|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Aaaaaha, Ancia pediatra polozyla Mikiego na brzuszku, ja zaczynam jej opowiadac o tej glowce ze nie trzyma tak wysoko itd a on sobie po prostu lezal i trzymal ta glowke wysoko i sobie obserowal cos
pediatra powiedziala ze nie mozna oczekiwac od takiego dziecka zeby tak mocno trzymal glowke i ze generalnie dopiero po 3 mies dzieci zaczynaja trzymac glowke prosto, teraz podobno to jest dla nich tak duzy wysilek ze robia to tylko na chwilke, poczulam sie jak zbyt ambitna mama..---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- I wybaczcie ze bez nadrabiania, siedze z lapsem w reku i jem zupe bo niedawno wrocilismy
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
ja mam dużą dostawę z pl....a o tym nie pomyślałam... za tydzień lecę to kupię..
mam tylko czopki panadolu ...może by 1/4 zadziałała ?? ![]() a nasz wątek odwiedze i podpytam moja córa śpi jak kamień...zdjełam jej spodenki....a ta nic śpi dalej.. idę włożyć do łózeczka.jeśli to oszustwo..to się wyjaśni
|
#994 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
oj Cotka, Cotka
Cytat:
nasz też gratisowy haha ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i wg mnie się nie wymądrzasz, ja też wolę się dowiedzieć czegoś sama niż potem myśleć i się martwić ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Ciociu
![]() ![]() Ale, że to 200ml to dużo? Niby dziecko na samym mm powinno jeść około 800ml a wg opakowania enfamilu to 1200 nawet - więc wydawało mi się, że to nie jest dużo i odbierałam to jako sukcesik![]() ejjj! to dużo? Może w sumie jak na dokarmianie dużo, ale dzisiaj np. zjadł 80ml mm narazie. Cytat:
![]() oho, zerknęłam nieśmiało do tyłu a tam piękne dwie pięciozłotówki. Ma taką myślącą i ogłupiałą minkę, że chyba zastanawia się gdzie po drodze zgubił cycka.Idę go potulić
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-11-17 o 21:52 |
|
|
|
|
#996 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my szczepimy nieskojarzonymi i chcemy na pneumo zaszczepić, ale nie pytałam o cene jeszcze. Za tydzień mamy drugie szczepienie to spytam ![]() Cytat:
Cytat:
dla małej irolki ![]() pokażcie tego konika bo jak o nim rozprawiałyście to mnie akurat nie było.suuuuer też mam mate z tiny love, tyle że z innymi zwierzątkami, wypasiona jest dostałyśmy w spadku po wojtusiu którym sie kiedyś opiekowałam, musze ją tylko wyprać ![]() akurat byłam u babci jak to leciało, masakra byłyśmy z kuzynką popłakane ze śmiechu Cytat:
małolata ja w sumie też ![]() cotko mam nadzieje że się nie obrazisz ... Natalka dostała taką przesłodką żyrafke w prezencie i ona ma takie duuuuże słodkie oczęta i od razu mi się skojarzyły z Twoim Filipkiem no i sobie wymyśliłam ze to będzie żyrafka Fifi Cytat:
![]() Cytat:
![]() wcale się nie wymądrzasz tylko jestem doinformowana ![]() Cytat:
ja czopka dałam tylko raz tą ćwiartke bo nie chce jej jelitek rozleniwiać, i raz jej termometrem pomogłam bo już się mega męczyła a tak to staram się masowac brzuszek.Zmykam się okapać bo już woda w wannie czeka a potem się biore w końcu za pisanie rzeczy do szkoły bo jestem daleko w tyle a jutro seminarium
|
|||||||
|
|
|
#997 | ||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Lepiej dopytać o wszystko. Kciuki za usg już teraz zaciskam, i dobrze, że Mikusiowi jest lepiej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
.A teściówka będę ostra, oj ostra. Fora wtedy będą wrzały .Ale to on 200 zjada na 1 raz czy na kilka razy? Bo jak na 1 raz, to 14-miesięczna córa mojej siostry ledwo tyle wypija . Mój Franek wypija max 120 mojego.
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia-Na raz potrafi ok 150ml. A to 200 to w ratach przez cały dzień.
Acelinka
|
|
|
|
#999 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=mooonik;30562911] i pokaże Wam zdjęcie jak to fajnie na kolankach tatusia się leży- zdjęcie pt. luz-blues jesteśmy na wczas ekstra ![]() Cytat:
za ładną wage, i się wcale nie wymadrzasz, poprostu chcesz wiedziec dokładnie co synkowi dolegaCytat:
za ddeterminacje i oby szybko CI poszło to nadrabianie do szkołyCytat:
|
|
|
#1000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak sie denerwujesz to może sytaj przy okazji wizyty czy z tym trzymanie główki to ok, mnie się wydaje że Frnaio ma jeszcze troche czasu na to. Natalka głóke trzyma pięknie ale w ogóle się nie obraca na boczki a niektóe dzieciaczki już to robią no nic, czekamy aż przyjdzie jej pora ![]() a ja bym chciała być taką fajną teściową, co to jest miła i pomocna ale też za bardzo się nie wtrąca - tylko jak to zrobic ok ![]() mam nadzieje że się nie gniewasz ![]() [QUOTE=Martusiaaa21;305703 18] ![]() ![]() dziękuję ![]() Mam nadzieje że nati będzie dziś grzeczniusia i da mi popisac jeszcze troszke. I w ogóle biore ją dzisiaj z sobą na seminarium
|
|
|
|
|
#1001 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jak nas mama pała pogoni to nie bede ryzykowac ![]() Cytat:
![]() ja uwazam ze dobrze ze sie dopytujesz o wszystko lepiej rozwiac watpliwości wiec Ł sie nie przejmuj Cytat:
![]() 2. u nas tez raczej Kamila zostanie jedynaczka ale nigdy nie mów nigdy
|
|
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane!
Już wczoraj miałam pisać, ale się nie mogłam dobić do lapka tż-cisko ma nową zabawkę a ty matka masz dziecko...acelinka to tylko się cieszyć, że nie musicie się spotykać z pediatrą zbyt często... a tak swoją drogą, jak widziśz że z nią coś nie tak, to co się masz męczyć, zmieniaj (no chyba, że pod tą nieprzyjemną osobowością kryje się nieprzeciętny fachowiec) To widzę, że jest nas więcej...mamusiek potencjalnych jedynaków .Bardzo podobało mi się co napisała Karla ![]() ![]() ![]() Wczoraj udało mi się dostać do pediatry. Dość spontanicznie co prawda, całe szczęście nie było chorych dzieci. Małego wysypało już na całym ciałku ![]() :pros i: a szyjka wygląda jakby była poparzona!!!Usłyszałam od położnej, że mogłam wcześniej pokazać tą wysypkę lekarce...noż cholera! pokazywałam 2 razy jak jeszcze była tylko na główce! Ale to olała Mały waży 4730...czyli od 10 dni przybrał ponad 300g. Dalej mam problem z usypianiem go po kąpieli... Niby zasypia, ale na 15 minut, a potem oczy jak 5zł... za jakiś czas widzę, że pada ze zmęczenia, kładę do wózka, usypia znow na 15 minut...i wszystko od nowa! Dopiero po ok 2 godzinach odkładania, bujania, przytulania zasypia. I śpi potem.... 6-7 godzin!!! A jak się budzi do syska tojuż wyspany ...uśmiecha się, guga... i znów ciężko go uspać...Sorry ze ja tak glownie o sobie... |
|
|
|
#1003 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=Martusiaaa21;305703 18] ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy, ona podobno jest dobrym lekarzem, ale ja chce dobrego i miłego ![]() żeby maści pomogły a powiedziała co to za wysypka? taka mocna ciemieniuszka czy co?nati tez mi od dwóch dni zasypia na raty, nie wiem dlaczego może kolejny skok ![]() napisałam co miałam
|
|
|
|
|
#1005 |
|
Zadomowienie
|
Ciężką miałam nockę bo Adaś dostał mega katarku i nie mógł w nocy spać, a jak usnął to ja znowu jakoś nie mogłam, jak słyszałam jak się męczy![]() Chyba choróbsko przyniósł tz z roboty bo jego brało pierwszego, a teraz i ja mam katar i gardło boli Najgorzej, że za tydz mamy szczepienie i mam nadzieję, że do tego czasu Adaś wyzdrowieje i nie będzie trzeba przekładać wizyty ![]() Od rana zakrapiam mu nosek solą fiz i odciągam fridą i smaruję maścią majerankową. Usnął teraz ale i tak charczy i pokasłuje, chyba mu to spływa do gardełka i się bidulek męczy i co chwila wybudzaLulla, Małgosia, Agnyska powiedzcie mi czy jak wasze ,maluszki dostały katarku to poszłyście do lekarza, czy najpierw starałyście się leczyć dzieciaczki w domu? bo nie wiem, czy nie panikuję, że chcę dziś do lekarki lecieć I czy są jeszcze inne sposoby na wyleczenie katarku albo chociał ułatwienie oddychania żeby się tak maluszek nie męczył?Sorki, że tak o sobie z rana ale na razie nie dam rady dokładnie poczytać wszystkich postów ![]() A Kellys ja tez byłam zdziwiona, że kazała dać całego czopka, ale właśnie mi powiedziała, żeby się nie bać i dać, bo to nie szkodzi maluszkom, nawet noworodkom podobno Stokrotka super że już masz paszport i lecisz do rodzinki dla Sary za wagęMoonik super fotka i malutka jaka wyluzowana Cotka ładnie Ci Filipek przybiera, za wagęTo widzę, że nie jestem sama jako mama jedynaka, ale ja też się nie zarzekam bo życie różnie się układa , ale ja też planuje założyć sobie spiralkę na 3 lata
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to zdrówka Wam życze może lepiej idź do lekarza da jaieś kropelki i do szczepienia nie będzie śladu po katarku ![]() A ja jestem matka-wariatka. Biore dziś Natalcie na to seminarium i od rana się zastanawiam co jej ubrać |
|
|
|
|
#1008 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
po 10 w DDTVN ma być o tym jak nosić niemowlę Cytat:
![]() Cytat:
ooo Natalka od małego będzie kształcona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
niech zdrowieje szybko ja tez dzis nie pospałam- mała po kąpieli jak jadła, ulała sobie i niby poszła spać dobrze, wstała o 3 nakarmiłam ją, odbila i usnęła to ją odłożyłam do łóżeczka. A za jakies 1,5h się obudziła i zaczęła dziwnie charczeć, płakać, wiercić się i ją nosiłam do 6 bo co przysnęła to ją to coś w gardełku budziło mąż wstał to ją przejął i jeszcze drzemnęłam do 7.30. Teraz juz nie słysze zeby cos tam było, niby śpi spokojnie
|
|
#1009 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was =)
zaczęłam przeglądać wątki pokazane na dole, a dokładniej dzieci jakie się urodziły i dwa Mnie zszokowały: 1. 4600g, 66 cm, 2. 1 kg, 37 cm |
|
|
|
#1010 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To u Ciebie widzę, że też miałaś przejścia Mikusiem, dobrze, że już zdrowy i możecie iść na szczepienie Śpi sobie teraz i mi się wydaje, że już mniej charczy Zobaczę jak się obudzi, bo już się zaczyna kręcić, ale zadzwonię i się umówię, bo i tak miałam dzwonić w sprawie pępkaCytat:
Oj ja to bym pozakładała kiecunie, takie są śliczne , a nie tylko te portki i portki![]() Cytat:
|
|
#1011 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaaa jakbym nie umiała nosić małej to z tego co on powiedział na pewno bym się nie nauczyła
|
|
|
|
|
#1013 | ||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
I ja się dołączam do grona niewyspanych, pobudka w sumie co godzinę dzisiaj. A rano nie mogłam pospać, bo miałam spotkanie z pomnikarzem. Ehh. Kiedyś się wyśpię. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Acelinka - sama z nią jedziesz na to seminarium czy ktoś jej przypilnuje? Ja się nadziwić Tobie nie mogę, jaka jesteś wyluzowana. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1014 |
|
Wtajemniczenie
|
minio1984 przed wizytą u lekarza możesz dzieciaczkowi ulżyć wpuszczając do noska wodę morską - najwygodniej w sprayu. Ja stosowałam sterimar i physiomer baby (dla takiego maluszka to lepiej jednak physiomer bo ma bardziej miękką końcówkę). No i oczyszczaj nosek fridą. Jak nic się nie da wyciągnąć to najlepiej oczyszczac jakies 10 minut po wpuszczeniu wody. Mozesz tez smarowac mascią majerankowa pod noskiem żeby skórka nie była podrażniona
Mozna tez stosowac kropelki euphorbium, ale jesli chodzi o krople to juz bym sie wolała spytac pediatrylulcia mój K. tak ulewal i miał właśnie refluks niemowlęcy. Na szczęscie to nei jest groźne, częsta dziecięca przypadłośćl. I wychodzi sie z tego szybko a za usg tak czy siak ![]() kellysss połozne w szkole rodzenia mówiły nam że jak dziecko ma zatwardzenie to mamusia powinna jesc miod
|
|
|
|
#1015 |
|
kosmitka
|
Lau a tu dziewczyny pisały, że miód uczula. Ja piłam dużo herbaty z miodem jak się zaziębiałam. Nie wiem, czy ma wpływ na kupę, ale na gardełko ma
.
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1017 |
|
Zadomowienie
|
kurde przeczytałam o miodzie i mam teraz ochotę na niego =)
|
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1019 |
|
Zadomowienie
|
Ja chciałam chłopca bo wydawali Mi się uroczy chłopcy w czapeczkach i koszulkach, a teraz chcę dziewczynkę by ubierać ją w sukienki =))) Nigdy Mi się nie dogodzi =) he he
|
|
|
|
#1020 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nosze dobrze z tego co widziałam dokładnie od poczęcia na uczelni ![]() Cytat:
![]() ale portki są wygodne! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś na pewno kochana, oby szybciutko ![]() Jade z koleżanką, jak ja będe rozmawiać z promotorką to ona weźmie na rączki i już Natala na rączkach zawsze jest zadowolona, obojętnie jej czyje są ![]() o jaaa, to czekamy na fotki w tych cudnościach! ![]() Cytat:
muszę spróbować ![]() wczoraj chrzestna wylicytowania niunia taką sukenusie: http://allegro.pl/piekna-sukieneczka...922522106.html ja też mam na oku kilka aukcji ze slicznościami, trzeba wystroić Natalcie na święta
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-11-18 o 10:40 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

pediatra powiedziala ze nie mozna oczekiwac od takiego dziecka zeby tak mocno trzymal glowke i ze generalnie dopiero po 3 mies dzieci zaczynaja trzymac glowke prosto, teraz podobno to jest dla nich tak duzy wysilek ze robia to tylko na chwilke, poczulam sie jak zbyt ambitna mama..

za wagę 
śpi dalej.. idę włożyć do łózeczka.jeśli to oszustwo..to się wyjaśni 
z pałą. Aż mnie zatrzęsło,że ktoś inny będzie tulił te moje bary

????? Szok!