Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 13:09   #1321
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Darusiaaaa-latem może i takie miesięczne dziecko bym wzięła na zakupy,ale nie zimą w okresie Bozego Narodzenia,gdzie jak się idzie samemu to ludzi tyle,że przejść nie mozna ....taka arkadia czy inne ch-ludzi multum kręcących się i wykupujacych wszystko co się da...
nie jeden raz widziałam takie maleństwa na oko max 3 tygodniowe albo i młodsze w CH-może to i uodparnia,ale do mnie to nie przemawia.nie chodzi o chuchanie i dmuchanie na maleństwo....
w domu raczej sterylnych warunków mieć nie będę-nie da rady

to też tylko moje i tż zdaniedobrze,że oboje z tż zgadzamy się pod tym wzgledem

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:11   #1322
Tincia
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
...Byl dzis w ambasadzie po wize no i mu odmowili...
Kurde, jak tak można A mówił, że leci dzieci zobaczyć, że mu się urodziły? Mógł nakłamać, że leci Was przywieźć, może boją się że nie wróci już...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:14   #1323
owieczka86
Zadomowienie

więc na ulewanie nie ma rady,a co do spanak w nocy mam nadzieję że w najbliższym czasie coś sie zmieni na lepsze

uciekam bo chyba zaczyna się budzić
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:26   #1324
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ja wlasnei dokupilam sobie linomag, smarje nim pupke przy zmianie pieluszki, polozna polecila, bo to takie tluste i jak na razie jest wszystko ok.

Parafina nie wysusza, ona natłuszcza- jak oliwka Najwygodniej kupic w plastikowej buteleczce (takiej jak woda utl. jest) Ja stopki to smaruje co zmiane pieluszki, bo tak nam sie luszczy skorka na nozkach- ale juz coraz mniej

Wiecie co... a ja nie wiem, co to jest ten blok czekoladowy? Jak sie go robi?
jest opinia,że parafina wysusza więc zdania są podzielone pod tym względem niestety.
wpisz w google blok czekoladowy to ci przepisy i zdjęcia wyskoczą-ja robiłam wg przepisu z netu
mleko w proszku(ale nie granulowane) 400 g
masło lub margaryna
4-5 łyżek kakao
1 szkl cukru(lub więcej -max 1.5 szkl-ja dałam 1 szkl bo nie lubię za słodkiego)
herbatniki pokruszone-ilośc wedle uznaniaa-ja dałam 1 paczkę bo nie lubię jak jest za dużo
0.5 szklanki wody

wode+ masło/margarynę i cukier gotujemy,oddajemy kakao,potem zestawiamy z ognia dodaejmy mleko w proszku mieszamy bardzo dokładnie potem herbatniki i przekładamy do blaszki.po wystygnięciu mozna do lodówki wstawić

Tincia-a linomag masz krem czy maść?

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

wydaje mi się,że maść?

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-11-17 o 13:24
Stary 2011-11-17, 13:27   #1325
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie rozpakowane i oczekujące i mężu szpilkowy
Zostało mi jeszcze 8 stron do nadrobienia, ale to kiedy indziej
My wczoraj wróciłyśmy do domu, dziś po południu odwiedzi nas położna.
Noc minęła całkiem nieźle - bez płaczu, ale często przy cycku.
Teraz młoda śpi, ja szybciutko się ogarniam i też idę dospać.
W wolnej chwili opiszę wam mój poród, w sumie było tak szybko że chyba mało pisania będzie

Oto Magdalenka
Hey ale super, że już będziesz z nami 3mam kciuki za wizytę położnej
p.s. no i gdzie ta Magdalenka? nic nei widzimy

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
W 35 tc "Możliwe, że masz teraz kłopoty z koncentracją i zapamiętywaniem nowych informacji. Jest to wynik kurczenia się komórek mózgowych kobiety ciężarnej."Kurcze czyli te 5 tyg to my jestesmy z dnia na dzien hmmm "nieogarniete"?
oooo! to wypisz wymaluj mój stan

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ale my kobiety jestesmy Mało ciuszków zle, duzo tez zle
Niektóre z Was pisały jak boli je badanie przez gin i szczerze to nie wierzyłam do wczoraj.Myslałam ze spadne z samolotuMoja szyjka zareagowała na to krwawieniem i potem jodyna była w akcji.Jak mówicie o tym masazu szyjki to az mnie mdli...Dobrze, ze cc mnie czeka.
Dodam, ze moja gin jest bardzo delikatna.
no właśnie słyszałam, ze badanie boli już na wylocie, ze ma sie ochotę wgryźĆ ginowi z szyję

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Mnie piersi bolą, pokarm mam ale obawiam się zastoju i tak je trochę masuję, boooli, ogrzewam je pieluszką tetrową, jeszcze ten sposób z białkami i solą zastosuję.
.
tzn.?
bo nei słyszałam o tych sposobach

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
ale mielismy wczoraj noc, tz wrocil pozno, ale musial jeszcze po nocy isc do piwnicy po kartofle, a tam 3 meneli, a jeden sobie leje na drzwi od naszej komorki teraz juz wiemy, czemu ostatnio tam smierdzi, tz ich wygonil, a ja malo zawalu nie dostalam, bo mogli mu cos zrobic przeciez, a kto by go tam znalazl po nocy? Ja przysnelam nawet nie wiem kiedy jak wyszedl i nie wiedzialam ile go nie bylo spac z nerwow potem nie moglam, a dp tego ktos wydzwanial w nocy na tzta tel, nie odzywal sie jak odebral a potem wysylal mmsy ze zdjeciami meskich organow kurna co za noc
z tymi mmsami to juz przegięcie, co za ch.amstwo, no i ci żule za j.aja powiesiĆ tylko
współczuję nocki\
oby się nie powtózyła nigdy więcej

idę zjeśĆ jabłuszko bo na obiad nie mam ochoty

szkoda, ze nie mam samochodu, ale jeżeli coś będzie potrzebne juniorowi to zawsze tż może kupiĆ po drodze z pracy albo pojechaĆ razem w weekend i wybraĆ, połaziĆ między sklepowymi półkami bo ja lubię sobie czasami połaziĆ właśnie i podotykaĆ-taki fetysz
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:35   #1326
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
tzn.?
bo nei słyszałam o tych sposobach
Nikaa, na zastoje w piersiach - najpierw trochę czymś rozmasować piersi np. szczotką do cellulitu, później posmarować papką - białko jaja z solą i zawinąć czymś (mi gin. polecała folią spożywczą) i tak posiedzieć chwilę i ta papka rozpuszcza guzki. Później zmyć dokładnie i przystawić dziecko lub laktatorem odciągnąć mleko.

Dygotka, mam takie samo zdanie co do CH

Muffinka, o matqo, co za chamstwo z tymi żulami i mmsami

Długo jeszcze się Ona231 i Ona24 nie odzywały

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:37   #1327
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Kąpiel jest codziennie o tej samej porze,później jedzenie i spanie i jak uśnie około 20.30 to zazwyczaj budzi się około 23 i potrafi 2 godziny nie spać, poźniej znowu pobudka około 4rano i poźniej o 6-7. W nocy nie płacze,jak wstanie to tylko troszkę,przewinę go i nakarmię. Najbardziej męczą mnie te 2 godziny co usnąć nie chce. A może my go za wcześnie kąpiemy?? Może powinnyśmy przestawić porę kąpania na późniejszą???

A i mam pytanie odnośnie ulewania,biorę synka na ramię żeby beknoł czasem beknie czasem nie ale bardzo często mu się ulewa,podczas jedzenie nawet 2 razy to znaczy że zjadł za dużo ?? czy jest jakiś inny powód??
o ulewaniu to nei wiem, ale tak na rozum to można domniemywaĆ, że za dużo zjadło naraz ale kto wie, pewnie tęższe umysły głowiły się nad tym

ale czytałam, ze czasami kąpiel wycisza dziecko- to wtedy można wieczorem je kąpaĆ i nie musi to właśnie byĆ koniecznie 19ta lub 20ta, może byĆ póxniej jak najbardziej albo jak dziecko się rozbudza po kąpieli/przy kąpieli, to można kąpaĆ rano, gdy chce sie bawiĆ np.

ooo dzieki Seona warto zapisaĆ w notatniku
a jeszcze tą tetrę to podgrzaĆ suszarką i ciepłą do piersi dokłądaĆ czy zmoczyĆ w gorącej wodzie?

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-11-17 o 13:39
Stary 2011-11-17, 13:37   #1328
rojku
Rozeznanie

Glam kurde to nie fajnie! Strasznie mi Was żal! Współczuję!!

Joamic no to super, bo cos ostatnio mam malo pracy przy liscie rozpakowanych, niech cos się ruszy
Stary 2011-11-17, 13:43   #1329
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
o ulewaniu to nei wiem, ale tak na rozum to można domniemywaĆ, że za dużo zjadło naraz ale kto wie, pewnie tęższe umysły głowiły się nad tym

ooo dzieki Seona warto zapisaĆ w notatniku
a jeszcze tą tetrę to podgrzaĆ suszarką i ciepłą do piersi dokłądaĆ czy zmoczyĆ w gorącej wodzie?
Ad.1. Moja ulewała chyba do roku. To nie od nadmiaru jedzenia, ale w przełyku i w żołądku coś tam musi się wykształcić i dopiero jak się wykształci i stwardnieje to ten pokarm zostaje, a tak to trochę może wypaść.

Ad.2. Obojętnie czym ogrzać pieluchę - można nawet na kaloryferze położyć lub ciepłym żelazkiem poprasować.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-11-17, 13:43   #1330
asiol
Rozeznanie

Hej dziewczyny,
Nie mam nastroju na pisanie i humoru generalnie, chyba się boję porodu i tego co będzie potem

dygotko mi na szkole rodzenia do mycia od pierwszych dni polecali mydło niemowlęce w kostce, i z kosmetyków linomag (ja mam maść)- w strategicznych miejscach, a skórka jak sucha to wlaśnie parafina....
Jak będą odparzenia to mozna po jakis lepszy krem sięgnąć. Generalnie im mniej kosmetyków tym lepiej wg położnych...
JA zamierzam sie do tego stosować, mam poza tym jakies próbki więc pewnie z czasem wypróbuję ..
Co do opini o parafinie - moja mama zaczęła sobie robić jakiś miks do twarzy na bazie parafiny i bardzo jej się poprawiła cera.

A co do zakupów z maluchem - do centrum handlowego raczej kruszyny nie zabiorę, ale do spożywczego na osiedlu lub apteki jak będę musiała to tak...

Glam strasznie przykra sprawa

Edytowane przez asiol
Czas edycji: 2011-11-17 o 13:44
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:46   #1331
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Tincia-a linomag masz krem czy maść?
Ja mam krem Bo masc to leczniczo (tak mi sie wydaje), a ja uzywam profilaktycznie Z reszta to nie wyglada jak krem, tylko taka zółta wazelinka Tak czy siak, natluszcza i siusiu czy kupka nie odparza skóry na pupci- przynajmniej na razie

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:51   #1332
asiol
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam krem Bo masc to leczniczo (tak mi sie wydaje), a ja uzywam profilaktycznie Z reszta to nie wyglada jak krem, tylko taka zółta wazelinka Tak czy siak, natluszcza i siusiu czy kupka nie odparza skóry na pupci- przynajmniej na razie
Mnie w aptece Pani zapytała czy chcę maść czy krem i ja jej powiedziałam, że nie wiem i, że to dla bobasa ona odpowiedziałą, że
"w takim razie maść"
ja się nie znam - maść chyba jest tłustsza?
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:55   #1333
dygotka8
Zakorzenienie

dzieki za odp.

Stary 2011-11-17, 13:56   #1334
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cześć dziewczyny. Nie odzywam sie ostatnio, bo u mnie trochę zawirowania - walczę o to aby laktacja mi wróciła. To sie wiąże z wiatami w poradni laktacyjnej (oddalonej o 60km) - życie mam wywrócone do góry nogami, ale widzę światełko w tunelu. Jak tylko wyjdę na prostą to Wam opiszę całą historię z tym związaną. Wszystkie problemy wynikły niesyte z niekompetencji lekarza - mam ogromny żal.
Dalia wielkie dzięki.

rojku bardzo Cię proszę o zmianę imienia mojego dziecka na Bernard Stanisław. Zmieniliśmy imię, bo to bardziej pasuje, gdyż dzieciaczek ma charakterek, jest mocny i wie czego chce, dlatego nie łatwe było przejście z flachy na pierś - nadal go dokarmiam, ale używam najlepszej metody aby go oszukać
Dłuższa relacja niebawem.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:14   #1335
nikaa2
Wtajemniczenie

Chawa
życzę laktacji jak najszybciej
widzę, ze Bernardzik ma charrrrakterek
Czekamy na relację jak już się sytuacja ustabilizuję
Stary 2011-11-17, 14:23   #1336
Seona
Zakorzenienie

Chawa powodzenia w walce o laktację

Joamic, fajnie, że już wiesz kiedy urodzisz

Linomag zielony dla dzieci!! http://www.ziololek.pl/produkt/9
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg linomag.jpg (9,5 KB, 9 załadowań)

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-11-17, 14:52   #1337
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Dziewczyny zalamana jestem, moj maz mial jutro z indii przyleciec, juz sie tak nastawilam ze po takim dlugim czasie sie zobaczymy a tu du.. Byl dzis w ambasadzie po wize no i mu odmowili... Fajnie ze bilet juz mial i wszystko nie?

jezjku.. i co teraz ?!?!?! masakra !!!! współczuje Ci bidulko jedna
proponuje zrzute na bilet i Darusiee wysłać do ambasady to od razu dostanie... bo ona im tam

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Witamy i oznajmiamy.
Jutro jedziemy do szpitala wracam z Olivcią. Ze względu na ostatnimi czasy duże ciśnienie będziemy mieć wywoływany lub cc. Lekarz na IP zadecyduje.

oja oja oja oja.... ale suuuper fajnie że maleńką juz będziesz mieć przy sobie

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:52   #1338
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
jezjku.. i co teraz ?!?!?! masakra !!!! współczuje Ci bidulko jedna
proponuje zrzute na bilet i Darusiee wysłać do ambasady to od razu dostanie... bo ona im tam

o! i to jest konstruktywna myśl

Joa
3mam kciuki, daj znaĆ koniecznie, ale męża zgwałĆ niech do nas napisze
Stary 2011-11-17, 14:59   #1339
fatal21
Wtajemniczenie

Ale sie objadłam a nawet obzarłam.Od rana chodził za mna paczek Tz pojechał kupił mi 4 zjadłam 2 i jeszcze ciepłe lody.A godzine pozniej był obiad ryz, kurczak i sos słodko-kwasny.
Dodam ze to było ok 13 bo wczesniej miałam odruch wymiotny jak o jedzeniu pomyslałam.

A teraz usypiam z przejedzenia

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2011-11-17 o 15:00
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:00   #1340
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Nie odzywam sie ostatnio, bo u mnie trochę zawirowania - walczę o to aby laktacja mi wróciła. To sie wiąże z wiatami w poradni laktacyjnej (oddalonej o 60km) - życie mam wywrócone do góry nogami, ale widzę światełko w tunelu. Jak tylko wyjdę na prostą to Wam opiszę całą historię z tym związaną. Wszystkie problemy wynikły niesyte z niekompetencji lekarza - mam ogromny żal.
Dalia wielkie dzięki.

rojku bardzo Cię proszę o zmianę imienia mojego dziecka na Bernard Stanisław. Zmieniliśmy imię, bo to bardziej pasuje, gdyż dzieciaczek ma charakterek, jest mocny i wie czego chce, dlatego nie łatwe było przejście z flachy na pierś - nadal go dokarmiam, ale używam najlepszej metody aby go oszukać
Dłuższa relacja niebawem.

oja oja oja... jakie fajne imię takie niespotykane musi mieć charrrrrakterrrek ten Wasz synuś czekamy na info co do laktacji, bo aż ciekawa jestem .... na wszelki dobrze wiedzieć co robić, gdy... lekarz okaże się duuuu.pk.iem ...

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:29   #1341
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ciekawe co mi jutro powiedzą. Cieszę że za max.3 dni będziemy w komplecie TŻ jak usłyszał że jutro jedziemy to jego spojrzenie "OMG to już"

Laptopa nie biorę ale smska do którejś z Was napiszę muszę numer spisać.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:37   #1342
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Linomag zielony dla dzieci!! http://www.ziololek.pl/produkt/9
Dobry jest na ciemieniuche, maly mial jakies poczatki, ale juz sladu nie ma

glam bardzo mi przykro a wszedzie musi miec wize? Nie moze przez jakis kraj ''bezwizowy'' przyleciec?

joa wielkie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:48   #1343
ela3010
Zadomowienie

A ja wyrwałam się dziś z domku:brzydal.
Pojechałam po syna do przedszkola i pogadać z koleżankami.
Fajnie tak.

Glam i co teraz????
Strasznie współczuje kochana.

Joa ale cudnie że to już tuż tuż.

Ale mi robicie smaka na ten blok.

Zrobię dziś te okłady z białka, bo piersi mam twarde, po syna byłam z kapustą w staniku.

Owieczko to nie tak źle z tym spaniem, u nas dziś było tak że usnął o 23ciej, od 20tej nie spał bo był kąpany i jakoś mu się nie śpieszyło do spania, więc usnał o 23ciej, wstał o 2giej i do 5tej nosiliśmy go na zmianę, cysialiśmy się i tak w kółko. Potem od 5tej już spał do 7mej.
A w dzień to ciągle śpi.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:52   #1344
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie

Glam strasznie mi przykro z powodu tż popieram dalie żeby wysłać tam Darusię załatwi szybko sprawę

Niedawno wróciłam od fryzjera w końcu wyglądam jak człowiek a nie jak buszmenka obcięłam się i zrobiłam pasemka wyszło super i od razu lepiej się czuję.
Dziewczyny nie było mnie 3,5 godz zostawiłam ściągnięty pokarm i poszłam sobie wyobrażacie że mała wypiła wszystko z butli i jeszcze była głodna teściowa nie mogła się do mnie dodzwonić a była nie ubrana żeby wyskoczyć z małą do mnie(fryzjer na tej samej ulicy kilka domów dalej). Powiedziała że już na tak długo z małą nie zostanie
Ach zapomniałam napisać nie była ubrana na wyjście ale ubrana była jak po domu tłumaczyłam jej że tu nie patrzą na to ale ona swoje
Stary 2011-11-17, 16:12   #1345
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, jak tak można A mówił, że leci dzieci zobaczyć, że mu się urodziły? Mógł nakłamać, że leci Was przywieźć, może boją się że nie wróci już...
No wlasnie powodem odmowienia wizy bylo to ze chyba sie boja ze nie wroci... Tak to napisali- intention to leave the teritory of state cannot be accepted.
Mozemy w ciagu 7 dni zlozyc odwolanie, rozpatrzy je drufi konsul
Wy nie wiecie jakie to wk..... Jest, bo zeby mogl przyjechac to ja musialam wystapic do wojewody o tkz oficjalne zaproszenie- a do tego musialam miec zaswiadczenie o zatrudnieniu i dochodach oraz wyciag z ksiag wieczystych ze mam lokal gdzie moge cudzoziemca przyjac
Wiec 2 wizyty w urzedzie wojewodzkim bo za pierwszym razem mialam kopie z ksiag a musza miec oryginal. A potem i tak jak lezalam w szpitalu jeszcze za pierwszym razem w pazdzierniku- przyszedl list polecony ze na zaswiadczeniu o zatrudnieniu nie pisza na jaki okres umowa a bez tego nie wystawia... Dziewczyny z pracy mi to zaswiadczenie dowozily do urzedu
CZaicie zeby maz mogl do mnie przyjechac musze pokazac ze mam go za co i gdzie przyjac, ze zobowiazuje sie do pokrycia wszystkich kosztow pobytu

A on ubiegajac sie o wize i tak musi miec ubezpieczenie, zaswiadczenie o dochodach i kupe innych papierow w tym REZERWACJE biletu... Ktora przepadla
Dzwonilam do ambasady, kazali napisac odwolanie i zobaczymy

Nie musze mowic ze humor mam do d.
Najsmieszniejsze ze jak skladal wniosek o wize to mu powiedzieli ze moze ja odebrac po 2 dniach ze wzgledu na sytuacje- bo wlasnie mowil ze zona w szpitalu rodzic bedzie- a normalnie na wize sie 2 tyg czeka
A on juz mial bilet na 18 zarezerwowany wiec nie kombinowalismy ze zmiana daty bo musial i tak pewne sprawy pizamykac . A ze mieszka od delhi 7 godz jazdy to nie jechal specjalnie wczesniej po odbior tylko dzis z rana mial odebrac i jutro leciec
Stary 2011-11-17, 16:17   #1346
mol_aa
Zadomowienie

Czesc mamuśki

Ostatnio Was trochę zaniedbałam, ale obiecuje ze to sie zmieni

U nas jak narazie wszystko kreci się wokół Piotrusia, uczymy się nowej sytuacji, nocki przesypia nam w miare, budzi sie tylko gdy ma mokro i chce do cyca a wiec narzekac nie moge

Trochę denerwują mnie dobre rady ciotek odnośnie karmienia, spania, przewijania itd. ale ja się nie daje robie po swojemu

Aaaa i mama zafundowała mi sesje odmladzająca przywiozła mi fryzjerke i kosmetyczkę do mnie do domu (bo ja sie ruszyc nie moge, bo maly na cycu i jeszcze nie ma regularnych godzin jedzenia) wygladam jak czlowiek w koncu, no i humor mi sie poprawil

No i czekamy z niecierpliwościa na nowe dzidziusie
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:21   #1347
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Ciekawe co mi jutro powiedzą. Cieszę że za max.3 dni będziemy w komplecie TŻ jak usłyszał że jutro jedziemy to jego spojrzenie "OMG to już"

Laptopa nie biorę ale smska do którejś z Was napiszę muszę numer spisać.

super że lada dzień będziesz już miała malutką -ciesze sie bardzo i czekam zniecierpliwościa na wiadomosc

GLAM-bardzo mi przykro -straszne ((

Edytowane przez lina84
Czas edycji: 2011-11-17 o 16:23
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:24   #1348
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ad.1. Moja ulewała chyba do roku. To nie od nadmiaru jedzenia, ale w przełyku i w żołądku coś tam musi się wykształcić i dopiero jak się wykształci i stwardnieje to ten pokarm zostaje, a tak to trochę może wypaść.

Ad.2. Obojętnie czym ogrzać pieluchę - można nawet na kaloryferze położyć lub ciepłym żelazkiem poprasować.
mój też dość długo ulewał

co do Sudocremu, to ja akurat go sobie chwalę, do tej pory na noc synkowi smarujemy (bo cała noc w jednej pielusze)

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
ja jak coś to wyśle tż ,albo mamę

do mycia mam jonson&jonson od pierwszego dnia ,zastanawiałam się czy kupic Oillan albo inny -ale położna mówiła żeby się wstrzymac jak urodze to zobaczymy czy będzie potrzebny
ten Jonhson to chyba jest bardziej do mycia niż kąpania i pielęgnacji
ja wolę wykąpać w czymś tłustym, ew tylko włoski i pupkę żelem podmyć, ale to tak co 2.dzień. Wtedy nie muszę potem bardzo smarować, bo skórka nie jest wysuszona.
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
na KWC sprawdziłam,ze tyllko ten żel do mycia jest,mleczka nie ma....

na pewno nie kupię do pielęgnacji dla niuni niczego z rossmanna-kiedyś kupiłam sobie maseczkę-rezultat był taki,że jak nigdy nie uczulał mnie żaden kosmetyk to ten w 15 sekund sprawił,że twarz miałam jak indianin...nie będę w takim razie eksperymentowała z ich kosmtykami na dziecku...a na KWC najwięcej pozytywnych opinii mają wałśnie rpodukty rossmanowskie;/;/
tak samo zasugerowałam się opiniami na temat balsamu na rozstępy dla kobiet w ciązy-nadal stoi na półce bo tak mi śmierdzi-musi troche postać a i tak na koniec wyladuje w koszu na śmieci...
mnie też kiedyś peeling rossmanowski uczulił/podrażnił, ale Babydream są ok, szczególnie różowo-biały krem pielęgnacyjny, mały zjada mi go z ręki, jak mu na twarz nakładam

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:44   #1349
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Dobry jest na ciemieniuche, maly mial jakies poczatki, ale juz sladu nie ma

glam bardzo mi przykro a wszedzie musi miec wize? Nie moze przez jakis kraj ''bezwizowy'' przyleciec?

joa wielkie
bez wizy to on moze do irlandii bo ma pozwolenie na pobyt... Albo do stanow bo wize mamy chyba jeszcze na 8 lat...
Ale niestety ani irl ani usa nie naleza do schengen a do polski jest potrzebna wiza schengen
A z kolei ja bez jego obecnosci tutaj nie moge zlozyc wniosku o paszporty dzieci

Oj pocieche mam z soni, jak sie poplakalam to do mnie mowi cemu places katarzyno. Dam ci wody zebys sie uspokoila

A przed chwila sie uderzyla w raczke i domagala sie plasterka. Jak zeszlysmy na dol do kuchni po plasterek, pytam- ktora to raczka? Nie wiem
To moze plasterek juz niepotrzebny?
Potrzebny
Przykleilam plasterek celowo na drugiej rece a sonia po 3 sekundach- o juz mnie nie boli
Ide sie czekolada pocieszyc

Bylam zlozyc papiery o macierzynski , szef mi zaproponowal ze w razie co to wystawi zaswiadczenie ze ma dla mojego meza prace.. Ale kurcze jak nie chca dac tej wizy turystycznie to z pracownicza pewnie jeszcze truddniej
Stary 2011-11-17, 16:47   #1350
Seona
Zakorzenienie

Jadę teraz na KTG bo dostałam jakichś skurczy Takie twardnienie brzucha i na dość długo. Może zaczynam rodzić? Od ponad 2 godzin. Mam nr do Eli i Dalii. Dalia ten stary w klubie aktualny??

Ślub
Pati
Lili
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości