|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
29 | 54,72% |
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
20 | 37,74% |
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
1 | 1,89% |
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
3 | 5,66% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Cytat:
jak masz umowe do konca grudnia to lepiej nie mow, no chyba ze jestes pewna ze Ci nie przedluza.. to wtedy lepiej isc na zwolnienie i masz umowe do konca porodu (czy jakos tak) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() gratulacje mama! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
w II trymestrze to jedynie zwiększyła się ochota na seks ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
żeby przedłużyli do dnia porodu trzeba skończyć trzeci miesiąc 12t jeśli dobrze pamiętam przed końcem umowy
![]() |
#4473 | |
Wtajemniczenie
|
ha!
a slyszalyscie ze maja becikowe odebrac w 2012?? ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() dzieki! a jak jest potem w takiej sytuacji na macierzynskim? zero kasy? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
moniczka1302 wczoraj były rozmowy na ten temat w rządzie, ale dzisiaj rano słyszałam, że najprawdopodobniej nie uda im się przygotować tych zmian do końca listopada, co jest warunkiem żeby weszły od stycznia, więc może jeszcze nam się uda zgarnąć tysiączek ![]() Potem macierzyński wypłaca ZUS przez te 20 tygodni, ale nie masz już ciągłości pracy dlatego zależy mi na dłuższej umowie niż do dnia porodu. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2011-11-17 o 07:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Wtajemniczenie
|
uuuuuuuuuu to moze jdenak? zawsze na jakąś wyprawke będzie.
Ale mamy bardzo "prorodzinny" kraj. Zaloze sie ze za jakis czas dobiora sie do zwolnien lekarskich w czasie ciazy i nie bedzie 100% platnych swiadczen. ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ulgi też zabierają, ma być dopiero na 3 dziecko. Ciekawe kto teraz ma 3 dzieci a raczej kogo na to stać. Dla mnie jedno już jest dużym wydatkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
sądzę że ze z 100% to będą bali się ruszyć ciężarnym szybciej mundurowym to zabiorą, no a do becikowego to na jednych stronach pisze że całkiem zabiorą na innych że tylko najbiedniejsi dostaną, co za kraj a ja myślałam że chociaż na chrzciny kasa będzie ![]()
![]() |
#4478 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie!Teraz to by najchetniej wszystko tym ludziom pozabierali,pensje nie rosną a ceny...szkoda gadać.A co to jest to becikowe to kropla w morzu,którą wydajemy przed przyjściem dziecka na świat.
A ja wczoraj się dowiedziałam,że zamknęli porodówkę gdzie rodziłam Filipa i teraz też tam chciałam ![]() Głowa tak mnie trzaska dzisiaj drugi dzień,że nie daje już rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tez w zasadzie mam wybrany szpital, ale moj mężuś zaczal sie dowiadywac czy sa tam jakies specjalistyczne sprzety dla noworodkow gdyby bylo cos nie tak, no i sie okazuje ze chyba nie dysponuja, wiec moze jednak inny wybiore. Lepiej dmuchac na zimne. moja kolezanka mi opowiadala zeten moj szpital jest super gdy wszystko jest OK, jej kolezanka natomiast miala problem z dzidzia i musieli je transportowac do innego szpitala i generalnie dzidzia ma problemy zdrowotne teraz, bo bylo za dlugo niedotlenione. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4480 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj jestem od rana jak z dOOpu wyjęta.
Nie pamiętam czy kiedykolwiek się tak fatalnie czułam. Nie fizycznie, tylko psychicznie. Rano obudziłam się i miałam tylko jedno marzenie... schować się do pudła, żeby nikt przypadkiem do mnie nic nie mówił, niczego nie chciał. ![]() Niech mnie ktoś stąąąąąąąąąąąąąąąądddd zabieeeeeeerzzeeeeeeeee:p rosi:
![]() |
#4481 |
Zadomowienie
|
śliweńka zasiłek macierzyński zawsze wypłaca ZUS, jeśli firma ma ponad 20 osób to wtedy po prostu pieniądze fizycznie wychodzą z konta pracodawcy ale i tak pochodzą z ZUSu.
Kuroniówka moim zdaniem nie przysługuje jeśli przez okres macierzyńskiego nie ma się umowy, bo żeby ją dostać w ciągu 1,5 roku trzeba mieć 365 dni pracy a jesli macierzyńskiego bierzemy 24 tygodnie czyli 6 miesięcy to możemy się nie załapać, ale na 100% nie jestem pewna. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2011-11-17 o 08:42 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Na domiar złego rano skończył mi się lakier do włosów i popsikałam włosy resztką. Właśnie byłam w łazience pracowej i spojrzałam w lustro... wyglądam jak siedem nieszczęść
![]()
![]() |
#4484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już rano znów czułam mojego motyla w brzuchu ![]()
![]() |
#4485 |
Zadomowienie
|
Witam w nowym dniu,
macie pomysł jak powyższyc sobie wynagrodzenia na macierzyńskim jak się jest na małym zusie ale nowych przedsiębiorców bo słyszałam ze z tego co niby dają nawet na pieluchy nie starczy ![]() podoba mi się stwierdzenie o kotach tylko czemu mojemu ok 4 włącza się automat mruczący wołający jeśc , bo miałczy jak chce wyjśc na dwór a ma zakaz samotnego opuszczania domu więc najwyżej wychodzi na schody jak już za mocno miałczy kota, nie mogę doczekac się soboty wyśpię się i nie wstanę z łózka, dziś mam nerwa na męża bo ja tu spie no dobra kota miałczy ze chce wyjśc ale to mnie nie rusza, a on jeszcze tv włączył i sie pyta czemu nie wstaję a ja patrze na budzik a tam jeszcze 40 min snu pozabijac miałam ochotę kazałam kota wypuscic na schody i sciszyc do jasnej holewci ten tv bo ja w ciązy jestem i chcę odpocząc przed praca na pocieszenia dziś idę do mojej kochanej kosmetyczki żeby coś zrobiła mi z buzią bo wyglądam coraz gorzej kiedy skończy się mi ten durny problem z zapchanymi porami i pryszczami może w 4-5 miesiącu odczuję zmianę |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj coś czułam, ale chyba raczej jakieś bulgotanie i układanie w żołądku po jedzeniu, niż ludzika...
![]() |
#4487 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę tych ruchów. Kiedy pierwszy raz poczułyście coś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4489 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie znalazłam jeszcze opisu faceta, ale czym dłużej buszuję, tym więcej ciekawych podpisów czytam ![]() Mąż na razie nie robi już takich "śmierdzących" potraw, bo wie, że wyleci z hukiem z chałupy jak się nie dostosuje do obecnie panujących rządów - rządów muszelkowych ![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze tylko troszkę i później nie będziemy miały na nic czasu... Z deszczu pod rynnę ![]() Dziś się jakby wyspałam, nawet się dobrze czuję - myślę, że mdłości i muszelkowanie właśnie od niewyspania mi się bierze. Zaraz zjem śniadanie, tzn. spróbuję ![]() Później się troszkę rozruszam i muszę się zabrać za sprzątanie... Jak widzę, co mnie czeka, to ![]()
![]() |
#4490 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() tluszcza sie 3x szybciej, sa przyklapniete, wohgole sie nie da rozczesac ![]() a Ty tak mozesz w pracy siedziec na wizazu?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 |
Zadomowienie
|
Wiecie co, jeszcze coś zapytam bo wczoraj zapomniałam u lekarza. Brałam dupasthon od 5 do 8 tygodnia no i wczoraj lekarz powiedział mi, że odstawiamy wszystkie leki a dopiero wieczorem zaczęłam się zastanawiać czy kwas foliowy też mam już przestać brać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4493 | |||
Zakorzenienie
|
a skąd dokładnie jak mozna wiedzieć? ja jestem z gór, ale już tam nie mieszkam......
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nam bardzo podoba się imię Lena, ale jest teraz popularne za bardzo i musiy wymyślić coś innego...a dla synka to mi się podoba Oskar ![]() [/QUOTE] to samo putanie ![]() Cytat:
dokładnie trzeba mieć skonczony 12 tc. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do mdłości to zauważyłam po sobie, że jeśli zjem coś ZANIM poczuję głód to wtedy w ogóle mnie nie mdli. Bo jak już czuję głód to zazwyczaj mdłości są murowane albo jeszcze przed jedzeniem albo już w trakcie ![]() Poza tym taka mała ciekawostka - nie wiem czy któraś z Was miała przed ciążą kłopoty z niedoborem progesteronu. Ja miałam, więc brałam Luteinę w II fazie i od początku ciąży też cały czas jadę na Luteinie. Teraz przed wizytą wczorajszą lekarz mi kazał zrobić badanie progesteronu. Zrobiłam u siebie w mieście parę dni temu - wyszło 31,7, czyli za mało (powinno być min. 37). Kazał mi powtórzyć badanie wczoraj u niego w szpitalu, bo miał wątpliwości w jaki sposób to moje laboratorium wykonywało to badanie (nie znam się na tym, ale mówił coś, że powinno się ten progesteron rozcieńczać u kobiec w ciąży, a niektóre laboratoria nie rozcieńczają i wtedy wynik wychodzi zaniżony - coś w ten deseń). No i zrobiłam wczoraj w Krakowie i się okazało, że wyszedł wynik 91,10, czyli prawie 3x wyższy!!! No i jestem w szoku, że wyniki mogą się aż tak bardzo różnić w zależności od laboratorium, a były robione w odstępie chyba 3 dni i mniej więcej tyle samo czasu po ostatniej Luteinie. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4495 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No mogę, mogę. Tzn. nie mogę, ale lubię, to siedzę. Z pracą się wyrabiam, chociaż jest czasami tak, że się po dOOpie nie mam czasu podrapać, to nie wchodzę. Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Wejdź np. na forum balkonetka.pl i poczytaj.
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
ja mieszkałam w górach
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4497 |
Zadomowienie
|
To chyba będę jeszcze brać, myślę, że nie zaszkodzi jak pobiorę jeszcze ze 3 tygodnie. Mój witaminom jest przeciwny i nie kazał nic brać, więc nie biorę.
Ja też z pracy cały czas piszę, mamy takie nudy, że to moja jedyna rozrywka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4498 |
Zadomowienie
|
my na studiach mieliśmy Lenę ale na prawdę miała Marlena ale nam jakoś tak Lena pasowało więc może Marlenka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz robię zapiekankę z makaronem brokułem i szynką dwa dni temu była z kurczakiem ale nie zdążyłby mi się rozmrozić bo na 13 do pracy Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.