|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-11-17 o 11:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
też
![]() iustyna1 - dobrze, że ja nie wiem co to ząbkowanie, współczuję. ![]()
#783 |
Zakorzenienie
|
zanka i beti - poklikane
a z mieszkaniem prawdopodobnie wszystko wypali! tylko chłop chce 700 zł ale są uwaga 3 pokoje w tym jeden dziecięcy. i podobno ( tż wczoraj był ) jest ładnie, tak nowocześnie, duża kuchnia, jasno, przestronnie. 2 piętro w bloku. co więcej za 2 lata chce je sprzedać, a my myślimy coś kupić wtedy pod hipotekę. Może jakby nam się dobrze mieszkało i tak dalej, to zdecydowalibyśmy się na kupno ? Może i facet by nam opuścił cenę ? matko, ale boję się nawet cieszyć .... 26 listopada ,a się pakować, a 1 grudnia mamy wejść. ale mam wizję, piękna choinka w naszym mieszkaniu nowym, pachnąco, ciepło, miło... oby tak było. czuję i tak się jak cyganka, bez kitu, taka co to na taborach żyje. Bez swojego stałego pobytu. przepraszam ze brzydko piszę, mały się drze
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zadomowienie
|
Kmat witaj! Moje dziecko bezsmoczkowe i butelki też nie je, ale moja mama gdy uczyła brata jeść z butelki, to ona wychodziła i karmił tata. Mama=cyc, więc od mamy nie chciał jeść z butelki...
Jeszcze na poprzedniej liście widniałaś. Czy Twoje dziecko ma na imię Patryk? Czy Zaneta po prostu pomyliła się i wpisała moje dziecko obok Ciebie? Jacieee ![]() ![]() ![]() ![]() Brumek ![]() Pisałaś, że lekarka chciałby, żeby Tymek był na 50 centylu. WHO opracowało siatki centylowe, w których nie ujęto dzieci karmionych mm i one całkiem inaczej się prezentują. Na razie doszłam, że to tu, ale jeszcze nie sprawdzałam: http://www.who.int/childgrowth/standards/en/ |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Wtajemniczenie
|
aaaa rossnet, to juz tyeż kilka razy cos tam wygrywałam, ale tej torby niestety nie popadła, miałam tylko kupon , a ciekawa byłam bo myślałam, że jakies nowe konkursy, też lubię tak ja Wy brać w nich udział
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
I jestem.
Uffff ! Emi jest taka dzielna ![]() zapłakała tylko przy w kuciu (tak to się pisze?:mur) Potem ubrałam jej spodeneczki,kombinezonik i pojechałyśmy do domu. Zasneła i śpi. Na 16sta mamy bioderka. Dziękuje za kciuki odnośnie szczepienia i małego tłumu. Prawie nikogo nie było ![]() Wasze dzieci też tak lgną do innych dzieci? Moja Emilie jak widzi dziecko to nie umiem jej utrzymać w rękach, tak wyciąga rączki i biegnie w powietrzu. wodauqa u mnie Emilie od jakiegoś czasu nie chce na leżąco jeść ![]() ![]() ![]() Zjadłam 2 bułki, naciaprałam jak małe dziecko. Dzisiaj piękna pogoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie natury egzystencjalnej:
Co dzisiaj na obiad ? bo pomysłów mi już brak ![]() Btw., jak moje dziecko w końcu nie przestanie wrzeszczeć na pół miasta, to mam w planach dzisiaj zwariować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Wtajemniczenie
|
eeee nie za dobrze masz?
![]() Cytat:
Plan dobry, daj znać jak z wykonaniem będzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
BAN stały
|
Iustyna a Ty myslisz,ze po myciu odzywką ja mam tłuste?
Nic bardziej mylnego. Poza tym trzeba przemyśleć jakim szamponem myć bo robi się kóło i włosy znów sie przetłuszczają. Agaduś: 1.mycie odżywką Isana 2.płukanie 3.odzywka Avocado Garniera bez śmieci na 10 min. 4.płukanie na koniec letnia niemal zimną wodą by zamknąć łuski 5.odzywka bez spłukiwania Joanna Naturia-do wyboru. 6.nie wycieranie recznikiem bo uszkadza łuski a koszulką bawełniana 7.jak chcesz,to stylizator ale bez alkoholu Raz w tyg.maska np. Bio Wax +keratyna+mocznik+niacyna mid na godzinę pod czepek. Można ![]() Umyś odżywką a jak nie schodzi,to szamponem dla dzieci Hipp lub Baby dream ale nie przestrasz się początków bo włosy odkryja jakie sa na prawdę,czyli suche,szorstkie to jest tzw.kryzys. Ale twra ok. tygodnia i potem jest git. |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do tap madl to ja też tej Anki nie znoszę, nie mogę jej słuchać po prostu. Pieści się gorzej niż moja Maja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Co do Top Model to kibicuje Michalinie
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Crazy teściowa zrobiła jakaś zapiekankę z ziemniaków. A ja mam ochotę na pierogi ruskie,zjadłabym też pierś z pieczarkami,albo devolay'a ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/k-s-kids-centrum-e...923015101.html http://allegro.pl/simba-magiczna-kul...921992447.html http://allegro.pl/fisher-price-spiew...936237659.html http://allegro.pl/fisher-price-szcze...914977514.html http://www.miluch.pl/product-pol-962...-K-s-Kids.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
ja tez nie lubię tej Anki. Nie mogę jej słuchać, bo mi mdło.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zakładam, że Ty nie miałaś problemów z przetłuszczaniem. O to mi chodziło. Marina to trzymam kciuki za mieszkanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny ja jestem pełna podziwu jak Wy sobie radzicie z wreszczącymi dziećmi i macie czas na obiad, wizaż i wszystko inne.
Mi się wydaje, że moje super grzeczne a i tak się zastanawiam- sprzątanie CZY obiad CZY spacer |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit - widze ze iustyna ma podobne menu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Wtajemniczenie
|
Czyli tak... zabrałam Marudę na spacer, uśpionego wystawiłam na balkon gdzie się dotlenia.
Wracając "z miasta" kupiła 2 kilo jabłek i melisę ![]() ![]() A w przyszłym tygodniu wypadam na zakupy. SAMA The and !!!
#798 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to o jedzeniu to do mnie chyba ![]() Jak si robi devolay'a? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
Wodaqua - pytałaś jak wizaz zlicza głosy w głosowaniu Eucerinu -
można głosować co 5 minut ![]() Zanka lęce z klikiem do Ciebie ![]() ![]()
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
JESTEŚMY ZASZCZEPIENI!!!
![]() Wreszcie ![]() Na razie Tymuś sobie śpi ![]() Czekaliśmy pod gabinetem 1,5 godziny, bo przyszło kilkoro niezapisanych dzieci na szczepienia właśnie i trzeba było je wszystkie obskoczyć. Więc ja w końcu przyszła nasza kolej, to Tymek już był głodny i zaczynał marudzić. Ale jeszcze do pielęgniarki się ładnie uśmiechał, kiedy go mierzyła i ważyła i rozpłakał się dopiero przy badaniu przez lekarkę. Chyba wyczuł że się jej spieszy, bo robiła to na chybcika i nerwowo, a wiadomo że dzieci tego nie lubią ![]() ![]() ![]() Ale kiedy powiedziałam że chcę szczepienia refundowane, to pielęgniarka sie strasznie na mnie spojrzała i zaczęła kręcić nosem. Bardzo i sie to nie podoba w tej przychodni. I, UWAGA, mówi do lekarki, że może nie szczepić go tyloma, bo to ból i dużo wkłuć i że może albo ja się zdecyduję na skojarzoną, albo na jedną zaszczepią, a resztę zostawią na potem ![]() No ale grunt że już po. Płacz oczywiście był, ale nie taki straszny, przynajmniej dla mnie ![]() ![]() ![]() Lecę nadrabiać.
#801 |
Wtajemniczenie
|
Zanetaa, Brumek brawa za szczepienia
![]()
#802 |
Wtajemniczenie
|
Nerola zapisałam sobie to, tylko troszkę się boję, bo ja muszę myc włosy co drugi dzień i mi się przetłuszczają, i boję się, że jeszcze bardziej będą, ale spróbuję w weekend
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I barwa dla Zosi ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zaszczepiony ![]() ![]() ![]() A gdzie to się koleżanka wczoraj wieczorek podziewała, zamiast tu ze mną tradycyjnie siedzieć i nocne Polaków rozmowy uprawiać? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zaraz poczytam o tych siatkach, bardzo Ci dziękuję za link ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
Crazy to jest rolada z piersi w środku masło z ziołami : pietruszka,koperek i czosnek. Miodziooo ! Ale narobiłam sobie samaka
![]() Brumek no i widzisz ![]() ![]() Jacieee a Ja siedzę i myślę co by tu zjeść. JAK SIĘ BADA CZY MA SIĘ TASIEMCA ![]() bo to jest nie możliwe ,że ja tyle jem. Baaa nie jem - wpierdzielam ![]() Top Model już jest ustawione od początku przecież.One nie mogą mieć niby komórek i kontaktu z rodziną. Moja siostra była teraz z Wawie a tam sobie pomykała Michalina... więc o co kaman? WŁAŚNIE!! Brumek bo Ja wiecznie o Tobie myślę, ale zapominam zapytać odnośnie tych zamieszek które były 11 listopada.Wam mam nadzieję nic się nie stało ?! nie dosżło nic do Was? ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Jaciowa :d hahaha ale sobie wymyśliłam nie no jacieeee a co kupisz sobie an tych zakupach ? W ogóle kiedyś był takie nazwiska nie : Madejczykówna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() 1.Komputer 2.Obiad a dziecko to taki przerywnik ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Wtajemniczenie
|
może odpadnie w przyszłym tygodniu
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
brumeczku miło mi się zrobiło bardzo, że i Ty się cieszysz
![]() dziewczyny no i ja też nie miałam pomysłu, więc robię dewolaja ( przepraszam za pisownię ) Ale u nas to jest kotlet drobiowy z serem, szynką i np. ogórem albo papryką. I jak tak zrobię, ale bez szynki. ha ha ha ha ha ha cookie padłam od Twojej hierarchii wartości, moja lista podobna ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-17 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
BAN stały
|
Oj przetłuszczały sie.Teraz tez jak nie umyję na 5 dzień ale kiedyś juz na 3.
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#810 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() (teściowa też Ela ![]() Cytat:
![]() U nas waga dziś pokazała 5580 ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie musiałam jej tym razem straszyć, ale zostawię sobie ten "argument" na następny raz ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.