|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej? | |||
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
29 | 54,72% |
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną |
20 | 37,74% |
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam |
1 | 1,89% |
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy |
3 | 5,66% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012
Wszystkim mamom czującym już coś w brzuchach serdecznie gratuluję, nawet jeśli to tylko jelita
![]() Cytat:
Mój mąż jak rano się zbierał do pracy, to spojrzał na wczorajesze zdjęcie USG i tylko skomentował "Lapidus, Lapidus, ale masz wielki brzuch" i poszedł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ale sie najadlam tych racuchow
![]() pękamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam takie dni że jem raz dziennie rano zaczynam a kończe wieczorem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4654 | ||
Rozeznanie
|
witajcie Dziewczyny, mogę się przyłączyć? podczytuję Was od kilku dni a konkretnie jestem w trakcie czytania wątku od początku ale dziś postanowiłam się ujawnić
![]() mam na imię Dorota, lat: 25 ![]() OM- 17.08 TP- 25 maja a termin z ostatniego USG 18.05. tak po krótce to 13.08 się pobraliśmy i stwierdziliśmy że staramy się o dziecko no i udało się w pierwszym miesiącu czego szczerze mówiąc się nie spodziewaliśmy ![]() spóźniał mi sie okres ale test wyszedł negatywnie ![]() ![]() we wtorek byłam na USG genetycznym i teście PAPP-a, dzidziuś ma 56mm a reszta wyników będzie prawdopodobnie w czwartek. Poza tym mam dodatnią cytomegalię w klasie IgM i IgG- może któraś wie co to może oznaczać dla dzidziuisia. juz w szpitalu wynik IgM wychodził wątpliwy ale lekarz powiedział ze może zmaleje (bo miałąm w sobie wysoki poziom przeciwciał IgG) do ujemnego-niestety urósł- we wtorek odebrałam wynik i jest już dodatni czyli jestem zarażona. bardzo mnie martwi a lekarz powiedział że tego sie nie leczy w ciąży i żeby powtórzyć za 2 tygodnie jeżeli poziom wirusa wzrośnie bardziej to będziemy myśleć- tylko że ja juz teraz chciałabym wiedzieć czy to czymś grozi- zaczełąm czytać na necie ale tam jest cała masa strasznych rzeczy a w zasadzie wszędzie coś innego... a propos studiowania to skończyłam w zeszłym roku ale obronę amm w nastepny poniedziałek. nie wiem jaks ię zmuszę do nauki pytań do obrony... ;/ Cytat:
![]() a i jestem z Kiec i kojarzę Cię z Kielceckiego wątku Panien Młodych ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2011-11-18 o 16:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Zakorzenienie
|
doris888 - witaj
![]() ![]()
![]() |
#4656 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
super, gratuluje ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja zasypiam na stojaco, chyba czas na drzemke ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() najwazniejsze ze teraz szystko jest OK!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bigos mam zamrożony, bo jak nagotowałam to jadłam 3 dni i już patrzeć na niego nie mogłam. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pewnie, że możesz. I pisz dużooooooooooo ![]() Fajnie, że udało się od razu, że nie musieliście czekać i się denerwować. ![]() Jeśli chodzi o dodatkowe kilogramy, to jeśli nie jesz jakoś szczególnie więcej niż przed ciążą, to nie przejmuj się. Nic na to nie poradzisz przecież, że Twój organizm tak a nie inaczej reaguje. Najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe. Razem będziemy zbierać swoje piersi ze ścian i sufitu po wybuchu. ![]() ![]() Gdzie byłaś na USG? Test PAPP-a robiłaś, bo coś było nie w porządku? Nie czytaj o cytomegalii, poczekaj na decyzję lekarza. Sama widzisz, że wszędzie rozbieżne informację, co tylko powoduje niepotrzebne nerwy u Ciebie, a potrzebujesz przede wszystkim spokoju. Do którego lekarza chodzisz?
![]() ![]() |
![]() |
#4659 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 |
Zakorzenienie
|
Ja do Malmura do Artimedu.
Prywatnie do niego chodzisz? Najważniejsze, że jesteś zadowolona ![]() USG jakieś przyzwoite mają na Prostej? Bo w szpitalach to różnie bywa...
![]() |
#4661 |
Wtajemniczenie
|
doris888 witaj
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4662 |
Zakorzenienie
|
Mąż był dzisiaj oddać krew i przyniósł do domu czekolady.
Jestem w połowie drugiej i nie mogę przestać! ![]() Niech mnie ktoś stąd zabierze.... ![]()
![]() |
#4663 |
Wtajemniczenie
|
Doris888 witamy na pokładzie
![]()
#4664 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Timii;30584538]
ja tez totalnie nie wiem co bedzie po macierzynskim. zlobki sa tutaj cholernie drogie - 900eur na m/c i opieka tez bez rewelacji. z drugiej strony na odejscie z pracy nie moge sobie pozwolic. ehhh, poki co staram sie tym nie martwic tylko cieszyc ciaza. zobaczymy pozniej... ja mam szwagierke w irlandii i ona płaciła tygodniówki za przedszkole z czego państwo dokładało jej większą połowę.Teraz ma 5 m-cą córę i musze się jej zapytać czy daje małą do żłobka i czy też jej państwo dołoży. |
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a na USG połówkowym 3D moja kuzynka była na Pderewskiego u Guzika chyba (czy jakos tak) i była bardzo zadowolona i płaciła 70zł, podobno ma super dokładne USG chociaż ja czytałam na necie że większą rolę gra doswiadczenie lekarza niż jakość aparatu. ale zamotałam... ![]() Edytowane przez doris888 Czas edycji: 2011-11-18 o 17:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do palenia papierosów to też paliłam,paliłam bo jak spóżniał mi się okres i już się domyślałam to przestałam.Jak ktoś pali przy mnie to wychodzę żeby mnie nie korciło czasem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Zakorzenienie
|
hej lasencje !
Niedawno wróciłam od lekarza i wszystko jest super !!! Dzidzia jest zdrowa, przezierność karkowa 1,5 mm ![]() ![]() Co ciekawe -będzie chłopiec ![]() ![]() ![]()
#4668 |
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ale się cieszę , że niektóre z Was czują już kopniaczki swoich Maleństw ![]() ![]() Witam serdecznie nowe dziewczyny ![]() Odebrałam dziś wyniki, chyba nie jest tak źle. Przesłałam je mojej Pani doktor do interpretacji, ale jeszcze nie odpisała. Chyba uniknę szpitala ![]() BIOCHEMIA Alat ja mam 7u/l z.ref <31 Bilirubina całkowita 0,40 mg/dl z.ref < 1.0 ELEKTROLITY Na 136 mmol/l z.ref. 135-153 K 4.0 mmoll/l z. ref. 3,50-5,30 Ca++ 1,17 mmol/l z.ref. 1,00-1,300 Czy potrafi któraś z Was zinterpretować? Na moje oko wszystko w normie ![]()
#4669 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4670 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Zakorzenienie
|
ooo jak na razie to chyba przewaga męska nam się tutaj robi - gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję dziewczyny ![]()
![]() |
#4675 |
Konto usunięte
|
Cześć
![]() Ja już padam na twarz, ja już chcę iść na to L4, 6-dniowy tydzień pracy mnie dobija, nie mam siły ruszyć palcem.... ![]() Poza tym podziwiam przyszłe mamy-studentki. Ja bym już teraz nie dała rady się uczyć, dobrze, że cała edukacja za mną. Któryś raz z rzędu zapomniałam włożyć do torby to, co kupiłam w sklepie (i dziwnym trafem któryś raz jest to puszka dla kotów, jak mąż zdąży, to nie będą głodować, ale jak nie... ![]() ![]() Dzisiaj coś mnie pobolewa podbrzusze, ale to takie sekundowe i bardzo nikłe bóle, nie wiem, czy mam się przejmować czy nie. I odkrywam uroki kawy Anatol, z ciepłym mlekiem smakuje rewelacyjnie. I ja też miałam fazę na czytanie blogów aniołkowych i podobnych, ale teraz już tego nie robię (tylko wizaż ![]() ![]() I też bym już chciała znać płeć ;( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Rozeznanie
|
kapukat
No ciekawe jak to się rozwinie dalej ![]() Tak się zapytam zastanawiałyście się nad imionami ? Powiem wam że mi się jakoś żadne nie podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4678 |
Rozeznanie
|
No na szczęście mamy czas na zastanawianie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na Prostej faktycznie część już wyremontowana, część remontują, coś tam dobudowują. Koleżanka rodziła we wrześniu i bardzo zadowolona. Ja nie wiem gdzie trafię. Na Prostą będę mieć najbliżej, ale okaże się jak główkę będzie widać. Pewnie na Prostą będę chodziła do szkoły rodzenia, więc może i tam będę rodziła? ![]() U Guzika sprzęt jest bardzo dobry, on jest dobrym specjalistą, tylko mruk straszny podobno. Ja byłam na genetycznym na Wojska Polskiego i jestem zadowolona. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chciałam kiedyś dziewczynce dać na imię Adrianna ale od momentu kiedy poznałam córkę mojego byłego - alkoholiczke i palaczkę (wiek 16 lat) a do tego najbardziej arogancką nastolatkę na swiecie to jakos mi przeszlo. Jedyne imię dla dziewczynki jakie mnie przyciąga to Julia, wiem że jest ich dużo, może do porodu coś wymyślę dla chłopca chciałam Hubert, Olgierd albo Jakub, ale R chciał Adam, to zostanie Adam.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.