Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 10:38   #571
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

to na jednego mleczka?
nie na wszystkie

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:44   #572
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Agata dzisiaj kończy 5 miesięcy i z tej okzji nauczyła się przekręcać na brzuszek

Jedziemy dziś do fizjoterapeuty. Trzymajcie kciuki
No to za wiytę i brawa na 5 miesięcy Agatki.

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Z własnej inicjatywy tak nazywasz męża, czy Ci kazał?
Taaa kazał a jak nie, to skraca mi łańcuch i z kuchni do salonu nie wpuszcza

Sama, sama tak małżowi słodzę. A jak go chcę wkurzyć, to nasza rozmowa wygląda tak:
Tż: Trzeba pranie zrobić, bo gaci nie mam.
Ja: Tak jest Panie Kierowniku, już się robi Panie Kierowniku.

Drażni go Pan Kierownik .

Cytat:
Carmelko wszytskiego naj naj naj, sto lat dużo uśmiechu, zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń

A teraz czekam na tort i
Carmelo 100 lat, 100 lat! Zdrówka, szczęścia i spełnienia marzeń!

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Moja cudowna,słodka,ukochana,p rzewspaniała córeczka skończy dziś o 15:25
6 miesięcy
-PÓŁ ROCZKU
za pół roku Izuni

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
ehhhhh rodzinka Tobie też sie nie podoba? Bo ja uważam,że nie najgorsze,chociaż nie dałabym tak dziecku na imię.
a my dziś chyba się szczepimy
No nie podoba, ja jestem zwolennikiem zwyczajnych imion. Wolę, żeby moje dziecko było 6 Anią w szkole niż jedną Kunegundą . Poza tym wolę bardziej "swojskie" imiona. Ale każdy rodzic ma prawo nazwać jak chce swoje dziecko.

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
no co dobrze że kobita mi przypomniała bo bym się w łóżku zorientowała, że mam głód i co musiałabym wstać

a co do imienia moja mama chciała mieć wszystkie córy na literkę A i tak jest Aleksandra Alicja i ja miałam być Agnieszką ale moja podka zaprotestowała, że nie koniec z A i teraz czas na B i tak oto zostałam Beatą ale nie lubię mój tż ma zabronione tak do mnie mówić a jak mój eks był na mnie zły to mi mówił "Beato!!!" no żeszszszszs myślałam, że ubije gada

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

ja te jak się wkurzę to tżta tak nazywam.
A on ma nerwa
Wiecie, że u mnie śnieg sypie?
Czytam Twojego posta, doszłam do śniegu i mimowolnie spojrzałam przez okno . U mnie nie pada

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale w badaniu ogólnym stwierdziła że Tymcio ma trochę powiększoną wątrobę Nie wiadomo oczywiście z czego to wynika, dlatego te bania zleciła. Pobrali mu krew na morfologię, na coś tam jeszcze, ale z wrażenia zapomniałam przeczytać na co i przeciwciała przeciwko cytomegalii, bo ona może powodować powiększenie wątroby. Więc trzymajcie kciuki żeby to nie było to

Dziewczyny, my to wszystkie razem powinnyśmy jakiś dzieciowy biznes otworzyć i kokosy na nim zarabiać Taki wszechstronny, na dużą skalę. W końcu każda potrafi coś innego i każda z innej części kraju. Całą Polskę byśmy podbiły, a nawet rynek brytyjski
za Tymka
A jak NAWET rynek brytyjski to ja się piszę!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo znalazłam fajną ofertę wynajmu. Co prawda za 600 zł 2 pokoje, ale ocieplanie centralne, bez głupiego gazu ( który idzie cenowo po nowym roku o 18% ) no i w czynsz wliczona woda.
Czyli mimo, że cena wyższa o 100 zł, wychodzi dużo mniej.
No i bez grzyba, który bezczelnie rozrasta się po ścianach mimo pryskania środkiem.

Cytat:
Też tak mam, niestety, ,że nie potrafię odpysknąć, bo mam gdzieś wpojone że to niegrzeczne i nie wolno

Ja do tej pory trzymam swoje mleczaki WIem, ze to nieco obleśne, ale co tam
ja też nie pyskuję
mleczaki ->

no i Marzeny mi chyba nie zacytowało
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:44   #573
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Witam i ja.
Pomały wracam do żywych.

Agata dzisiaj kończy 5 miesięcy i z tej okzji nauczyła się przekręcać na brzuszek

Jedziemy dziś do fizjoterapeuty. Trzymajcie kciuki
za wiek i nową sztuczkę w wykonaniu Agatki. A kciuki oczywiście zaciskam

Cytat:
Carmelko wszytskiego naj naj naj, sto lat dużo uśmiechu, zdrowia, szczęścia i spełnienia wszystkich marzeń

A teraz czekam na tort i
Carmela ma świnto??!?! To wszystkiego naj naj naj najlepszego!!!!

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Moja cudowna,słodka,ukochana,p rzewspaniała córeczka skończy dziś o 15:25
6 miesięcy
-PÓŁ ROCZKU
klask i: ale już to poważny wiek

Cytat:

a my dziś chyba się szczepimy
No to kciuki zaciskam

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:47   #574
Vaniliova11
Zadomowienie

http://www.ceneo.pl/1294897 Lili to jest ten parowar właśnie przyszedł
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:55   #575
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Nerola jak ten czas leci masakra, całuski dla Izy

My po szczepieniach, maly spi, mocno nie plakal o dziwo... wazy 8,900 i mierzy 65 cm... mały pulet

Ja też niestety waże 2 kg więcej
Piękna waga

Cytat:
z wrażenia zapomniałam przeczytać na co i przeciwciała przeciwko cytomegalii, bo ona może powodować powiększenie wątroby. Więc trzymajcie kciuki żeby to nie było to
Mocno zaciskam

Cytat:

Dziewczyny trzymajcie kciuki, bo znalazłam fajną ofertę wynajmu. Co prawda za 600 zł 2 pokoje, ale ocieplanie centralne, bez głupiego gazu ( który idzie cenowo po nowym roku o 18% ) no i w czynsz wliczona woda.

Cytat:

I mam nadziję, że to nie zapalenie uszka!

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

No i przyszła kolej na mnie... Niewyspana jestem. Dominik popłakiwał całą noc, chyba brzuszek albo zębiska.
Wziełam go do nas do łóżka i zasnął wtulony we mnie i z włączoną suszarką.Bidulek mój mały. Cały czas płacze aż krzyczy
Oj skądś to znam może faktycznie ząbki

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-11-16, 10:58   #576
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Czytam Twojego posta, doszłam do śniegu i mimowolnie spojrzałam przez okno . U mnie nie pada
ze strachem w oczach co?

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
http://www.ceneo.pl/1294897 Lili to jest ten parowar właśnie przyszedł

Fajny.
Pogonię męża i też mi kupi
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:06   #577
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Sadysta z tego Twojego Pana Kierownika

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 11:17   #578
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
My po szczepieniach, maly spi, mocno nie plakal o dziwo... wazy 8,900 i mierzy 65 cm... mały pulet

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A mi się gwara śląska podoba I nawet to, że w towarzystwie też się nią posługują. Ja mówię gwarą góralską, ale tylko z tymi, którzy sami mówią gwarą.Jakoś tak automatycznie się przestawiam - ktoś mówi po polsku, ja też, gwarą - ja też.
Mój tata też góral, mówi raz gwarą raz normalnie-w zależności z im i gdzie

Cytat:
Paticzku, dzięki za pamięć. Wyników badań jeszcze nie ma (tych z krwi), dziś będę dzwonić i się o nie dowiadywać. Natomiast pani profesor, która Tymka badała (przemiła kobieta swoją drogą), generalnie się dzwiliła że nas do niej skierowano, bo ona sama raczej przesłanek nie widziała. Ale w badaniu ogólnym stwierdziła że Tymcio ma trochę powiększoną wątrobę Nie wiadomo oczywiście z czego to wynika, dlatego te bania zleciła. Pobrali mu krew na morfologię, na coś tam jeszcze, ale z wrażenia zapomniałam przeczytać na co i przeciwciała przeciwko cytomegalii, bo ona może powodować powiększenie wątroby. Więc trzymajcie kciuki żeby to nie było to Natomiast stwierdziła że nie ma żadnych przeciwskazań do szczepień! I
wypisała zaświadczenie dla naszej lekarki, że ma w trybie pilnym zaszczepić Tymka! Ciekawe czy ta to zrobi I w ogóle po naszych opowieściach (wcale nie nacechowanych negatywnie, tylko takich rzeczowych, co i jak) powiedziała, że powinniśmy zmienić pediatrę Ja już nie mogę się tego doczekać. Niech tylko nam go zaszczepi i uciekamy stamtąd jak najdalej!Chcesz wspólniczki?

Dziewczyny, my to wszystkie razem powinnyśmy jakiś dzieciowy biznes otworzyć i kokosy na nim zarabiać Taki wszechstronny, na dużą skalę. W końcu każda potrafi coś innego i każda z innej części kraju. Całą Polskę byśmy podbiły, a nawet rynek brytyjski
za wyniki Tymonka.

A z tym biznesem
Cytat:
No i bez grzyba, który bezczelnie rozrasta się po ścianach mimo pryskania środkiem.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Wy o prostowaniu włosów, a ja mam jak druty i po myciu muszę prostownicą końcówki podwijać, bo jak nie podwinę to druty normalnie
nie raz jak przyszłam do fryzjera ze świeżo umytymi włosami to się mnie pytali czy prostowałam je przed wyjsciem
A ja marzę o takich jakie Ty masz

Cytat:

A mój mąż jak go proszę żeby coś zrobił mówi do mnie " tak jest mein Fuhrer!"
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:20   #579
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Swoją drogą odnośnie imion to jeszcze jedna śmieszna anegdota mi się przypomniała. Jak brat szedł na studia, to ze znajomym czytał listę osób przyjętych na jego kierunku. No i tak sobie czytają...

-Nowak Jan
-Kowalski Piotr
...aż tu nagle
-F i u t Romana
No i momentalnie kulali się ze śmiechu. (nie rozumiem jak rodzice tak mogli skrzywdzić córkę?)
Ja uczyłam się z Przemysławą

Dzień dobry

Dziewczyny mam matę FP Rainforest - myślicie, że mogą ją uprać w pralce? Bo delikatnie mówiąc jest zakurzona i zaśliniona...

EDIT: Ja miałam nazywać się Natalia, ale wyszła Magdalena

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:22   #580
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Zgrałabyś się z moim mężem, on też je uwielbia, wraca specjalnie do 16 żeby zdążyć
przynajmniej jest w domu prosto po pracy

Cytat:
A mój mąż jak go proszę żeby coś zrobił mówi do mnie " tak jest mein Fuhrer!"
ja tak mówię do mojej mamy, bo mi się z SS'manem kojarzy jak zaczyna wszystkim polecenia wydawać
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-11-16, 11:27   #581
Shira_83
Zadomowienie

no nie wiem Beatko tak jakoś twardo i z chłopką mi się kojarzy
tak fotkę ma mój żbik zrobioną teraz tylko złożyć wniosek i DO będzie gotowe
lecę na kawę bo mama woła

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 11:34   #582
patik87
Zakorzenienie

Izunia, Agatka samych słodkości od cioci

Babonik podpinam się pod pytanie Mariny: jak wygląda to prostowanie włosów, ile czasu utrzymuje się efekt i czy to nie niszczy?

Brumek na fajną babkę trafiliście. Nie próbowała tłumaczyć koleżanki po fachu jak to zazwyczaj bywa, tylko prosto z mostu.
Trzymam kciuki, aby wszystko było ok z wątrobą.
Miałaś w ciąży robione badania w kierunku cytomegalii?

Cookie a to terrorystka, ta mała Zuzanna

Marina powodzenia z wyprowadzką.

Ugotowałam bigos, odbyłam spacer stacjonarny na tarasie z Sarą.
Myślę nad szarlotką...Ciasta to chyba z rok nie piekłam

U mnie nie widać śniegu.
Mimo, że nie lubię zimy to mogłoby już popadać.

Co kupujecie tż na mikołaja? nie mam pomysła.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:53   #583
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
No nie podoba, ja jestem zwolennikiem zwyczajnych imion. Wolę, żeby moje dziecko było 6 Anią w szkole niż jedną Kunegundą . Poza tym wolę bardziej "swojskie" imiona. Ale każdy rodzic ma prawo nazwać jak chce swoje dziecko.
Jakoś dla mnie Alan to jeszcze nie strsznie wymyślne...może dlatego ,że już znam ze 3 Alanów.Czasem się ludzie dziwią,że dałam dziecku na imię Nadia- a ponoć też wymyślne...dla mnie jakieś takie normalne...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Babonik podpinam się pod pytanie Mariny: jak wygląda to prostowanie włosów, ile czasu utrzymuje się efekt i czy to nie niszczy?

Co kupujecie tż na mikołaja? nie mam pomysła.
Więc wygląda to tak:
kupiłam keratynę na allegro: http://allegro.pl/encanto-brazilian-...924998174.html na spółkę jeszcze z 2 dziewczynami. ten zestaw starczy na 3 głowy z bardzo długimi włosami.Przychodzi do tego instrukcja jak to dokładnie zrobić.Do włosów pierzastych,zniszczonych prostowaniem to rozwiązanie idealne.Ma się trzymać do 6 m-cy o ile myje się je odpowiednim szaponem bez soli np : babydream- tak z ciekawostek,w zasadzie tylko te kosmetyki nie zawierają sodium chloridium. Zabieg jest prosty, trwa ok 3 godziny i śmierdzi,dlatego ja proponuję to robić np na balkonie czy w ogrodzie.
Ja i pozostałe 2 dziewczyny jesteśmy bardzo zadowolone.Wyszło nasz po 80zł, w salonach zabieg kosztuje od 400 do 1000zł.

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

tęskniłyście za mną?

mam nadzieję że choć troszeczkę.
pewnie że tęskniłyśmy

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
fajny

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
No i wiem, że mogliśmy z tżem zareagować jakoś, ale my takie pipki grochowe, do końca uprzejme zawsze mimo wszystko nie lubię tego u siebie

chyba lepiej jednak byc uprzejmym,niż pyskatym jak ja...

Cytat:

Paticzku, dzięki za pamięć. Wyników badań jeszcze nie ma (tych z krwi), dziś będę dzwonić i się o nie dowiadywać.
czekamy na wieści!!!

Cytat:

J!

Cytat:

BABONIKU mam pytanie do Ciebie Ile dałaś za to prostowanie włosów? Bo to coś dla mnie, ja mam takie pierzaki.
na pierzaki zabieg super, u góry napisałam Patik jak to wygląda

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:58   #584
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Czesc Mamusie!

Pedzicie jak szalone, kilka dni bez internetu, a tu tyle nadrabiania. W Krakowie jestesmy juz od poniedzialku, ale najpierw musialam wszystko przeczytac. Oczywiscie nie ustosunkuje sie do Waszych postow, bo troche tego bylo. Tylko z biezacych spraw to

: roza: dla Izuni i Agatki oraz dla Carmeli!

Za wizyty i szczepienia trzymam kciuki.

My tez dzisiaj po szczepieniu. Maly byl dzielny, tylko troszke zaplakal przy wkluciu. Wazy 6040 i ma 64 cm. Dostal zelazo, mam nadzieje, ze sensacji kupkowych nie bedzie. Jako ze juz za niedlugo konczymy podawac wit D+K, zapytalam, co potem. Wiec w zwiazku z malym ciemiaczkiem 1x1 mam zrobic 2 tyg. przerwy w witaminach i potem przyjsc na pomiar obwodu glowki.

Telik jakie wymiary ma Twoj Jas? Glownie chodzi mi o glowe? Antek ma 39,5, przez miesiac urosla o 1 cm.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:59   #585
BABONIK
Zadomowienie

AHA co do keratyny, to nie kupowałam u tego sprzedawcy z linka co podałam, jak będziecie potrzebowac to poszukam u kogo kupiłam.

A my po szczepieniu.Nikoś mega dzielny.Zapłakał chwilę,szybko się uspokoił,ładnie się potem do mamy uśmiechał...

ale znów jesteśmy cali zsypani ja nie wiem co robić
lekarka jakaś dziwna,powiedziała,że mam jeść wszystko ,że to uczulenie na emolium szkoda,ze jak nie używałam emolium to uczulenie też było ehhhhh . szkoda,że nie było mojej lekarki. Nikoś ma strsznie suche nogi,faszeruję go ciągle tym Fenistilem,ale nie wiem jak długo to moze trwać bez tego chyba by sie zadrapał na śmierć. Wysypka na brzuchu i na plecach brzydka,zaraz pewnie się zmieni w suche plamy... od czego te nowe ślady? prawie nic nie jem... a tu nadal...
może jednak powinnam wyeliminować chleb? kurde... albo przejdę na mieszankę bo się wykończę czekam do stycznia,żeby trafić w końcu do mojej Pani Dr.

Nikoś już z nami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 12:04   #586
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
AHA co do keratyny, to nie kupowałam u tego sprzedawcy z linka co podałam, jak będziecie potrzebowac to poszukam u kogo kupiłam.
a jak makijaż oczu, byłaś poprawiać? Zadowolona jesteś?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-11-16, 12:04   #587
jacieeeee
Wtajemniczenie

Wrzuciłam cosik do klubu Sesese

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:25   #588
zanetaa88
Zakorzenienie

I jestem.
Ubrałam się w końcu ludzko i wyszłam w świat.
Zimnoooo brrr.

Kupiłam żel na ząbkowanie myślałam że ok 15 zł będzie kosztował,
a tu proszę ostatnie pieniądze ze mnie w aptece wyciągnęli

Brumek
oj nei dobrze nie dobrze, mam nadzieję że to nic poważnego nie będzie! Koniecznie daj znać jak będziesz znała wyniki. A w ogóle Tymek wygląda na okaz zdrowia, więc pewnie nic nie będzie!

Marinka znajdź mi też takie mieszkanie i prace blisko hehe zazdroszczę swojego lokum!

Babonik a kąpałam Nikosia w krochmalu? to jest raczej neutralne i wiesz co wlewasz do kąpieli. Ja na wysypkę używałam Oilatum tam pisało, że niby zmniejsza swędzenie - ile w tym prawdy nie wiem.Tak wiesz co sobie pomyślałam, że szukasz kurcze wszędzie jakiegoś alergenu, a on może jest uczulony na proszek którego Ty używasz? kurcze ale pisałaś, że ma na całym ciele tylko nie pod pampkiem hmmm...więc możliwe, że właśnie to nie uczulenie na coś co jadłaś, bo przecież miałby nawet i na pupie nie?

Głodna jestem.
I jak tu pozbyć się obwisłego brzucha
zjadłam 2 bułki i co i nic,
dalej głoduje.

Boże!!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:26   #589
Natka_
Zakorzenienie

Baboniku poszukaj mi dobrej niedrogiej keratyny Ja mam pierzaki, chętnie to zmienię
Stary 2011-11-16, 12:31   #590
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Baboniku poszukaj mi dobrej niedrogiej keratyny Ja mam pierzaki, chętnie to zmienię
Natka ja też bym chciała. Może razem zamówimy?
Będzie taniej.

tylko jak to podzielimy na dwie głowy
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:31   #591
zanetaa88
Zakorzenienie

A Ja mam ochotę zafarbować włosy,
tylko nie wiem na jaki kolor.
Nie wiem czy wrócić do pasemek,
czy strzelić sobie rudy

W ogóle moje założenie 2 dni temu było,
żeby wrócić do swojego koloru,
ale już mnie to czekanie nudzi.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:35   #592
asynastra
Raczkowanie

co sądzicie o tej macie? Warto?
http://allegro.pl/mata-tiny-love-mal...913246336.html
Stary 2011-11-16, 12:47   #593
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie taniej.

Ooo bardzo chętnie!
Właśnie jak to poprzelewać.

Baboniku jaka to konsystencja? Możnaby to do takich normalnych buteleczek poprzelewać?

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 12:49   #594
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo bardzo chętnie!
Właśnie jak to poprzelewać.

Baboniku jaka to konsystencja? Możnaby to do takich normalnych buteleczek poprzelewać?
No bo ja byłabym chętna.
Właśnie też pomyśłałam o przelaniu

Zawsze katuje włosy prostownicą.
A okazja jest dobra, bo zbliżają się mikołajki i mama rzuci mi trochę kasy
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:50   #595
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość
My mamy taką tylko wersję Plac zabaw- Dominik ją bardzo lubi.
Stary 2011-11-16, 12:52   #596
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

ale znów jesteśmy cali zsypani ja nie wiem co robić
lekarka jakaś dziwna,powiedziała,że mam jeść wszystko ,że to uczulenie na emolium szkoda,ze jak nie używałam emolium to uczulenie też było ehhhhh . szkoda,że nie było mojej lekarki. Nikoś ma strsznie suche nogi,faszeruję go ciągle tym Fenistilem,ale nie wiem jak długo to moze trwać bez tego chyba by sie zadrapał na śmierć. Wysypka na brzuchu i na plecach brzydka,zaraz pewnie się zmieni w suche plamy... od czego te nowe ślady? prawie nic nie jem... a tu nadal...
może jednak powinnam wyeliminować chleb? kurde... albo przejdę na mieszankę bo się wykończę czekam do stycznia,żeby trafić w końcu do mojej Pani Dr.
Strasznie mi szkoda Nikosia co za wstrętne to paskudztwo a lekarka faktycznie dziwna

Cytat:
Chyba brunetka ma taką (albo podobną z różem) i polecała...

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-11-16, 12:53   #597
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
No bo ja byłabym chętna.
Właśnie też pomyśłałam o przelaniu

Zawsze katuje włosy prostownicą.
A okazja jest dobra, bo zbliżają się mikołajki i mama rzuci mi trochę kasy
Ja też bardzo często prostuję
Czyli w grudniu zamawiamy?

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 12:54   #598
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
a jak makijaż oczu, byłaś poprawiać? Zadowolona jesteś?
bylam poprawiać teraz w sobotę, raczej jestem zadowolona,mam jasne i krótkie rzęsty,a teraz je tylko lekko wytuszuję i jest super,zobaczymy tylko czy znów mi nie zlezie ta dolna kreska

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Babonik a kąpałam Nikosia w krochmalu? to jest raczej neutralne i wiesz co wlewasz do kąpieli. Ja na wysypkę używałam Oilatum tam pisało, że niby zmniejsza swędzenie - ile w tym prawdy nie wiem.Tak wiesz co sobie pomyślałam, że szukasz kurcze wszędzie jakiegoś alergenu, a on może jest uczulony na proszek którego Ty używasz? kurcze ale pisałaś, że ma na całym ciele tylko nie pod pampkiem hmmm...więc możliwe, że właśnie to nie uczulenie na coś co jadłaś, bo przecież miałby nawet i na pupie nie?
no właśnie CookieM.albo CrazyM. pisała,żeby krochmalu nie uzywać bo on zasusza...a u nas skóra sucha okrutnie

ale... mój tż wczoraj kupił Hipoalergiczny płyn Biały Jeleń i spróbuje wyprać w nim część ubrań i zobaczymy...będę zakładać przez jakiś czas tylko te z białego jelenia i może pomoże... a jak nie...to się chyba zatrzelę

Cytat:
Cytat:
Będzie taniej.

dziewczynki kupowałam u tego użytkownika http://allegro.pl/show_user.php?uid=22292906 , może napiszcie do niego to aukcja z kórej kupiłam http://allegro.pl/encanto-wysylka-gr...857946932.html może jeszcze ma.Tam było wszystko,tzn odpowiednie kosmetyki, maska i instrukcja obsługi. poszukam Wam zaraz ,może znajdę jeszcze to samo.

Ja nasze kosmetyki rozlałam do słoików na 3 osoby,więc i Wy spokojnie się podzielicie.Mariny włosy kojarzę,jesli masz nadal taką długość jak na zdjęciach,to połowa z tych butelek,starczy Ci na 2 zabiegi.NIe wiem jaką Ty Natko masz teraz długość.
W każdym badź razie włosy po zabiegu wyglądają jak z reklamy.Są mega lśniące i gładkie.Pokażę Wam zdjęcia koleżanki.Musze tylko poszukać.

W aukcji jest zdjęcie przed i po.Uwierzcie mi,że to co widac na zdjęciu jest realne.Na blondzie mniej widać,ale na ciemnych włosach jest mega wypas.

Cytat:
chyba fajna, dla mnie dość droga. ale tiny love chyba nie ma za tanich produktów.

Nikoś już z nami

Edytowane przez BABONIK
Czas edycji: 2011-11-16 o 12:55
Stary 2011-11-16, 12:55   #599
Natka_
Zakorzenienie

Kurde już wiem co jest Domkowi To przeze mnie...
Wczoraj gotowałam mężowi kurczaka po meksykańsku, wrzucając fasolę podjadłam trochę, a ona przecież wzdyma
No to mu mama zafundowała
Stary 2011-11-16, 12:55   #600
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
A mój marek to nigdy mi po imieniu nie powiedział, co mnie wkurza, tylko zawsze jakieś miśki itp. Sto razy m o tym mówiłam, a ten dalej swoje.
No to tak jak mój mąż

Carmelko 100 latek!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości