|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Mi robią po 30 minut. Dziś też tyle byłam.
Ciekawa jestem co jutro zadecydują na IP. Torba spakowana TŻ w gotowości, coraz bliżej nie da się ukryć. Rojku do Ciebie napiszę smska co ze mną
|
#1382 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
A mi za pierwszym razem 30 minut, a wczoraj prawie godzinę
zobaczymy jak jutro....
|
|
|
|
#1383 |
|
Zakorzenienie
|
Goldkia, Ela, ślicznoście te Wasze dzieci
![]() Jestem spowrotem Na KTG wyszły tylko 2 skurcze do 80 a tak to jakieś małe. Gin. proponował mi że mogę zostać, bo jest miejsce, ale ja nie chciałamPrzeraziła mnie waga - ok. 3800!!! z granicą błędu 500 Więc może być i 4300???!?? Ale mówił, żeby się nie sugerować, bo nie mierzył zbyt dokładnie![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Olusia, śliczna ta Twoja malutka |
|
|
|
#1384 |
|
Rozeznanie
|
Mi bardzo podobnie. Za pierwszym razem niecało 15 minut, za drugim 20 minut.
Szukam na necie jakie są wykresy podczas porodu, ale nie widzę Ok to czekam z niecierpliwością na wieści!
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
glam to paranoja jakas jest, normalnie wkurzona jestem jak nie wiem, moja mama tak samo, bo musialam jej opowiedziec, jakie cyrki sie wyprawiaja, ze ojciec nie moze swoich dzieci pojechac zobaczyc
nie wyobrazam sobie jak sie musisz czuc kochanaEdytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-11-17 o 19:57 |
|
|
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika- dzięki-nawet nie pomyślałam,zeby zadzownic i się dopytać.
kolega sprzedaje krewetki-ma ich mnóstwo... cos miałam napisać,ale nie pamiętam co poza tym objadam się blokiem czekoladowym tż nie smakuje![]() ![]() ![]() czyli więcej dla mniedziewczyny, czy któraś z Was zgłoszona jest moze do banku szpiku??
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-11-17 o 19:50 |
|
|
|
#1387 |
|
Zakorzenienie
|
Myszeczko witaj z powrotem, szkoda, ze jeszcze bez synia
![]() Olusia ale pulpecika masz ![]() ja tez bym ciagle cos jadla, najchetniej slodkie, na szczescie malemu nic nie jest po czekoladzie itp, ale i tak nie przesadzam z iloscia. Elu sliczne chlopaki, Miloszek czarnulek jak truscafkowy Szymon
Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-11-17 o 19:57 |
|
|
|
#1388 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a i pochwal się tym kocykiem, bo właśnie mam zamiar kupiĆ jakiś na dniach OlusiaS i Eluś dzieciaczki przesłodkie ![]() Cytat:
![]() krewetki też sliczne ![]() ja jeszcze żadnego zwierzaka nie miałam nigdy w domu... a już tym bardziej krewetek- tzn. żywych ![]() poprałam dzisiaj kocyk małego i kombinezon, jutro idzie posciel pod nóż/bębęn pralki no i naszykowaĆ torbę, bo jeszcze jej nie mam
|
||
|
|
|
#1389 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Moj z pochodzi takze z kraju nieeuropejskiego, ale od 10 lat ma obywatelstwo kraju UE i cale szczescie. Dzieki temu nie ma zadnych problemow w Polsce, ale pamietam jak mi opowiadal jakie cyrki odstwial jak mial tylko obywatelstwo swojego kraju a mieszkal juz w UE i jak sie musial natrudzic z tymi wizami. A pozniej sie okazalo, ze otzrymanie obywatelstwa tego kraju w ktorym mieszkal bylo znacznie latwiejsze niz upierniczanie sie tymi glupimi wizami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyszlo mi mnostwo syfow na buzi, za duzo slodyczy jem. ja mam KT 20 minutowe, jutro bede miala. I mam nadzieje, ze gin mnie zbada (musi, bo mu napomkne o tej infekcji, chociaz czuje ze po tym Lacibiosie juz mnie mniej swedzi) ale moze by mi USG zrobil i zwazyl dzieciaczka, ocenil lozysko, sprawdzil wody? Male mi w brzuchu szaleje ze hej, chyba po kolacji ktora zrobil TZ. A teraz ide po dokladke tego pysznego jedzonka
|
||||
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do szpiku to nie pomoge bo nie jestem w banku dawcow. Nigdy nie jadlam bloku czekoladowego ale na zdjeciach mnie nie zacheca zrobilam wlasnie muffinki i probuje zjesc pierwsza ale skubana goraca jeszcze.Zaczynam schizowac ze bede miec wywolywany porod ktory skonczy sie kleszczami :boi sie:
|
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sooza ja juz chyba połowe bloku zjadłam od wczoraj-mam nadzieje,że mi nic na twarzy po słodkim nie wyskoczy :brzydal :
|
|
#1393 |
|
Zadomowienie
|
hehe krewetki mnie rozbawiły,słodkie są
![]() ja mam od jakiegoś czasu takie bóle jak na okres i w krzyżu,pojawiają sie co jakiś czas w nocy i w dzień,mam nadzieje że nie zwiastuje to porodem. kurcze ostatnimi czasy się mega powiększam, dotąd brzuszek malutki, teraz rośnie z dnia na dzień
|
#1394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Owieczko spróbuj może kąpiel odłożyć np. na 21 jeżeli mały ci śpi po kąpieli bo czasami dzieci odżywają po kąpieli dlatego wtedy lepiej kąpać je wcześniej....
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika- o ten szpik pytam bo dziś coś w DDTVN była mowa,że w Niemczech jest ponad 4,5 mln dawców w banku a w Polsce cos ponad 200 tysięcy...
ja się miałam zgłosić,ale jakos wypadało mi to z głowy-chyba muszę się przejśc kiedyś i dowiedzieć co i jak... nie jadłaś nigdy bloku-pyszności-kiedyś mozna było kupić w sklpeie na wagę,ale teraz juz chyba nie ![]() też się bpoję porodu wywoływanego... Muffinko-słodki łysolek ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- właśnie się zastanawiam jak to z tą kapielą- o której to się kąpie-o 19 czy 20,żeby za bardzo Niunia sie nie rozbudzała własnie...hm hm hm okaże się w praniu
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak synek był malutki, to był kąpany koło 20-20.30, potem pierś i sen, ale wtedy było lato, jeszcze jasno teraz (1.5 roku) ma o 19 kaszkę kolacyjną, potem mycie zębów i kąpiel, spanie, w łóżeczku jest koło 19.20. Wstaje ostatnio koło 7 rano. Jakby zaczął regularnie wstawać duzo wcześniej, to przesunęlibyśmy wieczorne rytuały na później. |
|
|
|
|
#1397 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja jestem zarejestrowana jako dawca szpiku, cala procedura byla bardzo prosta, zarejestrowalam sie na stronie banku, przyslali mi taki patyk, ktorym musialam sobie podlubac w buzi i im odeslac. Ale to bylo chyba 1,5 roku temu i poki co, nikomu jeszcze moj kod DNA nie przypadl do gustu
|
||
|
|
|
#1398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stąd wniosek, że jak już się odezwą, to koniecznie oddaj
|
|
|
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jem bo nie lubie jak ma się coś zmarnować...zwłaszcza coś co tak baaardzo lubię Hous się wreszcie zaczął ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- zdarzają się ludzie jtórzty się zgłaszają do banku a potem mimo,że są zgodni dla biorcy to nie zgadzają się na przeszczep... mnie zjadłyby wyrzuty sumienia,że mogłabym komuś pomóc a stchórzyłam...
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
goldi ja tez generalnie nie lubie byc w ciazy wiec nie jestes sama
|
|
#1401 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
W mojej rodzinie wszyscy maja podpisana zgode na pobranie organow. I pamietam jak moj brat zginal w wypadku i sie o tym dowiedzielismy, pomimo tego, ze mama wpadla w rozpacz to zapytala, czy jeszcze moga wykorzystac jego organy.... ale to juz bylo kilka godzin po wypadku, no i organy raczej sie nie nadawaly, ale nie bede juz o tym pisac... ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- To ja dolaczam do klubu. z dnia na dzien coraz bardziej mi sie nie podoba w tej ciazy. |
||
|
|
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
DYGOTKA Ja jestem w banku szpiku.
Rok po porodzie oddawalam krew by moc komus pomoc.
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Darusiaaa-krew oddaje od paru lat-nie regularnie,ale oddaję i baaardzo lubie ten moment jak mi krew płynie do tego worka
![]() ![]() ja co jakiś czas przypominam sobie o tym szpiku,a potem coś się dzieje i zapominam...muszę się wreszcie zebrać
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie akcja byla organizowana na studiach, bo potrzebny byl szpik dla 19 latka, ktory zaczal studia i sie uczelnia zreflektowala pomoc.
Niestety moj sie nie nadawal dla niego, ale ogolne badania wyszly ok i przyslano mi kartke ze jestem w banku zarejestrowana.
|
|
#1405 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niniejszym przekazuję pałeczkę Mszpilce. Obie dziewczyny są w domu, co w połączeniu z Mamą czyni ze mnie niewiele znaczącą mniejszość. Staram się nie podpadać. Glam: trzym się. Tak to już jest, że niektórzy nie chcą przepuścić żadnej okazji, aby wyjść na prącie. Pozdro 600 dla pewnego decydenta abasadowego. Podpisano: Małżon Mszpilkowy. |
|
|
|
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja caly porod mialam ktg podlaczone ze wzgledu na koniecznosc monitorowania tetna obu maluchow i skurcze byly srednio kolo 30... Max mialam 65 dwa razy... ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ---------- A ja uwieeelbiam byc w ciazy, wczoraj byla u mnie kolezannka- wlasnie sie dowiedziaka, 6 tc i ale jej zazdroscilam... No i mam tyle slicznych ciazowych ciuszkow az mi szkoda buuuuuuu jeszcze bym mogla ze 2 lata pochodzic ciezarna- tylko bez tej cholestazy A sie u mnie w pracy dzis zdziwili ze juz nie mam brzucha i jak chudo wygladam...
|
|
#1407 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki. Wiem, że prawie wcale sie nie udzielam na wątku, ale jako że jestem na liście to chciałam poinformować: że 12.11.2011r. urodziłam córeczkę Natalię 3530 kg i 55 cm. Po 8 godzinach bóli krzyżowych poród zakończył sie cesarką. Nikomu nie życzę takiego porodu.
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sie pocieszam ze teraz to zanim moj maz sie odwola, dostanie odpowiedz, bilet zarezerwuje itd to ja zdaze calkiem brzuch stracic ( wlosy pewnie tez ) i bozena mi sie wygoi a chlopcy zaczna sie usmiechac
|
|
#1409 |
|
Zakorzenienie
|
Ona-ważne,że z niunią Tobą już wszystko dobrze
![]() Gratuluję!!! Mężu Mszpilki-bardzo miło się czyta się Twoje posty
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje, a jak tam malutka???
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.

Na KTG wyszły tylko 2 skurcze do 80 a tak to jakieś małe. Gin. proponował mi że mogę zostać, bo jest miejsce, ale ja nie chciałam
Więc może być i 4300???!?? 

nie wyobrazam sobie jak sie musisz czuc kochana
tż nie smakuje

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ale na zdjeciach mnie nie zacheca

myslalam, ze na 100% to juz max