Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-19, 07:15   #3331
Angelika_26
Raczkowanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja tuż pod granicami Kielc A tutaj zamierzasz rodzić?
Ja to raczej u siebie w mieście. Do Kielc to tylko na shoping przyjezdzam

No i dziś do szkoły, ale mi się nie chce. No ale jak mus to mus.

Edytowane przez Angelika_26
Czas edycji: 2011-11-19 o 07:21
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 07:38   #3332
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Dzień dobry!

Znowu miałam fatalną noc, nie mogłam zasnąć, było mi niedobrze, głowa dziwnie bolała jak już zasnęłam to co chwilę się budziłam

I rano o 7 już na nogach

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ja tak mam i uważaj to znaczy, że macica się przygotowuje do porodu i ze to juz bardzo niedługo.
Ja zwiększyłam leki i brałam nospe forte żeby pomogło. I leż kobieto leż ile możesz!!
o widzisz, ciekawe czy w moim przypadku ta będzie. Jak na razie codziennie mnie bierze popołudniu... Nospę forte biorę właśnie i już teraz sporo leżę i odpoczywam. Mam nadzieję, że doczekam tylko do tego 37 tc.
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no w poniedziałek z rańca wizyta.... znow junior bedzie uciekał przy badnaiu tetna chociaz juz nie bardzo ma jak uciekac ;D
heh, no i nie ma za bardzo gdzie uciekać

Polecacie jakieś konkretne akcesoria pielęgnacyjne dla malucha, czy nie ma to większego znaczenia? chodzi o nożyczki, szczotkę do głowy, patyczki do uszu i takie tam. No i czy kupujecie na początek herbatki?
są takie do 1 tygodnia http://www.hipp.pl/?id=34
warto mieć jakąś w domu?
Stary 2011-11-19, 08:05   #3333
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Znowu miałam fatalną noc, nie mogłam zasnąć, było mi niedobrze, głowa dziwnie bolała jak już zasnęłam to co chwilę się budziłam

I rano o 7 już na nogach

o widzisz, ciekawe czy w moim przypadku ta będzie. Jak na razie codziennie mnie bierze popołudniu... Nospę forte biorę właśnie i już teraz sporo leżę i odpoczywam. Mam nadzieję, że doczekam tylko do tego 37 tc.

heh, no i nie ma za bardzo gdzie uciekać

Polecacie jakieś konkretne akcesoria pielęgnacyjne dla malucha, czy nie ma to większego znaczenia? chodzi o nożyczki, szczotkę do głowy, patyczki do uszu i takie tam. No i czy kupujecie na początek herbatki?
są takie do 1 tygodnia http://www.hipp.pl/?id=34
warto mieć jakąś w domu?
Dzień dobry

Ja nawet twardo spałam,a przynajmniej nie pamiętam, żebym się budziła
Obudził mnie dopiero budzik o 6 rano, zrobiłam TZtowi sniadanie i się jeszcze chwilkę zdrzemnęłam
Teraz wcinam śniadanko, a potem biorę się za jakieś sprzątanie

Inutil
, ja nie kupuję herbatek żadnych, jak się okaże, że są potrzebne to wtedy kupię
A akcesoria tez nie wiem - czy wszystkie takie same, czy się czyms różnią poza nazwą firmy?

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-19 o 08:07
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 08:39   #3334
AgaMili
BAN stały

Moj tz przegial dzis i to mocno . Jeszcze nie wrocil z pracy a konczy o 6.00 . Przez 4 lata jak tam pracuje nigdy nie spoznil sie do domu dluzej niz 20 minut. No i najwazniejsze - jest u brata i pije. Boze po co ten kretyn przyjechal do Anglii? Jak siedzial w Polsce to z tz nie bylo problemu a teraz cos za czesto go widuje. Normlanie skopie mu du..pe jak wroci. Jeszcze nie odbieral jak dzwonilam a jak odebral do sciemnial ze jest jeszcze w pracy. Noz ku..... Przywale mu patelnia jak slowo daje i dam popalic jutro.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 08:45   #3335
MartuNiunia87
Rozeznanie

Witam przy weekendzie

Nic mi się nie chce ale ogólnie posprzątałam już wczoraj, coś mnie dziś rano obudziło gardło, ale wzięłam Tantum Verde P i wypiłam ciepłe pićku i już lepiej

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
czesc mamuski
ten tydzien podgonilam troszke z rzeczamy dla mlodziaka,
mamy juz koszyk,wozek (!!) quinny buzz 3 uzywany,wygralam kilka licytacji na necie i pomalutku szafka sie zapelnia.
W srode mam wizyte u poloznej pewnie zas mnie potraktuje z buta
Jeeeeeeeeeeeeezu nie powiem co przeczytałam - muszę chyba do okulisty iść, normalnie prawie zawału dostałam...:mdlej e::mdleje :
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 08:52   #3336
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Mam nadzieję że napisałam w miarę zrozumiale

Ja nawet nie wiedziałam że w Pl jest tyle macierzyńskiego, kiedyś dawno było coś ok 3 i pół miesiąca??
A jak to jest płacone?? 100% wypłaty?? i o co chodzi z tym 20+2+2, nie wiem czemu tak rozbite
zrozumiałam

W PL jest 20tyg standard, na 7dni przed upływem tego terminu składasz w pracy podanie o kolejne 2tyg i podczas tych dwóch tyg o kolejne. W 2011 zwiększyli kobietom z 20 do 22 własnie o to podanie przedłużenia 2tyg - trzeba odpowiednio w terminie je złożyć i pracodawca nie powinien miec nic do gadanie znaczy że nie może odmówić no i od 16.08.2011 każda kobieta która urodzi po tej dacie więc to się nas też tyczy ma jeszcze dodatkowe 2tyg extra (też podanie złożyć trzeba). Więc tak jak napisałam 20+2+2 w naszym przypadku
Jest to płatne w 100% przez cały czas trwania macierzyńskiego

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
aha właśnie bo nawet nie napisałam ze byłam dziś na wizycie kontrolnej u lekarza i wychodząc ze szpitala miałam niby 2,5cm rozwarcia a dziś lekarz mnie badał i stwierdził ze on nie widzi różnicy że nadal ze spokojem jest 4cm i ze narazie skierowania mi nie daje bo bez sensu znowu mnie tydzien potrzymają w szpitalu i wypuszczą mam brać tabletki dużo leżeć za tydzień kolejna wizyta i jeżeli szyjka będzie bez zmian to będe jeszcze w domciu a jak będzie szersza to juz tylko spzital.
on mi daje tydzień góra 2 tyg bo do 40 na pewno nie dobiję a dobrze będzie jak te 2 tyg jeszcze donosze powiedział ze jak dostałam zastrzyki na płucka małego 10 dni już mineło więc napewno już są rozwinięte i jak by co wszystko będzie dobrze wiec mam już stresa dziewczyny za szybko to wszystko się już dzieje
jeju to będziesz kolejną mamuśką na naszym formu, ojeju jak ten czas leci zaraz się posypiemy wszytskie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

No bo te 80 tysięcy to faktycznie kokosy Smiech na sali ..

No należy się Monia 80 tysięcy na dwie osoby to wcale nie jest dużo
no właśnie ale nie będę więcej pisać bo każda z nas ma inaczej i patrzy ze swojej perspektywy
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
No to uff

Jak to 80 tys nie jest dużo na 2 osoby?? Zarabiasz 40 tys rocznie???? To jest 3,5 tys na miesiąc! Gdzie tyle zarabiają? Wszędzie najniższa krajowa, a jak dobrze trafisz, to może z 1800-2 tys zarobisz...
nie wszędzie i nie we wszystkich zawodach zarabiasz średnia krajową

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie o kąpiel. Tzn te z Was które mają zwykłe wanienki nie profilowane. Czy zamierzacie kupować te wszystkie leżaczki do kąpieli? Jak moja córka była mała to wtedy nie było takich cudów jedyne co wchodziło to te gąbki były one wygodne ale wiadomo że na gąbce zbierają się zarazki i wogóle. Tak że zastanawiam się teraz czy kupić też tą gąbkę czy taki leżaczek foczkę, ale dla takiego noworodka do miesiąca to chyba taka foczka niewygodna nie wiem sama.
nie kupuję nic do wanienki, tylko jak mówili na SR będzie pieluszka na dno i tż do trzymania dziecka

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czy wasze brzuszkowe łobuziaki lubia jezdzic autem? bo moj chyba bardzo zawsze jest taki spokojny jak aniołek jak gdzies jedziemy...
nasz się wtedy lubi wyginać i rozpychać
Cytat:
a wiecie temat zarobków to zawsze ciężki temat ;/

ja jeszcze przed ciążą postanowiłam zmienić pracę i odeszłam z poprzedniej a jak dostałam propozycję świetnej nowej, okazało się, że jestem w 8 tygodniu ciąży...przekładałam rozmowę kwalifikacyjną, potem były problemy z bliźniętami i headhunter już odpuścił teraz ciąża bez kasy, a mogłabym siedzieć na zwolnieniu, bez macierzyńskiego i w up tez się nie rejestrowałam
napewno będzie mi zarąbiście ciężko po takiej przerwie w ogóle wrócić

cóż zrobić... a tu jeszcze wydłużyli wiek emerytalny
nikotynko to tez jeszcze musi przejść
propozycja jest żeby wszyscy mieli po 67 lat boziu to kiedy ja na tej emeryturze pożyje poza tym to nie fair bo kobietom jeszcze z 60 na 65 nie zwiększyli a już o 67 mówią, facet ma 65 więc 2lata to dla niego niewielki skok a dla nas 7 lat to masakra
Co do pracy to się nie martw, jesteś młoda więc szybko coś znajdziesz ale faktycznie niezły pech że się zwolniłaś z poprzedniej bo tak byś miała kasę na zwol czy macierzyńskim

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Przywale mu patelnia jak slowo daje i dam popalic jutro.
hi hi biedny tż

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 08:54   #3337
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
ale ktoś tu namieszał z tym becikowym - becikowe należy się każdej kobiecie pozostającej pod opieką lekarza od 10tyg ciązy bez względu na ZAROBKI!!!!!! ZAROBKI nie mają tu nic do tego wiem bo się o tym dowiadywałam to nie niest i nie bedzie brane pod uwage trzeba mieć tylko zaświadczenie od lekarza że od 10 tyg ciązy jest się pod opieką lekarza dotyczy to kobiet które zaszły w ciąze już w kwietniu i dalej 2011 !!!!!!! więc proszę nie wprowadzać w błąd z jakimiś zarobkami jeszcze

Tak teraz tak jest, ale właśnie chcą wprowadzić nową ustawę, żeby budżet państwa podrasować mają właśnie zmienić zasady przyznawania becikowego, zmienić zasady przyznawania śwaidczeń rodzinnych z OPS i chcą zabrać jeszcze ulgę podatkową na dziecko...no i oczywiście podwyższyć podatki , ale dopiero został zaprzysiężony nowy rząd, teraz zanim ustawa wpłynie, zanim ją uchwalą i zanim wejdzie w życie (jeśli ją uchwalą) to my zdązymy urodzić na starych zasadach

Nomen omen niewiem czemu zawsze zabiera się i tak już mało zarabiającym śmiertelniką, jak taki poseł zarabia 10000zł / mies to jak by każdemu zabrali po 2000zł to by zwiększyli bardziej budżet niż ograniczając biednych ludzi!! no... ale to jest Polska!

Cytat:
Napisane przez agawoo
Kochana, 80 tysięcy rocznie na dwie osoby to jest jakieś 3300 brutto na osobę na miesiąc - to nie jest dużo
Niby nie, zależy kto ile zarabia, ja ostatnio brałam zaświadczenie z US więc ja z TŻ mamy coś ok 40tys/ rok więc spokojnie byśmy się załapali,mój jedyny dochód to jest renta rodzinna, TŻ pracuje w firmie samochodowej na hali więc też mega kokosów nie ma
Martynka- 23.02.2012

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 09:03   #3338
AgaMili
BAN stały

Wy i tak macie dobrze z tym becikowym . U nas jest tylko na 1. dziecko. Na Milenka dostalam 500 funtow ale tym razem nic nie dostane.

