|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Ja to raczej u siebie w mieście. Do Kielc to tylko na shoping przyjezdzam
![]() No i dziś do szkoły, ale mi się nie chce. No ale jak mus to mus.
Edytowane przez Angelika_26 Czas edycji: 2011-11-19 o 08:21 |
|
|
|
#3332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Dzień dobry!
Znowu miałam fatalną noc, nie mogłam zasnąć, było mi niedobrze, głowa dziwnie bolała ![]() I rano o 7 już na nogach ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Polecacie jakieś konkretne akcesoria pielęgnacyjne dla malucha, czy nie ma to większego znaczenia? chodzi o nożyczki, szczotkę do głowy, patyczki do uszu i takie tam. No i czy kupujecie na początek herbatki? są takie do 1 tygodnia http://www.hipp.pl/?id=34 warto mieć jakąś w domu? |
||
|
|
|
#3333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nawet twardo spałam,a przynajmniej nie pamiętam, żebym się budziła Obudził mnie dopiero budzik o 6 rano, zrobiłam TZtowi sniadanie i się jeszcze chwilkę zdrzemnęłam ![]() Teraz wcinam śniadanko, a potem biorę się za jakieś sprzątanie Inutil, ja nie kupuję herbatek żadnych, jak się okaże, że są potrzebne to wtedy kupię A akcesoria tez nie wiem - czy wszystkie takie same, czy się czyms różnią poza nazwą firmy?
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-19 o 09:07 |
|
|
|
|
#3334 |
|
BAN stały
|
Moj tz przegial dzis i to mocno
. Jeszcze nie wrocil z pracy a konczy o 6.00 . Przez 4 lata jak tam pracuje nigdy nie spoznil sie do domu dluzej niz 20 minut . No i najwazniejsze - jest u brata i pije . Boze po co ten kretyn przyjechal do Anglii? Jak siedzial w Polsce to z tz nie bylo problemu a teraz cos za czesto go widuje |
|
|
|
#3335 | |
|
Rozeznanie
|
Witam przy weekendzie
Nic mi się nie chce ale ogólnie posprzątałam już wczoraj, coś mnie dziś rano obudziło gardło , ale wzięłam Tantum Verde P i wypiłam ciepłe pićku i już lepiej![]() Cytat:
:mdlej e:![]() :mdleje :
|
|
|
#3336 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W PL jest 20tyg standard, na 7dni przed upływem tego terminu składasz w pracy podanie o kolejne 2tyg i podczas tych dwóch tyg o kolejne. W 2011 zwiększyli kobietom z 20 do 22 własnie o to podanie przedłużenia 2tyg - trzeba odpowiednio w terminie je złożyć i pracodawca nie powinien miec nic do gadanie znaczy że nie może odmówić Jest to płatne w 100% przez cały czas trwania macierzyńskiego Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() propozycja jest żeby wszyscy mieli po 67 lat poza tym to nie fair bo kobietom jeszcze z 60 na 65 nie zwiększyli a już o 67 mówią, facet ma 65 więc 2lata to dla niego niewielki skok a dla nas 7 lat to masakra ![]() Co do pracy to się nie martw, jesteś młoda więc szybko coś znajdziesz ale faktycznie niezły pech że się zwolniłaś z poprzedniej bo tak byś miała kasę na zwol czy macierzyńskim ![]() hi hi biedny tż
|
|
|
#3337 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak teraz tak jest, ale właśnie chcą wprowadzić nową ustawę, żeby budżet państwa podrasować mają właśnie zmienić zasady przyznawania becikowego, zmienić zasady przyznawania śwaidczeń rodzinnych z OPS i chcą zabrać jeszcze ulgę podatkową na dziecko...no i oczywiście podwyższyć podatki , ale dopiero został zaprzysiężony nowy rząd, teraz zanim ustawa wpłynie, zanim ją uchwalą i zanim wejdzie w życie (jeśli ją uchwalą) to my zdązymy urodzić na starych zasadach Nomen omen niewiem czemu zawsze zabiera się i tak już mało zarabiającym śmiertelniką, jak taki poseł zarabia 10000zł / mies to jak by każdemu zabrali po 2000zł to by zwiększyli bardziej budżet niż ograniczając biednych ludzi!! Cytat:
|
|
|
#3338 |
|
BAN stały
|
Wy i tak macie dobrze z tym becikowym
. U nas jest tylko na 1. dziecko .Yhhh dzwonilam do niego zeby mi nawet do domu nie wracal w takim stanie zeby Milenka go nie widziala ale nie odbiera , zapewne usnal bo kto normalny ma sile pic po 12 godzinach pracy? No co za debil, nigdy tak nie zrobil. Jakbym ich obydwu dorwala teraz
|
|
|
|
#3339 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
AAA to mój wczoraj pojechał tak po bandzie, poszedł jakoś o 15:45 do kumpla po gry.... po 3h dzwonie do niego co jest grane (rozumiem, że się zasiedział, ale znać by dal) a ten mi mówi ze w pubie siedzi z tym kolegą!!!
|
|
|
#3340 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
.Siedze w pizamie, pije herbate i nic mi sie nie chce. Milenka ubrana, najedzona, rysuje list do Mikolaja a ja sie wkurzam i mysle co mu zrobie. |
|
|
|
|
#3341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- szególnie gdy sama w domu byłam to wygodne było bo leżał na tym a ja miałam 2 ręce do dyspozycji ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
Bo to są właśnie faceci - przecież to nie myśli tylko instynktem działa co mu po przodkach został z epoki kamienia łupanego!! i tak ich trzeba traktować - co dzień rano patelnią w łeb żeby prosto chodził!! wrr... ja też nie lubię jak robi ze mnie wariatkę, mówi, że zaraz będzie, a potem sie okazuje, że się bawi w pubie, a ja siedzę w piątkowy wieczór, sama z brzuchem i liczę ściany w pokoju... to mnie doprowadza normalnie do..... nie powiem czego ![]() Grudniowe rodzicielki i nie tylko - jak chcecie się nastawić pozytywnie na poród :P to sobie możecie poczytać ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=573753
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2011-11-19 o 10:22 |
|
|
|
|
#3342 |
|
Wtajemniczenie
|
Martuniunia widzę, że nie tylko ja mam takie przeboje z moim. Ah Ci faceci, ja jakos tak nie umiem wyjsc nie mówiąc gdzie i wrócić jak gdyby nigdy nic. Chociaż narazie jest spokój. Jeju większość facetów ma ten sam tok rozumowania i strategie kombinowania
Wczoraj przyjechalo kuzynostwo TŻta, znajomi i jego brat z Niemiec i pojechalismy do takiego Pubu cos zjesc. Muzyka nawet fajna na zywo, większośc jakies oryginalne drinki piła, a ja wodę:P Fajna atmosfera nawet tam była. Ale te ceeeny, osz matko, jak dobrze, ze nas zaprosił jego wujek tam, hehe. Potem pojechalismy do TZta i siedzielismy cała grupą do 2, az w koncu stwierdzili, ze moze by spac poszli i całe szczęscie , bo bym tam nie wytrzymała. Dzis pewnie posprzatam u siebie trzeba i odsypiac ![]() Dzisiaj zaczyna sie 30 tydzien, osz kurka... Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-19 o 10:27 |
|
|
|
#3343 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też bym się wsciekła, oooooo i to jak ...
|
|
|
#3344 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zoska, super,że byliście cały czas razem z TZtem 30 tydzień poważnie brzmi
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj teściu już też nieźle pijany, bo po kilku imprezach juz ze swoja kobieta gdzies był patrzy na mnie i mówi "Tobie cycki urosły czy mi sie wydaje'' No myslałam, ze wstanę i mu czymś przyłoże, a gdybyscie widziały minę jego kobiety, myślałam, że mu coś urwie. Co za baran :/ Do tych jego docinków to już powinnam się wprawdzie przyzwyczaic , taki urok tego typa. |
|
|
|
|
#3347 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- dziewczyny zablokujcie mi ebaya bo zaraz cala kase wydam . Zamowilam dla Milenki wlasnie 2 gry do konsoli i klawiature + wczoraj dla Marcelka kilka rzeczy. Koniec
|
|
|
|
|
#3348 |
|
Wtajemniczenie
|
AgaMili taką samą minę miałam wczoraj...
Tylko u niego to normalne, taki stary babiarz.. |
|
|
|
#3349 |
|
BAN stały
|
Napisal smsa "jestem u kuby, nie dam rady wrocic, przepraszam" . Od razu wiedzialam
jestem jasnowidzem
|
|
|
|
#3350 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3351 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama mówi, że faceta trzeba raz na jakiś czas profilaktycznie ochrzanić ![]() ja na szczęście na tż narzekać nie mogę, sama go czasem na piwo z kolegą wypycham, żeby poszedł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3352 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do zmian to kij wie kiedy one nastąpią bo tak jak już dziewczyny pisały sejm musiałby uchwalić ustawę i wtedy nawet ta ustawa też nie tak od razu obowiązuje więc ja mam nadzieję że my wszystkie się jeszcze na starych zasadach załapiemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
faceci też potrzebują trochę rozrywki ale to fakt źle zrobił że Cię oszukuje, nie martw się przyjdzie pewnie z bukietem róż na przeprosiny ![]() Cytat:
Cytat:
_____________ Dzień Dobry tak wogóle ![]() Dzięki za wypowiedzi odnośnie wanienek Martuniunia też mi się wydawało że te profile to już dla starszych dzieci bo dla noworodka to chyba ciężko by się tak kąpała. Ja postanowiłam że kupię jednak tą gąbkę. Dzisiaj nie mam zamiaru wychodzić z domu :p posprzątam tylko, coś ugotuję i lenię się cały dzień poza tym mam męża w domu to muszę to wykorzystać miłego dzionka wszystkim ![]() aha nikotynka czyli polecasz pieluchy tetrowe od rp_77, są dobre gatunkowo? wczoraj byłam w Realu i tak mniej więcej porównałam ceny kilku artykułów i faktycznie na allegro wychodzi taniej, muszę się w końcu zabrać za tą wyprawkę tzn kilka rzeczy bo dużo mam po córce na szczęście bo nawet becikowe by nie pomogło
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tz coś na to powiedział? Ja bym mu odpwoiedziała, że jemu się dziury w mózgu powiększyły, ale jak był pijany to i tak niewielki byłby z tego pożytek
|
|
|
#3354 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3355 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A termometr fajny ![]() Inutil no z rana bo moj pracuje na noce i dla niego rano to wieczor. W ogole on dziala inaczej niz normalni ludzie. Przez jego prace w weekendy nie moze spac w nocy i zasypia dopiero o 6. rano a jak polozy sie w nocy to sie budzi i nie moze zasnac. Ale pracy osiol nie zmieni bo kasy takiej nigdzie nie dostanie. A niech sobie robi co chce. Juz ja mu uprzykrze teraz zycie
|
|
|
|
|
#3356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie jeszcze, dostałam na razie tylko przesyłki reklamowe z Johnsona i z Loveli, na koszule liczę, że w pon będą już - sama nie mogę się już doczekać, żeby zobaczyć jak się mają realu
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Inutil, ja już kiedyś pisałam o tych granulowanych herbatkach... Są mocno dosładzane, niepotrzebnie. Ja na pewno się na takie nie zdecyduję. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3358 |
|
Wtajemniczenie
|
Do TŻta chce sie wprzeprowadzić tak na styczeń. Pozatym do skończenia została jeszcze kuchnia i łazienka, dwa pomieszczenia wymagajace poswiecenia sporo czasu, dobrze, ze wszystkie materialy są, ale czasu brak, a za pracowników nie chce TZ płacić, bo Ci znowu sobie duzo naliczą. Myślałam, ze na styczen by było ok, bo teraz i tak TŻta nie ma całymi dniami w domu, a , że mieszkam blisko to jestem u siebie, a do niego wpadam wieczorami i zostaje na noc, bo wtedy mamy dla siebie czas. W styczniu juz bym zamieszkała tak na poważnie. Jeszcze musimy tą kwestię bardziej obgadać
![]() TZ ojcu nic na to nie powiedział, bo akurat go w tej chwili nie było w pokoju, ale slyszał to , nie powiedział nic , bo zna swojego ojca doskonale i wie, że on taki po prostu wypaczony jest. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-11-19 o 11:11 |
|
|
|
#3359 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.

A tutaj zamierzasz rodzić?
No ale jak mus to mus.

. Jeszcze nie wrocil z pracy a konczy o 6.00
. Boze po co ten kretyn przyjechal do Anglii? Jak siedzial w Polsce to z tz nie bylo problemu a teraz cos za czesto go widuje
ale ogólnie posprzątałam już wczoraj, coś mnie dziś rano obudziło gardło
:mdlej e: