|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
29 | 54,72% |
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
20 | 37,74% |
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
1 | 1,89% |
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
3 | 5,66% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Też od wczoraj znam płeć i jest tak jak chciałam - dziewczynka
![]()
#4562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-grupę krwi, -morfologię, -mocz, -hcv -hiv -toksoplazma -kiła za wszystkie te badania płaciłam 163 zł...krew pobierała mi położna od mojego gina i oni wysyłali ją do lab i na następnej wizycie miałam wyniki ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- gratulacje ![]() mój mąż bardzo by chciał dziewczynkę, a ja cos czuję, ze bedzie chłopczyk ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4563 |
Zakorzenienie
|
Żelki
![]() ![]() ribeiro7 gratuluje dziewczynki. Freya_85 gratuluje chłopca. |
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
czyli jak na razie mamy 1 do 1
![]()
#4565 |
Raczkowanie
|
------ Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------
gratulacje ![]() mój mąż bardzo by chciał dziewczynkę, a ja cos czuję, ze bedzie chłopczyk ![]() 15tc
#4566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
15tc[/QUOTE] o to szybko sie dowiedziałaś ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Raczkowanie
|
o to szybko sie dowiedziałaś
![]() ![]() ![]() W poprzedniej ciąży w 16 tc, z tego co wiem to od 14 tc można już zobaczyć Coś psuję z cytowaniem
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to super, ja myślałam, że dopiero jakoś od 20 tc można wiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Zadomowienie
|
Hej,
Powiedzcie mi w którym tygodniu miałyście robioną przezierność? Ja jestem w 12 tyg, wizytę mam 5 grudnia. Do tej pory miałam pobieraną krew, mocz i robioną cytologię. Na ostatnim USG widziałam rączki i nóżki, ale lekarka nic nie wspomniała o żadnych badaniach. Jedynie powiedziała, że mogę od 12-13tyg brać witaminy dla kobiet w ciąży. Do tej pory mam mdłości i nie mogę jeść nic z nabiału i nic czekoladowego, bo po tym witam się z muszlą. ![]() Gratuluję już mamusią, które znają płeć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo zapłaciłaś, ja zapłaciłam tylko za część, ponieważ te co mogła przepisała mi na skierowanie moja lekarka rodzinna. I tak właśnie robię, gin każe mi robić morfologię, to idę do rodzinnej po skierowanie i robię to za darmo ![]() Cytat:
Ja mam dzisiaj wizytę i może się dowiem kim jest mój dzidziuś ![]() ![]() _agata zdjęcia wyślę dzisiaj wieczorem po mojej wizycie ![]()
![]() |
#4571 |
Zakorzenienie
|
Justysd witaj
![]() ![]() Śliweńka naprawdę czujesz już bobaska ![]() Martita taka zaufana niania to wielki skarb ![]()
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4572 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Gratuluje ![]() Wczoraj bylam na usg nadal slad po krwiaku,wiec nadal leze juz ponad 6 tyg, ale moze za dwa tyg bedzie juz ok ![]() Jestem bardzo szczupla i dzisiaj rano cos mnie laskotalo w brzuchu hmm chyba troche za wczesnie. Maluch ma 55mm i widzialam na usg jak probowal zrobic fikolka, ale mu sie nie udawalo i walil lapkami w pecherzyk chyba ze zlosci-hehe niesamowity widok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 |
Zadomowienie
|
justysd prosze nie pal a resztę palaczy wyganiaj na dwór zdala od ciebie,
wczorajsza wizyta u kosmetyczki mnie zaskoczyła , moja pani już zaprzyjaźniona, bo z 6 lat walczymy o moją cerę kazała mi pokazac ręce i się pyta czy bym była zła jakby była dziewczynka ( oczywiście że nie bo mam po 4 dziewczynek ciuszki na strychu ![]() zobaczymy co się ukarze na usg jeśli oczywiście dobrze się Obcy ustawi ![]() gartuluję dziewczynki!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | ||
Zakorzenienie
|
Fajnie
![]() Można, można. Inna sprawa, to to, że zazwyczaj robi się USG z przeziernością w okolicach 12-13 tygodnia, a później połówkowe około 20 tygodnia, więc nie zawsze da się wcześniej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czekamy na zdjęcia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4575 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() ![]() ![]() W którym tygodniu jesteś??
![]() Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4576 |
Raczkowanie
|
15 tc kończę jutro
#4577 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zdjęcia będą ![]() Tak w ogóle dziewczyny to mam dzisiaj taką wielką migrenę, że masakra ... Myślałam, że już mam ten etap za sobą, a tu zonk. Nie mam zielonego pojęcia jak mam sobie z tym radzić ...
Run Girl Run ! ![]() Edytowane przez andzya Czas edycji: 2011-11-18 o 10:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
To mam nadzieję że w poniedziałek się już dowiem jaka płeć
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Zadomowienie
|
Bardzo Wam dziękuję za wsparcie
![]() ![]() Muszę sobie kupić coś dziś do podjadania. Póki co idę się "zrobić", trochę posprzątam, pójdę do sklepu, wyjdę z psem i w drogę 100km. Taki plan dnia obecnie to dla mnie wyczyn ![]() ![]() Z dolegliwości ciążowych dokuczają mi jeszcze poranne krwawienia z nosa, bolące piersi (choć już trochę mniej), kuje mnie w brzuszku i czasami mi słabo ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4580 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny oglądałyście dzisiaj w DDTVN o wadach genetycznych i terminizacji ciąży?? Mówili że dużo wad wykrywa się na usg połówkowym.
![]() ![]() |
![]() |
#4581 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje wlasne zeby, ktore moga krwawic bardziej niz normalnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurdę, przez ten ból głowy wstałam dzisiaj o 10:30, a na TVN +1 już mi się nie chcialo oglądać powtórki i widzę, że trochę straciłam :/
![]() |
#4583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluje - dziewczynek i chłopców...to ruszacie na zakupy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny - mam dziś takie mdłości, że nic nie mogę przełknąć :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Hej!
U mnie cały tydzień pod znakiem przeziębienia Maksa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() justysd, witaj ![]() ewus, aneczka, Freya, ribeiro, gratuluję tych dobrych wieści u ginów ![]() aneczka, jesteś pewna, że chcesz robić amniopunkcję? To jest badanie inwazyjne ![]() agata, jak dziś samopoczucie? Lepiej coś? ![]() ![]() Melduję, że wczoraj (15t0d) poczułam pierwszego mini-kopniaczka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zmazujesz część polecenia cytowania, a konkretnie tą na początku: [QUOTE=ribeiro7;30575640] Jak zacytujesz post, to po prostu dopisz swoją odpowiedź i nic więcej nie zmieniaj ![]() ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Cytat:
andzya, niekoniecznie nazwałabym to straceniem czegoś. Ja raz na początku ciąży zaczęłam właśnie o takich przypadkach i terminacji czytać na necie i jak zwykle podchodzę z dużym dystansem do licznych info z netu, tak wtedy dosłownie ryczałam czytając stronę za stroną i zamartwiałam się o moje dziecko, więc powiedziałam sobie, że koniec - dopóki lekarz mi nie powie, że cokolwiek jest nie w porządku, to zero szukania takich info, nie ma powodu, żeby się martwić na zapas ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- felangel, ujawnisz się bardziej? ![]() Edytowane przez kism Czas edycji: 2011-11-18 o 11:25 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jakieś konkretne okłady? Czy po prostu "ciepła, mokra ściera" ![]()
![]() |
#4588 |
Zadomowienie
|
Dobry
![]() ![]() Lula, Justysd witajcie i gratulacje ![]() Kism, Śliweńka zielenieję z zazdrości ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny gratuluję poznania płci! Mam nadzieję, że u nas Maluszek się ładnie ustawi za 2 tygodnie i się potwierdzi to co ostatnio, albo może wyjdzie, że jednak dziewczynka ![]() Co do pracy itd. to u nas pewnie wszystko wyjdzie w praniu... ja jestem żłobkowym dzieckiem i bardzo przedszkolnym ![]() ![]() ![]() Czy mamy jakieś mamusie studentki na wątku? ![]()
#4589 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | ||
Zakorzenienie
|
Jaką mam fazę na mandarynki
![]() Od niedzieli zjadam codziennie co najmniej kilogram. W pracy co chwilę obieram i jem. Cały pokój przesiąknięty jest aromatem mandarynek i kawy. W Tesco są teraz pyszne i niedrogie, gdyby któraś miała ochotę. ![]() Cytat:
Kiedyś mdłości przejdą ![]() Mnie też mdliło przez jakiś czas, ale ja zawsze mam apetyt, co by sie nie działo. Może stąd moje nadmiarowe kilogramy? ![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, że syn ma się dobrze i wyjazd nadal aktualny. Mnie się kot dwa razy rozchorował przed planowanymi wyjazdami. ![]() Dzisiaj już zupełnie normalnie. Nie wiem skąd u mnie taki wisielczy nastrój bo to do mnie zupełnie niepodobne. Ale pewnie hormony robią swoje. Cóż, było minęło. Oby nie wracało, nie za często. ![]() Ale za to pranie wczoraj zrobiłam, a zbierałam się od niedzieli. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.