Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 10:14   #1051
nerola
BAN stały

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Żanetko aaa takie klepanie!To tak
I cłowanie

Babonik-kwas hialuronowy,mocznik,niacy namid.
Ja nie uzywam kremów,szkoda kasy na silikony w słoiczku.Wolę naturalne

Shirko OMG-współczuje przezyc.Musiałaś i Ty o Krzyś mieć ogromnego stracha

Dzień dobry
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:16   #1052
youyou
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

My w sumie od samego początku nosimy Lilkę w pionie, ona nienawidziła pozycji leżącej, jeśli już to lubiła leżącą ale na brzuszku nie buzią so sufitu.

Jak dla mnie to ten Zawitkowski trochę przesadza, nic się nie stanie jak chwilę dziecko w pionie ponoszę, przecież nie noszę jej cały dzień
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:16   #1053
CookieMonsters
Rozeznanie

dlaczego Wy tak daleko mieszkacie?
poprawie, Wam humor - założę nowy watk w klubie ii napisze cos, z czego sie posmiejecie
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:20   #1054
editka2022
Rozeznanie

witam,bylam dzis w nocy mistrzynia poszlam spac razem z mala o 21 czego nigdy niebylo wiec spie spie,przebudzam sie i patrze maz nad mala stoi cos tam do niej gada a zawsze jest tak rano jak wstaje do pracy wiec ja mowie"o pierwsza nocke przespala ani razu sie nie obudzial,szok,spojrzal namnie dziwnie i poszedl,leze sobie jeszcze i mowie noo to wstaje zrobie mu kanapki,patrze na zegarek a tam 23.14
hahha 2 godziny pospalam a myslalam ze cala noc za nami")

a pozatym snila mi sie brumek ze tymek mial wszystkie zeby i siedzial a brumek uczyla go wstawac a ja na to nie zamaly?,a ona ze nie,i zanka sie znalazla niewiadomo skad i jej pytam czy to normalne,a ona ze tak ona Lene tez tak uczy,popaprane sny
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:21   #1055
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Żaneta nie przypomnisz mi, bo ja cały czas mam to w głowie Fakt, że teraz już jestem spokojniejsza i nawet potrafię z tego żartować (jak obcinam Domkowi paznokcie i się wierci, to go "straszę", że jak mu palec utnę przez przypadek, to dodatkowych już nie ma żeby się wyrównało ) ale często "obserwuje" czy coś niepokojącego się nie dzieje.

Nóżka pięknie się zagoiła, śladu nawet nie, a przy rączkach zostały takie jakby krostki. Nie wiem jak je opisać... jak rozdrapane ugryzienie komara.

Ja widziałam. A dziś to nawet czytałam gdzieś, że dziecka w wieku Dominika nie powinno się nosić pionowo A ja tylko tak noszę, bo on inaczej nie chce. I na biodrze też go podpieram

Cytat: "Niemowlę jest jeszcze zbyt małe, by nosić je w pozycji pionowej; nie należy go także "sadzać na biodrze" czy w inny sposób prowokować nadmiernego rozwarcia nóg w stawach biodrowych"
To bardzo dobrze
bardzo się cieszę, że się wszystko zagoiło.
Domek na szczęście nie będzie o tym pamiętał!

A Zawitkowski nie ma co robić... wymyśla jakieś pierdy.
Ja jak położę Emi do piersi to tylko do spania,
tak to pionowo albo na biodro szeroko nogi,
albo na brzuch mój i też szeroko nogi - zalecenie ortopedy.

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Ja nie Monika, ale pozwolę sobie odpowiedzieć
Mi też macierzyński wypłaca ZUS, wniosek o dodatkowy urlop zanosiłam do ZUS-u.
Ja to w ogóle nie wiem do kiedy mam urlop
Muszę przedzwonić do ZUS'u.

Co tam ładnego napisałaś w tym wnisoku?

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Hej przyszłam się przywitać tylko bo pewnie zaraz będę musiała uciekać - moje dziecko nie śpi i wymaga ode mnie uwagi jak jej nie zapewnię towarzystwa zacznie krzyczeć wniebogłosy - to jej nowa metoda.

Wczoraj byliśmy u laryngologa i z uszkami wszystko ok w jednym uszku trochę woskowiny było, więc pani doktor postanowiła to wyczyścić - mała darła się tak, że w recepcji ją było słychać później była tak zła na cały świat, że w drodze powrotnej darła się w aucie, dopóki nie wyjęłam jej z fotelika i nie wzięłam na ręce (). Przed snem wieczornym też postanowiła się powydzierać bo mama chciała ją uśpić tak ją to wycie wymęczyło chyba, że spała do 5 prawie, a wstała przed 7 i jak ją chciałam ubrać rano, znowu zaczęła się drzeć jak stare kalesony, jakbym jej krzywdę jakąś robiła

dlatego teraz moje dziecko pieje jak nastolatek w czasie mutacji mam nadzieję, że to SKOK
A tak się martwiłaś, widzisz
dobrze, że nic nie jest!

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Żanetko aaa takie klepanie!To tak
I cłowanie
No to takiego słodkiego klapsa dostała

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
poprawie, Wam humor - założę nowy watk w klubie ii napisze cos, z czego sie posmiejecie
Dlaczego TY tak daleko mieszkasz ?

Idziemy w świat

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:21   #1056
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Monika takie głupie pytanie ale mnie dręczy.
Jak chce iśc z wnioskiem o dodatkowy urlop to do ZUS'u nie?
mi macierzyński Zus wypłaca..
jak skonczyla ci sie umowa o prace to do zusu. mi tez zus placi ale dlATEGO ZE capslock! malej firmy pracownikiem jestem, wtedy tez zus placi. ja musialam do swojej firmy

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:23   #1057
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziubku żebyś się nie zdziwiła, hehe
to tylko 3 h drogi autem!! zapraszam
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 10:23   #1058
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja widziałam. A dziś to nawet czytałam gdzieś, że dziecka w wieku Dominika nie powinno się nosić pionowo A ja tylko tak noszę, bo on inaczej nie chce. I na biodrze też go podpieram

Cytat: "Niemowlę jest jeszcze zbyt małe, by nosić je w pozycji pionowej; nie należy go także "sadzać na biodrze" czy w inny sposób prowokować nadmiernego rozwarcia nóg w stawach biodrowych"
a mi kazali na bioderkach nosic na żabe pionowo by ladnie wlasnie bioderka rosły... ja od urodzenia nosze w pionie bo ona na lezaco nie lubi byc noszona

Stary 2011-11-18, 10:26   #1059
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Babonik-kwas hialuronowy,mocznik,niacy namid.
Ja nie uzywam kremów,szkoda kasy na silikony w słoiczku.Wolę naturalne

tylko ja się na tym w ogóle nie znam

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Babonik Ja smaruję sie tylko i wyłącznie nivea. Jest tłusty i skóra moja się tak nie ciągnie. A co do pillingu itd to polecam z Garniera 3w1 ->ten jest bardzo wydajny i skóra moja po maseczce czy nawet umyciu jest super.

Nie wiem co miałam pisać...
ten krem był dla mnie zawsze za ciężki

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
musze sie temu przyjżeć

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:28   #1060
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
zawsze mozemy we dwie sie gdzies spotkac, mamy najblizej

Stary 2011-11-18, 10:29   #1061
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
W nocy dwie pobudki ( 01.40 i 4.10 - moje Dziecię ostatnio między pierwszym a drugim karmieniem nie wytrzyma dłużej jak 3 godziny)
Nad ranem 0 5.30 zaczęło się już gadanie, ale jeszcze usnął na chwilkę i wstaliśmy 0 6.20
No i kończymy dziś 16 tygodni
Jeżu o jakich nieludzkich porach wstajesz . za 16 tygodni

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a dziś wieczorem mama się zresetuje carlo rosi z psiapsiółami uwielbiam takie babskie wieczorki w domu
miłego wieczoru

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moj jakby tak powiedzial to bym sie kupy spodziewala...
u nas to są łodzie podwodne (kibelek) albo kaczki i kamienie w stawie (nocnik) sam wymyślił

Cytat:
artur kiedys odwalil numer: patrzymy, a leci do kibla jak perszing. wyciaga nocnik, sciaga spodnie i sika... na stojaco. bylismy tak w szoku ze nawet oblana sciana i podloga to pikus! teraz jak leje to nie trzyma sie za siusiaka tylko operuje jakos ta skora naokolo krocza i takim dziwnym sposobem celuje...
dobrze, że mój jeszcze na to nie wpadł

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
boże co mi Cris dziś zafundował śpię sobie jak ten suseł a tu naglę taki ryk mama Shira w dwóch susach dopadła do łóżeczka a mój biedny Żbik się krztusił mleczko z noska aż mu pociekło biedny krzyczał i złapać tchu nie mógł ale miałam strach !!!!!! usypiałam go jeszcze potem godzinę ale już nim zostałam w łóżku masakra!!!!
Niedobry żbik, tak mamę wystraszyć . Ps. Widziałam w klubie Krzysztofa i jest śliczny. Kawał chłopa z niego, będą do siebie z Zuzą pasować (do tego czasu mała będzie szprycha ). On ma niebieskie oczy, dobrze widziałam?

Cytat:

mi ortopeda zabronił nosić małą poziomo, na kołyskę. Kazał w pionie, na żabkę.

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
moja już nie śpi w przedszkolu, podobno leży i sobie śpiewa ale rzeczywiście jak spała to wieczorne zasypianie trochę dłużej trwało, tylko ona od małego przyzwyczajona, że najpóżniej 19.30-20 jest w łóżku, albo po prostu ten typ tak ma. Za to w nocy zapewnia trakcje
A w weekendy też Ci dzieciaki wcześnie wstają? nie wiem czy mają jakiś radarek, że rodzice w domu i nie ma spania?
no mój od kiedy skończył 1,5 roku w dzień nie chciał spać. Teraz, w tym przedszkolu coś mu się odmieniło.Mój od małego jest w łóżku o 20-20.30, nie ma później. Tylko on jeszcze się w łóżku misiami bawi, autami i jak jest śpiący, to odkłada zabawki i idzie spać.

W weekend wstają normalnie. Mam takie ciemne rolety antywłamaniowe i je opuszczam. W pokoju mam ciemność i mówię Kubie, że ma spać, bo jeszcze noc jest. W weekend przynoszę go w nocy do nas, żeby dłużej spał, albo sam przychodzi.

Cytat:
U nas nocka super, wyspaliśmy się.
Zaraz się będziemy zbierać na spacerek, troszkę zimno no ale... Wyposażyłam się osttanio w ciepłą czapkę i rękawiczki i nie ma źle
Katarek na już ładnie minął

Iustyna Kuba jest boski Chyba się nie da z nim nudzić, co?
super, że już po katarku. No z dzieciakami nie da się nudzić.

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
ja podnosze tak jak Zawitkowski pokazuje, na co moja pediatra spytała 'co to za cyrki wyczyniam'

Wstałyśmy o 10.00, wczoraj też . Piszę z małą na kolanach, jedną ręką.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 10:30   #1062
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy u laryngologa i z uszkami wszystko ok w jednym uszku trochę woskowiny było, więc pani doktor postanowiła to wyczyścić - mała darła się tak, że w recepcji ją było słychać później była tak zła na cały świat, że w drodze powrotnej darła się w aucie, dopóki nie wyjęłam jej z fotelika i nie wzięłam na ręce (). Przed snem wieczornym też postanowiła się powydzierać bo mama chciała ją uśpić tak ją to wycie wymęczyło chyba, że spała do 5 prawie, a wstała przed 7 i jak ją chciałam ubrać rano, znowu zaczęła się drzeć jak stare kalesony, jakbym jej krzywdę jakąś robiła

dlatego teraz moje dziecko pieje jak nastolatek w czasie mutacji mam nadzieję, że to SKOK
za Majowe uszka

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witam,bylam dzis w nocy mistrzynia poszlam spac razem z mala o 21 czego nigdy niebylo wiec spie spie,przebudzam sie i patrze maz nad mala stoi cos tam do niej gada a zawsze jest tak rano jak wstaje do pracy wiec ja mowie"o pierwsza nocke przespala ani razu sie nie obudzial,szok,spojrzal namnie dziwnie i poszedl,leze sobie jeszcze i mowie noo to wstaje zrobie mu kanapki,patrze na zegarek a tam 23.14

a pozatym snila mi sie brumek ze tymek mial wszystkie zeby i siedzial a brumek uczyla go wstawac a ja na to nie zamaly?,a ona ze nie,i zanka sie znalazla niewiadomo skad i jej pytam czy to normalne,a ona ze tak ona Lene tez tak uczy,popaprane sny

Zaneta pisałam z tego wzoru :
http://www.rzeczpospolita.pl/pliki/d...cierzynski.pdf
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:33   #1063
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

u nas to są łodzie podwodne (kibelek) albo kaczki i kamienie w stawie (nocnik) sam wymyślił
u mnie w kibelku to ciagle pyta czy juz polecialo do oczyszczalni a na nocniku to robi węże albo litere S i ciagle sie dopytuje czy kinga zrobila mu prezencik (znaczy sie kupe w pampersa), raz sie nawet pobeczał że nie zrobiła... niedobra siostra!

Stary 2011-11-18, 10:36   #1064
CookieMonsters
Rozeznanie

zapraszam do klubu mnie się humor poprawił, może i Wam się poprawi
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:39   #1065
JustPi
Rozeznanie

BABONIK tak nadrabiałam zaległości i doczytałam o AZS Nikosia. Moja starsza też ma, a w sumie to bardziej miała i chyba w dość łagodnej wersji, bo teraz to rzadko coś jej wyskakuje. Lataliśmy po lekarzach - dermatologach - zanim ktoś postawił diagnozę. Zmierzam do tego, że na taką baaardzo suchą, łuszczącą się skórę najlepiej działała maść cholesterolowa - robiona, całe 5 zł u nas, z droższych rzeczy Lipikar AP i długo kąpaliśmy w oilatum. Może u Was ta maść też się sprawdzi, ale niestety na receptę.
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:46   #1066
Vaniliova11
Zadomowienie

A u nas znowu nocka koszmarna biedny ten mój dzieć

Brumek za wyniki i szczepienie nareszcie
Iustyna wąże
nie pamiętam co jeszcze miałam komu pisać

No i postarzałam sie o rok w ciągu nocy
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:48   #1067
83monia
Zakorzenienie

babonik - moj syn tez ma masc cholesterolowa, rzeczywiscie mega natłuszcza, mimo to suche miejsca nadal suche (ma takie plaski na zgieciu łokcia...)

CZY W PRZYPADKU SKAZY MOZNA JESC (JA) MLEKO KOZIE? bo wlasnie mam i testuje... wie któraś?

Stary 2011-11-18, 10:52   #1068
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Iustyna wąże

STO LAT STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! WSZYSTKIEGO NAJ NAJ

Justynka
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:52   #1069
JustPi
Rozeznanie

Cytat:

nocka

wszystkiego najlepsiejszego
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 10:54   #1070
Natka_
Zakorzenienie

VANILIOVA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:55   #1071
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
ja tak kiedyś w średniej zrobiłam. Czerwiec był, długo jasno, rano wcześnie jasno... Położyłam się o 17.00 spać, wstałam o 19.30 - spojrzałam na zegarek 7.30, zaczęłam się do szkoły pakować. Dopiero jak zrobiłam sobie kanapki i zaczęłam się zbierać do wyjścia mama spytała gdzie idę. No jak gdzie, do szkoły- na co mama:" Już dzisiaj byłaś" .

