|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]()
![]() |
#662 |
BAN stały
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
No przecież wiadomo,że Tymek zdrów jak rybka!!!
DZIĘKUJEMY Z IZUNIĄ ![]() ![]() Izusia je parowane jabłko w gryzaku z siatką i aż się trzesie.cyca jej włoźyłam bo chciałaby jeszcze a to 1 raz. A ja nie czeszę włosów od lutego 2010 r. ![]() pisane 1 reka |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Rozeznanie
|
witajcie nie wiem czy ktos mnie jeszcze pamieta ale juz pewnie nie bo zlisty zniknęłam buuuu
![]() chcialam podpytac waso kupe moj syn robi raz na tydzien i to z czopkiem niby nie ma zatwardzen ale nie mam sumienia go meczyc dluzej czy ktoras z was tak ma? co robicie? drugi problem to butla, smoczek moj syn tylko chce cyca .... czy ktoras z was tak ma? jak sbie z tym poradzic juz nie dlugo wracam do pracy? Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-11-16 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Zakorzenienie
|
Żanetaa widziałam ten tytuł, z początku pomyślałam że to majówek z tego roku
![]() ![]() Słyszałam o tej wyrodnej matce- podobno choroba psychiczna- to ją jakoś tłumaczy ![]() Ej ja też jem jem, jem...szarlotka, chipsy z biedronki, i chodzę szukam co by tu jeszcze ![]() Sara dzisiaj zwymiotowała wodą i serkiem. Chyba na siłę dałam jej pić, a nie chciała bidulka. Karolinee smutne wieści niesiesz... ![]() Marina możesz opisać jak to było jak miałaś grypę i gdzie ją złapałaś itp? chyba mówili o tym w tv..wtedy 2-3 kobiety w Polsce były w ciaży z p.grypą.. Promotorka mnie olewa. Miała mi wysłac spis treści na maila i temat pracy bo nawet nie mam konkretnie sprecyzowanego ![]() ![]() Tak po cichu się przyznam, ze myślę o zleceniu napisaniu mojej pracy. Tylko nie bijcie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oby wszelkie niedoskonałości poszły w zapomnienie ![]() a odżywka to może Paulinka spróbuj nawet z tą odżywką: umyj głowę, wysusz włosy ręcznikiem, na odsączone wilgotne włosy nałóż odżywkę,nie dotykając skóry głowy,tylko na długości i końce.potem zawiń włosy w czepek foliowy a na to ciepły ręcznik lub taki kaptur.Ja polecam ten kaptur bo jest bardzo wygodny: http://allegro.pl/recznik-do-wlosow-...903045093.html Można podgrzać wtedy owiniętą głowę suszarką,ciepło ułatwia wchłanianie odżywki. Potrzymaj ją nawet godzinę,nawet 2 ![]() ktoś pytał co zrobić,żeby się włosy nie przetłuszczały: 1.nakładać odżywkę na końce i długości włosów-nie dotykać odżywką skóry głowy 2. delikatnie myć skórę głowy- mocny masaż pobudza gruczoły łojotokowe 3. używać szamponów do włosów przetłuszczających się,ale dodatkowo dobrze nawilżać włosy 4. nie myć głowy codziennie, częste mycie też pobudza gruczoły 5. nie dotykać włosów dłońmi,nie przeczesywać,oporawiać itd,ponieważ brudzą się od dłoni i znów pobudzane są gruczoły łojotokowe 6. jeśli to nadal nic nie daje zostaje nam wizyta u dermatologa- ponieważ nadmierne przetłuszczanie się włosów jest jedną z przyczyn wypadania włosów Cytat:
![]() Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-11-16 o 16:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
BAN stały
|
Kmat no witaj w końcu
![]() Moja Iza robi raz na 7-9 dni i przez pierwsze tygodnie podawałam w 7 dniu czopka( w sumie z opakowania dla dzieci włozyłam 4,więc niedużo) ale do teraz nie daję nic,robi sama.Nie męczy się,nie stęka,nie robi się czerwona,ogólnie nie cierpi. Widać taka natura ![]() Co do drugiego pyt.-nie pomoge-karmię piersią a butlę dopiero wprowadzam. |
![]() ![]() |
![]() |
#667 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nikoś robi kupę co 10dni,nie daję żadnych czopków, na cycu tak dzieci czasem mają. nie stresuj się tym. co do zamiany cyca na butlę nie pomogę,bo nie wiem co Ci napisać Cytat:
ja bić nie będę, bo gdybym 5 lat temu zleciła komuś napisanie pracy to teraz byłabym Panią mgr,a tak to nią nie jestem.Byłam w trakcie rozwodu,spraw sądowych i innych i nie udało mi się jej napisać... ![]() a potem kazali mi się wrócić na 4 rok studiów,bo takie straszne róznice programowe/inne nazwy zajęć/ i olałałam moją pedagogikę specjalną i CHWAŁA Panu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() CARMELA ![]() ![]() ![]() ![]() Izunia I Agatka ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-11-16 o 16:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja niestety nie pomoge,Zuzke na butle przestawialam daaaaaawno i ze starszym chyba to inaczej, a z kupa nie mamy az tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Wtajemniczenie
|
Poryczałam się... p i e r d o l ę ... idę zapalić
![]()
#671 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jacieeeeeee ?? ide z Toba ![]() Edytowane przez CookieMonsters Czas edycji: 2011-11-16 o 16:57 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 | ||||||||
Zakorzenienie
|
I co? Jest?
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja robię tak, że gotuję litr wrzątku, a obok w szklance rozpuszczam 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej w zimnej wodzie. Jak ta w garnku zacznie wrzeć, dodaję dobrze rozmieszaną papkę i cały czas mieszając gotuję jeszcze kilka chwil. Ważne tylko żeby dobrze mieszać, bo inaczej postaną gluty. A potem wlewam to cudo do wanienki z wodę i wkładam w to wszystko Tymcia. I zupa gotowa ![]() O jej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Czasem ulewa, ale on nie serkiem tylko "świeżym" mleczkiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM CIOCIOM ZA KCIUKI I ZA TI ŻE SIĘ CIESZYCIE WRAZ Z NAMI Z DOBRYCH WYNIKÓW! JAK DOBRZE WAS MIEĆ :CMOK: ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- RANY, CO SIĘ DZIEJE??? ![]()
![]() |
#673 |
BAN stały
|
Karolineee-przykro mi
![]() Jedyne czego nie rozumiem bo nie chcę to smierc ![]() Jacieee co sie dzieje? Brumku bo my wszystkie tu wierzymy w zdrówka naszych dzieciaczków ![]() Cookie i ja też niestety tak myslę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję kochana, że pytasz
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 | ||
Zakorzenienie
|
Przykro mi
![]() Cytat:
no jak dziecko.... ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słonko co się stało? ![]() Zapomniałam powiedzieć, ze cieszą mnie dobre wyniki Tymka ![]() Zanetko takie podkurczanie paluszków to norma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Wtajemniczenie
|
Napisałam w klubie w Naszym ukochanym wątku
#679 |
Zadomowienie
|
Cześć!
Jesteśmy od wczoraj w domu ![]() Zosia podróż powrotną przespała w całości, tylko ją wozić ![]() ![]() Byłam dziś na USG i nie jestem w ciąży ![]() ![]() Moje dziecię łaskawe, tylko czasem o 7 lub o 5 się obudzi i gadac chce... Ja tam bym jeszcze pospała ![]() ![]() Tyle nadrobiłam z dzisiaj (bo tak to ze 30 stron w sumie ze starego i nowego wątku mi zostało, bagatela ![]() Brawa dla naszej półrocznej Izuni i 5miesięcznej Agatki 100 lat Carmelko! Moje imię mi się podoba, szczególnie w pełnym brzmieniu. Kiedy byłam jeszcze w podstawówce to go nienawidziłam, bo wołali za mną "Emil, do drewutni!" z jakiegoś serialu dziecięcego to wzięli ![]() ![]() A moja szefowa ma na imię Jolanta, a przedstawia się Agnieszka, nawet służbowo ![]() Widzę nową mamuskę ![]() Babonik, niech to cholerstwo się wreszcie od Nikosia odczepi! Żaneta, ja na przetłuszczające się włosy odkryłam szampon: http://allegro.pl/matrix-loreal-ampl...927573581.html Ja mam cienkie wlosy więc objętości jeszcze dodał. Ulgą jest dla mnie to, że mogę włosy co drugi dzień umyć. Nie jest tani, możesz na początek spróbować mniejszy kupić. Jest baaardzo wydajny: około 500 ml używałam przeszło m-cy. Brumek, świetnie że Tymek zdrowiuteńki! No i wreszcei będzie zaszczepiony ![]() Karoline, wyrazy wspólczucia dla Ciebie i męża! Jejku, chyba Was nie dogonię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do butli, ja tak miałam. Pluł nią jak tylko się dało, po jakimś czasie się przyzwyczaił na tyle że przynajmniej toleruje i zjada jak musi ![]() Cytat:
Cytat:
![]() co się stało? ![]() Brumku, chyba nie jest, ale w próbach się nie poddaje ![]() patik, nie będziemy bić ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#681 | ||
Zadomowienie
|
co ja bym dała żeby zapalić z Tobą,nie palę,ale w fajnym towarzystwie chętnie
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Brumek to znaczy,że Twoje gruczoły pracują prawidłowo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
2. muszę zapamietać, bo lubie masaż 3. nie nawilżam dodatkowo 4. tylko że po spaniu zawsze miałam takie tłuste, że w życiu z domu bym nie wyszła, jak brudas 5. staram się nie miziać 6. u mnie to geny, po tacie i mamie, niestety... Dermatolog chyba nic nie pomoże... ![]() Jacieee, lecę do klubu. ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Babonik
![]() Scio mogę spytać jak ćwiczycie z Agatką? Brumku, a polecasz bardziej Sto Bajek, czy Brzechwa Dzieciom? ![]()
#684 |
Zakorzenienie
|
Madziulka mamy takie ćwiczenie z Vojty:
Agata leży na stole nóżki zwisają poza stół, ja staje z boku,uciskam kciukiem punk 2 cm pod sutkiem na wysokości mostka, trzymam tułów i ręką przekręcam głowe w strone punkty i do tego stymulacja stawów: uciskam po kolei barki, łokcie, nadgarstki, biodra, kolana, skokowe i stymulacja obrotów. Ktoś pytał o książki: Na początek faktycznie wiersze: Brzechwa, Tuwim. Do czytania świetna jest seria o Panu Kuleczce Zerknij tutaj klik Ach i polecam ten portal: http://www.qlturka.pl/literatura.html Edytowane przez Scio Czas edycji: 2011-11-16 o 18:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ha Brumku wiedziałam, że będzie ok ![]()
![]() |
#686 |
Zadomowienie
|
Carmela, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
![]() Nerola, pół roku ![]() ![]() Brumek, super, że Tymek zdrów jak ryba. ![]() ![]() Babonik, ale się napaliłam na to prostowanie keratyną. ![]() ![]() Wiecie co, nie wiem czy nie zostanę zlinczowana, ale zastanawiam się czy jednak nie lepiej byłoby samemu gotować małej tych papek. Mam blisko domu targ ze świeżymi warzywami i owocami, nikt mi tam raczej nie da gwarancji, że produkty nie są pryskane, ale zawsze to własnoręcznie robione i dokładnie wiem co podaję dziecku (chodzi mi tu o te różne afery np. ze szkłem w środku). My w końcu też takie rzeczy jemy, a jedzenie w słoiczkach to jednak masówka i jakoś nie chce mi się wierzyć, że ta jakość jest taka świetna.. ![]() Jutro czeka nas szczepienie- trzymajcie proszę swoje magiczne kciuki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nadmanganian potasu dobry na uczulenia ale wysusza a to przy azs niewskazane |
|
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Wtajemniczenie
|
Ech... zasnął mi Dominik po 17tej na rękach (po wielkim płaczu) po czym po 40 minutach obudził się z jeszcze większym rykiem. Już sama nie wiedziałam co mu jest, więc stwierdziłam, że robimy szybką kąpiel i do spania. Na chwilkę uspokoił się w wodzie, po czym kontynuował koncert.
Dostał butelkę i zasnął w minutę w łóżeczku... TŻ oczywiście stwierdził, że to przez głód (taaaa ![]() ![]() Dobijcie mnie dzisiaj bo bredzę ![]()
#689 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Wtajemniczenie
|
Karolineee wyrazy współczucia
![]() Brumku super, że wszystko super ![]() Babonik może kiedyś puścimy dymka razem ![]() Kciuki za wszystkie jutrzejsze szczepienia ![]() I dziękuję Wam za wsparcie ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.