|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
przetarte jabłuszka i marchewkę chyba po skończonych 4 mies Cytat:
otóż to!! Ja też poodkładałam a tu już Amelia prawie z niektórych wyrosła... Wogóle te rozmiarówki są do doopy. 56 za małe, 62 na styk, a 68 te co mam to dużo za duże ![]() Cytat:
Cytat:
Z okazji Filipka i Marcelka urodzin Rosną te maluszki jak na drożdżach!!
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-11-16 o 15:29 |
||||
|
|
|
#842 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój kima z nami na poduszce a ta jego to taka płaska jest także myslę że nic sie nie stanie ![]() Cytat:
Cytat:
używanie śpiworków do spania w domu np na noc ? Ja mam taki 74 założyłam wczoraj, trochę luzu jeszcze jest ale mały jak w nim jest to aż piszczy, w środku tylko bodziak na nim , więc nóżki gołe a małemu ciepło i chyba mu się lepiej w tym śpi , jeszcze prztestuje przez nastepne kilka dni
|
|
|
#843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() słoiczki z jabłkami i marcheweczką chyba są po 4 miesiącu, potem chyba jest banan w kolejce ![]() a kaszki po 4 miesiącu to widziałam malinową i bananową ![]() Cytat:
![]() kurcze nie wiem dlaczego się Adaśko tak achowuje, natalka tak robi albo jak jest mega głodna a nie umie złapać dobrze cyca, albo jak jest bardzo zmęczona. W sumie teraz jej się to juz nie zdarza tak często, ale miała taki okres ze codziennie tak robiła może to jet związane z którymś skokiem rozwojowym? Bo inengo pomysłu nie mam. Cytat:
potem już mówił Marcysia albo Marcelina, ale Cysia została do teraz mnie się Cysia w ogóle z cycem nie kojarzyła, ale teraz będzie
|
|||
|
|
|
#844 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczęta
My już po szczepieniu. Stefek mocno płakał, ale dosyć szybko się uspokoił - mój dzielny zuch Mieliśmy ze sobą herbatkę i ona go uspokoiła bo smoczka wypluwał... Nawet się troszkę do mamy usmiechal jak go ubierałam... Za to ja myślałam, że tam zejdę na serce... ![]() Teraz Misiak śpi... Cytat:
Ja płakałam razem z nim jak widziałam jak się męczy, napina...w końcu mu podaliśmy te co wcześniej i powiem Ci, że nawet chętniej zjadł... Oby doktorka coś poradziła Cytat:
Cytat:
Czas nie leci, czas zapie..... ![]() Asia za miesiąc Marcelego ![]() A ja czekam na Tż aż wróci i śmigam do gina...pierwsza wizyta po porodzie...stresuje się jakbym pierwszy raz do niego szła
|
|
#845 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a rozmiarówki to są masakryczne, mam mnóstwo bluzek na którch jest napisane że 68 to n 6-cio miesięcznie dziecko jest Cytat:
![]() ja mam też ale jeszcze nie używałam. Dałam jej kołderke do łóżeczka, nie odkopuje się spod niej ani nie chowa się to chyba jest ok ![]() Chciałam iśc obiad robić i natalka się obudziła pospała całe 10 minut, a myślałam że jak spacerek był krótki to sobie więcej popołudniem pokima, a tu klops no nic będzie trzeba leżaczek do kuchni zanieśc i może coś da się zrobić
|
||
|
|
|
#846 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam, ale nie używam
mała się nie odkopujeale nie jest zapocona, więc myślę, że jest ok. Tata to wogóle na mnie krzyczy, że ja na takie zimno z dzieckiem wychodzę, sąsiadka też krzywo patrzy ![]() Cotka, Małgosia - Wy też matki wariatki niedawno pisałyście, że chcecie dość szybko drugiego maluszka. Jak szybko? Kiedy planujecie starania? Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-11-16 o 16:25 |
|
|
|
#847 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka wpadłam na chwilę się przywitać
nie nadrobię Was niestety, bo za chwilę wpadają znajomi w odwiedziny![]() Ale pochwalę się, że się dziś wyspaliśmy Mały spał od 21ej do 2:30, później od 3ej do 6tej, trochę pomarudził i później jeszcze do 9:30 wypił mleko i kolejne 3h teraz też śpi, az się zastanawiam czy mu co nie jest, że ciągle śpiocha![]() miłego wieczorku
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co powie jak będe z nią wychodzić przy -10 ![]() w ogóle to chciałam sobie płaszczyk kupić jakiś ładny i w tym celu szłyśmy na miasto, bo ostatnio zimowy kupowałam chyba z 4 lata temu okazało się że z tego który mi się podobał potrzebuje rozmiar 40 no i oczywiście śliczności dla Natalci ![]() pytanie nie kierowane do mnie ale ja też matka wariatka plan mam taki ze na wiosne zaczynam roznosić cv z myślą żeby się gdzieś w przedszkolu lub szkole załapać od września, jeżeli się uda wcześniej na jakieś zastępstwo to też ok no i jak już dostane umowe normalną to możemy się starać o braciszka
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-11-16 o 16:51 |
|
|
|
|
#849 | |||
|
Wtajemniczenie
|
UOTE=stokrotka_;30528412]
i DZIĘKUJĘ WAM MOCNO ZA KCIUKI ..JESZCZE NIE PUSZCZAJCIE ICH.. ale sprawa paszportu ruszyła. dziś dzwoniłam do biur.. wzięłam na litość trochę.. i w tym momencie wg. statusu na internetowej stronie..paszport Sary już się drukuje ![]() a i zapisałam Sarę na szczepienie na piątek..to na 2 m-ce..[/QUOTE] to super, że paszport będzie na czas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a decyzję odnośnie nowego pokoiku synkaCytat:
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- mam ten sam smoczek i małemu też podchodzi
|
|
|
#850 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wydaje mi sie ze dla nas to wieksze przezycie niz dla maluszków - matki wariatki jak powstrzymywałam sie od placzu jak moja niunia tak cierpiała ![]() ja tez sie musze wybrac do gina wreszcie ale najpierw musze porzadek na dole zrobic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to chyba tylko ja dzis w nocy nie pospałam mała sobie drzemki ucina a jak chce sie połozyc i zasnac obok niej to sie hrabina budzi
|
|
|
#851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#852 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kombinezon na razie zakładam polarkowy, taki podszyty bawełną ale nie za gruby. Mała ma ciepłą szyję, więc myślę że jest ok. Cytat:
Na tej stronie jest fajnie opisane i są tabelki w pdf. Osobno dla niemowląt karmionych mlekiem modyfikowanym i osobno dla karmionych piersią. "Od 5 miesiąca zupa-przecier jarzynowy z dodatkiem kaszy manny (2-3 g na 100 ml) – 1 x dziennie" Cytat:
Cytat:
|
|
#853 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() moja córcia dzisiaj odpukać wróciła do normy bo wczoraj to juz myslałam ze ducha wyzionę...darła sie do wieczora, i w kąpieli tez. Potem nie chciała zasnąć w kołysce, chyba z godzinę TZ z nią sie użerał, głaskał, tulił, bujało własnie sie obudziła i kwęka....głodna pewnie bedzie butla juz po butli nuska czyta z mamą internet ![]() a ja byłam u fryzjera włoski pofarbowane i podcięte koncówkiCytat:
brawo ![]() Cytat:
fajnie ze sie odzywasz a konradek jest boski Cytat:
i do pracy jutro musze podjechac zeby w koncu wziąć kasę z ubezpieczenia bedzie akurat na chrzciny
|
|||
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, szkoda że płaszczyka nie upolowałaś fajnego, ale może jeszcze coś Ci się trafia jaka to jest "normalna umowa" - ta na rok, czy na czas nieokreślony? (bo pierwsza umowa to zazwyczaj okres próbny, potem na rok, na rok i czas nieokreślony) |
|
|
|
|
#855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z normalną umową chodziło mi o to że umowa o prace, bo w firmie miałam umowe o dzieło wiec teraz nawet macierzyńskeigo nie mam, moge wrócić do tej firmy ale nie chce na taką umowe ![]() Płaszczyki ma pani dostać w sobote to może będzie ta 40 z koloru który chce ![]() Cytat:
![]() za fryzjera ![]() my w tym miesiącu becikowe dostaniemy bo dopiero wniosek złożyłam przeleje na konto oszczęnościowe natalci i niech sobie czekają pieniązki aż będą potrzebne
|
||
|
|
|
#856 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i wyciszyć dziecko i wtedy powinno usnąć- tyle tam było w teorii, w praktyce wiadomo, że bywa różnie A wydaje mi się, że jak jest zmęczony przed kąpielą to po, powinien szybko zasnąć, może macie za chłodną wodę i go pobudza tak, karmię mm i u mnie to troszkę inaczej bo jak dam jeść ok. 16-17 to raczej już nie śpi do kąpieli i wtedy po, jak się naje zasypia od razu. Cytat:
wczoraj chyba pisałam jak mniej więcej nasz dzień wygląda to też dużo, pociesza mnie to, bo ja już poszukałam w necie i się naczytałam Cytat:
na jutroCytat:
![]() Cytat:
) to się nie nawyczesuję zbytnio chleb w jajku może na kolację zrobię ..Cytat:
teraz nie patrzę tylko zakładam, żeby nie było, że nie miała na sobie ani razu- a i tak już mam dużą reklamówę odłożoną- część w ogóle była za mała na moją długonogą ![]() a w ogóle się zastanawiam czy przejeździmy w gondoli zimę czy nie będzie trzeba zmienić na spacerówkę wcześniej od kiedy można w ogóle przejść na spacerowy?Cytat:
![]() a dziś mi na spacerze babka- obca ofc - powiedziała, że za zimno na spacer z takim maluchem - ani wiatru, ani deszczu spokojnie na dworze to co mam siedzieć w domu i kisnąć? a potem w zimie się będę bała wyjść żeby nie przeziębić ![]() ale fakt faktem nie widziałam żadnej mamy z gondolą jak chodziłam- a byłam ok. godziny
|
|
#857 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a dla mamy przytulasek, niech już się nie smuta też miałam wczoraj mieć wizytę, wredna @ no ![]() Cytat:
chciałabym zacząć starania jak Julik skończy rok -taka różnica by mi pasowała no i jakby się udało w tym samym czy podobnym terminie być w ciąży co teraz to by było super Cytat:
Cytat:
a najbardziej mi szkoda takie pajaca z Kłapouchym, którego nie miała ani razu bo się za duża urodziła Cytat:
![]() Cytat:
z tym spaniem to Wy mi zazdrościcie a ja się przejmuję, że za dużo śpi - ot wariatka i już wolę opcję, że mi się raz w nocy budzi, jakoś spokojniejsza jestem wtedy
|
|
#858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#859 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje za skończony miesiąc ![]() Cytat:
i że w końcu normalnie słyszysz Zastanawiam się kiedy mój Błażejek zacznie gaworzyć ![]() Cytat:
przynajmniej tak stwierdziła pani dr jak jej opisałam, jak zachowuje się Błażejek podczas karmienia.Cytat:
mój mały książę Cytat:
![]() Pierwsza część mojego nadrabiania
|
|||||
|
|
|
#860 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super my jeszcze przed badaniem Cytat:
Cytat:
Jak wygoiłam odparzenie to pediatra polecił smarowanie pupy Sudocremem ale NAPRAWDĘ GRUBĄ WARSTWĄ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niestety czasem kąpiel nie wystarcza na wyciszenie i po cycu gaszę światło, włącza melodyjkę z FP, nocną lampkę i lulam mopsika do czasu aż nie zaśnie czasem schodzi mi nawet godzinę ![]() Cytat:
normalnie chamstwo!!!!Cytat:
a co do maści to ja też ja stosuję i jest super ...jeszcze trochę i was nadrobię ale to za chwilę, bo idę wykąpać mojego brzdąca, bo mąż dzisiaj do późna w pracy
|
|||||||||
|
|
|
#861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za umowę i za płaszczyk
|
||
|
|
|
#862 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli jak się uda to staranka za rok, tak?Cytat:
A czemu 3 lata to kiepsko? Ja właśnie myślałam zacząć starania jakoś w 2014, ale się zobaczy co życie pokaże |
||
|
|
|
#863 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty o jakiej przerwie myślałaś? Cytat:
![]() no właśnie mój tak się rzuca na wszystkie strony że wiecznie rozkopany jest pod kołderka Cytat:
kupiłm miekką szczoteczkę do zębów ![]() właśnie od kiedy spacerówka ? Mój to nie długo wyrosnie z tej gondoli
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś - ja jednak myślałam nad większą różnicą wieku. Ze względu na wychowawczy i na budowę, żeby drugi maluszek już w nowym domku się urodził, a na budowę musimy liczyć co najmniej 2 lata - czyli przy dobrych wiatrach wprowadzimy się w 2013-14
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-11-17 o 12:33 |
|
|
|
#865 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.....za to lubie ten kraj....a i jeszcze dentyste mam za free.....Cytat:
![]() Moja spi juz na poduszce ale na takiej cieniutkiej..... ![]() Cytat:
Cytat:
brawa za dzielnego Stefka... i za wizyte...Cytat:
Cytat:
za fryzjera....ja zaliczylam dzisiaj kosmetyczke i nawet brwi sobie zrobilam... ![]() Cytat:
|
|
#866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bruma mówisz na synka mopsik- jak słodko
Cytat:
mi by taka różnica własnie pasowała- tak mamy z rodzeństwem( ja i moja sis 3lata, sis i brat 4l) i jest fajnie ale niestety ja nie młodnieje ![]() nie, Aguś nie pracuję, a szybko bo czas goni a mamy plan na biznes i liczę, że w przyszłym roku ruszymy...Cytat:
![]() Monia ale darmowe recepty oznacza, że idziesz do apteki i dostajesz produkty za free??
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-16 o 20:53 |
||
|
|
|
#867 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja co prawda karmie mm ale u mnie karmienie wyglada tak samo... ![]() od jakiegos czasu jak daje jej butle to ladnie je a potem zaczyna kopac nozkami, krecic glowa na lewo i prawo....sprawdzalam czy nie chce juz...ale ona dalej ciagnie i pije...i tak jest od jakiegos czasu....w nocy tego problemu nie ma....i co chodzi.... ![]() AneczkaJ dzieki za linka ....ale swoja droga napisane tam jest Nowy schemat zywieniowy....wiec chcialabym zobaczyc Stary schemat zywieniowy....bo co to oznacza, ze ktos sobie siedzi i zmienia od ktorego miesiaca maluszki moga jesc....?? ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
tak kochana....
|
|
#868 |
|
Zakorzenienie
|
o jaaaaaaaaaaa
zazdroszczę ![]() jaki pyszny dżem kupiłam w biedronie- jeżynowy z mężem opędzlowaliśmy cały słoik na kolację
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2011-11-16 o 21:03 |
|
|
|
#869 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez sie z tego ciesze...przynajmniej nie musze kasy wydawac....a tabetki anty mam caly czas za free......ja staralam sie o mluszka to zostaly mi chyba 3 op to dalam mojej sis.... ...akurat brala te same....
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
Sama nie wiem, niby jak starszy to sie zajmie, przypilnuje, ale mniejsi to juz jednym rzutem malo spania, lepsze dogadanie bo jeszcze w miare wspolne zabawy itp
Masakra! Kupiłam na tablicy zestaw ciuchów. Upatrzyłam dawno,ale szkoda mi było tych 60zł a babka nie chciała sprzedać tylko kilku sztuk. Wczoraj stwierdziłam,że jak dłużej bede dumac to Filip bedzie za duży i mi przepadnie, dzisiaj tż o odebrał i szok, 5/6 to h&m , większość nowa, cudna i w ogole ![]() musiałam sie podzielić z wami moją radochą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

. Wtedy zaczyna kopać nózkami, łapkami macha, drapie mnie, odpycha się odemnie, wypluwa cycka, a za sekundę rzuca się n niego, płacze, ogólnie cały się rzuca, tak jakbym mu truciznę dawała, a tak sie zachowuje niezależnie co zjem
Rosną te maluszki jak na drożdżach!!

ale mały jak w nim jest to aż piszczy, w środku tylko bodziak na nim , więc nóżki gołe 

wiesz jak dziecko pochwalisz to potem na odwrót. ja ostatnio moją do babci obgadałam, ze w dzień nie spi. babcia w odwiedziny przyszła a młoda 3 godziny spała 

na jutro
może na kolację zrobię ..