Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 18:43   #2011
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie butelki kupujecie/polecacie...i jakie smoczki?? Pomyślałam, że już się rozglądnę...ale najpierw spytam Was?
ja jeszcze nie wiem, ale słyszałam sporo dobrego o butelkach Avent i TT (Tommee Tippee).
Stary 2011-11-17, 18:54   #2012
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Aguśka jaki album pamiątkowy dla Filipka REWELACJA! Podziwiam!
dziekuje
Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
A mi brakuje jeszcze 14 postów, żeby go zobaczyć
jeszcze troche
Cytat:
Dziewczyny jakie butelki kupujecie/polecacie...i jakie smoczki?? Pomyślałam, że już się rozglądnę...ale najpierw spytam Was?
ja na poczatku mialam avent ale akurat Filipowi nie odpowiadal, potem kupilam antykolkowa dr Browns a potem do teraz lovi.
Ta Filipowi najbardziej spasowala
Na pozniejszy okres ma swietny smoczek: trojprzeplywowy a takze do kaszki.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Odnosnie buteleczki to mysle ze bedziecie w praktyce sprawdzac, bo kazdemu dzieciaczkowi co innego przypasuje

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

koniakonia czy to Twoja kuchareczka na mailu?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 18:58   #2013
aaagga
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
aaagga możesz mi zdradzić w jakiej firmie się ubezpieczyłaś?
dzowniłam do mężula i po południu ma spotkanie z osobą odpowiedzialną u niego za te ubezpieczenia...
z tego co słyszał od kolegów nie ma u nich tego okresu kalencji i dostaje się 1500 zł
no w PZU, ale że się dowiadywałam w kilku miejscach to tłumaczę: nie wiem od czego to zależy, bo np.
- u mnie w firmie (ok 250 pracowników) jest tylko składka 42 zł i dostajesz 700 zł i jest 6 mc karencji
- u TŻ (ok 100 pracowników) jest tylko składka 45 zł i dostajesz 1000 zł i nie wiem ile karencji
-u mamy (500 pracowników) jest składka 50 i 65 zł i dostajesz 1200 lub 1500 zł i nie ma karencji, albo jest taka że się jeszcze mieszczę
I wszystko z PZU, wiec może to zależy od wielkości firmy? albo od przedstawiciela?
Jestem pewna tych danych bo widziałam na własne oczy wydruki propozycji ubezpieczeń.

aaagga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:01   #2014
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
no w PZU, ale że się dowiadywałam w kilku miejscach to tłumaczę: nie wiem od czego to zależy, bo np.
- u mnie w firmie (ok 250 pracowników) jest tylko składka 42 zł i dostajesz 700 zł i jest 6 mc karencji
- u TŻ (ok 100 pracowników) jest tylko składka 45 zł i dostajesz 1000 zł i nie wiem ile karencji
-u mamy (500 pracowników) jest składka 50 i 65 zł i dostajesz 1200 lub 1500 zł i nie ma karencji, albo jest taka że się jeszcze mieszczę
I wszystko z PZU, wiec może to zależy od wielkości firmy? albo od przedstawiciela?
Jestem pewna tych danych bo widziałam na własne oczy wydruki propozycji ubezpieczeń.
u mnie koło 1000 pracowników składka w PZU 63 zł jak sie zapisywałam nie było karencji a płacą jak się nie mylę koło 2000 zł moze to zależy jaką PZU dla danej firmy ofertę przygotuje. Płacę jeszcze jedno w innej firmie 58 zł składka ponad 2000 zł za urodzenie

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:04   #2015
Furczak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ja tak jak za pierwszym razem będę używała szklanych butelek Canpol Babies najzwyklejsze butelki dostępne w każdej aptece i smoczki kauczukowe
będąc nianią używałam tych butelek przez prawie 2 lata i myślę ze nie ma co na poczatku wywalac kasy na drogie butelki tylko zacząć od tych najtańszych, jak dziecku nie beda pasowały to wtedy sprobowac inna- droższą moja podopieczna miala butelki szklane i powiem ze bardzo wygodne to bylo bo wrzucało się je do zmywarki i po sprawie, a zamiast sterylizować to je wrzątkiem zalewaliśmy-wg zaleceń rodziców i wszystko bylo ok
Furczak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:06   #2016
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie koło 1000 pracowników składka w PZU 63 zł jak sie zapisywałam nie było karencji a płacą jak się nie mylę koło 2000 zł moze to zależy jaką PZU dla danej firmy ofertę przygotuje. Płacę jeszcze jedno w innej firmie 58 zł składka ponad 2000 zł za urodzenie
Uuuu kochana Tobie to się opłaca rodzić
Wygląda na to, że im większa firma tym lepsze oferty z ubezpieczenia.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:08   #2017
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
będąc nianią używałam tych butelek przez prawie 2 lata i myślę ze nie ma co na poczatku wywalac kasy na drogie butelki tylko zacząć od tych najtańszych, jak dziecku nie beda pasowały to wtedy sprobowac inna- droższą moja podopieczna miala butelki szklane i powiem ze bardzo wygodne to bylo bo wrzucało się je do zmywarki i po sprawie, a zamiast sterylizować to je wrzątkiem zalewaliśmy-wg zaleceń rodziców i wszystko bylo ok
ja robiłam tak samo jak skończył rok to heja do zmywarki i były wymyte że hej

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Uuuu kochana Tobie to się opłaca rodzić
Wygląda na to, że im większa firma tym lepsze oferty z ubezpieczenia.
no opłaca się opłaca a mój tż ma takie same ubezpieczenia bo my w tej samej firmie

Pamietajcie że jak macie w ubezpieczeniu za pobyt w szpitalu żeby pobrać to co Wam należne

Edytowane przez nowaken
Czas edycji: 2011-11-17 o 19:26
Stary 2011-11-17, 19:28   #2018
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
dziekuje

jeszcze troche

ja na poczatku mialam avent ale akurat Filipowi nie odpowiadal, potem kupilam antykolkowa dr Browns a potem do teraz lovi.
Ta Filipowi najbardziej spasowala
Na pozniejszy okres ma swietny smoczek: trojprzeplywowy a takze do kaszki.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Odnosnie buteleczki to mysle ze bedziecie w praktyce sprawdzac, bo kazdemu dzieciaczkowi co innego przypasuje

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

koniakonia czy to Twoja kuchareczka na mailu?
'
tak moja Kuchareczka, ale właśnie coś nie szło mi to wysłanie, zaraz tam wlezę i zaznaczę ,że to Moje Dziecię

Ja używałam butelek TT, z tym że ja mocno cycowa byłam, więc w sumie butelka była dodatkiem, u nas się sprawdziła.
No i ma zaletę jak się topi to nie śmierdzi....tak ją kiedyś wygotowałam jak się na forum zagadałam ,że dżem z butelek zrobiłam
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:34   #2019
engela
Raczkowanie

mała ja kupiłam butelkę Madela która pozwala na karmienie jednocześnie piersią bo dziecko się od niej nie odzwyczaji...
asczkolwiek jak nie będzie umiało ssać piersi to tej butelki też...
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:39   #2020
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
Ja w pzu też jestem , pracowników ponad 500, składkę wybrałam średnią ,były cztery do wyboru, 55 zł i dostanę za urodzenie 1320, mogłam wziąć większą bez okresu karencji dla ciąży bo nam zmieniali warunki i można było tak zrobić, ja już byłam w ciązy jak przyszły te zmiany.
Mój TŻ w starej firmie miał grupowe w Allianzie, teraz ma kontynuacje tego , ale płaci sam , składka 43 zł i dostanie za dziecko 500 zł.
Polecam się umówić z jakimś przedstawicielem wybranej firmy.
A jeszcze warto uwagę jak wygląda kwestia kasy za operacje takie jak cc, pobyt w szpitalu po operacji

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
a wiesz może jak długo musisz płacić te składki? bo chyba zrywać tak hop siup też takiego ubezpieczenia nie można , hmmm? bo właśnie nie wiem , no i czy potem nie można zmniejszyć składkę?bo właśnie ja nie miałam czasu już teg śledzić w pracy, ale jakoś mi sie zdaje,że potem składki mniejszej to chyba się nie da płacić , więc sobie ściągną to co dali

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-17 o 19:42
Stary 2011-11-17, 19:42   #2021
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
A jeszcze warto uwagę jak wygląda kwestia kasy za operacje takie jak cc, pobyt w szpitalu po operacji
W PZU płacą za pobyt w szpitalu ale nie płacą za CC a przy tym drugim ubezpieczycielu Concordii to miałam i za pobyt w szpitalu i za CC miałam zapłacone

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:

a wiesz może jak długo musisz płacić te składki? bo chyba zrywać tak hop siup też takiego ubezpieczenia nie można , hmmm? bo właśnie nie wiem , no i czy potem nie można zmniejszyć składkę?
No ja w tej chwili płacę już 4 rok bo po Antku nie rezygnowałam bo miałam w palanach drugie dziecko a mogła się druga okazja bez karencji nie trafic i na razie nie zrezygnuję z tego co mi się wydaje były mniejsze składki ale też mniejsza kasa za urodzenie dziecka ale wariant mogę zmienić

Stary 2011-11-17, 19:49   #2022
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
'
tak moja Kuchareczka, ale właśnie coś nie szło mi to wysłanie, zaraz tam wlezę i zaznaczę ,że to Moje Dziecię

Ja używałam butelek TT, z tym że ja mocno cycowa byłam, więc w sumie butelka była dodatkiem, u nas się sprawdziła.
No i ma zaletę jak się topi to nie śmierdzi....tak ją kiedyś wygotowałam jak się na forum zagadałam ,że dżem z butelek zrobiłam
oj slodziutka jest ja chce taka dziewuszke w domu
co pieklyscie dobrego?
a co do zdjec to prosze nastepnym razem zmniejszac rozdzielczosc bo jak nie to
Cytat:
'

no poplakalam sie
ja tez przegrzelam nie raz butelke z woda jak grzalam na mleko a ze nie mam podgrzewacza wlasnie tylko w garczku z woda grzeje to tak sie dzialo wlasnie albo jak sloiczki grzalam, to mieszalam wkladajac plastykowe lyzeczki, nie raz tez upalilam
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:58   #2023
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
W PZU płacą za pobyt w szpitalu ale nie płacą za CC a przy tym drugim ubezpieczycielu Concordii to miałam i za pobyt w szpitalu i za CC miałam zapłacone

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

No ja w tej chwili płacę już 4 rok bo po Antku nie rezygnowałam bo miałam w palanach drugie dziecko a mogła się druga okazja bez karencji nie trafic i na razie nie zrezygnuję z tego co mi się wydaje były mniejsze składki ale też mniejsza kasa za urodzenie dziecka ale wariant mogę zmienić
więc właśnie ja za cc nie dostałam, ale wiem ,że niektóre firmy mają to w pakietach, ale dostałam za pobyt w szpitalu

z tymi mniejszymi składkami to pewnie jakiś okres jest ,że trzeba płacić takie a siakie a potem zmienić , ja już teraz i tak nic nie zmienię, ale kasiorka fajnie jak wpadnie , to zawsze miłe , tym bardziej ,że w sumie to moje pieniądze

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
oj slodziutka jest ja chce taka dziewuszke w domu
co pieklyscie dobrego?
a co do zdjec to prosze nastepnym razem zmniejszac rozdzielczosc bo jak nie to

no poplakalam sie
ja tez przegrzelam nie raz butelke z woda jak grzalam na mleko a ze nie mam podgrzewacza wlasnie tylko w garczku z woda grzeje to tak sie dzialo wlasnie albo jak sloiczki grzalam, to mieszalam wkladajac plastykowe lyzeczki, nie raz tez upalilam
smieszne , smieszne, poszły 2 flaszki , smoczki ocalały , no ale troszkę smierdziały.....więc poszły też na straty, moja Mama wchodzi i mówi co gotuję ? to mnie olśniło, dobrze ,że chaty nie spaliłam potem mnie koleżanki z forum pilnowały jak cokolwiek gotowałam

robiłyśmy rogale z Niną, fajnie było, ale niestety Nina chciała podjadać surowe ciasto , więc musiałam Ją odizolować od ciasta

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-11-17 o 20:00
Stary 2011-11-17, 19:59   #2024
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
więc właśnie ja za cc nie dostałam, ale wiem ,że niektóre firmy mają to w pakietach, ale dostałam za pobyt w szpitalu

z tymi mniejszymi składkami to pewnie jakiś okres jest ,że trzeba płacić takie a siakie a potem zmienić , ja już teraz i tak nic nie zmienię, ale kasiorka fajnie jak wpadnie , to zawsze miłe , tym bardziej ,że w sumie to moje pieniądze
No ja już po 4 latach mogłabym zmienić na mniejsze ale poczekam do urodzenia

Stary 2011-11-17, 20:02   #2025
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
No ja już po 4 latach mogłabym zmienić na mniejsze ale poczekam do urodzenia
no jasne, 2000 to niezła suma
Stary 2011-11-17, 20:02   #2026
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

http://www.haloo.pl/

ale mi się te sukienki podobaja chyba tam wjadę zobaczyć ile kosztują bo mi się grudniu impreza szykuje a mam tam po drodze do Poznania

Stary 2011-11-17, 20:05   #2027
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Hejo

Masakra pojechałam na te zakupy i normalnie padam, znaleźć płaszczyk w ciąży to istna masakra, co mi się któryś podobał to nie mogłam go mieć ze względu na brzuszek, ale wkońcu jakiś znalazłam mam nadzieję, że zdania nie zmienie i przy nim zostanę

A teraz idę coś zjeść... pewnie sałateczkę

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:06   #2028
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Mravka super ze udal sie wyjazd fajnie tak pojechac w takie miejsce, odpoczeliscie to teraz mozecie dzialac
No przydało sie, aby naladowac baterie. Slodkie nic nie robienie..a i pyszne jedzonko. Teraz walczymy..tzn robotnicy walcza my tylko wyciagamy kase, aic boli po kieszeni,ale nie omieszkam sie pochwalic efektem koncowym(mam nadzieje,ze bedzie czym)

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
hej dziewuszki
Już myślicie o baby bluesie Ja myślałam, że jestem za twarda na takie fanaberie, ale przyszło i do mnie/ Krótko, ale intensywnie. Dla mnie katorgą było karmienie- nie lubiłam tego A Adaś uwielbiał I co jakiś czas próbowałam go odstawiać, ale jak na złość- nie ssał butli, po prostu nie umiał/ Później wzięłam na wstrzymanie i jak już się karmienie unormowało, było ciut lepiej. Ale te nocki, nigdy ich nie zapomnę. Dlatego nie za bardo chce mi się wierzyć w opowieści typu "kocham karmić, czuć bliskość maluszka itd" Tak, oczywiście, jest bliskość, jest świadomość, że robisz coś cudownego, ale jak maluszek wisi przy piersi cały czas, a Ty nawet wysikać się nie możesz, bo jest krzyk, jakby ze skóry obdzierali, to czar nagle pryska Teraz zamierzam karmić i owszem, bo karmienie naturalne jest najzdrowsze dla noworodka, ale będę go uczyć pić z butli też ( czasem będę swoje odciągać), na pewno te 3 miesiące chcę go karmić naturalnie Potem się obaczy// 8 mcy karmienia z Adasiem odcisnęło mi się na psychice, że łohoho A i żeby nie było- ja nie straszę, po prostu zdradzam jak było u mnie I smoka też będę chciała wprowadzić do ciumciania Za pierwszym razem nie zrobiłam tego i widzę po dzieciach, które mają smoki, że są spokojniejsze.
A w ogóle, to jutro mam wizytę i stresa przed ważeniem
heh no to trzymam kciuki za jutro,abys sie nie musiala stresowac
A co do baby bluesa, tez sie tego obawiam bo wiadomo. Czlowiek jest niby twardy,ale potem przychodzi co do czego i jakies pozornie banalne zadanie wydaje sie niewykonalne. Juz sie smieje,ze pewnie dopadnie mnie w najmniej dobrym momencie. T.caly czas mowi,ze bedzie dobrze i damy rade...i ja to wiem ale pewnie i tak beda momenty tj pisze Aguska, ze mozna poczuc,ze nas to przerasta. Nic to damy rade!!

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ja z tego powodu tez się boję fridy, ale kupimy najwyżej Tż będzie większe zagilenie odsysał. A ja małe glutki gruszką. A na all sa jeszcze elektroniczne aspiratory do nosa...tzn. chyba na baterie.
http://allegro.pl/aspirator-elektron...933682308.html
Ja mieszkam pod Wawą a zamierzam rodzić w Wawie....do szpitala jakies 40 minut bez korków. Zobaczymy czy zdążę.
W razie czego mam szpital 5 kroków od domu, ale nie chcę w nim rodzić.
usmialam sie.bo ja tez powiedzialam,ze nie bede tego odciagac za to T.jest pelen checi i mowi,ze bedzie czyscil nochal małemu. Grunt,zeby za mocno nie zasysał,bo bedziemy mieli dzieci z wkleslymi oczyma

A tak z ciekawosci w ktorym szpitalu nie chcesz rodzic? i do ktorego w Wawie sie wybierasz

Cytat:
Napisane przez Furczak Pokaż wiadomość
Witajcie
Dawno mnie nie bylo i nie ma szans na nadrobienie takiej ilości postów!!!! :O
troszkę się z synkiem ostatnio zajęliśmy pomaganiem mojej mamie i nie miałam czasem siły juz siąść do kompa a każde otwarcie forum w telefonie w łóżku wieczorem kończyło się chrrrrrapaniem postaram się tu zaglądać częściej już bo brakuje mi Waszego "towarzystwa".

U nas wszystko w porządku, czujemy się wyśmienicie Maluszek kopie jak szalony kilka razy dziennie tak że aż brzuch podskakuje . Nawet tatuś miał okazje poczuć
Jutro mamy wizyte kolejną u Pani Dr i mam nadzieję ze wszystko będzie ok

z takich nowości to jeszcze przez przypadek wygraliśmy aukcję fotelika samochodowego, używany ale w całkiem niezłym stanie i już go mamy w domku. wymaga tylko odświeżenia i będzie super, fotelik jest w niebieskich odcieniach więc mam nadzieje ze się nie okaże jutro że będzie córeczka pozdrawiamy wszystkich gorąco w ten paskudny jesienny wieczór
P.S. Upiekłyśmy z mamą już pierniczki
no no intensywnie u Ciebie, super ze wszystko ok.Widze, ze Twoje Malenstwo tez szaleje,ale to milo poczuc,ze sobie tam fika
Rewelacja z tym fotelikiem, a niezaleznie czy facecik czy dziewuszka blekitny bedzie ok))

a ja wrocilam od lekarza...z L4 do wtorku. Chcialam ochoczo jutro isc do pracy,ale pani dr.spojrzala spode łba i powiedziala,ze w ZADNYM wypadku. Mam wylezec te infekcje i nie wychodzic z domu..wlasnie zostawilam bolesna kwote w aptece. Ciekawa jestem jak szef bedzie "szczesliwy", no ale jak mawia T. przeciez musze teraz dbac o siebie..i Roberta. Wiec dbam..

pokaze Wam co jutro zamierzam zrobic
http://mojewypieki.blox.pl/2007/09/R...drozdzowe.html takze zapraszam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:07   #2029
Mała!
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za odpowiedz w sprawie butelek

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:13   #2030
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Czy Was tak samo bolą strasznie plecy po jakimś czasie np. po 2h zakupów albo mniej...??

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-17, 20:14   #2031
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
ja kupiłam w czwartek, zapłaciłam od razu ale za ekonomiczny polecony.
w poniedziałek dostałam wiadomosć, że wysłane. WIęc jak na polecony to akurat w czasie się zmieścili
No widzisz ja też dostałam maila w poniedziałek, że wysłane, a zapłaciłam za priorytet
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:15   #2032
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Czy Was tak samo bolą strasznie plecy po jakimś czasie np. po 2h zakupów albo mniej...??
mnie bola zawsze po zmywaniu naczyn )) ale to pewnie przez to,ze ogolnie jestem pokrzywiona.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:16   #2033
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Ja może nie do końca na temat ale dziś upiekłam piernika bardzo dobry i przepis nie zbyt skomplikowany pyyyszny wyszedł z orzechami

Mhmmm podziel się przepisem

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-17, 20:18   #2034
Mała!
Zakorzenienie

mnie ciągle bolą

Zastanawiam się czy kupić ciepłą kurteczkę mojej dzidzi?? na marzec i kwiecień?? czy lepiej kombinezon...??? kurcze nie wiem???

Stary 2011-11-17, 20:21   #2035
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
mnie ciągle bolą

Zastanawiam się czy kupić ciepłą kurteczkę mojej dzidzi?? na marzec i kwiecień?? czy lepiej kombinezon...??? kurcze nie wiem???
kombinezon lepiej

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:23   #2036
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
mnie bola zawsze po zmywaniu naczyn )) ale to pewnie przez to,ze ogolnie jestem pokrzywiona.

po zmywaniu naczyń czy coś też mnie bolą, ale nie aż tak jak po zakupach

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
mnie ciągle bolą

ja stawiam na kombinezon

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-17, 20:28   #2037
Mała!
Zakorzenienie

Stary 2011-11-17, 20:28   #2038
19claudia91
Rozeznanie

Dziewczyny czy malujecie paznokcie w ciąży ?

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:29   #2039
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

dzisiaj wyjątkowo mogłabym zjeść konia z kopytami

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-11-17, 20:29   #2040
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Mnie też bolą plecy po siedzeniu 8 godzin w pracy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości