Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 07:26   #4471
moniczka1302
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Bry

Ja wczoraj byłam na wizycie u gina. Dziecko ma 22 mm, 9 tydzień.
Wszystko ok Mam nagrane na płytkę całe badanie, widać już rączki, nóżki. Aż się wzruszyłam jak zobaczyłam bijące serduszko.

Teraz idę za 3 tygodnie czyli jak zacznie się 4 miesiąc.
W pracy jeszcze nie mówię, poczekam do połowy grudnia, chyba, że wcześniej zaczną coś wspominać o mojej umowie o pracę (bo mam do końca grudnia).

U mnie brzucha narazie nic nie widać.
Mam nadzieję, że taki stan pozostanie jak najdłużej, bo jak patrzę na szwagierkę, która teraz zaczyna 7 miesiąc to aż mi się słabo robi, bo jej brzuch jest ogromny.
hejka!!
jak masz umowe do konca grudnia to lepiej nie mow, no chyba ze jestes pewna ze Ci nie przedluza..
to wtedy lepiej isc na zwolnienie i masz umowe do konca porodu (czy jakos tak)
jak pjdziesz nastepnym razem to zobaczysz jak dzidzia juz robi pierwsze wykopy nóżkami mega smieszne hihihi
gratulacje mama!
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 07:28   #4472
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Próbowałam i w ciąży zmienił dla mnie jakoś smak i jest wstrętny. Mąż już zapowiedział, że w weekend odwiedzamy tylko restauracje gdzie serwują dobre steki z polędwicy. Niech moc będzie ze mną!!!

Zaraz będzie na TLC program "Porodówka" więc lecę już po chusteczki
nie oglądałam nigdy tego programu, ja kurczaka zjem z mięsa nic innego tylko szynkę na kanapce i frankfurterki

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja to się już czasem gubię w którym tygodniu w końcu jestem Bo na ostatnim zdjęciu z USG (tydzień temu we wtorek) jest napisne 12w1d, czyli teoretycznie 13t, ale wg terminu zapłodnienia (wiem mniej więcej kiedy było) i nawet wg wielkości dziecka to jest dopiero 12t i tak też mi gin mi wtedy mówił (że coś pomiędzy 11 a 12 tyg.), więc nie wiem czemu maszyna pokazywała inaczej.

Ja też mam kilka terminów i generalnie rozbieżność jest parodniowa od 23 do 28 maja, ale najbardziej prawdopodobny, wyliczony z owulacji termin to 26 maja, więc liczę, że mi dziecko zrobi prezent na Dzień Matki

Ja byłam przenoszona 17 dni i jestem całkiem normalna Ale to było baaardzo dawno temu, teraz by mnie pewnie wyciągnęli wcześniej

Moja w zależności od tego ile zjem waha się od +1 do -1, więc bilans wychodzi na zero. Ciekawe czy w ogóle coś przytyję w tym trymestrze, bo już powoli się kończy, a tu nic. Oczywiście nie narzekam z tego powodu

Mi się teraz o wiele bardziej chce pić, jakoś tak często zasycha mi w gardle i muszę sobie coś łyknąć Nie liczę dokładnie ile wypijam, ale na pewno więcej niż wcześniej.

Mi się 2x śnił chłopczyk

Ja jestem z Małopolski
ja mam rozpiętość między 22.04 a 02.05 ja urodziłam się dwa tyg przed terminem i chodziłam do żłobka i jestem normalna

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
U mnie ostatnio na USG wyszło, że z wymiarów maluszek jest na 12t3d, a był 11t6d
Kota przyszła na mizianie
Na wizażu znalazłam w podpisie jednej Wizażanki: "Kot składa się z kości, futra i podzespołu mruczącego"
wolę nie znać opisu faceta

Cytat:
Dobry jest
Ja nie wiem, mam przeczucie na facecika i jakoś tak z tą myślą sobie żyję
Wiecie, co Wam powiem - znów mi niedobrze...
Już powoli nie daję rady...
Mężu zrobił rano tosty na śniadanie, to myślałam, że go z chaty przez okno eksmituję w trybie natychmiastowym tak mi waliło.
to mój mąż ma zakaz pieczenia chleba a wczoraj wietrzył kuchnie po gotowaniu kiełbasy

Cytat:
Teoretycznie to jest nam wszystko jedno, aleeeeee... mężowi się marzy kumpel, a mi królewna, więc dopóki nie wiadomo co będzie to się przekomarzamy Mamy tak wstępnie wybrane imiona - Laura albo Sebastian i parę dni temu mu mówię: a może jednak będzie Laura?, a on do brzucha z taką groźną miną: nie martw się Seba, nie dam Cię ubrać w sukienki No i tak to mniej więcej wygląda u nas
to mój TŻ ciągle mówi on nie dociera do niego że może być ona

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
aj taki cham
podaj adres

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
mnie tez dzisiaj mdli jak cholera - bylam dzisiaj w sklepach - zobaczylam moj ukochany wozek na rownych kołach z gondola i spacerowka - z wysoka raczka....cena mnie zabila 1200 euro - żeby ten wózek był rzeczywiscie tyle wart...ale on nawet fotelika nie mial!!!! litości... a jak zobaczylam ceny poscieli do łóżeczek to zgielam sie w pół - trzy częsciowy komplet 125 euro!!! fuuuu....
no ceny ładne, bratowej siostra wiozła wózek do Irlandii z Polski

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
dzien dobry!!!!!
a moze ktoras jest ze slaska?

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

grrrr
nie dosc ze mam przeziebione zatoki to moj maz na mnie ciagle kaszle i mi sie pogorszylo jeszcze dostanie ode mnie jak wroci z pracy

dzis mam very busy day przychodzi pan od pomiarow paneli, drzwi, potem lece je zamowic, bo na drzwi to prawie 1,5 miesiaca sie czeka, a chcemy jeszcze przed gwizadka sie wprowadzic do nowego mieszkanka
musze zrobic obiadek panom od remontu i caly dzien z glowy

a jak z wami dziewczyny w II trymestrze? macie wiecej sił witalnych, jak to sie rozpisują? Wiekszy power?
u mnie troszke tak, ale szybciej sie męczę, aczkolwiek bol plecow jest coraz gorszy.

ide na kawke i na czas honoru, bo nadrabiam zaleglosci
ja ze Śląska obecnie mieszkam na Śląsku Opolskim
w II trymestrze to jedynie zwiększyła się ochota na seks poprawił się humor znacznie już nikt nawet TŻ rano nie jest wstanie mi go popsuć a jak zaczęłam 17t to ciut zmniejszyły się mdłości

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
hejka!!
jak masz umowe do konca grudnia to lepiej nie mow, no chyba ze jestes pewna ze Ci nie przedluza..
jak pjdziesz nastepnym razem to zobaczysz jak dzidzia juz robi pierwsze wykopy nóżkami mega smieszne hihihi
gratulacje mama!

żeby przedłużyli do dnia porodu trzeba skończyć trzeci miesiąc 12t jeśli dobrze pamiętam przed końcem umowy

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 07:44   #4473
moniczka1302
Wtajemniczenie

ha!
a slyszalyscie ze maja becikowe odebrac w 2012??

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
nie oglądałam nigdy tego programu, ja kurczaka zjem z mięsa nic innego tylko szynkę na kanapce i frankfurterki

ja mam rozpiętość między 22.04 a 02.05 ja urodziłam się dwa tyg przed terminem i chodziłam do żłobka i jestem normalna

to mój mąż ma zakaz pieczenia chleba a wczoraj wietrzył kuchnie po gotowaniu kiełbasy

podaj adres

no ceny ładne, bratowej siostra wiozła wózek do Irlandii z Polski

w II trymestrze to jedynie zwiększyła się ochota na seks poprawił się humor znacznie już nikt nawet TŻ rano nie jest wstanie mi go popsuć a jak zaczęłam 17t to ciut zmniejszyły się mdłości[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

[/COLOR

żeby przedłużyli do dnia porodu trzeba skończyć trzeci miesiąc 12t jeśli dobrze pamiętam przed końcem umowy
dokladnie, po skonczonym 3 miesiacu
dzieki!
a jak jest potem w takiej sytuacji na macierzynskim? zero kasy? jak ma sie utrzymac kobita z dzieckiem?
Stary 2011-11-17, 07:46   #4474
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
hejka!!
gratulacje mama!
U mnie szykują się zwolnienia. Do dnia porodu to i tak muszą mi przedłużyć, ale ja chcę prosić moją szefową żeby dała mi dłuższą umowę ( bo i tak nie ponosi żadnych kosztów a ja bym miała ciągłość), mam nadzieję, że się uda.

moniczka1302 wczoraj były rozmowy na ten temat w rządzie, ale dzisiaj rano słyszałam, że najprawdopodobniej nie uda im się przygotować tych zmian do końca listopada, co jest warunkiem żeby weszły od stycznia, więc może jeszcze nam się uda zgarnąć tysiączek

Potem macierzyński wypłaca ZUS przez te 20 tygodni, ale nie masz już ciągłości pracy dlatego zależy mi na dłuższej umowie niż do dnia porodu.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2011-11-17 o 07:48
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 07:50   #4475
moniczka1302
Wtajemniczenie

uuuuuuuuuu to moze jdenak? zawsze na jakąś wyprawke będzie.
Ale mamy bardzo "prorodzinny" kraj. Zaloze sie ze za jakis czas dobiora sie do zwolnien lekarskich w czasie ciazy i nie bedzie 100% platnych swiadczen.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
U mnie szykują się zwolnienia. Do dnia porodu to i tak muszą mi przedłużyć, ale ja chcę prosić moją szefową żeby dała mi dłuższą umowę ( bo i tak nie ponosi żadnych kosztów a ja bym miała ciągłość), mam nadzieję, że się uda.

moniczka1302 wczoraj były rozmowy na ten temat w rządzie, ale dzisiaj rano słyszałam, że najprawdopodobniej nie uda im się przygotować tych zmian do końca listopada, co jest warunkiem żeby weszły od stycznia, więc może jeszcze nam się uda zgarnąć tysiączek

Potem macierzyński wypłaca ZUS przez te 20 tygodni, ale nie masz już ciągłości pracy dlatego zależy mi na dłuższej umowie niż do dnia porodu.
teraz mozna miesc macierzynski wydluzony do 24 tygodni
Stary 2011-11-17, 07:52   #4476
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Ale mamy bardzo "prorodzinny" kraj. Zaloze sie ze za jakis czas dobiora sie do zwolnien lekarskich w czasie ciazy i nie bedzie 100% platnych swiadczen.

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Wiem, że do 24 tygodni, ale te 4 tygodnie to są dodatkowe i nie wiem jak jest wtedy, gdy nie ma się umowy o pracę.

Ulgi też zabierają, ma być dopiero na 3 dziecko. Ciekawe kto teraz ma 3 dzieci a raczej kogo na to stać.

Dla mnie jedno już jest dużym wydatkiem
Stary 2011-11-17, 08:09   #4477
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
ha!
a slyszalyscie ze maja becikowe odebrac w 2012??

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

dokladnie, po skonczonym 3 miesiacu
dzieki!
a jak jest potem w takiej sytuacji na macierzynskim? zero kasy? jak ma sie utrzymac kobita z dzieckiem?
Cytat:

no trzeba by było z szefem zagadać jak pracuje mniej niż 20 osób by umowę przedłużył tak by macierzyński zus zapłacił a później kuroniówka jak przysługuje po macierzyńskim

Cytat:

sądzę że ze z 100% to będą bali się ruszyć ciężarnym szybciej mundurowym to zabiorą, no a do becikowego to na jednych stronach pisze że całkiem zabiorą na innych że tylko najbiedniejsi dostaną, co za kraj a ja myślałam że chociaż na chrzciny kasa będzie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 08:10   #4478
anulka4771
Wtajemniczenie

Witajcie!Teraz to by najchetniej wszystko tym ludziom pozabierali,pensje nie rosną a ceny...szkoda gadać.A co to jest to becikowe to kropla w morzu,którą wydajemy przed przyjściem dziecka na świat.
A ja wczoraj się dowiedziałam,że zamknęli porodówkę gdzie rodziłam Filipa i teraz też tam chciałam I gdzie ja teraz mam urodzić-pozostają dwa szpitale nr 1-gdzie jest dobry sprzęt w razie co ale opieka do bani,piguły się wydzierają na rodzącą i nie chcą pózniej pomóc nr 2-o którym nie mam jeszcze zebranej opinii.
Głowa tak mnie trzaska dzisiaj drugi dzień,że nie daje już rady

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 08:35   #4479
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Witajcie!Teraz to by najchetniej wszystko tym ludziom pozabierali,pensje nie rosną a ceny...szkoda gadać.A co to jest to becikowe to kropla w morzu,którą wydajemy przed przyjściem dziecka na świat.
A ja wczoraj się dowiedziałam,że zamknęli porodówkę gdzie rodziłam Filipa i teraz też tam chciałam I gdzie ja teraz mam urodzić-pozostają dwa szpitale nr 1-gdzie jest dobry sprzęt w razie co ale opieka do bani,piguły się wydzierają na rodzącą i nie chcą pózniej pomóc nr 2-o którym nie mam jeszcze zebranej opinii.
Głowa tak mnie trzaska dzisiaj drugi dzień,że nie daje już rady
piguły?? to polozne??
ja tez w zasadzie mam wybrany szpital, ale moj mężuś zaczal sie dowiadywac czy sa tam jakies specjalistyczne sprzety dla noworodkow gdyby bylo cos nie tak, no i sie okazuje ze chyba nie dysponuja, wiec moze jednak inny wybiore. Lepiej dmuchac na zimne.
moja kolezanka mi opowiadala zeten moj szpital jest super gdy wszystko jest OK, jej kolezanka natomiast miala problem z dzidzia i musieli je transportowac do innego szpitala i generalnie dzidzia ma problemy zdrowotne teraz, bo bylo za dlugo niedotlenione.
Stary 2011-11-17, 08:37   #4480
_agata
Zakorzenienie

A ja dzisiaj jestem od rana jak z dOOpu wyjęta.
Nie pamiętam czy kiedykolwiek się tak fatalnie czułam. Nie fizycznie, tylko psychicznie.
Rano obudziłam się i miałam tylko jedno marzenie... schować się do pudła, żeby nikt przypadkiem do mnie nic nie mówił, niczego nie chciał. I tak mnie trzyma... Czuję się jak dziecko, które nie wie co kto od niego chce. Coś się dzieje, coś robię, ale wszystko jest ciągiem literek i cyferek, nic nie rozumiem, do niczego jestem.
Niech mnie ktoś stąąąąąąąąąąąąąąąądddd zabieeeeeeerzzeeeeeeeee:p rosi:

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 08:39   #4481
8ewus8
Zadomowienie

śliweńka zasiłek macierzyński zawsze wypłaca ZUS, jeśli firma ma ponad 20 osób to wtedy po prostu pieniądze fizycznie wychodzą z konta pracodawcy ale i tak pochodzą z ZUSu.

Kuroniówka moim zdaniem nie przysługuje jeśli przez okres macierzyńskiego nie ma się umowy, bo żeby ją dostać w ciągu 1,5 roku trzeba mieć 365 dni pracy a jesli macierzyńskiego bierzemy 24 tygodnie czyli 6 miesięcy to możemy się nie załapać, ale na 100% nie jestem pewna.

Edytowane przez 8ewus8
Czas edycji: 2011-11-17 o 08:42
Stary 2011-11-17, 08:48   #4482
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
piguły?? to polozne??
ja tez w zasadzie mam wybrany szpital, ale moj mężuś zaczal sie dowiadywac czy sa tam jakies specjalistyczne sprzety dla noworodkow gdyby bylo cos nie tak, no i sie okazuje ze chyba nie dysponuja, wiec moze jednak inny wybiore. Lepiej dmuchac na zimne.
moja kolezanka mi opowiadala zeten moj szpital jest super gdy wszystko jest OK, jej kolezanka natomiast miala problem z dzidzia i musieli je transportowac do innego szpitala i generalnie dzidzia ma problemy zdrowotne teraz, bo bylo za dlugo niedotlenione.
To położne i pielęgniarki tak w skrócie to napisałam.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 09:04   #4483
_agata
Zakorzenienie

Na domiar złego rano skończył mi się lakier do włosów i popsikałam włosy resztką. Właśnie byłam w łazience pracowej i spojrzałam w lustro... wyglądam jak siedem nieszczęść

o
Stary 2011-11-17, 09:09   #4484
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
śliweńka zasiłek macierzyński zawsze wypłaca ZUS, jeśli firma ma ponad 20 osób to wtedy po prostu pieniądze fizycznie wychodzą z konta pracodawcy ale i tak pochodzą z ZUSu.

Kuroniówka moim zdaniem nie przysługuje jeśli przez okres macierzyńskiego nie ma się umowy, bo żeby ją dostać w ciągu 1,5 roku trzeba mieć 365 dni pracy a jesli macierzyńskiego bierzemy 24 tygodnie czyli 6 miesięcy to możemy się nie załapać, ale na 100% nie jestem pewna.
zakładam że ktoś pracował dłużej wcześniej, no tak ja też dostałam 10dni chorobowego z zusu ale z wypłatą a pracodawca się z zusem rozlicza

ja już rano znów czułam mojego motyla w brzuchu

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-11-17, 09:11   #4485
diablica071086
Zadomowienie

Witam w nowym dniu,
macie pomysł jak powyższyc sobie wynagrodzenia na macierzyńskim jak się jest na małym zusie ale nowych przedsiębiorców bo słyszałam ze z tego co niby dają nawet na pieluchy nie starczy

podoba mi się stwierdzenie o kotach tylko czemu mojemu ok 4 włącza się automat mruczący wołający jeśc , bo miałczy jak chce wyjśc na dwór a ma zakaz samotnego opuszczania domu więc najwyżej wychodzi na schody jak już za mocno miałczy kota,

nie mogę doczekac się soboty wyśpię się i nie wstanę z łózka, dziś mam nerwa na męża bo ja tu spie no dobra kota miałczy ze chce wyjśc ale to mnie nie rusza, a on jeszcze tv włączył i sie pyta czemu nie wstaję a ja patrze na budzik a tam jeszcze 40 min snu pozabijac miałam ochotę kazałam kota wypuscic na schody i sciszyc do jasnej holewci ten tv bo ja w ciązy jestem i chcę odpocząc przed praca

na pocieszenia dziś idę do mojej kochanej kosmetyczki żeby coś zrobiła mi z buzią bo wyglądam coraz gorzej kiedy skończy się mi ten durny problem z zapchanymi porami i pryszczami może w 4-5 miesiącu odczuję zmianę
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 09:11   #4486
_agata
Zakorzenienie

Ja wczoraj coś czułam, ale chyba raczej jakieś bulgotanie i układanie w żołądku po jedzeniu, niż ludzika...

o
Stary 2011-11-17, 09:18   #4487
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
zakładam że ktoś pracował dłużej wcześniej, no tak ja też dostałam 10dni chorobowego z zusu ale z wypłatą a pracodawca się z zusem rozlicza

ja już rano znów czułam mojego motyla w brzuchu
no ja też zakładam, że ktoś pracował dłużej wcześniej, ale pod uwagę bierze się ostatnie 1,5 roku, gdzie w przypadku jak jest się na macierzyńskim bez umowy to zajmuje to 6 miesięcy, więc moim zdaniem tu wchodzą w grę dni, albo się ktoś załapie albo nie.

Zazdroszczę tych ruchów. Kiedy pierwszy raz poczułyście coś?
Stary 2011-11-17, 09:21   #4488
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
no ja też zakładam, że ktoś pracował dłużej wcześniej, ale pod uwagę bierze się ostatnie 1,5 roku, gdzie w przypadku jak jest się na macierzyńskim bez umowy to zajmuje to 6 miesięcy, więc moim zdaniem tu wchodzą w grę dni, albo się ktoś załapie albo nie.

Zazdroszczę tych ruchów. Kiedy pierwszy raz poczułyście coś?
ja już wczoraj takie prawdziwe bo wcześniej albo gazy albo jakby coś pływało, a teraz gilgotanie i jakby coś się wierciło w brzuchu

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-11-17, 09:22   #4489
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Bry

Wszystko ok Mam nagrane na płytkę całe badanie, widać już rączki, nóżki. Aż się wzruszyłam jak zobaczyłam bijące serduszko.

W pracy jeszcze nie mówię, poczekam do połowy grudnia, chyba, że wcześniej zaczną coś wspominać o mojej umowie o pracę (bo mam do końca grudnia).

Mam nadzieję, że taki stan pozostanie jak najdłużej, bo jak patrzę na szwagierkę, która teraz zaczyna 7 miesiąc to aż mi się słabo robi, bo jej brzuch jest ogromny.
Duży maluszek
Cytat:

w II trymestrze to jedynie zwiększyła się ochota na seks poprawił się humor znacznie już nikt nawet TŻ rano nie jest wstanie mi go popsuć a jak zaczęłam 17t to ciut zmniejszyły się mdłości
Ja nie wiem sama, na co czasem mam ochotę. Otwieram lodówkę i czym prędzej ją zamykam... Jedyne, co mogę zjeść w ilościach prawie że hurtowych, to mandarynki i pomidory Myślę, że dziś kupię kalafior lub brokuły, ewentualnie zobaczę, czy nie mam czasem mrożonych i spróbuję zrobić taką niby zapiekankę z nimi, szynką i kurczakiem w sosie śmietanowym pod beszamelem. Co z tego wyjdzie i czy dam radę zjeść, to się okaże.
Nie znalazłam jeszcze opisu faceta, ale czym dłużej buszuję, tym więcej ciekawych podpisów czytam
Mąż na razie nie robi już takich "śmierdzących" potraw, bo wie, że wyleci z hukiem z chałupy jak się nie dostosuje do obecnie panujących rządów - rządów muszelkowych
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj jestem od rana jak z dOOpu wyjęta.
Nie pamiętam czy kiedykolwiek się tak fatalnie czułam. Nie fizycznie, tylko psychicznie.
Rano obudziłam się i miałam tylko jedno marzenie... schować się do pudła, żeby nikt przypadkiem do mnie nic nie mówił, niczego nie chciał. I tak mnie trzyma... Czuję się jak dziecko, które nie wie co kto od niego chce. Coś się dzieje, coś robię, ale wszystko jest ciągiem literek i cyferek, nic nie rozumiem, do niczego jestem.
Niech mnie ktoś stąąąąąąąąąąąąąąąądddd zabieeeeeeerzzeeeeeeeee:p rosi:
Cytat:
Na domiar złego rano skończył mi się lakier do włosów i popsikałam włosy resztką. Właśnie byłam w łazience pracowej i spojrzałam w lustro... wyglądam jak siedem nieszczęść
Też mam czasem takie fazy, że spod kołdry bym nie wyłaziła, nie ogarniała się, zarosła brudem najlepiej...
Jeszcze tylko troszkę i później nie będziemy miały na nic czasu... Z deszczu pod rynnę

Dziś się jakby wyspałam, nawet się dobrze czuję - myślę, że mdłości i muszelkowanie właśnie od niewyspania mi się bierze. Zaraz zjem śniadanie, tzn. spróbuję
Później się troszkę rozruszam i muszę się zabrać za sprzątanie... Jak widzę, co mnie czeka, to

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 09:28   #4490
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
moje wlosy w ciazy tez wygladaja jak 7 nieszczesc a mowia ze wlosy robia sie takie ladne, geste i blyszcxzace jak nigdy,
tluszcza sie 3x szybciej, sa przyklapniete, wohgole sie nie da rozczesac

a Ty tak mozesz w pracy siedziec na wizazu?? woow to masz chyba lajtowa prace, co?
Stary 2011-11-17, 09:30   #4491
8ewus8
Zadomowienie

Wiecie co, jeszcze coś zapytam bo wczoraj zapomniałam u lekarza. Brałam dupasthon od 5 do 8 tygodnia no i wczoraj lekarz powiedział mi, że odstawiamy wszystkie leki a dopiero wieczorem zaczęłam się zastanawiać czy kwas foliowy też mam już przestać brać?
Stary 2011-11-17, 09:45   #4492
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie co, jeszcze coś zapytam bo wczoraj zapomniałam u lekarza. Brałam dupasthon od 5 do 8 tygodnia no i wczoraj lekarz powiedział mi, że odstawiamy wszystkie leki a dopiero wieczorem zaczęłam się zastanawiać czy kwas foliowy też mam już przestać brać?
Ja bym kwasu nie odstawiała. Łyka się go do min. 3 miesiąca ciąży

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 09:49   #4493
lula177
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jestem z Małopolski
a skąd dokładnie jak mozna wiedzieć? ja jestem z gór, ale już tam nie mieszkam......

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Kraków kłania się.

Cytat:
Teoretycznie to jest nam wszystko jedno, aleeeeee... mężowi się marzy kumpel, a mi królewna, więc dopóki nie wiadomo co będzie to się przekomarzamy Mamy tak wstępnie wybrane imiona - Laura albo Sebastian i parę dni temu mu mówię: a może jednak będzie Laura?, a on do brzucha z taką groźną miną: nie martw się Seba, nie dam Cię ubrać w sukienki No i tak to mniej więcej wygląda u nas
a co do płci dziecko to mi to obojętne, ale mój mąż bardzo chcialby córkę, a ja coś czuję, że będzie synek

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
A jakie teraz imie dla dziewczynki Ci sie podoba? Mi tam nic nie obrzydzi Olivki za to z imieniem dla chlopczyka mamy problem
moje dwie koleżanki mają córeczkę Oliw/vię
nam bardzo podoba się imię Lena, ale jest teraz popularne za bardzo i musiy wymyślić coś innego...a dla synka to mi się podoba Oskar ale muszę męża urobić, bo jemu się nie podoba;/
Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Ja jestem z Małopolski
[/QUOTE]

to samo putanie skąd dokładnie jeśli można?:_)
Cytat:
Bry

mam podobnie z pracą, kończy mi się umowa 30.11 i na razie nic nie będę mówić dopiero jak mi przedłużą......

Cytat:

dokładnie trzeba mieć skonczony 12 tc.

lula177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 09:56   #4494
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez liveinhope Pokaż wiadomość
Chciałabym, żeby nie było to imię zbyt popularne, bo nie lubię tłumaczenia "a która to?" i żeby było łatwe do wymówienia za granicą, bo z pracy już wiem że to się bardzo przydaje
Mam dokładnie te same kryteria co do imion

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi dziewczyny jakie rozmiary kupujecie spodni ciążowych??
Ja maja przed ciążą rozmiar M, kupiłam L i się okazały za małe... (zakupiłam na allegro)
Ja mam na razie tylko jedne dżinsy ciążowe, kupione w lumpku. Są w rozmiarze M, czyli taki jaki normalnie noszę, ale są o wiele szersze w tyłku, więc mam wrażenie, jakby to było co najmniej L. Chyba że to jakaś amerykańska rozmiarówka, bo są z Gapu

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Heloł!
Dziewczyny Kochane! Ależ mnie zainspirowałyście dyskusją o biustonoszach, zawsze myślałam, że mam jakieś dziwne małe ale za szerokie piersi, a wystarczyło pogrzebać w necie i być może zamiast 75A powinnam nosić 70C Muszę się wybrać do sklepu! Ale chyba z godzinę mi zeszło czytaniu o tym Dobrze, że jutro dopiero na 11 do pracy
A gdzie to można wyczytać o tych rozmiarach? Bo właśnie sama wczoraj zauważyłam, że mnie coś stanik ciśnie I pewnie będę musiała zainwestować w nowy, a myślałam, że się obejdzie.

Co do mdłości to zauważyłam po sobie, że jeśli zjem coś ZANIM poczuję głód to wtedy w ogóle mnie nie mdli. Bo jak już czuję głód to zazwyczaj mdłości są murowane albo jeszcze przed jedzeniem albo już w trakcie

Poza tym taka mała ciekawostka - nie wiem czy któraś z Was miała przed ciążą kłopoty z niedoborem progesteronu. Ja miałam, więc brałam Luteinę w II fazie i od początku ciąży też cały czas jadę na Luteinie. Teraz przed wizytą wczorajszą lekarz mi kazał zrobić badanie progesteronu. Zrobiłam u siebie w mieście parę dni temu - wyszło 31,7, czyli za mało (powinno być min. 37). Kazał mi powtórzyć badanie wczoraj u niego w szpitalu, bo miał wątpliwości w jaki sposób to moje laboratorium wykonywało to badanie (nie znam się na tym, ale mówił coś, że powinno się ten progesteron rozcieńczać u kobiec w ciąży, a niektóre laboratoria nie rozcieńczają i wtedy wynik wychodzi zaniżony - coś w ten deseń). No i zrobiłam wczoraj w Krakowie i się okazało, że wyszedł wynik 91,10, czyli prawie 3x wyższy!!! No i jestem w szoku, że wyniki mogą się aż tak bardzo różnić w zależności od laboratorium, a były robione w odstępie chyba 3 dni i mniej więcej tyle samo czasu po ostatniej Luteinie.

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Mi też wczoraj kazał odstawić kwas foliowy, ale mam brać witaminy, więc i tak trochę tego kwasu jest zawsze w witaminach, choć mniej niż np. w Foliku

Cytat:
Napisane przez lula177 Pokaż wiadomość
a skąd dokładnie jak mozna wiedzieć? ja jestem z gór, ale już tam nie mieszkam......
Z Tarnowa, a Ty?
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 09:58   #4495
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam czasem takie fazy, że spod kołdry bym nie wyłaziła, nie ogarniała się, zarosła brudem najlepiej...
Jeszcze tylko troszkę i później nie będziemy miały na nic czasu... Z deszczu pod rynnę
Co to, to nie! Brudem bym nie zarosła, bo bym umarła. Chociaż rano biorę prysznic, to koło południa czuję się jakbym nie myła się od tygodnia.

Cytat:
moje wlosy w ciazy tez wygladaja jak 7 nieszczesc a mowia ze wlosy robia sie takie ladne, geste i blyszcxzace jak nigdy,

a Ty tak mozesz w pracy siedziec na wizazu?? woow to masz chyba lajtowa prace, co?
Moje źle nie wyglądają, są lśniące i mocne, nei narzekam. Ale mam cienkie włosy i muszę lakierować, bo inaczej po 2-3 godzinach nie moge na siebie spojrzeć.

No mogę, mogę. Tzn. nie mogę, ale lubię, to siedzę. Z pracą się wyrabiam, chociaż jest czasami tak, że się po dOOpie nie mam czasu podrapać, to nie wchodzę.

Cytat:
Kwas bierz do końca 13. tygodnia.

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
A gdzie to można wyczytać o tych rozmiarach? Bo właśnie sama wczoraj zauważyłam, że mnie coś stanik ciśnie I pewnie będę musiała zainwestować w nowy, a myślałam, że się obejdzie.
Wejdź np. na forum balkonetka.pl i poczytaj.

o
Stary 2011-11-17, 10:01   #4496
lula177
Zakorzenienie

Cytat:

Z Tarnowa, a Ty?
ja mieszkałam w górach w okolicach Nowego Targu ale już tam nie mieszkam

Stary 2011-11-17, 10:02   #4497
8ewus8
Zadomowienie

To chyba będę jeszcze brać, myślę, że nie zaszkodzi jak pobiorę jeszcze ze 3 tygodnie. Mój witaminom jest przeciwny i nie kazał nic brać, więc nie biorę.

Ja też z pracy cały czas piszę, mamy takie nudy, że to moja jedyna rozrywka
Stary 2011-11-17, 10:07   #4498
diablica071086
Zadomowienie

my na studiach mieliśmy Lenę ale na prawdę miała Marlena ale nam jakoś tak Lena pasowało więc może Marlenka
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 10:12   #4499
lula177
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
my na studiach mieliśmy Lenę ale na prawdę miała Marlena ale nam jakoś tak Lena pasowało więc może Marlenka
Marlena jakoś średni mi się podoba chociaż może jeszcze mi się zmieni

Stary 2011-11-17, 10:32   #4500
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Duży maluszek

Ja nie wiem sama, na co czasem mam ochotę. Otwieram lodówkę i czym prędzej ją zamykam... Jedyne, co mogę zjeść w ilościach prawie że hurtowych, to mandarynki i pomidory Myślę, że dziś kupię kalafior lub brokuły, ewentualnie zobaczę, czy nie mam czasem mrożonych i spróbuję zrobić taką niby zapiekankę z nimi, szynką i kurczakiem w sosie śmietanowym pod beszamelem. Co z tego wyjdzie i czy dam radę zjeść, to się okaże.
Nie znalazłam jeszcze opisu faceta, ale czym dłużej buszuję, tym więcej ciekawych podpisów czytam
Mąż na razie nie robi już takich "śmierdzących" potraw, bo wie, że wyleci z hukiem z chałupy jak się nie dostosuje do obecnie panujących rządów - rządów muszelkowych

Dziś się jakby wyspałam, nawet się dobrze czuję - myślę, że mdłości i muszelkowanie właśnie od niewyspania mi się bierze. Zaraz zjem śniadanie, tzn. spróbuję
Później się troszkę rozruszam i muszę się zabrać za sprzątanie... Jak widzę, co mnie czeka, to
ja otwieram lodówkę i zaraz zamykam bo od razu się dźwiga jak kiełbasą zalatuje
ja teraz robię zapiekankę z makaronem brokułem i szynką dwa dni temu była z kurczakiem ale nie zdążyłby mi się rozmrozić bo na 13 do pracy

Cytat:

moje włosy się poprawiły w ciąży tak jak i paznokcie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości