Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 12:02   #3211
NataliaM1103
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

co do prezentu to jeszcze brak decyzji
a co do rymów to ja tak czasami mam heheeh
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:05   #3212
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
przebrnęłam a nie czytasz dla przyjemności
ja się nią zaczytywałam w LO
lubię czytać, nawet lektury ale ta mi cięzko idzie. Pamietam jak w gimnazjum zaczytywałam sie w Faraonie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
podziękowania dla dziewczyn ,za rady w sprawie prezentu dla 5,5 latki

a u mnie pojawiły się zaparcia...
Ja się z nimi męcze już dwa tygodnie... dobry jest sok z suszonych sliwek

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość

[/COLOR]Aaaaa.... dzięki za wszystkie porady co do zgagi poproszę męża o zakup
Dopiero ze 3-4 razy ją miałam, ale upierdliwe to to, więc wolę coś wziąć
No i niezależnie od jedzenia mój mąż ma ją w tym samym czasie
też mam straszną zgage, mleko nie pomaga :/ napisalam M. żeby mi wziął cos w aptece bo ciągle mnie pali

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
no nie będę mieć innego wyjścia bo średnio mi się chce latać po lekarzach zwłaszcza teraz w ciąży za jednym głupim papierkiem

no właśnie tym bardziej że to jest zasrany obowiązek cholernych lekarzy którzy przyjmują w przychodniach na NFZ nie po to płacimy takie pieniądze na NFZ żeby odejść z kwitkiem jak chcesz badania raz na trzy lata dziecku zrobić

żartujesz chyba czy w tym naszym chorym kraju zmieni się kiedyś coś na lepsze? chyba

ja myślę że 20 pieluch spokojnie wystarczy
ja teraz zaraz idę spać bo jestem jakaś pitoma dzisiaj chyba taki dziś dzień
Nie żartuję. Mamy prawo do wykonania badań przynajmniej raz w roku nawet jeśli nam nic nie dolega

Cytat:
Co do zaparć, to przypadkiem raz mi przeszły na jakiś czas.
Robiłam ciasto z śliwkami suszonymi, które trzeba było sparzyć... no i wypiłam ten kompocik co powstał od sparzenia... ekekt natychmiastowy

Idę ogarnąć szafę z ciuchami, bo co bym nie założyła, to ciasne...
popieram

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczynki macie POZDROWIENIA od Pearl Bo dziewuszka bidna nie ma neta, czeka na montera żeby im zrobił. Jest u tż w Wawie no i porządkują nowe mieszkanie. Czeka w kolejce do lekarza
Pozdrowienia dla niej i nietoperka

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2011-11-18 o 12:07
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:08   #3213
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
wlaczylam kolejne pranie.. i wyprasowalam wczorajsze poukladalam i cop sie okazalo mam ciuszkow od 0-12 mcy

mam pytanie czy spiworek, kombinezon i kocyki akrylowe prasujecie??

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Elunia tzt mowi ze Szymona nie kojarzy chyba ze ma jakas ksywe;p

no coz jak bedziesz znowu w Srodzie koniecznie musisz wpasc
Właśnie a propos kocyków - czy któraś z was zamawiała na all i może polecic jakiś kocyk?
Ja mam jeden akrylowy, dostałam, ale jest nieduży, a chciałabym jeden większy zamówić. Tylko wolałbym od kogoś polecanego.
Spiworka też jeszcze nie kupiłam i mam ten sam problem - jaki kupić??

Aha - i uprzedzam - dopiero się biorę za kompletowanie wyprawki, więc będę miała duuuuużo pytań, jak się wam znudzi to proszę mnie pałą zlać

Cytat:
Dziewczynki macie POZDROWIENIA od Pearl Bo dziewuszka bidna nie ma neta, czeka na montera żeby im zrobił. Jest u tż w Wawie no i porządkują nowe mieszkanie. Czeka w kolejce do lekarza
Pozdrów ją od nas

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
w październiku odkryłam powołanie do pieczenia ciast niestety przez pierwszy tydz wychodziły same zakalce które lądowały przy śmietniku a że u mnie na podwórku żule zrobiły sobie za śmietnikiem klub to zajadali się moimi ciastami nawet komplementy mi mówili, tylko że jak skończyły się ciasta to i komplementy
No to niezłe znajmości masz

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co myślicie żeby kupić takie mleko zapasowe :
MLEKO NAN 1 PŁYN 90 ml
W mojej aptece kosztuje ok 3 zł. Wygląda tak jak na zdjęciu, bo linka nie mogę tu wkleić coś ;/

Nie wiem, nie mam jakos przekonania

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:09   #3214
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dzis mama na zgage mi kupiła jakis syrop czy cos na zgage, farmaceutka nazwała to mleczkiem. Nawet nie drogi, zobacze jaki rezultat będzie.

Mam pytanie do tych co nie chodzą do szkoły rodzenia

Idziecie pooglądac szpital w którym będziecie rodzić?

Bo nie wiem czy iść. Co mam tak o sobie przyjsc i sobie tam chodzic? Bo lekarka do ktorej chodze nie pracuje w szpitalu, no i nie wiem jak to teraz ma wygladac. Chyba sobie pooglądam jak zaczne rodzic..

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-18 o 12:13
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:11   #3215
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a co myślicie żeby kupić takie mleko zapasowe :
MLEKO NAN 1 PŁYN 90 ml
W mojej aptece kosztuje ok 3 zł. Wygląda tak jak na zdjęciu, bo linka nie mogę tu wkleić coś ;/

http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p53159-Mle...o_1_plyn_90_ml
to jest taka ilośc na ok 1 karmienie, mysle ze w szpitalu maja i gdyby co to sami podadzą, a zanim wrocisz do domu to mąż zdazy kupic-np takie jakie bylo podawane w szpitalu. W kazdym sklepie juz wlasciwie mozna kupic MM

Ja bardzo nastawiam sie na karmienie piersią i w ogole nie chce mysle o zadnym MM
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:16   #3216
magdazzz18
Zadomowienie

Cześć przyszłe mamusie! Mam na imię Magda i chciałabym do was dołączyć wczesna jestem no nie? Szukałam tego wątku na wizazu juz kiedyś, ale nie mogłam znaleźć, a teraz nie wiem czy zdąże przeczytac wasze wszystkie wątki (bo widzę że 4 częśi się już uzbierały ) My z TŻ czekamy na Gabiela który ma przyjść na świat 8.01. Pozdrawiam wszyskie mamusie i zabieram się za czytanie, bo dużo pytań mam, no i wyprawke jeszcze do konca nie skompletowaną.

Edytowane przez magdazzz18
Czas edycji: 2011-11-18 o 12:17
magdazzz18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:25   #3217
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
ale to biżuteria jakaś tańsza co? Bo już sobie wyobrażałam, że taką za 70 zł
Nie no, komplet za bodajże 5 zł kolczyki, zawieszka i bransoletka z perełkami.
Potrzebna mi była na sierpniowe wesele, do sukienki "kilkurazówki".
Dzień przed imprezą przyszła paczuszka ze złym kolorem Ostatecznie poszłam do sklepu i kupiłam komplet za 15 zł, ale babeczka i tak dosłała ten brakujący kolorek

Mogę polecić i sprzedającą i jej biżu, bo można za małą kasę mieć ładny komplecik
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:28   #3218
uska000
Zadomowienie

ale mi sie nic nie chce... za godzine przyjedzie tzt i mielismy jechac do magnoli na zakupy a ja nawet nie wykapana jeszcze;/;/ ale zamul kto mi da kopa??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:37   #3219
elunia25
Raczkowanie

Cytat:
Ja myślałam na początek o 10-15 tetrowych + kilka flanelkowych na listach wyprawkowych znalazłam, że tetrowych ma być ok. 20, ale nie będę przesadzać

Szacun dla sprzedawcy
Mi w sierpniu przysłała babeczka zły kolor biżu, napisałam jej o tym, ale nie chciałam odsyłać, bo to jednookazyjny kolor miał być, ale przysłała mi właściwy bez żadnej dopłaty

No no... ale laska

Właśnie mówiłam wczoraj mężowi, że Ty idziesz i kurcze gdyby nie to, że zdecydować trzeba do 15 grudnia (z pełną wpłatą), to pewnie byśmy zadecydowali na dzień-dwa przed imprezą bo równie dobrze mogę w tym czasie już urodzić, jak i czuć się super
_________________________ ___________
cześć

Zrobiłam sobie II turę spania, bo coś kiepsko spałam

Dzisiaj nie mam potrzeby na wyjście z domu, więc chyba dopiero wieczorem jakiś spacerek z mężem
A na obiad puree, szpinak + jajo sadzone, więc się dziś nie napracuję

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Aaaaa.... dzięki za wszystkie porady co do zgagi poproszę męża o zakup
Dopiero ze 3-4 razy ją miałam, ale upierdliwe to to, więc wolę coś wziąć
No i niezależnie od jedzenia mój mąż ma ją w tym samym czasie
czyli dziś jemy to samo

Cytat:
wlaczylam kolejne pranie.. i wyprasowalam wczorajsze poukladalam i cop sie okazalo mam ciuszkow od 0-12 mcy

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Elunia tzt mowi ze Szymona nie kojarzy chyba ze ma jakas ksywe;p

no coz jak bedziesz znowu w Srodzie koniecznie musisz wpasc
nie wiem czy ma jakąś ksywke jak będę następnym razem u niego to dam znać i na pewno sprawdzę już ulice udanych zakupów

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Uska już się dowiedziałam warsztat jest na Rakoszyckiej
elunia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:43   #3220
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dzis mama na zgage mi kupiła jakis syrop czy cos na zgage, farmaceutka nazwała to mleczkiem. Nawet nie drogi, zobacze jaki rezultat będzie.

Mam pytanie do tych co nie chodzą do szkoły rodzenia

Idziecie pooglądac szpital w którym będziecie rodzić?

Bo nie wiem czy iść. Co mam tak o sobie przyjsc i sobie tam chodzic? Bo lekarka do ktorej chodze nie pracuje w szpitalu, no i nie wiem jak to teraz ma wygladac. Chyba sobie pooglądam jak zaczne rodzic..
Nie wiem, czy tak w ogóle można sobie wejść z ulicy i oglądać, na porodówkę tochyba w ogóle nie wolno wchodzić osobom z zewnatrz
Ja się nie wybieram

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Cześć przyszłe mamusie! Mam na imię Magda i chciałabym do was dołączyć wczesna jestem no nie? Szukałam tego wątku na wizazu juz kiedyś, ale nie mogłam znaleźć, a teraz nie wiem czy zdąże przeczytac wasze wszystkie wątki (bo widzę że 4 częśi się już uzbierały ) My z TŻ czekamy na Gabiela który ma przyjść na świat 8.01. Pozdrawiam wszyskie mamusie i zabieram się za czytanie, bo dużo pytań mam, no i wyprawke jeszcze do konca nie skompletowaną.
Witaj

Stary 2011-11-18, 12:46   #3221
uska000
Zadomowienie

32 dni do spotkania z Igorkiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 12:49   #3222
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamunie! Weekend, a po weekendzie ostatni tydzień do pracy i 4 tygodnie do porodu. Lecę was poczytać, czyli cofam się do 92 stronki.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:49   #3223
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy tak w ogóle można sobie wejść z ulicy i oglądać, na porodówkę tochyba w ogóle nie wolno wchodzić osobom z zewnatrz
Ja się nie wybieram

U mnie mozna, normalnie sie idzie na IP czy tam rejestracje i wystarczy powiedziec ze chce zobaczyc porodowke. I oprowadzają, wiadomo jakby wszystkie sale byly zajete to by nie wpuscili.
Ja sie jakos w grudniu wybieram bo przede wszystkim chce sie dowiedziec co musze miec ze soba
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:56   #3224
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
o kurczaczku

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Witaj Magdawidzę ,ze mamy ten sam termin tzn ja mam na 10.01

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

bambusiek czytałam,że jest remont położnictwa w Lesznie,więc my juz rodzimy na nnowym i pieknym http://panorama.media.pl/content/view/402550/
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:57   #3225
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Nawojka dobrze ,że juz nie rośnie,a mówili Ci co będą z nia robić jak już dzidziolek się urodzi
Eliza powiedzieli, że zrobią USG i wtedy się zastanowią co z tym dalej robić. Jakiś czas po tym jak juz urodzę mam zamiar wybrać się do Polski na ok 2 m-ce więc jeśli tutaj nic nie poradzą, to mam nadzieję, że w PL pomogą jeśli będzie taka konieczność. Tutaj wogóle jakoś tak ciężko się czegokolwiek dowiedzieć od tych lekarzy. Właściwie to nic konkretnego nie powiedzieli
Stary 2011-11-18, 12:58   #3226
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:
Zmykam zaraz, ale najpierw: proszę napiszcie co brałyście na zgagę???
Od kilku dni mnie męczy skubana

Dobrej nocy
ja biore rennie, jakoś daje radę, a zgagę mam codziennie
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
aaaaa lece już sprzątac, wrzucam tylko moje foto - po fryzjerze i wreszcie ogarniętych brwiach
łaał laseczka
muszę też iść na brwi, fryzjera pomimo ze mam zaliczonego jakiś miesiąc temu to nie wyglądam superowo przed świętami się wybiorę jeszcze.

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewuszki!

z tego co zrozumiałam (oglądam właśnie expose premiera) becikowe będzie przyznawane bez zmian, osobom, których roczny dochód nie przekracza 80tysięcy zł.
też oglądałam, na szczęście tego marnego tysiaka dostanę w takim razie, bo niestety nie mam dochodów ponad 80 tys.
Cytat:
witaj oj nie wiem czy uda ci się nadrobić wszystkie wątki Gabriel - baaardzo ładne imię

wiecie co, już mnie zaczyna drażnić to, ze ciągle budzę się o 3 w nocy i spać nie mogę jeszcze tz mnie straszy, że to godzina diabłaaa
Stary 2011-11-18, 12:59   #3227
zoskasamoska
Wtajemniczenie

No własnie agawoo nie widze tego, żeby tak o sobie tam isc i sobie pooglądać.

Nie wiem nawet co moj szpital proponuje, co zapewnia po porodzie. Zapytam lekarki następnym razem, może ona coś wie.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:00   #3228
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Nawojka jakie to niesprawiedliwe, nawet nie mogę sobie wyobrazić ja musi ci być cieżko. Wiadomo ze i tak jest dobrze że się cysta nie powiększa ale to cholerstwo nie pozwala Ci pewnie odetchnąć. Oby wszystko się szybko wyjaśniło po porodzie i zebyś nie musiała sie już martwić.
Wierze, że będzie dobrze Kasik, powtarzam to sobie każdego dnia
Stary 2011-11-18, 13:02   #3229
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
też miałam prasować ale nie chciało mi się jutro poprasuję
Ja właśnie zabieram się za prasowanie...

Cytat:
Ja mam jeszcze jakieś 4-5pieluch tetrowych po synku więc wygotuję i będą, planuję dokupić jeszcze:
2 białe tetry
2 kolorowe tery
2 kolorowe flanelki

także razem będę mieć jakoś 10-11 pieluch
mam prawie identycznie:
4-5 białych tetra
4 kolorowe tetra
2 kolorowe flanela

Może dokupię ze 2 szt. Ale ja przy synku używałam też takich małych dziecięcych ręczniczków (jak do rączek do przedszkola), też się sprawdzają do wytarcia buzi itd.

Cytat:
aaaaa lece już sprzątac, wrzucam tylko moje foto - po fryzjerze i wreszcie ogarniętych brwiach
Bardzo ładna fryzura

Fajny wózeczek

Cytat:
podziękowania dla dziewczyn ,za rady w sprawie prezentu dla 5,5 latki

a u mnie pojawiły się zaparcia...
Dla 5,5 latki kup zestaw koralików do robienia biżuterii, u Nas się sprawdziło

A co do zaparć to nawet mi nie mów...Ja czasem płaczę w WC.

Cytat:

-
nie...kocyk i śpiworek mógłby się stopić

Cytat:
Cześć Dziewuszki!

z tego co zrozumiałam (oglądam właśnie expose premiera) becikowe będzie przyznawane bez zmian, osobom, których roczny dochód nie przekracza 80tysięcy zł.
To się łapię... nawet kilka razy

Cytat:
Witaj

Pytaj pytaj, tutaj dziewczyny chętnie pomagają....

A ja nie spałam prawie w nocy bo Nasz synek miał kiepską nic i co chwila się budził i chciał: na rączki, przytulić, herbatkę, jeść, sikać, do wózka, do łóżeczka..... Wstał z męczony i nie wyspany do żłobka. Ja miałam od rana ból brzucha i skałę zamiast macicy, wzięłam magnezy i poszłam spać. Wstałam o 13..

Teraz zjadłam obiad i biorę się za prasowanie, choć brzuszek mnie trochę ciągnie i się stawia lekko...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 13:07   #3230
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Byłam gadać z szefem kuchni że w przyszłym tyg. kończę pracę. Poprosił mnie jeszcze zebym przyszła w przyszły piątek bo musimy zrobić ekskluzywne mini przystawki na 150 osób i się zgodziłam Ja lubie sie bawic w takie pierdułki wiec spoko i mi powiedział ze moge sobie znaleźć takie miejsce zebym mogła siedzieć i pracować Tak więc jeszcze tylko 1 tydzień pracy
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Oj przydałby mi sie taki dzień piękności. Włosy zapuszczone , kg przybywa ehhh jeszcze dwa miesiące wytrzymam jakoś
No mi tez. W niedzielę wraca moja fryzjerka z urlopu to muszę ją zaatakować bo w przyszłom sobote chrzciny Franka są i nie chcę straszyć

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Coraz bardziej do mnie dociera że za 2 miesiące będę mieć drugie dziecko... Wydaje mi się to takie nieprawdopodobne
Hehe my z tżtem też dwa dni temu gadaliśmy o tym że normalnie szok że za ok 6 tyg. wyskoczy z brzucha dzidziuś i już nie wróci z powrotem normalnie szok....jeszcze to chyba do nas nie dociera
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Dziewczynki ile planujecie na poczatek takich kompletow w rozmiarze 56 ? tzn kaftanik+ spiochy czy tam pajace?
Bo ja narazie mam 3 czy 4 komplety a reszta 62 i sie zastanawiam czy styknie
Ja mam tylko 2 body na 56 a reszta 62 Cały czas sie zastanawiam czy kupić jakieś mniejsze pajace, sama nie wiem.No i jeszcze pluszaki 2 pary Kaft+śpiochy mam małe.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:09   #3231
magdazzz18
Zadomowienie

Pewno już były pytania dotyczące kocyków. Chciałabym znaleźć taki mega gruby najlepiej na all. Możecie coś polecić? NataliaM1103 mam nadzieje że dzieiciaczki nie zrobią nam niespodzianki w tym roku jeszcze
Edit:
Widzę że tutaj wcześniej też ktoś pytał o kocyki

Edytowane przez magdazzz18
Czas edycji: 2011-11-18 o 13:20
magdazzz18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:12   #3232
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
. Eeee to jeszcze nie jest przesądzone i uważam ze za szybko na takie opinie. Moja dzidzia na usg 28t5d i na sprawdzeniu ręcznym brzuszka w 31t 2d miała glówkę u góry i powiedziano mi że ma jeszcze sporo czasu zeby się przekrecić. Na usg 32t 4d główka już była na dole Dokładnie pamiętam ten dzień przekręcenia bo z brzucha mi robiła masakrę hehe
Też mi się tak wydaje, że to jeszcze za wcześnie żeby sie przejmować. Mi w UK położna powiedziała, że dzidziuś ma czas do 36 tc na to żeby się odpowiednio ułożyć.
Stary 2011-11-18, 13:14   #3233
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczynki, mam jeszcze pytanie z serii "to już pewnie było,ale nie pamiętam" : Ile kpujecie pieluch tetrowych? Bo nie wiem ile kupić - 20 czy 30? Też mam problem, nie?
Ja mam 10 i tyle samo ma moja siostra, Franek ma już 4 miesiące i mówi ze wiecej nie potrzebowała do tego czasu to myślę że i mi wystarczy Jak coś to dokupię.
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:19   #3234
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunia25 Pokaż wiadomość
czyli dziś jemy to samo
To ulubione połączenie mojego męża, więc co 2 tygodnie jest taki zestaw

Cytat:
Wow

Cytat:
bambusiek czytałam,że jest remont położnictwa w Lesznie,więc my juz rodzimy na nnowym i pieknym http://panorama.media.pl/content/view/402550/
Słyszałam o tym remoncie już jakiś czas temu, ale wtedy słyszałam, że ma się zacząć koniec listopada i trochę potrwać
Mam nadzieję, że po remoncie nastawienie pracowników też się zmieni na lepsze, bo słyszałam, że traktowanie młodych mam jest fatalne...

Aaaa... trzeba mieć swoje pieluchy i chusteczki + ciuszki na wyjście.
A koszulę nocną dają swoją albo można mieć własną, tyle, że ponoć patrzą mocno czy czysta i nowa
G. 9.1O.18
Stary 2011-11-18, 13:21   #3235
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam 10 i tyle samo ma moja siostra, Franek ma już 4 miesiące i mówi ze wiecej nie potrzebowała do tego czasu to myślę że i mi wystarczy Jak coś to dokupię.
moja szwagierka tez miala 10 i mowi ze w zupelnosci wystarczy

wkoncu sie od trolilam tylko wloski wysusze i jedziemy odezwe sie wieczorkiem

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Elunia a Ty ktory szpital wybralas?

Stary 2011-11-18, 13:24   #3236
bambusiek
Zakorzenienie

Zmykam, bo mąż już jedzie
G. 9.1O.18
Stary 2011-11-18, 13:25   #3237
*Agatek*
Zakorzenienie

Daję foto włosów- no ale nic nie widać Mahoniowy brąz miał być ale na moich włosach nigdy nic nie wychodziło tak jak miało za ciemne mam

Sorry za włosy taki misz masz mam i się tak kręcą jak nienormalne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01495.jpg (51,6 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01496.jpg (53,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01492.jpg (49,6 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01511.jpg (48,2 KB, 41 załadowań)

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:33   #3238
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
wiecie co, już mnie zaczyna drażnić to, ze ciągle budzę się o 3 w nocy i spać nie mogę jeszcze tz mnie straszy, że to godzina diabłaaa
no niby tak
Cytat:
witamy!!!!!! A ile lat masz i skąd jesteś?
Cytat:
Nie no, komplet za bodajże 5 zł kolczyki, zawieszka i bransoletka z perełkami.
Potrzebna mi była na sierpniowe wesele, do sukienki "kilkurazówki".
Dzień przed imprezą przyszła paczuszka ze złym kolorem Ostatecznie poszłam do sklepu i kupiłam komplet za 15 zł, ale babeczka i tak dosłała ten brakujący kolorek

Mogę polecić i sprzedającą i jej biżu, bo można za małą kasę mieć ładny komplecik
hehe ja mam wybujałą fantazję pokaż gdzie można u niej kupić
Cytat:

Cytat:
ale mi sie nic nie chce... za godzine przyjedzie tzt i mielismy jechac do magnoli na zakupy a ja nawet nie wykapana jeszcze;/;/ ale zamul kto mi da kopa??
z bacika może być??

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:34   #3239
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
U mnie mozna, normalnie sie idzie na IP czy tam rejestracje i wystarczy powiedziec ze chce zobaczyc porodowke. I oprowadzają, wiadomo jakby wszystkie sale byly zajete to by nie wpuscili.
Ja sie jakos w grudniu wybieram bo przede wszystkim chce sie dowiedziec co musze miec ze soba
O widzisz U nas chyba tak nie można, tylko słuchacze szkoły rodzenia wiem,że chodzą
Ja na stronie internetowej szpitala mam listę rzeczy, które trzeba mieć ze sobą

Cytat:
Cześć Dziewuszki!

No to my się załapiemy

Stary 2011-11-18, 13:43   #3240
Angelika_26
Raczkowanie

Witam mamusie!!
Dziewczyny wczoraj wieczorem nie mogłam się podnieść z łóżka. Leżałam sobie nic mnie nie bolało, a jak chciałam wstać to taki ból w miednicy ,że coś strasznego. Położyłam się i zaczęłam ryczeć z bólu. Masakra. Jak mnie trochę puściło , próbowałam wstać jeszcze raz jakoś się udało, ale jak szłam "po meblach" to czułam i słyszałam jak mi tam coś przeskakuje, kości czy co. Nie wiem nawet czy coś brać jak tak będzie znowu boleć. Wcześniej też bolało, ale nie aż tak.

Witaj Magda

Czytam tak Was ile to już rzeczy macie dla dzidzi, a ja jestem w czarnej :dupa: z tym wszystkim. Zwyczajnie nie mam kiedy co kupić. Brak czasu.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości