|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
ja jeszcze nie wiem, ale słyszałam sporo dobrego o butelkach Avent i TT (Tommee Tippee).
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() jeszcze troche ![]() Cytat:
Ta Filipowi najbardziej spasowala ![]() Na pozniejszy okres ma swietny smoczek: trojprzeplywowy a takze do kaszki. ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Odnosnie buteleczki to mysle ze bedziecie w praktyce sprawdzac, bo kazdemu dzieciaczkowi co innego przypasuje ![]() ---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- koniakonia czy to Twoja kuchareczka na mailu?
|
|
#2013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- u mnie w firmie (ok 250 pracowników) jest tylko składka 42 zł i dostajesz 700 zł i jest 6 mc karencji - u TŻ (ok 100 pracowników) jest tylko składka 45 zł i dostajesz 1000 zł i nie wiem ile karencji -u mamy (500 pracowników) jest składka 50 i 65 zł i dostajesz 1200 lub 1500 zł i nie ma karencji, albo jest taka że się jeszcze mieszczę I wszystko z PZU, wiec może to zależy od wielkości firmy? albo od przedstawiciela? Jestem pewna tych danych bo widziałam na własne oczy wydruki propozycji ubezpieczeń.
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja podopieczna miala butelki szklane i powiem ze bardzo wygodne to bylo bo wrzucało się je do zmywarki i po sprawie, a zamiast sterylizować to je wrzątkiem zalewaliśmy-wg zaleceń rodziców i wszystko bylo ok
|
|
|
|
|
#2016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wygląda na to, że im większa firma tym lepsze oferty z ubezpieczenia. |
|
|
|
|
#2017 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Pamietajcie że jak macie w ubezpieczeniu za pobyt w szpitalu żeby pobrać to co Wam należne Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2011-11-17 o 19:26 |
||
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak moja Kuchareczka, ale właśnie coś nie szło mi to wysłanie, zaraz tam wlezę i zaznaczę ,że to Moje Dziecię ![]() Ja używałam butelek TT, z tym że ja mocno cycowa byłam, więc w sumie butelka była dodatkiem, u nas się sprawdziła. No i ma zaletę |
|
|
|
|
#2019 |
|
Raczkowanie
|
mała ja kupiłam butelkę Madela która pozwala na karmienie jednocześnie piersią bo dziecko się od niej nie odzwyczaji...
asczkolwiek jak nie będzie umiało ssać piersi to tej butelki też... |
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nam zmieniali warunki i można było tak zrobić, ja już byłam w ciązy jak przyszły te zmiany.Mój TŻ w starej firmie miał grupowe w Allianzie, teraz ma kontynuacje tego , ale płaci sam , składka 43 zł i dostanie za dziecko 500 zł. Polecam się umówić z jakimś przedstawicielem wybranej firmy. A jeszcze warto uwagę jak wygląda kwestia kasy za operacje takie jak cc, pobyt w szpitalu po operacji ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- a wiesz może jak długo musisz płacić te składki? bo chyba zrywać tak hop siup też takiego ubezpieczenia nie można , hmmm? bo właśnie nie wiem , no i czy potem nie można zmniejszyć składkę?bo właśnie ja nie miałam czasu już teg śledzić w pracy, ale jakoś mi sie zdaje,że potem składki mniejszej to chyba się nie da płacić , więc sobie ściągną to co dali Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-17 o 19:42 |
|
|
|
|
#2021 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
i na razie nie zrezygnuję z tego co mi się wydaje były mniejsze składki ale też mniejsza kasa za urodzenie dziecka ale wariant mogę zmienić
|
||
|
|
|
#2022 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce taka dziewuszke w domuco pieklyscie dobrego? ![]() a co do zdjec to prosze nastepnym razem zmniejszac rozdzielczosc bo jak nie to Cytat:
no poplakalam sie ![]() ja tez przegrzelam nie raz butelke z woda jak grzalam na mleko a ze nie mam podgrzewacza wlasnie tylko w garczku z woda grzeje to tak sie dzialo wlasnie albo jak sloiczki grzalam, to mieszalam wkladajac plastykowe lyzeczki, nie raz tez upalilam
|
|
#2023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tymi mniejszymi składkami to pewnie jakiś okres jest ,że trzeba płacić takie a siakie a potem zmienić , ja już teraz i tak nic nie zmienię, ale kasiorka fajnie jak wpadnie , to zawsze miłe , tym bardziej ,że w sumie to moje pieniądze ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
potem mnie koleżanki z forum pilnowały jak cokolwiek gotowałam ![]() robiłyśmy rogale z Niną, fajnie było, ale niestety Nina chciała podjadać surowe ciasto , więc musiałam Ją odizolować od ciasta
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-17 o 20:00 |
||
|
|
|
#2024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.haloo.pl/
ale mi się te sukienki podobaja chyba tam wjadę zobaczyć ile kosztują bo mi się grudniu impreza szykuje a mam tam po drodze do Poznania
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Masakra pojechałam na te zakupy i normalnie padam, znaleźć płaszczyk w ciąży to istna masakra, co mi się któryś podobał to nie mogłam go mieć ze względu na brzuszek, ale wkońcu jakiś znalazłam mam nadzieję, że zdania nie zmienie i przy nim zostanę A teraz idę coś zjeść... pewnie sałateczkę
|
|
|
|
#2028 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Slodkie nic nie robienie..a i pyszne jedzonko. Teraz walczymy..tzn robotnicy walcza my tylko wyciagamy kase, aic boli po kieszeni ,ale nie omieszkam sie pochwalic efektem koncowym(mam nadzieje,ze bedzie czym )Cytat:
![]() A co do baby bluesa, tez sie tego obawiam bo wiadomo. Czlowiek jest niby twardy,ale potem przychodzi co do czego i jakies pozornie banalne zadanie wydaje sie niewykonalne. Juz sie smieje,ze pewnie dopadnie mnie w najmniej dobrym momencie. T.caly czas mowi,ze bedzie dobrze i damy rade...i ja to wiem ale pewnie i tak beda momenty tj pisze Aguska, ze mozna poczuc,ze nas to przerastaCytat:
.bo ja tez powiedzialam,ze nie bede tego odciagac za to T.jest pelen checi i mowi,ze bedzie czyscil nochal małemu. Grunt,zeby za mocno nie zasysał,bo bedziemy mieli dzieci z wkleslymi oczyma![]() A tak z ciekawosci w ktorym szpitalu nie chcesz rodzic? i do ktorego w Wawie sie wybieraszCytat:
.Widze, ze Twoje Malenstwo tez szaleje,ale to milo poczuc,ze sobie tam fika![]() Rewelacja z tym fotelikiem, a niezaleznie czy facecik czy dziewuszka blekitny bedzie ok ))a ja wrocilam od lekarza...z L4 do wtorku. Chcialam ochoczo jutro isc do pracy,ale pani dr.spojrzala spode łba i powiedziala,ze w ZADNYM wypadku. Mam wylezec te infekcje i nie wychodzic z domu..wlasnie zostawilam bolesna kwote w aptece. Ciekawa jestem jak szef bedzie "szczesliwy", no ale jak mawia T. przeciez musze teraz dbac o siebie..i Roberta . Wiec dbam..pokaze Wam co jutro zamierzam zrobic http://mojewypieki.blox.pl/2007/09/R...drozdzowe.html takze zapraszam
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedz w sprawie butelek
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
Czy Was tak samo bolą strasznie plecy po jakimś czasie np. po 2h zakupów albo mniej...??
|
|
|
|
#2031 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2032 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)) ale to pewnie przez to,ze ogolnie jestem pokrzywiona.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#2033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mhmmm podziel się przepisem
|
|
|
|
|
#2034 |
|
Zakorzenienie
|
mnie ciągle bolą
![]() Zastanawiam się czy kupić ciepłą kurteczkę mojej dzidzi?? na marzec i kwiecień?? czy lepiej kombinezon...??? kurcze nie wiem???
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po zmywaniu naczyń czy coś też mnie bolą, ale nie aż tak jak po zakupach ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
ja stawiam na kombinezon |
||
|
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2038 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy malujecie paznokcie w ciąży ?
|
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też bolą plecy po siedzeniu 8 godzin w pracy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.

i na razie nie zrezygnuję z tego co mi się wydaje były mniejsze składki ale też mniejsza kasa za urodzenie dziecka ale wariant mogę zmienić
)
Ja myślałam, że jestem za twarda na takie fanaberie, ale przyszło i do mnie/ Krótko, ale intensywnie. Dla mnie katorgą było karmienie- nie lubiłam tego
I co jakiś czas próbowałam go odstawiać, ale jak na złość- nie ssał butli, po prostu nie umiał/ Później wzięłam na wstrzymanie i jak już się karmienie unormowało, było ciut lepiej. Ale te nocki, nigdy ich nie zapomnę. Dlatego nie za bardo chce mi się wierzyć w opowieści typu "kocham karmić, czuć bliskość maluszka itd" Tak, oczywiście, jest bliskość, jest świadomość, że robisz coś cudownego, ale jak maluszek wisi przy piersi cały czas, a Ty nawet wysikać się nie możesz, bo jest krzyk, jakby ze skóry obdzierali, to czar nagle pryska
Teraz zamierzam karmić i owszem, bo karmienie naturalne jest najzdrowsze dla noworodka, ale będę go uczyć pić z butli też ( czasem będę swoje odciągać), na pewno te 3 miesiące chcę go karmić naturalnie