mijani na ulicy, pokaza gdzie i jak dojsc etc. Dzis sie musze spakowac, bo jutro niemieci a pozniej impreza
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.

Nigdy nie oszczedzam na wyjazdach; na innych rzeczach przychodzi mi bez wiekszego zalu. Nie bede za 15 lat pamietac, ze co 2 dzien piłam kawe z najmodniejszej kawiarni (czego oczywiscie nie robie, choc mi smakuje), ale nocne rozmowy przy winie w knajpie w Pradze czy wpatrywanie sie w gwiazdy noca na łajbie na Mykonos - do konca zycia
ale ciągle napotykam jakieś przepisy i mnie kusi