Ps. zdarzyło Wam się ze szkoły bez plecaka wrócić? mi tak

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ale mam beznadziejny humor, deprecha jesienna jak nic się maluje ;/
sioooo deprecha
Cytat:
u mnie w kibelku to ciagle pyta czy juz polecialo do oczyszczalni a na nocniku to robi węże albo litere S i ciagle sie dopytuje czy kinga zrobila mu prezencik (znaczy sie kupe w pampersa), raz sie nawet pobeczał że nie zrobiła... niedobra siostra!
prezencik

Cytat:

Iustyna wąże

Straszna ta noc musiała być, że o rok się postarzałaś .

100 lat, 100 lat! Wszystkiego najlepszego, zdrówka, szczęścia i spełnienia marzeń
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-11-18, 11:01   #1072
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Oj nie umiałabym tego powtórzyć
Chodzi o to? http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...emowlecia.html

A tu jest, jak nosić niemowlę: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...9,1326219.html

za kolejne tygodnie!
dla potrzebujących!

Wczoraj, gdy mąż wrócił z pracy, zostawiliśmy nakarmionego i szczęśliwego Małego z dziadkami. Żeby nie było, że bronię im kontaktu z dzieckiem (mam wrażenie, że tak to odbierają), a ja wybrałam się na szybkie zakupy. Pojechaliśmy jeszcze zatankować (więcej niż1/4 mojej pensji idzie miesięcznie na samo paliwo! Jeszcze trochę i w ogóle przestaniemy gdziekolwiek jeździć Gorzej, bo do pracy mąż ma dość daleko, a komunikacją musi się przesiadać i traci więcej czasu na dojazd). Potem szybko do reala, rossmana, 5-10-15 (niby "sale", ale nic ciekawego i taniego nie był0. W sumie nie było nas 1 godz. i 20 min. Przyjechaliśmy, a Mały tak płakał, że nawet przy cycu nie mogłam go uspokoić. Babcia prawie też już płakała, dziadek gonił i nie wiedział, co robić. Chyba po prostu przegapili, gdy zachciało mu się spać... Żal dziecka, ale mnie ta sytuacja bardziej rozśmieszyła niż przeraziła. Babcia potem bała się nawet podejść do Małego
Dziś oczywiście już usłyszałam, że gdyby mu w takiej sytuacji smoczek dać, to by się uspokoił. Czy tak trudno zrozumieć, że on jest bezsmoczkowy z jego wyboru i nic by to nie dało? Najwyżej jeszcze większy płacz. Powiedziałam wyraźnie, że smoczki już wyrzuciłam i nie chcę słyszeć więcej na ten temat (choć jak znam życie, to jeszcze nieraz o tym usłyszę). No i jeszcze pretensje, że on tylko przy cycu zasypia, ale to nieprawda, i dlatego nie mogli sobie z nim poradzić...

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Vaniliova sto lat!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:01   #1073
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
babonik - moj syn tez ma masc cholesterolowa, rzeczywiscie mega natłuszcza, mimo to suche miejsca nadal suche (ma takie plaski na zgieciu łokcia...)

CZY W PRZYPADKU SKAZY MOZNA JESC (JA) MLEKO KOZIE? bo wlasnie mam i testuje... wie któraś?
można, ja przy Kubie piłam, jadłam jogurty kozie (całkiem dobre, ale też droższe) i ser kozi nic mu nie było

Babonik na szybko to taki krem możesz sobie kupić https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...cy.html&next=1

Niby zwykły, ale ja go bardzo lubię. Jest lekki i fajnie nawilża. Tylko nie pomyl, bo tak samo wygląda biolipidowy a on jest ciężki i trudno się wchłania.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2011-11-18 o 11:03

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 11:02   #1074
mamad1
Zadomowienie

Iustyna mój jeden brat kiedyś bez plecaka wrócił A drugi bez plecaka poszedł
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:10   #1075
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
dziewczyny jestem ciekawa jak Wasze wagi ile Wam jeszcze zostało do wagi przedciążowej.... mi jeszcze 2,5 kg i nie mam pomysłu jak się ich pobyć apetyt dopisuje zimno więc człowiek by tylko podjadał i podjadał
Oj, u mnie to zaraz po porodzie spadła... Tylko ten brzuch...

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
d
a wiesz co ja zrobiłam z puszkami po Pepti właśnie - zrobiłam sobie piękne pojemniczki w kuchni na różne artykuły sypkie - zdjęłam etykiety i pięknie poopisywałam je - i mam na mąkę, cukier, musli, płatki kukurydziane, ryż, kaszę itd - pomysłowo no nie?
Bardzo pomysłowo

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę jutro o kciuki za Szymonkowe bioderka
O 12.20 mamy usg

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

My też dzisiaj byliśmy(dziękuję za kciuki ) . Przed Nami w kolejce była dwójka dzieci, pierwsze płakało strasznie, drugie jeszcze gorzej, więc sobie pomyślałam, że Hania to już w ogóle pokaże na co ją stać. Byłam przekonana, że nie będą mnie stresowały takie sytuacje, a jak już zaraz miała być nasza kolej to skrętu jelit dostawałam. Pani doktor przebadała małą- Hania się cały czas do niej pięknie uśmiechała i pokazała swój popisowy numer z podciąganiem się do siadania jak lekarka dała jej tylko paluchy. Miło było usłyszeć od pediatry, że widać że się z nią dużo bawimy bo jest bardzo pogodna i silna. Później zaprosiła Nas do pielęgniarki na szczepienie. Ja stwierdziłam, że nie będę na to patrzeć- tż trzymał małą, więc się odwróciłam i czekałam na tubalny ryk, ale zamiast tego usłyszałam "Już". Hania nawet nie pisnęła - moja dzielna kobietka. Od razu z przychodni poszłyśmy na spacer, który cały przespała. Dopiero w domu włączyła się maruda, ale nie aż taka jak za pierwszym razem.
No i moje dziewczę już nie przybiera na wadze w takim szalonym tempie- przez 6 tygodni 800gr i waży w tej chwili równe 7 kg.
Za dzielną Hanię

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:10   #1076
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
padła o 9 dopiero - padam na twarz - ciekawe ile pośpi - a tu szczepienie przed nami - jak wstanie to mam nadzieje że zje normalnie juz bez fochó i na szczepienie pójdziemy przed 11.

trzymajcie kciuki.

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
i co wyszlo w badaniu?my tez mamy skierowanie...
no własnie na usg brzuszka wyszło, że Radek ma drugą śledzinę,
w niczym nie przeszkadza.
A z badań krwi wyszła lekka anemia.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:11   #1077
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
STO LAT STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! WSZYSTKIEGO NAJ NAJ

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
nocka

wszystkiego najlepsiejszego

Cytat:
VANILIOVA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Straszna ta noc musiała być, że o rok się postarzałaś .

100 lat, 100 lat! Wszystkiego najlepszego, zdrówka, szczęścia i spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

[/COLOR]Vaniliova sto lat!

Dziękuje Wam bardzo !!!!!!!!!!!
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:11   #1078
83monia
Zakorzenienie

ja kiedys ze szkoly wyszlam z kurtka i ja gdzies po drodze zgubilam... do dzis sie nei znalazła... namietnie wracalam tez w kapciach.

mamad1 - ja byk dala babci smoczka, niech mu wpycha i sama zobaczy jak maluch reaguje na gumowego stwora w buzi! odechcialo by sie jej! kolezanki corka zaczela smoczkowac jako 1,5 roczne dziecko, bo zeby dopiero zaczely wychodzic i nim masuje dziasla...

Stary 2011-11-18, 11:12   #1079
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
No to sto lat I siup

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:13   #1080
Marina1
Zakorzenienie

laski napiszę Wam coś potem w klubie, jak mały nie będzie tak absorbujący.
Zła jestem, smutna, a najgorsze, że bezsilna.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości