|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
hej dziewczynki
my dopiero po spacerku, mała nadal spi w swoim pokoiku, w pełnym rynsztunku przy uchylonym oknie.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak widac maty edukacyjne powinny sie nazywać matami "wyluzowywującymi" ![]() Aga - oglądam rozmowy w toku boszzzzz wsytd mi za te dziewuchy
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia ano mam cierpliwosć
czasem jest to meczace no ale jak on ryczy to nei potrafie go zostawic i juz wole zeby byl na lapkach![]() Aiszka a jak wyglada u ciebei ta wysypka? bo ja u małego zaobserwowałam na policzkach troche takiej jaky kaszki i zastanawiam sie co to moze byc |
|
|
|
#963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka firma???Cytat:
|
||
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
najlepsza była 17 latka padająca na kolana i pyt: wyjdziesz za mnie?
![]() Ja tam bym się ze wstydu spaliła chyba!! W ogóle te rozmowy w toku to teraz taki śmiech na sali - ja nie wiem kto normalny ma odwagę opowiadać o takich głupotach A Ewie powinni dać medal za cierpliwość, bo ja bym tych gości tam połowę wyśmiała
|
|
|
|
#965 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Madzialena - zgadzam się w 100% z Indygo i Agnyską. taki maluszek często potrzebuje przytulenia, bliskości, a potem z tego wyrasta ,nasz Franio też tak miał.
|
|
|
#966 | ||
|
Rozeznanie
|
Odwołane loty z Warszawy do Katowic i TŻ utknął na lotnisku... kolejny samotny wieczór nas czeka
Cytat:
Pewnie i od jabłka można by zacząć... ale do zupki potem łatwiej kaszkę dodać ![]() Ja jak słyszę jak mnie moja mama karmiła to stwierdzam, że małemu dziecku nie tak łatwo zaszkodzić.... Wychowałam się... uwaga... na mleku od krowy od gospodarza (kto tam słyszał o skazie białkowej ) z kaszą kukurydzianą. Bo na samym mleku nie chciałam spać całą nocCytat:
Wit. C chyba na zakwaszenie moczu, bo nam ph 7 wyszło ostatnim razem. Dziś odebrałam kolejny posiew i znowu badanie nie wyszło, ja chyba nie umiem pobierać tego moczu
|
|
#967 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale laski były masakryczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oj, przykro, że samotny wieczór. u mnie prawie samotny małz o 22 wraca. ale jest wizaż
|
|
#968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś mała będzie miała późną kąpiel, ale dobrze że w ogóle bo sama to bym się chyba nie odważyła jej kąpać. Do tej pory nie musiałam...
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Upomina? Eeee
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecko spi juz 4 godziny
, z czego dwie na dworze, dwie w domu. przebudziła się bez otwierania oczu na 110 ml mleka i dalej kima. no nie obudze jej. juz ubrania pochowała w jej pokoju, zdjęłam jej sweterek, a ta nic
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Małolata hi hi
![]() Wróciliśmy z ważenia, moje małe szczęście waży 5430g! Czyli przez 10 dni przybrał ponad 300gram Rozmowy w toku mówicie? Obejrzę na tvnplayerze zaraz
|
|
|
|
#972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rany jakie to moje dziecko dzisiaj marudne! W ogóle nie chce spać, a ostatnie dni tak ładnie przesypiał Wydaje mi się, że jest nienajedzony, ale boję się, że jak dam mu więcej to znowu zwymiotuje. O, znowu zaczyna się denerwować, uciekam
|
|
|
|
|
#973 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#974 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A jak zjada te 200ml to nie ulewa i nie wymiotuje? W ogóle te Wasze dzieci mają jakieś duże żołądeczki, że tak ładnie zjadają.
|
||
|
|
|
#975 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Fajna mata i fajna dzidzia na niej
![]() Cytat:
Eee, myślisz, że tak długo udałoby mu się ściemniać? ![]() Cytat:
My planujemy się starać raczej jak tylko dostanę zielone światło. Raz, że nie mam czasu bardzo dużo, a dwa że nie wiem jak szybko się uda. Cytat:
A mąż przeciwny karmieniu butlą? Szkoda, że ci teoretycy najbardziej radykalni Ciekawe jak by się zachowali, jakby im przyszło zamienić się rolami.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że TŻ wraca Ja tylko raz myłam synka sama, a tak to zawsze tata.
|
|
#976 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale oczka to ma chyba otwarte Cytat:
![]() no to super spokojnie możecie się pakować do domku Cytat:
ale podejrzewam, że chodzi o dźwięk jak samą gruszką swiszczałam to jej się tak buzia cieszyła że hoho ;Djaka zadowolona ![]() Cytat:
a przecież wcale daleko nie jest tyle, żeTarnów to biegun ciepła więc pewnie dlatego Cytat:
Cytat:
Cytat:
ostatnio jej zapodał "szła dzieweczka do laseczka" podobało się, a jakże![]() Cytat:
w końcu się uspokoiłaś, co?
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Tu jeszcze tak, ale potem zamknął na dobre i przespał 2 godziny
![]() Jak mogłam zapomnieć
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-11-17 o 18:37 |
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
no i super
![]() moja śpi od 16, ale za niedługo mogłaby się budzić na kąpiel już ![]() i pokaże Wam zdjęcie jak to fajnie na kolankach tatusia się leży- zdjęcie pt. luz-blues jesteśmy na wczasach
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaa do jutra , max soboty |
|
|
|
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ja zaczęłam przygotowywać kąpiel dla Czarka, przychodzę do pokoju a On usnął. Nie mam sumienia Go budzić =) |
|
|
|
|
#981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj luuuz-blues, a skarpetki jak na stopkach u żwirka i muchomorka
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ba! Znam umiejętności mojej małej aktoreczki Potrafi nieraz cały dzień udawać grzeczną
|
|
|
|
|
#983 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
żadne przeszkody go nie zatrzymaja![]() Cytat:
gratulacje dla syskow pełnych mleka ze tak ładnie synka karmiaCytat:
cudna
|
|
|
#984 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pamiętam że K. uwielbiał jeździć samochodem, jak miał 1,5 miesiąca byliśmy nad morzem. Budzil się tylko co 3h na jedzenie. A łożeczko jak widac miejsce najbezpieczniejsze na świecie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój K. bardzo lubi jak mu się wpuszcza krople do nosa ![]() równa się mieszanka zabójcza
|
||||
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
a to zmienia postać rzeczy
albo z niego aktor rodem z hollywood
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-11-17 o 19:49 |
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn..m am te dla dzieci z polski zeby nie bylo..ale tez mi sie wydaja duze.... na opakowaniu pisze zeby dac pol czopka dla dla rocznego dziecka....Jestes pewna ze nic sie nie stanie jak zaaplikuje malej chociaz pol... bo ja jej jedna czwarta dalam i tak nie do konca... no i dzis myslalam ze kupka bedzie a to takie baczki smierdzace byly![]() ![]() lausanna .. A to Ty pisalas o piciu miodu na zatwardzenia maluszkow... czy cos nie tak przeczytalanm..... ok spadam....bede pozniej bo Alan vchce boba budowniczego na kompie ogladac.... |
|
|
|
|
#988 | |||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
. W sumie może można zacząć i od zupek i od jabłek - bo jedno to obiad, a drugie deser. Ja bym chciała, żeby mi to ktoś jasno rozpisał . Z Twoim karmieniem niezła historia. Ja byłam karmiona chyba normalnym mm, ale aż dopytam mamy, bo też ma ciekawe teorie o karmieniu - mnie karmiła mm, bo płakałam i chciała być pewna, czy się najadam czy nie, a przy piersi nie wiedziała tego .Dobrze, że mężul wraca , chociaż pewnie nic by się nie stało, jakbyś raz nie wykąpała, co?Nasz Franio jak padł po podróży taki zmęczony, to też go nie kąpałam, bo żal mi było go budzić. Cytat:
????? Szok!Brawa za wagę malolato .Cytat:
![]() U nas widzisz podobnie ze staraniami, nie wiem, jak szybko się uda, oby nie musiało to trwać tyle, co za 1 razem. No i wiek swoje też robi. Cytat:
. W sumie noce ma różne, lepsze i gorsze, ale jednak zawsze się budzi, minimum 3 razy.Cytat:
Cytat:
z pałą. Aż mnie zatrzęsło,że ktoś inny będzie tulił te moje bary!Cytat:
Zasnął po kąpieli w 5 minut!!!! Strach się bać!!!!
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilismy od lekarza, wiec: Miki zostal zbadany, w nosku jest rzeczywiscie juz o wiele lepiej niz bylo wiec mozemy smialo isc do szczepienia, ale oczywiscie ulal u pani doktor pomimo tego ze byl po 1,5 godz po jedzeniu..oczywiscie zaczelam opowiadac co sie dzieje po bebilonie pepti itd a babeczka stwierdzila ze ona by jeszcze prosila zeby zostac przy tym mleku bo jednak to dopiero tydzien i przepisala nam do tego bebilon nutrition i fenistil w kropelkach, powiedziala ze skorka jest ladna ale jeszcze nie az tak dlatego mamy byc przy tym mleku; oczywiscie pozniej Ł mi powiedzial ze troszke sie wymadrzalam
i babka powiedziala ze to bardzo mozliwe i dala nam skierowanie na usg brzuszka; z pozytywnych wiadomosci to to ze Mikul w ciagu niecalych 2 tyg od ostatniej wizyty przytyl 200 gr, wazy dokladnie 52030![]() Ja sie chyba naprawde juz zamkne, tez sie troche popsztykalismy bo Ł twierdzi ze czytam rozne bzdury i niepotrzebnie sobie je wbijam do glowy; no sora, wole byc uswiadomiona, wiem ze nie jestem lekarzem ale cholender no..naprawde sie tak wymadrzam..? i prosze o kciukasy za usg brzuszka
|
|
#990 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
hej hej
jestem wieczorową porą ... byliśmy dziś na ważeniu ..i kamień z serca spadł. Sara przybrała od ostatniego razu i ma 5300 jeszcze jutro szczepienie nas czeka ![]() dziękuje Wam Cytat:
Cytat:
![]() ja to już teraz nie dam rady... w środę wylot..i powrót po nowym roku..więc na wyprzedaże się nie załapie..albo na końcówki.. ale w przyszłości .. nawet te smoczki MAM u nas są 2 za cenę 1 w Pl... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wagę Cytat:
Cytat:
a Sara mi pochrapuje na moim brzuchu..przytulała się i usnęła a nie mam serca jej budzić..chociaż powinnam..bo już przed 20stą i nie wiem czy mi potem uśnie.. ![]() Lulla teraz doczytałam.. ja też wolę zadawać 100 pytań do..niż coś przeoczyć.. a mój D średnio to rozumie.. dziś np. gdybym się nie wygadała i wogóle..to nie byłoby jutrzejszego szczepienia.. a tak..to będzie . i kciukasy za usg
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-11-17 o 20:47 |
||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

my dopiero po spacerku, mała nadal spi w swoim pokoiku, w pełnym rynsztunku przy uchylonym oknie.

i wzielam sobie za ambitny cel rozsmieszac swojego syna, po robieniu glupich min i spiewaniu piosenki"duda, duda" zobaczylam szeroki, bezzębny usmiech na jego twarzy, chyba sie jeszze powyglupiam
zjadła i leży pod karuzelą krzyczy do niej, piszczy coś tam gada, moja małpeczka
- dziś się zaczęła śmiać prawie w głos jak zaczęłam działać
Dzisiaj miałam zacząć ją werandować, ale chyba sobie daruję...
boszzzzz wsytd mi za te dziewuchy

Ma do mnie żal, że nie siedzę z laktatorem cały dzień i nie pobudzam cycków do produkcji mleka, a ja zwyczajnie nie mam na to czasu. Poza tym wreszcie Mały przybiera i ja jestem spokojniesza, więc mi z tym dobrze. Ale facet to jednak facet i w ogóle mnie nie rozumie
tzn..m am te dla dzieci z polski zeby nie bylo..ale tez mi sie wydaja duze.... na opakowaniu pisze zeby dac pol czopka dla dla rocznego dziecka....
????? Szok!
z pałą. Aż mnie zatrzęsło,że ktoś inny będzie tulił te moje bary!