Yhhh dzwonilam do niego zeby mi nawet do domu nie wracal w takim stanie zeby Milenka go nie widziala ale nie odbiera , zapewne usnal bo kto normalny ma sile pic po 12 godzinach pracy? No co za debil, nigdy tak nie zrobil. Jakbym ich obydwu dorwala teraz . Juz widze jak wraca wieczorem z podkulonym ogonem, kacem i przeprosinami, ale tak latwo mu nie pojdzie
Stary 2011-11-19, 09:08   #3339
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Moj tz przegial dzis i to mocno . Jeszcze nie wrocil z pracy a konczy o 6.00 . Przez 4 lata jak tam pracuje nigdy nie spoznil sie do domu dluzej niz 20 minut. No i najwazniejsze - jest u brata i pije. Boze po co ten kretyn przyjechal do Anglii? Jak siedzial w Polsce to z tz nie bylo problemu a teraz cos za czesto go widuje. Normlanie skopie mu du..pe jak wroci. Jeszcze nie odbieral jak dzwonilam a jak odebral do sciemnial ze jest jeszcze w pracy. Noz ku..... Przywale mu patelnia jak slowo daje i dam popalic jutro.

AAA to mój wczoraj pojechał tak po bandzie, poszedł jakoś o 15:45 do kumpla po gry.... po 3h dzwonie do niego co jest grane (rozumiem, że się zasiedział, ale znać by dal) a ten mi mówi ze w pubie siedzi z tym kolegą!!! wrócił jakoś nie wiem.... przed 24 oczywiście w stanie wskazującym na .... myślałam, że do rozszarpię!!!, rano wstał i chodzi ze spuszczoną głową - nie wiem czy bardziej dla tego, że ma kaca czy że serio mu przykro...bo widzi, że jestem- delikatnie mówiąc - niezadowolona z wczoraj...ZABIĆ TO MAŁO!!
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-19, 09:13   #3340
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
AAA to mój wczoraj pojechał tak po bandzie, poszedł jakoś o 15:45 do kumpla po gry.... po 3h dzwonie do niego co jest grane (rozumiem, że się zasiedział, ale znać by dal) a ten mi mówi ze w pubie siedzi z tym kolegą!!! wrócił jakoś nie wiem.... przed 24 oczywiście w stanie wskazującym na .... myślałam, że do rozszarpię!!!, rano wstał i chodzi ze spuszczoną głową - nie wiem czy bardziej dla tego, że ma kaca czy że serio mu przykro...bo widzi, że jestem- delikatnie mówiąc - niezadowolona z wczoraj...ZABIĆ TO MAŁO!!
No to Twoj przynajmniej Ci powiedzial ze jest w pubie, a moj mi sciemnial godzine temu ze zostal dluzej w pracy i ze moge gadac z Kuba jak chce. Najbardziej mnie denerwuje jak robi ze mnie idotke i mysli ze mu uwierze. Wlasnie dlatego nigdzie nie wychodzi, jak nie potrafi sie normalnie umowic wieczorem z bratem tylko cyrki odstawiac ze Milenka sie mnie pyta czemu tata nie wrocil z pracy to mnie popamieta.

Siedze w pizamie, pije herbate i nic mi sie nie chce. Milenka ubrana, najedzona, rysuje list do Mikolaja a ja sie wkurzam i mysle co mu zrobie.
Stary 2011-11-19, 09:20   #3341
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dph
Dziewczyny mam pytanie o kąpiel. Tzn te z Was które mają zwykłe wanienki nie profilowane. Czy zamierzacie kupować te wszystkie leżaczki do kąpieli? Jak moja córka była mała to wtedy nie było takich cudów jedyne co wchodziło to te gąbki były one wygodne ale wiadomo że na gąbce zbierają się zarazki i wogóle. Tak że zastanawiam się teraz czy kupić też tą gąbkę czy taki leżaczek foczkę, ale dla takiego noworodka do miesiąca to chyba taka foczka niewygodna nie wiem sama.
Ja mam takie coś http://www.superkoala.pl/image/cache...05-500x500.jpg (nie dokładnie takie kolory ale o to chodzi) ale po synku i powiem, że fajna sprawa - kładłam na to jeszcze pieluchę, żeby się dziecko nie ślizgało jak na ślizgawce, tyle, że zdawało to egzamin jak synek miał tak jakoś ok 3-4 miesiące, takiego noworodka kąpał TŻ "na ręce" bo fotelik był dla niego za duży i zjeżdżał z niego do wody...i w ogóle dziecko takie urodzone jest takie...jakby "za miękkie" do takiego fotelika, później jak synek miał już te 3-4 miesiące, obrósł w tłuszczyk i zrobił się już taki fajniejszy do trzymania to zaczął pasować do tego fotelika i wtedy w nim go kąpałam - szególnie gdy sama w domu byłam to wygodne było bo leżał na tym a ja miałam 2 ręce do dyspozycji

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
No to Twoj przynajmniej Ci powiedzial ze jest w pubie, a moj mi sciemnial godzine temu ze zostal dluzej w pracy i ze moge gadac z Kuba jak chce. Najbardziej mnie denerwuje jak robi ze mnie idotke i mysli ze mu uwierze. Wlasnie dlatego nigdzie nie wychodzi, jak nie potrafi sie normalnie umowic wieczorem z bratem tylko cyrki odstawiac ze Milenka sie mnie pyta czemu tata nie wrocil z pracy to mnie popamieta.

Siedze w pizamie, pije herbate i nic mi sie nie chce. Milenka ubrana, najedzona, rysuje list do Mikolaja a ja sie wkurzam i mysle co mu zrobie.

Bo to są właśnie faceci - przecież to nie myśli tylko instynktem działa co mu po przodkach został z epoki kamienia łupanego!! i tak ich trzeba traktować - co dzień rano patelnią w łeb żeby prosto chodził!! wrr... ja też nie lubię jak robi ze mnie wariatkę, mówi, że zaraz będzie, a potem sie okazuje, że się bawi w pubie, a ja siedzę w piątkowy wieczór, sama z brzuchem i liczę ściany w pokoju... to mnie doprowadza normalnie do..... nie powiem czego

Grudniowe rodzicielki i nie tylko - jak chcecie się nastawić pozytywnie na poród :P to sobie możecie poczytać ten wątek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=573753
Martynka- 23.02.2012

Edytowane przez MartuNiunia87
Czas edycji: 2011-11-19 o 09:22
Stary 2011-11-19, 09:25   #3342
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Martuniunia widzę, że nie tylko ja mam takie przeboje z moim. Ah Ci faceci, ja jakos tak nie umiem wyjsc nie mówiąc gdzie i wrócić jak gdyby nigdy nic. Chociaż narazie jest spokój. Jeju większość facetów ma ten sam tok rozumowania i strategie kombinowania

Wczoraj przyjechalo kuzynostwo TŻta, znajomi i jego brat z Niemiec i pojechalismy do takiego Pubu cos zjesc. Muzyka nawet fajna na zywo, większośc jakies oryginalne drinki piła, a ja wodę:P Fajna atmosfera nawet tam była. Ale te ceeeny, osz matko, jak dobrze, ze nas zaprosił jego wujek tam, hehe.

Potem pojechalismy do TZta i siedzielismy cała grupą do 2, az w koncu stwierdzili, ze moze by spac poszli i całe szczęscie , bo bym tam nie wytrzymała. Dzis pewnie posprzatam u siebie trzeba i odsypiac

Dzisiaj zaczyna sie 30 tydzien, osz kurka...

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-19 o 09:27
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 09:25   #3343
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
No nieźle z tymi Waszymi TZtami Też bym się wsciekła, oooooo i to jak ...

Stary 2011-11-19, 09:28   #3344
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Bo to są właśnie faceci - przecież to nie myśli tylko instynktem działa co mu po przodkach został z epoki kamienia łupanego!! i tak ich trzeba traktować - co dzień rano patelnią w łeb żeby prosto chodził!! wrr... ja też nie lubię jak robi ze mnie wariatkę, mówi, że zaraz będzie, a potem sie okazuje, że się bawi w pubie, a ja siedzę w piątkowy wieczór, sama z brzuchem i liczę ściany w pokoju... to mnie doprowadza normalnie do..... nie powiem czego
i amen
Stary 2011-11-19, 09:29   #3345
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Martuniunia widzę, że nie tylko ja mam takie przeboje z moim. Ah Ci faceci, ja jakos tak nie umiem wyjsc nie mówiąc gdzie i wrócić jak gdyby nigdy nic. Chociaż narazie jest spokój. Jeju większość facetów ma ten sam tok rozumowania i strategie kombinowania

Wczoraj przyjechalo kuzynostwo TŻta, znajomi i jego brat z Niemiec i pojechalismy do takiego Pubu cos zjesc. Muzyka nawet fajna na zywo, większośc jakies oryginalne drinki piła, a ja wodę:P Fajna atmosfera nawet tam była. Ale te ceeeny, osz matko, jak dobrze, ze nas zaprosił jego wujek tam, hehe.

Potem pojechalismy do TZta i siedzielismy cała grupą do 2, az w koncu stwierdzili, ze moze by spac poszli i całe szczęscie , bo bym tam nie wytrzymała. Dzis pewnie posprzatam u siebie trzeba i odsypiac

Zoska
, super,że byliście cały czas razem z TZtem
30 tydzień poważnie brzmi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 09:34   #3346
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:

Zoska
, super,że byliście cały czas razem z TZtem
30 tydzień poważnie brzmi
Noo też sie cieszę, że tak wyszło. Chociaż i tak popił wczoraj, ale nie aż tak żeby nie stać. Kilka kieliszków jakiegos ziolowego swinstwa.

Wczoraj teściu już też nieźle pijany, bo po kilku imprezach juz ze swoja kobieta gdzies był patrzy na mnie i mówi "Tobie cycki urosły czy mi sie wydaje'' No myslałam, ze wstanę i mu czymś przyłoże, a gdybyscie widziały minę jego kobiety, myślałam, że mu coś urwie. Co za baran :/ Do tych jego docinków to już powinnam się wprawdzie przyzwyczaic , taki urok tego typa.
Stary 2011-11-19, 09:44   #3347
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Wczoraj teściu już też nieźle pijany, bo po kilku imprezach juz ze swoja kobieta gdzies był patrzy na mnie i mówi "Tobie cycki urosły czy mi sie wydaje'' No myslałam, ze wstanę i mu czymś przyłoże, a gdybyscie widziały minę jego kobiety, myślałam, że mu coś urwie. Co za baran :/ Do tych jego docinków to już powinnam się wprawdzie przyzwyczaic , taki urok tego typa.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

dziewczyny zablokujcie mi ebaya bo zaraz cala kase wydam. Zamowilam dla Milenki wlasnie 2 gry do konsoli i klawiature + wczoraj dla Marcelka kilka rzeczy. Koniec
Stary 2011-11-19, 09:47   #3348
zoskasamoska
Wtajemniczenie

AgaMili taką samą minę miałam wczoraj...

Tylko u niego to normalne, taki stary babiarz..
Stary 2011-11-19, 09:56   #3349
AgaMili
BAN stały

Napisal smsa "jestem u kuby, nie dam rady wrocic, przepraszam" . Od razu wiedzialam jestem jasnowidzem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 09:58   #3350
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

dziewczyny zablokujcie mi ebaya bo zaraz cala kase wydam. Zamowilam dla Milenki wlasnie 2 gry do konsoli i klawiature + wczoraj dla Marcelka kilka rzeczy. Koniec
No ja właśnie siedze na allegro... i na www.blizejciebie.pl i tak patrze co by tu jeszcze mi się przydało :P głównie te higieniczne rzeczy (pieluchy, chusteczki, podpaski, podkłady....no i termometr bezdotykowy... TAKI się zastanawiam :P) aa no i licytuję spódniczkę dla siebie ciążową:P hehe - ale do 25.11 muszę czekać na koniec aukcji
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-19, 09:59   #3351
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
tak z rana???

moja mama mówi, że faceta trzeba raz na jakiś czas profilaktycznie ochrzanić
ja na szczęście na tż narzekać nie mogę, sama go czasem na piwo z kolegą wypycham, żeby poszedł

Cytat:

Inutil
, ja nie kupuję herbatek żadnych, jak się okaże, że są potrzebne to wtedy kupię
A akcesoria tez nie wiem - czy wszystkie takie same, czy się czyms różnią poza nazwą firmy?
może to i lepiej nie kupować, na samym początku i tak ich się nie daje maluchowi

Cytat:
Jeeeeeeeeeeeeezu nie powiem co przeczytałam - muszę chyba do okulisty iść, normalnie prawie zawału dostałam...:mdlej e::mdleje :

Cytat:

Cytat:
co za teściu.. patelnią go
Stary 2011-11-19, 10:02   #3352
dph
Rozeznanie

Cytat:
no i tu się mylisz kochana bo ja np już muszę mieć zaświadczenie od lekarza ze od 10tyg ciązy jestem pod jego opieką mimo że zmiany będą niby dopieor od stycznia 2012 to podlegają pod nie już kobiety które zaszły w ciąze w kwietniu tego roku wiec ja się już na to łapie niestety

dobra mniejsza zty,m bo zachwile tu wojna jakaś wyniknie ja sie niedawno dowiadywałam co jest potrzebne komu przysługuje i narazie nie ma żadnych wymagań zarobkowych
no ok Monika ale to zaświadczenie od lekarza jest według starych zasad a co do zmian to kij wie kiedy one nastąpią bo tak jak już dziewczyny pisały sejm musiałby uchwalić ustawę i wtedy nawet ta ustawa też nie tak od razu obowiązuje więc ja mam nadzieję że my wszystkie się jeszcze na starych zasadach załapiemy

Cytat:

co do pieluch to właśnie z takiego założenia wyszłam, a jeszcze kupiłam majteczki ceratkowe, bo w ciągu dnia będę dzidzię zawijać w tetrę też, żeby jej się pupcia przewietrzyła

wanienkę kupiłam nieprofilowaną, na sr powiedzieli, że to nawet przeszkadza na początku. Poradzimy sobie bez tego, tylko pielucha pod spód i tz będzie trzymał małą.
ja jednak kupię tą gąbkę

Cytat:
Aga spokojnie faceci też potrzebują trochę rozrywki ale to fakt źle zrobił że Cię oszukuje, nie martw się przyjdzie pewnie z bukietem róż na przeprosiny

Cytat:
Wy i tak macie dobrze z tym becikowym . U nas jest tylko na 1. dziecko. Na Milenka dostalam 500 funtow ale tym razem nic nie dostane.
Aga ale u Was jest zupełnie inna polityka prorodzinna u nas nawet głupiego zasiłku rodzinnego nie można dostać no chyba że masz jakieś skrajnie niskie dochody, porażka. Żadnych dodatków na dzieci nic nie ma a jak już coś jest to jeszcze to zabierają CHORY KRAJ i jeszcze się dziwią że nie ma przyrostu idioci

Cytat:
Noo też sie cieszę, że tak wyszło. Chociaż i tak popił wczoraj, ale nie aż tak żeby nie stać. Kilka kieliszków jakiegos ziolowego swinstwa.

Zośka a jak u Ciebie z tym mieszkaniem u tz? Przeprowadzasz się do niego czy nie?

Dzięki za wypowiedzi odnośnie wanienek Martuniunia też mi się wydawało że te profile to już dla starszych dzieci bo dla noworodka to chyba ciężko by się tak kąpała. Ja postanowiłam że kupię jednak tą gąbkę. Dzisiaj nie mam zamiaru wychodzić z domu :p posprzątam tylko, coś ugotuję i lenię się cały dzień poza tym mam męża w domu to muszę to wykorzystać miłego dzionka wszystkim

aha nikotynka czyli polecasz pieluchy tetrowe od rp_77, są dobre gatunkowo? wczoraj byłam w Realu i tak mniej więcej porównałam ceny kilku artykułów i faktycznie na allegro wychodzi taniej, muszę się w końcu zabrać za tą wyprawkę tzn kilka rzeczy bo dużo mam po córce na szczęście bo nawet becikowe by nie pomogło
Stary 2011-11-19, 10:05   #3353
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

A tz coś na to powiedział?
Ja bym mu odpwoiedziała, że jemu się dziury w mózgu powiększyły, ale jak był pijany to i tak niewielki byłby z tego pożytek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 10:05   #3354
dph
Rozeznanie

Cytat:
No ja właśnie siedze na allegro... i na www.blizejciebie.pl i tak patrze co by tu jeszcze mi się przydało :P głównie te higieniczne rzeczy (pieluchy, chusteczki, podpaski, podkłady....no i termometr bezdotykowy... TAKI się zastanawiam :P) aa no i licytuję spódniczkę dla siebie ciążową:P hehe - ale do 25.11 muszę czekać na koniec aukcji
fajny ten termometr, ciekawe jakie ma opinie i czy jest dobry bo cenę ma fajną. MartuNiunia a te koszule Ci już przyszły?
Stary 2011-11-19, 10:07   #3355
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Ja to juz nic ciazowego sobie nie kupuje bo szkoda mi kasy a i tak majatek wydalam na te ubrania.
A termometr fajny

Inutil no z rana bo moj pracuje na noce i dla niego rano to wieczor. W ogole on dziala inaczej niz normalni ludzie. Przez jego prace w weekendy nie moze spac w nocy i zasypia dopiero o 6. rano a jak polozy sie w nocy to sie budzi i nie moze zasnac. Ale pracy osiol nie zmieni bo kasy takiej nigdzie nie dostanie. A niech sobie robi co chce. Juz ja mu uprzykrze teraz zycie
Stary 2011-11-19, 10:09   #3356
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
fajny ten termometr, ciekawe jakie ma opinie i czy jest dobry bo cenę ma fajną. MartuNiunia a te koszule Ci już przyszły?

nie jeszcze, dostałam na razie tylko przesyłki reklamowe z Johnsona i z Loveli, na koszule liczę, że w pon będą już - sama nie mogę się już doczekać, żeby zobaczyć jak się mają realu
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-11-19, 10:10   #3357
Lucy1111
Zakorzenienie

Dzień dobry

Inutil, ja już kiedyś pisałam o tych granulowanych herbatkach... Są mocno dosładzane, niepotrzebnie.

Ja na pewno się na takie nie zdecyduję.
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:10   #3358
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Do TŻta chce sie wprzeprowadzić tak na styczeń. Pozatym do skończenia została jeszcze kuchnia i łazienka, dwa pomieszczenia wymagajace poswiecenia sporo czasu, dobrze, ze wszystkie materialy są, ale czasu brak, a za pracowników nie chce TZ płacić, bo Ci znowu sobie duzo naliczą. Myślałam, ze na styczen by było ok, bo teraz i tak TŻta nie ma całymi dniami w domu, a , że mieszkam blisko to jestem u siebie, a do niego wpadam wieczorami i zostaje na noc, bo wtedy mamy dla siebie czas. W styczniu juz bym zamieszkała tak na poważnie. Jeszcze musimy tą kwestię bardziej obgadać

TZ ojcu nic na to nie powiedział, bo akurat go w tej chwili nie było w pokoju, ale slyszał to , nie powiedział nic , bo zna swojego ojca doskonale i wie, że on taki po prostu wypaczony jest.

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-11-19 o 10:11
Stary 2011-11-19, 10:10   #3359
AgaMili
BAN stały

Cytat:
Aga ale u Was jest zupełnie inna polityka prorodzinna u nas nawet głupiego zasiłku rodzinnego nie można dostać no chyba że masz jakieś skrajnie niskie dochody, porażka. Żadnych dodatków na dzieci nic nie ma a jak już coś jest to jeszcze to zabierają CHORY KRAJ i jeszcze się dziwią że nie ma przyrostu idioci
No to to wiem. Mowie tylko o becikowym. Ciekawa jestem czy mi jakis zasilek przyznaja jak bede miec 2 dzieci. Na razie mam tylko groszowe dofinansowanie do przedszkola i raz w miesiacu mala sume na Milenke.
Stary 2011-11-19, 10:11   #3360
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:

co za koleś
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości