|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
większość używana. Ale porządnie wyprane i wyprasowane. Efekt końcowy nawet mnie zaskoczył na plus
|
#1952 |
|
Rozeznanie
|
Czy któraś z Was dziewczyny widziała już "Listy do M." ? Polecacie ?
|
|
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Chętnie bym obejżała... |
|
|
|
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
W takim razie Doświadczone Mamusie proszę o wypowiedź co dla Was jest nowinką całkowicie zbyteczną?
My mamy bez doświadczenia możemy łykać wszystko jak pelikan... |
|
|
|
#1956 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A gruszki nie używałam bo nawet nie umiem ![]() Ale ten aspirator co się samemu wkłada do ust i oczyszcza nosek jest świetny... Piszecie o wielkości waszej dzidzi moja wczoraj miała 480g a z pomiarów jakieś 21 tyg. Gin mówiła,że bład aparatu to +/- 2 tyg A byłam z moim synkiem w poniedziałek na kontroli po antybiotyku i bilansie. Ma 2 lata 3 miesiące i 88cm wzrostu.... Tylko zgadnijcie ile może ważyć ? Z centylów norma to 13-15 kg... No więc,że ja byłam zawsze chudzielcem ( do czasu) to mój syn odziedziczył szczupłość po mnie i po tatusiu bo też gruby nie był. Także waży 10,8kg
|
|
|
#1957 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1958 |
|
Zadomowienie
|
puk pukProbowalam nadrobić całe zaleglosci prawie mi sie udalo. Po weekendzie na suwlaszczyznie jestem zachwycona wiec jesli ktos bedziesz szukal super miejsca na koncu świata to szczerze polecam . Mała wioska nad samym jeziorkiem z mila obsługa. T sie smial,ze pierwszy raz slyszał, ze Jego zegarek tyka;]I niestety tj pisalam wczesniej...wpadlismy w wir wykanczania mieszkania. Takze koordynacja dostaw plytek,bidetow etc w pelni w akcji. Sciany wyburzaja, wiec w mieszkaniu pogrom ...A ja od wczoraj w domu,jakis milusinski w pracy sprzedal chorobsko...wiec sypiam na pol siedzaca(jesli to mozna spaniem nazwac) bo mam tak zawalony nos. Dzis dopiero udalo mi sie umowic na wizyte. Gratuluje wszystkim ktore poznały plec ))widze,ze znowu rozowy zdominowal![]() klas ki:Aguśka sliczne pudełko zrobilas dla Filipka...az mi sie zrobilo sentymentalnie jak pomyslalam o tym,ze dasz Mu je w wieku 18 lat . Tez sie przymierzam to kompletowania takiej pamiatki..
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wagi to moj chyba po mnie odziedziczyl sklonnosci bo wazy 16 kg a ma 2 lata i 6 m-cy Ale zawsze lubial zjesc co mnie cieszy oczywiscie.no i nie wyglada grubo, jest wysoki moze dlatego.
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
M jak M też się też nie będzie trwało wiecznie , więc każdy pomysł jest dobry.
|
|
|
|
|
#1961 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam pytanie- czy jak gin Wam sprawdzał szyjkę podczas usg, to miałyście to potem na wydruku zaznaczone jakoś
bo ja z tego wszystkiego nie spytałam ile ma ta moja szyjka i czy wszystko z nią ok.
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Mravka super ze udal sie wyjazd
fajnie tak pojechac w takie miejsce, odpoczeliscie to teraz mozecie dzialac![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Bo ja musze to wiedziec, z reszta on sam mi mowi. Na zadnym wydruku nie mialam nic napisane ja wogole wydruku nie dostaje zadnego.
|
|
#1963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo ja miałam octanisept , ale pępek wysechł dopiero po fiolecie , ale ten octanisept to i tak mi się przydał na ranę,no i odkażałam nim np. termometr ![]() A fiolet mi sie raz rozlał na białą komodę
|
|
|
|
|
#1964 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewuszki
Już myślicie o baby bluesie Ja myślałam, że jestem za twarda na takie fanaberie, ale przyszło i do mnie/ Krótko, ale intensywnie. Dla mnie katorgą było karmienie- nie lubiłam tego I co jakiś czas próbowałam go odstawiać, ale jak na złość- nie ssał butli, po prostu nie umiał/ Później wzięłam na wstrzymanie i jak już się karmienie unormowało, było ciut lepiej. Ale te nocki, nigdy ich nie zapomnę. Dlatego nie za bardo chce mi się wierzyć w opowieści typu "kocham karmić, czuć bliskość maluszka itd" Tak, oczywiście, jest bliskość, jest świadomość, że robisz coś cudownego, ale jak maluszek wisi przy piersi cały czas, a Ty nawet wysikać się nie możesz, bo jest krzyk, jakby ze skóry obdzierali, to czar nagle pryska Teraz zamierzam karmić i owszem, bo karmienie naturalne jest najzdrowsze dla noworodka, ale będę go uczyć pić z butli też ( czasem będę swoje odciągać), na pewno te 3 miesiące chcę go karmić naturalnie A i żeby nie było- ja nie straszę, po prostu zdradzam jak było u mnieA w ogóle, to jutro mam wizytę i stresa przed ważeniem
|
|
#1965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sama mam teraz okazje przekonać się jak to mama się ze mną musiała mordować
|
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piore piore, ale swoich nie będę prać
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wczoraj na poczekalni u gin były do wzięcia takie siatki dla kobiet w ciąży. Ponieważ było tego sporo to wzięłam sobie i ja w środku była próbka pieluszek happy i podpaski bella, gazety ''mamo to ja'' i ''poradnik domowy'' oraz poradnik '' od poczecia do narodzin'' nawet fajne
|
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka no to poszalałaś też z ciuszkami
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- karolca super ciuszki ja swoje piorę, a jeszcze czekają mnie 2 pralki prania bo wszystkiego nie zmieszczę.Po weekendzie będzie mega prasowanko dlatego, że w sobotę z rana wyjeżdżam do tż rodziców
Edytowane przez Jolkaaa Czas edycji: 2011-11-17 o 16:03 |
|
|
|
#1969 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/aspirator-elektron...933682308.html Cytat:
W razie czego mam szpital 5 kroków od domu, ale nie chcę w nim rodzić. Cytat:
Tynka gratuluję syneczka Ja tez lubię Goło i wesoło, a TŻ nie bardzo. Natka, Karolca super brzuszki Agabi najważniejsze że na dzień dzisiejszy jest wszystko super i miejmy nadzieję, że po porodzie też będzie. Aguśka nie moge sie przyzwyczaić do Twojego awatara.
|
|||
|
|
|
#1970 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
hahah jasna sprawa! Mnie najbardziej rozśmieszyło jak połączyli 2 biznesy w 1-Kasia swój program, a do niego doczepili szkołe tanca hakiela gdzie pobierały lekcje uczestniczki i bardzo mnie to nudziło i jakoś też zniesmaczyło trochę... Lecę do tego miasta, akurat przestało padać na chwile. Potem zabieram się za obiad, na szczęscie papryczki robi się szybko no i od czego szybkowar ![]() Aha, jeszcze jedno. Rozmawiałam z siostrzencem, i pytam go czy się cieszy bo już niedługo Mikołaj? Mówi, że tak, że będą pisać listy niedługo do św. mikołaja. A ja na to, ale jak je dostarczą? Czy wyślą pocztą, czy wystawią za okno i Mikołaj je sam odbierze? A on na to, że przeczytają te listy rodzicom, a oni zadzwonią do św. mikołaja i mu powtórzą A tz mi kiedyś opowiadał, ze jego co do św. mikołaja uświadomił 3 lata starszy brat i tz wyjatkowo zle to przyjął hihi Ja już nie pamietam, jak to było u nas, ale pamiętam jak wystawałyśmy w oknie czy widac mikołaja na saniach i renifery To były czasy
|
|
|
|
|
#1971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A odnosne tego karmienia, domyslam sie co czulas. ![]() Cytat:
Ja tez bylam niejadkiem strasznym podobno...
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam sałatkę z zupek chińskich po swojemu
![]() Kurczak + zupki chińskie tzn makaron + przyprawy + kukurydza + papryka + majonez ale będę ją jeść wieczorem ![]() a po 17 chyba wybiorę się na zakupy |
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
co do prania
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1974 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka ale to spory przedział wiekowy do roku
dla noworodka jeszcze pajacyków mi brakuje ide obiad robic bo mnie juz z głodu skręcaAguska ładny avatar
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-17 o 16:19 |
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cale szczęście.
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-17 o 16:16 |
|
|
|
|
#1977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie bylo tak samo! Ja jako dziecko zawsze niedowaga, Tz dosc dobny no i Adas jako 6 latek wazy 19 kg pzry wzroscie 116 cm Ile ja sie namartwilam, cala rodzina robila tragedie, bo w Polsce zdrowe dziecko to okragle dziecko (dla wielu nadal) no a w szwecji mi mowili ze sokokjnie, najwazniejsze ze rosnie i rowno na swojej krzywej wzrostu przybiera no i mieli racje! Nie ma sie czym martwic. Sa ludzie mocniej zbudowani a sa drobni! Po prostu. A tak wogole to ja mu robilam morfologie i zelazo zawsze jak bylam w Polsce no i jesli wyniki w porzadku byly to sie nie martwilam! Kumkura, ile przytylas ze sie martwisz? Aguska, pewnie ze latwiej jesli dziecko ma apetyt, z tym ze Adas wlasciwie to je dosyc duzo, ale tylko to co lubi! Wiec jesli gotuje pod niego, a tak robie czesto to nie mamy problemu. Agabi mi mowi : dluga i ladna, wiecej nie pytam bo jestem w pelni zadowolona z takiej odpowiedzi
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
Nie macie zahamowań z tym pisaniem A ja nie mam weny jakoś, mowę mi odjęło normalnie, aż sama się sobie dziwię Muszę się zacząć udzielać ponownie, bo widzę że im dalej tym gorzej ![]() Przeraziłam się tego "katarka", ja swojego dziecka na pewno nie podłączę do odkurzacza, czego to ludzie nie wymyślą... |
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

klas ki:
bo ja z tego wszystkiego nie spytałam ile ma ta moja szyjka i czy wszystko z nią ok.
I co jakiś czas próbowałam go odstawiać, ale jak na złość- nie ssał butli, po prostu nie umiał/ Później wzięłam na wstrzymanie i jak już się karmienie unormowało, było ciut lepiej. Ale te nocki, nigdy ich nie zapomnę. Dlatego nie za bardo chce mi się wierzyć w opowieści typu "kocham karmić, czuć bliskość maluszka itd" Tak, oczywiście, jest bliskość, jest świadomość, że robisz coś cudownego, ale jak maluszek wisi przy piersi cały czas, a Ty nawet wysikać się nie możesz, bo jest krzyk, jakby ze skóry obdzierali, to czar nagle pryska
Teraz zamierzam karmić i owszem, bo karmienie naturalne jest najzdrowsze dla noworodka, ale będę go uczyć pić z butli też ( czasem będę swoje odciągać), na pewno te 3 miesiące chcę go karmić naturalnie